Nova vest
Tenis

Utorak, 27.01.2015.

04:03

Bušar nemoćna, Maša u polufinalu

Druga teniserka sveta Marija Šarapova plasirala se u polufinale Australijan opena laganom pobedom nad Kanađankom Judžini Bušar.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Andy Brownbill

Šarapova je u 'derbiju lepotica' bila ubedljiva i slavila rezultatom 6:3, 6:2, posle nešto manje od 80 minuta igre.

Ruskinja je još jednom pokazala da voli da igra protiv Bušar – pobedila je četvrti put u isto toliko susreta, uz samo jedan izgubljen set.

Ona će se u sedmom polufinalu u Melburnu sastati sa zemljakinjom Jekatarinom Makarovom, koja je takođe bila ubedljiva protiv Simone Halep.

Šampionka iz 2008. godine silovito je otvorila duel i već na startu napravila brejk. Njena protivnica bila je nervozna i od prvog gema je to nezadovoljstvo javno pokazivala, često gestikulirajući prema svom timu.

Pri rezultatu Judžini je forhendom spasla jednu brejk loptu, da bi već u sledećem gemu u dva navrata propustila da se rezultatski vrati u meč. Šarapova je postajala sve sigurnija i agresivnija u finišu seta, pa je novim brejkom povela sa 1-0.

U drugom gemu drugog seta Kanađanka se ponovo izvukla, ali nije uspela u četvrtom – brzo je Maša došla do 15:40 i povela sa 3:1. Bušar je konstantno bila u zaostatku, jurila je rezultat što je učinilo da bude dodatno stegnuta u bitnim trenucima. Do kraja meča nije uspela da se izbori ni za jednu brejk šansu, da bi Šarapova u velikom stilu osvojila i drugi set.

Druga igračica planete osvojila je 20 poena više (66:46), a meč je završila sa 19 vinera i jednom neiznuđenom greškom manje. Judžini je s druge strane mnogo grešila, i upravo je 30 grešaka koštalo boljeg rezultata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve