Norman za B92: Mislio sam i na USO da RF može s Novakom...

Bio je drugi teniser sveta, a sada gradi ime kao trener, pošto ga mnogi smatraju najzaslužnijim za preporod Stana Vavrinke.

Izvor: Saša Ozmo

Sreda, 27.01.2016.

18:30

Norman za B92: Mislio sam i na USO da RF može s Novakom...
Getty Images

Kao igrač je bio u finalu Rolan Garosa i polufinalu Australijan opena, a kao Vavrinkin trener utkao se u dve Gren slem titule.

U razgovoru za B92 Magnus Norman najavio je predstojeći polufinalni okršaj između Novaka Đokovića i Rodžera Federera, a kratko smo se osvrnuli i na njegovog učenika.

“Ključno za Federera jeste da veruje u pobedu, mislim da mu podloga odgovara i da fantastično udara lopticu u ovom trenutku. Naravno, moraće da bude agresivan i da izlazi na mrežu često, kao i da se nada da Novaku ne bude jedan od onih dana kada je jednostavno predobar“, kaže 39-godišnji Norman za B92.

Đoković nije blistao u dosadašnjem toku turnira i mnogi misle da bi Federer tu mogao da potraži šansu.

“Teško je reći. Mislio sam da Federer ima šansu i na Vimbldonu, a pogotovo na US openu posle pobede nad Stanom. Ipak, odjednom je Novak izašao, igrao fenomenalno i Federer nije mogao ništa. Mislim da je Novak naročito nezgodan za Rodžera – poseduje izvanredan ritern, sjajno se kreće i sve vraća, a može da bude i agresivan sa osnovne linije. Takođe, mislim da trenutno ima mentalnu prednost nad Rodžerom, a to je teško promeniti“.
Getty Images
Na pitanje kako se on suočavao sa uzastopnim porazima na važnim mečevima, i kao igrač i kao trener, Šveđanin je odgovorio:

“Pokušaš da analiziraš te mečeve, a siguran sam da je Federer to uradio sa svojim timom. Onda se prilagodiš, promeniš neke stvari i uvek je neophodno da imaš jasnu strategiju i da znaš šta želiš da uradiš“.

Za kraj razgovora o predstojećem polufinalu zamolili smo Normana za prognozu.

“Ne želim da predviđam, to ne volim da radim – Rodžer mora da odigra zaista dobro i da pri tom Đoković nema najbolji dan. Blagu prednost bih dao Novaku zbog skorašnjih pobeda nad Federerom i zato što je broj jedan, ali prilično je otvoreno“.

Normanov pulen stan Vavrinka završio je učešće u osmini finala porazom od Miloša Raonića.

“Ne volim da tražim izgovore, ali jeste se borio sa virusom od početka Australijan opena i to mu je oduzelo mnogo energije. Ipak, Miloš je odigao sjajno. Stan dobro igra, zadovoljni smo za sada i radujemo se nastavku sezone, ima još mnogo turnira“, zaključio je Norman za B92.

Pročitajte i kako je meč Đoković – Federer (četvrtak, 9.30) najavio i Normanov zemljak Tomas Enkvist.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: