Nova vest
Tenis

Petak, 30.01.2015.

19:27

Novače, pa osvojio si set

Novak Đoković i Stan Vavrinka odigrali su još jedan nezaboravan duel na Australijan openu, posle kog se prvi teniser sveta plasirao u svoje peto finale.

Izvor:

Autor:

Default images

Meč Srbina i Švajcarca nije bio kvalitet kao prethodna dva njihova duela na Rod Lejver Areni, ali smo i ovoga puta gledali pet setova i puno sjajnih potez.

Zanimljiva scena viđena je u desetom gemu trećeg seta, ispostaviće se ključnom, kada je Vavrinka poslao loptu u mrežu, a Novak stigao do vođstva u setovima od 2:1.

Nole se okrenuo da proslavi poen sa svojim boksom i Borisom Bekerom, zatim otišao da uzme peškir i pripremi se za naredni gem, očigledno nesvestan činjenice da je osvojio set. Kada se okrenuo, uvideo je da su sakupljači loptica na terenu, a da je Stan odavno u svojoj stolici, pa mu tek tada ništa nije bilo jasno.

Iz ovoga se vidi koliko je prvi reket planete koncentrisan samo na naredni poen.

Đoković će u nedelju protiv Endija Marija imati priliku da postane rekorder prvog Gren slema u Open eri, ukoliko stigne do trofeja – svog ukupno petog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve