Nova vest
Tenis

Subota, 17.01.2015.

09:32

Troickom trofej u Sidneju!

Srpski teniser Viktor Troicki osvojo je trofej na turniru u Sidneju pobedom nad Kazahstancem Mihailom Kukuškinom sa 6:2, 6:3.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
Beta/AP Photo/Rob Griffith

To je bio prvi meč za titulu dvojice kvalifikanata u istoriji turnira u Sidneju.

Troicki je odigrao veoma kvalitetan meč i do druge titule u karijeri došao posle samo 63 minuta igre. Na najnovijoj ATP listi od ponedeljka srpski teniser biće na pragu 50 najboljih na svetu.

Od prvog poena bilo je vidno da je srpski teniser rešen da titulom započne novu sezonu. Na startu duela je servisima stigao do 30:0, ali je tada napravio nekoliko grešaka i poklonio rivalu brejk loptu. Međutim, servisom se izvukao i mirnije ušao u nastavak.

Do petog gema sigurno je osvajao gemove zahvaljujući odličnom početnom udarcu, a onda izvršio veliki pritisak na Kukuškina. Sačekao nekoliko greška za dve vezane brejk prilike, već prvu je iskoristio i otišao na 4:2. Kazahstanac je bio veoma nervozan u tim trenucima, sve mu je smetalo, zbog čega je mnogo grešio. Viktor je držao loptu u terenu i novim brejkom stigao do seta.

U prva tri gema drugog seta nije bilo brejk šansi, najviše zahvaljujući tome što je Mihail nekoliko neverovatnih forhenda smestio na liniju. Ipak, nervoza nije nestala, Troicki se izborio sa 30:40 i poveo sa 3:1. Posle narednog gema Kukuškin je tražio medicinski tajm-aut zbog bolova u butnom mišiću, što je potpuno iseklo srpskog igrača. Nekoliko bekhenda izbacio je u aut, pa se njegov protivnik vratio prvi put mu oduzevši servis. Ipak, period dobre igre kratko je trajao, a posle promašenog zicera na mreži Troicki je ponovo zapretio, potom napravio i brejk. Viktor je sjajnim servisima završio duel u kom je stigao do najvrednije pobede u karijeri.

Tok meča:

U prva četiri gema nije viđen brejk, Kukuškin je na startu meča imao priliku da oduzme servis Troickom, ali se srpski teniser odbranio. Viktor je često stajao daleko iza osnovne linije, ali mu takva igra nije odgovarala. Dve greške Kukuškina u šestom gemu i Troicki konačno stiže do brejka – 4:2. Troicki je preuzeo kontrolu na mečom i bez većih problema osvaja naredni gem. Kukuškin je morao da se bori za ostanak u setu, međutim srpski teniser je poveo sa 1:0 (6:2).

Osvajanje prvog seta unelo je još više samopouzdanja, pa prvi gem osvaja bez izgubljenog poena. Kukuškin prekida seriju od pet izgubljenih gemova posle dosta muke i poravnava na 1:1. Troicki je bio potpuno rasterećen, pa je u drugom setu brzo stigao do brejka za 3:1. Dupla servis greška, as, dobro kretanje na terenu obeležili su servis-gem Troickog koji nastavlja sa dobrom igrom i čuva brejk prednosti.

Kukuškin se teško kretao i istezao se tokom meča, pa je morao da zatraži i medicnski taj-aut. Troicki se dobro branio, ali Kazahstanac osvaja gem na svoj servis. Nastavio je u dobro ritmu, došao do brejk lopte i smanjio rezultat na 4:3. Troicki se posle malog pada vratio i pravi novi brejk i sigurno odservirao za drugu titulu u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

155 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve