Heroina VII dana: Izgubila u suzama, a pobedila

U pretposlednjem poenu 10. gema u trećem setu Agnješka Radvansjka odlično je napala i poen završila sigurnim volej udarcem.

Izvor: Nikola Ðukiæ

Nedelja, 24.01.2016.

19:30

Heroina VII dana: Izgubila u suzama, a pobedila
Photo by Mark Kolbe/Getty Images

Potom je Poljakinja sigurno odservirala i izjednačila na 5:5.

Njena protivnica sa druge strane mreže zastala je i na licu joj se videla bolna grimasa, i to ne zbog propuštene šanse da ostvari trijumf karijere kada je servirala pri vođstvu 5:3.

Publika je čekala da Ana-Lena Fridsam počne sledeći gem, ali osim nekoliko pokreta leve noge i gornjeg dela tela, nikakve reakcije nije bilo. Tišinu na Hajsens areni prekinuo je glavni sudija koji je upozorio zbog odugovlačenja, a ona je morala da odservira “iz ruke”.

Pri svakom udarcu bilo je jasno da nešto nije u redu, naročito kada je počela da plače – servis je jedva ubacivala i svaki poen u kojem bi morala da trči bi gubila. Na 15:30 Radvanjska je iz defanzive odigrala drop šot, Ana-Lena je zakasnila da stigne skraćenu lopticu, a onda se uhvatila i za zadnju ložu desne noge.

Srušila se ispred sudijske stolice i snažno stiskala bolni deo tela kako bi umanjila grčeve, ali bez uspeha. Nije uspevala da suzdrži suze, sudija joj je dao još jednu opomenu što je značilo gubitak poena, automatski i gema.
Photo by Mark Kolbe/Getty Images
“Znam šta su grčevi i znam kakav je osećaj. Nikada nisam dobila grčeve tokom meča, ali defitinivno je da bila u velikim bolovima. Teško je bilo gledati, naravno, ali sam želela da dobijem meč, pa sam morala da nastavim da igram”, rekla je Radvanjska posle meča.

Drugi put od osnivanja rubrike heroj dana je neko ko nije pobedio – prošle godine je Tim Smiček to zaslužio fer-plej potezom protiv Rafaela Nadala u Melburnu, a sada poštovanje odajemo hrabroj Nemici. U duelu sa favorizovanom Poljakinjom bila je mnogo agresivnija, napravila je pet brejkova, upisala 42 vinera i čak 61 neiznuđenu grešku, i bila na pragu da postane još jedna u nizu igračica koje su na ovogodišnjem Ozi openu priređivale senzacije. Nažalost, nije uspela.

“Bio je ovo izuzetno težak meč. Ona je igrala fantastično i ja sam imala velikih problema u prvom i trećem setu. Nadam se da joj se nije desilo ništa ozbiljno. Mnogo joj sreće želim, iako sam ja danas imala više sreće na kraju”, dodala je četvrta teniserka sveta.

Devojka iz Nojvida, grada na zapadu Nemačke, nije želela da se preda i pored svih nedaća, čak i u trenutku kada je bilo jasno da ne može normalno da nastavi meč. Nije želela da joj četvrto kolo Gren slema i najveći uspeh u karijeri ostane u ružnom sećanju, nije želela da joj slast trijumfa nad Lurdes Dominges Lino, Ćijang Vang i Robertom Vinči zagorča trenutna povreda.

U tome je suština sporta.

Na tome joj skidamo kapu. Nikola Đukić (NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: