Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 25.01.2016.

21:00

Ivanišević za B92: Ma, 200 grešaka da napravi, Novak dobija

Nekadašnji drugi teniser sveta Goran Ivanišević smatra da je Novak Đoković i dalje glavni favorit za titulu na Australijan openu.

Izvor: SO

Autor: SO

Ivanišević za B92: Ma, 200 grešaka da napravi, Novak dobija
Getty Images

U razgovoru za B92 Ivanišević je govorio o meču Đoković – Simon, o nastavku turnira, kao i o ranoj eliminaciji svog učenika Marina Čilića.

Počeli smo od duela koji je trajao četiri sata i 32 minuta u kojem je Novak ’jedva izvukao živu glavu’.

“Čovek je imao 100 neiznuđenih grešaka, to je ogromna brojka, i uprkos tome je dobio meč. Onda je jasno koliko je on bolji od svih – može da ih ima i 200, opet će dobiti meč. To što nije izgledao baš dobro... Simon je gadan igrač, dosadan i ne pravi mnogo grešaka, moraš baš da ga pobediš. Nole je malo ’izduvan’, ali ne može ni on uvek da bude na sto posto“, počinje Ivanišević za B92 i dodaje:

“Dobio je meč, to je važno i ne vidim ko može da ga zaustavi – jedino je to mogao Vavrinka, koji ima tu svoju, ’harakiri’ igru sa mnogo rizika. Novak je apsolutni favorit i pobeđuje čak i kada igra loše“.

Osvajač Vimbldona iz 2001. godine smatra da umor neće biti faktor uprkos dugom meču koji je Novak igrao.

“Neće to uticati na njega – setite se samo 2012. godine, igrao je pet seta protiv Marija u polufinalu, a onda i šest protiv Nadala u finalu. Đoković je spreman da igra i šest-sedam sati, to može samo da ga razbudi i ne vidim kako Nišikori može da ga pobedi – imaju isti stil igre u kojem je Nole mnogo bolji“.

U slučaju da Đoković pobedi Japanca, u polufinalu bi ga verovatno čekao Rodžer Federer.

“Federer je opasan, ovaj teren je dosta brz i mislim da tu ima najviše šansi protiv Novaka. Opet, u tri dobijena seta, teško sa Đokovićem“.

Ivanišević je trenutno trener Marina Čilića, koji je u trećoj rundi u Melburnu ispao od Roberta Bautiste Aguta.

“On je neugodan teniser i ako mu se dozvoli šansa, iskoristiće je, ali ipak nisam tu očekivao poraz. Idemo, dalje, slede nam Akapulko, Dejvis kup, pa dva Mastersa u SAD. Ispao je ranije nego što smo mislili, ali nema panike – godina je duga i čeka nas još mnogo važnih turnira. Ne brani ništa do Rolan Garosa“, zaključio je Ivanišević za B92.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

7 h

U fokusu

Vidi sve