Serena: Volela bih da stignem Štefi Graf

Serena Vilijams kaže da nije očekivala da će osvojiti titulu na Australijan openu, kao i da se nada da može da stigne Štefi Graf po broju GS titula.

Izvor: SO

Subota, 31.01.2015.

14:36

Default images
Beta/AP

Amerikanka je u finalu savladala Mariju Šarapovu sa 6:3, 7:6 (7-5).

“Mnogo toga sam prošla poslednje nedelje i zaista nisam očekivala da ću toliko dugo biti ovde i da ću pobediti. Juče sam prolazila hodnikom i pomislila: ’Dugo je prošlo otkad sam ovde igrala polufinale i finale’ (od 2010. godine). Bilo mi je veoma drago što ću konačno ponovo igrati finale“, rekla je Serena.

Vilijamsova je istakla i veliku ulogu svog trenera Patrika Muratoglua.

“On mi je mnogo pomogao. Postoje trenuci kada igrači ne veruju usebe. Čak i ja ponekad pomislim da nema šanse da pobedim nekoga. Nemam samopouzdanja. Ali Patrik je bio tu poslednje dve nedelje, radio je čak i neke stvari koje inače ne radi, hrabrio me je i davao mi je pravu strategiju pred svaki meč“.

Serena je sa 19 trofeja prestigla Kris Evert i Martinu Navratilovu, a ispred nje je još samo Štefi Graf sa 22 najveće titule.

“Volela bih da dođem do broja 22. I do 19 je bilo teško doći, za to mi je bilo potrebno 33 godien, tako da... Pre toga moram da osvojim 20. titulu, a onda i 21. Ima mnogo izvanrednih mladih teniserki, tako da će to biti veliki zadatak. Cilj mi je bio da dođem do 19. titule, iskreno nisam mislila da će se to desiti tako brzo, ali osećaj je dobar“.

Amerikanka je odservirala as na meč lopti. Prvo je dosuđen nec, iako je Serena već krenula da slavi. Nije je to poremetilo, ponovila je ’bombu’ i došla do titule.

“Posle neca sam pomislila: ’Čoveče, nije mi suđeno da osvojim ovaj turnir’. Pre toga sam imala dve meč lopte, a ona je išla na sve ili ništa i pogodila je. Prvo sam pomislila: Zašto uopšte čujem to ’nec’. Onda sam razmišljala u koju stranu da serviram, da bi na kraju samo bacila lopticu i udarila je što jače“, zaključila je Serena.

Marija Šarapova kaže da je Serena bolje servirala i da je to odlučilo pobednicu. Ruskinja ističe da bi i ona volela da može da servira brzinom 200 km/h, ali da to nije moguće zbog njenog ramena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: