Nova vest
Tenis

Sreda, 28.01.2015.

20:11

Novak: Spreman sam za bitku sa Vavrinkom

Novak Đoković rekao je da je fizički i psihički spreman za veliku borbu sa Stanislasom Vavrinkom u polufinalu Australijan opena.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Srpski i švajcarski teniser sastaće se treću godinu zaredom u finišu turnira u Melburnu.

Prethodna dva duela bila su maratoni u pet setova, a prošle godine Vavrinka je uspeo da slavi i na kraju i da osvoji prvi Gren slem u karijeri.

Novak je u četvrtfinalu pobedio Miloša Raonića sa 3-0, a impresivan je bio i Vavrinka koji je savladao Keija Nišikorija takođe bez izgubljenog seta.

Da li se sećaš da si igrao protiv Stena ovde u kvalifikacijama 2005. godine?

„Igrao sam ovde 2005. protiv Stena? Da li ste sigurni?

I pobedio si, možeš i da proveriš.

„Svaka čast na tom podatku. Iskreno, ne sećam se tog meča. ali, sjajno je videti nekoga koga poznajem toliko dugo. Iako je dve godine stariji igrali smo zajedno na nekim juniorskim turnirima. Drago mi je zbog njega, posebno u poslednje dve gopdine. On voli ovaj sprot. Trenira naporno. Sve ove godine, svi smo znali da ima veliki teniski kvalitet, ali mentalno nije dovoljno verovao da može da osvoji Gren slem. U poslednje dve godine to se promenilo. Zbog toga su njegovi rezultati takvi kakvi su i zbog toga je Gren slem šampion i Dejvis kup šampion. Igra sa velikim samopouzdanjem. Radujem se izazovu, on je jedan od momaka koje je teško pobediti.“

Imao si nekoliko lakih pobeda protiv njega, ali na poslednja tri meča koja ste odigrali na Gren slemovima uvek ste igrali pet setova. Zbog čeka su ti mečevi drugačiji? I, kako ćeš se spremiti kada znaš da su poslednja tri duela protiv njega bila toliko naporna?

„Ja sam spreman na borbu. Poslednja tri duela protiv Vavrinke na Gren slemovima su bili u završnim fazama turnira, polufinale, četvrtfinale... Gren slemovi su turniri gde svi žele da pruže svoje najbolje izdanje. Siguran sam da smo obojica svesni toga. Očekujem fizički zahtevnu borbu. Ali, nisam igrao dugačke mečeve do sada na ovom turniru. Fizički sam spreman. sutra ću trenirati, pripremiću se za taj meč, pokušaću da analiziram njegovu igru i vidim šta treba da uradim kako bi pobedio.“

Da li si gledao meč koji ste igrali prošle godine?

„Nisam, ali verovatno je sada vreme za to. Neću gledati poslednji poen meča (smeh). Sve ostalo može. Ponavljam, naravno je da ću imati i video analizu. Morate da se dobro spremite za ovakve mečeve, jer ovo je polufinale Gren slema i igrate protiv vrhunskog igrača. Sada nema nazad. Vreme je da prikažem svoje najbolje izdanje.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve