Nova vest
Tenis

Nedelja, 25.01.2015.

22:33

Lopes: Novi reketi su moćni

Španski teniser Felisijano Lopes rekao je da sve veći broj igrača ima sjajne prve servise i da je to sve do reketa.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Bernat Armangue

Tokom prve nedelje Australijan Opena, mnogo se pričalo upravo o tome kako prvi servis odlučuju mečeve, a među teniserima koji su ga najbolje iskoristili pominjali su se Rafael Nada li Bernard Tomić.

Prosečna brzina prvog servisa je između 180 i 185 km/h. Svi su jači, svi imaju bolje servise. Praktično svi teniseri jako udaraju lopticu. Reketi su toliko moćni sada. Tereni su brzi i to je pravac u kojem ova igra ide”, naglasio je Lopes.

Lopes je, međutim, istakao da postoje još neki faktori koji utiču na igru sa osnovne linije.

Postoje delovi na terenu koji su sporiji i na njima možete da iskoristite nešto drugo. Možete da začinite svoju igru, al ii da igrate sa osnovne linije. Na Vimbldonu, na primer, svi igraju sa osnovne linije”, rekao je Lopes.

Španski teniser, jedan od nekolicine tenisera koji redovno napadaju na mreži, nije siguran koji stil će biti dominantan ove sezone, a i tokom narednih.

Očigledno je da ako tenis nastavi u ovom pravcu, biće teško videti mnogo razmena udaraca na Vimbldona, jer su svi igrači visoki, jaki i imaju odličan servis. Mislim da su mladi igrači posebno jaki, ali tu su i oni koji imaju talenat na svojoj strani. Videćemo za koju godinu kakva će situacija biti, pa ćemo dati konačan sud”, naglasio je Lopes.

Lopes se u ponedeljak sastaje sa Kanađaninom Milošem Raonićem u okviru četvrtog kola prvog Gren slema sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve