Nova vest
Tenis

Subota, 31.01.2015.

17:34

Serena as udarcima sakupila 13.675$

Nova šampionka Australijan Opena Serena Vilijams sakupila je 13.675 dolara zahvaljujući as udarcima za podizanje svesti o Lu Gerigovoj bolesti.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Andy Brownbill

Vilijamsova je na “Melburn parku” osvojila svoju Gren slem titulu, trijumfom nad Ruskinjom Marijom Šarapovom sa 6:3, 7:6 (7-5).

Američka teniserka je tokom ove nedelje snimila posebnu reklamu kako bi podigla svest o opakoj bolesti, koja utiče na nervne ćelije koje kontrolišu mišiće koji ljudima omogućavaju pokrete, govor i disanje.

Vilijamsova je ranije istakla da će svaki njen as tokom prvog Gren slema sezone vredeti 100 australijskih dolara i da će biti uplaćen nekoj humanitarnoj organizaciji koja podižu svest o Lu Gerigovoj bolesti. Dok se zahvaljivala publici na “Rod Lejver Areni”, Serena je istakla da je povećala svoju donaciju i da će za svaki as uplatiti po 200 australijskih dolara.

Najbolja teniserka sveta je tokom Australijan Opena imala 88 as udaraca, koji vrede 17.600 australijskih dolara, odnosno 13.675 američkih dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

12 h

U fokusu

Vidi sve