Nova vest
Tenis

Sreda, 28.01.2015.

04:43

Serena silovito među četiri najbolje

Prva teniserka sveta Serena Vilijams plasirala se u polufinale Australijan opena ubedljivom pobedom nad Dominikom Cibulkovom sa 6:2, 6:2.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Lee Jin-man

Serena je odigrala najbolji meč na turniru i savladala aktuelnu vicešampionku turnira posle samo 64 minuta igre.

Ona će imati prilike da u polufinalu osveti sestru Venus Vilijams, koja je sat vremena ranije izgubila od sunarodnice Medison Kiz.

Serena je potpuno dominirala u četvrtfinalu – odservirala je čak 15 as udaraca u osam servis gemova, a meč je završila sa 31 direktnim poenom i 18 grešaka. Slovakinja nijednog trenutka nije uspevala da parira raspoloženoj protivnici, a upisala je 13 vinera i 18 grešaka.

Od samog starta meča bilo je očigledno da je Amerikanka naoštrena da pruži mnogo bolje partije nego u proteklih nekoliko dana, a potvrda toga stigla je u vidu brejka u trećem gemu. Posle prve iskoristila je i drugu brejk loptu i lagano povela u setovima. U poslednjem gemu Dominika je imala 15:30, ali su onda sevnula tri asa za 1-0.

Prva igračica planete igrala je veoma agresivno, napadala je svaki servis rivalke i riterne slala duboko što joj je omogućilo da već iz drugog udarca poentira.

I drugi deo otvorila je brejkom, a jedine poteškoće imala je pri rezultatu 2:1. Cibulkova je pogodila nekoliko dobrih forhenda za 15:40. Tada se ponovio scenario iz poslednjeg gema prvog seta – četiri vezana dobra servisa za 3:1. Tada je potpuno prelomila susret, da bi još jednim brejkom ostvarila konačni trijumf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve