Nova vest
Tenis

Petak, 23.01.2015.

12:30

Dan VI: Izner i Kei ’plus’, Ferer ’do zore’

Oprostićete nam, danas među glavnim predlozima nema nijednog para iz ženskog dela turnira.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Budite slobodni da dodate neki u komentarima, a evo šta smo mi spremili:

David Ferer – Žil Simon

Okršaj dvojice tenisera koji mogu da prebacuju ’do sutra’. Ferer i dalje grize kao ranije, ali ne uspeva da održi kontinuitet toliko dugo. Španac je nešto agresivniji teniser i očekujte od njega da diktira ritam u poenima, uz kontrolisani rizik. Simon će čekati priliku iz kontre i pokušaće da nanjuši Fererove slabe intervale kako bi tada nešto češće napao.

Predlog: Prošle godine na US openu igrali su četiri seta sa malo gemova. Sada će ih biti više. Plus gemovi.

Kei Nišikori – Stiv Džonson

Džonson je u odličnoj formi i tip je igrača kakav u poslednje vreme najčešće dolazi iz SAD – snažan servis i oslanjanje na forhend. Nišikori je izgubio set od Dodiga, nije blistao ni u meču sa Almagrom, tako da i Amerikanac verovatno može donekle da ga namuči.

Predlog: Granica će biti niska. Plus gemovi.

Ostalo: Azarenka je bila na izuzetno visokom nivou u meču sa Voznijacki i mogla bi malo da popusti u duelu sa Zahlavova-Stricovom, tako da nije nerealno da dođu plus gemovi i da meč ode u tri seta.

Saša Ozmo (@ozmo_sasa)

Džon Izner – Žil Miler

Duel dvojice odličnih servera mogao bi da nam donese nekoliko taj brejkova. Vrlo je realno da ćemo imati vremenski kratak meč sa mnogo gemova, što je u slučaju ove dvojice uvek isplativo prognozirati. Fokusiraću se na prvi set u kom bi trebalo da dođe 'plus'.

Predlog: U prvom setu biće 10 i više gemova.

Felisijano Lopes – Jerži Janovič

Španski igrač se već dva puta u nizu provukao na Australijan openu – prvo je spasavao meč lopte protiv Kudle, da bi mu Adrijan Manarino predao meč u kom je vodio sa 2-1 u setovima. Granica je ovoga puta poprilično visoka, pa ću predložiti rizičnu opkladu, iako mnogi očekuju da će biti pregršt gemova.

Predlog: Minus gemovi.

Ostalo: Raonić je ponovo kandidat da uđe u plus u prvom setu protiv Bekera. Koko Vandevege ima realne šanse da savlada Medison Brengl, Medison Kiz bi mogla da namuči Kvitovu, dok u susretu Cibulkove i Korne očekujem mnogo gemova.

Nikola Đukić (@NikolaDjukic43)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

18 h

U fokusu

Vidi sve