Nova vest
Tenis

Subota, 31.01.2015.

07:55

Vilander: Mari je blagi favorit, ali...

Bivši švedski teniser Mats Vilander izjavio je posle meča Novaka Đokovića i Stana Vavrinke da je Britanac Endi Mari favorit u finalu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Rob Griffith

Đoković i Mari boriće se za trofej na Australijan openu, posle pobede Novaka nad Vavrinkom sa 7:6 (7-1), 3:6, 6:4, 4:6, 6:0 u polufinalu.

Vilander, koji radi kao komentator na televiziji „Eurosport“, u svojoj emisiji „Game, set and Mats“ istakao je da ulogu blagog favorita prepušta Mariju, iako će finale biti mnogo drugačiji meč od svih ostalih.

„Mislim da je Novaku servis bio glavni problem. Tokom celog turnira servirao je ekstremno dobro, ali to sada nije bio slučaj – samo pet asova. S ovakvom igrom mislim da je Mari blagi favorit u finalu, ali taj meč će biti posebna priča. Đoković je svestan da je odigrao loše, međutim finale je mnogo drugačiji meč, i on to zna“, rekao je Vilander.

Na pitanje koleginice Barbare Šet da li je Đoković delovao umorno na terenu, Vilander je odgovorio:

„Ne mislim da je izgledao umorno, možda je bio psihički umoran, ali fizički sigurno ne“, dodao je Šveđanin.

Vilander je tokom karijere osvojio 33 titule, od kojih je sedam bilo na Gren slemovima, isto koliko ima i srpski teniser.

Finale Australijan opena između Novaka Đokovića i Endija Marija na programu je u nedelju od 9.30 po našem vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

173 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve