Nova vest
Tenis

Petak, 30.01.2015.

14:32

Vavrinka: Bio sam mentalno potpuno 'mrtav'

Švajcarski teniser Stan Vavrinka rekao je da se oseća mentalno istrošenim, kao i da nije iskoristio prilike koje su mu se ukazale u meču sa Novakom Đokovićem.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Srpski teniser savladao je Vavrinku sa 7:6 (7-1), 3:6, 6:4, 4:6, 6:0 u polufinalu Australijan opena.

“Da opišem meč? Čudan meč. Ne baš najbolji, to je sigurno. Mislim da je bilo mnogo uspona i padova. Uslovi na startu nisu bili dobri, loptica je letela i nije je bilo lako kontrolisati“, počeo je priču Vavrinka

Na pitanje zašto je bilo toliko uspona i padova, Stan je odgovorio:

“Bio mi je ovo prvi večernji meč, morao sam da se prilagodim. Prilično su brzi uslovi ove godine. Fizički se dobro osećam, generalno sam dobro igrao i bio zadovoljan nivoom igre. Mislim da sa mentalne strane plaćam cenu završnici sezonu, Dejvis kup, zato nisam mogao bolje da se spremim u međusezoni. Još juče i pre meča rekao sam treneru da sam mentalno potpuno ’mrtav’ i da nemam baterije. Teško mi je da se koncentrišem na ono što želim da uradim“.

Đoković je odlučujući, peti set dobio sa 6:0.

“Mislim da je bilo nekoliko momenata u meču koje sam mogao bolje da iskoristim. Na startu trećeg seta promašio sam lak bekhend na brejk lopti, u petom setu takođe. Iznenadio sam sebe što sam uspeo da se vratim u četvrtom setu – govorio sam svojoj loži da mi je teško da držim priključak i da nađem način da osvajam poene. Pokušavao sam da se borim i da pravim ispravne izbore, ali nisam bio prisutan“.

Novinare je zanimalo da li je Vavrinka iznenađen time što ni Đoković nije igrao na svom nivou.

“I jesam i nisam. Igrali smo mnogo puta, njegov nivo zavisi malo i od toga kako ja igram. Sada nismo imali najbolji meč, to je sigurno. Ponavljam, bilo je čudno polufinale i to je to. Na kraju je pobedio, odigrao je dovoljno za trijumf, to je uradio dobro“, zaključio je Švajcarac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve