Nova vest
Tenis

Subota, 30.01.2016.

15:39

Heroji XIII dana: Anđelika i Nemci

Poslednjih godina, naviknuti smo na uspehe Novaka Đokovića, ali nas to ne opušta, već želimo da on nastavi da ispisuje nove stranice istorije.

Izvor: JT

Autor: JT

Heroji XIII dana: Anđelika i Nemci
Getty Images

Svaki put kada osvoji novi trofej, niko od njegovih navijača ne može da suzdrži uzbuđenje, a u subotu, 13. dana Australijan Opena, takav slučaj je bio sa navijačima Anđelike Kerber.

28-godišnja nemačka teniserka je došla do svog prvog Gren slem trofeja trijumfom nad Serenom Vilijams sa 6:4, 3:6, 6:4. Tako je postala prva Nemica koja je osvojila titulu na nekom od najvećih turnira na svetu još od 1999. godine, kada je Štefi Graf po šesti put pokorila Rolan Garos, a ujedno i sprečila Serenu da se izjednači po broju Gren slem titula sa legendarnom Nemicom.

Grafova definitivno ima udela u uspehu karijere nemačke teniserke, pošto su njih dve poslednjih nedelja vredno radile na njenoj igri. Kerberova je krajem prošle godine otputovala u Las Vegas, gde jedna od najboljih teniserki u istoriji trenutno živi, gde je sparingovala sa legendarnom sunarodnicom. To joj je sigurno pomoglo na pitanju samopouzdanja, a poznato je da je pre finala, na mogućnost da se Vilijamsova izjednači sa Grafovom, istakla: “Mi, Nemci, moramo da se držimo zajedno”.

I tako je i bilo. Kerberova je definitivno u ovom trenutku najveća zvezda u Nemačkoj, a njen trijumf u Melburnu samo je pokazao koliko su se njeni sunarodnici uželeli uspeha u tenisu. To su i pokazali na društvenim mrežama jer praktično nije postojao sportista ili javna ličnost koji na neki način nisu izrazili svoje oduševljenje. Upravo zbog toga i Nemci zaslužuju epitet heroja dana, zato što je ovo zahvaljujući Anđeliki Kerber njen i njihov dan.

Nemcima su se pridružile i rivalke nemačke teniserke, uz brojne tenisere, a mi smo izabrali neke od najzanimljivijih poruka, kojih je bilo zaista mnogo.

Yeeeeeees! Gratulation zu diesem historischen Sieg, Angelique Kerber! 󾟛󾟓Congratulations on this historic win, Angie! #AusOpen

Posted by Bastian Schweinsteiger on Saturday, January 30, 2016

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d