Nedelja, 31.01.2016.

15:20

Novak: Vuk je i dalje gladan, želi desert u Parizu

Novak Đoković rekao je posle osvajanja Australijan opena da je veoma gladan da osvoji titulu na Rolan Garosu.

Izvor: ÐN

Novak: Vuk je i dalje gladan, želi desert u Parizu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

120 Komentari

Sortiraj po:

tesko poverovati

pre 8 godina

Ово је као у оној анегдоти "Џаба сте кречили". Дилан дог је лепо приметио да су они који креирају ГОАТ листу одједном променули критеријум и сада је најбоља година на листи она Лејверова, а 10-ак година док је Федерерова била прва све је било у реду.
(Predo 2, 31. januar 2016 19:26)


Potpuno tacno, GOAT je krajem novembra pokazivao da Novak ima najbolju sezonu od 41 poena, cime je pretekao Federera sa 40 poena (sezona 2006). Treca je bila sezona Rod Lejvera iz 1969. sa 39 poena. Sada, odjednom, na prvom mestu je Rod Lejverova sezona sa 45 poena, otkud sada promena kada je covek odigrao sezonu pre 46 godina, a GOAT lista postoji vec neko vreme!? Pri tome, za Rod Lejverovu sezonu stoji zvezdica i ispod tabele pise objasnjenje iste: "needs review". Kakav review je potreban pa nija ta sezona od juce!? Potpuno sokantno, moram reci...

Путнук П

pre 8 godina

НОвак је укратко сумирао о свему оно што је најважније, а посебно мислим да је је тачно ово:
"Pokušavam da posvetim veliki deo svog vremena, energije i misli kako bih sebe učinio najboljom mogućom osobom i najboljim igračem koji mogu da budem"

DžFK

pre 8 godina

Ocekujem da se sledece godine izmeni format tenisa kako Djokovic ne bi nikada mogao da sustigne Federera. Napravice neko potpuno novo takmicenje i zamrznuti Federera kao najboljeg u Open eri, mogu da se kladim.

Posmatrac

pre 8 godina

Novak nas je doveo do ushicenja. Opravdanog! Ziva je sublimacija moci bazirane na vrlini. Pred njim se topi "celik" ljigavosti, inferiorne "superiornosti", podle ignoracije i nerazumevanja stvarnosti. Imaoci tenisa nisu ni sanjali sta ce se dogoditi u "njihovom sportu"!! A jeste njihov, smislili su ga i lepo organizovali, prvo za sebe pa onda i za druge. Novak napreduje iz dana u dan, od turnira do turnira, ali bas u svakom pogledu. Najupecatljivije je bilo njegovo drzanje za vreme i posle meca, novo, smireno suvereno, istinski mocno, zasnovano na opstem kvalitetu i naglasenoj posebnosti. Plemenitost prvog reda, ni trunka gladijatorstva! Novak je danas napravio nesto novo u svetu veoma ugrozenog sporta. Ulio mu je bas ono sta mu nedostaje - dusu! Prosto je osvetlio vrhunski sport - sobom. Bez namere, plana i svoje potrebe. Jednostavno je i to njegova uloga. On je vrhunskom sportu dao ljudski oblik, podsecam, i kada gubi, mozda tada i vise nego sada kada ovako bajkovito pobedjuje. A njegove poruke-odgovori, to je vec nesto izmedju poezije, nauke i religije, nije za novinare koliko za svakog savremenika ove sluzave epohe. O mladima da ne govorim, narocito nasoj stvarnoscu ugrozenoj omladini. Novak vise nije sportista, mislim da je od danas nesto sasvim drugo. Ne samo za nase "pleme" vec za citavu civilizaciju. On je zivi dokaz da napredak zaista postoji, samo razne sile hoce da ga sakriju, prljavo iskoriste ili ukradu. Novak je fantasticna ljudska pojava basnoslovne vrednosti.

zinzi

pre 8 godina

GOATometer - GOAT 100 Total
Points
1. Roger Federer 293
2. Rod Laver* 273
3. Jimmy Connors 252
4. Ivan Lendl 247
5. Novak Djokovic 209
6. Rafael Nadal 208

Dylan Dog

pre 8 godina

@(anica, 31. januar 2016 18:10)

Evo linka za all time TB listu: https://thetennisbase.com/?enlace=rankings&accion=allTimeTM, a evo i za best season:
https://thetennisbase.com/?enlace=records&id=EBITTOVXUV. U sekciji Rangings FAQ imate dato objašnjenje o algoritmu računanja renkning bodova.

Pozdrav,

Hrvat

pre 8 godina

koja je mrznja, pa nikad niko nenavija za noleta kad gori a kad pokori svit svi zele da se slikaju sa njim. Napried Nole, majstore sa dunava.

Dani

pre 8 godina

Ajmo da glasamo za najboljeg ikada na sajtu eurosporta, za sada Nole vodi!
http://lebuzz.eurosport.co.uk/polls/vote-whos-the-greatest-mens-tennis-player-of-all-time-10519/

Jumko

pre 8 godina

Novak ove godine uzima Rg! Nema ko da ga zaustavi. Izvinjavam se sto sam vas godinu dana nervirao, ubuduce ako budu negativni komentari o Novaku, a potpisani mojim nikom, znajte da nisam ja pisao. Pozdrav.

Gurtin

pre 8 godina

Najbolji tenis u devedesetim, 31. januar 2016 16:42 Ha,ha,Mekinro,Lendl,Sampras,...promašio si teniske ere neznalico...
(cacinjo, 31. januar 2016 17:01)

Lista sa protivnicima Samprasa. Igrao je i sa Lendlom i sa MakEnrom.
Australian Open 1994 i US Open 1990...neznalico.

(cacinjo, 31. januar 2016 17:01)

http://scoreshelf.com/en/tennis/gdbb/Pete_Sampras

bezgluteinska corba

pre 8 godina

Zar nije Roland Garos glavno jelo ove godine ????
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (FORZA Noleee 12 gs, 31. januar 2016 15:48)

Glavno jelo je ne tako daleke 2022 i odlazak sa 20+ GS!

srbEUin

pre 8 godina

Voleo bih da prestignes Federera po GS titulama pa makar nikad ne osvojio Roland Garos!(Joxa, 31. januar 2016 15:48)
Da ne beše Soderlinga Rodoljub NIKADA ne bi osvojio RG, kao što ni Pit nije. Toliko hvali Stana, jer je sprečio Noleta da ga već sada u svemu preskoči.
A u stvari samo privremeno odložio.
Zapadni mediji ne mogu preboleti WB015, USO015 i sada AO016 na kojima je nole deklasirao njihovog miljenika.
Rana koja nikada neće zaceliti. Nikada Nole za njih neće biti najbolji. Izmišljaće milion različitih izgovora.

Za mene lično je Noletov najveći uspeh USO 015. Tada je dokazao da može sam protiv svih. Sada je samo potvrdio.

Predo 2

pre 8 godina

Ово је као у оној анегдоти "Џаба сте кречили". Дилан дог је лепо приметио да су они који креирају ГОАТ листу одједном променули критеријум и сада је најбоља година на листи она Лејверова, а 10-ак година док је Федерерова била прва све је било у реду. Елем у мом граду, неко је написао нешто духовито, надлежни су наравно то прекречили, а тај исти лик је написао "џаба сте кречили", ови су опет прекречили, а лик је написао "а шта сада?" и ту је "разговор" био завршен. Како су ови кренули, очекујем ускоро да и на "Тенис бејзу" промене критеријуме, кад се Новак приближи врху или кад претекне Роџера. Тешко је увек причати о најбољем икад, али по мени, претекао је групу у којој су (овим редоследом) Лендл, Сампрас и Надал, а испред њега су остале саме легенде Федерер, Лејвер и Борг. Мислим да му још мало фали да их достигне и желим му да у томе успе. Напред момчино, желим ти да по још нечему достигнеш Федерера, јер су деца много важнија од тениса.

bazan

pre 8 godina

Sjajno ali nadam se da nece igrati sve moguce turnire da bi se spremio za RG, recimo neka igra Monte Carlo i Madrid ali neka preskoci Barselonu i Rim.
(LOL, 31. januar 2016 17:07)

Nije nikada ni igrao u Barseloni.Mozda pre 2011.

Kaligula Ti

pre 8 godina

Žali Bože Federerovih 17 od kojih je 12 uzeo od 2003-2007 peglajući Bagdatisa, Rodika, Safina i ostalu boraniju. Više vredi jedan Noletov od tri takva Rođina.

danix

pre 8 godina

Da bi Novak uzeo RG mora doci odmoran u Paris,dakle,mora rasporediti snage prije tog GS-a.Novak je na RG,2014 i 2015,dolazio umoran i to je jedini razlog zasto ga nije uzeo.Novak igra IW,Majami,MC i Rim i ako opet sve te turnire dobije doci ce umoran na RG.
Novak mora izbjeci neke turnire prije RG i ne smije igrati Rim jer je on samo sedam dana prije RG.Samo tako Novak sigurno uzima RG jer,kad je odmoran,nema ga ko pobijediti.
Idemo Nole,nas sokole.

Dejan V

pre 8 godina

Žali Bože Federerovih 17 od kojih je 12 uzeo od 2003-2007 peglajući Bagdatisa, Rodika, Safina i ostalu boraniju. Više vredi jedan Noletov od tri takva Rođina.
(Kaligula Ti, 31. januar 2016 18:22)

Apsolutno se slazem! U isto vreme Novak sa 2 najbolja svih vremena. Zaista nije uporedivo.

miroslav

pre 8 godina

Bravo NOLE, Za tebe je ovaj englez postao stalni musterija ali ipak mu nedaj popusta, dok su Federer i Nadal odsvirali svoje.Sad se pripremaj za ove klince sto dolaze iz pozadine. Slava tebi i tvojima.

...

pre 8 godina

Velika vecina ne razume ono sto prica Novak..On je prevazisao ovaj sport,covek je provalio matrix, "prelazi igricu" kao covek u svim aspektima i to se preslikava i na terenu. Mislim da niko nije ocekivao ovakve rezulate pre par godina,i jos je uspeo da istraje na vrhu.Fantasticno!
Sto bi rekao jedan moj prijatelj-Pa zamislite da ste u Novakovoj kozi,99% ne bi mogli da izdrze njegov ritam i nacin zivota 6 meseci i to samo bez tenisa...
Novace zelim ti puno uspeha i pozitivne energije.

VUK

pre 8 godina

(kso 31.januar 2016 16.08) ne jedan.. minimum tri RG uzima Novak.. i biće najsvetlija tačka svetskog sporta i tenisa., tamna mrlja u životu čovečanstva i ove planete će jedino biti tvoj neuspešni život. Hospitalizacija za trolove!

Dylan Dog

pre 8 godina

@(Milan, 31. januar 2016 15:39)

Ta GOAT lista je potpuno izgubila svaki kredibilitet jer su njeni autori neotporni na pritiske. Dok je RFova 2006. bila prva na listi, Lejvorova 1969. je bila, prirodno druga. Kada je Novak odservirao svoju 2015. i skinuo tzv. maestra sa trona, brže bolje su dodali vremešnom Australijancu 4 nepostojeća mastersa, jer se preteča mastersa, Gran pri super serija počela održavati tek od 1970. godine. Dakle, služe se svačim. Uračunali su mrtvi hladni Lejvoru u masters rang turnire koje je osvojio te godine, a koji su tek naredne promovisani u ono na šta liče i dan danas.
Vrlo patetično.

Po meni je rang lista sa portala The Tenis Base daleko sveobuhvatnija, sa vrlo kompleksnim algoritmom izračunavanja All time poena, slično čuvenom Elo algoritmu za rangiranje.

Uzdravlje!

LOL

pre 8 godina

Sjajno ali nadam se da nece igrati sve moguce turnire da bi se spremio za RG, recimo neka igra Monte Carlo i Madrid ali neka preskoci Barselonu i Rim.

Vera

pre 8 godina

Tu se nema što dodati ni oduzeti.Nole,tebe se jednostavno mora voljeti,toliko si dostojanstven bio kod primanja pehara,a istovremeno sladak i drag,a RG ćeš sigurno osvojiti ,kad,tad...e onda ćemo svi poludjeti,zajedno s tobom.

Jednoruki Krstivoje

pre 8 godina

(kso, 31. januar 2016 16:08)

Vidi se da poznaješ materiju, pa bih te zamolio da daš svoju prognozu ko ove godine osvja Garos? Prijatelju uz lika koji se potpisao kao cedevita pobednik si sa komentarom za danas.

Sasa

pre 8 godina

@MILAN, Ivano Balic nije najbolji rukometas u istoriji. To je odavno vec poznato. Sto se svega drugog tice, skoro u potpunosti si u pravu.

Dragan BL

pre 8 godina

Pod hitno pokrenuti inicijativu da Beogradska Arena dobije ime Novak Đoković, legenda je to već sada zaslužio, a to je nešto najmanje što njegova Srbija i njegov rodni Beograd mogu da mu poklone. Živ nam bio šampione na mnogaja ljeta!

11 pa 12

pre 8 godina

Gorski vuk je gladan a jos kad pocne da zavija,ATP turu se ledi krv u zilama jer nemaju odgovor na Novakov nivo tenisa.Kako je odigrao polufinale i finale,odrzao je prave teniske klinike i Federeru i Mareju.Svaka cast majstore i sve najbolje u pohodu na 12 gren slem,RG.

Mad Max

pre 8 godina

Samo tako neka pokaze svim lma ko je glavni ko je CAR na planeti a posebno tim uobrazenim englezima nek ih pobedjuje samo tako a oni ce da puknu od zavisti i muke a mi Srbi mozemo da mu damo jednu glavnu ulicu u Beogradu da pocasno nosi njegovo ime da skola nosi njegovo ime da mu se posveti sportska hala da mu se sagradi veliki spomenik na sred kruznog toka slavije zasluzio je

Gurtin

pre 8 godina

U Parizu nema, žao mi je. Hoćeš li u nekom drugom gradu? Nudimo u Madridu, u Romi, u Frankfurtu.. Šteta je da ne jedeš nešto. Ostaćeš gladan...

xxx-F1

pre 8 godina

Imam konstruktivan predlog za Novaka.Kad uzmes RG i OI onda prebaci reket u levu ruku i uzmi 8 GS i budi prvi teniser koji ce to uraditi.Neka bude interesantnije.

b92 najbolji

pre 8 godina

Ponovice se 2012. i 2013. Titula u Australiji, mozda koji masters i onda krah na Garosu, Vimbldonu, Olimpijskim igrama i u Americi. Dnevni termini, toplo, sparno, maksimalno naostreni protivnici... Voleo bih da gresim, ali proslost nas uci drugacije.

Dovla

pre 8 godina

Nole da si nam ziv i zdrav, da osvojis sve ove godine, mada ja bih akcenat stavio na Rio i Garos, a ovo ostalo ako bude bice. Srecno u svakom slucaju

Mirko

pre 8 godina

Ovo na kraju što je rekao, Nole je objasnio svima suštinu - iole mala slabost u karakteru, ličnosti, emocijama, misaonom unutrašnjem svetu, kao i u fizičkom telu - dovodi do toga da se pokaže u igri, da te "izda" kad je najpotrebnije, da izgubiš i ne postigneš pobedu i uspeh.
E pa sad neka svako od tenisera neka uzme ovaj savet i neka pokuša da to ostvari, možda mu i pomogne da pobede Novaka.

Doktor

pre 8 godina

A zbog svega sto je sam Novak rekao,i zbog svega sto nam daje godinama unatrag, skromno mislim da jedno veliko dzentlmensko HVALA dugujemo i njegovoj postovanoj i njemu zapravo tako slicnoj supruzi. HVALA VAM GOSPODJO, od srca. Bogovi neka Vas prate i cuvaju.

Vučica

pre 8 godina

Dragi Novače, budi gladan svih daljih titula, stameno stoj na prvom mestu ATP liste i mi smo gladni da te i dalje gledamo sa peharom u ruci.

S-Mile

pre 8 godina

Za Noleta bi primer, u vezi RG-a, mogao biti Endijev zemljak, škotski junak Robert Brus, koji je poražen 7 puta od Engleza, da bi 8. put pobedio!

Doktor

pre 8 godina

Sta reci? Ovaj je covek do mesta najboljeg na svetu ocigledno stigao ne samo krvavim radom vec,apsolutno je izvesno posle ovakvih izjava datih par minuta posle finala,i zbog jednostavne cinjenice da je ne nadprosecno nego ekstremno superiorno inteligentna osoba, koja je u zivotu naucila kako se o sebi zdravo,objektivno i zaista istinski misli. To za njega nije imao ko da ucini.To se mora SAM,ko ume i moze. Ima li to veze sa onim praznim bazenom iz kojeg je krenuo, to neka se pitaju oni koji su mu ga posredno "rezirali"u vrlo mladim godinama. BRAVO LJUDINO LJUDSKA I RETKA SPORTSKA VELICINO!

Nikola

pre 8 godina

Kakav čovek! Najveći srpski sportista svih vremena (a imali smo i imamo neverovatne sportiste) i ljudska veličina kakva se retko sreće. Po njegovom izražavanju se jednostavno vidi koliku zrelost Novak poseduje. Apsolutno zaslužuje sve što je do sad osvojio, a nema razloga da ne nastavi ovako i na dalje. Zadužio je svakog iskrenog ljubitelja pravog sporta i svakog njegovog navijača, a onima koji mu zvižde prilikom konstatacije da je šesti put u finalu AO (nakon pobede protiv Federera), konstantnih pokušaja stranih novinara da se umanji Novakov uspeh i neviđenih scena u tenisu (poput ponašanja publike prema njemu na US Openu, Vimbldonu itd...) poručujem da to mnogo više govori o njima nego o bilo kome drugome. Svaka čast, Novače! #11 and counting...

Dragon

pre 8 godina

Sve cestitke, Novace! Sto se tice ove konferencije, gledao sam je uzivo...poseban utisak na mene je ostavila njegova izjava kako ga izuzetno motivise to sto svaki njegov rezultat ispisuje nove stranice u istoriji ovog sporta, i da zeli jos mnogo GS, kao i da ce se truditi da postane najbolji u istoriji... Samo napred, Novace!

No11e

pre 8 godina

Бојте се ја нисам човек, ја сам Вук, ја не причам и не пишем ја завијам, не завијам зато што ме је страх, не завијам зато што сам бесан, завијам да би чуо чопор мој, да би ме чули Вукови моји, завијам да би ме чуле Вучице моје и моји Вучићи, да би се окупио чопор мој, а када се окупи Чопор мој, бојте се ПСИ!

Новак Силни

stb

pre 8 godina

"Nešto što sam shvatio prethodnih godina svoje karijere jeste da ne možete odvojiti profesionalno i privatno. Ista ste osoba."
Veliko poštovanje za Novaka. Jednostavno rečeno a tako istinito.

Najbolji tenis u devedesetim

pre 8 godina

Preskocio je Samprasa i Nadala..

(Milan, 31. januar 2016 15:39)

Da je imao ovakvu veliku konkurenciju kao veliki Pit Sampras (Andre Agasi, Ivan Lendl, John MakEnroe, Boris Beker, Leiton Hewitt, Stefan Edberg, Thomas Muster, Gustavo Kuerten, Mark Filipousis, Jim Kurier, Greg Rusedski, Goran Ivanisević, Marat Safin, Jevgeni Kafelnikov itd.), Djokovic bi bio deveti na listi. Danasnji tenis je prilicno dosadan.

пеле

pre 8 godina

Вуче, желим ти да коначно поједеш десерт у Паризу али и да наставиш у Лондону,Риу и Њујорку,...

I.B.

pre 8 godina

@Predo, по први пут је Новак ЛИЦЕ једног од СПОНЗОРА Озија,..разумите..бар ви, поједине *падове* ..-)))Могло је ово бруталније..АЛИ ..сви, верујте ми су тога свесни, и ово је довољно.Историја се пише.

Поздрав,

kso

pre 8 godina

Obavezno. Nikada, ali NIKADA neces osvojiti Rolan Garos. Gotovo je, osvojio si Australiju, to je najslabiji GS od svih. Njega i Kerber osvaja bez problema. Sada sledi strahovit pad na listi. Pariz ce za tebe ostati nedosanjan san i vecna mrlja na karijeri. Do kraja karijere osvojices MOZDA jos jedan ili 2 AO, a na ostalim GS tesko ces dolaziti i do finala.

Gurtin

pre 8 godina

U Parizu nema, žao mi je. Hoćeš li u nekom drugom gradu? Nudimo sjajan desert u Madridu, u Romi, u Frankfurtu...i u Sinsinatiju. Ali ne, nema ni u Sinsinatiju, pogrešio sam. U svakom slučaju, ti nećeš ostati gladan.

macak u cizmama

pre 8 godina

Nole,hvala ti na svemu,sto postojis,sto si prenebregao sve barijere,stekao imunitet za znacajno veliki procenat licemjerne inostrane publike,sto si tako uzvisen u svojim velikim i ucestalim pobjedama,sto si veliki covjek i humanista.Stice se utisak da je era tvoje dominacije cak tek u povoju,da su sve godine rada,truda,posvecenosti i zrtve,neka kosmicka pravda,privatni momenti srece,kucno vaspitanje,dobrota i ljudskost,tvoj genetski materijal nas tako "malih",a ipak tako"velikih " sa Balkana iznjedrili jedno ogromno i u istoriji neponovljivo tenisko cudo,terminatora u elegantnom ,belom sportu,pred kojim svima zastaje dah,htjeli priznati ili ne.Samo zdravlja,srece i uspjeha tebi kao i svim iskrenim navijacima i komentatorima,pa da se radujemo onome sto ce tek da bude!Hvala ti Sasa Ozmo,neka budes tradicija!

Jovan

pre 8 godina

Porazi na RG Novaku su dali motivaciju da bude jaci, spremniji, da nauci da je put do pobede trnovit, bolan i da se sastoji od mnogo teskih poraza. Ali ne nauci to svako u zivotu vec samo oni najmudriji. Sto duze postite kolac ce na kraju biti sladji. Zelim ti da konacno ove godine pojedes taj desert, zasluzio si. Dosta je bilo cekanja !

Dule

pre 8 godina

Uzećeš ga majstore, Bog te mora pogledati u Parizu! Nadal i Sampras prestignuti do Rolan Garosa sledeće godine, a Federera prestiže za dve godine i u slemovima i po broju nedelja na broju 1! GOAT!

anica

pre 8 godina

Novace, nemoj da brines, osvojices RG.
Uzivaj u svakom trenutku jer si zasluzio, svojim radom i zalaganjem si dosao do ovoga sto si danas, nije lako bilo, ali sam sigurna da ces zasijati kao najsjajnija zvezda u svetu belog sporta po zavrsetku karijere. Jednostavno ti je sudjeno. Cestitam ti na rekordu sa Australian opena, to je za svako postovanje i ponos. Licno moja zelja kao navijaca jeste da uzmes RG i OI ove godine, sigurno je i tebi to prioritet. Da li ce se sloziti kockice za vise ne znam, samo igraj svoju igru, da te zdravlje sluzi i nece biti problema.
Drago mi je sto siris toliko pozitivne energije na ljude, ne samo u smislu sporta vec kompletno zivota, mnogo Nole od tebe moze da se nauci. CESTITAM!

VUK

pre 8 godina

ima ovde jedan momak koji se kladio posle USA OPENA da Novak neće uzeti Melburn!I barem jedno priznanje da se prevario. Evo nova ponude za No.1.oponenta Đokovića.. 12 GS je RG! nema tu niko šanse...

Misionar

pre 8 godina

Iskoristite ovog coveka da se motivisete, da budete bolji ljudi, bolji u poslu, bolji roditelj, bolji birokrata, bolji prijatelj, bolji sin/cerka. Greh je dozivljavati Novaka samo kao sportistu i nekog ko pobedjuje turnire. Ovako pozitivan primer bi svaka nacija koja ima imalo mozga, a nalazi se gde se Srbija nalazi, iskoristila za renesansu.

B&O

pre 8 godina

Nije pravi desert nego sorbet posle par delova večere i završavaš desertom na US Open-u jer predstoji Golen Slam. Puno sreće i uspeha da se na kraju godine izjednačiš sa Rafom po broju titula na GS :)

MILAN

pre 8 godina

U inat bezobraznim italijanskim medijima, nesposobnim organizatorima, Britancima, Federeru, Vilanderu... Nole pise istoriju i vi tu ne mozete nista da promijenite. Hvala ti Nole sto postojis. Ljudi moji koja je legenda npr. Beker ili Borg a Nole je prestigao njih vec sad, da li ste vi svjesni da postoji mogucnost da nas Novak, iz male Srbije, postane najbolji teniser svih vremena? Ono sto je Jordan u kosarci, sto ce biti Messi u fudbalu, Balic u rukometu. Zelim ti da osvojis RG vise od svega i neka te zdravlje posluzi majstore!

aleksandar

pre 8 godina

Zna se ciji je Rolan Gaoros, cije je Pariz kraljevstvo, trofej musketara se vraca kod Rafe Nadala, ove sezone ce biti spreman da povrati titulu.

Predo 2

pre 8 godina

А, веровали или не, мени је реч вук већ данима у глави. Покојни деда је имао једну стару, добру изреку и он би након оваквих "прогноза" Виландера, Кеша, Бјоркмана и осталих само одмахнуо руком и рекао: "Плаше вука празном пушком".
Тако је и било и већ после првог сета могао се назрети коначан исход. Знало се да се Енди неће предати без борбе и та борба је виђена у другом сету у којем је Енди одлично сервирао, док је Новак ослабио са сервисом и руку на срце, у том сету је Енди био ближи освајању, а онда на 5:5 и 40:0 за Ендија, као да је дунуо ветар енергије и да га је целог удахнуо Новак. Одиграо је 5 страшних поена и брејкнуо Ендија. Одмах сам помислио да би било добро да се не иде на промену страна и да би Новак свој гем добио врло брзо, да може одмах да сервира, али није могло. У том 12-ом гему другог сета, видело се да ће га Новак узети и да Енди може да га добије само ако му Новак поклони 4 дупле грешке, али на срећу било их је само две и Новак је већ био једном ногом на трону. И онда, оно што ми је једино остало нејасно (да не кажем мало засметало), а то је Новаков тенис на 2:0 и 3:1 у гемовима у којима је сервирао Енди. Тада је морао да опусти руку и да иде на винере, јер је имао 2:0 и брејк у џепу, али је одиграо неколико пасивних и наивних поена и дозволио је Ендију да се врати из мртвих. На срећу, те две дупле грешке су му се вратиле у тај-бреку и тамо је рутински завршио меч. Честитам легендо и само напред у нове победе.

MILAN

pre 8 godina

U inat bezobraznim italijanskim medijima, nesposobnim organizatorima, Britancima, Federeru, Vilanderu... Nole pise istoriju i vi tu ne mozete nista da promijenite. Hvala ti Nole sto postojis. Ljudi moji koja je legenda npr. Beker ili Borg a Nole je prestigao njih vec sad, da li ste vi svjesni da postoji mogucnost da nas Novak, iz male Srbije, postane najbolji teniser svih vremena? Ono sto je Jordan u kosarci, sto ce biti Messi u fudbalu, Balic u rukometu. Zelim ti da osvojis RG vise od svega i neka te zdravlje posluzi majstore!

anica

pre 8 godina

Novace, nemoj da brines, osvojices RG.
Uzivaj u svakom trenutku jer si zasluzio, svojim radom i zalaganjem si dosao do ovoga sto si danas, nije lako bilo, ali sam sigurna da ces zasijati kao najsjajnija zvezda u svetu belog sporta po zavrsetku karijere. Jednostavno ti je sudjeno. Cestitam ti na rekordu sa Australian opena, to je za svako postovanje i ponos. Licno moja zelja kao navijaca jeste da uzmes RG i OI ove godine, sigurno je i tebi to prioritet. Da li ce se sloziti kockice za vise ne znam, samo igraj svoju igru, da te zdravlje sluzi i nece biti problema.
Drago mi je sto siris toliko pozitivne energije na ljude, ne samo u smislu sporta vec kompletno zivota, mnogo Nole od tebe moze da se nauci. CESTITAM!

Misionar

pre 8 godina

Iskoristite ovog coveka da se motivisete, da budete bolji ljudi, bolji u poslu, bolji roditelj, bolji birokrata, bolji prijatelj, bolji sin/cerka. Greh je dozivljavati Novaka samo kao sportistu i nekog ko pobedjuje turnire. Ovako pozitivan primer bi svaka nacija koja ima imalo mozga, a nalazi se gde se Srbija nalazi, iskoristila za renesansu.

Jovan

pre 8 godina

Porazi na RG Novaku su dali motivaciju da bude jaci, spremniji, da nauci da je put do pobede trnovit, bolan i da se sastoji od mnogo teskih poraza. Ali ne nauci to svako u zivotu vec samo oni najmudriji. Sto duze postite kolac ce na kraju biti sladji. Zelim ti da konacno ove godine pojedes taj desert, zasluzio si. Dosta je bilo cekanja !

Predo 2

pre 8 godina

А, веровали или не, мени је реч вук већ данима у глави. Покојни деда је имао једну стару, добру изреку и он би након оваквих "прогноза" Виландера, Кеша, Бјоркмана и осталих само одмахнуо руком и рекао: "Плаше вука празном пушком".
Тако је и било и већ после првог сета могао се назрети коначан исход. Знало се да се Енди неће предати без борбе и та борба је виђена у другом сету у којем је Енди одлично сервирао, док је Новак ослабио са сервисом и руку на срце, у том сету је Енди био ближи освајању, а онда на 5:5 и 40:0 за Ендија, као да је дунуо ветар енергије и да га је целог удахнуо Новак. Одиграо је 5 страшних поена и брејкнуо Ендија. Одмах сам помислио да би било добро да се не иде на промену страна и да би Новак свој гем добио врло брзо, да може одмах да сервира, али није могло. У том 12-ом гему другог сета, видело се да ће га Новак узети и да Енди може да га добије само ако му Новак поклони 4 дупле грешке, али на срећу било их је само две и Новак је већ био једном ногом на трону. И онда, оно што ми је једино остало нејасно (да не кажем мало засметало), а то је Новаков тенис на 2:0 и 3:1 у гемовима у којима је сервирао Енди. Тада је морао да опусти руку и да иде на винере, јер је имао 2:0 и брејк у џепу, али је одиграо неколико пасивних и наивних поена и дозволио је Ендију да се врати из мртвих. На срећу, те две дупле грешке су му се вратиле у тај-бреку и тамо је рутински завршио меч. Честитам легендо и само напред у нове победе.

Dule

pre 8 godina

Uzećeš ga majstore, Bog te mora pogledati u Parizu! Nadal i Sampras prestignuti do Rolan Garosa sledeće godine, a Federera prestiže za dve godine i u slemovima i po broju nedelja na broju 1! GOAT!

пеле

pre 8 godina

Вуче, желим ти да коначно поједеш десерт у Паризу али и да наставиш у Лондону,Риу и Њујорку,...

stb

pre 8 godina

"Nešto što sam shvatio prethodnih godina svoje karijere jeste da ne možete odvojiti profesionalno i privatno. Ista ste osoba."
Veliko poštovanje za Novaka. Jednostavno rečeno a tako istinito.

Doktor

pre 8 godina

Sta reci? Ovaj je covek do mesta najboljeg na svetu ocigledno stigao ne samo krvavim radom vec,apsolutno je izvesno posle ovakvih izjava datih par minuta posle finala,i zbog jednostavne cinjenice da je ne nadprosecno nego ekstremno superiorno inteligentna osoba, koja je u zivotu naucila kako se o sebi zdravo,objektivno i zaista istinski misli. To za njega nije imao ko da ucini.To se mora SAM,ko ume i moze. Ima li to veze sa onim praznim bazenom iz kojeg je krenuo, to neka se pitaju oni koji su mu ga posredno "rezirali"u vrlo mladim godinama. BRAVO LJUDINO LJUDSKA I RETKA SPORTSKA VELICINO!

Dragan BL

pre 8 godina

Pod hitno pokrenuti inicijativu da Beogradska Arena dobije ime Novak Đoković, legenda je to već sada zaslužio, a to je nešto najmanje što njegova Srbija i njegov rodni Beograd mogu da mu poklone. Živ nam bio šampione na mnogaja ljeta!

macak u cizmama

pre 8 godina

Nole,hvala ti na svemu,sto postojis,sto si prenebregao sve barijere,stekao imunitet za znacajno veliki procenat licemjerne inostrane publike,sto si tako uzvisen u svojim velikim i ucestalim pobjedama,sto si veliki covjek i humanista.Stice se utisak da je era tvoje dominacije cak tek u povoju,da su sve godine rada,truda,posvecenosti i zrtve,neka kosmicka pravda,privatni momenti srece,kucno vaspitanje,dobrota i ljudskost,tvoj genetski materijal nas tako "malih",a ipak tako"velikih " sa Balkana iznjedrili jedno ogromno i u istoriji neponovljivo tenisko cudo,terminatora u elegantnom ,belom sportu,pred kojim svima zastaje dah,htjeli priznati ili ne.Samo zdravlja,srece i uspjeha tebi kao i svim iskrenim navijacima i komentatorima,pa da se radujemo onome sto ce tek da bude!Hvala ti Sasa Ozmo,neka budes tradicija!

No11e

pre 8 godina

Бојте се ја нисам човек, ја сам Вук, ја не причам и не пишем ја завијам, не завијам зато што ме је страх, не завијам зато што сам бесан, завијам да би чуо чопор мој, да би ме чули Вукови моји, завијам да би ме чуле Вучице моје и моји Вучићи, да би се окупио чопор мој, а када се окупи Чопор мој, бојте се ПСИ!

Новак Силни

Dylan Dog

pre 8 godina

@(Milan, 31. januar 2016 15:39)

Ta GOAT lista je potpuno izgubila svaki kredibilitet jer su njeni autori neotporni na pritiske. Dok je RFova 2006. bila prva na listi, Lejvorova 1969. je bila, prirodno druga. Kada je Novak odservirao svoju 2015. i skinuo tzv. maestra sa trona, brže bolje su dodali vremešnom Australijancu 4 nepostojeća mastersa, jer se preteča mastersa, Gran pri super serija počela održavati tek od 1970. godine. Dakle, služe se svačim. Uračunali su mrtvi hladni Lejvoru u masters rang turnire koje je osvojio te godine, a koji su tek naredne promovisani u ono na šta liče i dan danas.
Vrlo patetično.

Po meni je rang lista sa portala The Tenis Base daleko sveobuhvatnija, sa vrlo kompleksnim algoritmom izračunavanja All time poena, slično čuvenom Elo algoritmu za rangiranje.

Uzdravlje!

Nikola

pre 8 godina

Kakav čovek! Najveći srpski sportista svih vremena (a imali smo i imamo neverovatne sportiste) i ljudska veličina kakva se retko sreće. Po njegovom izražavanju se jednostavno vidi koliku zrelost Novak poseduje. Apsolutno zaslužuje sve što je do sad osvojio, a nema razloga da ne nastavi ovako i na dalje. Zadužio je svakog iskrenog ljubitelja pravog sporta i svakog njegovog navijača, a onima koji mu zvižde prilikom konstatacije da je šesti put u finalu AO (nakon pobede protiv Federera), konstantnih pokušaja stranih novinara da se umanji Novakov uspeh i neviđenih scena u tenisu (poput ponašanja publike prema njemu na US Openu, Vimbldonu itd...) poručujem da to mnogo više govori o njima nego o bilo kome drugome. Svaka čast, Novače! #11 and counting...

xxx-F1

pre 8 godina

Imam konstruktivan predlog za Novaka.Kad uzmes RG i OI onda prebaci reket u levu ruku i uzmi 8 GS i budi prvi teniser koji ce to uraditi.Neka bude interesantnije.

Dragon

pre 8 godina

Sve cestitke, Novace! Sto se tice ove konferencije, gledao sam je uzivo...poseban utisak na mene je ostavila njegova izjava kako ga izuzetno motivise to sto svaki njegov rezultat ispisuje nove stranice u istoriji ovog sporta, i da zeli jos mnogo GS, kao i da ce se truditi da postane najbolji u istoriji... Samo napred, Novace!

Kaligula Ti

pre 8 godina

Žali Bože Federerovih 17 od kojih je 12 uzeo od 2003-2007 peglajući Bagdatisa, Rodika, Safina i ostalu boraniju. Više vredi jedan Noletov od tri takva Rođina.

B&O

pre 8 godina

Nije pravi desert nego sorbet posle par delova večere i završavaš desertom na US Open-u jer predstoji Golen Slam. Puno sreće i uspeha da se na kraju godine izjednačiš sa Rafom po broju titula na GS :)

Dovla

pre 8 godina

Nole da si nam ziv i zdrav, da osvojis sve ove godine, mada ja bih akcenat stavio na Rio i Garos, a ovo ostalo ako bude bice. Srecno u svakom slucaju

...

pre 8 godina

Velika vecina ne razume ono sto prica Novak..On je prevazisao ovaj sport,covek je provalio matrix, "prelazi igricu" kao covek u svim aspektima i to se preslikava i na terenu. Mislim da niko nije ocekivao ovakve rezulate pre par godina,i jos je uspeo da istraje na vrhu.Fantasticno!
Sto bi rekao jedan moj prijatelj-Pa zamislite da ste u Novakovoj kozi,99% ne bi mogli da izdrze njegov ritam i nacin zivota 6 meseci i to samo bez tenisa...
Novace zelim ti puno uspeha i pozitivne energije.

VUK

pre 8 godina

ima ovde jedan momak koji se kladio posle USA OPENA da Novak neće uzeti Melburn!I barem jedno priznanje da se prevario. Evo nova ponude za No.1.oponenta Đokovića.. 12 GS je RG! nema tu niko šanse...

Vučica

pre 8 godina

Dragi Novače, budi gladan svih daljih titula, stameno stoj na prvom mestu ATP liste i mi smo gladni da te i dalje gledamo sa peharom u ruci.

Dejan V

pre 8 godina

Žali Bože Federerovih 17 od kojih je 12 uzeo od 2003-2007 peglajući Bagdatisa, Rodika, Safina i ostalu boraniju. Više vredi jedan Noletov od tri takva Rođina.
(Kaligula Ti, 31. januar 2016 18:22)

Apsolutno se slazem! U isto vreme Novak sa 2 najbolja svih vremena. Zaista nije uporedivo.

Mirko

pre 8 godina

Ovo na kraju što je rekao, Nole je objasnio svima suštinu - iole mala slabost u karakteru, ličnosti, emocijama, misaonom unutrašnjem svetu, kao i u fizičkom telu - dovodi do toga da se pokaže u igri, da te "izda" kad je najpotrebnije, da izgubiš i ne postigneš pobedu i uspeh.
E pa sad neka svako od tenisera neka uzme ovaj savet i neka pokuša da to ostvari, možda mu i pomogne da pobede Novaka.

Doktor

pre 8 godina

A zbog svega sto je sam Novak rekao,i zbog svega sto nam daje godinama unatrag, skromno mislim da jedno veliko dzentlmensko HVALA dugujemo i njegovoj postovanoj i njemu zapravo tako slicnoj supruzi. HVALA VAM GOSPODJO, od srca. Bogovi neka Vas prate i cuvaju.

Mad Max

pre 8 godina

Samo tako neka pokaze svim lma ko je glavni ko je CAR na planeti a posebno tim uobrazenim englezima nek ih pobedjuje samo tako a oni ce da puknu od zavisti i muke a mi Srbi mozemo da mu damo jednu glavnu ulicu u Beogradu da pocasno nosi njegovo ime da skola nosi njegovo ime da mu se posveti sportska hala da mu se sagradi veliki spomenik na sred kruznog toka slavije zasluzio je

danix

pre 8 godina

Da bi Novak uzeo RG mora doci odmoran u Paris,dakle,mora rasporediti snage prije tog GS-a.Novak je na RG,2014 i 2015,dolazio umoran i to je jedini razlog zasto ga nije uzeo.Novak igra IW,Majami,MC i Rim i ako opet sve te turnire dobije doci ce umoran na RG.
Novak mora izbjeci neke turnire prije RG i ne smije igrati Rim jer je on samo sedam dana prije RG.Samo tako Novak sigurno uzima RG jer,kad je odmoran,nema ga ko pobijediti.
Idemo Nole,nas sokole.

I.B.

pre 8 godina

@Predo, по први пут је Новак ЛИЦЕ једног од СПОНЗОРА Озија,..разумите..бар ви, поједине *падове* ..-)))Могло је ово бруталније..АЛИ ..сви, верујте ми су тога свесни, и ово је довољно.Историја се пише.

Поздрав,

11 pa 12

pre 8 godina

Gorski vuk je gladan a jos kad pocne da zavija,ATP turu se ledi krv u zilama jer nemaju odgovor na Novakov nivo tenisa.Kako je odigrao polufinale i finale,odrzao je prave teniske klinike i Federeru i Mareju.Svaka cast majstore i sve najbolje u pohodu na 12 gren slem,RG.

S-Mile

pre 8 godina

Za Noleta bi primer, u vezi RG-a, mogao biti Endijev zemljak, škotski junak Robert Brus, koji je poražen 7 puta od Engleza, da bi 8. put pobedio!

Predo 2

pre 8 godina

Ово је као у оној анегдоти "Џаба сте кречили". Дилан дог је лепо приметио да су они који креирају ГОАТ листу одједном променули критеријум и сада је најбоља година на листи она Лејверова, а 10-ак година док је Федерерова била прва све је било у реду. Елем у мом граду, неко је написао нешто духовито, надлежни су наравно то прекречили, а тај исти лик је написао "џаба сте кречили", ови су опет прекречили, а лик је написао "а шта сада?" и ту је "разговор" био завршен. Како су ови кренули, очекујем ускоро да и на "Тенис бејзу" промене критеријуме, кад се Новак приближи врху или кад претекне Роџера. Тешко је увек причати о најбољем икад, али по мени, претекао је групу у којој су (овим редоследом) Лендл, Сампрас и Надал, а испред њега су остале саме легенде Федерер, Лејвер и Борг. Мислим да му још мало фали да их достигне и желим му да у томе успе. Напред момчино, желим ти да по још нечему достигнеш Федерера, јер су деца много важнија од тениса.

Sasa

pre 8 godina

@MILAN, Ivano Balic nije najbolji rukometas u istoriji. To je odavno vec poznato. Sto se svega drugog tice, skoro u potpunosti si u pravu.

Vera

pre 8 godina

Tu se nema što dodati ni oduzeti.Nole,tebe se jednostavno mora voljeti,toliko si dostojanstven bio kod primanja pehara,a istovremeno sladak i drag,a RG ćeš sigurno osvojiti ,kad,tad...e onda ćemo svi poludjeti,zajedno s tobom.

srbEUin

pre 8 godina

Voleo bih da prestignes Federera po GS titulama pa makar nikad ne osvojio Roland Garos!(Joxa, 31. januar 2016 15:48)
Da ne beše Soderlinga Rodoljub NIKADA ne bi osvojio RG, kao što ni Pit nije. Toliko hvali Stana, jer je sprečio Noleta da ga već sada u svemu preskoči.
A u stvari samo privremeno odložio.
Zapadni mediji ne mogu preboleti WB015, USO015 i sada AO016 na kojima je nole deklasirao njihovog miljenika.
Rana koja nikada neće zaceliti. Nikada Nole za njih neće biti najbolji. Izmišljaće milion različitih izgovora.

Za mene lično je Noletov najveći uspeh USO 015. Tada je dokazao da može sam protiv svih. Sada je samo potvrdio.

miroslav

pre 8 godina

Bravo NOLE, Za tebe je ovaj englez postao stalni musterija ali ipak mu nedaj popusta, dok su Federer i Nadal odsvirali svoje.Sad se pripremaj za ove klince sto dolaze iz pozadine. Slava tebi i tvojima.

Posmatrac

pre 8 godina

Novak nas je doveo do ushicenja. Opravdanog! Ziva je sublimacija moci bazirane na vrlini. Pred njim se topi "celik" ljigavosti, inferiorne "superiornosti", podle ignoracije i nerazumevanja stvarnosti. Imaoci tenisa nisu ni sanjali sta ce se dogoditi u "njihovom sportu"!! A jeste njihov, smislili su ga i lepo organizovali, prvo za sebe pa onda i za druge. Novak napreduje iz dana u dan, od turnira do turnira, ali bas u svakom pogledu. Najupecatljivije je bilo njegovo drzanje za vreme i posle meca, novo, smireno suvereno, istinski mocno, zasnovano na opstem kvalitetu i naglasenoj posebnosti. Plemenitost prvog reda, ni trunka gladijatorstva! Novak je danas napravio nesto novo u svetu veoma ugrozenog sporta. Ulio mu je bas ono sta mu nedostaje - dusu! Prosto je osvetlio vrhunski sport - sobom. Bez namere, plana i svoje potrebe. Jednostavno je i to njegova uloga. On je vrhunskom sportu dao ljudski oblik, podsecam, i kada gubi, mozda tada i vise nego sada kada ovako bajkovito pobedjuje. A njegove poruke-odgovori, to je vec nesto izmedju poezije, nauke i religije, nije za novinare koliko za svakog savremenika ove sluzave epohe. O mladima da ne govorim, narocito nasoj stvarnoscu ugrozenoj omladini. Novak vise nije sportista, mislim da je od danas nesto sasvim drugo. Ne samo za nase "pleme" vec za citavu civilizaciju. On je zivi dokaz da napredak zaista postoji, samo razne sile hoce da ga sakriju, prljavo iskoriste ili ukradu. Novak je fantasticna ljudska pojava basnoslovne vrednosti.

aleksandar

pre 8 godina

Zna se ciji je Rolan Gaoros, cije je Pariz kraljevstvo, trofej musketara se vraca kod Rafe Nadala, ove sezone ce biti spreman da povrati titulu.

Hrvat

pre 8 godina

koja je mrznja, pa nikad niko nenavija za noleta kad gori a kad pokori svit svi zele da se slikaju sa njim. Napried Nole, majstore sa dunava.

DžFK

pre 8 godina

Ocekujem da se sledece godine izmeni format tenisa kako Djokovic ne bi nikada mogao da sustigne Federera. Napravice neko potpuno novo takmicenje i zamrznuti Federera kao najboljeg u Open eri, mogu da se kladim.

VUK

pre 8 godina

(kso 31.januar 2016 16.08) ne jedan.. minimum tri RG uzima Novak.. i biće najsvetlija tačka svetskog sporta i tenisa., tamna mrlja u životu čovečanstva i ove planete će jedino biti tvoj neuspešni život. Hospitalizacija za trolove!

Jumko

pre 8 godina

Novak ove godine uzima Rg! Nema ko da ga zaustavi. Izvinjavam se sto sam vas godinu dana nervirao, ubuduce ako budu negativni komentari o Novaku, a potpisani mojim nikom, znajte da nisam ja pisao. Pozdrav.

Jednoruki Krstivoje

pre 8 godina

(kso, 31. januar 2016 16:08)

Vidi se da poznaješ materiju, pa bih te zamolio da daš svoju prognozu ko ove godine osvja Garos? Prijatelju uz lika koji se potpisao kao cedevita pobednik si sa komentarom za danas.

LOL

pre 8 godina

Sjajno ali nadam se da nece igrati sve moguce turnire da bi se spremio za RG, recimo neka igra Monte Carlo i Madrid ali neka preskoci Barselonu i Rim.

Путнук П

pre 8 godina

НОвак је укратко сумирао о свему оно што је најважније, а посебно мислим да је је тачно ово:
"Pokušavam da posvetim veliki deo svog vremena, energije i misli kako bih sebe učinio najboljom mogućom osobom i najboljim igračem koji mogu da budem"

bezgluteinska corba

pre 8 godina

Zar nije Roland Garos glavno jelo ove godine ????
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (FORZA Noleee 12 gs, 31. januar 2016 15:48)

Glavno jelo je ne tako daleke 2022 i odlazak sa 20+ GS!

bazan

pre 8 godina

Sjajno ali nadam se da nece igrati sve moguce turnire da bi se spremio za RG, recimo neka igra Monte Carlo i Madrid ali neka preskoci Barselonu i Rim.
(LOL, 31. januar 2016 17:07)

Nije nikada ni igrao u Barseloni.Mozda pre 2011.

kso

pre 8 godina

Obavezno. Nikada, ali NIKADA neces osvojiti Rolan Garos. Gotovo je, osvojio si Australiju, to je najslabiji GS od svih. Njega i Kerber osvaja bez problema. Sada sledi strahovit pad na listi. Pariz ce za tebe ostati nedosanjan san i vecna mrlja na karijeri. Do kraja karijere osvojices MOZDA jos jedan ili 2 AO, a na ostalim GS tesko ces dolaziti i do finala.

Najbolji tenis u devedesetim

pre 8 godina

Preskocio je Samprasa i Nadala..

(Milan, 31. januar 2016 15:39)

Da je imao ovakvu veliku konkurenciju kao veliki Pit Sampras (Andre Agasi, Ivan Lendl, John MakEnroe, Boris Beker, Leiton Hewitt, Stefan Edberg, Thomas Muster, Gustavo Kuerten, Mark Filipousis, Jim Kurier, Greg Rusedski, Goran Ivanisević, Marat Safin, Jevgeni Kafelnikov itd.), Djokovic bi bio deveti na listi. Danasnji tenis je prilicno dosadan.

b92 najbolji

pre 8 godina

Ponovice se 2012. i 2013. Titula u Australiji, mozda koji masters i onda krah na Garosu, Vimbldonu, Olimpijskim igrama i u Americi. Dnevni termini, toplo, sparno, maksimalno naostreni protivnici... Voleo bih da gresim, ali proslost nas uci drugacije.

Gurtin

pre 8 godina

U Parizu nema, žao mi je. Hoćeš li u nekom drugom gradu? Nudimo sjajan desert u Madridu, u Romi, u Frankfurtu...i u Sinsinatiju. Ali ne, nema ni u Sinsinatiju, pogrešio sam. U svakom slučaju, ti nećeš ostati gladan.

Dylan Dog

pre 8 godina

@(anica, 31. januar 2016 18:10)

Evo linka za all time TB listu: https://thetennisbase.com/?enlace=rankings&accion=allTimeTM, a evo i za best season:
https://thetennisbase.com/?enlace=records&id=EBITTOVXUV. U sekciji Rangings FAQ imate dato objašnjenje o algoritmu računanja renkning bodova.

Pozdrav,

Gurtin

pre 8 godina

U Parizu nema, žao mi je. Hoćeš li u nekom drugom gradu? Nudimo u Madridu, u Romi, u Frankfurtu.. Šteta je da ne jedeš nešto. Ostaćeš gladan...

Dani

pre 8 godina

Ajmo da glasamo za najboljeg ikada na sajtu eurosporta, za sada Nole vodi!
http://lebuzz.eurosport.co.uk/polls/vote-whos-the-greatest-mens-tennis-player-of-all-time-10519/

tesko poverovati

pre 8 godina

Ово је као у оној анегдоти "Џаба сте кречили". Дилан дог је лепо приметио да су они који креирају ГОАТ листу одједном променули критеријум и сада је најбоља година на листи она Лејверова, а 10-ак година док је Федерерова била прва све је било у реду.
(Predo 2, 31. januar 2016 19:26)


Potpuno tacno, GOAT je krajem novembra pokazivao da Novak ima najbolju sezonu od 41 poena, cime je pretekao Federera sa 40 poena (sezona 2006). Treca je bila sezona Rod Lejvera iz 1969. sa 39 poena. Sada, odjednom, na prvom mestu je Rod Lejverova sezona sa 45 poena, otkud sada promena kada je covek odigrao sezonu pre 46 godina, a GOAT lista postoji vec neko vreme!? Pri tome, za Rod Lejverovu sezonu stoji zvezdica i ispod tabele pise objasnjenje iste: "needs review". Kakav review je potreban pa nija ta sezona od juce!? Potpuno sokantno, moram reci...

Gurtin

pre 8 godina

Najbolji tenis u devedesetim, 31. januar 2016 16:42 Ha,ha,Mekinro,Lendl,Sampras,...promašio si teniske ere neznalico...
(cacinjo, 31. januar 2016 17:01)

Lista sa protivnicima Samprasa. Igrao je i sa Lendlom i sa MakEnrom.
Australian Open 1994 i US Open 1990...neznalico.

(cacinjo, 31. januar 2016 17:01)

http://scoreshelf.com/en/tennis/gdbb/Pete_Sampras

zinzi

pre 8 godina

GOATometer - GOAT 100 Total
Points
1. Roger Federer 293
2. Rod Laver* 273
3. Jimmy Connors 252
4. Ivan Lendl 247
5. Novak Djokovic 209
6. Rafael Nadal 208

aleksandar

pre 8 godina

Zna se ciji je Rolan Gaoros, cije je Pariz kraljevstvo, trofej musketara se vraca kod Rafe Nadala, ove sezone ce biti spreman da povrati titulu.

kso

pre 8 godina

Obavezno. Nikada, ali NIKADA neces osvojiti Rolan Garos. Gotovo je, osvojio si Australiju, to je najslabiji GS od svih. Njega i Kerber osvaja bez problema. Sada sledi strahovit pad na listi. Pariz ce za tebe ostati nedosanjan san i vecna mrlja na karijeri. Do kraja karijere osvojices MOZDA jos jedan ili 2 AO, a na ostalim GS tesko ces dolaziti i do finala.

Najbolji tenis u devedesetim

pre 8 godina

Preskocio je Samprasa i Nadala..

(Milan, 31. januar 2016 15:39)

Da je imao ovakvu veliku konkurenciju kao veliki Pit Sampras (Andre Agasi, Ivan Lendl, John MakEnroe, Boris Beker, Leiton Hewitt, Stefan Edberg, Thomas Muster, Gustavo Kuerten, Mark Filipousis, Jim Kurier, Greg Rusedski, Goran Ivanisević, Marat Safin, Jevgeni Kafelnikov itd.), Djokovic bi bio deveti na listi. Danasnji tenis je prilicno dosadan.

b92 najbolji

pre 8 godina

Ponovice se 2012. i 2013. Titula u Australiji, mozda koji masters i onda krah na Garosu, Vimbldonu, Olimpijskim igrama i u Americi. Dnevni termini, toplo, sparno, maksimalno naostreni protivnici... Voleo bih da gresim, ali proslost nas uci drugacije.

Gurtin

pre 8 godina

U Parizu nema, žao mi je. Hoćeš li u nekom drugom gradu? Nudimo sjajan desert u Madridu, u Romi, u Frankfurtu...i u Sinsinatiju. Ali ne, nema ni u Sinsinatiju, pogrešio sam. U svakom slučaju, ti nećeš ostati gladan.

Gurtin

pre 8 godina

U Parizu nema, žao mi je. Hoćeš li u nekom drugom gradu? Nudimo u Madridu, u Romi, u Frankfurtu.. Šteta je da ne jedeš nešto. Ostaćeš gladan...

MILAN

pre 8 godina

U inat bezobraznim italijanskim medijima, nesposobnim organizatorima, Britancima, Federeru, Vilanderu... Nole pise istoriju i vi tu ne mozete nista da promijenite. Hvala ti Nole sto postojis. Ljudi moji koja je legenda npr. Beker ili Borg a Nole je prestigao njih vec sad, da li ste vi svjesni da postoji mogucnost da nas Novak, iz male Srbije, postane najbolji teniser svih vremena? Ono sto je Jordan u kosarci, sto ce biti Messi u fudbalu, Balic u rukometu. Zelim ti da osvojis RG vise od svega i neka te zdravlje posluzi majstore!

No11e

pre 8 godina

Бојте се ја нисам човек, ја сам Вук, ја не причам и не пишем ја завијам, не завијам зато што ме је страх, не завијам зато што сам бесан, завијам да би чуо чопор мој, да би ме чули Вукови моји, завијам да би ме чуле Вучице моје и моји Вучићи, да би се окупио чопор мој, а када се окупи Чопор мој, бојте се ПСИ!

Новак Силни

Kaligula Ti

pre 8 godina

Žali Bože Federerovih 17 od kojih je 12 uzeo od 2003-2007 peglajući Bagdatisa, Rodika, Safina i ostalu boraniju. Više vredi jedan Noletov od tri takva Rođina.

Dragan BL

pre 8 godina

Pod hitno pokrenuti inicijativu da Beogradska Arena dobije ime Novak Đoković, legenda je to već sada zaslužio, a to je nešto najmanje što njegova Srbija i njegov rodni Beograd mogu da mu poklone. Živ nam bio šampione na mnogaja ljeta!

S-Mile

pre 8 godina

Za Noleta bi primer, u vezi RG-a, mogao biti Endijev zemljak, škotski junak Robert Brus, koji je poražen 7 puta od Engleza, da bi 8. put pobedio!

xxx-F1

pre 8 godina

Imam konstruktivan predlog za Novaka.Kad uzmes RG i OI onda prebaci reket u levu ruku i uzmi 8 GS i budi prvi teniser koji ce to uraditi.Neka bude interesantnije.

anica

pre 8 godina

Novace, nemoj da brines, osvojices RG.
Uzivaj u svakom trenutku jer si zasluzio, svojim radom i zalaganjem si dosao do ovoga sto si danas, nije lako bilo, ali sam sigurna da ces zasijati kao najsjajnija zvezda u svetu belog sporta po zavrsetku karijere. Jednostavno ti je sudjeno. Cestitam ti na rekordu sa Australian opena, to je za svako postovanje i ponos. Licno moja zelja kao navijaca jeste da uzmes RG i OI ove godine, sigurno je i tebi to prioritet. Da li ce se sloziti kockice za vise ne znam, samo igraj svoju igru, da te zdravlje sluzi i nece biti problema.
Drago mi je sto siris toliko pozitivne energije na ljude, ne samo u smislu sporta vec kompletno zivota, mnogo Nole od tebe moze da se nauci. CESTITAM!

zinzi

pre 8 godina

GOATometer - GOAT 100 Total
Points
1. Roger Federer 293
2. Rod Laver* 273
3. Jimmy Connors 252
4. Ivan Lendl 247
5. Novak Djokovic 209
6. Rafael Nadal 208

Sasa

pre 8 godina

@MILAN, Ivano Balic nije najbolji rukometas u istoriji. To je odavno vec poznato. Sto se svega drugog tice, skoro u potpunosti si u pravu.

Mirko

pre 8 godina

Ovo na kraju što je rekao, Nole je objasnio svima suštinu - iole mala slabost u karakteru, ličnosti, emocijama, misaonom unutrašnjem svetu, kao i u fizičkom telu - dovodi do toga da se pokaže u igri, da te "izda" kad je najpotrebnije, da izgubiš i ne postigneš pobedu i uspeh.
E pa sad neka svako od tenisera neka uzme ovaj savet i neka pokuša da to ostvari, možda mu i pomogne da pobede Novaka.

danix

pre 8 godina

Da bi Novak uzeo RG mora doci odmoran u Paris,dakle,mora rasporediti snage prije tog GS-a.Novak je na RG,2014 i 2015,dolazio umoran i to je jedini razlog zasto ga nije uzeo.Novak igra IW,Majami,MC i Rim i ako opet sve te turnire dobije doci ce umoran na RG.
Novak mora izbjeci neke turnire prije RG i ne smije igrati Rim jer je on samo sedam dana prije RG.Samo tako Novak sigurno uzima RG jer,kad je odmoran,nema ga ko pobijediti.
Idemo Nole,nas sokole.

Predo 2

pre 8 godina

А, веровали или не, мени је реч вук већ данима у глави. Покојни деда је имао једну стару, добру изреку и он би након оваквих "прогноза" Виландера, Кеша, Бјоркмана и осталих само одмахнуо руком и рекао: "Плаше вука празном пушком".
Тако је и било и већ после првог сета могао се назрети коначан исход. Знало се да се Енди неће предати без борбе и та борба је виђена у другом сету у којем је Енди одлично сервирао, док је Новак ослабио са сервисом и руку на срце, у том сету је Енди био ближи освајању, а онда на 5:5 и 40:0 за Ендија, као да је дунуо ветар енергије и да га је целог удахнуо Новак. Одиграо је 5 страшних поена и брејкнуо Ендија. Одмах сам помислио да би било добро да се не иде на промену страна и да би Новак свој гем добио врло брзо, да може одмах да сервира, али није могло. У том 12-ом гему другог сета, видело се да ће га Новак узети и да Енди може да га добије само ако му Новак поклони 4 дупле грешке, али на срећу било их је само две и Новак је већ био једном ногом на трону. И онда, оно што ми је једино остало нејасно (да не кажем мало засметало), а то је Новаков тенис на 2:0 и 3:1 у гемовима у којима је сервирао Енди. Тада је морао да опусти руку и да иде на винере, јер је имао 2:0 и брејк у џепу, али је одиграо неколико пасивних и наивних поена и дозволио је Ендију да се врати из мртвих. На срећу, те две дупле грешке су му се вратиле у тај-бреку и тамо је рутински завршио меч. Честитам легендо и само напред у нове победе.

LOL

pre 8 godina

Sjajno ali nadam se da nece igrati sve moguce turnire da bi se spremio za RG, recimo neka igra Monte Carlo i Madrid ali neka preskoci Barselonu i Rim.

Dejan V

pre 8 godina

Žali Bože Federerovih 17 od kojih je 12 uzeo od 2003-2007 peglajući Bagdatisa, Rodika, Safina i ostalu boraniju. Više vredi jedan Noletov od tri takva Rođina.
(Kaligula Ti, 31. januar 2016 18:22)

Apsolutno se slazem! U isto vreme Novak sa 2 najbolja svih vremena. Zaista nije uporedivo.

Gurtin

pre 8 godina

Najbolji tenis u devedesetim, 31. januar 2016 16:42 Ha,ha,Mekinro,Lendl,Sampras,...promašio si teniske ere neznalico...
(cacinjo, 31. januar 2016 17:01)

Lista sa protivnicima Samprasa. Igrao je i sa Lendlom i sa MakEnrom.
Australian Open 1994 i US Open 1990...neznalico.

(cacinjo, 31. januar 2016 17:01)

http://scoreshelf.com/en/tennis/gdbb/Pete_Sampras

Dovla

pre 8 godina

Nole da si nam ziv i zdrav, da osvojis sve ove godine, mada ja bih akcenat stavio na Rio i Garos, a ovo ostalo ako bude bice. Srecno u svakom slucaju

I.B.

pre 8 godina

@Predo, по први пут је Новак ЛИЦЕ једног од СПОНЗОРА Озија,..разумите..бар ви, поједине *падове* ..-)))Могло је ово бруталније..АЛИ ..сви, верујте ми су тога свесни, и ово је довољно.Историја се пише.

Поздрав,

Misionar

pre 8 godina

Iskoristite ovog coveka da se motivisete, da budete bolji ljudi, bolji u poslu, bolji roditelj, bolji birokrata, bolji prijatelj, bolji sin/cerka. Greh je dozivljavati Novaka samo kao sportistu i nekog ko pobedjuje turnire. Ovako pozitivan primer bi svaka nacija koja ima imalo mozga, a nalazi se gde se Srbija nalazi, iskoristila za renesansu.

VUK

pre 8 godina

ima ovde jedan momak koji se kladio posle USA OPENA da Novak neće uzeti Melburn!I barem jedno priznanje da se prevario. Evo nova ponude za No.1.oponenta Đokovića.. 12 GS je RG! nema tu niko šanse...

пеле

pre 8 godina

Вуче, желим ти да коначно поједеш десерт у Паризу али и да наставиш у Лондону,Риу и Њујорку,...

Mad Max

pre 8 godina

Samo tako neka pokaze svim lma ko je glavni ko je CAR na planeti a posebno tim uobrazenim englezima nek ih pobedjuje samo tako a oni ce da puknu od zavisti i muke a mi Srbi mozemo da mu damo jednu glavnu ulicu u Beogradu da pocasno nosi njegovo ime da skola nosi njegovo ime da mu se posveti sportska hala da mu se sagradi veliki spomenik na sred kruznog toka slavije zasluzio je

11 pa 12

pre 8 godina

Gorski vuk je gladan a jos kad pocne da zavija,ATP turu se ledi krv u zilama jer nemaju odgovor na Novakov nivo tenisa.Kako je odigrao polufinale i finale,odrzao je prave teniske klinike i Federeru i Mareju.Svaka cast majstore i sve najbolje u pohodu na 12 gren slem,RG.

Dule

pre 8 godina

Uzećeš ga majstore, Bog te mora pogledati u Parizu! Nadal i Sampras prestignuti do Rolan Garosa sledeće godine, a Federera prestiže za dve godine i u slemovima i po broju nedelja na broju 1! GOAT!

Dragon

pre 8 godina

Sve cestitke, Novace! Sto se tice ove konferencije, gledao sam je uzivo...poseban utisak na mene je ostavila njegova izjava kako ga izuzetno motivise to sto svaki njegov rezultat ispisuje nove stranice u istoriji ovog sporta, i da zeli jos mnogo GS, kao i da ce se truditi da postane najbolji u istoriji... Samo napred, Novace!

Doktor

pre 8 godina

A zbog svega sto je sam Novak rekao,i zbog svega sto nam daje godinama unatrag, skromno mislim da jedno veliko dzentlmensko HVALA dugujemo i njegovoj postovanoj i njemu zapravo tako slicnoj supruzi. HVALA VAM GOSPODJO, od srca. Bogovi neka Vas prate i cuvaju.

B&O

pre 8 godina

Nije pravi desert nego sorbet posle par delova večere i završavaš desertom na US Open-u jer predstoji Golen Slam. Puno sreće i uspeha da se na kraju godine izjednačiš sa Rafom po broju titula na GS :)

Jovan

pre 8 godina

Porazi na RG Novaku su dali motivaciju da bude jaci, spremniji, da nauci da je put do pobede trnovit, bolan i da se sastoji od mnogo teskih poraza. Ali ne nauci to svako u zivotu vec samo oni najmudriji. Sto duze postite kolac ce na kraju biti sladji. Zelim ti da konacno ove godine pojedes taj desert, zasluzio si. Dosta je bilo cekanja !

macak u cizmama

pre 8 godina

Nole,hvala ti na svemu,sto postojis,sto si prenebregao sve barijere,stekao imunitet za znacajno veliki procenat licemjerne inostrane publike,sto si tako uzvisen u svojim velikim i ucestalim pobjedama,sto si veliki covjek i humanista.Stice se utisak da je era tvoje dominacije cak tek u povoju,da su sve godine rada,truda,posvecenosti i zrtve,neka kosmicka pravda,privatni momenti srece,kucno vaspitanje,dobrota i ljudskost,tvoj genetski materijal nas tako "malih",a ipak tako"velikih " sa Balkana iznjedrili jedno ogromno i u istoriji neponovljivo tenisko cudo,terminatora u elegantnom ,belom sportu,pred kojim svima zastaje dah,htjeli priznati ili ne.Samo zdravlja,srece i uspjeha tebi kao i svim iskrenim navijacima i komentatorima,pa da se radujemo onome sto ce tek da bude!Hvala ti Sasa Ozmo,neka budes tradicija!

Doktor

pre 8 godina

Sta reci? Ovaj je covek do mesta najboljeg na svetu ocigledno stigao ne samo krvavim radom vec,apsolutno je izvesno posle ovakvih izjava datih par minuta posle finala,i zbog jednostavne cinjenice da je ne nadprosecno nego ekstremno superiorno inteligentna osoba, koja je u zivotu naucila kako se o sebi zdravo,objektivno i zaista istinski misli. To za njega nije imao ko da ucini.To se mora SAM,ko ume i moze. Ima li to veze sa onim praznim bazenom iz kojeg je krenuo, to neka se pitaju oni koji su mu ga posredno "rezirali"u vrlo mladim godinama. BRAVO LJUDINO LJUDSKA I RETKA SPORTSKA VELICINO!

Vučica

pre 8 godina

Dragi Novače, budi gladan svih daljih titula, stameno stoj na prvom mestu ATP liste i mi smo gladni da te i dalje gledamo sa peharom u ruci.

Jednoruki Krstivoje

pre 8 godina

(kso, 31. januar 2016 16:08)

Vidi se da poznaješ materiju, pa bih te zamolio da daš svoju prognozu ko ove godine osvja Garos? Prijatelju uz lika koji se potpisao kao cedevita pobednik si sa komentarom za danas.

stb

pre 8 godina

"Nešto što sam shvatio prethodnih godina svoje karijere jeste da ne možete odvojiti profesionalno i privatno. Ista ste osoba."
Veliko poštovanje za Novaka. Jednostavno rečeno a tako istinito.

Nikola

pre 8 godina

Kakav čovek! Najveći srpski sportista svih vremena (a imali smo i imamo neverovatne sportiste) i ljudska veličina kakva se retko sreće. Po njegovom izražavanju se jednostavno vidi koliku zrelost Novak poseduje. Apsolutno zaslužuje sve što je do sad osvojio, a nema razloga da ne nastavi ovako i na dalje. Zadužio je svakog iskrenog ljubitelja pravog sporta i svakog njegovog navijača, a onima koji mu zvižde prilikom konstatacije da je šesti put u finalu AO (nakon pobede protiv Federera), konstantnih pokušaja stranih novinara da se umanji Novakov uspeh i neviđenih scena u tenisu (poput ponašanja publike prema njemu na US Openu, Vimbldonu itd...) poručujem da to mnogo više govori o njima nego o bilo kome drugome. Svaka čast, Novače! #11 and counting...

...

pre 8 godina

Velika vecina ne razume ono sto prica Novak..On je prevazisao ovaj sport,covek je provalio matrix, "prelazi igricu" kao covek u svim aspektima i to se preslikava i na terenu. Mislim da niko nije ocekivao ovakve rezulate pre par godina,i jos je uspeo da istraje na vrhu.Fantasticno!
Sto bi rekao jedan moj prijatelj-Pa zamislite da ste u Novakovoj kozi,99% ne bi mogli da izdrze njegov ritam i nacin zivota 6 meseci i to samo bez tenisa...
Novace zelim ti puno uspeha i pozitivne energije.

Vera

pre 8 godina

Tu se nema što dodati ni oduzeti.Nole,tebe se jednostavno mora voljeti,toliko si dostojanstven bio kod primanja pehara,a istovremeno sladak i drag,a RG ćeš sigurno osvojiti ,kad,tad...e onda ćemo svi poludjeti,zajedno s tobom.

Dylan Dog

pre 8 godina

@(Milan, 31. januar 2016 15:39)

Ta GOAT lista je potpuno izgubila svaki kredibilitet jer su njeni autori neotporni na pritiske. Dok je RFova 2006. bila prva na listi, Lejvorova 1969. je bila, prirodno druga. Kada je Novak odservirao svoju 2015. i skinuo tzv. maestra sa trona, brže bolje su dodali vremešnom Australijancu 4 nepostojeća mastersa, jer se preteča mastersa, Gran pri super serija počela održavati tek od 1970. godine. Dakle, služe se svačim. Uračunali su mrtvi hladni Lejvoru u masters rang turnire koje je osvojio te godine, a koji su tek naredne promovisani u ono na šta liče i dan danas.
Vrlo patetično.

Po meni je rang lista sa portala The Tenis Base daleko sveobuhvatnija, sa vrlo kompleksnim algoritmom izračunavanja All time poena, slično čuvenom Elo algoritmu za rangiranje.

Uzdravlje!

miroslav

pre 8 godina

Bravo NOLE, Za tebe je ovaj englez postao stalni musterija ali ipak mu nedaj popusta, dok su Federer i Nadal odsvirali svoje.Sad se pripremaj za ove klince sto dolaze iz pozadine. Slava tebi i tvojima.

Jumko

pre 8 godina

Novak ove godine uzima Rg! Nema ko da ga zaustavi. Izvinjavam se sto sam vas godinu dana nervirao, ubuduce ako budu negativni komentari o Novaku, a potpisani mojim nikom, znajte da nisam ja pisao. Pozdrav.

Posmatrac

pre 8 godina

Novak nas je doveo do ushicenja. Opravdanog! Ziva je sublimacija moci bazirane na vrlini. Pred njim se topi "celik" ljigavosti, inferiorne "superiornosti", podle ignoracije i nerazumevanja stvarnosti. Imaoci tenisa nisu ni sanjali sta ce se dogoditi u "njihovom sportu"!! A jeste njihov, smislili su ga i lepo organizovali, prvo za sebe pa onda i za druge. Novak napreduje iz dana u dan, od turnira do turnira, ali bas u svakom pogledu. Najupecatljivije je bilo njegovo drzanje za vreme i posle meca, novo, smireno suvereno, istinski mocno, zasnovano na opstem kvalitetu i naglasenoj posebnosti. Plemenitost prvog reda, ni trunka gladijatorstva! Novak je danas napravio nesto novo u svetu veoma ugrozenog sporta. Ulio mu je bas ono sta mu nedostaje - dusu! Prosto je osvetlio vrhunski sport - sobom. Bez namere, plana i svoje potrebe. Jednostavno je i to njegova uloga. On je vrhunskom sportu dao ljudski oblik, podsecam, i kada gubi, mozda tada i vise nego sada kada ovako bajkovito pobedjuje. A njegove poruke-odgovori, to je vec nesto izmedju poezije, nauke i religije, nije za novinare koliko za svakog savremenika ove sluzave epohe. O mladima da ne govorim, narocito nasoj stvarnoscu ugrozenoj omladini. Novak vise nije sportista, mislim da je od danas nesto sasvim drugo. Ne samo za nase "pleme" vec za citavu civilizaciju. On je zivi dokaz da napredak zaista postoji, samo razne sile hoce da ga sakriju, prljavo iskoriste ili ukradu. Novak je fantasticna ljudska pojava basnoslovne vrednosti.

bezgluteinska corba

pre 8 godina

Zar nije Roland Garos glavno jelo ove godine ????
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (FORZA Noleee 12 gs, 31. januar 2016 15:48)

Glavno jelo je ne tako daleke 2022 i odlazak sa 20+ GS!

Hrvat

pre 8 godina

koja je mrznja, pa nikad niko nenavija za noleta kad gori a kad pokori svit svi zele da se slikaju sa njim. Napried Nole, majstore sa dunava.

DžFK

pre 8 godina

Ocekujem da se sledece godine izmeni format tenisa kako Djokovic ne bi nikada mogao da sustigne Federera. Napravice neko potpuno novo takmicenje i zamrznuti Federera kao najboljeg u Open eri, mogu da se kladim.

VUK

pre 8 godina

(kso 31.januar 2016 16.08) ne jedan.. minimum tri RG uzima Novak.. i biće najsvetlija tačka svetskog sporta i tenisa., tamna mrlja u životu čovečanstva i ove planete će jedino biti tvoj neuspešni život. Hospitalizacija za trolove!

bazan

pre 8 godina

Sjajno ali nadam se da nece igrati sve moguce turnire da bi se spremio za RG, recimo neka igra Monte Carlo i Madrid ali neka preskoci Barselonu i Rim.
(LOL, 31. januar 2016 17:07)

Nije nikada ni igrao u Barseloni.Mozda pre 2011.

Predo 2

pre 8 godina

Ово је као у оној анегдоти "Џаба сте кречили". Дилан дог је лепо приметио да су они који креирају ГОАТ листу одједном променули критеријум и сада је најбоља година на листи она Лејверова, а 10-ак година док је Федерерова била прва све је било у реду. Елем у мом граду, неко је написао нешто духовито, надлежни су наравно то прекречили, а тај исти лик је написао "џаба сте кречили", ови су опет прекречили, а лик је написао "а шта сада?" и ту је "разговор" био завршен. Како су ови кренули, очекујем ускоро да и на "Тенис бејзу" промене критеријуме, кад се Новак приближи врху или кад претекне Роџера. Тешко је увек причати о најбољем икад, али по мени, претекао је групу у којој су (овим редоследом) Лендл, Сампрас и Надал, а испред њега су остале саме легенде Федерер, Лејвер и Борг. Мислим да му још мало фали да их достигне и желим му да у томе успе. Напред момчино, желим ти да по још нечему достигнеш Федерера, јер су деца много важнија од тениса.

srbEUin

pre 8 godina

Voleo bih da prestignes Federera po GS titulama pa makar nikad ne osvojio Roland Garos!(Joxa, 31. januar 2016 15:48)
Da ne beše Soderlinga Rodoljub NIKADA ne bi osvojio RG, kao što ni Pit nije. Toliko hvali Stana, jer je sprečio Noleta da ga već sada u svemu preskoči.
A u stvari samo privremeno odložio.
Zapadni mediji ne mogu preboleti WB015, USO015 i sada AO016 na kojima je nole deklasirao njihovog miljenika.
Rana koja nikada neće zaceliti. Nikada Nole za njih neće biti najbolji. Izmišljaće milion različitih izgovora.

Za mene lično je Noletov najveći uspeh USO 015. Tada je dokazao da može sam protiv svih. Sada je samo potvrdio.

Dani

pre 8 godina

Ajmo da glasamo za najboljeg ikada na sajtu eurosporta, za sada Nole vodi!
http://lebuzz.eurosport.co.uk/polls/vote-whos-the-greatest-mens-tennis-player-of-all-time-10519/

Dylan Dog

pre 8 godina

@(anica, 31. januar 2016 18:10)

Evo linka za all time TB listu: https://thetennisbase.com/?enlace=rankings&accion=allTimeTM, a evo i za best season:
https://thetennisbase.com/?enlace=records&id=EBITTOVXUV. U sekciji Rangings FAQ imate dato objašnjenje o algoritmu računanja renkning bodova.

Pozdrav,

Путнук П

pre 8 godina

НОвак је укратко сумирао о свему оно што је најважније, а посебно мислим да је је тачно ово:
"Pokušavam da posvetim veliki deo svog vremena, energije i misli kako bih sebe učinio najboljom mogućom osobom i najboljim igračem koji mogu da budem"

tesko poverovati

pre 8 godina

Ово је као у оној анегдоти "Џаба сте кречили". Дилан дог је лепо приметио да су они који креирају ГОАТ листу одједном променули критеријум и сада је најбоља година на листи она Лејверова, а 10-ак година док је Федерерова била прва све је било у реду.
(Predo 2, 31. januar 2016 19:26)


Potpuno tacno, GOAT je krajem novembra pokazivao da Novak ima najbolju sezonu od 41 poena, cime je pretekao Federera sa 40 poena (sezona 2006). Treca je bila sezona Rod Lejvera iz 1969. sa 39 poena. Sada, odjednom, na prvom mestu je Rod Lejverova sezona sa 45 poena, otkud sada promena kada je covek odigrao sezonu pre 46 godina, a GOAT lista postoji vec neko vreme!? Pri tome, za Rod Lejverovu sezonu stoji zvezdica i ispod tabele pise objasnjenje iste: "needs review". Kakav review je potreban pa nija ta sezona od juce!? Potpuno sokantno, moram reci...