Nova vest
Tenis

Sreda, 21.01.2015.

12:30

Dan IV: 'Plus' u derbiju i kečevi

Iza nas su tri dana uživanja u svojstvu ljubitelja tenisa, ali i tri dana nerviranja u svojstvu kladioničara.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ali avaj, nastavljamo jer znamo da je radost velika kada se zaokruži i poslednji par na tiketu. Evo mečeva za danas:

Karolina Voznijacki – Viktorija Azarenka

Duel kojeg se ne bi postidelo ni Gren slem polufinale. Azarenka je na putu da se vrati na mesto na koje joj pripada, što je dokazala i odličnom igrom protiv Stivens. Gledaćemo mnogo nadmudrivanja sa osnovne linije – Vika će biti agresivnija, ali otkad se vratila u vrhunsku formu, i Dankinja i te kako ume da napadne iz kontre i da drži dubinu i intenzitet u razmenama. Jedini mali znak pitanja jeste Karolinin roviti ručni zglob.

Predlog: Obe znaju da vrede mnogo više od drugog kola i zato će iscediti iz sebe i poslednju trunku snage. Plus gemovi.

Roberto Bautista-Agut – Žil Miler

Levoruki Luksemburžanin nalazi se u veoma dobroj formi, igrao je polufinale u Sidneju, a ovde je u prvoj rundi dobio Karenja-Bustu. Međutim, Bautista-Agut je igrač koji već neko vreme postepeno napreduje – nema istaknutog oružja, ali ni očigledne slabosti koju rival može da koristi. Njegova racionalna igra trebalo bi da bude dovoljna za prolaz dalje, a koliko će mu posao biti lak, umnogome zavisi i od Milerovog najjačeg oružja – servisa.

Predlog: Kec na Bautista-Aguta, a za malo hrabrije, pobeda Španca u hendikepu (3:0 ili 3:1 u setovima).

Ostalo: Slabo šta mi se čini sigurnim – pokušajte sa pobedom Kiz nad Delakvom i ’plusom’ na Mugurusa – Hantuhova, ali na nekom ’rezervnom’ tiketu.

Saša Ozmo (ozmo_sasa)

Džon Izner – Andreas Hajder-Maurer

Gde je Džon Izner, tu su snažni servisi i kratki poeni. Izner igra protiv Austrijanca Hajder-Maurera koji je visok 190 centimetara i koji bi trebalo donekle da mu parira. Trenutno 79. igrač sveta plasmanom u drugo kolo zabeležio je najbolji rezultat u Melburnu i na meč sa Amerikancem dolazi rasterećen. Izner je i protiv mnogo slabijih tenisera igrao taj brejkove, a to treba očekivati i sada.

Predlog: U prvom setu će biti 10 i više gemova.

Alize Korne – Denisa Aljertova

21-godišnja češka teniserka napravila je rezultat karijere plasmanom u glavni žreb Australijan opena, ali se tu nije zaustavila, već je u prvom kolu eliminisala Rominu Oprandi. U drugoj rundi sastaje se sa Alize Korne iz Francuske, trenutno 19. igračicom na WTA listi.

Predlog: Francuskinja ne bi trebalo da ima problema u ovom meču – kec na Korne.

Ostalo: Današnja ponuda znatno je bolja nego jučerašnja, pa se možemo nadati da će Mona Bartel izdržati protiv Kvitove i izboriti plus gemove. Takođe, dug meč očekuje se između Jiržija Janoviča i Gaela Monfisa. Raonić ne bi trebalo da izneveri ‘plus gemovi prvi set’, dok bi Lejton Hjuit nošen podrškom publike mogao do trijumfa nad Bekerom.

Nikola Đukić (@NikolaDjukic43)

Nadamo se da smo vam pomogli nekim tipovima ili da vam bar nismo mnogo odmogli. U svakom slučaju, ne odustajemo od naše zajedničke plemenite misije.

U komentarima nam recite šta mislite o tipovima i ponudite svoje predloge za četvrti dan. Uzdravlje, gledajte da uhvatite bar koji sat sna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve