Nova vest
Tenis

Subota, 31.01.2015.

19:40

Štefi: Svedoci velike šampionke – Serene

Legendarna nemačka teniserka Štefi Graf sa oduševljenjem je ispratila trijumf Serene Vilijams na Australijan Openu, gde je osvojila svoju 19. Gren slem titulu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Lee Jin-man

Vilijamsova je do titule na prvom Gren slemu sezone došla trijumfom nad Ruskinjom Marijom Šarapovom sa 6:3, 7:6 (7-5).

Američku teniserku sada deli treće mesto na listi najboljih svih vremena po Gren slem titulama sa sunarodnicom Helens Vils Mudi, a ispred nje su samo Grafova sa 22 trofeja i Margaret Kort sa 24.

Probudila sam se jutros uz jedno neverovatno ostvarenje Serene Vilijams – njenu 19. Gren slem titulu. Gledati je kako igra i takmiči se je privilegija za svakog ljubitelja tenisa. Istorija će pokazati da smo svedoci velike šampionke u jedinstvenom vremenu u njenoj karijeri, čiji uticaj na sport će tek biti zapamćen. Svaka čast, Serena”, rekla je Grafova.

Serena je, inače, rekla da nije ni sanjala da će osvojiti titulu na Australijan Openu, ali i da se nada da će sustići nemačku teniserku po broju titula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve