Petak, 15.01.2016.

14:00

Novak, Mari, Stan, Rodžer: Čiji put je najlakši?

Prvi mečevi glavnog žreba igraće se u ponedeljak, ali za najveći broj onih koji tenis vole turnir je počeo onog trenutka kada im je pred očima “kostur“.

Izvor: Saša Ozmo

Novak, Mari, Stan, Rodžer: Èiji put je najlakši? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

74 Komentari

Sortiraj po:

Jeremija

pre 8 godina

Marej ima najlakši žreb .
PROGNOZA : očekivana polufinala - Djoković/Federer i Vavrinka/Marej , a dalje se već ne zna , ili zna .
Napred No1e !

Glas Srbije

pre 8 godina

Dr. Roddick je u stvari veliki ljubitelj Novak Djokovica, redovno prati sve clanke objavljene o Novaku, po celu noc ljubi njegovu sliku a provokacije koristi iskljucivo da ljudi pisu sto vise lepih komentara o Novaku koje on posle sa uzivanjem cita.

Beobrad

pre 8 godina

@Gajetano
Prijatelju, ovaj sto pise da si neprijatan tripuje da je ja!
Ne slusaj ga, ja te postujem i uvek procitam tvoj komentar!
Pozdrav tebi.

Harry potter 2

pre 8 godina

Tekst je odlican, osim potcenjivanja Zoao Souze, koji ne samo da je mnogo kvalitetniji igrac od prva 2 Marejeva protivnika, nego je i potencijal za prvih 10, ko ga je gledao zna o cemu pricam. Inace Nadal ima najpakleniji zreb. Voleo bi da Nole uzme opet turnir, ali nesto imam utisak da nece, bas zato sto ga svi vide kao pobednika 2 nedelje pre kraja. Moj pik je ipak Endi Marej, bas zbog tih izgubljenih finala u Australiji.

Dr.Roddick

pre 8 godina

Finale federer vs vavrinka 3:1
ovo je rodžerova godina za istoriju osvaja 2 gs i 5 m i mk, uzima 1 mesto od n0la posle wimb. a n0l0 ispada iz top 10 na kraju godine. Ovo je naj realnije da će se desiti u to sam siguran lol

Gajetano

pre 8 godina

@Beobrad
Izvinjavam se, veliko je to jedno zamesateljstvo:)

@Svete
:)))))))) pa kad se covek zove Kaljdjdkak, sta mi tu mozemo:)))

Veliki pozdrav za obojicu,

danix

pre 8 godina

Kostur se pravi na osnovu rejtinga na ATP listi,ali sve zavisi u kakvoj formi dolaze teniseri na turnir.Na svim turnirima cesto imamo pozitivno i negativno iznenadjenje,tako da nekada moze biti opasniji 50-ti igrac sa ATP nego 5-ti.
S druge strane,veliko je pitanje u kakvoj formi dolaze i nosioci,kome vise odgovara aktuelna podloga terena,pa klima,pa jos mnogo razlicitih faktora koji uticu na igru svakog igraca i zato treba ocekivati da neki nosioci "nagaze minu" gdje se nikada nisu nadali.
Novak ima najvece sanse da osvoji AO zato sto,od svih ostalih nosilaca,ima,pored fizickih predispozicija i najjaci mentalni sklop.Mislim da ce,pred svojom publikom,zablistati mladi Kirgios i da ce daleko stici i dokazati da je predvodnik mlade garde koja uveliko kasni sa izlaskom na veliku scenu teniskog dramskog pozorista.

AleksandarRS

pre 8 godina

Mene samo jedno pitanje muci! Sve ovo laksi, tezi zreb, bla, bla, bla ... Mene muci, hoce li mu svi zajedno uzeti 100 gemova? Zbog tiketa!

Max

pre 8 godina

Naravno da je Novak apsolutni favorit. Velike su šanse da dođe do finale, ali kod Mareja je neizvesno - Vavrenka ima podjednake šanse. Meni je Nadal enigma. On obojicu može da dobije, bolji je nego prošle god i to je dovoljno, ali za Đokovića nije dovoljno i on to zna. Može biti da će ići do četvrtfinala-polufinala pa da posle sve karte baci na RG. Sporija podloga, to mu je možda poslednja šansa da karijeru završi sa 1 slemova. Inače, od pomenute trojice, mislim da bi mu nepredvidivi Stan bio najteži protivnik u finalu. On hvata zadnji voz, napuniće ove god. 31. Marej, i da igra fantastično raspašće se u petom setu kao i uvek.

v

pre 8 godina

Igraci koji su u finoj formi i koji mogu da namuce u Bedrih, Raonic, Marej i Federer. Neki su nepoznanica. Tu mislim na Vavrinku i Kirgiosa. Mozda i Nisikorija. Naravno govorim u globalu, neki nisu u Novakovoj polovini. Ipak ja zaista ne vidim ko moze Novaka da pobedi. Pre mislim da sansu ima neko koga ne ocekujemo da tako nesto ucini, kao sto je Anderson nicim izazvan priredio ozbiljne ''traume'' nama navijacima dok konacno nije pao :) Videcemo....jedva cekam prvi Novakov mec sa mladim i perspektivnim teniserom.

drago

pre 8 godina

Cilic bi trebao u 4-finale. Na zadnjih 5 Slamova ima titulu, polufinale, 2 cetvrt-finala i jednu osminu. Na zadnja 3: osmina, cetvrt-finale i polufinale. Jos je sad i u boljoj formi.

anica

pre 8 godina

(ToftS, 15. januar 2016 15:55)
Ne gledam koliko godina ima Karlovic, vec njegov servis. Nista lose nisam mislila...mada, kada je prosao Andersona moze svakoga.
Federer lakse izlazi na kraj sa serverima, zbog blok riterna...Nole ume da se malo pomuci, ali bice sve ok.

nevski

pre 8 godina

Nije turnir ni poceo,a,predvidjamo,pa ako tako treba da bude,neka moje predvidjanje finala bude Djokovic —Vavrinka,Djokovic dobija u cetiri seta. Nekako mi je Vavrinka,kada slozi kockice i razgranici sam sa sobom sta hoce,najveci takmac Novaku trenutno. U svakom slucaju,zelim svima nama lep AO za gledanje,a Novaku uspeh i jedanaesti slem.

ToftS

pre 8 godina

(svete)

Kad vec pomenu velikog Agasija valjda znas da tada mladi Federer protiv njega ima 8:3 h2h, a nakon sto je Agasi napunio 33g 8:0 za Rodzera.

Svete

pre 8 godina

@Kaljdjdkak

Au, bas sam te iznervirao:)))

I da, Novak osvaja, a Faderer ispada pre polufinala. Cuvaj zivce, trebace ti.
(Gajetano, 15. januar 2016 17:36)

Toliko si ga iznervirao da nije mogao ni ime da otkuca nego je u naletu besa pesnicom udarao po tastaturi i tako je dobio nadimak.

Dr.Roddick

pre 8 godina

Najverovatniji protivnici naseg n0la do polufinala: Cung(19), Dodig(31), Seppi(31), Simon(31), Tsonga(30), Karlovic(36), Nisikori(26), Federer(35)

Prosek godina ovih igraca je oko 30-31, pa vi vidite kome je najlaksi zreb lol

Strasna konkurencija, trebalo bi da ga zovu Gerontoloski Open, umesto AO.

Svete

pre 8 godina

Najverovatniji protivnici naseg n0la do polufinala: Cung(19), Dodig(31), Seppi(31), Simon(31), Tsonga(30), Karlovic(36), Nisikori(26), Federer(35)

Prosek godina ovih igraca je oko 30-31, pa vi vidite kome je najlaksi zreb lol

Strasna konkurencija, trebalo bi da ga zovu Gerontoloski Open, umesto AO.
(Dr.Roddick, 15. januar 2016 17:07

Prosek godina Bullsa u najuspesnijoj sezoni u istoriji jednog NBA tima je bio bas toliko koliko si napisao, a da ne brojimo godine San Antonija koji je sinoc ugazio Lebrona i kompaniju !
Nego za nekog ko je rekao da ce da se strpi da Novak izdominira jos 6 godina pa da ce poceti da ga zeza kada posle toga bude poceo da gubi, zvucis poprilicno nestrpljivo ?
Konkurencija je danas takva da Novak do za par meseci stize Federera po zaradi od tenisa a mladji je 6 godina od njega. Do njegovih godina moze da dobaci i do 200, a nagradni fondovi u tenisu kao i generalno u sportu rastu iskljucivo zbog slabije konkurencije, kada je to mnogo jace fondovi opadaju to je valjda logicno, tako i funkcionise danasnja megatrend Srbija ? Da li si ti polaznik megatrenda ?

neko iz mase

pre 8 godina

Mislim da ce Nadal doci do finala, sto bi Novaku bilo i najbolje ako i on stigne do kraja.jako ce biti nezgodno polufinale ili protiv Federera ili porotiv Berdiha koi sve bolje igra protiv Novaka.Nadam se da ce Novak prebroditi polufinale a u finalu najgora opcija je Marej....

bagzi

pre 8 godina

@dr r0ddick
Do skoro sam mislio da trolujes na vestima o Novaku ali komentari na svakoj ali bas svakoj vesti gde su Novak ili tenis u pitanju... Iskreno, ja bih se zabrinuo.

jedran dvra tri

pre 8 godina

Bice zanimljiva sezona i prvi gs. Djokovic ako uzme titulu, mislim da ce imati lepu priliku da prestigne Nadal i Samprasa sa 14 gs titula, a i Federera sa 17. Ako Nadal ne osvoji Rolan Garos ne verujem da ce do kraja karijere uzeti vise od 15e gs titule, a Federeru je ova sezona zadnja sansa da se oprosti sa gs titulom. Mada Djokovic moze da postane prvi u open eri ko je ocistio godinu, ali ako ne uzme sve 4 gs titule ove sezone, uzece sledece. Prvi favorit je Djokovic klasika, realno sanse su minimalne da nek drugi osvoji AO. Nadal je los, Federer i Marej najvise finale. Vavrinka, mislim da mu je dosta, mada mi je ipak drugi favorit. Zanimljivo ce biti da vidimo hoce konacno neko 1990. godiste ili mladji isplivati, Djokovic i Nadal su vec u tim godinama osvajali gs. Iz te nove generacije Kirgios, Dimitrov, Raonic, Tomic, Chung, Coric, Zverev... Ako niko ne pripreti ozbiljno, mislim da ce Djokovic lagano ostati broj jedan citavu 2016. godinu.

Spin Dr.

pre 8 godina

Koliko je seta uzeo bese onaj svajcarski celavko protiv Nolenceta u zadnja dva njihova okrsaja ovde na AO?
Kirios ide u polufinale i tu ce ga nas Nole izbubecati a nakon toga i onog rosavog nadupenka u finalu. Zivi bili pa videli.

eee

pre 8 godina

finale Novak-Rafa, realno na velikim turnirima Marej nema neku sansu protiv Rafe..jedino Vavrinka ako poludi moze da dobije Rafu :)naravno,titula ide Novaku :D

poznavalac

pre 8 godina

U rukama Djokovic Novaka reket je ubojita sprava,terminatoru je svejedno kakav je zreb,svi ce doci na red.AO samo usputna stanica za popunu jos jednim GS na putu do najboljeg u istoriji ovog sporta.

Svete

pre 8 godina

Novaku, kao i uvek! Ništa to više nije čudno, njemu kao da tata namešta od samog početka. Retko, ali baš retko (na prste jedne ruke može da se izbroji) ima neke tenisere do polufinala! I ono što kao ima svi ispadnu i može slobodno da se kaže da čovek ima nevidjenu sreću, ta sreća ga je i dovela tu gde je sada! Da ne kažem da je taj uspon počeo i kada su Rodzer i Rafa pali što zbog godina, što zbog povreda.
(ju ju, 15. januar 2016 15:28)

Greska, Marej ima najlaksi zreb i sada i generalno kroz celu karijeru ako malo bolje pogledas shvatices zasto je to tako !
Jos jedna greska, Federerov uspon je poceo zbog Samprasove penzije i Agasijevih godina a ne Novakov to ti je velika greska a Nadal nikada nije bio ozbiljnije povredjen, najteze povrede u karijeri je doziveo 2011, Novak ga je te godine 6 puta zestoko povredio...
Morace ovaj sajt da uvede neku vrstu registracije, imam osecaj da jedna te ista buuudala koristi vise imena, i ne zna se koje ime je besmislenije !
Cekamo 11.GS, navijaj bote za to.

Svete

pre 8 godina

Novaku, kao i uvek! Ništa to više nije čudno, njemu kao da tata namešta od samog početka. Retko, ali baš retko (na prste jedne ruke može da se izbroji) ima neke tenisere do polufinala! I ono što kao ima svi ispadnu i može slobodno da se kaže da čovek ima nevidjenu sreću, ta sreća ga je i dovela tu gde je sada! Da ne kažem da je taj uspon počeo i kada su Rodzer i Rafa pali što zbog godina, što zbog povreda.
(ju ju, 15. januar 2016 15:28)

Greska, Marej ima najlaksi zreb i sada i generalno kroz celu karijeru ako malo bolje pogledas shvatices zasto je to tako !
Jos jedna greska, Federerov uspon je poceo zbog Samprasove penzije i Agasijevih godina a ne Novakov to ti je velika greska a Nadal nikada nije bio ozbiljnije povredjen, najteze povrede u karijeri je doziveo 2011, Novak ga je te godine 6 puta zestoko povredio...
Morace ovaj sajt da uvede neku vrstu registracije, imam osecaj da jedna te ista buuudala koristi vise imena, i ne zna se koje ime je besmislenije !
Cekamo 11.GS, navijaj bote za to.

MM

pre 8 godina

Slazem se sve sa tobom. Mene jedino plasi Marej i Vavrinka!!! Federer ne da je los,vec mislim da je njemu sada najveci problem da dobije,ne samo Novaka vec i druge malo jace igrace,na 3 dobijena seta. E tu je ono sto me plasi kod Vavrinke a pogotovo Marej,jer je figurativno receno 'stoka' i najmanje volim da gledam Novakove meceve sa njim!!! Marej je u stanju do besvesti da vraca,a retko kada to vracanje(koje mislim da je najbolje na svetu,ako mogu tako da kazem) pretvara u efikasne napade i direktne poene.E tu me plasi,da u tom silnom vracanju Novak cesto pogresi iz frustracije,jer je Mareju bas tesko napraviti poen iz razloga koji sam naveo(jak,puno brz i najdefanzivniji na svetu)! Iz nekih slicnih razloga me i Stan plasi,mada jasno je,vise ako prorade oni njegovi napadi,kao sto su na RG-u! To mi se nikako ne dopada! Sve u svemu,nece Novaku biti tako lako,ali nije mu prvi put,pa ga vidim najmanje u finalu,a 80 do 90% da uzima titulu(mozda sam previse optimistican,ali eto:-):-):-))!!!

Kaljdjdkak

pre 8 godina

@Gajetano
Au sto si se ti nalupetao. Sta kazes, Federer i Vavrinka ispadaju al zato Kirjos dolazi do polufinala? A Nadal do finala? Ti ili ne gledas tenis uopste ili si samo glup, nema trece.Kakav Nadal,idi leci se negde.

ju ju

pre 8 godina

Novaku, kao i uvek! Ništa to više nije čudno, njemu kao da tata namešta od samog početka. Retko, ali baš retko (na prste jedne ruke može da se izbroji) ima neke tenisere do polufinala! I ono što kao ima svi ispadnu i može slobodno da se kaže da čovek ima nevidjenu sreću, ta sreća ga je i dovela tu gde je sada! Da ne kažem da je taj uspon počeo i kada su Rodzer i Rafa pali što zbog godina, što zbog povreda.

Stefan

pre 8 godina

Ovako da i ja dam svoje vidjenje zreba
Sto se Novaka tice nema sta tu da se kaze.Cung z zagrevanje,Dodig kao priprema za Karlovica,trebalo bi bez problema do polufinala pa sta bude,ali ocekujem pobedu protiv verovatno ne Federera i onda finale sa Rafom.
Viktor bi trebalo bez problema da dobije Navu,onda protiv Travera eventualno u 4 seta, pa sa Milosem ce zavisiti od servisa,uslova igre i tako dalje.
Krajinovic bi mogao da dobije Kudlu,a Sepiju da uzme set ili dva,pa zastno ne i tri.
Od lajovica ocekujem samo dostojan otpor Kveriju.


Da prokomentarisem i zene
Ana u prva dva kola ima anonimuskinje(pratim tenis pomno vec 6 godina i nisam cuo za ove Australijanke),moze da dobije i Kiz,ali sve zavisi da li ce joj biti do tenisa.
Jelena takodje bi trebalo bez problema 2 kola,onda ako dobije Timeu moze i do cetvrtfinala.
Bojana ce najverovatnije izgubiti.
Krunic bi mogla da bude iznenadjenje.Igrala je dobro protiv Age u Senzenu,Busar nije u formi,pitanje da li ce i igrati

ToftS

pre 8 godina

(anica)

Bas si realna Anice, Rodzeru su lagani Berdih, Dimitrov, Dolgopolov i Kirijos (igraci koji mogu svakoga da iznenade) a tebe brine Karlovic sa 37 godina koji u "raspaloj" Federerovoj generaciji nikad nije bio "top 10" igrac

Dejan.M...

pre 8 godina

Novaku, kao i uvek! Ništa to više nije čudno, njemu kao da tata namešta od samog početka. Retko, ali baš retko (na prste jedne ruke može da se izbroji) ima neke tenisere do polufinala! I ono što kao ima svi ispadnu i može slobodno da se kaže da čovek ima nevidjenu sreću, ta sreća ga je i dovela tu gde je sada! Da ne kažem da je taj uspon počeo i kada su Rodzer i Rafa pali što zbog godina, što zbog povreda.
(ju ju, 15. januar 2016 15:28)

pa drudze moj, nema ni cetri sata, a tih vec pijan ko letva!

Zigzag

pre 8 godina

novaku bi najmanje odgovarao karlovic zbog iznimno kvalitetne serve and volley igre,ali ne vidim nacina da osim ive(koji isto nema skoro nikakve sanse)itko moze da ga zaustavi.....

Gajetano

pre 8 godina

Iskustvo nas uci da je zreb jedna stvar (teorija), a razvoj dogadjaja na turniru nesto sasvim drugo (praksa). Gledajuci projektovane protivnike za prva cetiri nosioca od 3. kola do polufinala, Vavrinka ima ubedljivo najtezi zreb, Federer za nijansu laksi, Novak jos laksi, a Marej ubedljivo najlaksi (nema nijednu minu do polufinala). U polufinalu i finalu ostaju najjaci i tu je sve moguce, a o formi, favoritima i mogucim iznenadjenjima videcemo tokom samog turnira.

Ali ono sto je mozda vaznije i od samog zreba je ko ce svoje meceve igrati dan ranije, tj. ko ce sveziji uci u polufinale i finale. Ta nijansa cesto je odlucivala pobednike GS turnira, a Djokovic je taj ceh najskuplje platio upravo u finalu prethodnog Rolan Garosa.

Cenim da ce Federer (finale AO nije video jos od 2010.) i Vavrinka (pretezak zreb) ispasti pre polufinala. Ako bude tako, onda je finale Djokovic-Nadal vrlo izvesno, jer Marej protiv Nadala ne ume.

Kirios je moj "dark horse". Decko je veliki talenat, ima vec dva 1/4 finala GS, a kao projektovani buduci sampion red je da ovaj put na domacem terenu napravi korak dalje i udje u polufinale, gde bi mu bio kraj.

Pobednik: Novak Djokovic

Pozdrav,

anica

pre 8 godina

Potajno se nadam da i dalje moze da bude kao pre, ali realnost mi kaze da Rafa ne moze daleko da dogura na ovom GS, po meni najtezi zreb. Nije tacno da Federer ima tezak zreb, lako ce matori da dodje do "bijaca"...ali neka pusti bradu dve nedelje taman:)
Ne svidja mi se Karlovic kod Noleta, mada je ipak 3 seta.

optimus prime

pre 8 godina

Nadal stvarno nije imao sreće, mislim, da dobiješ Verdaska u prvom kolu je vrlo težak protivnik iako je već u godinama on nije mačji kašalj, iskusan je i može biti vrlo nezgodno. Zatim posle toga idu Raonić ili Vavrinka, e tek će tu biti teško. Oprezan treba da bude i Novak, je mladi talentovani Koreanac nema šta da izgubi i daće sve od sebe protiv jednog od najboljih u istoriji tenisa. Polufinala: Djokovic-Federer i Vavrinka-Marej.

baki

pre 8 godina

Daleko od lakog zreba (na stranu Novakova forma). Novaku se na putu do finala nalaze 2 od 3 igraca koji mu najmanje odgovaraju za datu rundu turnira. Nisikori u cetvrtfinalu (ako je zdrav, veliki problemi) i Fedex u polufinalu (neko ko Novaku najmanje odgovara od svih igraca). Protivnici do cetvrtfinala za Novaka nisu bitni, jer jel moze neko da se seti kada je Novak izgubio pre 1/4?

Gajetano

pre 8 godina

Iskustvo nas uci da je zreb jedna stvar (teorija), a razvoj dogadjaja na turniru nesto sasvim drugo (praksa). Gledajuci projektovane protivnike za prva cetiri nosioca od 3. kola do polufinala, Vavrinka ima ubedljivo najtezi zreb, Federer za nijansu laksi, Novak jos laksi, a Marej ubedljivo najlaksi (nema nijednu minu do polufinala). U polufinalu i finalu ostaju najjaci i tu je sve moguce, a o formi, favoritima i mogucim iznenadjenjima videcemo tokom samog turnira.

Ali ono sto je mozda vaznije i od samog zreba je ko ce svoje meceve igrati dan ranije, tj. ko ce sveziji uci u polufinale i finale. Ta nijansa cesto je odlucivala pobednike GS turnira, a Djokovic je taj ceh najskuplje platio upravo u finalu prethodnog Rolan Garosa.

Cenim da ce Federer (finale AO nije video jos od 2010.) i Vavrinka (pretezak zreb) ispasti pre polufinala. Ako bude tako, onda je finale Djokovic-Nadal vrlo izvesno, jer Marej protiv Nadala ne ume.

Kirios je moj "dark horse". Decko je veliki talenat, ima vec dva 1/4 finala GS, a kao projektovani buduci sampion red je da ovaj put na domacem terenu napravi korak dalje i udje u polufinale, gde bi mu bio kraj.

Pobednik: Novak Djokovic

Pozdrav,

optimus prime

pre 8 godina

Nadal stvarno nije imao sreće, mislim, da dobiješ Verdaska u prvom kolu je vrlo težak protivnik iako je već u godinama on nije mačji kašalj, iskusan je i može biti vrlo nezgodno. Zatim posle toga idu Raonić ili Vavrinka, e tek će tu biti teško. Oprezan treba da bude i Novak, je mladi talentovani Koreanac nema šta da izgubi i daće sve od sebe protiv jednog od najboljih u istoriji tenisa. Polufinala: Djokovic-Federer i Vavrinka-Marej.

Dejan.M...

pre 8 godina

Novaku, kao i uvek! Ništa to više nije čudno, njemu kao da tata namešta od samog početka. Retko, ali baš retko (na prste jedne ruke može da se izbroji) ima neke tenisere do polufinala! I ono što kao ima svi ispadnu i može slobodno da se kaže da čovek ima nevidjenu sreću, ta sreća ga je i dovela tu gde je sada! Da ne kažem da je taj uspon počeo i kada su Rodzer i Rafa pali što zbog godina, što zbog povreda.
(ju ju, 15. januar 2016 15:28)

pa drudze moj, nema ni cetri sata, a tih vec pijan ko letva!

baki

pre 8 godina

Daleko od lakog zreba (na stranu Novakova forma). Novaku se na putu do finala nalaze 2 od 3 igraca koji mu najmanje odgovaraju za datu rundu turnira. Nisikori u cetvrtfinalu (ako je zdrav, veliki problemi) i Fedex u polufinalu (neko ko Novaku najmanje odgovara od svih igraca). Protivnici do cetvrtfinala za Novaka nisu bitni, jer jel moze neko da se seti kada je Novak izgubio pre 1/4?

Svete

pre 8 godina

Novaku, kao i uvek! Ništa to više nije čudno, njemu kao da tata namešta od samog početka. Retko, ali baš retko (na prste jedne ruke može da se izbroji) ima neke tenisere do polufinala! I ono što kao ima svi ispadnu i može slobodno da se kaže da čovek ima nevidjenu sreću, ta sreća ga je i dovela tu gde je sada! Da ne kažem da je taj uspon počeo i kada su Rodzer i Rafa pali što zbog godina, što zbog povreda.
(ju ju, 15. januar 2016 15:28)

Greska, Marej ima najlaksi zreb i sada i generalno kroz celu karijeru ako malo bolje pogledas shvatices zasto je to tako !
Jos jedna greska, Federerov uspon je poceo zbog Samprasove penzije i Agasijevih godina a ne Novakov to ti je velika greska a Nadal nikada nije bio ozbiljnije povredjen, najteze povrede u karijeri je doziveo 2011, Novak ga je te godine 6 puta zestoko povredio...
Morace ovaj sajt da uvede neku vrstu registracije, imam osecaj da jedna te ista buuudala koristi vise imena, i ne zna se koje ime je besmislenije !
Cekamo 11.GS, navijaj bote za to.

anica

pre 8 godina

Potajno se nadam da i dalje moze da bude kao pre, ali realnost mi kaze da Rafa ne moze daleko da dogura na ovom GS, po meni najtezi zreb. Nije tacno da Federer ima tezak zreb, lako ce matori da dodje do "bijaca"...ali neka pusti bradu dve nedelje taman:)
Ne svidja mi se Karlovic kod Noleta, mada je ipak 3 seta.

MM

pre 8 godina

Slazem se sve sa tobom. Mene jedino plasi Marej i Vavrinka!!! Federer ne da je los,vec mislim da je njemu sada najveci problem da dobije,ne samo Novaka vec i druge malo jace igrace,na 3 dobijena seta. E tu je ono sto me plasi kod Vavrinke a pogotovo Marej,jer je figurativno receno 'stoka' i najmanje volim da gledam Novakove meceve sa njim!!! Marej je u stanju do besvesti da vraca,a retko kada to vracanje(koje mislim da je najbolje na svetu,ako mogu tako da kazem) pretvara u efikasne napade i direktne poene.E tu me plasi,da u tom silnom vracanju Novak cesto pogresi iz frustracije,jer je Mareju bas tesko napraviti poen iz razloga koji sam naveo(jak,puno brz i najdefanzivniji na svetu)! Iz nekih slicnih razloga me i Stan plasi,mada jasno je,vise ako prorade oni njegovi napadi,kao sto su na RG-u! To mi se nikako ne dopada! Sve u svemu,nece Novaku biti tako lako,ali nije mu prvi put,pa ga vidim najmanje u finalu,a 80 do 90% da uzima titulu(mozda sam previse optimistican,ali eto:-):-):-))!!!

eee

pre 8 godina

finale Novak-Rafa, realno na velikim turnirima Marej nema neku sansu protiv Rafe..jedino Vavrinka ako poludi moze da dobije Rafu :)naravno,titula ide Novaku :D

jedran dvra tri

pre 8 godina

Bice zanimljiva sezona i prvi gs. Djokovic ako uzme titulu, mislim da ce imati lepu priliku da prestigne Nadal i Samprasa sa 14 gs titula, a i Federera sa 17. Ako Nadal ne osvoji Rolan Garos ne verujem da ce do kraja karijere uzeti vise od 15e gs titule, a Federeru je ova sezona zadnja sansa da se oprosti sa gs titulom. Mada Djokovic moze da postane prvi u open eri ko je ocistio godinu, ali ako ne uzme sve 4 gs titule ove sezone, uzece sledece. Prvi favorit je Djokovic klasika, realno sanse su minimalne da nek drugi osvoji AO. Nadal je los, Federer i Marej najvise finale. Vavrinka, mislim da mu je dosta, mada mi je ipak drugi favorit. Zanimljivo ce biti da vidimo hoce konacno neko 1990. godiste ili mladji isplivati, Djokovic i Nadal su vec u tim godinama osvajali gs. Iz te nove generacije Kirgios, Dimitrov, Raonic, Tomic, Chung, Coric, Zverev... Ako niko ne pripreti ozbiljno, mislim da ce Djokovic lagano ostati broj jedan citavu 2016. godinu.

ToftS

pre 8 godina

(anica)

Bas si realna Anice, Rodzeru su lagani Berdih, Dimitrov, Dolgopolov i Kirijos (igraci koji mogu svakoga da iznenade) a tebe brine Karlovic sa 37 godina koji u "raspaloj" Federerovoj generaciji nikad nije bio "top 10" igrac

Svete

pre 8 godina

Novaku, kao i uvek! Ništa to više nije čudno, njemu kao da tata namešta od samog početka. Retko, ali baš retko (na prste jedne ruke može da se izbroji) ima neke tenisere do polufinala! I ono što kao ima svi ispadnu i može slobodno da se kaže da čovek ima nevidjenu sreću, ta sreća ga je i dovela tu gde je sada! Da ne kažem da je taj uspon počeo i kada su Rodzer i Rafa pali što zbog godina, što zbog povreda.
(ju ju, 15. januar 2016 15:28)

Greska, Marej ima najlaksi zreb i sada i generalno kroz celu karijeru ako malo bolje pogledas shvatices zasto je to tako !
Jos jedna greska, Federerov uspon je poceo zbog Samprasove penzije i Agasijevih godina a ne Novakov to ti je velika greska a Nadal nikada nije bio ozbiljnije povredjen, najteze povrede u karijeri je doziveo 2011, Novak ga je te godine 6 puta zestoko povredio...
Morace ovaj sajt da uvede neku vrstu registracije, imam osecaj da jedna te ista buuudala koristi vise imena, i ne zna se koje ime je besmislenije !
Cekamo 11.GS, navijaj bote za to.

neko iz mase

pre 8 godina

Mislim da ce Nadal doci do finala, sto bi Novaku bilo i najbolje ako i on stigne do kraja.jako ce biti nezgodno polufinale ili protiv Federera ili porotiv Berdiha koi sve bolje igra protiv Novaka.Nadam se da ce Novak prebroditi polufinale a u finalu najgora opcija je Marej....

poznavalac

pre 8 godina

U rukama Djokovic Novaka reket je ubojita sprava,terminatoru je svejedno kakav je zreb,svi ce doci na red.AO samo usputna stanica za popunu jos jednim GS na putu do najboljeg u istoriji ovog sporta.

Zigzag

pre 8 godina

novaku bi najmanje odgovarao karlovic zbog iznimno kvalitetne serve and volley igre,ali ne vidim nacina da osim ive(koji isto nema skoro nikakve sanse)itko moze da ga zaustavi.....

ju ju

pre 8 godina

Novaku, kao i uvek! Ništa to više nije čudno, njemu kao da tata namešta od samog početka. Retko, ali baš retko (na prste jedne ruke može da se izbroji) ima neke tenisere do polufinala! I ono što kao ima svi ispadnu i može slobodno da se kaže da čovek ima nevidjenu sreću, ta sreća ga je i dovela tu gde je sada! Da ne kažem da je taj uspon počeo i kada su Rodzer i Rafa pali što zbog godina, što zbog povreda.

Dr.Roddick

pre 8 godina

Najverovatniji protivnici naseg n0la do polufinala: Cung(19), Dodig(31), Seppi(31), Simon(31), Tsonga(30), Karlovic(36), Nisikori(26), Federer(35)

Prosek godina ovih igraca je oko 30-31, pa vi vidite kome je najlaksi zreb lol

Strasna konkurencija, trebalo bi da ga zovu Gerontoloski Open, umesto AO.

Svete

pre 8 godina

Najverovatniji protivnici naseg n0la do polufinala: Cung(19), Dodig(31), Seppi(31), Simon(31), Tsonga(30), Karlovic(36), Nisikori(26), Federer(35)

Prosek godina ovih igraca je oko 30-31, pa vi vidite kome je najlaksi zreb lol

Strasna konkurencija, trebalo bi da ga zovu Gerontoloski Open, umesto AO.
(Dr.Roddick, 15. januar 2016 17:07

Prosek godina Bullsa u najuspesnijoj sezoni u istoriji jednog NBA tima je bio bas toliko koliko si napisao, a da ne brojimo godine San Antonija koji je sinoc ugazio Lebrona i kompaniju !
Nego za nekog ko je rekao da ce da se strpi da Novak izdominira jos 6 godina pa da ce poceti da ga zeza kada posle toga bude poceo da gubi, zvucis poprilicno nestrpljivo ?
Konkurencija je danas takva da Novak do za par meseci stize Federera po zaradi od tenisa a mladji je 6 godina od njega. Do njegovih godina moze da dobaci i do 200, a nagradni fondovi u tenisu kao i generalno u sportu rastu iskljucivo zbog slabije konkurencije, kada je to mnogo jace fondovi opadaju to je valjda logicno, tako i funkcionise danasnja megatrend Srbija ? Da li si ti polaznik megatrenda ?

nevski

pre 8 godina

Nije turnir ni poceo,a,predvidjamo,pa ako tako treba da bude,neka moje predvidjanje finala bude Djokovic —Vavrinka,Djokovic dobija u cetiri seta. Nekako mi je Vavrinka,kada slozi kockice i razgranici sam sa sobom sta hoce,najveci takmac Novaku trenutno. U svakom slucaju,zelim svima nama lep AO za gledanje,a Novaku uspeh i jedanaesti slem.

bagzi

pre 8 godina

@dr r0ddick
Do skoro sam mislio da trolujes na vestima o Novaku ali komentari na svakoj ali bas svakoj vesti gde su Novak ili tenis u pitanju... Iskreno, ja bih se zabrinuo.

Svete

pre 8 godina

@Kaljdjdkak

Au, bas sam te iznervirao:)))

I da, Novak osvaja, a Faderer ispada pre polufinala. Cuvaj zivce, trebace ti.
(Gajetano, 15. januar 2016 17:36)

Toliko si ga iznervirao da nije mogao ni ime da otkuca nego je u naletu besa pesnicom udarao po tastaturi i tako je dobio nadimak.

anica

pre 8 godina

(ToftS, 15. januar 2016 15:55)
Ne gledam koliko godina ima Karlovic, vec njegov servis. Nista lose nisam mislila...mada, kada je prosao Andersona moze svakoga.
Federer lakse izlazi na kraj sa serverima, zbog blok riterna...Nole ume da se malo pomuci, ali bice sve ok.

AleksandarRS

pre 8 godina

Mene samo jedno pitanje muci! Sve ovo laksi, tezi zreb, bla, bla, bla ... Mene muci, hoce li mu svi zajedno uzeti 100 gemova? Zbog tiketa!

Stefan

pre 8 godina

Ovako da i ja dam svoje vidjenje zreba
Sto se Novaka tice nema sta tu da se kaze.Cung z zagrevanje,Dodig kao priprema za Karlovica,trebalo bi bez problema do polufinala pa sta bude,ali ocekujem pobedu protiv verovatno ne Federera i onda finale sa Rafom.
Viktor bi trebalo bez problema da dobije Navu,onda protiv Travera eventualno u 4 seta, pa sa Milosem ce zavisiti od servisa,uslova igre i tako dalje.
Krajinovic bi mogao da dobije Kudlu,a Sepiju da uzme set ili dva,pa zastno ne i tri.
Od lajovica ocekujem samo dostojan otpor Kveriju.


Da prokomentarisem i zene
Ana u prva dva kola ima anonimuskinje(pratim tenis pomno vec 6 godina i nisam cuo za ove Australijanke),moze da dobije i Kiz,ali sve zavisi da li ce joj biti do tenisa.
Jelena takodje bi trebalo bez problema 2 kola,onda ako dobije Timeu moze i do cetvrtfinala.
Bojana ce najverovatnije izgubiti.
Krunic bi mogla da bude iznenadjenje.Igrala je dobro protiv Age u Senzenu,Busar nije u formi,pitanje da li ce i igrati

Glas Srbije

pre 8 godina

Dr. Roddick je u stvari veliki ljubitelj Novak Djokovica, redovno prati sve clanke objavljene o Novaku, po celu noc ljubi njegovu sliku a provokacije koristi iskljucivo da ljudi pisu sto vise lepih komentara o Novaku koje on posle sa uzivanjem cita.

danix

pre 8 godina

Kostur se pravi na osnovu rejtinga na ATP listi,ali sve zavisi u kakvoj formi dolaze teniseri na turnir.Na svim turnirima cesto imamo pozitivno i negativno iznenadjenje,tako da nekada moze biti opasniji 50-ti igrac sa ATP nego 5-ti.
S druge strane,veliko je pitanje u kakvoj formi dolaze i nosioci,kome vise odgovara aktuelna podloga terena,pa klima,pa jos mnogo razlicitih faktora koji uticu na igru svakog igraca i zato treba ocekivati da neki nosioci "nagaze minu" gdje se nikada nisu nadali.
Novak ima najvece sanse da osvoji AO zato sto,od svih ostalih nosilaca,ima,pored fizickih predispozicija i najjaci mentalni sklop.Mislim da ce,pred svojom publikom,zablistati mladi Kirgios i da ce daleko stici i dokazati da je predvodnik mlade garde koja uveliko kasni sa izlaskom na veliku scenu teniskog dramskog pozorista.

Beobrad

pre 8 godina

@Gajetano
Prijatelju, ovaj sto pise da si neprijatan tripuje da je ja!
Ne slusaj ga, ja te postujem i uvek procitam tvoj komentar!
Pozdrav tebi.

Kaljdjdkak

pre 8 godina

@Gajetano
Au sto si se ti nalupetao. Sta kazes, Federer i Vavrinka ispadaju al zato Kirjos dolazi do polufinala? A Nadal do finala? Ti ili ne gledas tenis uopste ili si samo glup, nema trece.Kakav Nadal,idi leci se negde.

v

pre 8 godina

Igraci koji su u finoj formi i koji mogu da namuce u Bedrih, Raonic, Marej i Federer. Neki su nepoznanica. Tu mislim na Vavrinku i Kirgiosa. Mozda i Nisikorija. Naravno govorim u globalu, neki nisu u Novakovoj polovini. Ipak ja zaista ne vidim ko moze Novaka da pobedi. Pre mislim da sansu ima neko koga ne ocekujemo da tako nesto ucini, kao sto je Anderson nicim izazvan priredio ozbiljne ''traume'' nama navijacima dok konacno nije pao :) Videcemo....jedva cekam prvi Novakov mec sa mladim i perspektivnim teniserom.

Max

pre 8 godina

Naravno da je Novak apsolutni favorit. Velike su šanse da dođe do finale, ali kod Mareja je neizvesno - Vavrenka ima podjednake šanse. Meni je Nadal enigma. On obojicu može da dobije, bolji je nego prošle god i to je dovoljno, ali za Đokovića nije dovoljno i on to zna. Može biti da će ići do četvrtfinala-polufinala pa da posle sve karte baci na RG. Sporija podloga, to mu je možda poslednja šansa da karijeru završi sa 1 slemova. Inače, od pomenute trojice, mislim da bi mu nepredvidivi Stan bio najteži protivnik u finalu. On hvata zadnji voz, napuniće ove god. 31. Marej, i da igra fantastično raspašće se u petom setu kao i uvek.

Gajetano

pre 8 godina

@Beobrad
Izvinjavam se, veliko je to jedno zamesateljstvo:)

@Svete
:)))))))) pa kad se covek zove Kaljdjdkak, sta mi tu mozemo:)))

Veliki pozdrav za obojicu,

drago

pre 8 godina

Cilic bi trebao u 4-finale. Na zadnjih 5 Slamova ima titulu, polufinale, 2 cetvrt-finala i jednu osminu. Na zadnja 3: osmina, cetvrt-finale i polufinale. Jos je sad i u boljoj formi.

Spin Dr.

pre 8 godina

Koliko je seta uzeo bese onaj svajcarski celavko protiv Nolenceta u zadnja dva njihova okrsaja ovde na AO?
Kirios ide u polufinale i tu ce ga nas Nole izbubecati a nakon toga i onog rosavog nadupenka u finalu. Zivi bili pa videli.

ToftS

pre 8 godina

(svete)

Kad vec pomenu velikog Agasija valjda znas da tada mladi Federer protiv njega ima 8:3 h2h, a nakon sto je Agasi napunio 33g 8:0 za Rodzera.

Dr.Roddick

pre 8 godina

Finale federer vs vavrinka 3:1
ovo je rodžerova godina za istoriju osvaja 2 gs i 5 m i mk, uzima 1 mesto od n0la posle wimb. a n0l0 ispada iz top 10 na kraju godine. Ovo je naj realnije da će se desiti u to sam siguran lol

Jeremija

pre 8 godina

Marej ima najlakši žreb .
PROGNOZA : očekivana polufinala - Djoković/Federer i Vavrinka/Marej , a dalje se već ne zna , ili zna .
Napred No1e !

Harry potter 2

pre 8 godina

Tekst je odlican, osim potcenjivanja Zoao Souze, koji ne samo da je mnogo kvalitetniji igrac od prva 2 Marejeva protivnika, nego je i potencijal za prvih 10, ko ga je gledao zna o cemu pricam. Inace Nadal ima najpakleniji zreb. Voleo bi da Nole uzme opet turnir, ali nesto imam utisak da nece, bas zato sto ga svi vide kao pobednika 2 nedelje pre kraja. Moj pik je ipak Endi Marej, bas zbog tih izgubljenih finala u Australiji.

ju ju

pre 8 godina

Novaku, kao i uvek! Ništa to više nije čudno, njemu kao da tata namešta od samog početka. Retko, ali baš retko (na prste jedne ruke može da se izbroji) ima neke tenisere do polufinala! I ono što kao ima svi ispadnu i može slobodno da se kaže da čovek ima nevidjenu sreću, ta sreća ga je i dovela tu gde je sada! Da ne kažem da je taj uspon počeo i kada su Rodzer i Rafa pali što zbog godina, što zbog povreda.

Kaljdjdkak

pre 8 godina

@Gajetano
Au sto si se ti nalupetao. Sta kazes, Federer i Vavrinka ispadaju al zato Kirjos dolazi do polufinala? A Nadal do finala? Ti ili ne gledas tenis uopste ili si samo glup, nema trece.Kakav Nadal,idi leci se negde.

Dr.Roddick

pre 8 godina

Najverovatniji protivnici naseg n0la do polufinala: Cung(19), Dodig(31), Seppi(31), Simon(31), Tsonga(30), Karlovic(36), Nisikori(26), Federer(35)

Prosek godina ovih igraca je oko 30-31, pa vi vidite kome je najlaksi zreb lol

Strasna konkurencija, trebalo bi da ga zovu Gerontoloski Open, umesto AO.

Dr.Roddick

pre 8 godina

Finale federer vs vavrinka 3:1
ovo je rodžerova godina za istoriju osvaja 2 gs i 5 m i mk, uzima 1 mesto od n0la posle wimb. a n0l0 ispada iz top 10 na kraju godine. Ovo je naj realnije da će se desiti u to sam siguran lol

Gajetano

pre 8 godina

Iskustvo nas uci da je zreb jedna stvar (teorija), a razvoj dogadjaja na turniru nesto sasvim drugo (praksa). Gledajuci projektovane protivnike za prva cetiri nosioca od 3. kola do polufinala, Vavrinka ima ubedljivo najtezi zreb, Federer za nijansu laksi, Novak jos laksi, a Marej ubedljivo najlaksi (nema nijednu minu do polufinala). U polufinalu i finalu ostaju najjaci i tu je sve moguce, a o formi, favoritima i mogucim iznenadjenjima videcemo tokom samog turnira.

Ali ono sto je mozda vaznije i od samog zreba je ko ce svoje meceve igrati dan ranije, tj. ko ce sveziji uci u polufinale i finale. Ta nijansa cesto je odlucivala pobednike GS turnira, a Djokovic je taj ceh najskuplje platio upravo u finalu prethodnog Rolan Garosa.

Cenim da ce Federer (finale AO nije video jos od 2010.) i Vavrinka (pretezak zreb) ispasti pre polufinala. Ako bude tako, onda je finale Djokovic-Nadal vrlo izvesno, jer Marej protiv Nadala ne ume.

Kirios je moj "dark horse". Decko je veliki talenat, ima vec dva 1/4 finala GS, a kao projektovani buduci sampion red je da ovaj put na domacem terenu napravi korak dalje i udje u polufinale, gde bi mu bio kraj.

Pobednik: Novak Djokovic

Pozdrav,

drago

pre 8 godina

Cilic bi trebao u 4-finale. Na zadnjih 5 Slamova ima titulu, polufinale, 2 cetvrt-finala i jednu osminu. Na zadnja 3: osmina, cetvrt-finale i polufinale. Jos je sad i u boljoj formi.

Zigzag

pre 8 godina

novaku bi najmanje odgovarao karlovic zbog iznimno kvalitetne serve and volley igre,ali ne vidim nacina da osim ive(koji isto nema skoro nikakve sanse)itko moze da ga zaustavi.....

anica

pre 8 godina

Potajno se nadam da i dalje moze da bude kao pre, ali realnost mi kaze da Rafa ne moze daleko da dogura na ovom GS, po meni najtezi zreb. Nije tacno da Federer ima tezak zreb, lako ce matori da dodje do "bijaca"...ali neka pusti bradu dve nedelje taman:)
Ne svidja mi se Karlovic kod Noleta, mada je ipak 3 seta.

Harry potter 2

pre 8 godina

Tekst je odlican, osim potcenjivanja Zoao Souze, koji ne samo da je mnogo kvalitetniji igrac od prva 2 Marejeva protivnika, nego je i potencijal za prvih 10, ko ga je gledao zna o cemu pricam. Inace Nadal ima najpakleniji zreb. Voleo bi da Nole uzme opet turnir, ali nesto imam utisak da nece, bas zato sto ga svi vide kao pobednika 2 nedelje pre kraja. Moj pik je ipak Endi Marej, bas zbog tih izgubljenih finala u Australiji.

optimus prime

pre 8 godina

Nadal stvarno nije imao sreće, mislim, da dobiješ Verdaska u prvom kolu je vrlo težak protivnik iako je već u godinama on nije mačji kašalj, iskusan je i može biti vrlo nezgodno. Zatim posle toga idu Raonić ili Vavrinka, e tek će tu biti teško. Oprezan treba da bude i Novak, je mladi talentovani Koreanac nema šta da izgubi i daće sve od sebe protiv jednog od najboljih u istoriji tenisa. Polufinala: Djokovic-Federer i Vavrinka-Marej.

Dejan.M...

pre 8 godina

Novaku, kao i uvek! Ništa to više nije čudno, njemu kao da tata namešta od samog početka. Retko, ali baš retko (na prste jedne ruke može da se izbroji) ima neke tenisere do polufinala! I ono što kao ima svi ispadnu i može slobodno da se kaže da čovek ima nevidjenu sreću, ta sreća ga je i dovela tu gde je sada! Da ne kažem da je taj uspon počeo i kada su Rodzer i Rafa pali što zbog godina, što zbog povreda.
(ju ju, 15. januar 2016 15:28)

pa drudze moj, nema ni cetri sata, a tih vec pijan ko letva!

Svete

pre 8 godina

Novaku, kao i uvek! Ništa to više nije čudno, njemu kao da tata namešta od samog početka. Retko, ali baš retko (na prste jedne ruke može da se izbroji) ima neke tenisere do polufinala! I ono što kao ima svi ispadnu i može slobodno da se kaže da čovek ima nevidjenu sreću, ta sreća ga je i dovela tu gde je sada! Da ne kažem da je taj uspon počeo i kada su Rodzer i Rafa pali što zbog godina, što zbog povreda.
(ju ju, 15. januar 2016 15:28)

Greska, Marej ima najlaksi zreb i sada i generalno kroz celu karijeru ako malo bolje pogledas shvatices zasto je to tako !
Jos jedna greska, Federerov uspon je poceo zbog Samprasove penzije i Agasijevih godina a ne Novakov to ti je velika greska a Nadal nikada nije bio ozbiljnije povredjen, najteze povrede u karijeri je doziveo 2011, Novak ga je te godine 6 puta zestoko povredio...
Morace ovaj sajt da uvede neku vrstu registracije, imam osecaj da jedna te ista buuudala koristi vise imena, i ne zna se koje ime je besmislenije !
Cekamo 11.GS, navijaj bote za to.

baki

pre 8 godina

Daleko od lakog zreba (na stranu Novakova forma). Novaku se na putu do finala nalaze 2 od 3 igraca koji mu najmanje odgovaraju za datu rundu turnira. Nisikori u cetvrtfinalu (ako je zdrav, veliki problemi) i Fedex u polufinalu (neko ko Novaku najmanje odgovara od svih igraca). Protivnici do cetvrtfinala za Novaka nisu bitni, jer jel moze neko da se seti kada je Novak izgubio pre 1/4?

ToftS

pre 8 godina

(anica)

Bas si realna Anice, Rodzeru su lagani Berdih, Dimitrov, Dolgopolov i Kirijos (igraci koji mogu svakoga da iznenade) a tebe brine Karlovic sa 37 godina koji u "raspaloj" Federerovoj generaciji nikad nije bio "top 10" igrac

Spin Dr.

pre 8 godina

Koliko je seta uzeo bese onaj svajcarski celavko protiv Nolenceta u zadnja dva njihova okrsaja ovde na AO?
Kirios ide u polufinale i tu ce ga nas Nole izbubecati a nakon toga i onog rosavog nadupenka u finalu. Zivi bili pa videli.

MM

pre 8 godina

Slazem se sve sa tobom. Mene jedino plasi Marej i Vavrinka!!! Federer ne da je los,vec mislim da je njemu sada najveci problem da dobije,ne samo Novaka vec i druge malo jace igrace,na 3 dobijena seta. E tu je ono sto me plasi kod Vavrinke a pogotovo Marej,jer je figurativno receno 'stoka' i najmanje volim da gledam Novakove meceve sa njim!!! Marej je u stanju do besvesti da vraca,a retko kada to vracanje(koje mislim da je najbolje na svetu,ako mogu tako da kazem) pretvara u efikasne napade i direktne poene.E tu me plasi,da u tom silnom vracanju Novak cesto pogresi iz frustracije,jer je Mareju bas tesko napraviti poen iz razloga koji sam naveo(jak,puno brz i najdefanzivniji na svetu)! Iz nekih slicnih razloga me i Stan plasi,mada jasno je,vise ako prorade oni njegovi napadi,kao sto su na RG-u! To mi se nikako ne dopada! Sve u svemu,nece Novaku biti tako lako,ali nije mu prvi put,pa ga vidim najmanje u finalu,a 80 do 90% da uzima titulu(mozda sam previse optimistican,ali eto:-):-):-))!!!

AleksandarRS

pre 8 godina

Mene samo jedno pitanje muci! Sve ovo laksi, tezi zreb, bla, bla, bla ... Mene muci, hoce li mu svi zajedno uzeti 100 gemova? Zbog tiketa!

Svete

pre 8 godina

Novaku, kao i uvek! Ništa to više nije čudno, njemu kao da tata namešta od samog početka. Retko, ali baš retko (na prste jedne ruke može da se izbroji) ima neke tenisere do polufinala! I ono što kao ima svi ispadnu i može slobodno da se kaže da čovek ima nevidjenu sreću, ta sreća ga je i dovela tu gde je sada! Da ne kažem da je taj uspon počeo i kada su Rodzer i Rafa pali što zbog godina, što zbog povreda.
(ju ju, 15. januar 2016 15:28)

Greska, Marej ima najlaksi zreb i sada i generalno kroz celu karijeru ako malo bolje pogledas shvatices zasto je to tako !
Jos jedna greska, Federerov uspon je poceo zbog Samprasove penzije i Agasijevih godina a ne Novakov to ti je velika greska a Nadal nikada nije bio ozbiljnije povredjen, najteze povrede u karijeri je doziveo 2011, Novak ga je te godine 6 puta zestoko povredio...
Morace ovaj sajt da uvede neku vrstu registracije, imam osecaj da jedna te ista buuudala koristi vise imena, i ne zna se koje ime je besmislenije !
Cekamo 11.GS, navijaj bote za to.

anica

pre 8 godina

(ToftS, 15. januar 2016 15:55)
Ne gledam koliko godina ima Karlovic, vec njegov servis. Nista lose nisam mislila...mada, kada je prosao Andersona moze svakoga.
Federer lakse izlazi na kraj sa serverima, zbog blok riterna...Nole ume da se malo pomuci, ali bice sve ok.

Svete

pre 8 godina

Najverovatniji protivnici naseg n0la do polufinala: Cung(19), Dodig(31), Seppi(31), Simon(31), Tsonga(30), Karlovic(36), Nisikori(26), Federer(35)

Prosek godina ovih igraca je oko 30-31, pa vi vidite kome je najlaksi zreb lol

Strasna konkurencija, trebalo bi da ga zovu Gerontoloski Open, umesto AO.
(Dr.Roddick, 15. januar 2016 17:07

Prosek godina Bullsa u najuspesnijoj sezoni u istoriji jednog NBA tima je bio bas toliko koliko si napisao, a da ne brojimo godine San Antonija koji je sinoc ugazio Lebrona i kompaniju !
Nego za nekog ko je rekao da ce da se strpi da Novak izdominira jos 6 godina pa da ce poceti da ga zeza kada posle toga bude poceo da gubi, zvucis poprilicno nestrpljivo ?
Konkurencija je danas takva da Novak do za par meseci stize Federera po zaradi od tenisa a mladji je 6 godina od njega. Do njegovih godina moze da dobaci i do 200, a nagradni fondovi u tenisu kao i generalno u sportu rastu iskljucivo zbog slabije konkurencije, kada je to mnogo jace fondovi opadaju to je valjda logicno, tako i funkcionise danasnja megatrend Srbija ? Da li si ti polaznik megatrenda ?

poznavalac

pre 8 godina

U rukama Djokovic Novaka reket je ubojita sprava,terminatoru je svejedno kakav je zreb,svi ce doci na red.AO samo usputna stanica za popunu jos jednim GS na putu do najboljeg u istoriji ovog sporta.

neko iz mase

pre 8 godina

Mislim da ce Nadal doci do finala, sto bi Novaku bilo i najbolje ako i on stigne do kraja.jako ce biti nezgodno polufinale ili protiv Federera ili porotiv Berdiha koi sve bolje igra protiv Novaka.Nadam se da ce Novak prebroditi polufinale a u finalu najgora opcija je Marej....

Svete

pre 8 godina

@Kaljdjdkak

Au, bas sam te iznervirao:)))

I da, Novak osvaja, a Faderer ispada pre polufinala. Cuvaj zivce, trebace ti.
(Gajetano, 15. januar 2016 17:36)

Toliko si ga iznervirao da nije mogao ni ime da otkuca nego je u naletu besa pesnicom udarao po tastaturi i tako je dobio nadimak.

nevski

pre 8 godina

Nije turnir ni poceo,a,predvidjamo,pa ako tako treba da bude,neka moje predvidjanje finala bude Djokovic —Vavrinka,Djokovic dobija u cetiri seta. Nekako mi je Vavrinka,kada slozi kockice i razgranici sam sa sobom sta hoce,najveci takmac Novaku trenutno. U svakom slucaju,zelim svima nama lep AO za gledanje,a Novaku uspeh i jedanaesti slem.

Stefan

pre 8 godina

Ovako da i ja dam svoje vidjenje zreba
Sto se Novaka tice nema sta tu da se kaze.Cung z zagrevanje,Dodig kao priprema za Karlovica,trebalo bi bez problema do polufinala pa sta bude,ali ocekujem pobedu protiv verovatno ne Federera i onda finale sa Rafom.
Viktor bi trebalo bez problema da dobije Navu,onda protiv Travera eventualno u 4 seta, pa sa Milosem ce zavisiti od servisa,uslova igre i tako dalje.
Krajinovic bi mogao da dobije Kudlu,a Sepiju da uzme set ili dva,pa zastno ne i tri.
Od lajovica ocekujem samo dostojan otpor Kveriju.


Da prokomentarisem i zene
Ana u prva dva kola ima anonimuskinje(pratim tenis pomno vec 6 godina i nisam cuo za ove Australijanke),moze da dobije i Kiz,ali sve zavisi da li ce joj biti do tenisa.
Jelena takodje bi trebalo bez problema 2 kola,onda ako dobije Timeu moze i do cetvrtfinala.
Bojana ce najverovatnije izgubiti.
Krunic bi mogla da bude iznenadjenje.Igrala je dobro protiv Age u Senzenu,Busar nije u formi,pitanje da li ce i igrati

eee

pre 8 godina

finale Novak-Rafa, realno na velikim turnirima Marej nema neku sansu protiv Rafe..jedino Vavrinka ako poludi moze da dobije Rafu :)naravno,titula ide Novaku :D

jedran dvra tri

pre 8 godina

Bice zanimljiva sezona i prvi gs. Djokovic ako uzme titulu, mislim da ce imati lepu priliku da prestigne Nadal i Samprasa sa 14 gs titula, a i Federera sa 17. Ako Nadal ne osvoji Rolan Garos ne verujem da ce do kraja karijere uzeti vise od 15e gs titule, a Federeru je ova sezona zadnja sansa da se oprosti sa gs titulom. Mada Djokovic moze da postane prvi u open eri ko je ocistio godinu, ali ako ne uzme sve 4 gs titule ove sezone, uzece sledece. Prvi favorit je Djokovic klasika, realno sanse su minimalne da nek drugi osvoji AO. Nadal je los, Federer i Marej najvise finale. Vavrinka, mislim da mu je dosta, mada mi je ipak drugi favorit. Zanimljivo ce biti da vidimo hoce konacno neko 1990. godiste ili mladji isplivati, Djokovic i Nadal su vec u tim godinama osvajali gs. Iz te nove generacije Kirgios, Dimitrov, Raonic, Tomic, Chung, Coric, Zverev... Ako niko ne pripreti ozbiljno, mislim da ce Djokovic lagano ostati broj jedan citavu 2016. godinu.

ToftS

pre 8 godina

(svete)

Kad vec pomenu velikog Agasija valjda znas da tada mladi Federer protiv njega ima 8:3 h2h, a nakon sto je Agasi napunio 33g 8:0 za Rodzera.

Max

pre 8 godina

Naravno da je Novak apsolutni favorit. Velike su šanse da dođe do finale, ali kod Mareja je neizvesno - Vavrenka ima podjednake šanse. Meni je Nadal enigma. On obojicu može da dobije, bolji je nego prošle god i to je dovoljno, ali za Đokovića nije dovoljno i on to zna. Može biti da će ići do četvrtfinala-polufinala pa da posle sve karte baci na RG. Sporija podloga, to mu je možda poslednja šansa da karijeru završi sa 1 slemova. Inače, od pomenute trojice, mislim da bi mu nepredvidivi Stan bio najteži protivnik u finalu. On hvata zadnji voz, napuniće ove god. 31. Marej, i da igra fantastično raspašće se u petom setu kao i uvek.

bagzi

pre 8 godina

@dr r0ddick
Do skoro sam mislio da trolujes na vestima o Novaku ali komentari na svakoj ali bas svakoj vesti gde su Novak ili tenis u pitanju... Iskreno, ja bih se zabrinuo.

Gajetano

pre 8 godina

@Beobrad
Izvinjavam se, veliko je to jedno zamesateljstvo:)

@Svete
:)))))))) pa kad se covek zove Kaljdjdkak, sta mi tu mozemo:)))

Veliki pozdrav za obojicu,

v

pre 8 godina

Igraci koji su u finoj formi i koji mogu da namuce u Bedrih, Raonic, Marej i Federer. Neki su nepoznanica. Tu mislim na Vavrinku i Kirgiosa. Mozda i Nisikorija. Naravno govorim u globalu, neki nisu u Novakovoj polovini. Ipak ja zaista ne vidim ko moze Novaka da pobedi. Pre mislim da sansu ima neko koga ne ocekujemo da tako nesto ucini, kao sto je Anderson nicim izazvan priredio ozbiljne ''traume'' nama navijacima dok konacno nije pao :) Videcemo....jedva cekam prvi Novakov mec sa mladim i perspektivnim teniserom.

danix

pre 8 godina

Kostur se pravi na osnovu rejtinga na ATP listi,ali sve zavisi u kakvoj formi dolaze teniseri na turnir.Na svim turnirima cesto imamo pozitivno i negativno iznenadjenje,tako da nekada moze biti opasniji 50-ti igrac sa ATP nego 5-ti.
S druge strane,veliko je pitanje u kakvoj formi dolaze i nosioci,kome vise odgovara aktuelna podloga terena,pa klima,pa jos mnogo razlicitih faktora koji uticu na igru svakog igraca i zato treba ocekivati da neki nosioci "nagaze minu" gdje se nikada nisu nadali.
Novak ima najvece sanse da osvoji AO zato sto,od svih ostalih nosilaca,ima,pored fizickih predispozicija i najjaci mentalni sklop.Mislim da ce,pred svojom publikom,zablistati mladi Kirgios i da ce daleko stici i dokazati da je predvodnik mlade garde koja uveliko kasni sa izlaskom na veliku scenu teniskog dramskog pozorista.

Jeremija

pre 8 godina

Marej ima najlakši žreb .
PROGNOZA : očekivana polufinala - Djoković/Federer i Vavrinka/Marej , a dalje se već ne zna , ili zna .
Napred No1e !

Beobrad

pre 8 godina

@Gajetano
Prijatelju, ovaj sto pise da si neprijatan tripuje da je ja!
Ne slusaj ga, ja te postujem i uvek procitam tvoj komentar!
Pozdrav tebi.

Glas Srbije

pre 8 godina

Dr. Roddick je u stvari veliki ljubitelj Novak Djokovica, redovno prati sve clanke objavljene o Novaku, po celu noc ljubi njegovu sliku a provokacije koristi iskljucivo da ljudi pisu sto vise lepih komentara o Novaku koje on posle sa uzivanjem cita.