Nova vest
Tenis

Utorak, 27.01.2015.

07:32

Australijan open – poseban zbog navijača

Prvi Gren slem sezone Australijan open specifičan je po mnogo čemu, ali ga fantastična publika odvaja od ostalih velikih turnira.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP

Australijski teniseri najbolje rezultate beleže upravo u Melburnu, a veliki udeo u njihovim uspesima imaju fanatične pristalice sa tribina.

Mnoge teniske zvezde, domaće i strane, uživaju da igraju pred publikom koja ih konstantno pokreće i navija, praveći atmosferu sličnu fudbalskim utakmicama.

„Na svakon Gren slemu postoji specifičan osećaj i sigurno je da publika ima veliku ulogu u tome. Ovde osećam da su ljudi upoznati sa sportom – dođu na tribine, glasni su, uzbuđeni i učine da i mi više uživamo u takmičenju. Učine da mi želimo da im prikažemo bolji šou“, rekla je Ana Ivanović.

Ivanovićeva je 2008. godine u Melburnu igrala finale, od tada nema većih uspeha, ali ističe da se rado vraća u Australiju svake godine.

„Ponekad imam osećaj da mi se mnogo puta u prošlosti dešavalo da je upravo publika razlog zbog kojeg sam preživela neke teške mečeve. Oni zaista navijaju za igrače i ja osećam da imam veliku podršku ovde, što je uvek veoma lepo“, dodala je srpska teniserka.

Jedan od onih koji se „hrani“ energijom sa tribina jeste Nik Kirjos – domaća nada koja ima svetlu budućnost.

„Publika na terenu broj tri je stvarno neverovatna, nikada tako nešto nisam osetio. Teren je mnogo 'kul', u stvari je poprilično mali, ali na njemu toliko ljudi...Definitivno je to moj omiljeni teren“, naveo je Kirjos.

Iako deluju kao devojke koje ne zavise mnogo od dešavanja sa tribina, Serena Vilijams i Petra Kvitova ističu da vole igranje pred ambijentom kakav je na Australijan openu.

„Dosta čujem navijače. Navijači i publika ovde su sjajni. To je divno iskustvo – volim publiku ovde“, dodala je Serena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve