Nedelja, 31.01.2016.

17:00

Novak Đoković – najbolji u istoriji, zašto da ne?

“Raduje me i uzbuđuje što uopšte mogu da razmatram koja sva istorijska ostvarenja mogu da dosegnem“, rekao je Novak posle svoje 11. Gren slem titule.

Izvor: Saša Ozmo

Novak Ðokoviæ – najbolji u istoriji, zašto da ne? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

217 Komentari

Sortiraj po:

budva

pre 8 godina

Sigurna sam da Novak zna, ali ja ipak želim da napišem: Odmereno i polako. Idi mudro ne pogini ludo.Sve što dalje uradiš je bonus. Ti već sada s pravom konkurišeš za NAJVEĆEG.

oklagija

pre 8 godina

Majkl Dzordan, Lionel Mesi, Tajger Vuds, Roni osaliven, Novak Djokovic.
(Nikola, 1. februar 2016 00:05)

Ja bi dodao jos samo Sumahera, Bolta i Felpsa po dominaciji pa zapecatio za sada.
(fanatik de football, 01. februar 2016 09:17)

Muhamed Ali, Alberto Tomba, Valentino Rosi!

Vladimir

pre 8 godina

Malo objektivne statistike.

http://metro.co.uk/2016/01/28/why-novak-djokovic-has-overtaken-roger-federer-as-the-greatest-tennis-player-of-all-time-5649557/

Ibanez

pre 8 godina

Očekujem od Novaka da ove godine osvoji sve najvažnije turnire, neće nikom ništa dozvoliti da osviji! Živi bili i videli kako Novak radi nešto što do sad niko nikad nije niti će uraditi u narednih 100 godina!
Zabetoniraće ime Novak Đoković, da se zna ko je Bog i batina u tenisu!!!
Pozdrav svim ljubiteljima tenisa!

Joc@

pre 8 godina

Pitaju Noleta:
''da li sebe vidi kao nekog ko se izdvojio, a u njegovom odgovoru
krije se i deo TAJNE o Novakovoj veličini.
“Ne želim da dozvolim sebi da mi mentalni sklop bude takav.
Ako se to dopusti, osoba postane previše arogantna, misli da je
neko više biće i da je bolja od ostalih. A onda karma lupi veliki šamar.
To ne želim. Zadržaću istu rutinu i isti način života – biću zadovoljan i
ponosan onim što sam postigao, ali diskretno jer
moram da ostanem skroman“.
*
Ovo vredi ponovo pročitati.
Ovako razmišljaju veliki sportisti, veliki šampioni i veliki ljudi.
Ko poznaje Pravoslavlje, zna koliko je teško postići
ovakvo disciplinovanje svog ega i SMIRENOUMLJE,
smirenje svog uma.

fanatik de football

pre 8 godina

Majkl Dzordan, Lionel Mesi, Tajger Vuds, Roni osaliven, Novak Djokovic.
(Nikola, 1. februar 2016 00:05)

Ja bi dodao jos samo Sumahera, Bolta i Felpsa po dominaciji pa zapecatio za sada.

Miroslav

pre 8 godina

Odlican clanak koji dokazuje da Novak vec sada moye da se smatra najboljim svih vremena.
http://metro.co.uk/2016/01/28/why-novak-djokovic-has-overtaken-roger-federer-as-the-greatest-tennis-player-of-all-time-5649557/

poznavalac

pre 8 godina

Najboljeg u istoriji cine osvojeni trofeji,subjektivna misljenja svakog pojedinca nemaju nikakvu vrednost.Jedino merilo su rezultati,po odlasku u penziju onih koji se bore za taj primat i kad se saberu trofeji krunisace kralja ovog sporta,za sad uzivajmo u toj borbi jer zivimo u vremenu kada se jedan od njih jos trazi.U vremenima posle njih buduce generacije mocice samo da citaju o njima,mi ih gledamo i nismo ni svesni kakvu privilegiju imamo.

Smuleco

pre 8 godina

Uzgred, čovek je sa najmanjom podrškom navijača u istoriji! Ali, to je mentalna snaga, koju je jedino imao Lendl, pri čemu je Novak još jači od njega!

Milan

pre 8 godina

Moram nesto da napisem nevezano za ovu vest, neka ukuca neko na yt, Rod Lejver vs Bjorn Borg, uporedite taj tenis pa ovaj danas, drveni reketi, lagano prebacivanje preko mreze, linije iscrtane kao da je neko pišao i hodao usput, svi ostali sportovi su koliko toliko izjednaceni pre 50 god i danas ali tenis pre 20 za kasnije necu ni da pricam je presmesan, pa Djokovic bi onog Lejvera Borga i Vilandera zajedno dobio 6-0, ne samo Djokovic nego bilo koji ograc danas, i taj Lejver ima 11GS, ma daj bre bezite tamo, tenis treba da se racuna od pojavljivanja Agasija i Samprasa... jos jednom ukucajte Rod Lejver pa pogledajte onu komediju od tenisa...

znalkos

pre 8 godina

Zakasnio si, furiozan finiš ima da te uništi! Nećeš stići ni Nadala, a kamoli Federera koji ostaje u istoriji neprevaziđen! Novak će po mnogo čemu ostati upamćen, ali sigurno ne po tituli najboljeg u istoriji, jer to je, naravno, u sledećih trideset godina rezervisano za velikog Rodžera! Podržavam nadu Novakovih navijača, mada često iritiraju ponižavanjem svih ostalih tenisera!

NSLaLa

pre 8 godina

Noolee... Noooleee... Bravoo care, šahu, kralju!!! Ako nastavis ovim tempom, a od srca ti to zelim, prestices sve rekorde! Samo da si nam ziv i zdrav!

Ime

pre 8 godina

Ovaj covek je David protiv Golijata... Tolika moc i uspeh, bez ijedne sramne izjave i gesta! Samo cekaju na to. Ceo svet protiv njega "sta ce nam ovaj iz bedne istocne evrope kao no1, slaba potrosacka moc vecine navijaca, treba nam drugi!" Zgazio je masineriju. Ovaj covek je nas
i u njemu vidim sebe, roditelje, svakog postenog i pozrtvovanog coveka,mog dedu koji je presao Albaniju peske! Ko MRZI ovakvog coveka ima u dubini licnosti gnev, tugu, neuspeh, iskvarene idole, razmazenost i ocaj. OVAJ COVEK JE BAGREM KOJI RASTE NA KROVU BOMBARDOVANOG GENERALSTABA. Ponosan sam sto mi je Novak savremenik.

Ana Marija

pre 8 godina

Nesto ne primetih da se puno pominje cuveni porez koji Nole placa Monte Karlu a ne Srbiji. To je dobar znak. Ja nesto razmisljam da bi mi Srbi vise voleli mnogo da placamo porez Nolu nego ovima na vlasti. kad vec ne mozemo Monte Karlu :-)

Aleksandar

pre 8 godina

Federer ima 22 više odigrana GS turnira od Đokovića.Od 67 odigranih ima 17 osvojenih.Novak od 45 ima 11.U toj proporciji sa 67 odigranih imaće 16,38 osvojenih.Federer od 27 GS finala ima 17 titula,Novak od 19 ima 11 što je manji procenat uspešnosti u finalima GS jer bi morao da ima 12.Zaključak je da je mnogo propustio u prvim godinama ali ga može stići ako popravi procenat uspeha u finalima GS.Ako osvoji sledeći RG napr.odnos će biti 46:12 a to je pretpostavljenih 17,48 osvojenih GS sa 67 odigranih.Ova godina je ključna da bi dostigao Federera jer menja sve šanse ukoliko osvoji još neki GS a Federer naravno ne osvoji nijedan više.

a da stvar posmatramo malo šire

pre 8 godina

Mnogi kažu da trofeji nisu najbitniji a da je Federer najbolji zbog stila igre. Ako ćemo tako, za mene su ispred Federera Sampras i Borg.
Novak će polako menjati stil igre, tako da ćemo gledati za par godina Bekera II, živi bili pa videli.
Ovo što je ovde izdržao, liči na kampanju sa Wimbldona kad je izgubio od Marija.
Ono što mene raduje kod Novaka je što racionališe sa energijom a da bi što duže trajao. Mislite li da nije mogao da počisti Marija sa krompirićem? Nema potrebe, a ni publiku ne treba dodatno iritirati.

Rogi Obrenovac

pre 8 godina

@tex avery
To sto je on voleo belo i lepe zene, i nije mogao da iznese teret novca i slave, to je njegov problem. Sve to spada pod rubriku sta bi bilo kad bi bilo, a pisu se samo rezultati. Bjorg ima 11 GS titula i oko 100 nedelja na prvom mestu sto ga vec sad stavlja iza Djokovica. Jel znas da je Monika Seles imala 8 GS titula sa 19 godina? Da je nisu uradili ono sto su joj uradili danas bi Serena jurila njene rekorde, ali imas jedan zivot i jednu sansu, pise se samo ono sto si postigao.

SEXaS

pre 8 godina

Neodoljiv je utisak da je Novak većini dole u Australiji od Ausopena napravio unhappy GS. To je na njihovu žalost njihov gubitak jer ne cene dostignuće čoveka koji ima sve protiv sebe, a opet uspeva da ostane čovek prema svima. Ja mu se zbog toga, a ponajviše i zbog svega sto je ucinio u tenisu divim kao osobi i teniseru. Srećno Nole!

Max

pre 8 godina

Ne mogu da verujem da je Đoković izjavio da Federer i Nadal igraju na vrhunskom nivou! Pametan je on momak, jedino ako mu se omaklo.
Đoković sada igra najbolji tenis u životu i nema konkurenciju što je šteta za tenis, ali dobro za njega. On je gubio najvažnije mečeve od najboljeg Nadala i Federera, ali tada to nije bio najbolji Novak.

zvezdas-rajvoSa

pre 8 godina

Ove godine prioritet da se izjednaci ili im pridje na jedan slem Rafi Nadalu i Samprasu, Zlato na Olimpijskim i vise od 30 mastersa, uskoro preskace Nadala po tome. Ako uspe Olimpijadu da uzme ove godine plus tri grend slema, dakle jos dva, plus zavrsni masters kup izjednaci sa Federerom bice najbolji svih vremena. Inace, racunajuci od 1990 godine naovamo, najtrofejniji teniseri su :
1. Rodzer Federer 47 trofeja
2. Rafael Nadal 42 trofeja
3. Novak Djokovic 42 trofeja
4. Pit Sampras 30 trofeja.
Ovo jeste velika i prava cetvorka po svim parametrima. U ove trofeje su uracunati Grend slem, Masters 1000. , Masters kup i Olimpijske igre. Po meni ovo je i jedini parametar da bide najbolji svih vremea, dakle prioritet biti trofejniji od Federera koji bezi 5 trofeja. Samo da ga zdravlje i sreca posluze. Napred Djokovicu, u vecnu slavu...

Branislav O. Popovic NS

pre 8 godina

Novak uzima sva 4 ove godine i brani ih dogodine. Bice zaustavljen tek na Vimbldonu 2018. To je 11 komada u nizu. Igrace do 37. a posle toga uzece jos koji GS u dublu. Srusice sve rekorde koji postoje. Broj slamova, mastersa, turnira, meceva bez poraza. Bice preko 400 nedelja prvi. Uzima olimpijsko zlato, a mozda i dva i jos jedan DK. Uradice sto niko nije, niti ce. Bar za nasih zivota. Osvojice 24-27 slemova. Bitno je da zadrzi sadasnji nivo posvecenosti. Bez obzira na godine, njegov nacin razmisljanja cini ga s godinama jacim i izdrzljivijim. Kad postane GOAT ostaje mu samo da pusti jarecu bradicu i da dere jace nego ikad. Za mene svaka njegova titula vredi dve jer uvek igra protiv svih. Publike, medija, organizatora i igraca. I na kraju dajem 100 evra da je Rodzer 2011. platio Fonjiniju da ne igra 1/4 RG-a kako bi Novak s opterecenjem meca za prvo mesto na ATP listi i rusenja rekorda nepobedivosti usao u mec protiv njega. Ali dzaba Fedex srusice on sve tvoje rekorde.

tex avery

pre 8 godina

I ovde da napišem...Bjorn Borg je najbolji! 11 titula GS do 25 godina i penzija...ko može da bude bolji od toga? Noletu i Federeru svaka čast...ali kad sa 25 godina izgubiš motiv za takmičenjem...Bjorn Borg najbolji svih vremena!

Zoki

pre 8 godina

"ne treba previše biti mislima u budućnosti jer se onda sadašnji trenutak ne doživljava na pravi način. To je večita psihološka borba sa samim sobom – balansirati između prošlosti, sadašnjosti i budućnost" - Moć Sadašnjeg Trenutka. Ko razume shvatiće :)

don

pre 8 godina

Neka uzme ove godine još Rolan Garos (ja mu želim sva 4) i zlato u Riju, a sledeće godine Sinsinati, on time postaje najbolji u istoriji. Jer tada biva prvi koji u svom vlasništvu ima sve važne trofeje, pa mu ostaje da stigne i prestigne Federera po broju nedelja provedenih na prvom mestu.
Roj Emerson je totalno nebitan lik. Čovek je gro uspeha na Gren slemovima ostvario u amaterskoj eri, kada Lejver i drugi veliki igrači toga vremena, nisu imali pravo nastupa zbog prelaska u profesionalce. Rod Lejver ga "mlatio" gde je stigao. Zato je Novakovih 6 Ozi Opena daleko vrednije.
Pančo Gonzales i Rod Lejver za ono vreme, isto što i Federer, Nadal i Novak za današnje. Emerson jeste šampion, ali nije ta kategorija. Novak, da bi ga priznali ovi sa zapada treba da napravi podvig kakav niko nije. Ove godine da osvoji golden slem. TO je njegov cilj.
Mada mislim da njemu nije toliko bitno hoće li ga oni priznati ili neće. On svoju priču piše na terenu. A to je sasvim dovoljno. Zato pokušavaju da ga destabilizuju. Malo morgen.

Dušan

pre 8 godina

"Ne želim da dozvolim sebi da mi mentalni sklop bude takav. Ako se to dopusti, osoba postane previše arogantna, misli da je neko više biće i da je bolja od ostalih. A onda karma lupi veliki šamar. To ne želim. Zadržaću istu rutinu i isti način života – biću zadovoljan i ponosan onim što sam postigao, ali diskretno jer moram da ostanem skroman“. - Ako istraje u ovome, najviše zbog toga će da prestigne Federera po titulama. Jer Fedex možda (je) igra(o) lepši tenis, ali je Novak u glavi mnogo ispravniji od njega, i to će mu doneti titulu najboljeg u istoriji.

krle

pre 8 godina

Moj utisak je delirijum medju bivsim tenuserima koji su se utrkivali u hvalospevima prema Federeru pred polufinalni duel, naglasavajuci da je njihovo srce na Rodzerovoj strani, da bi potom pred finale na sve moguce nacine izrazavali svoje stavove da bi Nole mogao da izgubi, deleci Endiju savete sta treba da uradi. Ne samo to, nego je Mats pred mec rekao da nikad niko nije izgubio pet finala nekog gs, a da ga nije osvojio. Neverovatna atmosfera se stvorila u smislu da Nole mora da izgubi i svaka mu cast kako se on sa tim izborio. Cak se posle meca vise pricalo o Marejevom neverovatnom "preokretu", kao da rezultat nije bio 3:0.
O pogresno napisanom imenu i ostalim stvarima ne bih ni govorio.
Migao bi Sasa o svemu ovome da napise jedan tekst.

cepaj i ne osvrći se

pre 8 godina

Podsetiću ove nevernike da je Đoković pre samo godinu dana (tačnije pre finala AO2015) imao samo 7 GS titula i bio 130 nedelja prvi na listi.

Federer tada isto kao i danas (17 GS,302 nedelje).

Videćemo stanje na kraju 2018-te. Tada će imati tek 31,5 godinu.

Keni Daglis

pre 8 godina

Ako David Ferer sa pune 34 godine moze igrati cetvrtfinale Gren slem turnira,zasto onda jedan Novak Djokovic isto tako ne bi dominirao u tim godinama.
Svi znamo kakav stil igre gaji David Ferer,on se mnogo vise trosi od Novaka,sto zbog visine,sto je tehnicki mnogo slabi od Novaka.
Tako da sam siguran da Novaku ne gine jos minimalno 5 godina igranja na najvisem mogucem nivou,to je realnost.
Novaku se sve otvorilo,sad je samo nebo granica,vec je uterao strah I nabio opasne komplekse svojim najvecim rivalima,tako da ce u buducnosti veliki broj meceva dobijati vec u svlacionici.
Novaku je sad bitno da osvoji Rolan Garos,ako to uspe,to ce mu biti cetvrti Gren slem u nizu I tada ce Novaku spasti veliki teret sa ledja I nakon toga krece totalna dominacija.
Pa zamislite da nakon Garosa uzme I Wimbldon,pa to je 5 Gren slemova u nizu,to nikad nikom nije poslo za rukom u istoriji tenisa,a to je savim realan scenario.
Prosto deluje neverovatno da posle 10 poraza u polufinalima I 8 poraza u finalima Gren slem turnira,Novak se nalazi u realnoj situaciji da obori Rodzerovih 17 Slemova,prosto fascinantno(mada treba biti covek I Rodzeru skinuti kapu,on pored 17 Slemova ima jos I 10 finala I cak 12 polufinala).
Kako god okrenes,nesporno je da ulazimo u period Novakove brutalne dominacije.

AMG

pre 8 godina

@Igor Pa lako ga je isamarat kad ima 35 godina. Kad je Roger bio mladji videli smo ko je koga samarao.
Pa samarao ga je Rodja jer je Novak mladji 6 godina. Kad je Novak sazreo kao igrac nesto ne vidim da se Rodzer nauzimao turnira. Sreca njegova pa nije Novakovo godiste, ne bi taj ni polovinu video od onoga sto je osvojio. Pozdrav svim Novakovim navijacima.

Milutin

pre 8 godina

Pa nije ovo 1954. godina. Tenis je prilicno surov individualni sport sa prilicno surovim sistemom takmicenja i najsurovijim profesionalnim odnosima. Biti broj jedan ovako dugo kao Novak, i sa ovakvom razlikom u poenima, po meni, je samo po sebi vise neponovljivo. Sta dakle znaci - najbolji u istoriji? Drzi se Novace sa tim pristupom i stavom najduze sto mozes, da te posluze zdravlje i sreca junacka! Ja vec znam da ce me, bozezdravlja, unuci pitati o tebi i slusati razrogacenih ociju sta cu im reci kakav si covek i igrac. Najbolji u istoriji!

ideologije

pre 8 godina

Svet je Sveta Suma a Nole je Leonardo Di Caprio - najveci glumac sadasnjice bez Oskara. Sta mu fali - nesto sto je on uradio a drugi nisu. Rafa je uzeo 9 RG a Fedex 17 slamova. Sta Noletu ostaje - ili kalendarski Grand Slam (4 u istoj godini) ili Djoker Slam (uzme RG i spava). Dokle god to nema, nema ga na filmskoj traci. Surovo je ali je tako... Ko spominje Emersona sa 6 AO i 12 GS... Svi pricaju o zemljaku Laver-u koji je uzeo 11 GS ali DVA GS (KALENDARSKA)!!! Zato on i kaze, u najboljoj nameri da bi za tenis bilo dobro da Novak uzme kalendarski GS!!!

Kao mali 80-tih, sam citao o Rod Laver-u i igrao tenis na Partizanu. Verujte mi, to je suludo inspirativna kombinacija koja tera ljude na nemoguce!!! Ziveo BG i Rod Laver!!!

Nadam se da ce se klinci u buducnosti loziti na Novaka i tenis!!!

Djokovicu, GAZI SINE!!! ILI TI ILI NIKO!!!

tupan

pre 8 godina

Haha..ovo je bas smesno. Tenis je postao nezanimljiva i dosadna igra zahvaljujuci igracima poput Djokovica. Ja vise i ne gledam tenis.
(bv, 31. januar 2016 17:49)

A kako onda znas?

Beobrad

pre 8 godina

Najbolji moze biti samo 1, a to je Roger. Ne cini broj GS titula Rogera najboljim, vec i stil igre. Novak ne igra lep vec efikasan tenis, a tako se ne postaje najbolji. Realno.
(rade, 31. januar 2016 18:54)

Rade ti si prespavao celu 2011 godinu!

majak

pre 8 godina

Za sada- 
Federer 17GS 
Đokovic 11GS 
Federer 293 po GOAT listi 
Đokovic 209 
Federer 39 1/2 na GS 
Đokovic 29. 
Federer u 35godini 
Đokovic u 29godini. 
Novak ima sanse i za najveci svih vremena. 
Napred Novace. Imati prvog ili drugog svih vremena u tako veliki sport kao sto je tenis bice veliki podstrek za Srbiju.
(Zoran, 31. januar 2016 17:29)

Cudna je to lista , kada je Rafa trenutno ispod Noleta ako znamo da Rafa ima vise GS , Mastersa , mislim i Devis cup ...turnira serije 500...Federe je na ptvom mestu mada je dostizan.

nesalomljivi7

pre 8 godina

Zasto da ne.?
Evo ja cu dati argumente zasto barem za sada ne.
Isuvise,previse izgubljenih polufinala I finala na Gren slemovima.
29 polufinala,11 titula priznacete nije bas za pohvalu,to nije ni 50% uspesnosti.
Iskljucivo iz tog razloga barem za sada ne.
Sta buducnost donosi to niko nezna,ali ako Novak nastavi da osvaja Slemove u ovom ludom ritmu kako ih osvaja u poslednjih godinu Ipo dana onda ce se moci reci da je Novak najbolji svih vremena.
Kako Novak trenutno izgleda,cini se da nema ni jedan razlog da ne nastavi da osvaja Slemove u ovom ludom ritmu.
(barbosa, 31. januar 2016 17:52)

To je procenat pre dolaska Borisa Bekera. Od njegovog dolaska samo jedan poraz u finalu RG protiv Wawrenke i osvojio je 5 GS turnira! Pa od Wimbledona ovo mu je trece finale GS i dobio je sva tri turnira? Po ovome sto Novak radi vec godinu ipo dana sve osvaja, i retko gubi. Svaki turnir on je u finalu.E sada izracunaj procenat da li je manji od 50%?? Covek ima 11GS a pre BB je imao 6?? I jos nesto, Novak ima sjajan tim i iskrenog trenera velikog igraca kao sto je BB. Njemu toliko znace Novakovi uspesi da je i posle osvajanja USAO i sada AO plakao. A video si kakav je zagrljaj Novak imao sa BB posle proslave pobede na AO.

luzer?

pre 8 godina

Bravo Nole, svaka čast! Primer si da ogromnim radom, trudom, odricanjem i zalaganjem mogu da se postignu veliki uspesi. Za mnoge si heroj! Ono što bih te zamolio jeste sledeće:

- objasni onima koji se trude, rade, zalažu i odriču isto koliko i ti, a ne postižu takve rezlutate, da nisu luzeri
- objasni im da mnogi treba da se pomire sa tim da nikad neće biti kao ti i da to ne znači da su luzeri
- objasni im da se vredi truditi oko mnogih stvari, ali i da treba propoznati kad odustati ako ne ide i da se zbog toga ne treba osećati kao luzer
- objasni im da ne moraš da budeš slavan i da se vrtiš po TV, da ne bi bio luzer
- objasni im da ako nisi uspešan u tome što radiš, da nisi automatski i luzer
- i na kraju, objasni im da je uspeh relativna stvar i da možda za 100 godina ljudi uopšte neće razumeti zašto je neko ko trči po terenu i lupa lopticu preko mreže bio toliko popularan jer će u njihovo vreme to možda raditi samo luzeri

Ako to uspeš da im objasniš, tek tad ćeš i za mene biti heroj. Ovako si samo neko do zna dobro da igra tenis.

Marko26

pre 8 godina

Ne postoji nijedan razlog da ne verujemo da ovakva ljudska i sportska velicina i ovakav rodjeni SAMPION to moze da ostvari...samo neka ide korak po korak,a Nole to najbolje zna. Idemoooooo KRALJU,Srbija ceka Kup musketara!

Bane

pre 8 godina

Evidentno je da jeste. Sve najbolje Nole. Naravno pozdravi sina Stefana. Jednoga dana ako se stvore okolnosti, zajedno ćemo slaviti rodjendane.

Just do it!

pre 8 godina

"Mržnja se stiče dobrim delima jednako kao i lošim!"

E, sad ovima što žuč izbija na nos od pobeda i visokog čela jednog srbina, zapitajte se zašto ste toliko lakomi, nezreli i plitki, pa vas na mržnju "tera" osoba poput Novaka!

Ja da sam na vašem mestu... učinio bih to, što bezbolnije... što bi rekli oni preko bare što su na istom intelektulanom(a da ne spominjem duhovnom) nivou poput vas:

323

pre 8 godina

(just tea., 31. januar 2016 17:59)

Ne bih se slozio sa tobom. Lord Lejver je gospodin covek, sa titulum, star covek koga postuju. Kazes da je imao kiseo osmeh? Sta treba da radi da se cereka? Sam lord Lejver je u toku AO rekao, Novace, vreme je da osvojis sva 4 GS! I podvukao da je to dobro za tenis. Normalno, mislio je na razvoj tenisa, na to da se obori njegov rekord jer je dosta godina proslo a to niko nije ostvario ni Mek ni Sampras, Rodzer, Nadal..da ne nabrajam igrace pre njih. On nije fonom zvao Endija da mu pozeli srecu kao Stefi Graf Kerber sa ciljem da Serena ne srusi njen rekord, odnosno da se ne izjednaci sa Graf od 22 GS?

Glas Srbije

pre 8 godina

dok jednom ne smrkne drugom ne svane, dočekao nadala da fizički padne, federera da ostari...di si bio kad je grmilo?!(brxx, 31. januar 2016 19:05) Kako gde je bio, pa Montrealu brate. Secas li se te godine, bese li to 2007 kad je u dva dana pobedio prvo jednog pa drugog. Al gde ti da se setis treba imati nesto u glavi.

Harry Potter 2

pre 8 godina

Da postane trofejniji od Nadala i Samprasa, vrlo moguce, ali stici Federera je jako tesko. 6 GS titula je mnogo. Djokovicev sam navijac, gledam skoro svaki njegov mec od 2006, ali moramo priznati da ce Federer ostati najveci svih vremena, cak iako ga Djokovic stigne i prestigne. Nisu trofeji jedino merilo.

MiroslavBL

pre 8 godina

Najbolji trenutno, ali ipak nema neke konkurencije. Svi oko njega stariji, a niko mlad da dodje pa da ga pokusa skinuti. Ma samo neka dogura do 18te pa makar protiv amatera igrao :)

salehamburg

pre 8 godina

Ponovo nas ugrejalo sunce
mali narod a veliko srce.
Imao je samo 7 leta
kad je reko bicu prvak sveta.
U kameru obecanje dao
ni pisati tada nije znao.
Nek se cuje sto se culo nije
oj Novace legendo Srbije.....

OzmoOzi samo vozi

pre 8 godina

Opet je bilo zadovoljstvo citati te. Svaka čast i jedva cekam sledeci slem i blog,neka i ovo postane tradicija kao Novakove pobede!

Jova

pre 8 godina

Volim ove post-GS ( kad Novak pobjedi, razumije se ) sate. Cjeli mi bogovetni dan prođe, prvo u gledanju meča, potom u čitanju, tekstova i naravno komentara, taman da odmorim oči od računara tu je snimak, gdje bez stresa odgledam još jedanput skoro cjeli meč ( drugi i treći set dosadni i nekvalitetni – ne bih rekla ), uto stiže fenomenalni Saša da zaokruži cjelinu. A ja tek na pola puta. Srećom nisam spavalica, ima junački da isčitam sve.

A Novak. Šta reći o ovom mladom čovjeku, koji u sebi ima mudrost stogodišnjaka a da već nije rečeno i najvažnije -da ga je dostojno? Dok se probijao i krčio put do vrha više sam pisala o njegovim karakternim osobinama nego o tenisu koji je igrao. I baš su ga te ljudske osobine dovele do sadašnjih visina. Na kojima će, nadam se, ostati još dugo.

Pozdrav svima

чекајући 18

pre 8 godina

Реално, ружан меч, али тако мора са Ендијем.
Желим само да напишем, пошто некима изгледа није јасно. Новак је данас играо само онолико колико је било потребно да победи. И то у финалу Грен слема. И то против другог на свету. Застрашујуће. Само и помало тужно. Јер ћемо Звер виђати само са Рафом и Роџером.
Уживајмо!

Jumko

pre 8 godina

Realno, ako osvoji barem isti broj Gs kao Rodzer, bice najbolji u istoriji jer ce to usput povuci i druge rekorde. Nazalost, da, NAZALOST, to svetu nece biti dosta za proglasenje Novaka kao najboljeg... Nadamo se da ce uspeti, a svi vi ovde da necete siriti mrznju prema drugim teniserima. Zao mi je sto sam vas nervirao godinu dana, bilo mi je tesko da pisem sve sto sam pisao. Ubuduce ako se pojavi bilo koji komentar negativan po Novaka, znajte da ga ja nisam pisao. Pozdrav!

d

pre 8 godina

Sto se mene tice neka uzme RG a posle sta bude. Imao bi serenin slem i time bismo mogli da zapusimo usta svima na debatama Federer - Djokovic GOAT :) makar do kraja karijere imao 15GS, treba mu garos. Pogotovo ove godine. I to je to. Dodajmo jos 10-15tak mastersa do kraja karijere..takodje, ako Novak ponovi proslu godinu, barem 70%, i 2017 jos 50% toga on ce vec krajem sledece osigurati preko 302 nedelje na mestu br.1. Jer mozda on i izgubi nesto ali pitanje je da li ce Marej i Federer da osvoje sve to. Cekamo zreb za RG, veliki pritisak, ceo svet protiv njega ali danas sam shvatio da mi je falilo to da su svi protiv njega a on dobije :)

NN

pre 8 godina

Da li iko sumlja da Novak nece postati za najvise tri godine dakle najkasnije 2018 NAJBOLJI TENISER SVIH VREMENA ?!?!?????????????? Za dve godine ce sve moguce rekorde potuci !!!!
A onda ova drzava da ti se oduzi za sva vremena kao najboljeg reprezenta iste po svetu i da ti omoguci da biras objekat koji zelis da se zove po tvom imenu kao NAJBOLJEM kojeg je ova zemlja ikada imala po svim aspektima i svim merilima zivota !!!!!

DB

pre 8 godina

Sjajno je što Novaka konacno na turnirima prati obrazovan, kulturan i nadaren novinar. Napokon neko ko nije otisao u Melburn kao turista I radi sopstvenih uzitaka vec da prosledi izuzetne izvestaje I uradi to za nas. Neuporedivo.
Hvala Saša, sjajni ste. Hvala B92 na promeni.

артиљерац

pre 8 godina

Не знам о тенису готово ништа,осим што га гледам.Али,бавио сам се
спортом,ватрполом,па бих рекао своје мишљење.Новак је велики зато
што успева да натера противнике да играју тако да он употребљава
своје најјаче оружје,а да противник није у ситуацији да употреби
свој најјаче оружје.Кад противник игра како ти свираш,пола посла
је обављено.Наравно,тако могу играју само заиста велики играчи.

fortissimo

pre 8 godina

Neću ovde da se zaustavim, ne želim.. nikada Novak ovako nije govorio javno. Sigurno je u sebi ili sa svojim timom razgovarao o svojim zeljama, planovima ali to nije javno iznosio. Ali sada je to samouvereno rekao. A kada on to kaze, ja mu verujem. Jer ako mu je to cilj, on ce ga i ostvariti jer smo Novaka dobro upoznali. Njegov karakter i istrajnost. Borac do poslednjeg atoma, mentalni sklop jak kao celik. Ja mu zelim da ono sto planira i svi mi zelimo i ostvari. Da postane najbolji teniser svih vremena! Ljudi moji, kako to zvuci i koliko je to tesko a moguce. Da, moguce je jer Novak rece da ovde NECE da se zaustavi. Kao dete od 5 godina je rekao da zeli da postane sampion i postao je. Neka se svi na turu zamisle kada mu izadju na crtu. Ziveli..

guja

pre 8 godina

player of all time? naravno sa Rogerovom slikom. Glasajte (ns, 31. januar 2016 17:59)

..već ih bijemo za 20%. Ukinuće nam i internet.

Bosanac

pre 8 godina

Velike čestitke Novaku na osvojenom 11-tom GS a da li će biti najbolji u istoriji će tek vrijeme da pokaže...Za sad je na dobrom putu ali ipak je još uvijek dobro udaljen od najboljeg svih vremena...U svakom slučaju mu želim sve najbolje i da ispuni ono što je sebi zacrtao...Moja je želja da uzme ove godine RG ali mi je želja i da Federer uzme Wimbledon...Bio bi to lijep završetak njegove karijere,naravno ako se odluči za kraj...Đoković netreba da se plaši da ga neće stići jer pred njim je još dosta vremena...Bravo Nole...

jj

pre 8 godina

Sve vise se divim njegovom mentalnom sklopu i želji da uvek uči.
Ne znam koliko će ga ta glad i dalje voditi, ali ja bih mu poželela da igra još par godina, osvoji zlato na olimpijadi I ako može RS i ode dok je srećan.Teško je živeti pod pritiskom koji ti nameću razni mediji.
Nek igra golf i živi u miru.

Pule

pre 8 godina

Haha..ovo je bas smesno. Tenis je postao nezanimljiva i dosadna igra zahvaljujuci igracima poput Djokovica. Ja vise i ne gledam tenis.
(bv, 31. januar 2016 17:49)
Pa onda nemoj ni da komentarises!

Zare MKD

pre 8 godina

Hahahaaha, nema RG, jedan od 2 najjaca turnira. Presmesno...
(Jumko, 31. januar 2016 17:33)

Sacuvao sam ovaj tvoj komentar ... Objavicu ga opet 5-tog Juna.

KG

pre 8 godina

Umanjuje Vilander Noletove uspeh i to ne samo on,vec vecina stranih medija.To je tako i to ce tako uvek biti,jer je iz Srbije.Ali,nemojte pisati i cuditi se sto toliko spominje Mareja.Nema sta da se kaze o Noletu.Toliko je dominantan i samouveren,precizan u igri,da svi vec znaju da on kada je bar na 80% svoje igre malo ko moze da ga savlada osim ako ne odigra fenomenalno kao Vavrinka na RG.Imao je 4,5 poraza prosle godine.2011 40-ak pobeda za redom.Svi zele da ga sruse.Zato i pricaju vise o njegovim protivnicima,o Novaku se sve zna.Veliki pozdrav!

rade

pre 8 godina

Najbolji moze biti samo 1, a to je Roger. Ne cini broj GS titula Rogera najboljim, vec i stil igre. Novak ne igra lep vec efikasan tenis, a tako se ne postaje najbolji. Realno.

slavomir

pre 8 godina

E jadan li je tenis ako Novak Djokovic (citaj prebacivac) bude najveci svih vremena. U finalu ima 30 vinera i 40 gresaka i dobije 3:0. Uzas.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (not, 31. januar 2016 17:03)
Ajd' i ti "prebaci" nesto u zivotu !!!

zinzi

pre 8 godina

Meni kad je tesko, ja pustim zavrsnicu polufinala US opena Djokovic-Federer, kad je Nole spasio 3 mec lopte pa zatim dobio mec. Isto tako kad mi je tesko ja pustim zavrsnicu finala US opena takodje Djokovic-Federer, kada je sva publika bila protiv naseg Nola, a on ipak pobedio. Ako sve to ne pomogne, ja onda pustim pregled finala Australian opena Nadal-Djokovic, koje je trajalo 5:53 minuta. I tako se nasladim svaki put. Hvala Nole. Samo napred. Arilje ceka 12. GS titulu

Alex

pre 8 godina

U jednom intervjuu pre par godina, Janko Tipsarevic kaze: "Poznajem Novaka odlicno. Ako mene pitate, nece da se zaustavi dok ne postane najbolji na svetu".

Can't Stop (RIOT Remix

pre 8 godina

Sta reci vise osim:
NOVAK DJOKOVIC=LJUDSKI MAKSIMUM
Da bi se bolje shvatilo sve ovo sto Nole radi i zasto radi najbolje je poslusati sledecu stvar: Riggi & Piros - Knightlife
Zasto? Zato sto je Novak vitez modernog doba i zato sto bez tih vrednosti koje samo pravi vitezovi poseduju (misli se na cast, Sta reci vise osim:
NOVAK DJOKOVIC=LJUDSKI MAKSIMUM
Da bi se bolje shvatilo sve ovo sto Nole radi i zasto radi najbolje je poslusati sledecu stvar: Riggi & Piros - Knightlife
Zasto? Zato sto je Novak vitez modernog doba i zato sto bez tih vrednosti koje samo pravi vitezovi poseduju (misli se na cast, svetlu (veciti polufinalista ili u najboljem slucaju runner-up - sa tanjirom u rukama)
Ali srecom po nas a nazalost svih njih Novak je nesto najblize Bas Celik-u i ne planira da se zaustavi sve dok svoje cojstvo i plemenitost, ne potvrdi titulom, ne Ser-a vec NAJBOLJEG IKAD koji je ikad uzeo reket u ruke!!!
Toliko od mene,
Srdacan pozdrav!

Svete

pre 8 godina

Ipak sada da vidim...Djokovic je najbolji i najkompletniji teniser svih vremena sto se tice one najbitnije stvari, same igre ! Preostaje da Novak u narednim godinama to pretoci i kroz brojeve a prolazno vreme mu je ovakvo, uzecemo Federera kao parametar, njegovi brojevi 16 gs titula + 6 finala + 3 polufinala, 16 masters titula + 9 finala, 4 zavrsna i finale, ukupno 62 titule iz 85 finala od 214 odigrana turnira, ukupan skor 688-162 uz 122 pobede protiv top10, 5 godina na 1.mestu....ovo su najbitniji podaci, naravno ima ih jos mnogo !
Djokovic 11gs + 8 finala + 10 polufinala, 26 mastersa + 12 finala, 5 zavrsna turnira, ukupno 61 titula iz 87 finala od 194 odigrana turnira, ukupan skor 698-146 uz 163 pobede protiv top10, 4 godina na 1.mestu !
Neka Djokovic osvoji sledeci gs i to,ce znaciti mnogo mnogoOo vise od jedne titule.
Sta je tu zanimljivo na sledecih 24 gs turnira Federer ima 1 titulu, 4 finala i 9 polufinala i uglavnom je gubio od Djokovica i Nadala, videcemo sta ce Novak uraditi na sledeca 24 turnira...
Bravo Djovace za osvojenu titulu i na miru iscekujemo nastavak sezone !

objavite bar neki put

pre 8 godina

da li je najveci - brojevi, statistika -

posle ovih godinu dana i sada polufinala sa RF-om, ja nemam vise nikakve dileme.

Gledam tenis jos od kraja 70-ih, poc. 80-ih, uhvatio nesto malo i Borga (on je IMO imao tu 'dominaciju' i to u jakoj konkurenciji), igram ga amaterski od 90-ih (sramotno:).

Ovo kako Nole igra, ona dva 'svemirska' seta - zmarci da te prodju, ja nisam video nista slicno - i mislim da nista ne moze da se poredi.

Lici jedino na Messi-ja i neke cuvene utakmice, ili Jordana nekada, iskreno ne znam puno njih koji su ikada i prisli tom nivou - ne mislim samo na tenis, mislim na sve sportove.

Ovo je licni stav, 'filing' sto bi rekli, bez potcenjivanja i jednog od velikana - ali realno ovo su sportski dogadjaji koji su veoma veoma retki, i licnosti 'jednom u 100 godina' kao sto je on.

Marko

pre 8 godina

Bravo! Nije cudo sto postize ovakve rezultate i zivi zadovoljan zivot, vidi se koliko radi na sebi u svakom smislu. P.s. Sasa hvala, jedino si me iznevjerio sto si neka pitanja i sugestije uporno preskakao, npr za Vajdu, Congu... :)

gradinar

pre 8 godina

Za najvećeg - sačekajmo još malo...
Novak je po GS u top 7 svih vremena (u open eri u top 5), u svemu ostalom jeste u top 5. Sačekajmo bar još dva GS, pa onda razmišljajmo o rušenju mnogih rekorda...
Što se tiče Sašinog izveštaja, odlično je što imamo priču o atmosferi, o zbivanjima okolo, o navijačima, o dešavanjima iza pozornice... da malo osetimo kao da smo bili tamo.

dominus

pre 8 godina

Ovako priča samo duhovno prosvetljena osoba. Nije verovatno doživio potpunu nirvanu, ali je jako blizu. Kakav neverovatan karakter, ostati na pravom putu uz silne pritiske sa strane i u svetu nepravde i haosa ne može svako. Ovo je za svako poštovanje.

Tea New York

pre 8 godina

Novak ce vladati mnogo duze od onoga sto bilo ko moze da pretpostavi.U sledecih 5 sezona od 20 narednih GS turnira osvojice 15 minimum.Znaci krajem 2020.sa 33 godine imace sigurno 25 GS titula,mozda i neku vise.Nije ovo hrabra prognoza,nego surova realnost za konkurenciju,za hejtere posebno.U narednom periodu najveci rivali ostaju Marej,Federer,Vavrinka,Nadal,Raonic.Mlade snage Kirgios,Coric,Kokinakis,Zverev moraju prvo da obezbede mesto u prvih 20,sto nece biti ni brzo ni lako.O jos mladjima je jos uvek neozbiljno ni pricati.Jednostavno trenutak je takav,Novak drzi sve u svojim rukama.Nije preterano reci dolazi vreme u kojem ce svaki njegov poraz biti senzacija,nesto neverovatno.Evo danas u finalu GS protiv drugoga na svetu kvota izmedju 1,12 i 1,20.Jos nezabelezeno.Ici ce to polako i do 1,05.pa i manje.Nama ostaje da uzivamo u Novakovoj dominaciji i obaranju svih mogucih rekorda

jadan tenis

pre 8 godina

Odgovor onom ko je napisao jadan li je tenis u kom je najbolji svih vremena Novak. Prvo tenis kao i svaki sport ima pravila po kojima se pobedjuje, o lepoti teniske igre se moze mnogo diskutovati, ja ne znam kome se moze svideti duel federer rodik, a sasvim drugo je to sto federeru niko od savremenijih vrhinskih tenisera ne odgovara, a i kako bi odgovarao kada gubi redobno i to Jos iz perioda kada je bio na vrhuncu (govorim o nadalu), osvojio je sve trofeje pre pojave djokovica i nadala i onda krecu price o stilu, lepoti igre... Pa najbolje da stalno dozcoljavju federeru da igra servis volej i da osvaja trofeje. Onaj ko dovoljno zna o tenisu shvata da je novak najveci bec dada i da je svakako veci od njegovih statistickih podataka.

Bob Rock

pre 8 godina

Sjajno je što Novaka na turnirima prati, jedan od retkih, obrazovanih, kulturnih i duhovitih novinara u ovoj zemlji.
Hvala Saša, sjajni ste. Vi i Novak...sjajan "tandem", samo tako nastavite :-)

Boris54

pre 8 godina

Čestitke iz Splita! Ništa drugo nismo ni očekivali. A znate li tko jedini u budućnosti može zaustaviti Novaka? Federer, Murray, Nadal, Raonic,...? Jedino Jelena pa da mu kaže: " Ajde Nole, dosta si se vukao po svijetu. Sad malo ti čuvaj djecu."

Ivke

pre 8 godina

Bez obzira sto se vec sada moze smatrati najboljim, ja bi sacekao da predje 17 gs titula, sto je realno da uradi u naredne tri godine pod uslovom da nastavi suvu dominaciju, a nema razloga da je ne nastavi. Prosle godine pred AO ih je imao samo sedam, kada su mnogi pricali da je Federer predaleko za dostici po titulama, evo samo godinu dana kasnije vec ih ima 11. Postoji realna osnova da sledece godine u ovo vreme ima 15.

Filip

pre 8 godina

Secam se kad su pricali da nikada nece biti br 1, A Nole je rodjeni sampion koji moze biti i najbolji ikada. Sto se ovaj Rodja vise trudi da ga zaustavi to je Nole sve jaci.

Edukacija

pre 8 godina

Za ove likove koji pominju prebacivanje loptice samo cinjenice.Sustina je u Novakovom intelektu i naravno znanju da prilagodi igru protivniku.Protiv placljivka je igrao njegov tenis i bio agresivniji pa cak imao i vise asova.Protiv Endija igra njegovu igru i evo godinama ga dobija.Nije to tesko shvatiti.

Svete

pre 8 godina

Ipak sada da vidim...Djokovic je najbolji i najkompletniji teniser svih vremena sto se tice one najbitnije stvari, same igre ! Preostaje da Novak u narednim godinama to pretoci i kroz brojeve a prolazno vreme mu je ovakvo, uzecemo Federera kao parametar, njegovi brojevi 16 gs titula + 6 finala + 3 polufinala, 16 masters titula + 9 finala, 4 zavrsna i finale, ukupno 62 titule iz 85 finala od 214 odigrana turnira, ukupan skor 688-162 uz 122 pobede protiv top10, 5 godina na 1.mestu....ovo su najbitniji podaci, naravno ima ih jos mnogo !
Djokovic 11gs + 8 finala + 10 polufinala, 26 mastersa + 12 finala, 5 zavrsna turnira, ukupno 61 titula iz 87 finala od 194 odigrana turnira, ukupan skor 698-146 uz 163 pobede protiv top10, 4 godina na 1.mestu !
Neka Djokovic osvoji sledeci gs i to,ce znaciti mnogo mnogoOo vise od jedne titule.
Sta je tu zanimljivo na sledecih 24 gs turnira Federer ima 1 titulu, 4 finala i 9 polufinala i uglavnom je gubio od Djokovica i Nadala, videcemo sta ce Novak uraditi na sledeca 24 turnira...
Bravo Djovace za osvojenu titulu i na miru iscekujemo nastavak sezone !

veliki strumf

pre 8 godina

@not A tvoj Rodzer u polufinalu ima 34 vinera i 51 gresku i izgubi 3-0. Pih malera... Vise nemam ni malo sumnje da ce Novak u svim vrednosnim kategorijama prestici Federera. Sutra ulazi u 185. nedelju vladavine - jos 2 godine do 302 nedelje, stize garant. 18 GS ce uzeti sigurno u naredne 3 godine, a tek ce imati 31, a konkurencije nema na vidiku. U pogledu mastersa ostvarice nevidjenu dominaciju - za sada zaostaje 1 nad Rafom. U medjusobnom skoru nadmasice sve velike konkurente... Ma, nece biti parametra u kome nije najbolji. Sasa, hvala na svemu, ocekujemo Ozma na sljaci, pa da popravis skor na 3/4!

Lukas aus Agram

pre 8 godina

E da je Juga ostala živa mi dominirali u sportu u svijetu.
Srbi imaju najboljeg tenisača svih vremena, Hrvati najbolju skijašicu svih vremena, pa onda vaterpolo, rukomet, moguće i nogomet, košarka sigurno, eeeeee, di bi nam bio kraj!!!
I da vas preduhitrim, nemojmo o tome ko je kriv za raspad Jugoslavije!

menjam nick

pre 8 godina

“Ne želim da dozvolim sebi da mi mentalni sklop bude takav. Ako se to dopusti, osoba postane previše arogantna, misli da je neko više biće i da je bolja od ostalih. A onda karma lupi veliki šamar. To ne želim. Zadržaću istu rutinu i isti način života – biću zadovoljan i ponosan onim što sam postigao, ali diskretno jer moram da ostanem skroman".

Suština!
Nole je naš Konfučije!!! :D

M26

pre 8 godina

Већ се много дивних људи захвалило господину Озму, па рекох да и ја допринесем. :) Хвала Вам на томе што се у ери када је спортско новинарство готово у цјелини спало на ниво жуте штампе издвајате оригиналним, одмјереним, незаједљивим, занимљивим, поучним текстовима. Останите вјерни себи (мада не сумњам да хоћете), а ја остајем вјеран читалац.
Пуно поздрава,

moje mišljenje

pre 8 godina

http://espn.go.com/tennis/aus16/story/_/id/14684718/australian-open-2016-novak-djokovic-distances-murray-federer-nadal

čovek je sve rekao

just tea.

pre 8 godina

Slusajuci njegove izjave kada je bio dvadesetogodišnjak moglo se vidjeti da je veoma inteligentna ličnost.
Počeo sam ga pratiti na samom njegovom početku i bio sam uvjeren da će biti veliki igrač,ali ne baš ovoliko veliki.
Sad sam siguran kao i većina njegovih navijača da će on ustvari postati najveći i to pored ovakve konkurencije,koju svjetski tenis nije nikada vidio. Možda bi neki rekli da bi još bolji bio u nekoj drugoj eri,bez fedexa,rafe,mareja,možda bi imao i više trofeja u takvoj eri,ali to onda ipak ne bi bilo kao što je sada:DOMINACIJA U NAJJAČOJ ERI SV.TENISA. Bilo je milina gledati ga kako se bori ''sam protiv svih'' i na kraju on je pobjednik. Prilikom dodjele pehara,vidimo ta nesretna lica čelnih ljudi tenisa koji mu dodjeljuju pehar sa nervoznim titranjem nogu i ruku,a tek kiseli osmjeh Roda Lejvera posebna je priča. I za kraj jedna poruka od mene za njega:odigraj Novače još koju sezonu i osvajaj titule,prvenstveno se baziraj na GS titule i postani i zvanično najveći svih vremena.Znam(ustvari ne znam)da se treba odreći mnogih drugih stvari i da nije nimalo lako, ali zbog licemerje,zapada,ljubomornog vilandera, fedexa i svega ostalog,stisni zube broj do 18+ i budi(ostani)najveći.

anica

pre 8 godina

Sromnost je velika vrlina, zato te i volim, naravno da je to ostvarenje moguce, i vec ove godine mozes biti samo na korak od istog. Hvala Nole na svim radostima.


Bravo Sasa, bice i Ozmo na sljaci uspesan, garant.

Maua

pre 8 godina

Ozi kao i uvek sve na mestu, pa i ti ( na turnirima izvestavas o uspesima nasih tenisera,tu ti i jeste mesto). Tim koji pobedjuje ne treba menjati! Do citanja, pozdrav!

Gamer

pre 8 godina

http://lebuzz.eurosport.co.uk/polls/vote-whos-the-greatest-mens-tennis-player-of-all-time-10519/
.
.
.
Ajmo glasanje za Novaka !
(kurajber, 31. januar 2016 17:05)


taman da nasa armija botova bude bar jednom od neke koristi!

Glas razuma

pre 8 godina

Bravo Sale za sve divne stvari koje si nam priredio sa Australian Opena! Mogu da predložim redakciji B92 da te šalje gde god igra Novak - ne samo na GS turnire već i na Masterse! Mislim da ni Novak ne bi imao ništa protiv... ;-)
Pozdrav svima!

Vaga

pre 8 godina

Gajetano ti si meni car!
p.s. Ima tu još omiljenih komentatora... Dott... nekima ne mogu sada da se setim nika, bez uvrede... pozdrav za sve!

Gajetano

pre 8 godina

Ja bih za ovaj turnir rekao - tresla se gora, rodio se mis: kampanja za namestanje, pogresno pisanje imena, izostavljanje poruke Hjuitu, provokacije koje su mu anglo-americki mediji smestali iz dana u dan, publika koja je otvoreno navijala PROTIV petostrukog (sada vec sestostrukog) sampiona turnira, i ko zna sta sve jos sto mi ne znamo. Kao i mnogo puta do sad Novak je morao da se bori sa vetrenjacama, uzdigne iznad situacije, ostane mudar i odrzi unutrasnji i spoljasnji mir. I uspeo je u tome:)

A zapravo bilo je tesko kladiti se protiv Djokovica: njegova omiljena podloga i Gren slem, neprekidan niz pobeda jos od US Opena, demoliranje Rafe u finalu Dohe kao najava... Novak se poigravao do cetvrtfinala (umalo se preigrao protiv Simona), a onda je upalio motore. Redom su padali 7.,3.,2. nosilac, a Novak je u ta tri najvaznija meca poklonio ukupno 1 set. Surova dominacija! Novaka boli briga da li ce se njegov tenis dopasti nekom, da li ce ga publika voleti ili ne, covek postavlja standarde i pise tenisku istoriju, a njegov Performance Index (cuveni KPI) je broj osvojenih najvecih turnira u poslednjih nekoliko godina.

Po ovoj izjavi Novak ce uzeti malo duzi odmor i oboriti formu, da bi pocetkom sezone sljake hvatao zalet za uspon na Mont Rolan Garos, sa pregrst uloga u igri: Career Slam, Non-calendar Slam (4 GS titule u nizu)... Verujem da mu ovaj put RG nece izmaci jer ne postoji niko ko ga je vise zasluzio od njega. Niko! Za posle cemo da vidimo:)

Pozdrav,

Paranoid

pre 8 godina

Cepaj Nole oni bi voleli da ovde staneš ali ti ćeš biti najbolji u istoriji tenisa jer si dobra osoba i čistog srca si ušao u sve ovo

stoka

pre 8 godina

"To je i učinio, došlo se do 5:5 i Mari je imao 40:0. Gotov gem, pomislili bi oni koji nisu gledali Novaka Đokovića..."

Saša, dozvoli da te dopunim jer ovdje se jednostavno mora spomenuti da je Murray kod 40-0 pogodio svih PET PRVIH SERVISA, a natrag dobio 5 vrhunskih returna, a u razmjenama koje su uslijedile Škot nije imao šanse jer je s druge strane u tim trenutcima bio čelik. Da dodam da je i mečeve protiv Nishikoria prelomio brejkovima nakon 40-0 na početku meča, i Simona početkom 5og seta.

Nole is god

pre 8 godina

Samo jedna stvar me kod Djokovica vise odusevljava od njegovih pobeda nad Federerom i Nadalom...To je njegova pamet. Da li iko moze jednu jedinu pogresnu, uvredljivu rec, uperenu prema nekome, a koju je Nole izgovorio, da navede? Da li je ikada nekoga recju ili delom povredio, ponizio...? Covek govori i misli kao da je bio Budin ucenik, kao da ne potice sa ovih meridijana. Rekao bih da je Djokovic mesija, otelovljenje milosti bozje medju Srbima.

Nebojša

pre 8 godina

E jadan li je tenis ako Novak Djokovic (citaj prebacivac) bude najveci svih vremena. U finalu ima 30 vinera i 40 gresaka i dobije 3:0. Uzas.
(not, 31. januar 2016 17:03)

Taj prebacivač je napravio trideset direktnih poena i 40 grešaka u tri seta to znači 70 poena koji su samo od njega zavisili i koje sigurno nije samo prebacio preko mreže a skoro je bilo polufinale koje si izgleda zaboravio a tamo si mogao da vidiš ofanzivnog Novaka koji je sa lakoćom pobedio Federera ofanzivnom igrom slično kao protiv Nadala u Dohi jednostavno ovako igra protiv Mareja jer mu to daje rezultat dok mu se igra protiv drugih razlikuje zato je najbolji jer ima sposobnost da se prilagodi protivniku a ma koliko ti tu jadikovao Novak je na putu da bude najbolji u istoriji.

wolf

pre 8 godina

Nole razmisli da das Mareju jedan pehar u zamjenu za 5 tacni cisto da imas komplet 5/5 sa Australian opena, a ti ces skupiti jos tih pehara narednih godina!:)
Novak Djokovic- svjetski a nas, samo rokaj

mILE

pre 8 godina

Novak je trenutno među 5 tenisera svih vremena po bilo kom važnom paramatru! Po slemovima, broju završnih mastersa, mastersa iz serije 1000, nedelja na poziciji 1, itd. Nadamo se da ćeš postati najveći svih vremena do 2019. godine :)

GOAT lista

pre 8 godina

Kada neko Roda Lejvera i Bjerna Borga smatra da je najbolji ikada, zašto ne bi mogao i Djokovic. Kada bismo napomenuli da Novak još uvek nije završio karijeru, tek ove godine puni 29. godina, tj. znaci da ce biti jos slemova u opticaju. Sakupite još minimum 4 Gs, to bi trebalo biti dovoljno za smatraju i uvrštavanja za najboljeg ikada.

Advokat svih Srba

pre 8 godina

Ubio me Bog,ako sam ja normalan!Tako se osecam sto Ozmo vise nece pisati,jer se ipak zavrsio GS,kao da mi neko iz najjblize familije odlazi na daleki put!

danix

pre 8 godina

Sve cestitke Novaku,osvojio je vazni GS i sada je na pravom putu da srusi sve rekorde.
Medjutim,mora se napomenuti da je u danasnjem mecu samo prvi set pokazao pravi odnos snaga izmedju Novaka i Mareja.
Da,Novak je bolji od Marija tacno za onih 6:1 u prvom setu.
Od polovine drugog seta se jasno vidjelo da i Nole i Mari posustaju,snaga ih izdaje i dalji dio meca postaje mucenje za obadvojicu,s tim sto Novak,i u takvoj situaciji,pokazuje da je bolji u svim elementima igre.
U drugom setu Mari je napravio 34 neiznudjene greske,a Novak 19,sto pokazuje pravo stanje stvari na terenu.
Treci set prolazi isto tako u otaljavanju posla,a Novak i umoran i iscrpljen dokazuje da je nepobjediv.
Novak mora,u narednom periodu,poraditi na svojoj fizickoj spremi kako bi nastavio pobjedonosni niz.
Medjutim,samo se pobjeda pamti i racuna,a sve ostalo se brzo zaboravi.
Srecno,Nole,nas sokole.

leposava

pre 8 godina

Novak na teniskom a Saša na tronu sportskog novinarstva ! Veliko hvala za izvanredne, nadahnute i nadasve pisane, s ljubavlju prema sportu ,tekstove iz AUS. Vec je bio jedan komentar na tu temu ali moram naglasti pravovremenost svakog pojedinacnog bloga koji su stvarani u 3 ili 4 sata ujutro po lokalnom vremenu. vidi se da voli covek svoju profesiju i da joj se predaje do kraja. Srecno Saša u daljem uspesnom radu na zadovoljstvo nas velikog broja tvojih citalaca.

nebojsa

pre 8 godina

E jadan li je tenis ako Novak Djokovic (citaj prebacivac) bude najveci svih vremena. U finalu ima 30 vinera i 40 gresaka i dobije 3:0. Uzas.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (not, 31. januar 2016 17:03)

Samo 40, pa zato je i bilo 3:0... upravo si Novaku dao veliki kompliment, a da toga nisi ni svestan. I samo ti gledaj statistiku, a ne tenis i daleko ces da doguras...

ns

pre 8 godina

http://lebuzz.eurosport.co.uk/polls/vote-whos-the-greatest-mens-tennis-player-of-all-time-10519/
Postavili su sajt na kome se glasa za najboljeg tenisera.
Vote: Who’s the greatest men’s tennis player of all time? naravno sa Rogerovom slikom.
Glasajte

Don Serđo

pre 8 godina

Dugo vremena je svako GS finale za mene donosilo velike stres, strepnju, pitanja, dileme...a onda sam shvatio, objasnio sebi jednu veliku istinu(po momo mišljenu naravno)a to je sledeće: Novak Đoković nije neki teniser u prolazu, koji će doći, osvojiti jedan i par GS titula i otići da troši lovu...NE, Novaka je bog stvorio da bude JEDAN OD NAJBOLJIH TENISERA SVIH VREMENA i to je jadno kao dan...kad se pogleda koliko ima godina a koliko GS titula počne se čovjek smijati-pa on može da traje još 2-3 godine i to na vrhunskom nivou...ono u šta iskreno vjerujem je da će Novak da stigne(100%) i prestigne(60-70%) Nadala i Samprasa, a šansa da stigne Federera je po meni 50%...u svakom slučaju, Novak je već sad velikan tenisa, jedan od najboljih svih vremena!!! HVALA TI ŠTO POSTOJIŠ U OVOM VREMENU KAD MOGU DA UŽIVAM U TVOJIM TROFEJIMA I NADAM SE DA MOŽEŠ DA BUDEŠ NAJBOLJI IKAD, ZA MENE SI VEĆ SAD!!!

Velež Mostar

pre 8 godina

Ozmo obavezno ove godine skupa sa Novakom da napravi Grand Slam. Dakle ima da čitamo Ozmu sa sva 4 turnira, a i OI je zaslužio pa vi vidite, valjda vam je jasno koliko je ovo dobar potez, imate najboljeg sportskog novinara na balkanu a klikovi samo pljušte, dolazio sam pet puta da vidim jel gotov blog poslije press konferencije.
Sretno Novače.

Sportski pozdrav.

maja

pre 8 godina

Prestanite da silite i pritiskate Noleta,ne malerisite mu i za nas jeste vec najbolji u istoriji,pustite ga da igra a mi uzivamo u pobedama

Elefterios

pre 8 godina

Miloše Markoviću, zalutao si. Ne možeš trpati u isti koš Novaka koga voli cela zemlja i neki tamo košarkaški klub u kome glavnu reč vode stranci.

BgHQ

pre 8 godina

Novak je vec odavno teniska legenda i ne bi trebalo se zamarati cinjenicama da li ce biti najbolji u istoriji.To najbolji u istoriji je relativna kategorija jer je nezahvalno a rekao bih i glupo porediti razlicite epohe.Dovoljno je biti a on to def jeste najbolji u svojoj eri.Legendo uzivaj u svemu sto se desava,zasluzio si.

uzivanje

pre 8 godina

Hvala Sasi na konstruktivnom,profesionalnom i opustenom izvestavanju iz Melburna.Sa nestrpljenjem smo cekali svaki blog,intervjue,fotografije,crtice.Uz pomoc Sase smo zavirili malo i na druga mesta Melburn parka.Bilo je pravo zadovoljstvo druziti se.
Hvala i redakciji B92 koja je prepoznala kvalitet i nastavlja da nas izvestava sa lica mesta.
A,naravno,najvise hvala Novaku cija titula je unela jos jednom radost u nase domove i srca.

PFC

pre 8 godina

Ziv i zdrav bio. Pravi jos decu. Trofeji ce da se gomilaju i tako i onako.
Do kraja sledece godine da tvoji trofeji udju u punoletsvo, 18. Pa posle tventi pa tventiuan... i tako dalje.

Cole

pre 8 godina

Znam da ću verovatno dobiti gomilu minusa
ali moram da napišem to da je Đoković najbolji
zato što je pre svega dobar čovek, nije sujetan,
ne spušta se na nivo uličara, prosto nije kao
mi, većina ljudi... i to je ključ njegovog uspeha.
E sad, napisao sam to zbog nedavnog prepucavanja
između Federera i Tomića, kada ga je Tomić spustio
rekavši da ni ti nisi blizu Novaku. Naravno ta izjava
nas je sve oduševila, iskreno da sam na Tomićevom mestu
ja bi bio i gori prema Federeru. E to je ta veličina
koju Novak poseduje, taj mir, spokoj kojim on živi
i razmišlja i ne gubi energiju na uličarsko prepucavanje.

P.S.
Ne znam šta bi mu Nole reako da je bio u situaciji
kao Tomić ali sam siguran da mu izjava ne bi bila
tog tipa. I za kraj, da ne budem pogrešno shvaćen,
Tomiću ništa ne zameram.

Srbin

pre 8 godina

Klikćem refresh ove stranice već 3 sata čekajući Ozmov finalni izveštaj. Hvala ti Saša, stvarno pomeraš granice novinarstva. Jedna od najboljih stvari je što su u B 92 shvatili šta imaju i nadam se da će te slati i na preostala 3 GS-a i da će to postati tradicija! Sve pohvale.

Što se našeg Novaka tiče...samo opušteno ljudi, on tek treba da ispiše istoriju.

Vaga

pre 8 godina

Glasajte ljudi, da i mi izvojevamo pobedu za No11eta!!!

http://lebuzz.eurosport.co.uk/polls/vote-whos-the-greatest-mens-tennis-player-of-all-time-10519/

Zoran

pre 8 godina

Za sada-
Federer 17GS
Đokovic 11GS
Federer 293 po GOAT listi
Đokovic 209
Federer 39 1/2 na GS
Đokovic 29.
Federer u 35godini
Đokovic u 29godini.
Novak ima sanse i za najveci svih vremena.
Napred Novace. Imati prvog ili drugog svih vremena u tako veliki sport kao sto je tenis bice veliki podstrek za Srbiju.

barbosa

pre 8 godina

Zasto da ne.?
Evo ja cu dati argumente zasto barem za sada ne.
Isuvise,previse izgubljenih polufinala I finala na Gren slemovima.
29 polufinala,11 titula priznacete nije bas za pohvalu,to nije ni 50% uspesnosti.
Iskljucivo iz tog razloga barem za sada ne.
Sta buducnost donosi to niko nezna,ali ako Novak nastavi da osvaja Slemove u ovom ludom ritmu kako ih osvaja u poslednjih godinu Ipo dana onda ce se moci reci da je Novak najbolji svih vremena.
Kako Novak trenutno izgleda,cini se da nema ni jedan razlog da ne nastavi da osvaja Slemove u ovom ludom ritmu.

Lukas aus Agram

pre 8 godina

E da je Juga ostala živa mi dominirali u sportu u svijetu.
Srbi imaju najboljeg tenisača svih vremena, Hrvati najbolju skijašicu svih vremena, pa onda vaterpolo, rukomet, moguće i nogomet, košarka sigurno, eeeeee, di bi nam bio kraj!!!
I da vas preduhitrim, nemojmo o tome ko je kriv za raspad Jugoslavije!

Gajetano

pre 8 godina

Ja bih za ovaj turnir rekao - tresla se gora, rodio se mis: kampanja za namestanje, pogresno pisanje imena, izostavljanje poruke Hjuitu, provokacije koje su mu anglo-americki mediji smestali iz dana u dan, publika koja je otvoreno navijala PROTIV petostrukog (sada vec sestostrukog) sampiona turnira, i ko zna sta sve jos sto mi ne znamo. Kao i mnogo puta do sad Novak je morao da se bori sa vetrenjacama, uzdigne iznad situacije, ostane mudar i odrzi unutrasnji i spoljasnji mir. I uspeo je u tome:)

A zapravo bilo je tesko kladiti se protiv Djokovica: njegova omiljena podloga i Gren slem, neprekidan niz pobeda jos od US Opena, demoliranje Rafe u finalu Dohe kao najava... Novak se poigravao do cetvrtfinala (umalo se preigrao protiv Simona), a onda je upalio motore. Redom su padali 7.,3.,2. nosilac, a Novak je u ta tri najvaznija meca poklonio ukupno 1 set. Surova dominacija! Novaka boli briga da li ce se njegov tenis dopasti nekom, da li ce ga publika voleti ili ne, covek postavlja standarde i pise tenisku istoriju, a njegov Performance Index (cuveni KPI) je broj osvojenih najvecih turnira u poslednjih nekoliko godina.

Po ovoj izjavi Novak ce uzeti malo duzi odmor i oboriti formu, da bi pocetkom sezone sljake hvatao zalet za uspon na Mont Rolan Garos, sa pregrst uloga u igri: Career Slam, Non-calendar Slam (4 GS titule u nizu)... Verujem da mu ovaj put RG nece izmaci jer ne postoji niko ko ga je vise zasluzio od njega. Niko! Za posle cemo da vidimo:)

Pozdrav,

BgHQ

pre 8 godina

Novak je vec odavno teniska legenda i ne bi trebalo se zamarati cinjenicama da li ce biti najbolji u istoriji.To najbolji u istoriji je relativna kategorija jer je nezahvalno a rekao bih i glupo porediti razlicite epohe.Dovoljno je biti a on to def jeste najbolji u svojoj eri.Legendo uzivaj u svemu sto se desava,zasluzio si.

menjam nick

pre 8 godina

“Ne želim da dozvolim sebi da mi mentalni sklop bude takav. Ako se to dopusti, osoba postane previše arogantna, misli da je neko više biće i da je bolja od ostalih. A onda karma lupi veliki šamar. To ne želim. Zadržaću istu rutinu i isti način života – biću zadovoljan i ponosan onim što sam postigao, ali diskretno jer moram da ostanem skroman".

Suština!
Nole je naš Konfučije!!! :D

Cole

pre 8 godina

Znam da ću verovatno dobiti gomilu minusa
ali moram da napišem to da je Đoković najbolji
zato što je pre svega dobar čovek, nije sujetan,
ne spušta se na nivo uličara, prosto nije kao
mi, većina ljudi... i to je ključ njegovog uspeha.
E sad, napisao sam to zbog nedavnog prepucavanja
između Federera i Tomića, kada ga je Tomić spustio
rekavši da ni ti nisi blizu Novaku. Naravno ta izjava
nas je sve oduševila, iskreno da sam na Tomićevom mestu
ja bi bio i gori prema Federeru. E to je ta veličina
koju Novak poseduje, taj mir, spokoj kojim on živi
i razmišlja i ne gubi energiju na uličarsko prepucavanje.

P.S.
Ne znam šta bi mu Nole reako da je bio u situaciji
kao Tomić ali sam siguran da mu izjava ne bi bila
tog tipa. I za kraj, da ne budem pogrešno shvaćen,
Tomiću ništa ne zameram.

PFC

pre 8 godina

Ziv i zdrav bio. Pravi jos decu. Trofeji ce da se gomilaju i tako i onako.
Do kraja sledece godine da tvoji trofeji udju u punoletsvo, 18. Pa posle tventi pa tventiuan... i tako dalje.

dominus

pre 8 godina

Ovako priča samo duhovno prosvetljena osoba. Nije verovatno doživio potpunu nirvanu, ali je jako blizu. Kakav neverovatan karakter, ostati na pravom putu uz silne pritiske sa strane i u svetu nepravde i haosa ne može svako. Ovo je za svako poštovanje.

Tea New York

pre 8 godina

Novak ce vladati mnogo duze od onoga sto bilo ko moze da pretpostavi.U sledecih 5 sezona od 20 narednih GS turnira osvojice 15 minimum.Znaci krajem 2020.sa 33 godine imace sigurno 25 GS titula,mozda i neku vise.Nije ovo hrabra prognoza,nego surova realnost za konkurenciju,za hejtere posebno.U narednom periodu najveci rivali ostaju Marej,Federer,Vavrinka,Nadal,Raonic.Mlade snage Kirgios,Coric,Kokinakis,Zverev moraju prvo da obezbede mesto u prvih 20,sto nece biti ni brzo ni lako.O jos mladjima je jos uvek neozbiljno ni pricati.Jednostavno trenutak je takav,Novak drzi sve u svojim rukama.Nije preterano reci dolazi vreme u kojem ce svaki njegov poraz biti senzacija,nesto neverovatno.Evo danas u finalu GS protiv drugoga na svetu kvota izmedju 1,12 i 1,20.Jos nezabelezeno.Ici ce to polako i do 1,05.pa i manje.Nama ostaje da uzivamo u Novakovoj dominaciji i obaranju svih mogucih rekorda

Srbin

pre 8 godina

Klikćem refresh ove stranice već 3 sata čekajući Ozmov finalni izveštaj. Hvala ti Saša, stvarno pomeraš granice novinarstva. Jedna od najboljih stvari je što su u B 92 shvatili šta imaju i nadam se da će te slati i na preostala 3 GS-a i da će to postati tradicija! Sve pohvale.

Što se našeg Novaka tiče...samo opušteno ljudi, on tek treba da ispiše istoriju.

stoka

pre 8 godina

"To je i učinio, došlo se do 5:5 i Mari je imao 40:0. Gotov gem, pomislili bi oni koji nisu gledali Novaka Đokovića..."

Saša, dozvoli da te dopunim jer ovdje se jednostavno mora spomenuti da je Murray kod 40-0 pogodio svih PET PRVIH SERVISA, a natrag dobio 5 vrhunskih returna, a u razmjenama koje su uslijedile Škot nije imao šanse jer je s druge strane u tim trenutcima bio čelik. Da dodam da je i mečeve protiv Nishikoria prelomio brejkovima nakon 40-0 na početku meča, i Simona početkom 5og seta.

Velež Mostar

pre 8 godina

Ozmo obavezno ove godine skupa sa Novakom da napravi Grand Slam. Dakle ima da čitamo Ozmu sa sva 4 turnira, a i OI je zaslužio pa vi vidite, valjda vam je jasno koliko je ovo dobar potez, imate najboljeg sportskog novinara na balkanu a klikovi samo pljušte, dolazio sam pet puta da vidim jel gotov blog poslije press konferencije.
Sretno Novače.

Sportski pozdrav.

just tea.

pre 8 godina

Slusajuci njegove izjave kada je bio dvadesetogodišnjak moglo se vidjeti da je veoma inteligentna ličnost.
Počeo sam ga pratiti na samom njegovom početku i bio sam uvjeren da će biti veliki igrač,ali ne baš ovoliko veliki.
Sad sam siguran kao i većina njegovih navijača da će on ustvari postati najveći i to pored ovakve konkurencije,koju svjetski tenis nije nikada vidio. Možda bi neki rekli da bi još bolji bio u nekoj drugoj eri,bez fedexa,rafe,mareja,možda bi imao i više trofeja u takvoj eri,ali to onda ipak ne bi bilo kao što je sada:DOMINACIJA U NAJJAČOJ ERI SV.TENISA. Bilo je milina gledati ga kako se bori ''sam protiv svih'' i na kraju on je pobjednik. Prilikom dodjele pehara,vidimo ta nesretna lica čelnih ljudi tenisa koji mu dodjeljuju pehar sa nervoznim titranjem nogu i ruku,a tek kiseli osmjeh Roda Lejvera posebna je priča. I za kraj jedna poruka od mene za njega:odigraj Novače još koju sezonu i osvajaj titule,prvenstveno se baziraj na GS titule i postani i zvanično najveći svih vremena.Znam(ustvari ne znam)da se treba odreći mnogih drugih stvari i da nije nimalo lako, ali zbog licemerje,zapada,ljubomornog vilandera, fedexa i svega ostalog,stisni zube broj do 18+ i budi(ostani)najveći.

slavomir

pre 8 godina

E jadan li je tenis ako Novak Djokovic (citaj prebacivac) bude najveci svih vremena. U finalu ima 30 vinera i 40 gresaka i dobije 3:0. Uzas.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (not, 31. januar 2016 17:03)
Ajd' i ti "prebaci" nesto u zivotu !!!

objavite bar neki put

pre 8 godina

da li je najveci - brojevi, statistika -

posle ovih godinu dana i sada polufinala sa RF-om, ja nemam vise nikakve dileme.

Gledam tenis jos od kraja 70-ih, poc. 80-ih, uhvatio nesto malo i Borga (on je IMO imao tu 'dominaciju' i to u jakoj konkurenciji), igram ga amaterski od 90-ih (sramotno:).

Ovo kako Nole igra, ona dva 'svemirska' seta - zmarci da te prodju, ja nisam video nista slicno - i mislim da nista ne moze da se poredi.

Lici jedino na Messi-ja i neke cuvene utakmice, ili Jordana nekada, iskreno ne znam puno njih koji su ikada i prisli tom nivou - ne mislim samo na tenis, mislim na sve sportove.

Ovo je licni stav, 'filing' sto bi rekli, bez potcenjivanja i jednog od velikana - ali realno ovo su sportski dogadjaji koji su veoma veoma retki, i licnosti 'jednom u 100 godina' kao sto je on.

veliki strumf

pre 8 godina

@not A tvoj Rodzer u polufinalu ima 34 vinera i 51 gresku i izgubi 3-0. Pih malera... Vise nemam ni malo sumnje da ce Novak u svim vrednosnim kategorijama prestici Federera. Sutra ulazi u 185. nedelju vladavine - jos 2 godine do 302 nedelje, stize garant. 18 GS ce uzeti sigurno u naredne 3 godine, a tek ce imati 31, a konkurencije nema na vidiku. U pogledu mastersa ostvarice nevidjenu dominaciju - za sada zaostaje 1 nad Rafom. U medjusobnom skoru nadmasice sve velike konkurente... Ma, nece biti parametra u kome nije najbolji. Sasa, hvala na svemu, ocekujemo Ozma na sljaci, pa da popravis skor na 3/4!

Edukacija

pre 8 godina

Za ove likove koji pominju prebacivanje loptice samo cinjenice.Sustina je u Novakovom intelektu i naravno znanju da prilagodi igru protivniku.Protiv placljivka je igrao njegov tenis i bio agresivniji pa cak imao i vise asova.Protiv Endija igra njegovu igru i evo godinama ga dobija.Nije to tesko shvatiti.

GOAT lista

pre 8 godina

Kada neko Roda Lejvera i Bjerna Borga smatra da je najbolji ikada, zašto ne bi mogao i Djokovic. Kada bismo napomenuli da Novak još uvek nije završio karijeru, tek ove godine puni 29. godina, tj. znaci da ce biti jos slemova u opticaju. Sakupite još minimum 4 Gs, to bi trebalo biti dovoljno za smatraju i uvrštavanja za najboljeg ikada.

Bob Rock

pre 8 godina

Sjajno je što Novaka na turnirima prati, jedan od retkih, obrazovanih, kulturnih i duhovitih novinara u ovoj zemlji.
Hvala Saša, sjajni ste. Vi i Novak...sjajan "tandem", samo tako nastavite :-)

krle

pre 8 godina

Moj utisak je delirijum medju bivsim tenuserima koji su se utrkivali u hvalospevima prema Federeru pred polufinalni duel, naglasavajuci da je njihovo srce na Rodzerovoj strani, da bi potom pred finale na sve moguce nacine izrazavali svoje stavove da bi Nole mogao da izgubi, deleci Endiju savete sta treba da uradi. Ne samo to, nego je Mats pred mec rekao da nikad niko nije izgubio pet finala nekog gs, a da ga nije osvojio. Neverovatna atmosfera se stvorila u smislu da Nole mora da izgubi i svaka mu cast kako se on sa tim izborio. Cak se posle meca vise pricalo o Marejevom neverovatnom "preokretu", kao da rezultat nije bio 3:0.
O pogresno napisanom imenu i ostalim stvarima ne bih ni govorio.
Migao bi Sasa o svemu ovome da napise jedan tekst.

Dušan

pre 8 godina

"Ne želim da dozvolim sebi da mi mentalni sklop bude takav. Ako se to dopusti, osoba postane previše arogantna, misli da je neko više biće i da je bolja od ostalih. A onda karma lupi veliki šamar. To ne želim. Zadržaću istu rutinu i isti način života – biću zadovoljan i ponosan onim što sam postigao, ali diskretno jer moram da ostanem skroman“. - Ako istraje u ovome, najviše zbog toga će da prestigne Federera po titulama. Jer Fedex možda (je) igra(o) lepši tenis, ali je Novak u glavi mnogo ispravniji od njega, i to će mu doneti titulu najboljeg u istoriji.

Nebojša

pre 8 godina

E jadan li je tenis ako Novak Djokovic (citaj prebacivac) bude najveci svih vremena. U finalu ima 30 vinera i 40 gresaka i dobije 3:0. Uzas.
(not, 31. januar 2016 17:03)

Taj prebacivač je napravio trideset direktnih poena i 40 grešaka u tri seta to znači 70 poena koji su samo od njega zavisili i koje sigurno nije samo prebacio preko mreže a skoro je bilo polufinale koje si izgleda zaboravio a tamo si mogao da vidiš ofanzivnog Novaka koji je sa lakoćom pobedio Federera ofanzivnom igrom slično kao protiv Nadala u Dohi jednostavno ovako igra protiv Mareja jer mu to daje rezultat dok mu se igra protiv drugih razlikuje zato je najbolji jer ima sposobnost da se prilagodi protivniku a ma koliko ti tu jadikovao Novak je na putu da bude najbolji u istoriji.

anica

pre 8 godina

Sromnost je velika vrlina, zato te i volim, naravno da je to ostvarenje moguce, i vec ove godine mozes biti samo na korak od istog. Hvala Nole na svim radostima.


Bravo Sasa, bice i Ozmo na sljaci uspesan, garant.

Boris54

pre 8 godina

Čestitke iz Splita! Ništa drugo nismo ni očekivali. A znate li tko jedini u budućnosti može zaustaviti Novaka? Federer, Murray, Nadal, Raonic,...? Jedino Jelena pa da mu kaže: " Ajde Nole, dosta si se vukao po svijetu. Sad malo ti čuvaj djecu."

uzivanje

pre 8 godina

Hvala Sasi na konstruktivnom,profesionalnom i opustenom izvestavanju iz Melburna.Sa nestrpljenjem smo cekali svaki blog,intervjue,fotografije,crtice.Uz pomoc Sase smo zavirili malo i na druga mesta Melburn parka.Bilo je pravo zadovoljstvo druziti se.
Hvala i redakciji B92 koja je prepoznala kvalitet i nastavlja da nas izvestava sa lica mesta.
A,naravno,najvise hvala Novaku cija titula je unela jos jednom radost u nase domove i srca.

Glas Srbije

pre 8 godina

dok jednom ne smrkne drugom ne svane, dočekao nadala da fizički padne, federera da ostari...di si bio kad je grmilo?!(brxx, 31. januar 2016 19:05) Kako gde je bio, pa Montrealu brate. Secas li se te godine, bese li to 2007 kad je u dva dana pobedio prvo jednog pa drugog. Al gde ti da se setis treba imati nesto u glavi.

Nole is god

pre 8 godina

Samo jedna stvar me kod Djokovica vise odusevljava od njegovih pobeda nad Federerom i Nadalom...To je njegova pamet. Da li iko moze jednu jedinu pogresnu, uvredljivu rec, uperenu prema nekome, a koju je Nole izgovorio, da navede? Da li je ikada nekoga recju ili delom povredio, ponizio...? Covek govori i misli kao da je bio Budin ucenik, kao da ne potice sa ovih meridijana. Rekao bih da je Djokovic mesija, otelovljenje milosti bozje medju Srbima.

don

pre 8 godina

Neka uzme ove godine još Rolan Garos (ja mu želim sva 4) i zlato u Riju, a sledeće godine Sinsinati, on time postaje najbolji u istoriji. Jer tada biva prvi koji u svom vlasništvu ima sve važne trofeje, pa mu ostaje da stigne i prestigne Federera po broju nedelja provedenih na prvom mestu.
Roj Emerson je totalno nebitan lik. Čovek je gro uspeha na Gren slemovima ostvario u amaterskoj eri, kada Lejver i drugi veliki igrači toga vremena, nisu imali pravo nastupa zbog prelaska u profesionalce. Rod Lejver ga "mlatio" gde je stigao. Zato je Novakovih 6 Ozi Opena daleko vrednije.
Pančo Gonzales i Rod Lejver za ono vreme, isto što i Federer, Nadal i Novak za današnje. Emerson jeste šampion, ali nije ta kategorija. Novak, da bi ga priznali ovi sa zapada treba da napravi podvig kakav niko nije. Ove godine da osvoji golden slem. TO je njegov cilj.
Mada mislim da njemu nije toliko bitno hoće li ga oni priznati ili neće. On svoju priču piše na terenu. A to je sasvim dovoljno. Zato pokušavaju da ga destabilizuju. Malo morgen.

Don Serđo

pre 8 godina

Dugo vremena je svako GS finale za mene donosilo velike stres, strepnju, pitanja, dileme...a onda sam shvatio, objasnio sebi jednu veliku istinu(po momo mišljenu naravno)a to je sledeće: Novak Đoković nije neki teniser u prolazu, koji će doći, osvojiti jedan i par GS titula i otići da troši lovu...NE, Novaka je bog stvorio da bude JEDAN OD NAJBOLJIH TENISERA SVIH VREMENA i to je jadno kao dan...kad se pogleda koliko ima godina a koliko GS titula počne se čovjek smijati-pa on može da traje još 2-3 godine i to na vrhunskom nivou...ono u šta iskreno vjerujem je da će Novak da stigne(100%) i prestigne(60-70%) Nadala i Samprasa, a šansa da stigne Federera je po meni 50%...u svakom slučaju, Novak je već sad velikan tenisa, jedan od najboljih svih vremena!!! HVALA TI ŠTO POSTOJIŠ U OVOM VREMENU KAD MOGU DA UŽIVAM U TVOJIM TROFEJIMA I NADAM SE DA MOŽEŠ DA BUDEŠ NAJBOLJI IKAD, ZA MENE SI VEĆ SAD!!!

Beobrad

pre 8 godina

Najbolji moze biti samo 1, a to je Roger. Ne cini broj GS titula Rogera najboljim, vec i stil igre. Novak ne igra lep vec efikasan tenis, a tako se ne postaje najbolji. Realno.
(rade, 31. januar 2016 18:54)

Rade ti si prespavao celu 2011 godinu!

Paranoid

pre 8 godina

Cepaj Nole oni bi voleli da ovde staneš ali ti ćeš biti najbolji u istoriji tenisa jer si dobra osoba i čistog srca si ušao u sve ovo

AMG

pre 8 godina

@Igor Pa lako ga je isamarat kad ima 35 godina. Kad je Roger bio mladji videli smo ko je koga samarao.
Pa samarao ga je Rodja jer je Novak mladji 6 godina. Kad je Novak sazreo kao igrac nesto ne vidim da se Rodzer nauzimao turnira. Sreca njegova pa nije Novakovo godiste, ne bi taj ni polovinu video od onoga sto je osvojio. Pozdrav svim Novakovim navijacima.

mILE

pre 8 godina

Novak je trenutno među 5 tenisera svih vremena po bilo kom važnom paramatru! Po slemovima, broju završnih mastersa, mastersa iz serije 1000, nedelja na poziciji 1, itd. Nadamo se da ćeš postati najveći svih vremena do 2019. godine :)

Gamer

pre 8 godina

http://lebuzz.eurosport.co.uk/polls/vote-whos-the-greatest-mens-tennis-player-of-all-time-10519/
.
.
.
Ajmo glasanje za Novaka !
(kurajber, 31. januar 2016 17:05)


taman da nasa armija botova bude bar jednom od neke koristi!

Zoki

pre 8 godina

"ne treba previše biti mislima u budućnosti jer se onda sadašnji trenutak ne doživljava na pravi način. To je večita psihološka borba sa samim sobom – balansirati između prošlosti, sadašnjosti i budućnost" - Moć Sadašnjeg Trenutka. Ko razume shvatiće :)

nebojsa

pre 8 godina

E jadan li je tenis ako Novak Djokovic (citaj prebacivac) bude najveci svih vremena. U finalu ima 30 vinera i 40 gresaka i dobije 3:0. Uzas.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (not, 31. januar 2016 17:03)

Samo 40, pa zato je i bilo 3:0... upravo si Novaku dao veliki kompliment, a da toga nisi ni svestan. I samo ti gledaj statistiku, a ne tenis i daleko ces da doguras...

M26

pre 8 godina

Већ се много дивних људи захвалило господину Озму, па рекох да и ја допринесем. :) Хвала Вам на томе што се у ери када је спортско новинарство готово у цјелини спало на ниво жуте штампе издвајате оригиналним, одмјереним, незаједљивим, занимљивим, поучним текстовима. Останите вјерни себи (мада не сумњам да хоћете), а ја остајем вјеран читалац.
Пуно поздрава,

Keni Daglis

pre 8 godina

Ako David Ferer sa pune 34 godine moze igrati cetvrtfinale Gren slem turnira,zasto onda jedan Novak Djokovic isto tako ne bi dominirao u tim godinama.
Svi znamo kakav stil igre gaji David Ferer,on se mnogo vise trosi od Novaka,sto zbog visine,sto je tehnicki mnogo slabi od Novaka.
Tako da sam siguran da Novaku ne gine jos minimalno 5 godina igranja na najvisem mogucem nivou,to je realnost.
Novaku se sve otvorilo,sad je samo nebo granica,vec je uterao strah I nabio opasne komplekse svojim najvecim rivalima,tako da ce u buducnosti veliki broj meceva dobijati vec u svlacionici.
Novaku je sad bitno da osvoji Rolan Garos,ako to uspe,to ce mu biti cetvrti Gren slem u nizu I tada ce Novaku spasti veliki teret sa ledja I nakon toga krece totalna dominacija.
Pa zamislite da nakon Garosa uzme I Wimbldon,pa to je 5 Gren slemova u nizu,to nikad nikom nije poslo za rukom u istoriji tenisa,a to je savim realan scenario.
Prosto deluje neverovatno da posle 10 poraza u polufinalima I 8 poraza u finalima Gren slem turnira,Novak se nalazi u realnoj situaciji da obori Rodzerovih 17 Slemova,prosto fascinantno(mada treba biti covek I Rodzeru skinuti kapu,on pored 17 Slemova ima jos I 10 finala I cak 12 polufinala).
Kako god okrenes,nesporno je da ulazimo u period Novakove brutalne dominacije.

Maua

pre 8 godina

Ozi kao i uvek sve na mestu, pa i ti ( na turnirima izvestavas o uspesima nasih tenisera,tu ti i jeste mesto). Tim koji pobedjuje ne treba menjati! Do citanja, pozdrav!

nesalomljivi7

pre 8 godina

Zasto da ne.?
Evo ja cu dati argumente zasto barem za sada ne.
Isuvise,previse izgubljenih polufinala I finala na Gren slemovima.
29 polufinala,11 titula priznacete nije bas za pohvalu,to nije ni 50% uspesnosti.
Iskljucivo iz tog razloga barem za sada ne.
Sta buducnost donosi to niko nezna,ali ako Novak nastavi da osvaja Slemove u ovom ludom ritmu kako ih osvaja u poslednjih godinu Ipo dana onda ce se moci reci da je Novak najbolji svih vremena.
Kako Novak trenutno izgleda,cini se da nema ni jedan razlog da ne nastavi da osvaja Slemove u ovom ludom ritmu.
(barbosa, 31. januar 2016 17:52)

To je procenat pre dolaska Borisa Bekera. Od njegovog dolaska samo jedan poraz u finalu RG protiv Wawrenke i osvojio je 5 GS turnira! Pa od Wimbledona ovo mu je trece finale GS i dobio je sva tri turnira? Po ovome sto Novak radi vec godinu ipo dana sve osvaja, i retko gubi. Svaki turnir on je u finalu.E sada izracunaj procenat da li je manji od 50%?? Covek ima 11GS a pre BB je imao 6?? I jos nesto, Novak ima sjajan tim i iskrenog trenera velikog igraca kao sto je BB. Njemu toliko znace Novakovi uspesi da je i posle osvajanja USAO i sada AO plakao. A video si kakav je zagrljaj Novak imao sa BB posle proslave pobede na AO.

tupan

pre 8 godina

Haha..ovo je bas smesno. Tenis je postao nezanimljiva i dosadna igra zahvaljujuci igracima poput Djokovica. Ja vise i ne gledam tenis.
(bv, 31. januar 2016 17:49)

A kako onda znas?

Glas razuma

pre 8 godina

Bravo Sale za sve divne stvari koje si nam priredio sa Australian Opena! Mogu da predložim redakciji B92 da te šalje gde god igra Novak - ne samo na GS turnire već i na Masterse! Mislim da ni Novak ne bi imao ništa protiv... ;-)
Pozdrav svima!

cepaj i ne osvrći se

pre 8 godina

Podsetiću ove nevernike da je Đoković pre samo godinu dana (tačnije pre finala AO2015) imao samo 7 GS titula i bio 130 nedelja prvi na listi.

Federer tada isto kao i danas (17 GS,302 nedelje).

Videćemo stanje na kraju 2018-te. Tada će imati tek 31,5 godinu.

zinzi

pre 8 godina

Meni kad je tesko, ja pustim zavrsnicu polufinala US opena Djokovic-Federer, kad je Nole spasio 3 mec lopte pa zatim dobio mec. Isto tako kad mi je tesko ja pustim zavrsnicu finala US opena takodje Djokovic-Federer, kada je sva publika bila protiv naseg Nola, a on ipak pobedio. Ako sve to ne pomogne, ja onda pustim pregled finala Australian opena Nadal-Djokovic, koje je trajalo 5:53 minuta. I tako se nasladim svaki put. Hvala Nole. Samo napred. Arilje ceka 12. GS titulu

ideologije

pre 8 godina

Svet je Sveta Suma a Nole je Leonardo Di Caprio - najveci glumac sadasnjice bez Oskara. Sta mu fali - nesto sto je on uradio a drugi nisu. Rafa je uzeo 9 RG a Fedex 17 slamova. Sta Noletu ostaje - ili kalendarski Grand Slam (4 u istoj godini) ili Djoker Slam (uzme RG i spava). Dokle god to nema, nema ga na filmskoj traci. Surovo je ali je tako... Ko spominje Emersona sa 6 AO i 12 GS... Svi pricaju o zemljaku Laver-u koji je uzeo 11 GS ali DVA GS (KALENDARSKA)!!! Zato on i kaze, u najboljoj nameri da bi za tenis bilo dobro da Novak uzme kalendarski GS!!!

Kao mali 80-tih, sam citao o Rod Laver-u i igrao tenis na Partizanu. Verujte mi, to je suludo inspirativna kombinacija koja tera ljude na nemoguce!!! Ziveo BG i Rod Laver!!!

Nadam se da ce se klinci u buducnosti loziti na Novaka i tenis!!!

Djokovicu, GAZI SINE!!! ILI TI ILI NIKO!!!

Jova

pre 8 godina

Volim ove post-GS ( kad Novak pobjedi, razumije se ) sate. Cjeli mi bogovetni dan prođe, prvo u gledanju meča, potom u čitanju, tekstova i naravno komentara, taman da odmorim oči od računara tu je snimak, gdje bez stresa odgledam još jedanput skoro cjeli meč ( drugi i treći set dosadni i nekvalitetni – ne bih rekla ), uto stiže fenomenalni Saša da zaokruži cjelinu. A ja tek na pola puta. Srećom nisam spavalica, ima junački da isčitam sve.

A Novak. Šta reći o ovom mladom čovjeku, koji u sebi ima mudrost stogodišnjaka a da već nije rečeno i najvažnije -da ga je dostojno? Dok se probijao i krčio put do vrha više sam pisala o njegovim karakternim osobinama nego o tenisu koji je igrao. I baš su ga te ljudske osobine dovele do sadašnjih visina. Na kojima će, nadam se, ostati još dugo.

Pozdrav svima

Zoran

pre 8 godina

Za sada-
Federer 17GS
Đokovic 11GS
Federer 293 po GOAT listi
Đokovic 209
Federer 39 1/2 na GS
Đokovic 29.
Federer u 35godini
Đokovic u 29godini.
Novak ima sanse i za najveci svih vremena.
Napred Novace. Imati prvog ili drugog svih vremena u tako veliki sport kao sto je tenis bice veliki podstrek za Srbiju.

Milutin

pre 8 godina

Pa nije ovo 1954. godina. Tenis je prilicno surov individualni sport sa prilicno surovim sistemom takmicenja i najsurovijim profesionalnim odnosima. Biti broj jedan ovako dugo kao Novak, i sa ovakvom razlikom u poenima, po meni, je samo po sebi vise neponovljivo. Sta dakle znaci - najbolji u istoriji? Drzi se Novace sa tim pristupom i stavom najduze sto mozes, da te posluze zdravlje i sreca junacka! Ja vec znam da ce me, bozezdravlja, unuci pitati o tebi i slusati razrogacenih ociju sta cu im reci kakav si covek i igrac. Najbolji u istoriji!

чекајући 18

pre 8 godina

Реално, ружан меч, али тако мора са Ендијем.
Желим само да напишем, пошто некима изгледа није јасно. Новак је данас играо само онолико колико је било потребно да победи. И то у финалу Грен слема. И то против другог на свету. Застрашујуће. Само и помало тужно. Јер ћемо Звер виђати само са Рафом и Роџером.
Уживајмо!

Vaga

pre 8 godina

Gajetano ti si meni car!
p.s. Ima tu još omiljenih komentatora... Dott... nekima ne mogu sada da se setim nika, bez uvrede... pozdrav za sve!

maja

pre 8 godina

Prestanite da silite i pritiskate Noleta,ne malerisite mu i za nas jeste vec najbolji u istoriji,pustite ga da igra a mi uzivamo u pobedama

ns

pre 8 godina

http://lebuzz.eurosport.co.uk/polls/vote-whos-the-greatest-mens-tennis-player-of-all-time-10519/
Postavili su sajt na kome se glasa za najboljeg tenisera.
Vote: Who’s the greatest men’s tennis player of all time? naravno sa Rogerovom slikom.
Glasajte

Alex

pre 8 godina

U jednom intervjuu pre par godina, Janko Tipsarevic kaze: "Poznajem Novaka odlicno. Ako mene pitate, nece da se zaustavi dok ne postane najbolji na svetu".

Just do it!

pre 8 godina

"Mržnja se stiče dobrim delima jednako kao i lošim!"

E, sad ovima što žuč izbija na nos od pobeda i visokog čela jednog srbina, zapitajte se zašto ste toliko lakomi, nezreli i plitki, pa vas na mržnju "tera" osoba poput Novaka!

Ja da sam na vašem mestu... učinio bih to, što bezbolnije... što bi rekli oni preko bare što su na istom intelektulanom(a da ne spominjem duhovnom) nivou poput vas:

Elefterios

pre 8 godina

Miloše Markoviću, zalutao si. Ne možeš trpati u isti koš Novaka koga voli cela zemlja i neki tamo košarkaški klub u kome glavnu reč vode stranci.

Ime

pre 8 godina

Ovaj covek je David protiv Golijata... Tolika moc i uspeh, bez ijedne sramne izjave i gesta! Samo cekaju na to. Ceo svet protiv njega "sta ce nam ovaj iz bedne istocne evrope kao no1, slaba potrosacka moc vecine navijaca, treba nam drugi!" Zgazio je masineriju. Ovaj covek je nas
i u njemu vidim sebe, roditelje, svakog postenog i pozrtvovanog coveka,mog dedu koji je presao Albaniju peske! Ko MRZI ovakvog coveka ima u dubini licnosti gnev, tugu, neuspeh, iskvarene idole, razmazenost i ocaj. OVAJ COVEK JE BAGREM KOJI RASTE NA KROVU BOMBARDOVANOG GENERALSTABA. Ponosan sam sto mi je Novak savremenik.

danix

pre 8 godina

Sve cestitke Novaku,osvojio je vazni GS i sada je na pravom putu da srusi sve rekorde.
Medjutim,mora se napomenuti da je u danasnjem mecu samo prvi set pokazao pravi odnos snaga izmedju Novaka i Mareja.
Da,Novak je bolji od Marija tacno za onih 6:1 u prvom setu.
Od polovine drugog seta se jasno vidjelo da i Nole i Mari posustaju,snaga ih izdaje i dalji dio meca postaje mucenje za obadvojicu,s tim sto Novak,i u takvoj situaciji,pokazuje da je bolji u svim elementima igre.
U drugom setu Mari je napravio 34 neiznudjene greske,a Novak 19,sto pokazuje pravo stanje stvari na terenu.
Treci set prolazi isto tako u otaljavanju posla,a Novak i umoran i iscrpljen dokazuje da je nepobjediv.
Novak mora,u narednom periodu,poraditi na svojoj fizickoj spremi kako bi nastavio pobjedonosni niz.
Medjutim,samo se pobjeda pamti i racuna,a sve ostalo se brzo zaboravi.
Srecno,Nole,nas sokole.

salehamburg

pre 8 godina

Ponovo nas ugrejalo sunce
mali narod a veliko srce.
Imao je samo 7 leta
kad je reko bicu prvak sveta.
U kameru obecanje dao
ni pisati tada nije znao.
Nek se cuje sto se culo nije
oj Novace legendo Srbije.....

Zare MKD

pre 8 godina

Hahahaaha, nema RG, jedan od 2 najjaca turnira. Presmesno...
(Jumko, 31. januar 2016 17:33)

Sacuvao sam ovaj tvoj komentar ... Objavicu ga opet 5-tog Juna.

leposava

pre 8 godina

Novak na teniskom a Saša na tronu sportskog novinarstva ! Veliko hvala za izvanredne, nadahnute i nadasve pisane, s ljubavlju prema sportu ,tekstove iz AUS. Vec je bio jedan komentar na tu temu ali moram naglasti pravovremenost svakog pojedinacnog bloga koji su stvarani u 3 ili 4 sata ujutro po lokalnom vremenu. vidi se da voli covek svoju profesiju i da joj se predaje do kraja. Srecno Saša u daljem uspesnom radu na zadovoljstvo nas velikog broja tvojih citalaca.

Pule

pre 8 godina

Haha..ovo je bas smesno. Tenis je postao nezanimljiva i dosadna igra zahvaljujuci igracima poput Djokovica. Ja vise i ne gledam tenis.
(bv, 31. januar 2016 17:49)
Pa onda nemoj ni da komentarises!

OzmoOzi samo vozi

pre 8 godina

Opet je bilo zadovoljstvo citati te. Svaka čast i jedva cekam sledeci slem i blog,neka i ovo postane tradicija kao Novakove pobede!

fortissimo

pre 8 godina

Neću ovde da se zaustavim, ne želim.. nikada Novak ovako nije govorio javno. Sigurno je u sebi ili sa svojim timom razgovarao o svojim zeljama, planovima ali to nije javno iznosio. Ali sada je to samouvereno rekao. A kada on to kaze, ja mu verujem. Jer ako mu je to cilj, on ce ga i ostvariti jer smo Novaka dobro upoznali. Njegov karakter i istrajnost. Borac do poslednjeg atoma, mentalni sklop jak kao celik. Ja mu zelim da ono sto planira i svi mi zelimo i ostvari. Da postane najbolji teniser svih vremena! Ljudi moji, kako to zvuci i koliko je to tesko a moguce. Da, moguce je jer Novak rece da ovde NECE da se zaustavi. Kao dete od 5 godina je rekao da zeli da postane sampion i postao je. Neka se svi na turu zamisle kada mu izadju na crtu. Ziveli..

Marko26

pre 8 godina

Ne postoji nijedan razlog da ne verujemo da ovakva ljudska i sportska velicina i ovakav rodjeni SAMPION to moze da ostvari...samo neka ide korak po korak,a Nole to najbolje zna. Idemoooooo KRALJU,Srbija ceka Kup musketara!

Svete

pre 8 godina

Ipak sada da vidim...Djokovic je najbolji i najkompletniji teniser svih vremena sto se tice one najbitnije stvari, same igre ! Preostaje da Novak u narednim godinama to pretoci i kroz brojeve a prolazno vreme mu je ovakvo, uzecemo Federera kao parametar, njegovi brojevi 16 gs titula + 6 finala + 3 polufinala, 16 masters titula + 9 finala, 4 zavrsna i finale, ukupno 62 titule iz 85 finala od 214 odigrana turnira, ukupan skor 688-162 uz 122 pobede protiv top10, 5 godina na 1.mestu....ovo su najbitniji podaci, naravno ima ih jos mnogo !
Djokovic 11gs + 8 finala + 10 polufinala, 26 mastersa + 12 finala, 5 zavrsna turnira, ukupno 61 titula iz 87 finala od 194 odigrana turnira, ukupan skor 698-146 uz 163 pobede protiv top10, 4 godina na 1.mestu !
Neka Djokovic osvoji sledeci gs i to,ce znaciti mnogo mnogoOo vise od jedne titule.
Sta je tu zanimljivo na sledecih 24 gs turnira Federer ima 1 titulu, 4 finala i 9 polufinala i uglavnom je gubio od Djokovica i Nadala, videcemo sta ce Novak uraditi na sledeca 24 turnira...
Bravo Djovace za osvojenu titulu i na miru iscekujemo nastavak sezone !

moje mišljenje

pre 8 godina

http://espn.go.com/tennis/aus16/story/_/id/14684718/australian-open-2016-novak-djokovic-distances-murray-federer-nadal

čovek je sve rekao

Bane

pre 8 godina

Evidentno je da jeste. Sve najbolje Nole. Naravno pozdravi sina Stefana. Jednoga dana ako se stvore okolnosti, zajedno ćemo slaviti rodjendane.

Ivke

pre 8 godina

Bez obzira sto se vec sada moze smatrati najboljim, ja bi sacekao da predje 17 gs titula, sto je realno da uradi u naredne tri godine pod uslovom da nastavi suvu dominaciju, a nema razloga da je ne nastavi. Prosle godine pred AO ih je imao samo sedam, kada su mnogi pricali da je Federer predaleko za dostici po titulama, evo samo godinu dana kasnije vec ih ima 11. Postoji realna osnova da sledece godine u ovo vreme ima 15.

DB

pre 8 godina

Sjajno je što Novaka konacno na turnirima prati obrazovan, kulturan i nadaren novinar. Napokon neko ko nije otisao u Melburn kao turista I radi sopstvenih uzitaka vec da prosledi izuzetne izvestaje I uradi to za nas. Neuporedivo.
Hvala Saša, sjajni ste. Hvala B92 na promeni.

d

pre 8 godina

Sto se mene tice neka uzme RG a posle sta bude. Imao bi serenin slem i time bismo mogli da zapusimo usta svima na debatama Federer - Djokovic GOAT :) makar do kraja karijere imao 15GS, treba mu garos. Pogotovo ove godine. I to je to. Dodajmo jos 10-15tak mastersa do kraja karijere..takodje, ako Novak ponovi proslu godinu, barem 70%, i 2017 jos 50% toga on ce vec krajem sledece osigurati preko 302 nedelje na mestu br.1. Jer mozda on i izgubi nesto ali pitanje je da li ce Marej i Federer da osvoje sve to. Cekamo zreb za RG, veliki pritisak, ceo svet protiv njega ali danas sam shvatio da mi je falilo to da su svi protiv njega a on dobije :)

Milan

pre 8 godina

Moram nesto da napisem nevezano za ovu vest, neka ukuca neko na yt, Rod Lejver vs Bjorn Borg, uporedite taj tenis pa ovaj danas, drveni reketi, lagano prebacivanje preko mreze, linije iscrtane kao da je neko pišao i hodao usput, svi ostali sportovi su koliko toliko izjednaceni pre 50 god i danas ali tenis pre 20 za kasnije necu ni da pricam je presmesan, pa Djokovic bi onog Lejvera Borga i Vilandera zajedno dobio 6-0, ne samo Djokovic nego bilo koji ograc danas, i taj Lejver ima 11GS, ma daj bre bezite tamo, tenis treba da se racuna od pojavljivanja Agasija i Samprasa... jos jednom ukucajte Rod Lejver pa pogledajte onu komediju od tenisa...

Smuleco

pre 8 godina

Uzgred, čovek je sa najmanjom podrškom navijača u istoriji! Ali, to je mentalna snaga, koju je jedino imao Lendl, pri čemu je Novak još jači od njega!

артиљерац

pre 8 godina

Не знам о тенису готово ништа,осим што га гледам.Али,бавио сам се
спортом,ватрполом,па бих рекао своје мишљење.Новак је велики зато
што успева да натера противнике да играју тако да он употребљава
своје најјаче оружје,а да противник није у ситуацији да употреби
свој најјаче оружје.Кад противник игра како ти свираш,пола посла
је обављено.Наравно,тако могу играју само заиста велики играчи.

323

pre 8 godina

(just tea., 31. januar 2016 17:59)

Ne bih se slozio sa tobom. Lord Lejver je gospodin covek, sa titulum, star covek koga postuju. Kazes da je imao kiseo osmeh? Sta treba da radi da se cereka? Sam lord Lejver je u toku AO rekao, Novace, vreme je da osvojis sva 4 GS! I podvukao da je to dobro za tenis. Normalno, mislio je na razvoj tenisa, na to da se obori njegov rekord jer je dosta godina proslo a to niko nije ostvario ni Mek ni Sampras, Rodzer, Nadal..da ne nabrajam igrace pre njih. On nije fonom zvao Endija da mu pozeli srecu kao Stefi Graf Kerber sa ciljem da Serena ne srusi njen rekord, odnosno da se ne izjednaci sa Graf od 22 GS?

Filip

pre 8 godina

Secam se kad su pricali da nikada nece biti br 1, A Nole je rodjeni sampion koji moze biti i najbolji ikada. Sto se ovaj Rodja vise trudi da ga zaustavi to je Nole sve jaci.

KG

pre 8 godina

Umanjuje Vilander Noletove uspeh i to ne samo on,vec vecina stranih medija.To je tako i to ce tako uvek biti,jer je iz Srbije.Ali,nemojte pisati i cuditi se sto toliko spominje Mareja.Nema sta da se kaze o Noletu.Toliko je dominantan i samouveren,precizan u igri,da svi vec znaju da on kada je bar na 80% svoje igre malo ko moze da ga savlada osim ako ne odigra fenomenalno kao Vavrinka na RG.Imao je 4,5 poraza prosle godine.2011 40-ak pobeda za redom.Svi zele da ga sruse.Zato i pricaju vise o njegovim protivnicima,o Novaku se sve zna.Veliki pozdrav!

barbosa

pre 8 godina

Zasto da ne.?
Evo ja cu dati argumente zasto barem za sada ne.
Isuvise,previse izgubljenih polufinala I finala na Gren slemovima.
29 polufinala,11 titula priznacete nije bas za pohvalu,to nije ni 50% uspesnosti.
Iskljucivo iz tog razloga barem za sada ne.
Sta buducnost donosi to niko nezna,ali ako Novak nastavi da osvaja Slemove u ovom ludom ritmu kako ih osvaja u poslednjih godinu Ipo dana onda ce se moci reci da je Novak najbolji svih vremena.
Kako Novak trenutno izgleda,cini se da nema ni jedan razlog da ne nastavi da osvaja Slemove u ovom ludom ritmu.

jadan tenis

pre 8 godina

Odgovor onom ko je napisao jadan li je tenis u kom je najbolji svih vremena Novak. Prvo tenis kao i svaki sport ima pravila po kojima se pobedjuje, o lepoti teniske igre se moze mnogo diskutovati, ja ne znam kome se moze svideti duel federer rodik, a sasvim drugo je to sto federeru niko od savremenijih vrhinskih tenisera ne odgovara, a i kako bi odgovarao kada gubi redobno i to Jos iz perioda kada je bio na vrhuncu (govorim o nadalu), osvojio je sve trofeje pre pojave djokovica i nadala i onda krecu price o stilu, lepoti igre... Pa najbolje da stalno dozcoljavju federeru da igra servis volej i da osvaja trofeje. Onaj ko dovoljno zna o tenisu shvata da je novak najveci bec dada i da je svakako veci od njegovih statistickih podataka.

wolf

pre 8 godina

Nole razmisli da das Mareju jedan pehar u zamjenu za 5 tacni cisto da imas komplet 5/5 sa Australian opena, a ti ces skupiti jos tih pehara narednih godina!:)
Novak Djokovic- svjetski a nas, samo rokaj

Jumko

pre 8 godina

Realno, ako osvoji barem isti broj Gs kao Rodzer, bice najbolji u istoriji jer ce to usput povuci i druge rekorde. Nazalost, da, NAZALOST, to svetu nece biti dosta za proglasenje Novaka kao najboljeg... Nadamo se da ce uspeti, a svi vi ovde da necete siriti mrznju prema drugim teniserima. Zao mi je sto sam vas nervirao godinu dana, bilo mi je tesko da pisem sve sto sam pisao. Ubuduce ako se pojavi bilo koji komentar negativan po Novaka, znajte da ga ja nisam pisao. Pozdrav!

Rogi Obrenovac

pre 8 godina

@tex avery
To sto je on voleo belo i lepe zene, i nije mogao da iznese teret novca i slave, to je njegov problem. Sve to spada pod rubriku sta bi bilo kad bi bilo, a pisu se samo rezultati. Bjorg ima 11 GS titula i oko 100 nedelja na prvom mestu sto ga vec sad stavlja iza Djokovica. Jel znas da je Monika Seles imala 8 GS titula sa 19 godina? Da je nisu uradili ono sto su joj uradili danas bi Serena jurila njene rekorde, ali imas jedan zivot i jednu sansu, pise se samo ono sto si postigao.

a da stvar posmatramo malo šire

pre 8 godina

Mnogi kažu da trofeji nisu najbitniji a da je Federer najbolji zbog stila igre. Ako ćemo tako, za mene su ispred Federera Sampras i Borg.
Novak će polako menjati stil igre, tako da ćemo gledati za par godina Bekera II, živi bili pa videli.
Ovo što je ovde izdržao, liči na kampanju sa Wimbldona kad je izgubio od Marija.
Ono što mene raduje kod Novaka je što racionališe sa energijom a da bi što duže trajao. Mislite li da nije mogao da počisti Marija sa krompirićem? Nema potrebe, a ni publiku ne treba dodatno iritirati.

NN

pre 8 godina

Da li iko sumlja da Novak nece postati za najvise tri godine dakle najkasnije 2018 NAJBOLJI TENISER SVIH VREMENA ?!?!?????????????? Za dve godine ce sve moguce rekorde potuci !!!!
A onda ova drzava da ti se oduzi za sva vremena kao najboljeg reprezenta iste po svetu i da ti omoguci da biras objekat koji zelis da se zove po tvom imenu kao NAJBOLJEM kojeg je ova zemlja ikada imala po svim aspektima i svim merilima zivota !!!!!

Branislav O. Popovic NS

pre 8 godina

Novak uzima sva 4 ove godine i brani ih dogodine. Bice zaustavljen tek na Vimbldonu 2018. To je 11 komada u nizu. Igrace do 37. a posle toga uzece jos koji GS u dublu. Srusice sve rekorde koji postoje. Broj slamova, mastersa, turnira, meceva bez poraza. Bice preko 400 nedelja prvi. Uzima olimpijsko zlato, a mozda i dva i jos jedan DK. Uradice sto niko nije, niti ce. Bar za nasih zivota. Osvojice 24-27 slemova. Bitno je da zadrzi sadasnji nivo posvecenosti. Bez obzira na godine, njegov nacin razmisljanja cini ga s godinama jacim i izdrzljivijim. Kad postane GOAT ostaje mu samo da pusti jarecu bradicu i da dere jace nego ikad. Za mene svaka njegova titula vredi dve jer uvek igra protiv svih. Publike, medija, organizatora i igraca. I na kraju dajem 100 evra da je Rodzer 2011. platio Fonjiniju da ne igra 1/4 RG-a kako bi Novak s opterecenjem meca za prvo mesto na ATP listi i rusenja rekorda nepobedivosti usao u mec protiv njega. Ali dzaba Fedex srusice on sve tvoje rekorde.

Vaga

pre 8 godina

Glasajte ljudi, da i mi izvojevamo pobedu za No11eta!!!

http://lebuzz.eurosport.co.uk/polls/vote-whos-the-greatest-mens-tennis-player-of-all-time-10519/

jj

pre 8 godina

Sve vise se divim njegovom mentalnom sklopu i želji da uvek uči.
Ne znam koliko će ga ta glad i dalje voditi, ali ja bih mu poželela da igra još par godina, osvoji zlato na olimpijadi I ako može RS i ode dok je srećan.Teško je živeti pod pritiskom koji ti nameću razni mediji.
Nek igra golf i živi u miru.

Joc@

pre 8 godina

Pitaju Noleta:
''da li sebe vidi kao nekog ko se izdvojio, a u njegovom odgovoru
krije se i deo TAJNE o Novakovoj veličini.
“Ne želim da dozvolim sebi da mi mentalni sklop bude takav.
Ako se to dopusti, osoba postane previše arogantna, misli da je
neko više biće i da je bolja od ostalih. A onda karma lupi veliki šamar.
To ne želim. Zadržaću istu rutinu i isti način života – biću zadovoljan i
ponosan onim što sam postigao, ali diskretno jer
moram da ostanem skroman“.
*
Ovo vredi ponovo pročitati.
Ovako razmišljaju veliki sportisti, veliki šampioni i veliki ljudi.
Ko poznaje Pravoslavlje, zna koliko je teško postići
ovakvo disciplinovanje svog ega i SMIRENOUMLJE,
smirenje svog uma.

zvezdas-rajvoSa

pre 8 godina

Ove godine prioritet da se izjednaci ili im pridje na jedan slem Rafi Nadalu i Samprasu, Zlato na Olimpijskim i vise od 30 mastersa, uskoro preskace Nadala po tome. Ako uspe Olimpijadu da uzme ove godine plus tri grend slema, dakle jos dva, plus zavrsni masters kup izjednaci sa Federerom bice najbolji svih vremena. Inace, racunajuci od 1990 godine naovamo, najtrofejniji teniseri su :
1. Rodzer Federer 47 trofeja
2. Rafael Nadal 42 trofeja
3. Novak Djokovic 42 trofeja
4. Pit Sampras 30 trofeja.
Ovo jeste velika i prava cetvorka po svim parametrima. U ove trofeje su uracunati Grend slem, Masters 1000. , Masters kup i Olimpijske igre. Po meni ovo je i jedini parametar da bide najbolji svih vremea, dakle prioritet biti trofejniji od Federera koji bezi 5 trofeja. Samo da ga zdravlje i sreca posluze. Napred Djokovicu, u vecnu slavu...

Aleksandar

pre 8 godina

Federer ima 22 više odigrana GS turnira od Đokovića.Od 67 odigranih ima 17 osvojenih.Novak od 45 ima 11.U toj proporciji sa 67 odigranih imaće 16,38 osvojenih.Federer od 27 GS finala ima 17 titula,Novak od 19 ima 11 što je manji procenat uspešnosti u finalima GS jer bi morao da ima 12.Zaključak je da je mnogo propustio u prvim godinama ali ga može stići ako popravi procenat uspeha u finalima GS.Ako osvoji sledeći RG napr.odnos će biti 46:12 a to je pretpostavljenih 17,48 osvojenih GS sa 67 odigranih.Ova godina je ključna da bi dostigao Federera jer menja sve šanse ukoliko osvoji još neki GS a Federer naravno ne osvoji nijedan više.

gradinar

pre 8 godina

Za najvećeg - sačekajmo još malo...
Novak je po GS u top 7 svih vremena (u open eri u top 5), u svemu ostalom jeste u top 5. Sačekajmo bar još dva GS, pa onda razmišljajmo o rušenju mnogih rekorda...
Što se tiče Sašinog izveštaja, odlično je što imamo priču o atmosferi, o zbivanjima okolo, o navijačima, o dešavanjima iza pozornice... da malo osetimo kao da smo bili tamo.

Svete

pre 8 godina

Ipak sada da vidim...Djokovic je najbolji i najkompletniji teniser svih vremena sto se tice one najbitnije stvari, same igre ! Preostaje da Novak u narednim godinama to pretoci i kroz brojeve a prolazno vreme mu je ovakvo, uzecemo Federera kao parametar, njegovi brojevi 16 gs titula + 6 finala + 3 polufinala, 16 masters titula + 9 finala, 4 zavrsna i finale, ukupno 62 titule iz 85 finala od 214 odigrana turnira, ukupan skor 688-162 uz 122 pobede protiv top10, 5 godina na 1.mestu....ovo su najbitniji podaci, naravno ima ih jos mnogo !
Djokovic 11gs + 8 finala + 10 polufinala, 26 mastersa + 12 finala, 5 zavrsna turnira, ukupno 61 titula iz 87 finala od 194 odigrana turnira, ukupan skor 698-146 uz 163 pobede protiv top10, 4 godina na 1.mestu !
Neka Djokovic osvoji sledeci gs i to,ce znaciti mnogo mnogoOo vise od jedne titule.
Sta je tu zanimljivo na sledecih 24 gs turnira Federer ima 1 titulu, 4 finala i 9 polufinala i uglavnom je gubio od Djokovica i Nadala, videcemo sta ce Novak uraditi na sledeca 24 turnira...
Bravo Djovace za osvojenu titulu i na miru iscekujemo nastavak sezone !

NSLaLa

pre 8 godina

Noolee... Noooleee... Bravoo care, šahu, kralju!!! Ako nastavis ovim tempom, a od srca ti to zelim, prestices sve rekorde! Samo da si nam ziv i zdrav!

SEXaS

pre 8 godina

Neodoljiv je utisak da je Novak većini dole u Australiji od Ausopena napravio unhappy GS. To je na njihovu žalost njihov gubitak jer ne cene dostignuće čoveka koji ima sve protiv sebe, a opet uspeva da ostane čovek prema svima. Ja mu se zbog toga, a ponajviše i zbog svega sto je ucinio u tenisu divim kao osobi i teniseru. Srećno Nole!

guja

pre 8 godina

player of all time? naravno sa Rogerovom slikom. Glasajte (ns, 31. januar 2016 17:59)

..već ih bijemo za 20%. Ukinuće nam i internet.

tex avery

pre 8 godina

I ovde da napišem...Bjorn Borg je najbolji! 11 titula GS do 25 godina i penzija...ko može da bude bolji od toga? Noletu i Federeru svaka čast...ali kad sa 25 godina izgubiš motiv za takmičenjem...Bjorn Borg najbolji svih vremena!

Can't Stop (RIOT Remix

pre 8 godina

Sta reci vise osim:
NOVAK DJOKOVIC=LJUDSKI MAKSIMUM
Da bi se bolje shvatilo sve ovo sto Nole radi i zasto radi najbolje je poslusati sledecu stvar: Riggi & Piros - Knightlife
Zasto? Zato sto je Novak vitez modernog doba i zato sto bez tih vrednosti koje samo pravi vitezovi poseduju (misli se na cast, Sta reci vise osim:
NOVAK DJOKOVIC=LJUDSKI MAKSIMUM
Da bi se bolje shvatilo sve ovo sto Nole radi i zasto radi najbolje je poslusati sledecu stvar: Riggi & Piros - Knightlife
Zasto? Zato sto je Novak vitez modernog doba i zato sto bez tih vrednosti koje samo pravi vitezovi poseduju (misli se na cast, svetlu (veciti polufinalista ili u najboljem slucaju runner-up - sa tanjirom u rukama)
Ali srecom po nas a nazalost svih njih Novak je nesto najblize Bas Celik-u i ne planira da se zaustavi sve dok svoje cojstvo i plemenitost, ne potvrdi titulom, ne Ser-a vec NAJBOLJEG IKAD koji je ikad uzeo reket u ruke!!!
Toliko od mene,
Srdacan pozdrav!

poznavalac

pre 8 godina

Najboljeg u istoriji cine osvojeni trofeji,subjektivna misljenja svakog pojedinca nemaju nikakvu vrednost.Jedino merilo su rezultati,po odlasku u penziju onih koji se bore za taj primat i kad se saberu trofeji krunisace kralja ovog sporta,za sad uzivajmo u toj borbi jer zivimo u vremenu kada se jedan od njih jos trazi.U vremenima posle njih buduce generacije mocice samo da citaju o njima,mi ih gledamo i nismo ni svesni kakvu privilegiju imamo.

fanatik de football

pre 8 godina

Majkl Dzordan, Lionel Mesi, Tajger Vuds, Roni osaliven, Novak Djokovic.
(Nikola, 1. februar 2016 00:05)

Ja bi dodao jos samo Sumahera, Bolta i Felpsa po dominaciji pa zapecatio za sada.

Harry Potter 2

pre 8 godina

Da postane trofejniji od Nadala i Samprasa, vrlo moguce, ali stici Federera je jako tesko. 6 GS titula je mnogo. Djokovicev sam navijac, gledam skoro svaki njegov mec od 2006, ali moramo priznati da ce Federer ostati najveci svih vremena, cak iako ga Djokovic stigne i prestigne. Nisu trofeji jedino merilo.

majak

pre 8 godina

Za sada- 
Federer 17GS 
Đokovic 11GS 
Federer 293 po GOAT listi 
Đokovic 209 
Federer 39 1/2 na GS 
Đokovic 29. 
Federer u 35godini 
Đokovic u 29godini. 
Novak ima sanse i za najveci svih vremena. 
Napred Novace. Imati prvog ili drugog svih vremena u tako veliki sport kao sto je tenis bice veliki podstrek za Srbiju.
(Zoran, 31. januar 2016 17:29)

Cudna je to lista , kada je Rafa trenutno ispod Noleta ako znamo da Rafa ima vise GS , Mastersa , mislim i Devis cup ...turnira serije 500...Federe je na ptvom mestu mada je dostizan.

Marko

pre 8 godina

Bravo! Nije cudo sto postize ovakve rezultate i zivi zadovoljan zivot, vidi se koliko radi na sebi u svakom smislu. P.s. Sasa hvala, jedino si me iznevjerio sto si neka pitanja i sugestije uporno preskakao, npr za Vajdu, Congu... :)

rade

pre 8 godina

Najbolji moze biti samo 1, a to je Roger. Ne cini broj GS titula Rogera najboljim, vec i stil igre. Novak ne igra lep vec efikasan tenis, a tako se ne postaje najbolji. Realno.

luzer?

pre 8 godina

Bravo Nole, svaka čast! Primer si da ogromnim radom, trudom, odricanjem i zalaganjem mogu da se postignu veliki uspesi. Za mnoge si heroj! Ono što bih te zamolio jeste sledeće:

- objasni onima koji se trude, rade, zalažu i odriču isto koliko i ti, a ne postižu takve rezlutate, da nisu luzeri
- objasni im da mnogi treba da se pomire sa tim da nikad neće biti kao ti i da to ne znači da su luzeri
- objasni im da se vredi truditi oko mnogih stvari, ali i da treba propoznati kad odustati ako ne ide i da se zbog toga ne treba osećati kao luzer
- objasni im da ne moraš da budeš slavan i da se vrtiš po TV, da ne bi bio luzer
- objasni im da ako nisi uspešan u tome što radiš, da nisi automatski i luzer
- i na kraju, objasni im da je uspeh relativna stvar i da možda za 100 godina ljudi uopšte neće razumeti zašto je neko ko trči po terenu i lupa lopticu preko mreže bio toliko popularan jer će u njihovo vreme to možda raditi samo luzeri

Ako to uspeš da im objasniš, tek tad ćeš i za mene biti heroj. Ovako si samo neko do zna dobro da igra tenis.

Advokat svih Srba

pre 8 godina

Ubio me Bog,ako sam ja normalan!Tako se osecam sto Ozmo vise nece pisati,jer se ipak zavrsio GS,kao da mi neko iz najjblize familije odlazi na daleki put!

MiroslavBL

pre 8 godina

Najbolji trenutno, ali ipak nema neke konkurencije. Svi oko njega stariji, a niko mlad da dodje pa da ga pokusa skinuti. Ma samo neka dogura do 18te pa makar protiv amatera igrao :)

Miroslav

pre 8 godina

Odlican clanak koji dokazuje da Novak vec sada moye da se smatra najboljim svih vremena.
http://metro.co.uk/2016/01/28/why-novak-djokovic-has-overtaken-roger-federer-as-the-greatest-tennis-player-of-all-time-5649557/

budva

pre 8 godina

Sigurna sam da Novak zna, ali ja ipak želim da napišem: Odmereno i polako. Idi mudro ne pogini ludo.Sve što dalje uradiš je bonus. Ti već sada s pravom konkurišeš za NAJVEĆEG.

Vladimir

pre 8 godina

Malo objektivne statistike.

http://metro.co.uk/2016/01/28/why-novak-djokovic-has-overtaken-roger-federer-as-the-greatest-tennis-player-of-all-time-5649557/

Ibanez

pre 8 godina

Očekujem od Novaka da ove godine osvoji sve najvažnije turnire, neće nikom ništa dozvoliti da osviji! Živi bili i videli kako Novak radi nešto što do sad niko nikad nije niti će uraditi u narednih 100 godina!
Zabetoniraće ime Novak Đoković, da se zna ko je Bog i batina u tenisu!!!
Pozdrav svim ljubiteljima tenisa!

Ana Marija

pre 8 godina

Nesto ne primetih da se puno pominje cuveni porez koji Nole placa Monte Karlu a ne Srbiji. To je dobar znak. Ja nesto razmisljam da bi mi Srbi vise voleli mnogo da placamo porez Nolu nego ovima na vlasti. kad vec ne mozemo Monte Karlu :-)

Bosanac

pre 8 godina

Velike čestitke Novaku na osvojenom 11-tom GS a da li će biti najbolji u istoriji će tek vrijeme da pokaže...Za sad je na dobrom putu ali ipak je još uvijek dobro udaljen od najboljeg svih vremena...U svakom slučaju mu želim sve najbolje i da ispuni ono što je sebi zacrtao...Moja je želja da uzme ove godine RG ali mi je želja i da Federer uzme Wimbledon...Bio bi to lijep završetak njegove karijere,naravno ako se odluči za kraj...Đoković netreba da se plaši da ga neće stići jer pred njim je još dosta vremena...Bravo Nole...

znalkos

pre 8 godina

Zakasnio si, furiozan finiš ima da te uništi! Nećeš stići ni Nadala, a kamoli Federera koji ostaje u istoriji neprevaziđen! Novak će po mnogo čemu ostati upamćen, ali sigurno ne po tituli najboljeg u istoriji, jer to je, naravno, u sledećih trideset godina rezervisano za velikog Rodžera! Podržavam nadu Novakovih navijača, mada često iritiraju ponižavanjem svih ostalih tenisera!

Max

pre 8 godina

Ne mogu da verujem da je Đoković izjavio da Federer i Nadal igraju na vrhunskom nivou! Pametan je on momak, jedino ako mu se omaklo.
Đoković sada igra najbolji tenis u životu i nema konkurenciju što je šteta za tenis, ali dobro za njega. On je gubio najvažnije mečeve od najboljeg Nadala i Federera, ali tada to nije bio najbolji Novak.

oklagija

pre 8 godina

Majkl Dzordan, Lionel Mesi, Tajger Vuds, Roni osaliven, Novak Djokovic.
(Nikola, 1. februar 2016 00:05)

Ja bi dodao jos samo Sumahera, Bolta i Felpsa po dominaciji pa zapecatio za sada.
(fanatik de football, 01. februar 2016 09:17)

Muhamed Ali, Alberto Tomba, Valentino Rosi!

Harry Potter 2

pre 8 godina

Da postane trofejniji od Nadala i Samprasa, vrlo moguce, ali stici Federera je jako tesko. 6 GS titula je mnogo. Djokovicev sam navijac, gledam skoro svaki njegov mec od 2006, ali moramo priznati da ce Federer ostati najveci svih vremena, cak iako ga Djokovic stigne i prestigne. Nisu trofeji jedino merilo.

Lukas aus Agram

pre 8 godina

E da je Juga ostala živa mi dominirali u sportu u svijetu.
Srbi imaju najboljeg tenisača svih vremena, Hrvati najbolju skijašicu svih vremena, pa onda vaterpolo, rukomet, moguće i nogomet, košarka sigurno, eeeeee, di bi nam bio kraj!!!
I da vas preduhitrim, nemojmo o tome ko je kriv za raspad Jugoslavije!

rade

pre 8 godina

Najbolji moze biti samo 1, a to je Roger. Ne cini broj GS titula Rogera najboljim, vec i stil igre. Novak ne igra lep vec efikasan tenis, a tako se ne postaje najbolji. Realno.

tex avery

pre 8 godina

I ovde da napišem...Bjorn Borg je najbolji! 11 titula GS do 25 godina i penzija...ko može da bude bolji od toga? Noletu i Federeru svaka čast...ali kad sa 25 godina izgubiš motiv za takmičenjem...Bjorn Borg najbolji svih vremena!

znalkos

pre 8 godina

Zakasnio si, furiozan finiš ima da te uništi! Nećeš stići ni Nadala, a kamoli Federera koji ostaje u istoriji neprevaziđen! Novak će po mnogo čemu ostati upamćen, ali sigurno ne po tituli najboljeg u istoriji, jer to je, naravno, u sledećih trideset godina rezervisano za velikog Rodžera! Podržavam nadu Novakovih navijača, mada često iritiraju ponižavanjem svih ostalih tenisera!

MiroslavBL

pre 8 godina

Najbolji trenutno, ali ipak nema neke konkurencije. Svi oko njega stariji, a niko mlad da dodje pa da ga pokusa skinuti. Ma samo neka dogura do 18te pa makar protiv amatera igrao :)

luzer?

pre 8 godina

Bravo Nole, svaka čast! Primer si da ogromnim radom, trudom, odricanjem i zalaganjem mogu da se postignu veliki uspesi. Za mnoge si heroj! Ono što bih te zamolio jeste sledeće:

- objasni onima koji se trude, rade, zalažu i odriču isto koliko i ti, a ne postižu takve rezlutate, da nisu luzeri
- objasni im da mnogi treba da se pomire sa tim da nikad neće biti kao ti i da to ne znači da su luzeri
- objasni im da se vredi truditi oko mnogih stvari, ali i da treba propoznati kad odustati ako ne ide i da se zbog toga ne treba osećati kao luzer
- objasni im da ne moraš da budeš slavan i da se vrtiš po TV, da ne bi bio luzer
- objasni im da ako nisi uspešan u tome što radiš, da nisi automatski i luzer
- i na kraju, objasni im da je uspeh relativna stvar i da možda za 100 godina ljudi uopšte neće razumeti zašto je neko ko trči po terenu i lupa lopticu preko mreže bio toliko popularan jer će u njihovo vreme to možda raditi samo luzeri

Ako to uspeš da im objasniš, tek tad ćeš i za mene biti heroj. Ovako si samo neko do zna dobro da igra tenis.

barbosa

pre 8 godina

Zasto da ne.?
Evo ja cu dati argumente zasto barem za sada ne.
Isuvise,previse izgubljenih polufinala I finala na Gren slemovima.
29 polufinala,11 titula priznacete nije bas za pohvalu,to nije ni 50% uspesnosti.
Iskljucivo iz tog razloga barem za sada ne.
Sta buducnost donosi to niko nezna,ali ako Novak nastavi da osvaja Slemove u ovom ludom ritmu kako ih osvaja u poslednjih godinu Ipo dana onda ce se moci reci da je Novak najbolji svih vremena.
Kako Novak trenutno izgleda,cini se da nema ni jedan razlog da ne nastavi da osvaja Slemove u ovom ludom ritmu.

majak

pre 8 godina

Za sada- 
Federer 17GS 
Đokovic 11GS 
Federer 293 po GOAT listi 
Đokovic 209 
Federer 39 1/2 na GS 
Đokovic 29. 
Federer u 35godini 
Đokovic u 29godini. 
Novak ima sanse i za najveci svih vremena. 
Napred Novace. Imati prvog ili drugog svih vremena u tako veliki sport kao sto je tenis bice veliki podstrek za Srbiju.
(Zoran, 31. januar 2016 17:29)

Cudna je to lista , kada je Rafa trenutno ispod Noleta ako znamo da Rafa ima vise GS , Mastersa , mislim i Devis cup ...turnira serije 500...Federe je na ptvom mestu mada je dostizan.

Ana Marija

pre 8 godina

Nesto ne primetih da se puno pominje cuveni porez koji Nole placa Monte Karlu a ne Srbiji. To je dobar znak. Ja nesto razmisljam da bi mi Srbi vise voleli mnogo da placamo porez Nolu nego ovima na vlasti. kad vec ne mozemo Monte Karlu :-)

Tea New York

pre 8 godina

Novak ce vladati mnogo duze od onoga sto bilo ko moze da pretpostavi.U sledecih 5 sezona od 20 narednih GS turnira osvojice 15 minimum.Znaci krajem 2020.sa 33 godine imace sigurno 25 GS titula,mozda i neku vise.Nije ovo hrabra prognoza,nego surova realnost za konkurenciju,za hejtere posebno.U narednom periodu najveci rivali ostaju Marej,Federer,Vavrinka,Nadal,Raonic.Mlade snage Kirgios,Coric,Kokinakis,Zverev moraju prvo da obezbede mesto u prvih 20,sto nece biti ni brzo ni lako.O jos mladjima je jos uvek neozbiljno ni pricati.Jednostavno trenutak je takav,Novak drzi sve u svojim rukama.Nije preterano reci dolazi vreme u kojem ce svaki njegov poraz biti senzacija,nesto neverovatno.Evo danas u finalu GS protiv drugoga na svetu kvota izmedju 1,12 i 1,20.Jos nezabelezeno.Ici ce to polako i do 1,05.pa i manje.Nama ostaje da uzivamo u Novakovoj dominaciji i obaranju svih mogucih rekorda

Bosanac

pre 8 godina

Velike čestitke Novaku na osvojenom 11-tom GS a da li će biti najbolji u istoriji će tek vrijeme da pokaže...Za sad je na dobrom putu ali ipak je još uvijek dobro udaljen od najboljeg svih vremena...U svakom slučaju mu želim sve najbolje i da ispuni ono što je sebi zacrtao...Moja je želja da uzme ove godine RG ali mi je želja i da Federer uzme Wimbledon...Bio bi to lijep završetak njegove karijere,naravno ako se odluči za kraj...Đoković netreba da se plaši da ga neće stići jer pred njim je još dosta vremena...Bravo Nole...

slavomir

pre 8 godina

E jadan li je tenis ako Novak Djokovic (citaj prebacivac) bude najveci svih vremena. U finalu ima 30 vinera i 40 gresaka i dobije 3:0. Uzas.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (not, 31. januar 2016 17:03)
Ajd' i ti "prebaci" nesto u zivotu !!!

Gajetano

pre 8 godina

Ja bih za ovaj turnir rekao - tresla se gora, rodio se mis: kampanja za namestanje, pogresno pisanje imena, izostavljanje poruke Hjuitu, provokacije koje su mu anglo-americki mediji smestali iz dana u dan, publika koja je otvoreno navijala PROTIV petostrukog (sada vec sestostrukog) sampiona turnira, i ko zna sta sve jos sto mi ne znamo. Kao i mnogo puta do sad Novak je morao da se bori sa vetrenjacama, uzdigne iznad situacije, ostane mudar i odrzi unutrasnji i spoljasnji mir. I uspeo je u tome:)

A zapravo bilo je tesko kladiti se protiv Djokovica: njegova omiljena podloga i Gren slem, neprekidan niz pobeda jos od US Opena, demoliranje Rafe u finalu Dohe kao najava... Novak se poigravao do cetvrtfinala (umalo se preigrao protiv Simona), a onda je upalio motore. Redom su padali 7.,3.,2. nosilac, a Novak je u ta tri najvaznija meca poklonio ukupno 1 set. Surova dominacija! Novaka boli briga da li ce se njegov tenis dopasti nekom, da li ce ga publika voleti ili ne, covek postavlja standarde i pise tenisku istoriju, a njegov Performance Index (cuveni KPI) je broj osvojenih najvecih turnira u poslednjih nekoliko godina.

Po ovoj izjavi Novak ce uzeti malo duzi odmor i oboriti formu, da bi pocetkom sezone sljake hvatao zalet za uspon na Mont Rolan Garos, sa pregrst uloga u igri: Career Slam, Non-calendar Slam (4 GS titule u nizu)... Verujem da mu ovaj put RG nece izmaci jer ne postoji niko ko ga je vise zasluzio od njega. Niko! Za posle cemo da vidimo:)

Pozdrav,

Srbin

pre 8 godina

Klikćem refresh ove stranice već 3 sata čekajući Ozmov finalni izveštaj. Hvala ti Saša, stvarno pomeraš granice novinarstva. Jedna od najboljih stvari je što su u B 92 shvatili šta imaju i nadam se da će te slati i na preostala 3 GS-a i da će to postati tradicija! Sve pohvale.

Što se našeg Novaka tiče...samo opušteno ljudi, on tek treba da ispiše istoriju.

Cole

pre 8 godina

Znam da ću verovatno dobiti gomilu minusa
ali moram da napišem to da je Đoković najbolji
zato što je pre svega dobar čovek, nije sujetan,
ne spušta se na nivo uličara, prosto nije kao
mi, većina ljudi... i to je ključ njegovog uspeha.
E sad, napisao sam to zbog nedavnog prepucavanja
između Federera i Tomića, kada ga je Tomić spustio
rekavši da ni ti nisi blizu Novaku. Naravno ta izjava
nas je sve oduševila, iskreno da sam na Tomićevom mestu
ja bi bio i gori prema Federeru. E to je ta veličina
koju Novak poseduje, taj mir, spokoj kojim on živi
i razmišlja i ne gubi energiju na uličarsko prepucavanje.

P.S.
Ne znam šta bi mu Nole reako da je bio u situaciji
kao Tomić ali sam siguran da mu izjava ne bi bila
tog tipa. I za kraj, da ne budem pogrešno shvaćen,
Tomiću ništa ne zameram.

Beobrad

pre 8 godina

Najbolji moze biti samo 1, a to je Roger. Ne cini broj GS titula Rogera najboljim, vec i stil igre. Novak ne igra lep vec efikasan tenis, a tako se ne postaje najbolji. Realno.
(rade, 31. januar 2016 18:54)

Rade ti si prespavao celu 2011 godinu!

Jumko

pre 8 godina

Realno, ako osvoji barem isti broj Gs kao Rodzer, bice najbolji u istoriji jer ce to usput povuci i druge rekorde. Nazalost, da, NAZALOST, to svetu nece biti dosta za proglasenje Novaka kao najboljeg... Nadamo se da ce uspeti, a svi vi ovde da necete siriti mrznju prema drugim teniserima. Zao mi je sto sam vas nervirao godinu dana, bilo mi je tesko da pisem sve sto sam pisao. Ubuduce ako se pojavi bilo koji komentar negativan po Novaka, znajte da ga ja nisam pisao. Pozdrav!

PFC

pre 8 godina

Ziv i zdrav bio. Pravi jos decu. Trofeji ce da se gomilaju i tako i onako.
Do kraja sledece godine da tvoji trofeji udju u punoletsvo, 18. Pa posle tventi pa tventiuan... i tako dalje.

danix

pre 8 godina

Sve cestitke Novaku,osvojio je vazni GS i sada je na pravom putu da srusi sve rekorde.
Medjutim,mora se napomenuti da je u danasnjem mecu samo prvi set pokazao pravi odnos snaga izmedju Novaka i Mareja.
Da,Novak je bolji od Marija tacno za onih 6:1 u prvom setu.
Od polovine drugog seta se jasno vidjelo da i Nole i Mari posustaju,snaga ih izdaje i dalji dio meca postaje mucenje za obadvojicu,s tim sto Novak,i u takvoj situaciji,pokazuje da je bolji u svim elementima igre.
U drugom setu Mari je napravio 34 neiznudjene greske,a Novak 19,sto pokazuje pravo stanje stvari na terenu.
Treci set prolazi isto tako u otaljavanju posla,a Novak i umoran i iscrpljen dokazuje da je nepobjediv.
Novak mora,u narednom periodu,poraditi na svojoj fizickoj spremi kako bi nastavio pobjedonosni niz.
Medjutim,samo se pobjeda pamti i racuna,a sve ostalo se brzo zaboravi.
Srecno,Nole,nas sokole.

uzivanje

pre 8 godina

Hvala Sasi na konstruktivnom,profesionalnom i opustenom izvestavanju iz Melburna.Sa nestrpljenjem smo cekali svaki blog,intervjue,fotografije,crtice.Uz pomoc Sase smo zavirili malo i na druga mesta Melburn parka.Bilo je pravo zadovoljstvo druziti se.
Hvala i redakciji B92 koja je prepoznala kvalitet i nastavlja da nas izvestava sa lica mesta.
A,naravno,najvise hvala Novaku cija titula je unela jos jednom radost u nase domove i srca.

Velež Mostar

pre 8 godina

Ozmo obavezno ove godine skupa sa Novakom da napravi Grand Slam. Dakle ima da čitamo Ozmu sa sva 4 turnira, a i OI je zaslužio pa vi vidite, valjda vam je jasno koliko je ovo dobar potez, imate najboljeg sportskog novinara na balkanu a klikovi samo pljušte, dolazio sam pet puta da vidim jel gotov blog poslije press konferencije.
Sretno Novače.

Sportski pozdrav.

Bane

pre 8 godina

Evidentno je da jeste. Sve najbolje Nole. Naravno pozdravi sina Stefana. Jednoga dana ako se stvore okolnosti, zajedno ćemo slaviti rodjendane.

Max

pre 8 godina

Ne mogu da verujem da je Đoković izjavio da Federer i Nadal igraju na vrhunskom nivou! Pametan je on momak, jedino ako mu se omaklo.
Đoković sada igra najbolji tenis u životu i nema konkurenciju što je šteta za tenis, ali dobro za njega. On je gubio najvažnije mečeve od najboljeg Nadala i Federera, ali tada to nije bio najbolji Novak.

dominus

pre 8 godina

Ovako priča samo duhovno prosvetljena osoba. Nije verovatno doživio potpunu nirvanu, ali je jako blizu. Kakav neverovatan karakter, ostati na pravom putu uz silne pritiske sa strane i u svetu nepravde i haosa ne može svako. Ovo je za svako poštovanje.

BgHQ

pre 8 godina

Novak je vec odavno teniska legenda i ne bi trebalo se zamarati cinjenicama da li ce biti najbolji u istoriji.To najbolji u istoriji je relativna kategorija jer je nezahvalno a rekao bih i glupo porediti razlicite epohe.Dovoljno je biti a on to def jeste najbolji u svojoj eri.Legendo uzivaj u svemu sto se desava,zasluzio si.

Gamer

pre 8 godina

http://lebuzz.eurosport.co.uk/polls/vote-whos-the-greatest-mens-tennis-player-of-all-time-10519/
.
.
.
Ajmo glasanje za Novaka !
(kurajber, 31. januar 2016 17:05)


taman da nasa armija botova bude bar jednom od neke koristi!

veliki strumf

pre 8 godina

@not A tvoj Rodzer u polufinalu ima 34 vinera i 51 gresku i izgubi 3-0. Pih malera... Vise nemam ni malo sumnje da ce Novak u svim vrednosnim kategorijama prestici Federera. Sutra ulazi u 185. nedelju vladavine - jos 2 godine do 302 nedelje, stize garant. 18 GS ce uzeti sigurno u naredne 3 godine, a tek ce imati 31, a konkurencije nema na vidiku. U pogledu mastersa ostvarice nevidjenu dominaciju - za sada zaostaje 1 nad Rafom. U medjusobnom skoru nadmasice sve velike konkurente... Ma, nece biti parametra u kome nije najbolji. Sasa, hvala na svemu, ocekujemo Ozma na sljaci, pa da popravis skor na 3/4!

menjam nick

pre 8 godina

“Ne želim da dozvolim sebi da mi mentalni sklop bude takav. Ako se to dopusti, osoba postane previše arogantna, misli da je neko više biće i da je bolja od ostalih. A onda karma lupi veliki šamar. To ne želim. Zadržaću istu rutinu i isti način života – biću zadovoljan i ponosan onim što sam postigao, ali diskretno jer moram da ostanem skroman".

Suština!
Nole je naš Konfučije!!! :D

wolf

pre 8 godina

Nole razmisli da das Mareju jedan pehar u zamjenu za 5 tacni cisto da imas komplet 5/5 sa Australian opena, a ti ces skupiti jos tih pehara narednih godina!:)
Novak Djokovic- svjetski a nas, samo rokaj

Milan

pre 8 godina

Moram nesto da napisem nevezano za ovu vest, neka ukuca neko na yt, Rod Lejver vs Bjorn Borg, uporedite taj tenis pa ovaj danas, drveni reketi, lagano prebacivanje preko mreze, linije iscrtane kao da je neko pišao i hodao usput, svi ostali sportovi su koliko toliko izjednaceni pre 50 god i danas ali tenis pre 20 za kasnije necu ni da pricam je presmesan, pa Djokovic bi onog Lejvera Borga i Vilandera zajedno dobio 6-0, ne samo Djokovic nego bilo koji ograc danas, i taj Lejver ima 11GS, ma daj bre bezite tamo, tenis treba da se racuna od pojavljivanja Agasija i Samprasa... jos jednom ukucajte Rod Lejver pa pogledajte onu komediju od tenisa...

GOAT lista

pre 8 godina

Kada neko Roda Lejvera i Bjerna Borga smatra da je najbolji ikada, zašto ne bi mogao i Djokovic. Kada bismo napomenuli da Novak još uvek nije završio karijeru, tek ove godine puni 29. godina, tj. znaci da ce biti jos slemova u opticaju. Sakupite još minimum 4 Gs, to bi trebalo biti dovoljno za smatraju i uvrštavanja za najboljeg ikada.

Glas razuma

pre 8 godina

Bravo Sale za sve divne stvari koje si nam priredio sa Australian Opena! Mogu da predložim redakciji B92 da te šalje gde god igra Novak - ne samo na GS turnire već i na Masterse! Mislim da ni Novak ne bi imao ništa protiv... ;-)
Pozdrav svima!

stoka

pre 8 godina

"To je i učinio, došlo se do 5:5 i Mari je imao 40:0. Gotov gem, pomislili bi oni koji nisu gledali Novaka Đokovića..."

Saša, dozvoli da te dopunim jer ovdje se jednostavno mora spomenuti da je Murray kod 40-0 pogodio svih PET PRVIH SERVISA, a natrag dobio 5 vrhunskih returna, a u razmjenama koje su uslijedile Škot nije imao šanse jer je s druge strane u tim trenutcima bio čelik. Da dodam da je i mečeve protiv Nishikoria prelomio brejkovima nakon 40-0 na početku meča, i Simona početkom 5og seta.

Paranoid

pre 8 godina

Cepaj Nole oni bi voleli da ovde staneš ali ti ćeš biti najbolji u istoriji tenisa jer si dobra osoba i čistog srca si ušao u sve ovo

just tea.

pre 8 godina

Slusajuci njegove izjave kada je bio dvadesetogodišnjak moglo se vidjeti da je veoma inteligentna ličnost.
Počeo sam ga pratiti na samom njegovom početku i bio sam uvjeren da će biti veliki igrač,ali ne baš ovoliko veliki.
Sad sam siguran kao i većina njegovih navijača da će on ustvari postati najveći i to pored ovakve konkurencije,koju svjetski tenis nije nikada vidio. Možda bi neki rekli da bi još bolji bio u nekoj drugoj eri,bez fedexa,rafe,mareja,možda bi imao i više trofeja u takvoj eri,ali to onda ipak ne bi bilo kao što je sada:DOMINACIJA U NAJJAČOJ ERI SV.TENISA. Bilo je milina gledati ga kako se bori ''sam protiv svih'' i na kraju on je pobjednik. Prilikom dodjele pehara,vidimo ta nesretna lica čelnih ljudi tenisa koji mu dodjeljuju pehar sa nervoznim titranjem nogu i ruku,a tek kiseli osmjeh Roda Lejvera posebna je priča. I za kraj jedna poruka od mene za njega:odigraj Novače još koju sezonu i osvajaj titule,prvenstveno se baziraj na GS titule i postani i zvanično najveći svih vremena.Znam(ustvari ne znam)da se treba odreći mnogih drugih stvari i da nije nimalo lako, ali zbog licemerje,zapada,ljubomornog vilandera, fedexa i svega ostalog,stisni zube broj do 18+ i budi(ostani)najveći.

Svete

pre 8 godina

Ipak sada da vidim...Djokovic je najbolji i najkompletniji teniser svih vremena sto se tice one najbitnije stvari, same igre ! Preostaje da Novak u narednim godinama to pretoci i kroz brojeve a prolazno vreme mu je ovakvo, uzecemo Federera kao parametar, njegovi brojevi 16 gs titula + 6 finala + 3 polufinala, 16 masters titula + 9 finala, 4 zavrsna i finale, ukupno 62 titule iz 85 finala od 214 odigrana turnira, ukupan skor 688-162 uz 122 pobede protiv top10, 5 godina na 1.mestu....ovo su najbitniji podaci, naravno ima ih jos mnogo !
Djokovic 11gs + 8 finala + 10 polufinala, 26 mastersa + 12 finala, 5 zavrsna turnira, ukupno 61 titula iz 87 finala od 194 odigrana turnira, ukupan skor 698-146 uz 163 pobede protiv top10, 4 godina na 1.mestu !
Neka Djokovic osvoji sledeci gs i to,ce znaciti mnogo mnogoOo vise od jedne titule.
Sta je tu zanimljivo na sledecih 24 gs turnira Federer ima 1 titulu, 4 finala i 9 polufinala i uglavnom je gubio od Djokovica i Nadala, videcemo sta ce Novak uraditi na sledeca 24 turnira...
Bravo Djovace za osvojenu titulu i na miru iscekujemo nastavak sezone !

Keni Daglis

pre 8 godina

Ako David Ferer sa pune 34 godine moze igrati cetvrtfinale Gren slem turnira,zasto onda jedan Novak Djokovic isto tako ne bi dominirao u tim godinama.
Svi znamo kakav stil igre gaji David Ferer,on se mnogo vise trosi od Novaka,sto zbog visine,sto je tehnicki mnogo slabi od Novaka.
Tako da sam siguran da Novaku ne gine jos minimalno 5 godina igranja na najvisem mogucem nivou,to je realnost.
Novaku se sve otvorilo,sad je samo nebo granica,vec je uterao strah I nabio opasne komplekse svojim najvecim rivalima,tako da ce u buducnosti veliki broj meceva dobijati vec u svlacionici.
Novaku je sad bitno da osvoji Rolan Garos,ako to uspe,to ce mu biti cetvrti Gren slem u nizu I tada ce Novaku spasti veliki teret sa ledja I nakon toga krece totalna dominacija.
Pa zamislite da nakon Garosa uzme I Wimbldon,pa to je 5 Gren slemova u nizu,to nikad nikom nije poslo za rukom u istoriji tenisa,a to je savim realan scenario.
Prosto deluje neverovatno da posle 10 poraza u polufinalima I 8 poraza u finalima Gren slem turnira,Novak se nalazi u realnoj situaciji da obori Rodzerovih 17 Slemova,prosto fascinantno(mada treba biti covek I Rodzeru skinuti kapu,on pored 17 Slemova ima jos I 10 finala I cak 12 polufinala).
Kako god okrenes,nesporno je da ulazimo u period Novakove brutalne dominacije.

Maua

pre 8 godina

Ozi kao i uvek sve na mestu, pa i ti ( na turnirima izvestavas o uspesima nasih tenisera,tu ti i jeste mesto). Tim koji pobedjuje ne treba menjati! Do citanja, pozdrav!

objavite bar neki put

pre 8 godina

da li je najveci - brojevi, statistika -

posle ovih godinu dana i sada polufinala sa RF-om, ja nemam vise nikakve dileme.

Gledam tenis jos od kraja 70-ih, poc. 80-ih, uhvatio nesto malo i Borga (on je IMO imao tu 'dominaciju' i to u jakoj konkurenciji), igram ga amaterski od 90-ih (sramotno:).

Ovo kako Nole igra, ona dva 'svemirska' seta - zmarci da te prodju, ja nisam video nista slicno - i mislim da nista ne moze da se poredi.

Lici jedino na Messi-ja i neke cuvene utakmice, ili Jordana nekada, iskreno ne znam puno njih koji su ikada i prisli tom nivou - ne mislim samo na tenis, mislim na sve sportove.

Ovo je licni stav, 'filing' sto bi rekli, bez potcenjivanja i jednog od velikana - ali realno ovo su sportski dogadjaji koji su veoma veoma retki, i licnosti 'jednom u 100 godina' kao sto je on.

Bob Rock

pre 8 godina

Sjajno je što Novaka na turnirima prati, jedan od retkih, obrazovanih, kulturnih i duhovitih novinara u ovoj zemlji.
Hvala Saša, sjajni ste. Vi i Novak...sjajan "tandem", samo tako nastavite :-)

anica

pre 8 godina

Sromnost je velika vrlina, zato te i volim, naravno da je to ostvarenje moguce, i vec ove godine mozes biti samo na korak od istog. Hvala Nole na svim radostima.


Bravo Sasa, bice i Ozmo na sljaci uspesan, garant.

Nole is god

pre 8 godina

Samo jedna stvar me kod Djokovica vise odusevljava od njegovih pobeda nad Federerom i Nadalom...To je njegova pamet. Da li iko moze jednu jedinu pogresnu, uvredljivu rec, uperenu prema nekome, a koju je Nole izgovorio, da navede? Da li je ikada nekoga recju ili delom povredio, ponizio...? Covek govori i misli kao da je bio Budin ucenik, kao da ne potice sa ovih meridijana. Rekao bih da je Djokovic mesija, otelovljenje milosti bozje medju Srbima.

Elefterios

pre 8 godina

Miloše Markoviću, zalutao si. Ne možeš trpati u isti koš Novaka koga voli cela zemlja i neki tamo košarkaški klub u kome glavnu reč vode stranci.

Edukacija

pre 8 godina

Za ove likove koji pominju prebacivanje loptice samo cinjenice.Sustina je u Novakovom intelektu i naravno znanju da prilagodi igru protivniku.Protiv placljivka je igrao njegov tenis i bio agresivniji pa cak imao i vise asova.Protiv Endija igra njegovu igru i evo godinama ga dobija.Nije to tesko shvatiti.

Svete

pre 8 godina

Ipak sada da vidim...Djokovic je najbolji i najkompletniji teniser svih vremena sto se tice one najbitnije stvari, same igre ! Preostaje da Novak u narednim godinama to pretoci i kroz brojeve a prolazno vreme mu je ovakvo, uzecemo Federera kao parametar, njegovi brojevi 16 gs titula + 6 finala + 3 polufinala, 16 masters titula + 9 finala, 4 zavrsna i finale, ukupno 62 titule iz 85 finala od 214 odigrana turnira, ukupan skor 688-162 uz 122 pobede protiv top10, 5 godina na 1.mestu....ovo su najbitniji podaci, naravno ima ih jos mnogo !
Djokovic 11gs + 8 finala + 10 polufinala, 26 mastersa + 12 finala, 5 zavrsna turnira, ukupno 61 titula iz 87 finala od 194 odigrana turnira, ukupan skor 698-146 uz 163 pobede protiv top10, 4 godina na 1.mestu !
Neka Djokovic osvoji sledeci gs i to,ce znaciti mnogo mnogoOo vise od jedne titule.
Sta je tu zanimljivo na sledecih 24 gs turnira Federer ima 1 titulu, 4 finala i 9 polufinala i uglavnom je gubio od Djokovica i Nadala, videcemo sta ce Novak uraditi na sledeca 24 turnira...
Bravo Djovace za osvojenu titulu i na miru iscekujemo nastavak sezone !

AMG

pre 8 godina

@Igor Pa lako ga je isamarat kad ima 35 godina. Kad je Roger bio mladji videli smo ko je koga samarao.
Pa samarao ga je Rodja jer je Novak mladji 6 godina. Kad je Novak sazreo kao igrac nesto ne vidim da se Rodzer nauzimao turnira. Sreca njegova pa nije Novakovo godiste, ne bi taj ni polovinu video od onoga sto je osvojio. Pozdrav svim Novakovim navijacima.

ideologije

pre 8 godina

Svet je Sveta Suma a Nole je Leonardo Di Caprio - najveci glumac sadasnjice bez Oskara. Sta mu fali - nesto sto je on uradio a drugi nisu. Rafa je uzeo 9 RG a Fedex 17 slamova. Sta Noletu ostaje - ili kalendarski Grand Slam (4 u istoj godini) ili Djoker Slam (uzme RG i spava). Dokle god to nema, nema ga na filmskoj traci. Surovo je ali je tako... Ko spominje Emersona sa 6 AO i 12 GS... Svi pricaju o zemljaku Laver-u koji je uzeo 11 GS ali DVA GS (KALENDARSKA)!!! Zato on i kaze, u najboljoj nameri da bi za tenis bilo dobro da Novak uzme kalendarski GS!!!

Kao mali 80-tih, sam citao o Rod Laver-u i igrao tenis na Partizanu. Verujte mi, to je suludo inspirativna kombinacija koja tera ljude na nemoguce!!! Ziveo BG i Rod Laver!!!

Nadam se da ce se klinci u buducnosti loziti na Novaka i tenis!!!

Djokovicu, GAZI SINE!!! ILI TI ILI NIKO!!!

krle

pre 8 godina

Moj utisak je delirijum medju bivsim tenuserima koji su se utrkivali u hvalospevima prema Federeru pred polufinalni duel, naglasavajuci da je njihovo srce na Rodzerovoj strani, da bi potom pred finale na sve moguce nacine izrazavali svoje stavove da bi Nole mogao da izgubi, deleci Endiju savete sta treba da uradi. Ne samo to, nego je Mats pred mec rekao da nikad niko nije izgubio pet finala nekog gs, a da ga nije osvojio. Neverovatna atmosfera se stvorila u smislu da Nole mora da izgubi i svaka mu cast kako se on sa tim izborio. Cak se posle meca vise pricalo o Marejevom neverovatnom "preokretu", kao da rezultat nije bio 3:0.
O pogresno napisanom imenu i ostalim stvarima ne bih ni govorio.
Migao bi Sasa o svemu ovome da napise jedan tekst.

Don Serđo

pre 8 godina

Dugo vremena je svako GS finale za mene donosilo velike stres, strepnju, pitanja, dileme...a onda sam shvatio, objasnio sebi jednu veliku istinu(po momo mišljenu naravno)a to je sledeće: Novak Đoković nije neki teniser u prolazu, koji će doći, osvojiti jedan i par GS titula i otići da troši lovu...NE, Novaka je bog stvorio da bude JEDAN OD NAJBOLJIH TENISERA SVIH VREMENA i to je jadno kao dan...kad se pogleda koliko ima godina a koliko GS titula počne se čovjek smijati-pa on može da traje još 2-3 godine i to na vrhunskom nivou...ono u šta iskreno vjerujem je da će Novak da stigne(100%) i prestigne(60-70%) Nadala i Samprasa, a šansa da stigne Federera je po meni 50%...u svakom slučaju, Novak je već sad velikan tenisa, jedan od najboljih svih vremena!!! HVALA TI ŠTO POSTOJIŠ U OVOM VREMENU KAD MOGU DA UŽIVAM U TVOJIM TROFEJIMA I NADAM SE DA MOŽEŠ DA BUDEŠ NAJBOLJI IKAD, ZA MENE SI VEĆ SAD!!!

M26

pre 8 godina

Већ се много дивних људи захвалило господину Озму, па рекох да и ја допринесем. :) Хвала Вам на томе што се у ери када је спортско новинарство готово у цјелини спало на ниво жуте штампе издвајате оригиналним, одмјереним, незаједљивим, занимљивим, поучним текстовима. Останите вјерни себи (мада не сумњам да хоћете), а ја остајем вјеран читалац.
Пуно поздрава,

Dušan

pre 8 godina

"Ne želim da dozvolim sebi da mi mentalni sklop bude takav. Ako se to dopusti, osoba postane previše arogantna, misli da je neko više biće i da je bolja od ostalih. A onda karma lupi veliki šamar. To ne želim. Zadržaću istu rutinu i isti način života – biću zadovoljan i ponosan onim što sam postigao, ali diskretno jer moram da ostanem skroman“. - Ako istraje u ovome, najviše zbog toga će da prestigne Federera po titulama. Jer Fedex možda (je) igra(o) lepši tenis, ali je Novak u glavi mnogo ispravniji od njega, i to će mu doneti titulu najboljeg u istoriji.

Branislav O. Popovic NS

pre 8 godina

Novak uzima sva 4 ove godine i brani ih dogodine. Bice zaustavljen tek na Vimbldonu 2018. To je 11 komada u nizu. Igrace do 37. a posle toga uzece jos koji GS u dublu. Srusice sve rekorde koji postoje. Broj slamova, mastersa, turnira, meceva bez poraza. Bice preko 400 nedelja prvi. Uzima olimpijsko zlato, a mozda i dva i jos jedan DK. Uradice sto niko nije, niti ce. Bar za nasih zivota. Osvojice 24-27 slemova. Bitno je da zadrzi sadasnji nivo posvecenosti. Bez obzira na godine, njegov nacin razmisljanja cini ga s godinama jacim i izdrzljivijim. Kad postane GOAT ostaje mu samo da pusti jarecu bradicu i da dere jace nego ikad. Za mene svaka njegova titula vredi dve jer uvek igra protiv svih. Publike, medija, organizatora i igraca. I na kraju dajem 100 evra da je Rodzer 2011. platio Fonjiniju da ne igra 1/4 RG-a kako bi Novak s opterecenjem meca za prvo mesto na ATP listi i rusenja rekorda nepobedivosti usao u mec protiv njega. Ali dzaba Fedex srusice on sve tvoje rekorde.

Zoran

pre 8 godina

Za sada-
Federer 17GS
Đokovic 11GS
Federer 293 po GOAT listi
Đokovic 209
Federer 39 1/2 na GS
Đokovic 29.
Federer u 35godini
Đokovic u 29godini.
Novak ima sanse i za najveci svih vremena.
Napred Novace. Imati prvog ili drugog svih vremena u tako veliki sport kao sto je tenis bice veliki podstrek za Srbiju.

Nebojša

pre 8 godina

E jadan li je tenis ako Novak Djokovic (citaj prebacivac) bude najveci svih vremena. U finalu ima 30 vinera i 40 gresaka i dobije 3:0. Uzas.
(not, 31. januar 2016 17:03)

Taj prebacivač je napravio trideset direktnih poena i 40 grešaka u tri seta to znači 70 poena koji su samo od njega zavisili i koje sigurno nije samo prebacio preko mreže a skoro je bilo polufinale koje si izgleda zaboravio a tamo si mogao da vidiš ofanzivnog Novaka koji je sa lakoćom pobedio Federera ofanzivnom igrom slično kao protiv Nadala u Dohi jednostavno ovako igra protiv Mareja jer mu to daje rezultat dok mu se igra protiv drugih razlikuje zato je najbolji jer ima sposobnost da se prilagodi protivniku a ma koliko ti tu jadikovao Novak je na putu da bude najbolji u istoriji.

ns

pre 8 godina

http://lebuzz.eurosport.co.uk/polls/vote-whos-the-greatest-mens-tennis-player-of-all-time-10519/
Postavili su sajt na kome se glasa za najboljeg tenisera.
Vote: Who’s the greatest men’s tennis player of all time? naravno sa Rogerovom slikom.
Glasajte

fortissimo

pre 8 godina

Neću ovde da se zaustavim, ne želim.. nikada Novak ovako nije govorio javno. Sigurno je u sebi ili sa svojim timom razgovarao o svojim zeljama, planovima ali to nije javno iznosio. Ali sada je to samouvereno rekao. A kada on to kaze, ja mu verujem. Jer ako mu je to cilj, on ce ga i ostvariti jer smo Novaka dobro upoznali. Njegov karakter i istrajnost. Borac do poslednjeg atoma, mentalni sklop jak kao celik. Ja mu zelim da ono sto planira i svi mi zelimo i ostvari. Da postane najbolji teniser svih vremena! Ljudi moji, kako to zvuci i koliko je to tesko a moguce. Da, moguce je jer Novak rece da ovde NECE da se zaustavi. Kao dete od 5 godina je rekao da zeli da postane sampion i postao je. Neka se svi na turu zamisle kada mu izadju na crtu. Ziveli..

Zoki

pre 8 godina

"ne treba previše biti mislima u budućnosti jer se onda sadašnji trenutak ne doživljava na pravi način. To je večita psihološka borba sa samim sobom – balansirati između prošlosti, sadašnjosti i budućnost" - Moć Sadašnjeg Trenutka. Ko razume shvatiće :)

Jova

pre 8 godina

Volim ove post-GS ( kad Novak pobjedi, razumije se ) sate. Cjeli mi bogovetni dan prođe, prvo u gledanju meča, potom u čitanju, tekstova i naravno komentara, taman da odmorim oči od računara tu je snimak, gdje bez stresa odgledam još jedanput skoro cjeli meč ( drugi i treći set dosadni i nekvalitetni – ne bih rekla ), uto stiže fenomenalni Saša da zaokruži cjelinu. A ja tek na pola puta. Srećom nisam spavalica, ima junački da isčitam sve.

A Novak. Šta reći o ovom mladom čovjeku, koji u sebi ima mudrost stogodišnjaka a da već nije rečeno i najvažnije -da ga je dostojno? Dok se probijao i krčio put do vrha više sam pisala o njegovim karakternim osobinama nego o tenisu koji je igrao. I baš su ga te ljudske osobine dovele do sadašnjih visina. Na kojima će, nadam se, ostati još dugo.

Pozdrav svima

Just do it!

pre 8 godina

"Mržnja se stiče dobrim delima jednako kao i lošim!"

E, sad ovima što žuč izbija na nos od pobeda i visokog čela jednog srbina, zapitajte se zašto ste toliko lakomi, nezreli i plitki, pa vas na mržnju "tera" osoba poput Novaka!

Ja da sam na vašem mestu... učinio bih to, što bezbolnije... što bi rekli oni preko bare što su na istom intelektulanom(a da ne spominjem duhovnom) nivou poput vas:

leposava

pre 8 godina

Novak na teniskom a Saša na tronu sportskog novinarstva ! Veliko hvala za izvanredne, nadahnute i nadasve pisane, s ljubavlju prema sportu ,tekstove iz AUS. Vec je bio jedan komentar na tu temu ali moram naglasti pravovremenost svakog pojedinacnog bloga koji su stvarani u 3 ili 4 sata ujutro po lokalnom vremenu. vidi se da voli covek svoju profesiju i da joj se predaje do kraja. Srecno Saša u daljem uspesnom radu na zadovoljstvo nas velikog broja tvojih citalaca.

zinzi

pre 8 godina

Meni kad je tesko, ja pustim zavrsnicu polufinala US opena Djokovic-Federer, kad je Nole spasio 3 mec lopte pa zatim dobio mec. Isto tako kad mi je tesko ja pustim zavrsnicu finala US opena takodje Djokovic-Federer, kada je sva publika bila protiv naseg Nola, a on ipak pobedio. Ako sve to ne pomogne, ja onda pustim pregled finala Australian opena Nadal-Djokovic, koje je trajalo 5:53 minuta. I tako se nasladim svaki put. Hvala Nole. Samo napred. Arilje ceka 12. GS titulu

guja

pre 8 godina

player of all time? naravno sa Rogerovom slikom. Glasajte (ns, 31. januar 2016 17:59)

..već ih bijemo za 20%. Ukinuće nam i internet.

NN

pre 8 godina

Da li iko sumlja da Novak nece postati za najvise tri godine dakle najkasnije 2018 NAJBOLJI TENISER SVIH VREMENA ?!?!?????????????? Za dve godine ce sve moguce rekorde potuci !!!!
A onda ova drzava da ti se oduzi za sva vremena kao najboljeg reprezenta iste po svetu i da ti omoguci da biras objekat koji zelis da se zove po tvom imenu kao NAJBOLJEM kojeg je ova zemlja ikada imala po svim aspektima i svim merilima zivota !!!!!

salehamburg

pre 8 godina

Ponovo nas ugrejalo sunce
mali narod a veliko srce.
Imao je samo 7 leta
kad je reko bicu prvak sveta.
U kameru obecanje dao
ni pisati tada nije znao.
Nek se cuje sto se culo nije
oj Novace legendo Srbije.....

tupan

pre 8 godina

Haha..ovo je bas smesno. Tenis je postao nezanimljiva i dosadna igra zahvaljujuci igracima poput Djokovica. Ja vise i ne gledam tenis.
(bv, 31. januar 2016 17:49)

A kako onda znas?

zvezdas-rajvoSa

pre 8 godina

Ove godine prioritet da se izjednaci ili im pridje na jedan slem Rafi Nadalu i Samprasu, Zlato na Olimpijskim i vise od 30 mastersa, uskoro preskace Nadala po tome. Ako uspe Olimpijadu da uzme ove godine plus tri grend slema, dakle jos dva, plus zavrsni masters kup izjednaci sa Federerom bice najbolji svih vremena. Inace, racunajuci od 1990 godine naovamo, najtrofejniji teniseri su :
1. Rodzer Federer 47 trofeja
2. Rafael Nadal 42 trofeja
3. Novak Djokovic 42 trofeja
4. Pit Sampras 30 trofeja.
Ovo jeste velika i prava cetvorka po svim parametrima. U ove trofeje su uracunati Grend slem, Masters 1000. , Masters kup i Olimpijske igre. Po meni ovo je i jedini parametar da bide najbolji svih vremea, dakle prioritet biti trofejniji od Federera koji bezi 5 trofeja. Samo da ga zdravlje i sreca posluze. Napred Djokovicu, u vecnu slavu...

Aleksandar

pre 8 godina

Federer ima 22 više odigrana GS turnira od Đokovića.Od 67 odigranih ima 17 osvojenih.Novak od 45 ima 11.U toj proporciji sa 67 odigranih imaće 16,38 osvojenih.Federer od 27 GS finala ima 17 titula,Novak od 19 ima 11 što je manji procenat uspešnosti u finalima GS jer bi morao da ima 12.Zaključak je da je mnogo propustio u prvim godinama ali ga može stići ako popravi procenat uspeha u finalima GS.Ako osvoji sledeći RG napr.odnos će biti 46:12 a to je pretpostavljenih 17,48 osvojenih GS sa 67 odigranih.Ova godina je ključna da bi dostigao Federera jer menja sve šanse ukoliko osvoji još neki GS a Federer naravno ne osvoji nijedan više.

mILE

pre 8 godina

Novak je trenutno među 5 tenisera svih vremena po bilo kom važnom paramatru! Po slemovima, broju završnih mastersa, mastersa iz serije 1000, nedelja na poziciji 1, itd. Nadamo se da ćeš postati najveći svih vremena do 2019. godine :)

maja

pre 8 godina

Prestanite da silite i pritiskate Noleta,ne malerisite mu i za nas jeste vec najbolji u istoriji,pustite ga da igra a mi uzivamo u pobedama

nebojsa

pre 8 godina

E jadan li je tenis ako Novak Djokovic (citaj prebacivac) bude najveci svih vremena. U finalu ima 30 vinera i 40 gresaka i dobije 3:0. Uzas.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (not, 31. januar 2016 17:03)

Samo 40, pa zato je i bilo 3:0... upravo si Novaku dao veliki kompliment, a da toga nisi ni svestan. I samo ti gledaj statistiku, a ne tenis i daleko ces da doguras...

Advokat svih Srba

pre 8 godina

Ubio me Bog,ako sam ja normalan!Tako se osecam sto Ozmo vise nece pisati,jer se ipak zavrsio GS,kao da mi neko iz najjblize familije odlazi na daleki put!

Alex

pre 8 godina

U jednom intervjuu pre par godina, Janko Tipsarevic kaze: "Poznajem Novaka odlicno. Ako mene pitate, nece da se zaustavi dok ne postane najbolji na svetu".

Zare MKD

pre 8 godina

Hahahaaha, nema RG, jedan od 2 najjaca turnira. Presmesno...
(Jumko, 31. januar 2016 17:33)

Sacuvao sam ovaj tvoj komentar ... Objavicu ga opet 5-tog Juna.

jj

pre 8 godina

Sve vise se divim njegovom mentalnom sklopu i želji da uvek uči.
Ne znam koliko će ga ta glad i dalje voditi, ali ja bih mu poželela da igra još par godina, osvoji zlato na olimpijadi I ako može RS i ode dok je srećan.Teško je živeti pod pritiskom koji ti nameću razni mediji.
Nek igra golf i živi u miru.

323

pre 8 godina

(just tea., 31. januar 2016 17:59)

Ne bih se slozio sa tobom. Lord Lejver je gospodin covek, sa titulum, star covek koga postuju. Kazes da je imao kiseo osmeh? Sta treba da radi da se cereka? Sam lord Lejver je u toku AO rekao, Novace, vreme je da osvojis sva 4 GS! I podvukao da je to dobro za tenis. Normalno, mislio je na razvoj tenisa, na to da se obori njegov rekord jer je dosta godina proslo a to niko nije ostvario ni Mek ni Sampras, Rodzer, Nadal..da ne nabrajam igrace pre njih. On nije fonom zvao Endija da mu pozeli srecu kao Stefi Graf Kerber sa ciljem da Serena ne srusi njen rekord, odnosno da se ne izjednaci sa Graf od 22 GS?

nesalomljivi7

pre 8 godina

Zasto da ne.?
Evo ja cu dati argumente zasto barem za sada ne.
Isuvise,previse izgubljenih polufinala I finala na Gren slemovima.
29 polufinala,11 titula priznacete nije bas za pohvalu,to nije ni 50% uspesnosti.
Iskljucivo iz tog razloga barem za sada ne.
Sta buducnost donosi to niko nezna,ali ako Novak nastavi da osvaja Slemove u ovom ludom ritmu kako ih osvaja u poslednjih godinu Ipo dana onda ce se moci reci da je Novak najbolji svih vremena.
Kako Novak trenutno izgleda,cini se da nema ni jedan razlog da ne nastavi da osvaja Slemove u ovom ludom ritmu.
(barbosa, 31. januar 2016 17:52)

To je procenat pre dolaska Borisa Bekera. Od njegovog dolaska samo jedan poraz u finalu RG protiv Wawrenke i osvojio je 5 GS turnira! Pa od Wimbledona ovo mu je trece finale GS i dobio je sva tri turnira? Po ovome sto Novak radi vec godinu ipo dana sve osvaja, i retko gubi. Svaki turnir on je u finalu.E sada izracunaj procenat da li je manji od 50%?? Covek ima 11GS a pre BB je imao 6?? I jos nesto, Novak ima sjajan tim i iskrenog trenera velikog igraca kao sto je BB. Njemu toliko znace Novakovi uspesi da je i posle osvajanja USAO i sada AO plakao. A video si kakav je zagrljaj Novak imao sa BB posle proslave pobede na AO.

Glas Srbije

pre 8 godina

dok jednom ne smrkne drugom ne svane, dočekao nadala da fizički padne, federera da ostari...di si bio kad je grmilo?!(brxx, 31. januar 2016 19:05) Kako gde je bio, pa Montrealu brate. Secas li se te godine, bese li to 2007 kad je u dva dana pobedio prvo jednog pa drugog. Al gde ti da se setis treba imati nesto u glavi.

Marko26

pre 8 godina

Ne postoji nijedan razlog da ne verujemo da ovakva ljudska i sportska velicina i ovakav rodjeni SAMPION to moze da ostvari...samo neka ide korak po korak,a Nole to najbolje zna. Idemoooooo KRALJU,Srbija ceka Kup musketara!

OzmoOzi samo vozi

pre 8 godina

Opet je bilo zadovoljstvo citati te. Svaka čast i jedva cekam sledeci slem i blog,neka i ovo postane tradicija kao Novakove pobede!

don

pre 8 godina

Neka uzme ove godine još Rolan Garos (ja mu želim sva 4) i zlato u Riju, a sledeće godine Sinsinati, on time postaje najbolji u istoriji. Jer tada biva prvi koji u svom vlasništvu ima sve važne trofeje, pa mu ostaje da stigne i prestigne Federera po broju nedelja provedenih na prvom mestu.
Roj Emerson je totalno nebitan lik. Čovek je gro uspeha na Gren slemovima ostvario u amaterskoj eri, kada Lejver i drugi veliki igrači toga vremena, nisu imali pravo nastupa zbog prelaska u profesionalce. Rod Lejver ga "mlatio" gde je stigao. Zato je Novakovih 6 Ozi Opena daleko vrednije.
Pančo Gonzales i Rod Lejver za ono vreme, isto što i Federer, Nadal i Novak za današnje. Emerson jeste šampion, ali nije ta kategorija. Novak, da bi ga priznali ovi sa zapada treba da napravi podvig kakav niko nije. Ove godine da osvoji golden slem. TO je njegov cilj.
Mada mislim da njemu nije toliko bitno hoće li ga oni priznati ili neće. On svoju priču piše na terenu. A to je sasvim dovoljno. Zato pokušavaju da ga destabilizuju. Malo morgen.

Vaga

pre 8 godina

Glasajte ljudi, da i mi izvojevamo pobedu za No11eta!!!

http://lebuzz.eurosport.co.uk/polls/vote-whos-the-greatest-mens-tennis-player-of-all-time-10519/

Vaga

pre 8 godina

Gajetano ti si meni car!
p.s. Ima tu još omiljenih komentatora... Dott... nekima ne mogu sada da se setim nika, bez uvrede... pozdrav za sve!

moje mišljenje

pre 8 godina

http://espn.go.com/tennis/aus16/story/_/id/14684718/australian-open-2016-novak-djokovic-distances-murray-federer-nadal

čovek je sve rekao

gradinar

pre 8 godina

Za najvećeg - sačekajmo još malo...
Novak je po GS u top 7 svih vremena (u open eri u top 5), u svemu ostalom jeste u top 5. Sačekajmo bar još dva GS, pa onda razmišljajmo o rušenju mnogih rekorda...
Što se tiče Sašinog izveštaja, odlično je što imamo priču o atmosferi, o zbivanjima okolo, o navijačima, o dešavanjima iza pozornice... da malo osetimo kao da smo bili tamo.

Marko

pre 8 godina

Bravo! Nije cudo sto postize ovakve rezultate i zivi zadovoljan zivot, vidi se koliko radi na sebi u svakom smislu. P.s. Sasa hvala, jedino si me iznevjerio sto si neka pitanja i sugestije uporno preskakao, npr za Vajdu, Congu... :)

KG

pre 8 godina

Umanjuje Vilander Noletove uspeh i to ne samo on,vec vecina stranih medija.To je tako i to ce tako uvek biti,jer je iz Srbije.Ali,nemojte pisati i cuditi se sto toliko spominje Mareja.Nema sta da se kaze o Noletu.Toliko je dominantan i samouveren,precizan u igri,da svi vec znaju da on kada je bar na 80% svoje igre malo ko moze da ga savlada osim ako ne odigra fenomenalno kao Vavrinka na RG.Imao je 4,5 poraza prosle godine.2011 40-ak pobeda za redom.Svi zele da ga sruse.Zato i pricaju vise o njegovim protivnicima,o Novaku se sve zna.Veliki pozdrav!

Pule

pre 8 godina

Haha..ovo je bas smesno. Tenis je postao nezanimljiva i dosadna igra zahvaljujuci igracima poput Djokovica. Ja vise i ne gledam tenis.
(bv, 31. januar 2016 17:49)
Pa onda nemoj ni da komentarises!

DB

pre 8 godina

Sjajno je što Novaka konacno na turnirima prati obrazovan, kulturan i nadaren novinar. Napokon neko ko nije otisao u Melburn kao turista I radi sopstvenih uzitaka vec da prosledi izuzetne izvestaje I uradi to za nas. Neuporedivo.
Hvala Saša, sjajni ste. Hvala B92 na promeni.

Ime

pre 8 godina

Ovaj covek je David protiv Golijata... Tolika moc i uspeh, bez ijedne sramne izjave i gesta! Samo cekaju na to. Ceo svet protiv njega "sta ce nam ovaj iz bedne istocne evrope kao no1, slaba potrosacka moc vecine navijaca, treba nam drugi!" Zgazio je masineriju. Ovaj covek je nas
i u njemu vidim sebe, roditelje, svakog postenog i pozrtvovanog coveka,mog dedu koji je presao Albaniju peske! Ko MRZI ovakvog coveka ima u dubini licnosti gnev, tugu, neuspeh, iskvarene idole, razmazenost i ocaj. OVAJ COVEK JE BAGREM KOJI RASTE NA KROVU BOMBARDOVANOG GENERALSTABA. Ponosan sam sto mi je Novak savremenik.

Smuleco

pre 8 godina

Uzgred, čovek je sa najmanjom podrškom navijača u istoriji! Ali, to je mentalna snaga, koju je jedino imao Lendl, pri čemu je Novak još jači od njega!

oklagija

pre 8 godina

Majkl Dzordan, Lionel Mesi, Tajger Vuds, Roni osaliven, Novak Djokovic.
(Nikola, 1. februar 2016 00:05)

Ja bi dodao jos samo Sumahera, Bolta i Felpsa po dominaciji pa zapecatio za sada.
(fanatik de football, 01. februar 2016 09:17)

Muhamed Ali, Alberto Tomba, Valentino Rosi!

budva

pre 8 godina

Sigurna sam da Novak zna, ali ja ipak želim da napišem: Odmereno i polako. Idi mudro ne pogini ludo.Sve što dalje uradiš je bonus. Ti već sada s pravom konkurišeš za NAJVEĆEG.

Filip

pre 8 godina

Secam se kad su pricali da nikada nece biti br 1, A Nole je rodjeni sampion koji moze biti i najbolji ikada. Sto se ovaj Rodja vise trudi da ga zaustavi to je Nole sve jaci.

Boris54

pre 8 godina

Čestitke iz Splita! Ništa drugo nismo ni očekivali. A znate li tko jedini u budućnosti može zaustaviti Novaka? Federer, Murray, Nadal, Raonic,...? Jedino Jelena pa da mu kaže: " Ajde Nole, dosta si se vukao po svijetu. Sad malo ti čuvaj djecu."

артиљерац

pre 8 godina

Не знам о тенису готово ништа,осим што га гледам.Али,бавио сам се
спортом,ватрполом,па бих рекао своје мишљење.Новак је велики зато
што успева да натера противнике да играју тако да он употребљава
своје најјаче оружје,а да противник није у ситуацији да употреби
свој најјаче оружје.Кад противник игра како ти свираш,пола посла
је обављено.Наравно,тако могу играју само заиста велики играчи.

Milutin

pre 8 godina

Pa nije ovo 1954. godina. Tenis je prilicno surov individualni sport sa prilicno surovim sistemom takmicenja i najsurovijim profesionalnim odnosima. Biti broj jedan ovako dugo kao Novak, i sa ovakvom razlikom u poenima, po meni, je samo po sebi vise neponovljivo. Sta dakle znaci - najbolji u istoriji? Drzi se Novace sa tim pristupom i stavom najduze sto mozes, da te posluze zdravlje i sreca junacka! Ja vec znam da ce me, bozezdravlja, unuci pitati o tebi i slusati razrogacenih ociju sta cu im reci kakav si covek i igrac. Najbolji u istoriji!

cepaj i ne osvrći se

pre 8 godina

Podsetiću ove nevernike da je Đoković pre samo godinu dana (tačnije pre finala AO2015) imao samo 7 GS titula i bio 130 nedelja prvi na listi.

Federer tada isto kao i danas (17 GS,302 nedelje).

Videćemo stanje na kraju 2018-te. Tada će imati tek 31,5 godinu.

NSLaLa

pre 8 godina

Noolee... Noooleee... Bravoo care, šahu, kralju!!! Ako nastavis ovim tempom, a od srca ti to zelim, prestices sve rekorde! Samo da si nam ziv i zdrav!

poznavalac

pre 8 godina

Najboljeg u istoriji cine osvojeni trofeji,subjektivna misljenja svakog pojedinca nemaju nikakvu vrednost.Jedino merilo su rezultati,po odlasku u penziju onih koji se bore za taj primat i kad se saberu trofeji krunisace kralja ovog sporta,za sad uzivajmo u toj borbi jer zivimo u vremenu kada se jedan od njih jos trazi.U vremenima posle njih buduce generacije mocice samo da citaju o njima,mi ih gledamo i nismo ni svesni kakvu privilegiju imamo.

Miroslav

pre 8 godina

Odlican clanak koji dokazuje da Novak vec sada moye da se smatra najboljim svih vremena.
http://metro.co.uk/2016/01/28/why-novak-djokovic-has-overtaken-roger-federer-as-the-greatest-tennis-player-of-all-time-5649557/

Joc@

pre 8 godina

Pitaju Noleta:
''da li sebe vidi kao nekog ko se izdvojio, a u njegovom odgovoru
krije se i deo TAJNE o Novakovoj veličini.
“Ne želim da dozvolim sebi da mi mentalni sklop bude takav.
Ako se to dopusti, osoba postane previše arogantna, misli da je
neko više biće i da je bolja od ostalih. A onda karma lupi veliki šamar.
To ne želim. Zadržaću istu rutinu i isti način života – biću zadovoljan i
ponosan onim što sam postigao, ali diskretno jer
moram da ostanem skroman“.
*
Ovo vredi ponovo pročitati.
Ovako razmišljaju veliki sportisti, veliki šampioni i veliki ljudi.
Ko poznaje Pravoslavlje, zna koliko je teško postići
ovakvo disciplinovanje svog ega i SMIRENOUMLJE,
smirenje svog uma.

Vladimir

pre 8 godina

Malo objektivne statistike.

http://metro.co.uk/2016/01/28/why-novak-djokovic-has-overtaken-roger-federer-as-the-greatest-tennis-player-of-all-time-5649557/

jadan tenis

pre 8 godina

Odgovor onom ko je napisao jadan li je tenis u kom je najbolji svih vremena Novak. Prvo tenis kao i svaki sport ima pravila po kojima se pobedjuje, o lepoti teniske igre se moze mnogo diskutovati, ja ne znam kome se moze svideti duel federer rodik, a sasvim drugo je to sto federeru niko od savremenijih vrhinskih tenisera ne odgovara, a i kako bi odgovarao kada gubi redobno i to Jos iz perioda kada je bio na vrhuncu (govorim o nadalu), osvojio je sve trofeje pre pojave djokovica i nadala i onda krecu price o stilu, lepoti igre... Pa najbolje da stalno dozcoljavju federeru da igra servis volej i da osvaja trofeje. Onaj ko dovoljno zna o tenisu shvata da je novak najveci bec dada i da je svakako veci od njegovih statistickih podataka.

Can't Stop (RIOT Remix

pre 8 godina

Sta reci vise osim:
NOVAK DJOKOVIC=LJUDSKI MAKSIMUM
Da bi se bolje shvatilo sve ovo sto Nole radi i zasto radi najbolje je poslusati sledecu stvar: Riggi & Piros - Knightlife
Zasto? Zato sto je Novak vitez modernog doba i zato sto bez tih vrednosti koje samo pravi vitezovi poseduju (misli se na cast, Sta reci vise osim:
NOVAK DJOKOVIC=LJUDSKI MAKSIMUM
Da bi se bolje shvatilo sve ovo sto Nole radi i zasto radi najbolje je poslusati sledecu stvar: Riggi & Piros - Knightlife
Zasto? Zato sto je Novak vitez modernog doba i zato sto bez tih vrednosti koje samo pravi vitezovi poseduju (misli se na cast, svetlu (veciti polufinalista ili u najboljem slucaju runner-up - sa tanjirom u rukama)
Ali srecom po nas a nazalost svih njih Novak je nesto najblize Bas Celik-u i ne planira da se zaustavi sve dok svoje cojstvo i plemenitost, ne potvrdi titulom, ne Ser-a vec NAJBOLJEG IKAD koji je ikad uzeo reket u ruke!!!
Toliko od mene,
Srdacan pozdrav!

Ivke

pre 8 godina

Bez obzira sto se vec sada moze smatrati najboljim, ja bi sacekao da predje 17 gs titula, sto je realno da uradi u naredne tri godine pod uslovom da nastavi suvu dominaciju, a nema razloga da je ne nastavi. Prosle godine pred AO ih je imao samo sedam, kada su mnogi pricali da je Federer predaleko za dostici po titulama, evo samo godinu dana kasnije vec ih ima 11. Postoji realna osnova da sledece godine u ovo vreme ima 15.

d

pre 8 godina

Sto se mene tice neka uzme RG a posle sta bude. Imao bi serenin slem i time bismo mogli da zapusimo usta svima na debatama Federer - Djokovic GOAT :) makar do kraja karijere imao 15GS, treba mu garos. Pogotovo ove godine. I to je to. Dodajmo jos 10-15tak mastersa do kraja karijere..takodje, ako Novak ponovi proslu godinu, barem 70%, i 2017 jos 50% toga on ce vec krajem sledece osigurati preko 302 nedelje na mestu br.1. Jer mozda on i izgubi nesto ali pitanje je da li ce Marej i Federer da osvoje sve to. Cekamo zreb za RG, veliki pritisak, ceo svet protiv njega ali danas sam shvatio da mi je falilo to da su svi protiv njega a on dobije :)

чекајући 18

pre 8 godina

Реално, ружан меч, али тако мора са Ендијем.
Желим само да напишем, пошто некима изгледа није јасно. Новак је данас играо само онолико колико је било потребно да победи. И то у финалу Грен слема. И то против другог на свету. Застрашујуће. Само и помало тужно. Јер ћемо Звер виђати само са Рафом и Роџером.
Уживајмо!

SEXaS

pre 8 godina

Neodoljiv je utisak da je Novak većini dole u Australiji od Ausopena napravio unhappy GS. To je na njihovu žalost njihov gubitak jer ne cene dostignuće čoveka koji ima sve protiv sebe, a opet uspeva da ostane čovek prema svima. Ja mu se zbog toga, a ponajviše i zbog svega sto je ucinio u tenisu divim kao osobi i teniseru. Srećno Nole!

Rogi Obrenovac

pre 8 godina

@tex avery
To sto je on voleo belo i lepe zene, i nije mogao da iznese teret novca i slave, to je njegov problem. Sve to spada pod rubriku sta bi bilo kad bi bilo, a pisu se samo rezultati. Bjorg ima 11 GS titula i oko 100 nedelja na prvom mestu sto ga vec sad stavlja iza Djokovica. Jel znas da je Monika Seles imala 8 GS titula sa 19 godina? Da je nisu uradili ono sto su joj uradili danas bi Serena jurila njene rekorde, ali imas jedan zivot i jednu sansu, pise se samo ono sto si postigao.

fanatik de football

pre 8 godina

Majkl Dzordan, Lionel Mesi, Tajger Vuds, Roni osaliven, Novak Djokovic.
(Nikola, 1. februar 2016 00:05)

Ja bi dodao jos samo Sumahera, Bolta i Felpsa po dominaciji pa zapecatio za sada.

Ibanez

pre 8 godina

Očekujem od Novaka da ove godine osvoji sve najvažnije turnire, neće nikom ništa dozvoliti da osviji! Živi bili i videli kako Novak radi nešto što do sad niko nikad nije niti će uraditi u narednih 100 godina!
Zabetoniraće ime Novak Đoković, da se zna ko je Bog i batina u tenisu!!!
Pozdrav svim ljubiteljima tenisa!

a da stvar posmatramo malo šire

pre 8 godina

Mnogi kažu da trofeji nisu najbitniji a da je Federer najbolji zbog stila igre. Ako ćemo tako, za mene su ispred Federera Sampras i Borg.
Novak će polako menjati stil igre, tako da ćemo gledati za par godina Bekera II, živi bili pa videli.
Ovo što je ovde izdržao, liči na kampanju sa Wimbldona kad je izgubio od Marija.
Ono što mene raduje kod Novaka je što racionališe sa energijom a da bi što duže trajao. Mislite li da nije mogao da počisti Marija sa krompirićem? Nema potrebe, a ni publiku ne treba dodatno iritirati.