Nova vest
Tenis

Sreda, 28.01.2015.

14:09

Raonić: Nisam izgubio zbog servisa

Miloš Raonić nije bio mnogo pričljiv nakon poraza od Novaka Đokovića, a istakao je da gubitak prvog seta i slabiji servis nisu bili presudan faktor.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images
foto: Beta/AP

Đoković je rutinski posle dva sata borbe savladao Kanađanina u tri seta i plasirao se u polufinale Australijen opena.

"Prvi set je bio važan, ali obojica smo dovoljno iskusni da znamo da se vratimo u igru. Mislim da to nije bio odlučujući faktor. To mu je dalo samo malo više vere, a meni nije dozvolio da organizujem svoju igru", rekao je Raonić.

Kanađanin je neočekivano slabo servirao, što je inače njegovo najjače oružje, osvojio je tek nešto više od 70% poena na prvi servis.

"Voleo bih da sam bolje servira u određenim momentima, ali mislim da nisam izgubio zbog svog servisa. On odlično vraća riterne duboko u teren, ali nije to jedini aspekt njegove dobre igre. To je kombinacija svega, ne samo ritern", istakao je osmi teniser sveta.

S druge strane, Đoković je bio skoro savršen na svom servisu, osvojio je skoro 90% poena na prvi servis, prepustio je rivalu tek 12 poena za ceo meč.

"Jednostavno mi nije dao da organizujem igru, nikad mi nije dozvoljavao da napadnem. Bio je na osnovnoj liniji skoro sve vreme, a ja još dalje od nje. Mislim da sam mogao da odigram bolje, ali on je bio odličan. Koristio je svaku šansu", rekao je momak rodom iz Podgorice.

Raonić će sledeći turnir igrati u Roterdamu, a potom u Marseju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve