Nova vest
Tenis

Petak, 30.01.2015.

13:25

Linijske sudije, koji je vaš posao?

Novak Đoković i Stan Vavrinka odigrali su još jedan spektakularni meč na Australijan openu koji je obilovao mnogim negativnim detaljima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP Photo/Rob Griffith

Đoković je dobio još jedan rat nerava posle tri i po sata igre i plasirao se u finale Ozi opena rezultatom 7:6 (7-1), 3:6, 6:4, 4:6, 6:0.

Najbolji teniser sveta odigrao je poprilično slab meč, bio je suviše defanzivan, slabo se kretao i pravio previše neiznuđenih grešaka, ali je ipak uspeo da preživi novi triler sa Vavrinkom u Melburnu.

Napravio je čak 49 neiznuđenih grešaka, mnoge od njih bile su u veoma važnim poenima, uz samo 29 direktnih poena. Četvrti set doneo je negativni rekord karijere srpskog igrača koji je taj deo igre završio bez ijednog vinera.

Na njegovu i koncentraciju Vavrinke znatno su uticale i očajne linijske sudije, koje su maltene u svakoj problematičnoj situaciji pravile greške. U duelu na Rod Lejver Areni igrači su čak osam puta imali uspešan čelendž, što samo pokazuje koliko su sudije mogle da utiču na ishod meča.

Samo u trećem setu viđene su četiri pogrešne odluke – posebno je očigledna ona kod bekhend paralele Švajcarca, ali je glavni arbitar Džejms Kjotavong uspeo da iskontroliše dešavanja na terenu.

Na kraju, nije bilo uticaja na konačni rezultat – teniseri su korigovali sve nedoumice zvanjem ‘sokolovog oka’, a Đoković je izašao kao pobednik. Posle još jednog dramatičnog meča izjavio je da nije igrao kako je želeo, ali da je presrećan novim finalom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve