Nova vest
Tenis

Nedelja, 01.02.2015.

21:46

Keš: Mari se potpuno "istopio"

Bivši australijski teniser Pat Keš izjavio je da se Britanac Endi Mari potpuno „istopio“ u finalu Australijan opena protiv Novaka Đokovića.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Lee Jin-man

Mari je po četvrti put izgubio finale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je Đoković slavio rezultatom 7:6, 6:7, 6:3, 6:0.

„Potreban mu je dobar, ozbiljan pogled u ogledalo kako bi sredio glavu. Nije pružio veliku borbu, nije. Ne bojite u ružičastu nijansu“, rekao je Keš.

Mari je osvojio Vimbldon i US open, ali već četvrti put nije uspeo da dođe do titule na Ozi openu. Odigrao je prvo Gren slem finale od operacije leđa, ali šampion iz 1987. godine smatra da bi Endi trebalo da bude razočaran načinom na koji je uzgubio.

„Istopio se, potpuno je pao. Osećaće se kao da je sve izneverio, ali mora sve sagledati i reći: ’Više ovako ne mogu’. Sve je po njega krenulo nizbrdo kada je jednom izgubio koncentraciju, a u četvrtom setu je sve išlo protiv njega“, dodao je Australijanac.

Keš je naveo da razume kako se Britanac trenutno oseća.

„Žao mi ga je, on je ozbiljno dobar teniser, ali da bi postao vrhunski – moraće da popravi te stvari. Mora da se koncentriše na to zašto se istopio, ako poradi na tome, možemo ga ponovo videti sa vimbldonskim peharom“, zaključio je Keš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve