Nova vest
Tenis

Utorak, 19.01.2016.

08:00

"Novak je poseban, ne može da vam se ne sviđa"

Kventin Halis, 19-godišnjak iz Francuske, protivnik je Novaka Đokovića u drugom kolu Australijan opena.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Getty Images

U prvoj rundi tinejdžer je bio bolji od Ivana Dodiga iz Hrvatske (6:4, 6:7, 6:4, 7:5) i tako je probio led na najvećim turnirima.

“Definitivno najveća pobeda u mojoj dosadašnjoj karijeri, pošto je to moj prvi trijumf na Gren slem turnirima. Poseban je osećaj, bio je izuzetno težak meč i drago mi je što sam uspeo da pobedim“, rekao je Halis za B92.

Posle najveće pobede, sledi i najveći izazov u dosadašnjoj karijeri. Tako kaže Halis i dodaje:

“Znam ko je sa druge strane mreže, ali koncentrisaću se na sebe i pokušaću da razmišljam samo o svojoj igri. Daću sve od sebe“.

Mladi Francuz ne krije da se ugledao na Đokovića dok je odrastao.

“Mnogo sam ga gledao, on je jedan od najpoznatijih tenisera na svetu i bio mi je jedan od idola, tako da će biti fenomenalno što ću sada moći da igram sa njime. Već deset godina pratim njegovu karijeru, osvojio je mnogo Gren slemova i jedan je od najboljih. Novak je poseban, ne može da vam se ne sviđa i biće mi čast da igram s njime“.

Halis je visok 191 cm, trenutno je 187. na ATP listi, a do sada je u karijeri igrao u glavnom žrebu jednog Gren slem turnira – izgubio je od Nadala u prvoj rundi Rolan Garosa.

“Oslanjam se mnogo na servis i trudim se da napadam forhendom. Takođe, nastojim da izađem na mrežu kada se ukaže prilika. Prostora za napredak imam u svim segmentima igre, ali primarno je da poboljšam fizičku spremu i bekhend“, zaključio je Halis za B92.

Meč Đoković – Halis drugi je po redu u večernjem programu trećeg dana takmičenja i trebalo bi da počne u sredu oko 11 sati po srednjoevropskom vremenu.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve