Nova vest
Tenis

Utorak, 27.01.2015.

09:51

Odlični Mari preko Kirjosa do Berdiha

Britanac Endi Mari igraće protiv Tomaša Berdiha u polufinalu ovogodišnjeg Australijan opena.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Mari je u četvrtfinalu pobedio domaćeg favorita Nika Kirjosa sa 3:0, po setovima 6:3, 7:6, 6:3.

Talentovani Kirjos nije mogao da pruži ozbiljniji otpor Mariju. Imao je šansu u taj-brejku drugog seta kada je imao dva servisa prvi vođstvu od 4:3, ali Mari je ipak pokazao da je u ovom trenutku za klasu bolji igrač.

Bio je miran od početka iako je Kirjos imao veliku podršku sa tribina, sačekao je svoje greške i vratio se u polufinale Australijan opena gde ga čeka Tomaš Berdih. Čeh je prethodno sjajnom igrom deklasirao Rafaela Nadala sa 3-0 u setovima.

Zanimljivo je da Berdih vodi sa 6:4 u međsuobnim duelima sa Marijem , a dobio je i dva poslednja duela koja su odigrali 2013.

Tok meča:

Iako je Kirjos prebrodio startnu nervozu na Rod Lejver areni pošto je dobio uvodna dva servis gema, Mari je bio miran, napravio je brejk u šestom gemu sačekavši grešku rivala, a onda je bez problema stigao do 5:2.

Imao je Mari u osmom gemu dve set lopte koje nije iskoristio, ali već u sledećem gemu an svoj servis je okončao posao za 32 minuta - 6:3.

Kirjos je mnogo bolje zaigrao u drugom setu. Počeo je da čita Marijevu igru, ali ipak nije uspevao da stigne do brejka. Tako je ostalo sve do taj-brejka.

Mari je taj-brejk počeo odlično, napravio je mini-brejk na startu i poveo sa 2:0, ali Kirjos se vratio i imao je odličnu situaciju. Vodio je 4:3, imao je i dva servisa, ali je oba poena izgubio. Ni tu nije bio kraj, Mari je napravio duplu servis grešku, ali je drugi poen dobio, a zatim je napravivši još jedan mini-brejk uspeo da dođe i do drugog seta – 7:5.

U trećem setu sve je išlo po Marijevom planu dok nije napravio brejk. Poveo je sa 4:2, delovalo je da je kraj blizu, ali Kirjos je upravo tada napravio prvi brejk na meču. Povratak Kirjosa kratko je trajao, pošto je Mari odmah vratio prednost brejka, a onda je i odservira za pobedu i plasman u polufinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve