Nova vest
Tenis

Nedelja, 25.01.2015.

07:38

Berdih opet blistao, pao i Tomić

Tomaš Berdih nastavlja sa izvanrednim igrama na Australijan openu, pošto je u meču četvrtog kola savladao Bernarda Tomića sa 6:2, 7:6 (7-3), 6:2.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Već na drugom uzastopnom meču Čeh se nije suočio ni sa jednom brejk loptom, a od početka turnira nije izgubio ni set.

Australijanac je promenama ritma pokušavao da zbuni Berdiha, ali je morao da bude agresivniji, pošto je Čeh imao rešenja za svaku vrstu loptice koja je stizala sa suprotne strane terena. Berdih je ponovo kontrolisao poene i bez problema je dobio Tomića.

Berdih je imao 17 asova, 52 vinera i 33 neiznuđene greške, a sa Rafaelom Nadalom boriće se za svoje drugog uzastopno polufinale u Melburnu. Rafa je Čeha dobio u 17 uzastopnih okršaja, a ukupno vodi sa 18-3 u međusobnom skoru.

Već u prvom gemu krenulo je po zlu za Bernarda – na gem lopti je odservirao as, ali je ta odluka ispravljena posle čelendža. Usledila je dupla greška, zatim još dva velika auta i brejk Berdiha.

To je Čehu dalo zalet, pa je uskoro poveo sa 4:0 i rešio prvi set u svoju korist.

Najviše neizvesnosti viđeno je u drugom setu, iako je i tada Berdih bio bolji. Ipak, Tomić je uspeo prvo da spasi dve vezane brejk lopte zahvaljujući sjajnim servisima, a pri rezultatu 4:4 uspeo je da se izvuče posle 0:40.

U tom periodu Tomić je igrao najbolje na meču, ali Berdih je ostao smiren, na početku taj brejka skinuo je dve linije i lako poveo sa 2:0.

Tada je meč odlučen, pošto je sedni nosilac napravio brejk na startu trećeg seta i do kraja je lako priveo meč kraju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve