Sreda, 03.02.2016.

11:19

Federer pokidao meniskus posle Đokovića

Treći teniser sveta Rodžer Federer podvrgnut je operaciji kolena kako bi sanirao povredu meniskusa.

Izvor: ÐN

Federer pokidao meniskus posle Ðokoviæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

194 Komentari

Sortiraj po:

Brooklyn boy

pre 8 godina

Велики сам Нолетов фан, али Федереру желим брз опоравак. Надам се да ово није почетак краја, као што неко написа, јер не би било лепо да се једна велика каријера заврши повредама.

dragan

pre 8 godina

Велики сам Нолетов фан, али Федереру желим брз опоравак. Надам се да ово није почетак краја, као што неко написа, јер не би било лепо да се једна велика каријера заврши повредама.
(Brooklyn boy, 04. februar 2016 14:05

Ja se nadam sa je početak kraja, jer bolje nije zasluzio

Anđela

pre 8 godina

@brido, 3. februar 2016 12:08)

Ma šta kažeš...
sram te bilo ima mudra izreka "nemoj želeti (uraditi) drugom ono što ne-želiš da tebi bude urađeno"!

A da li bi da je nekim slučajem Nole operisao koleno isto napisao?

jaki

pre 8 godina

E grujo baš si me nasmejao.I ja sam isto to pomislio danas kad sam bacio oko na turnir. Koliko su nas Tipsa, Viktor, Jelena, Ana a posebno Nole,razmazili da sad turniri kao ovaj koji su bili jedva dostupni našim igračima pre njih, postali dosadni. Bojim se samo da posle njih biti jedini za nas interesantni. Ipak verujem da će "neki novi klinci" bar malo uraditi kao ovi, iako će teško neko se pojaviti kao Nole.

Kaligula Ti

pre 8 godina

Zelim maestru brz oporavak! Nadam se da ovo nije pocetak kraja i da ce Federer igrati bar jos dve godine, jer zaista ne mogu da zamislim tenis bez ovog coveka! Zbog njega sam i pocela da pratim ovaj sport i zavolela ga. Kako igra covek u 35 godina, jednostavno umetnik :) (deneris, 03. februar 2016 16:58)

Da, umetnik. Fali mu samo uski kratko šortc i drveni reket. Igra arhaični tenis i prolazi samo na autoritet 17 slemova od kojih 12 peglajući Bagdatisa, Rodika i ostalu boraniju 2003-2007. Čim su došli Novak i Nadal ...ćao doviđenja.

svaka čast

pre 8 godina

Na vijest da je povrijeđen i da zbog toga neće igrati u Roterdamu i Dubaiu do sada mu je blizu 160 hiljada fanova poželjelo brz oporavak.Svaka čast istinskim ljubiteljima tenisa!

carli1963

pre 8 godina

Ok dobar zdravstveni razlog da izadje iz price, mudro , mozda vise ne zeli da se iznuriva I kida zarad sponzora I publike. Fali ce nam tvoji dueli sa najvecim majstorima ove igre. Srecan I brz oporavak.

kosmajac

pre 8 godina

koliko lazno duhovitih komentara iz kojih izbija zloba i uzivanje sto se covek povredi. da li nekad razmisljate da ce i novak morati da ostari. cak i da nece zalosno je likovati necijoj nesreci nije ni cudo sto smo na dnu. plus ovo je lose u dubajiju bi novak nabio rezultat a verovatno i indijan velsu . ako i igra indijan vels ispada pre 1/2 i nista od susreta. znaci rodju gledamo tek na rg steta

Đole

pre 8 godina

Džemper se znači sada kaže meniskus. Najveći folirant svih vremena.

Već sada zna kad će da "zaleči povredu"? Ovaj se drogira više od prvih dvadeset zajedno. Lens Armstrong tenisa.

....

pre 8 godina

Bavim se fudbalom i povrede meniskusa su ceste.. Nijedna povreda nije bezazlena, ali opet je povreda meniskusa najlaksa sto se tice kolena i zglobova.. Operacija, i posle operacije se sportista vrlo brzo vraca u trenazni proces.. Naravno, moze doci do komplikacija, ali je to mali broj slucajeva.. Brz oporavak, Rodzere

rex

pre 8 godina

U svakom slučaju želim mu brz i uspešan oporavak jer tenis bez njega nije isti, lično je inicirao evoluciju ovog sporta i svi iskreni ljubitelji igre znaju to da cene, bez obzira čiji stil igre preferiraju, bio je i ostaće legenda.

deneris

pre 8 godina

Zelim maestru brz oporavak! Nadam se da ovo nije pocetak kraja i da ce Federer igrati bar jos dve godine, jer zaista ne mogu da zamislim tenis bez ovog coveka! Zbog njega sam i pocela da pratim ovaj sport i zavolela ga. Kako igra covek u 35 godina, jednostavno umetnik :)

Posmatrač

pre 8 godina

Koliko većina vas lupa za medalju ovde da je prosto žal što uopšte objavljuju takve komentare. Rodžeru brz oporavak s obzirom na godine koje ima verovatno će proći u najboljem redu sve to.

gruja

pre 8 godina

u januaru 1985 godine sam operisao medijalni meniskus na desnom kolenu u novom sadu.Morao sam to da uradim jer mi je koleno skroz blokiralo.Oporavak je trajao sa fizikalnom terapijom oko 20 dana.Cuveni skijas Pirmin Curbrigen je u isti dan operisso koleno laserom i posle 10 dana pobedio u kicbilu.Proslo je 30 godina napredovala je medicina tako da jerofga moze i pre na teren

Име

pre 8 godina

Желим брз опоравак повређеном Рођи уз песму „Начини један погрешан корак" :)

LOL

pre 8 godina

Kao bivši (u godinama) sportista znam kako je Rogeru (zbog povrede) ali brate zato se i prestaje sa profi sportomna vreme jer organizam (bez obzira kako spolja izgledao) ima svoj rok upotrebe. Da nije tako svi bi se bavili sportom (i obarali rekorde) do svoje 65-te godine.

Idi Rodjo u penziju pre nego što upropastiš zdravlje skroz a takmičenja i rekorde prepusti mladjima...

max

pre 8 godina

Federera cenim,a Noleta cenim i volim i baš zato bi želeo da Federer igra makar još dve sezone i onda da se povuče.Veliki su to majstori,kad se budem povlačili jedan po jedan tenisu če nedostajati neviđenih majstorija,uzbuđenja i maestralnih poena.Fedu želim brz oporavak do Garros-a !

Bozidar

pre 8 godina

Ne nije to fora da bi izbegao turnire..jer je on vec najavio koje turnire nece igrati.
Igrace Indian Wels i onda preskace sve masterse pa tek Roland Garos.
A u svakom slucaju nece mu to pomoci jer Novak je gromada

mama mia

pre 8 godina

Kako im je novak nabio komplekse da je to strašno,i psihički i fizički je ubio u pojam i feda i rafu i maricu,sigurno imaju noću košmare i halucinacije

mag

pre 8 godina

Steta, zao mi Federera. On je veliki sportista i dao je sve od sebe da pobedi Novaka, al ovaj je bre u naponu snage, najjaci ikad i eto. Koleno otkazalo. Bravo Novace majstore, ljudinoooo

Tegi legenda striptiza u Srbiji

pre 8 godina

Teniskus...crni humor.
Sumnjivo je ovo, ali brz oporavak, pa makar i samo povreda ega bila u pitanju!
"Zapušio" usta zlobnim novinarima koji ga smatraju starim.
Neće tenis biti isti posle njegovog povlačenja, ali najbolji ikada nastavlja svoj pohod, na nekalendarski slem, karijerni i zlatni...usput još par Mastersa, i Sinsinati za jednu istorijsku 2016.

Ivan

pre 8 godina

A sada krece izbegavanje daljih duela i mogucih blamaza Federera.
Od njega se samo to i moglo ocekivati ko sto je prosle godine isao po manjim turnirima izbegavajuci Djokovica gde god je stigao.

Sale

pre 8 godina

Ovo je prica za Arape koji debelo placaju ali ako se ne pojavis placas isto tako ogromne penale.Ovako ih je otkacio na finjaka.Jos jedno prasenje od Novaka bi ga mentalno dotuklo.Ali ko zna mozda je Mirka primenila fazon iz filma "Mizeri" posle sramocenja u poufinalu.

Victorinox

pre 8 godina

Ovaj čovek je jedan od najvećih majstora u istoriji ovog sporta. Želim mu brz i upešan oporavak. Jeste da mi nikada nije bio simpatičan, ne samo zbog toga što je još uvek glavni Novakov konkurent; Novakovi mečevi sa njim i Nadalom su događaji za sebe, a međusobni rivalitet ove trojice je već sada deo istorije tenisa. Uz dužno poštovanje ostalih igrača koji mogu da zasijaju u trenutku inspiracije, čak i da uzmu poneki GS turnir, sve je to šoder u odnosu na tri šampiona koja su obeležila 21 vek, bez obzira na njihovo trenutno zdravstveno stanje.

Prema tome, da si živ i zdrav majstore, pa da ponovo ukrstiš reket sa Noletom bar na Vimbldonu i na OI, ako ne pre.

ono kada autosovinizam razjede mzoak

pre 8 godina

@Gosn covek

"ali nam je u genima da omalovažavamo. I da, veći je gospodin od Đokovića.I jesmokolektivno zaostala i primitivna nacija."

U pravu si, a komentar ti je pravi primer za taj genetski poremecaj.

ono kada autosovinizam razjede mzoak

pre 8 godina

@Gosn covek

"ali nam je u genima da omalovažavamo. I da, veći je gospodin od Đokovića.I jesmokolektivno zaostala i primitivna nacija."

U pravu si, a komentar ti je pravi primer za taj genetski poremecaj.

Nicky boy

pre 8 godina

Šteta, sa Federerom su turniri zanimljiviji. Neko vreme nećemo gledati kako ga Novak praši. Plaća danak silnim naporima da sustigne svetskog broja 1, što je za njega nemoguće. Želim brz oporavak Rodžeru!

biće bolje

pre 8 godina

Ne znam u kom se trenutku ovo desilo, ali pažljivo sam gledao ceo meč, nije bilo nikakvih znakova da je bilo povrede. Ako se desi ovakva povreda teško da bi i meč završio, plašim se da nije ovo jedno od onih odustajanja zbog taktiziranja.

brat

pre 8 godina

A kako ste brzo reagovali odmah nakon njevog objavljivanja na stranici na fejsu.I ja imam problem sa meniskusom kolena pa se saosecam koliko god njegova povreda da je teska.Ne dao Bog nikom povredu kolena koje umeju biti teske a cak i kostaju karijere.Vratice se on brzo.
(bazan, 3. februar 2016 11:35)
bato ti si?

Boban Nikolic

pre 8 godina

Bilo kako bilo ovo je jedna jako losa vest.Povreda Federera i njegovo odsustvo sa,za sada nekoliko,turnira nikoga ko iskreno voli tenis ne moze da raduje.Bez obzira na rivalitet i simpatije mecevi Novaka i Federera su nesto najlepse sto pruza ova igra.Sama pomisao da smo,mozda,gledali njihov poslednji mec budi u nama zebnju.Nadajmo se da ce se Federer oporaviti i vratiti na teren i omoguciti nam da i dalje uzivamo u njihovim mecevima i radujemo se nastavku rivaliteta sa Novakom.Uz najiskrenije zelje da se to desi,zelim mu povratak tenisu.
Kada sam dan uoci polufinala obogodisnjeg AO napisao komentar sa jasnom porukom da ce predstojeci mec u mnogome odrediti dalje karijere obojice a narocito porazenog nisam ni slutio koliko cu biti u pravu.Da,zeleo sam da Novak pobedi i tada i u buduce ali ce se sve zavrsiti ovako,nije mi palo na pamet.

Srdjan

pre 8 godina

Nisam ljekar i ne znam koliko su ovakve povrede opasne ali se nadam da ce Roger upsjeti sto prije da se varti na teren i da budebu formi u kakvoj je sada jer bi bila velika steta da se fenomenalna karijera zavrsi na ovakav nacin.

Lesa Tenis CZ

pre 8 godina

Roger cak iako uspe da se 100% oporavi - ne pise mu se dobro.
Koleno/meniskus je nacet, ide sezona sljake, dakle najnapornija i najteza uopste podloga za kolena, koje proklizavanje malo jace i ode meniskus opet. On jedino ima sanse da opstane do Winbledona ako preskoci masterse na sljaci i/ili ispadne rano na Roland Garros-u... a sve mi se cini da ako dodje do recimo polufinala mastersa ili Roland Garros-a, nece imati srece sa tim kolenom.
Realno, najkasnije ide u penziju posle Wimbledona 2017.

Mirsad

pre 8 godina

Mozda je Mirka ciljala cevanicu u besu, pa ga pogodila u koleno. U svakom slucaju Rodzeru zelim brz oporavak i da se vrati na teren. Nije isto kad Novak osvoji trofej a nije preslisao velikog Federera i kao kad ga rastavi na delove.

Šta sve ovde neće da osvane

pre 8 godina

I ako navijam za Noleta, ja ti zelim brz i kompletan oporavak.
(lale, 3. februar 2016 12:08)

Inače misliš da je normalnije da "i ako" navijaš za Noleta Federeru ne poželiš oporavak?

ф.песоа

pre 8 godina

На терену противник и најбољи играч свих времена!
Увек сам се радовао твојим поразима од Новака!
Ван терена велики човек,коне желим брз опоравак.
Искрено без њега на туру ништа није исто,и све изгледа некако мање важно!

Bojan

pre 8 godina

pa u naslovu stoji da je povreda posle meca sa djokovicem, a ovde gomila komentara kao da se trazi opravdanje za poraz u povredi :o

covek preskace 2 turnira koja bi vrlo je to moguce i osvojio, znaci definitivno nije nista za zezati se.

v

pre 8 godina

Zelim Federeru brz oporavak. Za ove koji se podsmevaju i nasladjuju ne znam sta da kazem. Ne podnosim Rodzera (postujem njegovo tenisko umece i rekorde), ali nikad mu ne bih pozelela povredu. Ja volim da su svi zdravi a da se bitke ravnopravno vode na terenu.

Ne znam kako neki ne kapiraju da Federer mnogo znaci i samom Novaku, on je jedan od retkih koji ga drzi budnim i ne dozvoljava mu da se opusti. Jer kada bi se opustio i ispao na nekom slemu ranije, lako moze da ode GS titula kod Rokija. Realno, covek pobedjuje sve sem Novaka na slemovima. Njih dvojica se postuju, makar pred kamerama, ali nema tu ljubavi, da se ne lazemo. Federer ne igra samo zbog ljubavi prema tenisu i sponzora, vec u dobrom procentu igra i zbog Novaka. Pokusava da cuva svoje rekorde, verovatno mu je ovako lakse nego da sedi ppred TV-a u penziji i gleda. Ali ja mislim da mozda gresi, jer Novaku je to dodatna inspiracija. Ali razumem da bi Rodzeru dosta znacila i znaci svaka njegova pobeda nad Novakom, a kamo li slem. Tako da bih rekla da je i Novak motivacija Federeru. Bilo kako bilo, ruzno je zeleti nekom zlo na ovako krajnje odvratan nacin kako mogu samo sitne duse. Pa zar nije lepse da je Rodzer tu i da gledamo polufinale kakvo smo gledali pre par dana? Da se ne lazemo, svima su ovde najsladje Novakove pobede upravo nad njim.

Nemojte ljudi, karma je cudo. Daj da ne prizivamo losu energiju.

Cross de lena

pre 8 godina

Posle nadala i federer koljeno..a mora vamos tamos,stradaju ligamenti..naporno je bgm protiv novaka..visoka je to planina iz Srbije

Mumija

pre 8 godina

Kako li se povredio,da ga nije možda mirka šutnula u koleno.Ako se stvarno povredio teško da će brzo da se vrati na teren.A primetio sam da ljubičić donosi mnogo sreće svojim teniserima,pa tako i fedu

vidoje

pre 8 godina

Laže masno. Izmislio je povredu da izbegne gomilu turnira. Ove godine su mu samo važni Vimbldon i US Open, možda i Rio. Očekuje da će uzeti bar još jedan GS pored umornog Đokovića, za koga zna da će igrati svuda. Zamaranje i mogućnost novih poraza od Đokovića do Vimbldona mu nisu potrebni.

FedEx forever

pre 8 godina

Ova vest i komentari na istu samo dokazuje da su navijači Đokovića počeli da prate sport kada se on pojavio. Iskonski sport je nepoveziv sa zlonamernoscu! Rogeru brz oporavak?

Sportski pozdrav!

Zoran Montpellier

pre 8 godina

Meniskus se ne kida...
Mozes da naprsne.... Kraj karijere nakon tako malene operacije.....nikako. Da li će se vratiti n'a ovom nivou....potrebno je vremena...da li ga Federer ima ?

Mumija

pre 8 godina

Kad đole bude uzeo 18 gs svi će da pričaju to je zato što je fed pokidao meniskus i nije mogao da igra najbolje što moze,prvi će to reći vilander

nolemanijakinja

pre 8 godina

Možemo da mislimo o Federeru i Nadalu šta god hoćemo, ali jedno je sigurno, a to i Novak često ističe, da nije bilo njih takvih, ne bi ni Novak bio to što jeste. Novaka inspirišu ovakvi protivnici. To se najbolje vidi kada igra protiv slabijih igrača. Tačno vidiš da mu je dosadno. Zato i kao Novakov navijač, a pre svega, kao čovek, želim da se Rodžer što pre vrati na teren.

WTF

pre 8 godina

Ne kazem da nije tako, ali sigurno da je jako JAKO sumnjivo. Kad neko ispadne sa GS turnira u polufinalu, sledeci dan ili putuje nazad kuci ili odmara. Niko ne ide na trening pa onda u avion i na put od 20 sati. Nikad necete vidjeti da neko ko je ispao trenira sutradan osim ako nema u tom istom podrucju sledeci turnir koji pocinje odmah.
Tako da bi bilo super kad bi objasnio kako je i gdje pokidao meniskus. Da je bilo u mecu sa Novakom pa vidjelo bi se da ga boli i da sepa.

brido

pre 8 godina

Verujem da je istina, ali vrlo je moguce da zeli da napravi pauzu kako bi napunio baterije za preostali deo sezone... slicno je radio i Nadal kada je ispadao u ranim fazama pojedinih turnira

Shotra

pre 8 godina

Kraj karijere. Bilo je dosadno i sa tobom, a sad ce da bude smaranje. Ljudi menjajte pravila, unistice Novak Apt. ? Samo je Sumaher bio tako dobar.

Sanja plava

pre 8 godina

Briga njega. Taj je pun love za dobre doktore operacije i rehabilitacije. Kontam da je taman uzeo odmor do Olimpijade. Ovo je prilika da se Nadal.vrati a da Mariju bude laksi put do igre sa Djokovicem. Srecno ozdravljenje

Moga Jola moga košarkaša

pre 8 godina

Pokidao meniskus poslije polufinala sa Novakom? Jel ga tukla žena oklagijom po nogama ili je šutirao korpe za otpatke? Znači Rođa završio karijeru. Pozdrav Rodžere, bio si veliki teniser sa manjkom dobrih osobina.

bezimeni

pre 8 godina

Reklo bi se da je Novak na vreme poveo u medjusobnim duelima. Nije vise konkurentan Novaku. Bio je prosle godine u mecevima na dva dobijena seta,ali ni to vise nece biti slucaj ove godine. Videli smo kako ga je Novak isprasio u prva dva seta na AO. Zelim mu brz oporavak,a Noletu zelim da obori sve rekorde.

Đole

pre 8 godina

I tako od "velike četvorke" ostade samo njen najslabiji član, Mari.
Prvo je Đoković iskočio u kategoriju za sebe, onda otpao Nadal i sada Federer.

Ranzo

pre 8 godina

Svašta sam pisao o njemu,ali sad mi nekako žao.Ako se povuče biće glupo i dosadno bez njega.Sad će možda biti u rangu ove boranije ispod njega na listi.

srpskivoudaljini

pre 8 godina

Ama bas jutros stojim na autobuskoj stanici i prisecam se kako sam daleke 2008 kada je Federer gazio sve prizeljkivao da pokida prednje ukrstene...znam da nije lepo i pomalo se stidim, nakon toga sam ga relativno govoreci zagotivio jer bas zna da igra tenis. a posle ovog australijan opena kada se videlo da ne moze vise da parira Novaku u ozbiljnijim mecevima jos sam ga vise zagotivio. steta zbog ovakvog kraja mada se slazem sa vecinom komentatora da je ovo verovatno samo patka, ko ona njegova mononukleoza 2008 godine. da je on bajo imo mononukleozu sedeo bi sad u nekom kaficu sa soderlingom i mariom anicicem i pio sok.

Gosn covek

pre 8 godina

Ovde ima veliki broj ljudi koji komentarišu sa jasno izraženim psihičkim problemima. Želeti nekom da se penzioniše zbog povrede i nazivati ga đubretom od čoveka je bolesno. Inače taj isti Rođa više zaradi za autogram nego neki ovde za godinu, ali nam je u genima da omalovažavamo. I da, veći je gospodin od Đokovića.I jesmokolektivno zaostala i primitivna nacija.

Dragana

pre 8 godina

Kakvi komentari,Bože sačuvaj.A da je Djoković povredjen i da stranci pišu ovakve komentare za njega kao što vi pišete za Federera odmah biste kukali kako ga mrze zato što je Srbin,kako mrze Srbe i tome slično.Vi sad verovatno takvim komentarima širite ljubav i poštovanje.Nadam se da će se Rodžer uspešno i brzo oporaviti.

striko

pre 8 godina

To bi bilo to od ZA SADA najvece karijere jednog tenisera. Iduce godine u ovo vrijeme ili nakon Vimbldona ocekujte povlacenje. :( tuzno zbog rivalstva, nadam se da ce Nole i uprkos tome sto odlazi Rodzer zadrzati fokus u treniranju i motivaciju da obori njegove rekorde. Jer ako Nole nema nekog da ga pogura kao sto su to radili Rafa i Rodzer godinama moze da postane nezainteresovan a to ne valjaaa.

Pticica

pre 8 godina

Nije se on povredio posle vec u mecu,samo je dan kasnije primetio da nesto nije u redu.Sumnjam da izmislja kako neki ovde tvrde.Vidim i da se neki vesele njegovoj povredi sto je sramota,povrede su uobicajene u sportu svakom mogu da se dese.Brz oporavak i povratak na teren zelim.

Mik

pre 8 godina

Sve što možemo je da mu poželimo dobar oporavak! Drago mi je kad Novak pobeđuje, ali bi me bilo sramota, a verujem i svakog iole normalnog čoveka, da se radujem tuđim povredama i ličnim problemima. U dobru se ne ponesi, u zlu se ne ponizi, kaže srpska poslovica. Federer vam može biti simpatičan ili ne, ali to je za nas posmatrače samo sport i zabava i nema razloga za ponašanje (i pisanje) ispod granice dostojanstva i dobrog ukusa.

Petar

pre 8 godina

Au Nole...uništi ga čoveče, u ona prva dva seta. Kamo lepe sreće da Rodžeru nisi dao nadu u trećem, možda bi mu sačuvao koleno. Saosećam sa Federerom, rivalstvo zategnuto kao žica na gitari pred pucanjem...interesantno za nas, loše za Federera...

star čovek,pa još i laže

pre 8 godina

Mikii, 3. februar 2016 11:33 Folirant,naravno da ga je Nole pokidao,sa svim meniskusom....p.s propušta 2 nevažna turnira,

Mito

pre 8 godina

Pošto sam ostao bez meniskusa, zbog fudbala u 27-oj godini, mislim da je ovo kraj za Federera. Artroskopskom operacijom se ne otvara celo koleno i ne oštećuju ligamenti, ali u tenisu je mnogo rotacija u kolenu prilikom udarca, i ovo je pokazatelj da će zbog napora u vrhunskom tenisu ova prepreka uticati na brzi završetak karijere. S poštovanjem

Advokat svih Srba

pre 8 godina

prerano je dostigao vrhunac...
(realnost, 3. februar 2016 11:27)

Nadal je "prerano" dostigao vrhunac,ma sta god to znacilo.On je jos u 19 godini zivota,razbijao na ATP turu,zato ce prvi i otici u penziju!

Mare,NS

pre 8 godina

To se desilo,jos na pocetku meca(6:1,6:2).
Posle mu je bilo bolje,pa je dobio treci set,sve sa pokidanim meniskusom.
U cetvrtom se vratila povreda,pa ga izgubi i mec se zavrsi!
Videlo se na terenu da jedva stoji na nogama,zato je morao da trci brze nego Marej i sve zivo vraca!

Sad ce Novaka jos vise da mrze.
Kriv je sto je pokidao meniskus njihovom ljubimcu.
I ne samo meniskus,ima jos dosta toga pokidanog!

Komentar je ironican,jer se verovatno radi o ranije planiranom,laksem operativnom zahvatu u vreme kada nema vaznih turnira i nece nimalo poremetiti planirani raspored igranja u ovoj vaznoj godini(OI)!

Novak je dva puta operisao vrat,jednom ispravljao devijaciju nosa,pa niko nije ni znao za to,niti je ikada spominjao.

RF zelim brz i lagan oporavak!

markez

pre 8 godina

Steta... Definitivno ga ne obozavam zbog ponasanja ponekad, ali je njegova igra realno predivna i njegovi mecevi sa Novakom u poslednje 2 godine su nesto najatraktivnije u tenisu. Nazalost ovakvi problemi su jako vjerovatni da se dese u njegovim godinama.
Tenis je vec mnogo izgubio od kad Rafi ne ide, a ako sad i on udje u crnu formu bice stvarno steta. Najsladje su titule kad Novak njih dvojicu dobija :) I definitivno najljepsi tenis i on prikazuje kad igra protiv jednog od njih dvojice.

Svete

pre 8 godina

Naravno da Rokiju zelim brz oporavak uz nadu da Mirka nije iskalila bes na njemu i da je stvarno povredjen, tj ne izvodi nesto posto to nekako besmisleno zvuci da se povredio dan nakon polufinala ?! Poslednji gs koji je osvojio je uradio uz povredu ledja koja se pojavila u prvoj fazi turnira, bila tu u sredisnjoj fazi i na kraju naprasno nestala...
Posto je najavio da ce igrati Roterdam, Dubai, IW pa pauza 3 meseca do French opena interesuje me da li ce sada nesto menjati u rasporedu

šetač

pre 8 godina

Žao mi je što to čujem, u tim godinama povrede su mnogo nezgodnije. Nadam se da Rođa ostaje na turu. Barezi je uoči SP u USA imao sličnu povredu i igrao je na SP uspešno.

šetač

pre 8 godina

Žao mi je što to čujem, u tim godinama povrede su mnogo nezgodnije. Nadam se da Rođa ostaje na turu. Barezi je uoči SP u USA imao sličnu povredu i igrao je na SP uspešno.

Može biti samo je*an

pre 8 godina

Evo, uručite mu u moje ime, telegram saučešća...
PS. Gde ovo pročitah...
Pa neću moći noćima da spavam...
Evo, suza suzu stiže dok ovo pišem.....

stoka

pre 8 godina

Djoko je u pravom trenutku okrenuo na 23-22, jer kad se pocnu desavati ovakve stvari pitanje je kad ce opet medjusobno igrati.

Maestru zelim brz oporavak jer bez njega nije isto.

ccc

pre 8 godina

Novak poceo i fizicki da ih eliminise..malo neslana sala, ja zelim Rodzeru brz oporavak i da opet bude u situaciji da igra protiv Novaka i da gubi meceve.

VUK

pre 8 godina

sa ovakvim stvarima nema zezanja! Nije lepo. Danas se meniskus ne operiše nožem.. oporavak je izuzetno brz.. srećom nisu ukršteni ligamenati kolena. Nadam se da će se oporaviti za sezonu šljake i da dolazi na RG.

paks

pre 8 godina

Zamor materijala. Momku svaka čast što ovako igra u 35. godini života. Iako se čini da ne može više da igra više od 3 seta na vrhunskom nivou, čovek je jedini prošle godine pobedio Novaka 3 puta... To je samo po sebi neverovatno. Ako se i ovaj put "vrati" u vrh, svaka mu čast. A naše je da bodrimo Noleta da ga prestigne.

park

pre 8 godina

Rodjo, ti si legenda, tu nema sta. Igras vrhunski, za postovanje. Jedan si od najvecih ikad. Imas 17 GS titula, ali budimo realni - osvojio si vecinu njih protiv osrednjih pacera tipa Bagdadis dok su Nole i Rafa jos bili maloletni. Odradio si svoje, opusti se i idi uzivaj sa porodicom, jer nisi Noletov nivo. Vidis da te je oterao u bolnicu, a zavrsices i u ludnicu ako nastavis ovako.

kaljkuljator

pre 8 godina

On je već unapred najavio da će preskočiti gomilu turnira. Psihički i fizički se već priprema za Vimbldon, gde vidi svoju šansu protiv Đokovića i za Rio gde ima poslednju šansu za zlato u singlu.
Iskren da budem, iako po prirodi nisam sumnjičav - dok ne vidim ožiljak od operacije, ovom jazavcu ništa ne verujem!

kralj je mrtav, ziveo kralj!

pre 8 godina

ako je zaista pokidao meniskus, onda je njegova karijera gotova! ne znam za slucaj nekog vrhunskog sportiste koji se vrqto na teren nakon kidanja meniskusa bez par meseci pauze. cinjenica je da u tenisu nema direktnog fizickog kontakta, ali ima mnogo promene brzine i pravca, sto je za koleno veliko opterecenje. prakticno, federer ce imati 35 gopdina punih, kada bude mogao da igra da kazemo sa punom snagom, mada je i tad pitanje u kakvom ce stanjju biti koleno, a i pitanje je odredjenog straha od obnavljanja povrede... no, ako se on vrati za mesec dva, i pocne opet da leti po terenu onda ce biti ocigeldno da izmisljena tako teska povreda, tj. kidanje meniskusa. licno, zelim mu brz oporavak, uz svu zhvalnost na lepoti i znacaju koji je dao tenisu. ako je pokidao meniskus, mislim da je ovo kraj jedne velike karijere i dominacija jedne druge...

bazan

pre 8 godina

A kako ste brzo reagovali odmah nakon njevog objavljivanja na stranici na fejsu.I ja imam problem sa meniskusom kolena pa se saosecam koliko god njegova povreda da je teska.Ne dao Bog nikom povredu kolena koje umeju biti teske a cak i kostaju karijere.Vratice se on brzo.

peRFect

pre 8 godina

Што бржи опоравак професоре, па да и даље уживамо у твојој магији...Недостајаћеш нам...Поздрав из Србије за великог Федерера...

СрбинсонКрусо

pre 8 godina

Једини играч који може како тако да парира нашем Нолету, ће бити ван терена вероватно месец и по, биће мало досадно... Ајд нек се брзо опорави.

Svete

pre 8 godina

Naravno da Rokiju zelim brz oporavak uz nadu da Mirka nije iskalila bes na njemu i da je stvarno povredjen, tj ne izvodi nesto posto to nekako besmisleno zvuci da se povredio dan nakon polufinala ?! Poslednji gs koji je osvojio je uradio uz povredu ledja koja se pojavila u prvoj fazi turnira, bila tu u sredisnjoj fazi i na kraju naprasno nestala...
Posto je najavio da ce igrati Roterdam, Dubai, IW pa pauza 3 meseca do French opena interesuje me da li ce sada nesto menjati u rasporedu

Pazi sad

pre 8 godina

Obratite paznju na ovu vest ! Razvoj situacije posle nje i situaciju na RG pogotovo. Samo gledajte. Opasno ce se zakuvati. Ali RG ovog puta...

bazan

pre 8 godina

A kako ste brzo reagovali odmah nakon njevog objavljivanja na stranici na fejsu.I ja imam problem sa meniskusom kolena pa se saosecam koliko god njegova povreda da je teska.Ne dao Bog nikom povredu kolena koje umeju biti teske a cak i kostaju karijere.Vratice se on brzo.

Dragana

pre 8 godina

Kakvi komentari,Bože sačuvaj.A da je Djoković povredjen i da stranci pišu ovakve komentare za njega kao što vi pišete za Federera odmah biste kukali kako ga mrze zato što je Srbin,kako mrze Srbe i tome slično.Vi sad verovatno takvim komentarima širite ljubav i poštovanje.Nadam se da će se Rodžer uspešno i brzo oporaviti.

šetač

pre 8 godina

Žao mi je što to čujem, u tim godinama povrede su mnogo nezgodnije. Nadam se da Rođa ostaje na turu. Barezi je uoči SP u USA imao sličnu povredu i igrao je na SP uspešno.

Mito

pre 8 godina

Pošto sam ostao bez meniskusa, zbog fudbala u 27-oj godini, mislim da je ovo kraj za Federera. Artroskopskom operacijom se ne otvara celo koleno i ne oštećuju ligamenti, ali u tenisu je mnogo rotacija u kolenu prilikom udarca, i ovo je pokazatelj da će zbog napora u vrhunskom tenisu ova prepreka uticati na brzi završetak karijere. S poštovanjem

striko

pre 8 godina

To bi bilo to od ZA SADA najvece karijere jednog tenisera. Iduce godine u ovo vrijeme ili nakon Vimbldona ocekujte povlacenje. :( tuzno zbog rivalstva, nadam se da ce Nole i uprkos tome sto odlazi Rodzer zadrzati fokus u treniranju i motivaciju da obori njegove rekorde. Jer ako Nole nema nekog da ga pogura kao sto su to radili Rafa i Rodzer godinama moze da postane nezainteresovan a to ne valjaaa.

kaljkuljator

pre 8 godina

On je već unapred najavio da će preskočiti gomilu turnira. Psihički i fizički se već priprema za Vimbldon, gde vidi svoju šansu protiv Đokovića i za Rio gde ima poslednju šansu za zlato u singlu.
Iskren da budem, iako po prirodi nisam sumnjičav - dok ne vidim ožiljak od operacije, ovom jazavcu ništa ne verujem!

park

pre 8 godina

Rodjo, ti si legenda, tu nema sta. Igras vrhunski, za postovanje. Jedan si od najvecih ikad. Imas 17 GS titula, ali budimo realni - osvojio si vecinu njih protiv osrednjih pacera tipa Bagdadis dok su Nole i Rafa jos bili maloletni. Odradio si svoje, opusti se i idi uzivaj sa porodicom, jer nisi Noletov nivo. Vidis da te je oterao u bolnicu, a zavrsices i u ludnicu ako nastavis ovako.

markez

pre 8 godina

Steta... Definitivno ga ne obozavam zbog ponasanja ponekad, ali je njegova igra realno predivna i njegovi mecevi sa Novakom u poslednje 2 godine su nesto najatraktivnije u tenisu. Nazalost ovakvi problemi su jako vjerovatni da se dese u njegovim godinama.
Tenis je vec mnogo izgubio od kad Rafi ne ide, a ako sad i on udje u crnu formu bice stvarno steta. Najsladje su titule kad Novak njih dvojicu dobija :) I definitivno najljepsi tenis i on prikazuje kad igra protiv jednog od njih dvojice.

brido

pre 8 godina

Verujem da je istina, ali vrlo je moguce da zeli da napravi pauzu kako bi napunio baterije za preostali deo sezone... slicno je radio i Nadal kada je ispadao u ranim fazama pojedinih turnira

Pazi sad

pre 8 godina

Obratite paznju na ovu vest ! Razvoj situacije posle nje i situaciju na RG pogotovo. Samo gledajte. Opasno ce se zakuvati. Ali RG ovog puta...

šetač

pre 8 godina

Žao mi je što to čujem, u tim godinama povrede su mnogo nezgodnije. Nadam se da Rođa ostaje na turu. Barezi je uoči SP u USA imao sličnu povredu i igrao je na SP uspešno.

stoka

pre 8 godina

Djoko je u pravom trenutku okrenuo na 23-22, jer kad se pocnu desavati ovakve stvari pitanje je kad ce opet medjusobno igrati.

Maestru zelim brz oporavak jer bez njega nije isto.

ono kada autosovinizam razjede mzoak

pre 8 godina

@Gosn covek

"ali nam je u genima da omalovažavamo. I da, veći je gospodin od Đokovića.I jesmokolektivno zaostala i primitivna nacija."

U pravu si, a komentar ti je pravi primer za taj genetski poremecaj.

paks

pre 8 godina

Zamor materijala. Momku svaka čast što ovako igra u 35. godini života. Iako se čini da ne može više da igra više od 3 seta na vrhunskom nivou, čovek je jedini prošle godine pobedio Novaka 3 puta... To je samo po sebi neverovatno. Ako se i ovaj put "vrati" u vrh, svaka mu čast. A naše je da bodrimo Noleta da ga prestigne.

Mare,NS

pre 8 godina

To se desilo,jos na pocetku meca(6:1,6:2).
Posle mu je bilo bolje,pa je dobio treci set,sve sa pokidanim meniskusom.
U cetvrtom se vratila povreda,pa ga izgubi i mec se zavrsi!
Videlo se na terenu da jedva stoji na nogama,zato je morao da trci brze nego Marej i sve zivo vraca!

Sad ce Novaka jos vise da mrze.
Kriv je sto je pokidao meniskus njihovom ljubimcu.
I ne samo meniskus,ima jos dosta toga pokidanog!

Komentar je ironican,jer se verovatno radi o ranije planiranom,laksem operativnom zahvatu u vreme kada nema vaznih turnira i nece nimalo poremetiti planirani raspored igranja u ovoj vaznoj godini(OI)!

Novak je dva puta operisao vrat,jednom ispravljao devijaciju nosa,pa niko nije ni znao za to,niti je ikada spominjao.

RF zelim brz i lagan oporavak!

v

pre 8 godina

Zelim Federeru brz oporavak. Za ove koji se podsmevaju i nasladjuju ne znam sta da kazem. Ne podnosim Rodzera (postujem njegovo tenisko umece i rekorde), ali nikad mu ne bih pozelela povredu. Ja volim da su svi zdravi a da se bitke ravnopravno vode na terenu.

Ne znam kako neki ne kapiraju da Federer mnogo znaci i samom Novaku, on je jedan od retkih koji ga drzi budnim i ne dozvoljava mu da se opusti. Jer kada bi se opustio i ispao na nekom slemu ranije, lako moze da ode GS titula kod Rokija. Realno, covek pobedjuje sve sem Novaka na slemovima. Njih dvojica se postuju, makar pred kamerama, ali nema tu ljubavi, da se ne lazemo. Federer ne igra samo zbog ljubavi prema tenisu i sponzora, vec u dobrom procentu igra i zbog Novaka. Pokusava da cuva svoje rekorde, verovatno mu je ovako lakse nego da sedi ppred TV-a u penziji i gleda. Ali ja mislim da mozda gresi, jer Novaku je to dodatna inspiracija. Ali razumem da bi Rodzeru dosta znacila i znaci svaka njegova pobeda nad Novakom, a kamo li slem. Tako da bih rekla da je i Novak motivacija Federeru. Bilo kako bilo, ruzno je zeleti nekom zlo na ovako krajnje odvratan nacin kako mogu samo sitne duse. Pa zar nije lepse da je Rodzer tu i da gledamo polufinale kakvo smo gledali pre par dana? Da se ne lazemo, svima su ovde najsladje Novakove pobede upravo nad njim.

Nemojte ljudi, karma je cudo. Daj da ne prizivamo losu energiju.

ccc

pre 8 godina

Novak poceo i fizicki da ih eliminise..malo neslana sala, ja zelim Rodzeru brz oporavak i da opet bude u situaciji da igra protiv Novaka i da gubi meceve.

VUK

pre 8 godina

sa ovakvim stvarima nema zezanja! Nije lepo. Danas se meniskus ne operiše nožem.. oporavak je izuzetno brz.. srećom nisu ukršteni ligamenati kolena. Nadam se da će se oporaviti za sezonu šljake i da dolazi na RG.

ono kada autosovinizam razjede mzoak

pre 8 godina

@Gosn covek

"ali nam je u genima da omalovažavamo. I da, veći je gospodin od Đokovića.I jesmokolektivno zaostala i primitivna nacija."

U pravu si, a komentar ti je pravi primer za taj genetski poremecaj.

gruja

pre 8 godina

u januaru 1985 godine sam operisao medijalni meniskus na desnom kolenu u novom sadu.Morao sam to da uradim jer mi je koleno skroz blokiralo.Oporavak je trajao sa fizikalnom terapijom oko 20 dana.Cuveni skijas Pirmin Curbrigen je u isti dan operisso koleno laserom i posle 10 dana pobedio u kicbilu.Proslo je 30 godina napredovala je medicina tako da jerofga moze i pre na teren

max

pre 8 godina

Federera cenim,a Noleta cenim i volim i baš zato bi želeo da Federer igra makar još dve sezone i onda da se povuče.Veliki su to majstori,kad se budem povlačili jedan po jedan tenisu če nedostajati neviđenih majstorija,uzbuđenja i maestralnih poena.Fedu želim brz oporavak do Garros-a !

biće bolje

pre 8 godina

Ne znam u kom se trenutku ovo desilo, ali pažljivo sam gledao ceo meč, nije bilo nikakvih znakova da je bilo povrede. Ako se desi ovakva povreda teško da bi i meč završio, plašim se da nije ovo jedno od onih odustajanja zbog taktiziranja.

star čovek,pa još i laže

pre 8 godina

Mikii, 3. februar 2016 11:33 Folirant,naravno da ga je Nole pokidao,sa svim meniskusom....p.s propušta 2 nevažna turnira,

Đole

pre 8 godina

Džemper se znači sada kaže meniskus. Najveći folirant svih vremena.

Već sada zna kad će da "zaleči povredu"? Ovaj se drogira više od prvih dvadeset zajedno. Lens Armstrong tenisa.

Sale

pre 8 godina

Ovo je prica za Arape koji debelo placaju ali ako se ne pojavis placas isto tako ogromne penale.Ovako ih je otkacio na finjaka.Jos jedno prasenje od Novaka bi ga mentalno dotuklo.Ali ko zna mozda je Mirka primenila fazon iz filma "Mizeri" posle sramocenja u poufinalu.

СрбинсонКрусо

pre 8 godina

Једини играч који може како тако да парира нашем Нолету, ће бити ван терена вероватно месец и по, биће мало досадно... Ајд нек се брзо опорави.

Advokat svih Srba

pre 8 godina

prerano je dostigao vrhunac...
(realnost, 3. februar 2016 11:27)

Nadal je "prerano" dostigao vrhunac,ma sta god to znacilo.On je jos u 19 godini zivota,razbijao na ATP turu,zato ce prvi i otici u penziju!

kralj je mrtav, ziveo kralj!

pre 8 godina

ako je zaista pokidao meniskus, onda je njegova karijera gotova! ne znam za slucaj nekog vrhunskog sportiste koji se vrqto na teren nakon kidanja meniskusa bez par meseci pauze. cinjenica je da u tenisu nema direktnog fizickog kontakta, ali ima mnogo promene brzine i pravca, sto je za koleno veliko opterecenje. prakticno, federer ce imati 35 gopdina punih, kada bude mogao da igra da kazemo sa punom snagom, mada je i tad pitanje u kakvom ce stanjju biti koleno, a i pitanje je odredjenog straha od obnavljanja povrede... no, ako se on vrati za mesec dva, i pocne opet da leti po terenu onda ce biti ocigeldno da izmisljena tako teska povreda, tj. kidanje meniskusa. licno, zelim mu brz oporavak, uz svu zhvalnost na lepoti i znacaju koji je dao tenisu. ako je pokidao meniskus, mislim da je ovo kraj jedne velike karijere i dominacija jedne druge...

nolemanijakinja

pre 8 godina

Možemo da mislimo o Federeru i Nadalu šta god hoćemo, ali jedno je sigurno, a to i Novak često ističe, da nije bilo njih takvih, ne bi ni Novak bio to što jeste. Novaka inspirišu ovakvi protivnici. To se najbolje vidi kada igra protiv slabijih igrača. Tačno vidiš da mu je dosadno. Zato i kao Novakov navijač, a pre svega, kao čovek, želim da se Rodžer što pre vrati na teren.

Može biti samo je*an

pre 8 godina

Evo, uručite mu u moje ime, telegram saučešća...
PS. Gde ovo pročitah...
Pa neću moći noćima da spavam...
Evo, suza suzu stiže dok ovo pišem.....

peRFect

pre 8 godina

Што бржи опоравак професоре, па да и даље уживамо у твојој магији...Недостајаћеш нам...Поздрав из Србије за великог Федерера...

Svete

pre 8 godina

Naravno da Rokiju zelim brz oporavak uz nadu da Mirka nije iskalila bes na njemu i da je stvarno povredjen, tj ne izvodi nesto posto to nekako besmisleno zvuci da se povredio dan nakon polufinala ?! Poslednji gs koji je osvojio je uradio uz povredu ledja koja se pojavila u prvoj fazi turnira, bila tu u sredisnjoj fazi i na kraju naprasno nestala...
Posto je najavio da ce igrati Roterdam, Dubai, IW pa pauza 3 meseca do French opena interesuje me da li ce sada nesto menjati u rasporedu

Posmatrač

pre 8 godina

Koliko većina vas lupa za medalju ovde da je prosto žal što uopšte objavljuju takve komentare. Rodžeru brz oporavak s obzirom na godine koje ima verovatno će proći u najboljem redu sve to.

Victorinox

pre 8 godina

Ovaj čovek je jedan od najvećih majstora u istoriji ovog sporta. Želim mu brz i upešan oporavak. Jeste da mi nikada nije bio simpatičan, ne samo zbog toga što je još uvek glavni Novakov konkurent; Novakovi mečevi sa njim i Nadalom su događaji za sebe, a međusobni rivalitet ove trojice je već sada deo istorije tenisa. Uz dužno poštovanje ostalih igrača koji mogu da zasijaju u trenutku inspiracije, čak i da uzmu poneki GS turnir, sve je to šoder u odnosu na tri šampiona koja su obeležila 21 vek, bez obzira na njihovo trenutno zdravstveno stanje.

Prema tome, da si živ i zdrav majstore, pa da ponovo ukrstiš reket sa Noletom bar na Vimbldonu i na OI, ako ne pre.

vidoje

pre 8 godina

Laže masno. Izmislio je povredu da izbegne gomilu turnira. Ove godine su mu samo važni Vimbldon i US Open, možda i Rio. Očekuje da će uzeti bar još jedan GS pored umornog Đokovića, za koga zna da će igrati svuda. Zamaranje i mogućnost novih poraza od Đokovića do Vimbldona mu nisu potrebni.

....

pre 8 godina

Bavim se fudbalom i povrede meniskusa su ceste.. Nijedna povreda nije bezazlena, ali opet je povreda meniskusa najlaksa sto se tice kolena i zglobova.. Operacija, i posle operacije se sportista vrlo brzo vraca u trenazni proces.. Naravno, moze doci do komplikacija, ali je to mali broj slucajeva.. Brz oporavak, Rodzere

kosmajac

pre 8 godina

koliko lazno duhovitih komentara iz kojih izbija zloba i uzivanje sto se covek povredi. da li nekad razmisljate da ce i novak morati da ostari. cak i da nece zalosno je likovati necijoj nesreci nije ni cudo sto smo na dnu. plus ovo je lose u dubajiju bi novak nabio rezultat a verovatno i indijan velsu . ako i igra indijan vels ispada pre 1/2 i nista od susreta. znaci rodju gledamo tek na rg steta

Kaligula Ti

pre 8 godina

Zelim maestru brz oporavak! Nadam se da ovo nije pocetak kraja i da ce Federer igrati bar jos dve godine, jer zaista ne mogu da zamislim tenis bez ovog coveka! Zbog njega sam i pocela da pratim ovaj sport i zavolela ga. Kako igra covek u 35 godina, jednostavno umetnik :) (deneris, 03. februar 2016 16:58)

Da, umetnik. Fali mu samo uski kratko šortc i drveni reket. Igra arhaični tenis i prolazi samo na autoritet 17 slemova od kojih 12 peglajući Bagdatisa, Rodika i ostalu boraniju 2003-2007. Čim su došli Novak i Nadal ...ćao doviđenja.

Mumija

pre 8 godina

Kad đole bude uzeo 18 gs svi će da pričaju to je zato što je fed pokidao meniskus i nije mogao da igra najbolje što moze,prvi će to reći vilander

Lesa Tenis CZ

pre 8 godina

Roger cak iako uspe da se 100% oporavi - ne pise mu se dobro.
Koleno/meniskus je nacet, ide sezona sljake, dakle najnapornija i najteza uopste podloga za kolena, koje proklizavanje malo jace i ode meniskus opet. On jedino ima sanse da opstane do Winbledona ako preskoci masterse na sljaci i/ili ispadne rano na Roland Garros-u... a sve mi se cini da ako dodje do recimo polufinala mastersa ili Roland Garros-a, nece imati srece sa tim kolenom.
Realno, najkasnije ide u penziju posle Wimbledona 2017.

Zoran Montpellier

pre 8 godina

Meniskus se ne kida...
Mozes da naprsne.... Kraj karijere nakon tako malene operacije.....nikako. Da li će se vratiti n'a ovom nivou....potrebno je vremena...da li ga Federer ima ?

Mik

pre 8 godina

Sve što možemo je da mu poželimo dobar oporavak! Drago mi je kad Novak pobeđuje, ali bi me bilo sramota, a verujem i svakog iole normalnog čoveka, da se radujem tuđim povredama i ličnim problemima. U dobru se ne ponesi, u zlu se ne ponizi, kaže srpska poslovica. Federer vam može biti simpatičan ili ne, ali to je za nas posmatrače samo sport i zabava i nema razloga za ponašanje (i pisanje) ispod granice dostojanstva i dobrog ukusa.

Tegi legenda striptiza u Srbiji

pre 8 godina

Teniskus...crni humor.
Sumnjivo je ovo, ali brz oporavak, pa makar i samo povreda ega bila u pitanju!
"Zapušio" usta zlobnim novinarima koji ga smatraju starim.
Neće tenis biti isti posle njegovog povlačenja, ali najbolji ikada nastavlja svoj pohod, na nekalendarski slem, karijerni i zlatni...usput još par Mastersa, i Sinsinati za jednu istorijsku 2016.

deneris

pre 8 godina

Zelim maestru brz oporavak! Nadam se da ovo nije pocetak kraja i da ce Federer igrati bar jos dve godine, jer zaista ne mogu da zamislim tenis bez ovog coveka! Zbog njega sam i pocela da pratim ovaj sport i zavolela ga. Kako igra covek u 35 godina, jednostavno umetnik :)

Svete

pre 8 godina

Naravno da Rokiju zelim brz oporavak uz nadu da Mirka nije iskalila bes na njemu i da je stvarno povredjen, tj ne izvodi nesto posto to nekako besmisleno zvuci da se povredio dan nakon polufinala ?! Poslednji gs koji je osvojio je uradio uz povredu ledja koja se pojavila u prvoj fazi turnira, bila tu u sredisnjoj fazi i na kraju naprasno nestala...
Posto je najavio da ce igrati Roterdam, Dubai, IW pa pauza 3 meseca do French opena interesuje me da li ce sada nesto menjati u rasporedu

rex

pre 8 godina

U svakom slučaju želim mu brz i uspešan oporavak jer tenis bez njega nije isti, lično je inicirao evoluciju ovog sporta i svi iskreni ljubitelji igre znaju to da cene, bez obzira čiji stil igre preferiraju, bio je i ostaće legenda.

brat

pre 8 godina

A kako ste brzo reagovali odmah nakon njevog objavljivanja na stranici na fejsu.I ja imam problem sa meniskusom kolena pa se saosecam koliko god njegova povreda da je teska.Ne dao Bog nikom povredu kolena koje umeju biti teske a cak i kostaju karijere.Vratice se on brzo.
(bazan, 3. februar 2016 11:35)
bato ti si?

Nicky boy

pre 8 godina

Šteta, sa Federerom su turniri zanimljiviji. Neko vreme nećemo gledati kako ga Novak praši. Plaća danak silnim naporima da sustigne svetskog broja 1, što je za njega nemoguće. Želim brz oporavak Rodžeru!

FedEx forever

pre 8 godina

Ova vest i komentari na istu samo dokazuje da su navijači Đokovića počeli da prate sport kada se on pojavio. Iskonski sport je nepoveziv sa zlonamernoscu! Rogeru brz oporavak?

Sportski pozdrav!

Cross de lena

pre 8 godina

Posle nadala i federer koljeno..a mora vamos tamos,stradaju ligamenti..naporno je bgm protiv novaka..visoka je to planina iz Srbije

Boban Nikolic

pre 8 godina

Bilo kako bilo ovo je jedna jako losa vest.Povreda Federera i njegovo odsustvo sa,za sada nekoliko,turnira nikoga ko iskreno voli tenis ne moze da raduje.Bez obzira na rivalitet i simpatije mecevi Novaka i Federera su nesto najlepse sto pruza ova igra.Sama pomisao da smo,mozda,gledali njihov poslednji mec budi u nama zebnju.Nadajmo se da ce se Federer oporaviti i vratiti na teren i omoguciti nam da i dalje uzivamo u njihovim mecevima i radujemo se nastavku rivaliteta sa Novakom.Uz najiskrenije zelje da se to desi,zelim mu povratak tenisu.
Kada sam dan uoci polufinala obogodisnjeg AO napisao komentar sa jasnom porukom da ce predstojeci mec u mnogome odrediti dalje karijere obojice a narocito porazenog nisam ni slutio koliko cu biti u pravu.Da,zeleo sam da Novak pobedi i tada i u buduce ali ce se sve zavrsiti ovako,nije mi palo na pamet.

LOL

pre 8 godina

Kao bivši (u godinama) sportista znam kako je Rogeru (zbog povrede) ali brate zato se i prestaje sa profi sportomna vreme jer organizam (bez obzira kako spolja izgledao) ima svoj rok upotrebe. Da nije tako svi bi se bavili sportom (i obarali rekorde) do svoje 65-te godine.

Idi Rodjo u penziju pre nego što upropastiš zdravlje skroz a takmičenja i rekorde prepusti mladjima...

svaka čast

pre 8 godina

Na vijest da je povrijeđen i da zbog toga neće igrati u Roterdamu i Dubaiu do sada mu je blizu 160 hiljada fanova poželjelo brz oporavak.Svaka čast istinskim ljubiteljima tenisa!

Mirsad

pre 8 godina

Mozda je Mirka ciljala cevanicu u besu, pa ga pogodila u koleno. U svakom slucaju Rodzeru zelim brz oporavak i da se vrati na teren. Nije isto kad Novak osvoji trofej a nije preslisao velikog Federera i kao kad ga rastavi na delove.

WTF

pre 8 godina

Ne kazem da nije tako, ali sigurno da je jako JAKO sumnjivo. Kad neko ispadne sa GS turnira u polufinalu, sledeci dan ili putuje nazad kuci ili odmara. Niko ne ide na trening pa onda u avion i na put od 20 sati. Nikad necete vidjeti da neko ko je ispao trenira sutradan osim ako nema u tom istom podrucju sledeci turnir koji pocinje odmah.
Tako da bi bilo super kad bi objasnio kako je i gdje pokidao meniskus. Da je bilo u mecu sa Novakom pa vidjelo bi se da ga boli i da sepa.

srpskivoudaljini

pre 8 godina

Ama bas jutros stojim na autobuskoj stanici i prisecam se kako sam daleke 2008 kada je Federer gazio sve prizeljkivao da pokida prednje ukrstene...znam da nije lepo i pomalo se stidim, nakon toga sam ga relativno govoreci zagotivio jer bas zna da igra tenis. a posle ovog australijan opena kada se videlo da ne moze vise da parira Novaku u ozbiljnijim mecevima jos sam ga vise zagotivio. steta zbog ovakvog kraja mada se slazem sa vecinom komentatora da je ovo verovatno samo patka, ko ona njegova mononukleoza 2008 godine. da je on bajo imo mononukleozu sedeo bi sad u nekom kaficu sa soderlingom i mariom anicicem i pio sok.

Bozidar

pre 8 godina

Ne nije to fora da bi izbegao turnire..jer je on vec najavio koje turnire nece igrati.
Igrace Indian Wels i onda preskace sve masterse pa tek Roland Garos.
A u svakom slucaju nece mu to pomoci jer Novak je gromada

Ivan

pre 8 godina

A sada krece izbegavanje daljih duela i mogucih blamaza Federera.
Od njega se samo to i moglo ocekivati ko sto je prosle godine isao po manjim turnirima izbegavajuci Djokovica gde god je stigao.

mag

pre 8 godina

Steta, zao mi Federera. On je veliki sportista i dao je sve od sebe da pobedi Novaka, al ovaj je bre u naponu snage, najjaci ikad i eto. Koleno otkazalo. Bravo Novace majstore, ljudinoooo

Đole

pre 8 godina

I tako od "velike četvorke" ostade samo njen najslabiji član, Mari.
Prvo je Đoković iskočio u kategoriju za sebe, onda otpao Nadal i sada Federer.

Pticica

pre 8 godina

Nije se on povredio posle vec u mecu,samo je dan kasnije primetio da nesto nije u redu.Sumnjam da izmislja kako neki ovde tvrde.Vidim i da se neki vesele njegovoj povredi sto je sramota,povrede su uobicajene u sportu svakom mogu da se dese.Brz oporavak i povratak na teren zelim.

bezimeni

pre 8 godina

Reklo bi se da je Novak na vreme poveo u medjusobnim duelima. Nije vise konkurentan Novaku. Bio je prosle godine u mecevima na dva dobijena seta,ali ni to vise nece biti slucaj ove godine. Videli smo kako ga je Novak isprasio u prva dva seta na AO. Zelim mu brz oporavak,a Noletu zelim da obori sve rekorde.

Srdjan

pre 8 godina

Nisam ljekar i ne znam koliko su ovakve povrede opasne ali se nadam da ce Roger upsjeti sto prije da se varti na teren i da budebu formi u kakvoj je sada jer bi bila velika steta da se fenomenalna karijera zavrsi na ovakav nacin.

mama mia

pre 8 godina

Kako im je novak nabio komplekse da je to strašno,i psihički i fizički je ubio u pojam i feda i rafu i maricu,sigurno imaju noću košmare i halucinacije

Mumija

pre 8 godina

Kako li se povredio,da ga nije možda mirka šutnula u koleno.Ako se stvarno povredio teško da će brzo da se vrati na teren.A primetio sam da ljubičić donosi mnogo sreće svojim teniserima,pa tako i fedu

Moga Jola moga košarkaša

pre 8 godina

Pokidao meniskus poslije polufinala sa Novakom? Jel ga tukla žena oklagijom po nogama ili je šutirao korpe za otpatke? Znači Rođa završio karijeru. Pozdrav Rodžere, bio si veliki teniser sa manjkom dobrih osobina.

Gosn covek

pre 8 godina

Ovde ima veliki broj ljudi koji komentarišu sa jasno izraženim psihičkim problemima. Želeti nekom da se penzioniše zbog povrede i nazivati ga đubretom od čoveka je bolesno. Inače taj isti Rođa više zaradi za autogram nego neki ovde za godinu, ali nam je u genima da omalovažavamo. I da, veći je gospodin od Đokovića.I jesmokolektivno zaostala i primitivna nacija.

carli1963

pre 8 godina

Ok dobar zdravstveni razlog da izadje iz price, mudro , mozda vise ne zeli da se iznuriva I kida zarad sponzora I publike. Fali ce nam tvoji dueli sa najvecim majstorima ove igre. Srecan I brz oporavak.

Petar

pre 8 godina

Au Nole...uništi ga čoveče, u ona prva dva seta. Kamo lepe sreće da Rodžeru nisi dao nadu u trećem, možda bi mu sačuvao koleno. Saosećam sa Federerom, rivalstvo zategnuto kao žica na gitari pred pucanjem...interesantno za nas, loše za Federera...

Anđela

pre 8 godina

@brido, 3. februar 2016 12:08)

Ma šta kažeš...
sram te bilo ima mudra izreka "nemoj želeti (uraditi) drugom ono što ne-želiš da tebi bude urađeno"!

A da li bi da je nekim slučajem Nole operisao koleno isto napisao?

Šta sve ovde neće da osvane

pre 8 godina

I ako navijam za Noleta, ja ti zelim brz i kompletan oporavak.
(lale, 3. februar 2016 12:08)

Inače misliš da je normalnije da "i ako" navijaš za Noleta Federeru ne poželiš oporavak?

Brooklyn boy

pre 8 godina

Велики сам Нолетов фан, али Федереру желим брз опоравак. Надам се да ово није почетак краја, као што неко написа, јер не би било лепо да се једна велика каријера заврши повредама.

Sanja plava

pre 8 godina

Briga njega. Taj je pun love za dobre doktore operacije i rehabilitacije. Kontam da je taman uzeo odmor do Olimpijade. Ovo je prilika da se Nadal.vrati a da Mariju bude laksi put do igre sa Djokovicem. Srecno ozdravljenje

Ranzo

pre 8 godina

Svašta sam pisao o njemu,ali sad mi nekako žao.Ako se povuče biće glupo i dosadno bez njega.Sad će možda biti u rangu ove boranije ispod njega na listi.

ф.песоа

pre 8 godina

На терену противник и најбољи играч свих времена!
Увек сам се радовао твојим поразима од Новака!
Ван терена велики човек,коне желим брз опоравак.
Искрено без њега на туру ништа није исто,и све изгледа некако мање важно!

jaki

pre 8 godina

E grujo baš si me nasmejao.I ja sam isto to pomislio danas kad sam bacio oko na turnir. Koliko su nas Tipsa, Viktor, Jelena, Ana a posebno Nole,razmazili da sad turniri kao ovaj koji su bili jedva dostupni našim igračima pre njih, postali dosadni. Bojim se samo da posle njih biti jedini za nas interesantni. Ipak verujem da će "neki novi klinci" bar malo uraditi kao ovi, iako će teško neko se pojaviti kao Nole.

Име

pre 8 godina

Желим брз опоравак повређеном Рођи уз песму „Начини један погрешан корак" :)

Bojan

pre 8 godina

pa u naslovu stoji da je povreda posle meca sa djokovicem, a ovde gomila komentara kao da se trazi opravdanje za poraz u povredi :o

covek preskace 2 turnira koja bi vrlo je to moguce i osvojio, znaci definitivno nije nista za zezati se.

Shotra

pre 8 godina

Kraj karijere. Bilo je dosadno i sa tobom, a sad ce da bude smaranje. Ljudi menjajte pravila, unistice Novak Apt. ? Samo je Sumaher bio tako dobar.

dragan

pre 8 godina

Велики сам Нолетов фан, али Федереру желим брз опоравак. Надам се да ово није почетак краја, као што неко написа, јер не би било лепо да се једна велика каријера заврши повредама.
(Brooklyn boy, 04. februar 2016 14:05

Ja se nadam sa je početak kraja, jer bolje nije zasluzio

Može biti samo je*an

pre 8 godina

Evo, uručite mu u moje ime, telegram saučešća...
PS. Gde ovo pročitah...
Pa neću moći noćima da spavam...
Evo, suza suzu stiže dok ovo pišem.....

Đole

pre 8 godina

Džemper se znači sada kaže meniskus. Najveći folirant svih vremena.

Već sada zna kad će da "zaleči povredu"? Ovaj se drogira više od prvih dvadeset zajedno. Lens Armstrong tenisa.

peRFect

pre 8 godina

Што бржи опоравак професоре, па да и даље уживамо у твојој магији...Недостајаћеш нам...Поздрав из Србије за великог Федерера...

park

pre 8 godina

Rodjo, ti si legenda, tu nema sta. Igras vrhunski, za postovanje. Jedan si od najvecih ikad. Imas 17 GS titula, ali budimo realni - osvojio si vecinu njih protiv osrednjih pacera tipa Bagdadis dok su Nole i Rafa jos bili maloletni. Odradio si svoje, opusti se i idi uzivaj sa porodicom, jer nisi Noletov nivo. Vidis da te je oterao u bolnicu, a zavrsices i u ludnicu ako nastavis ovako.

kaljkuljator

pre 8 godina

On je već unapred najavio da će preskočiti gomilu turnira. Psihički i fizički se već priprema za Vimbldon, gde vidi svoju šansu protiv Đokovića i za Rio gde ima poslednju šansu za zlato u singlu.
Iskren da budem, iako po prirodi nisam sumnjičav - dok ne vidim ožiljak od operacije, ovom jazavcu ništa ne verujem!

Gosn covek

pre 8 godina

Ovde ima veliki broj ljudi koji komentarišu sa jasno izraženim psihičkim problemima. Želeti nekom da se penzioniše zbog povrede i nazivati ga đubretom od čoveka je bolesno. Inače taj isti Rođa više zaradi za autogram nego neki ovde za godinu, ali nam je u genima da omalovažavamo. I da, veći je gospodin od Đokovića.I jesmokolektivno zaostala i primitivna nacija.

Kaligula Ti

pre 8 godina

Zelim maestru brz oporavak! Nadam se da ovo nije pocetak kraja i da ce Federer igrati bar jos dve godine, jer zaista ne mogu da zamislim tenis bez ovog coveka! Zbog njega sam i pocela da pratim ovaj sport i zavolela ga. Kako igra covek u 35 godina, jednostavno umetnik :) (deneris, 03. februar 2016 16:58)

Da, umetnik. Fali mu samo uski kratko šortc i drveni reket. Igra arhaični tenis i prolazi samo na autoritet 17 slemova od kojih 12 peglajući Bagdatisa, Rodika i ostalu boraniju 2003-2007. Čim su došli Novak i Nadal ...ćao doviđenja.

Dragana

pre 8 godina

Kakvi komentari,Bože sačuvaj.A da je Djoković povredjen i da stranci pišu ovakve komentare za njega kao što vi pišete za Federera odmah biste kukali kako ga mrze zato što je Srbin,kako mrze Srbe i tome slično.Vi sad verovatno takvim komentarima širite ljubav i poštovanje.Nadam se da će se Rodžer uspešno i brzo oporaviti.

brido

pre 8 godina

Verujem da je istina, ali vrlo je moguce da zeli da napravi pauzu kako bi napunio baterije za preostali deo sezone... slicno je radio i Nadal kada je ispadao u ranim fazama pojedinih turnira

star čovek,pa još i laže

pre 8 godina

Mikii, 3. februar 2016 11:33 Folirant,naravno da ga je Nole pokidao,sa svim meniskusom....p.s propušta 2 nevažna turnira,

kralj je mrtav, ziveo kralj!

pre 8 godina

ako je zaista pokidao meniskus, onda je njegova karijera gotova! ne znam za slucaj nekog vrhunskog sportiste koji se vrqto na teren nakon kidanja meniskusa bez par meseci pauze. cinjenica je da u tenisu nema direktnog fizickog kontakta, ali ima mnogo promene brzine i pravca, sto je za koleno veliko opterecenje. prakticno, federer ce imati 35 gopdina punih, kada bude mogao da igra da kazemo sa punom snagom, mada je i tad pitanje u kakvom ce stanjju biti koleno, a i pitanje je odredjenog straha od obnavljanja povrede... no, ako se on vrati za mesec dva, i pocne opet da leti po terenu onda ce biti ocigeldno da izmisljena tako teska povreda, tj. kidanje meniskusa. licno, zelim mu brz oporavak, uz svu zhvalnost na lepoti i znacaju koji je dao tenisu. ako je pokidao meniskus, mislim da je ovo kraj jedne velike karijere i dominacija jedne druge...

FedEx forever

pre 8 godina

Ova vest i komentari na istu samo dokazuje da su navijači Đokovića počeli da prate sport kada se on pojavio. Iskonski sport je nepoveziv sa zlonamernoscu! Rogeru brz oporavak?

Sportski pozdrav!

Šta sve ovde neće da osvane

pre 8 godina

I ako navijam za Noleta, ja ti zelim brz i kompletan oporavak.
(lale, 3. februar 2016 12:08)

Inače misliš da je normalnije da "i ako" navijaš za Noleta Federeru ne poželiš oporavak?

striko

pre 8 godina

To bi bilo to od ZA SADA najvece karijere jednog tenisera. Iduce godine u ovo vrijeme ili nakon Vimbldona ocekujte povlacenje. :( tuzno zbog rivalstva, nadam se da ce Nole i uprkos tome sto odlazi Rodzer zadrzati fokus u treniranju i motivaciju da obori njegove rekorde. Jer ako Nole nema nekog da ga pogura kao sto su to radili Rafa i Rodzer godinama moze da postane nezainteresovan a to ne valjaaa.

Име

pre 8 godina

Желим брз опоравак повређеном Рођи уз песму „Начини један погрешан корак" :)

Pazi sad

pre 8 godina

Obratite paznju na ovu vest ! Razvoj situacije posle nje i situaciju na RG pogotovo. Samo gledajte. Opasno ce se zakuvati. Ali RG ovog puta...

Sale

pre 8 godina

Ovo je prica za Arape koji debelo placaju ali ako se ne pojavis placas isto tako ogromne penale.Ovako ih je otkacio na finjaka.Jos jedno prasenje od Novaka bi ga mentalno dotuklo.Ali ko zna mozda je Mirka primenila fazon iz filma "Mizeri" posle sramocenja u poufinalu.

ф.песоа

pre 8 godina

На терену противник и најбољи играч свих времена!
Увек сам се радовао твојим поразима од Новака!
Ван терена велики човек,коне желим брз опоравак.
Искрено без њега на туру ништа није исто,и све изгледа некако мање важно!

Shotra

pre 8 godina

Kraj karijere. Bilo je dosadno i sa tobom, a sad ce da bude smaranje. Ljudi menjajte pravila, unistice Novak Apt. ? Samo je Sumaher bio tako dobar.

vidoje

pre 8 godina

Laže masno. Izmislio je povredu da izbegne gomilu turnira. Ove godine su mu samo važni Vimbldon i US Open, možda i Rio. Očekuje da će uzeti bar još jedan GS pored umornog Đokovića, za koga zna da će igrati svuda. Zamaranje i mogućnost novih poraza od Đokovića do Vimbldona mu nisu potrebni.

Bojan

pre 8 godina

pa u naslovu stoji da je povreda posle meca sa djokovicem, a ovde gomila komentara kao da se trazi opravdanje za poraz u povredi :o

covek preskace 2 turnira koja bi vrlo je to moguce i osvojio, znaci definitivno nije nista za zezati se.

dragan

pre 8 godina

Велики сам Нолетов фан, али Федереру желим брз опоравак. Надам се да ово није почетак краја, као што неко написа, јер не би било лепо да се једна велика каријера заврши повредама.
(Brooklyn boy, 04. februar 2016 14:05

Ja se nadam sa je početak kraja, jer bolje nije zasluzio

Mare,NS

pre 8 godina

To se desilo,jos na pocetku meca(6:1,6:2).
Posle mu je bilo bolje,pa je dobio treci set,sve sa pokidanim meniskusom.
U cetvrtom se vratila povreda,pa ga izgubi i mec se zavrsi!
Videlo se na terenu da jedva stoji na nogama,zato je morao da trci brze nego Marej i sve zivo vraca!

Sad ce Novaka jos vise da mrze.
Kriv je sto je pokidao meniskus njihovom ljubimcu.
I ne samo meniskus,ima jos dosta toga pokidanog!

Komentar je ironican,jer se verovatno radi o ranije planiranom,laksem operativnom zahvatu u vreme kada nema vaznih turnira i nece nimalo poremetiti planirani raspored igranja u ovoj vaznoj godini(OI)!

Novak je dva puta operisao vrat,jednom ispravljao devijaciju nosa,pa niko nije ni znao za to,niti je ikada spominjao.

RF zelim brz i lagan oporavak!

biće bolje

pre 8 godina

Ne znam u kom se trenutku ovo desilo, ali pažljivo sam gledao ceo meč, nije bilo nikakvih znakova da je bilo povrede. Ako se desi ovakva povreda teško da bi i meč završio, plašim se da nije ovo jedno od onih odustajanja zbog taktiziranja.

ono kada autosovinizam razjede mzoak

pre 8 godina

@Gosn covek

"ali nam je u genima da omalovažavamo. I da, veći je gospodin od Đokovića.I jesmokolektivno zaostala i primitivna nacija."

U pravu si, a komentar ti je pravi primer za taj genetski poremecaj.

mama mia

pre 8 godina

Kako im je novak nabio komplekse da je to strašno,i psihički i fizički je ubio u pojam i feda i rafu i maricu,sigurno imaju noću košmare i halucinacije

deneris

pre 8 godina

Zelim maestru brz oporavak! Nadam se da ovo nije pocetak kraja i da ce Federer igrati bar jos dve godine, jer zaista ne mogu da zamislim tenis bez ovog coveka! Zbog njega sam i pocela da pratim ovaj sport i zavolela ga. Kako igra covek u 35 godina, jednostavno umetnik :)

Mito

pre 8 godina

Pošto sam ostao bez meniskusa, zbog fudbala u 27-oj godini, mislim da je ovo kraj za Federera. Artroskopskom operacijom se ne otvara celo koleno i ne oštećuju ligamenti, ali u tenisu je mnogo rotacija u kolenu prilikom udarca, i ovo je pokazatelj da će zbog napora u vrhunskom tenisu ova prepreka uticati na brzi završetak karijere. S poštovanjem

Cross de lena

pre 8 godina

Posle nadala i federer koljeno..a mora vamos tamos,stradaju ligamenti..naporno je bgm protiv novaka..visoka je to planina iz Srbije

bazan

pre 8 godina

A kako ste brzo reagovali odmah nakon njevog objavljivanja na stranici na fejsu.I ja imam problem sa meniskusom kolena pa se saosecam koliko god njegova povreda da je teska.Ne dao Bog nikom povredu kolena koje umeju biti teske a cak i kostaju karijere.Vratice se on brzo.

LOL

pre 8 godina

Kao bivši (u godinama) sportista znam kako je Rogeru (zbog povrede) ali brate zato se i prestaje sa profi sportomna vreme jer organizam (bez obzira kako spolja izgledao) ima svoj rok upotrebe. Da nije tako svi bi se bavili sportom (i obarali rekorde) do svoje 65-te godine.

Idi Rodjo u penziju pre nego što upropastiš zdravlje skroz a takmičenja i rekorde prepusti mladjima...

kosmajac

pre 8 godina

koliko lazno duhovitih komentara iz kojih izbija zloba i uzivanje sto se covek povredi. da li nekad razmisljate da ce i novak morati da ostari. cak i da nece zalosno je likovati necijoj nesreci nije ni cudo sto smo na dnu. plus ovo je lose u dubajiju bi novak nabio rezultat a verovatno i indijan velsu . ako i igra indijan vels ispada pre 1/2 i nista od susreta. znaci rodju gledamo tek na rg steta

Tegi legenda striptiza u Srbiji

pre 8 godina

Teniskus...crni humor.
Sumnjivo je ovo, ali brz oporavak, pa makar i samo povreda ega bila u pitanju!
"Zapušio" usta zlobnim novinarima koji ga smatraju starim.
Neće tenis biti isti posle njegovog povlačenja, ali najbolji ikada nastavlja svoj pohod, na nekalendarski slem, karijerni i zlatni...usput još par Mastersa, i Sinsinati za jednu istorijsku 2016.

šetač

pre 8 godina

Žao mi je što to čujem, u tim godinama povrede su mnogo nezgodnije. Nadam se da Rođa ostaje na turu. Barezi je uoči SP u USA imao sličnu povredu i igrao je na SP uspešno.

svaka čast

pre 8 godina

Na vijest da je povrijeđen i da zbog toga neće igrati u Roterdamu i Dubaiu do sada mu je blizu 160 hiljada fanova poželjelo brz oporavak.Svaka čast istinskim ljubiteljima tenisa!

Svete

pre 8 godina

Naravno da Rokiju zelim brz oporavak uz nadu da Mirka nije iskalila bes na njemu i da je stvarno povredjen, tj ne izvodi nesto posto to nekako besmisleno zvuci da se povredio dan nakon polufinala ?! Poslednji gs koji je osvojio je uradio uz povredu ledja koja se pojavila u prvoj fazi turnira, bila tu u sredisnjoj fazi i na kraju naprasno nestala...
Posto je najavio da ce igrati Roterdam, Dubai, IW pa pauza 3 meseca do French opena interesuje me da li ce sada nesto menjati u rasporedu

Moga Jola moga košarkaša

pre 8 godina

Pokidao meniskus poslije polufinala sa Novakom? Jel ga tukla žena oklagijom po nogama ili je šutirao korpe za otpatke? Znači Rođa završio karijeru. Pozdrav Rodžere, bio si veliki teniser sa manjkom dobrih osobina.

Svete

pre 8 godina

Naravno da Rokiju zelim brz oporavak uz nadu da Mirka nije iskalila bes na njemu i da je stvarno povredjen, tj ne izvodi nesto posto to nekako besmisleno zvuci da se povredio dan nakon polufinala ?! Poslednji gs koji je osvojio je uradio uz povredu ledja koja se pojavila u prvoj fazi turnira, bila tu u sredisnjoj fazi i na kraju naprasno nestala...
Posto je najavio da ce igrati Roterdam, Dubai, IW pa pauza 3 meseca do French opena interesuje me da li ce sada nesto menjati u rasporedu

Posmatrač

pre 8 godina

Koliko većina vas lupa za medalju ovde da je prosto žal što uopšte objavljuju takve komentare. Rodžeru brz oporavak s obzirom na godine koje ima verovatno će proći u najboljem redu sve to.

stoka

pre 8 godina

Djoko je u pravom trenutku okrenuo na 23-22, jer kad se pocnu desavati ovakve stvari pitanje je kad ce opet medjusobno igrati.

Maestru zelim brz oporavak jer bez njega nije isto.

ccc

pre 8 godina

Novak poceo i fizicki da ih eliminise..malo neslana sala, ja zelim Rodzeru brz oporavak i da opet bude u situaciji da igra protiv Novaka i da gubi meceve.

ono kada autosovinizam razjede mzoak

pre 8 godina

@Gosn covek

"ali nam je u genima da omalovažavamo. I da, veći je gospodin od Đokovića.I jesmokolektivno zaostala i primitivna nacija."

U pravu si, a komentar ti je pravi primer za taj genetski poremecaj.

srpskivoudaljini

pre 8 godina

Ama bas jutros stojim na autobuskoj stanici i prisecam se kako sam daleke 2008 kada je Federer gazio sve prizeljkivao da pokida prednje ukrstene...znam da nije lepo i pomalo se stidim, nakon toga sam ga relativno govoreci zagotivio jer bas zna da igra tenis. a posle ovog australijan opena kada se videlo da ne moze vise da parira Novaku u ozbiljnijim mecevima jos sam ga vise zagotivio. steta zbog ovakvog kraja mada se slazem sa vecinom komentatora da je ovo verovatno samo patka, ko ona njegova mononukleoza 2008 godine. da je on bajo imo mononukleozu sedeo bi sad u nekom kaficu sa soderlingom i mariom anicicem i pio sok.

Lesa Tenis CZ

pre 8 godina

Roger cak iako uspe da se 100% oporavi - ne pise mu se dobro.
Koleno/meniskus je nacet, ide sezona sljake, dakle najnapornija i najteza uopste podloga za kolena, koje proklizavanje malo jace i ode meniskus opet. On jedino ima sanse da opstane do Winbledona ako preskoci masterse na sljaci i/ili ispadne rano na Roland Garros-u... a sve mi se cini da ako dodje do recimo polufinala mastersa ili Roland Garros-a, nece imati srece sa tim kolenom.
Realno, najkasnije ide u penziju posle Wimbledona 2017.

mag

pre 8 godina

Steta, zao mi Federera. On je veliki sportista i dao je sve od sebe da pobedi Novaka, al ovaj je bre u naponu snage, najjaci ikad i eto. Koleno otkazalo. Bravo Novace majstore, ljudinoooo

šetač

pre 8 godina

Žao mi je što to čujem, u tim godinama povrede su mnogo nezgodnije. Nadam se da Rođa ostaje na turu. Barezi je uoči SP u USA imao sličnu povredu i igrao je na SP uspešno.

Mumija

pre 8 godina

Kad đole bude uzeo 18 gs svi će da pričaju to je zato što je fed pokidao meniskus i nije mogao da igra najbolje što moze,prvi će to reći vilander

Ivan

pre 8 godina

A sada krece izbegavanje daljih duela i mogucih blamaza Federera.
Od njega se samo to i moglo ocekivati ko sto je prosle godine isao po manjim turnirima izbegavajuci Djokovica gde god je stigao.

carli1963

pre 8 godina

Ok dobar zdravstveni razlog da izadje iz price, mudro , mozda vise ne zeli da se iznuriva I kida zarad sponzora I publike. Fali ce nam tvoji dueli sa najvecim majstorima ove igre. Srecan I brz oporavak.

brat

pre 8 godina

A kako ste brzo reagovali odmah nakon njevog objavljivanja na stranici na fejsu.I ja imam problem sa meniskusom kolena pa se saosecam koliko god njegova povreda da je teska.Ne dao Bog nikom povredu kolena koje umeju biti teske a cak i kostaju karijere.Vratice se on brzo.
(bazan, 3. februar 2016 11:35)
bato ti si?

Petar

pre 8 godina

Au Nole...uništi ga čoveče, u ona prva dva seta. Kamo lepe sreće da Rodžeru nisi dao nadu u trećem, možda bi mu sačuvao koleno. Saosećam sa Federerom, rivalstvo zategnuto kao žica na gitari pred pucanjem...interesantno za nas, loše za Federera...

Bozidar

pre 8 godina

Ne nije to fora da bi izbegao turnire..jer je on vec najavio koje turnire nece igrati.
Igrace Indian Wels i onda preskace sve masterse pa tek Roland Garos.
A u svakom slucaju nece mu to pomoci jer Novak je gromada

paks

pre 8 godina

Zamor materijala. Momku svaka čast što ovako igra u 35. godini života. Iako se čini da ne može više da igra više od 3 seta na vrhunskom nivou, čovek je jedini prošle godine pobedio Novaka 3 puta... To je samo po sebi neverovatno. Ako se i ovaj put "vrati" u vrh, svaka mu čast. A naše je da bodrimo Noleta da ga prestigne.

WTF

pre 8 godina

Ne kazem da nije tako, ali sigurno da je jako JAKO sumnjivo. Kad neko ispadne sa GS turnira u polufinalu, sledeci dan ili putuje nazad kuci ili odmara. Niko ne ide na trening pa onda u avion i na put od 20 sati. Nikad necete vidjeti da neko ko je ispao trenira sutradan osim ako nema u tom istom podrucju sledeci turnir koji pocinje odmah.
Tako da bi bilo super kad bi objasnio kako je i gdje pokidao meniskus. Da je bilo u mecu sa Novakom pa vidjelo bi se da ga boli i da sepa.

Mumija

pre 8 godina

Kako li se povredio,da ga nije možda mirka šutnula u koleno.Ako se stvarno povredio teško da će brzo da se vrati na teren.A primetio sam da ljubičić donosi mnogo sreće svojim teniserima,pa tako i fedu

Boban Nikolic

pre 8 godina

Bilo kako bilo ovo je jedna jako losa vest.Povreda Federera i njegovo odsustvo sa,za sada nekoliko,turnira nikoga ko iskreno voli tenis ne moze da raduje.Bez obzira na rivalitet i simpatije mecevi Novaka i Federera su nesto najlepse sto pruza ova igra.Sama pomisao da smo,mozda,gledali njihov poslednji mec budi u nama zebnju.Nadajmo se da ce se Federer oporaviti i vratiti na teren i omoguciti nam da i dalje uzivamo u njihovim mecevima i radujemo se nastavku rivaliteta sa Novakom.Uz najiskrenije zelje da se to desi,zelim mu povratak tenisu.
Kada sam dan uoci polufinala obogodisnjeg AO napisao komentar sa jasnom porukom da ce predstojeci mec u mnogome odrediti dalje karijere obojice a narocito porazenog nisam ni slutio koliko cu biti u pravu.Da,zeleo sam da Novak pobedi i tada i u buduce ali ce se sve zavrsiti ovako,nije mi palo na pamet.

Advokat svih Srba

pre 8 godina

prerano je dostigao vrhunac...
(realnost, 3. februar 2016 11:27)

Nadal je "prerano" dostigao vrhunac,ma sta god to znacilo.On je jos u 19 godini zivota,razbijao na ATP turu,zato ce prvi i otici u penziju!

VUK

pre 8 godina

sa ovakvim stvarima nema zezanja! Nije lepo. Danas se meniskus ne operiše nožem.. oporavak je izuzetno brz.. srećom nisu ukršteni ligamenati kolena. Nadam se da će se oporaviti za sezonu šljake i da dolazi na RG.

Pticica

pre 8 godina

Nije se on povredio posle vec u mecu,samo je dan kasnije primetio da nesto nije u redu.Sumnjam da izmislja kako neki ovde tvrde.Vidim i da se neki vesele njegovoj povredi sto je sramota,povrede su uobicajene u sportu svakom mogu da se dese.Brz oporavak i povratak na teren zelim.

Sanja plava

pre 8 godina

Briga njega. Taj je pun love za dobre doktore operacije i rehabilitacije. Kontam da je taman uzeo odmor do Olimpijade. Ovo je prilika da se Nadal.vrati a da Mariju bude laksi put do igre sa Djokovicem. Srecno ozdravljenje

bezimeni

pre 8 godina

Reklo bi se da je Novak na vreme poveo u medjusobnim duelima. Nije vise konkurentan Novaku. Bio je prosle godine u mecevima na dva dobijena seta,ali ni to vise nece biti slucaj ove godine. Videli smo kako ga je Novak isprasio u prva dva seta na AO. Zelim mu brz oporavak,a Noletu zelim da obori sve rekorde.

rex

pre 8 godina

U svakom slučaju želim mu brz i uspešan oporavak jer tenis bez njega nije isti, lično je inicirao evoluciju ovog sporta i svi iskreni ljubitelji igre znaju to da cene, bez obzira čiji stil igre preferiraju, bio je i ostaće legenda.

Mirsad

pre 8 godina

Mozda je Mirka ciljala cevanicu u besu, pa ga pogodila u koleno. U svakom slucaju Rodzeru zelim brz oporavak i da se vrati na teren. Nije isto kad Novak osvoji trofej a nije preslisao velikog Federera i kao kad ga rastavi na delove.

Srdjan

pre 8 godina

Nisam ljekar i ne znam koliko su ovakve povrede opasne ali se nadam da ce Roger upsjeti sto prije da se varti na teren i da budebu formi u kakvoj je sada jer bi bila velika steta da se fenomenalna karijera zavrsi na ovakav nacin.

nolemanijakinja

pre 8 godina

Možemo da mislimo o Federeru i Nadalu šta god hoćemo, ali jedno je sigurno, a to i Novak često ističe, da nije bilo njih takvih, ne bi ni Novak bio to što jeste. Novaka inspirišu ovakvi protivnici. To se najbolje vidi kada igra protiv slabijih igrača. Tačno vidiš da mu je dosadno. Zato i kao Novakov navijač, a pre svega, kao čovek, želim da se Rodžer što pre vrati na teren.

Nicky boy

pre 8 godina

Šteta, sa Federerom su turniri zanimljiviji. Neko vreme nećemo gledati kako ga Novak praši. Plaća danak silnim naporima da sustigne svetskog broja 1, što je za njega nemoguće. Želim brz oporavak Rodžeru!

gruja

pre 8 godina

u januaru 1985 godine sam operisao medijalni meniskus na desnom kolenu u novom sadu.Morao sam to da uradim jer mi je koleno skroz blokiralo.Oporavak je trajao sa fizikalnom terapijom oko 20 dana.Cuveni skijas Pirmin Curbrigen je u isti dan operisso koleno laserom i posle 10 dana pobedio u kicbilu.Proslo je 30 godina napredovala je medicina tako da jerofga moze i pre na teren

v

pre 8 godina

Zelim Federeru brz oporavak. Za ove koji se podsmevaju i nasladjuju ne znam sta da kazem. Ne podnosim Rodzera (postujem njegovo tenisko umece i rekorde), ali nikad mu ne bih pozelela povredu. Ja volim da su svi zdravi a da se bitke ravnopravno vode na terenu.

Ne znam kako neki ne kapiraju da Federer mnogo znaci i samom Novaku, on je jedan od retkih koji ga drzi budnim i ne dozvoljava mu da se opusti. Jer kada bi se opustio i ispao na nekom slemu ranije, lako moze da ode GS titula kod Rokija. Realno, covek pobedjuje sve sem Novaka na slemovima. Njih dvojica se postuju, makar pred kamerama, ali nema tu ljubavi, da se ne lazemo. Federer ne igra samo zbog ljubavi prema tenisu i sponzora, vec u dobrom procentu igra i zbog Novaka. Pokusava da cuva svoje rekorde, verovatno mu je ovako lakse nego da sedi ppred TV-a u penziji i gleda. Ali ja mislim da mozda gresi, jer Novaku je to dodatna inspiracija. Ali razumem da bi Rodzeru dosta znacila i znaci svaka njegova pobeda nad Novakom, a kamo li slem. Tako da bih rekla da je i Novak motivacija Federeru. Bilo kako bilo, ruzno je zeleti nekom zlo na ovako krajnje odvratan nacin kako mogu samo sitne duse. Pa zar nije lepse da je Rodzer tu i da gledamo polufinale kakvo smo gledali pre par dana? Da se ne lazemo, svima su ovde najsladje Novakove pobede upravo nad njim.

Nemojte ljudi, karma je cudo. Daj da ne prizivamo losu energiju.

max

pre 8 godina

Federera cenim,a Noleta cenim i volim i baš zato bi želeo da Federer igra makar još dve sezone i onda da se povuče.Veliki su to majstori,kad se budem povlačili jedan po jedan tenisu če nedostajati neviđenih majstorija,uzbuđenja i maestralnih poena.Fedu želim brz oporavak do Garros-a !

Đole

pre 8 godina

I tako od "velike četvorke" ostade samo njen najslabiji član, Mari.
Prvo je Đoković iskočio u kategoriju za sebe, onda otpao Nadal i sada Federer.

markez

pre 8 godina

Steta... Definitivno ga ne obozavam zbog ponasanja ponekad, ali je njegova igra realno predivna i njegovi mecevi sa Novakom u poslednje 2 godine su nesto najatraktivnije u tenisu. Nazalost ovakvi problemi su jako vjerovatni da se dese u njegovim godinama.
Tenis je vec mnogo izgubio od kad Rafi ne ide, a ako sad i on udje u crnu formu bice stvarno steta. Najsladje su titule kad Novak njih dvojicu dobija :) I definitivno najljepsi tenis i on prikazuje kad igra protiv jednog od njih dvojice.

СрбинсонКрусо

pre 8 godina

Једини играч који може како тако да парира нашем Нолету, ће бити ван терена вероватно месец и по, биће мало досадно... Ајд нек се брзо опорави.

Ranzo

pre 8 godina

Svašta sam pisao o njemu,ali sad mi nekako žao.Ako se povuče biće glupo i dosadno bez njega.Sad će možda biti u rangu ove boranije ispod njega na listi.

Zoran Montpellier

pre 8 godina

Meniskus se ne kida...
Mozes da naprsne.... Kraj karijere nakon tako malene operacije.....nikako. Da li će se vratiti n'a ovom nivou....potrebno je vremena...da li ga Federer ima ?

....

pre 8 godina

Bavim se fudbalom i povrede meniskusa su ceste.. Nijedna povreda nije bezazlena, ali opet je povreda meniskusa najlaksa sto se tice kolena i zglobova.. Operacija, i posle operacije se sportista vrlo brzo vraca u trenazni proces.. Naravno, moze doci do komplikacija, ali je to mali broj slucajeva.. Brz oporavak, Rodzere

Anđela

pre 8 godina

@brido, 3. februar 2016 12:08)

Ma šta kažeš...
sram te bilo ima mudra izreka "nemoj želeti (uraditi) drugom ono što ne-želiš da tebi bude urađeno"!

A da li bi da je nekim slučajem Nole operisao koleno isto napisao?

jaki

pre 8 godina

E grujo baš si me nasmejao.I ja sam isto to pomislio danas kad sam bacio oko na turnir. Koliko su nas Tipsa, Viktor, Jelena, Ana a posebno Nole,razmazili da sad turniri kao ovaj koji su bili jedva dostupni našim igračima pre njih, postali dosadni. Bojim se samo da posle njih biti jedini za nas interesantni. Ipak verujem da će "neki novi klinci" bar malo uraditi kao ovi, iako će teško neko se pojaviti kao Nole.

Victorinox

pre 8 godina

Ovaj čovek je jedan od najvećih majstora u istoriji ovog sporta. Želim mu brz i upešan oporavak. Jeste da mi nikada nije bio simpatičan, ne samo zbog toga što je još uvek glavni Novakov konkurent; Novakovi mečevi sa njim i Nadalom su događaji za sebe, a međusobni rivalitet ove trojice je već sada deo istorije tenisa. Uz dužno poštovanje ostalih igrača koji mogu da zasijaju u trenutku inspiracije, čak i da uzmu poneki GS turnir, sve je to šoder u odnosu na tri šampiona koja su obeležila 21 vek, bez obzira na njihovo trenutno zdravstveno stanje.

Prema tome, da si živ i zdrav majstore, pa da ponovo ukrstiš reket sa Noletom bar na Vimbldonu i na OI, ako ne pre.

Brooklyn boy

pre 8 godina

Велики сам Нолетов фан, али Федереру желим брз опоравак. Надам се да ово није почетак краја, као што неко написа, јер не би било лепо да се једна велика каријера заврши повредама.

Mik

pre 8 godina

Sve što možemo je da mu poželimo dobar oporavak! Drago mi je kad Novak pobeđuje, ali bi me bilo sramota, a verujem i svakog iole normalnog čoveka, da se radujem tuđim povredama i ličnim problemima. U dobru se ne ponesi, u zlu se ne ponizi, kaže srpska poslovica. Federer vam može biti simpatičan ili ne, ali to je za nas posmatrače samo sport i zabava i nema razloga za ponašanje (i pisanje) ispod granice dostojanstva i dobrog ukusa.