Nedelja, 01.02.2015.

15:17

Sramna pitanja novinara Mariju

Pre nekoliko dana Boris Beker izjavio je da Novak Đoković nije dovoljno poštovan, a velikog udela u tome imaju novinari.

Izvor: ÐN

Sramna pitanja novinara Mariju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

160 Komentari

Sortiraj po:

Baghdatis

pre 9 godina

Jutros na Nemackoj televiziji ni reci o tenisu. Pre dve nedelje kad je Federer uzeo Brisbane bila im je top vest. Zna Becker dobro o cemu prica.

eset

pre 9 godina

Душманима рода мог све најгоре!!:-))
Цркни те бре од муке....:-))
(Бојан Илић, 1. februar 2015 20:44)


Dao sam ti takav plus da sam skoro polomio miša.

Boston

pre 9 godina

Velika vecina istice Novakovo poreklo - srpsko, a zaboravljaju da je rad, red I disciplinu naucio kod Pilica u Nemackoj, da su mu slovak I nemac treneri kao I austrijanac kondicioni trener I uz naseg fizioterapeuta su stalno uz njega. Novakov agent je I Nadalov agent. Tako da Novak pored svojih prirodnih predispozicija ima I nternacionalni tim koji mu je pomogao da postane ono sto jeste. Nacionalna pripadnost nikom nije prednost u nicemu, zato isticanje srpstva kao neke nebeske sile je budalastina.

Washington

pre 9 godina

Ma sta me briga bre, pobedio je Djokovic a ostalo me ne zanima! Ovako i mi kukamo kad izgubimo, ali danas to ne moramo da radimo :) Uzivajte u pobedi, gubitnici se uvek bune!

Boston

pre 9 godina

Ovo sto novinari pitaju Maria a on "ne zna" je veoma cudno jer je to njegova taktika. Davidenko ke pre nekoliko godina opisao Marijevu taktiku: prvi set izjednacen, I Mari pocinje da pravi grimase, kao od bola, hvata se za butinu, zatim lakat, ledja, pomislis covek nece preziveti prvi set, a onda naprasno pocne da ubrzava igru I dok shvatis sta se desava on pobedio".

Aristotel

pre 9 godina

Hm, interesantno.
Dok je Marej bio slabiji na ATP listi, mecevi su mu bili gotovo identicni: kad je gubio prvi set, glumio je penzionera sa grimasama posle svakog trka za lopticom. I odjednom, kao Asterix kad popije carboni napitak, pocne da jurca kao muva bez glave...

Grga Pitić

pre 9 godina

možda su novinari hteli isprovocirati Murraya na neki "loš" komentar vezano za te Novakove pauze i time dobiti nedeljnu temu za žutilo.
ne treba na to previše obraćati pažnju, pogotovo ako se setimo pisanija od pre neki dan u temi: Djok-Mur - finale sa ljudskim licem.
nema grede, to je stari dobri Murray! emotivan, sarkastičan, prgav itd.. (vas podseća to na nekoga?)

Goran

pre 9 godina

Razlika izmadju Djokovica i Mareja je i dalje velika. Dok ne promeni mantalni pristup i drugi servis nece moci da ocekuje da u kontinuitetu osvaja velike turnire. Moci ce da pobedi povremeno Djokovica, Rafu i Federera ali ne i da dominira nad njima.

Novinari zaboravljaju da je U drugom setu je vec bio na ivici ponora, bio je psihicki vrlo negativan i u mec ga je vratilo to sto je mec bio prekinut pa je imao sansu da se sabere.

U vecini meca imao je manje od 30% poena dobijenih na drugi servis, sto je nedopustivo ako zeli da pobedi veliku trojku.

Djokovic je u ovom mecu bio psihicki vrlo jak, cak i kad mu nije islo, za razliku od Mareja koji je lako padap na tom planu.

Sve u svemu veoma zasluzena pobeda Djokovica. A novinar moraju o necemu da pisu, pa makar to bile gluposti o simuliranju.

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Kad Britanci pocnu da glagoljaju na temu cast, postenje i fer-plej, dobijam neodoljivi nagon za povracanjem. Samo glupi novinar sa ovog ostrva, koje je cas u EU, a cas nije, moze da pomisli da je Novak Djokovic racunao na britansko milosrdje. Na kraju krajeva nema nijednog tenisera koji se vise muci, puca od jeda, rida i psuje od Endi Marija. Nisam cuo Novaka Djokovica da je ikada to sebi uzeo kao olaksavajucu okolnost.

Mare,NS

pre 9 godina

Bas i nisam mislio da ovo komentarisem,ali se necega setih.
Mislim da se desilo pretprosle godine,kada se Zil Simon povredio u mecu sa Endijem i nije mogao da trci,ali nije zeleo da preda mec.
Marej je koristeci njegovu povredu,non-stop igrao skracene lopte,jer ovaj nije ni pokusavao da ih stigne.
Negedodovanje publike,ovakvim potezima je bilo ogromno.
Tada sam to smatrao legitimnim potezima,jer na kraju krajeva,nije on kriv sto se protivnik povredio.
Poenta glasi:
Pokusao si ti da iskoristis Novakove krizne trenutke itekako,ali nisi uspeo.
Ni jednog trenutka ti nisi igrao slabije,jer si mislio da je Novak povredjen,nego zato sto ti on i tako uzdrman nije dozvolio.
P.S.Novak se poneo gospodski,kada je rekao da je to bio mec velikog uloga i tenzija i da ne zeli danas to da komentarise.
Sutra kada se slegnu emocije i Mareju ce biti jasno,da mu nije Novak kriv,nego zato sto nije bio dovoljno dobar da bi pobedio!!!

AlanForrrd

pre 9 godina

Novak Đoković je najviše omalovažavani a najmanje poštovan br.1 u teniskoj istoriji !!!
Verovanto to nema veze sa tim što dolazi iz male, siromašne i medijski neuticajene zemlje pa može da mu radi ko šta hoće?!


P.S.
Eto, to "novinarstvo" i inače kreira javno mnjenje u svetu

nbgd011

pre 9 godina

kad pogledamo unazad marej je taj koji je stalno glumio povrede i slicno cim bi poceo da gubi a dali je to novak uradio sumnjam a i ako jeste nek vidi endi da i od svog orozja moze da izgubi, to sad nije ni vazno bitno je sta pise ko je sampion, nole No. 1

Staj

pre 9 godina

Ovo je odlicno za NOvaka sto tako pricaju o njemu.on iz ovakvih izjava novinara izlazi jaci I sve jaci, nesto slicno kao C.Ronaldo.Pa jel vi vidite Novaka I Ronalda.to su dve fizicke zivotinje I zato ce njih dvojica trajati duze od svojih najvecih rivala..sta ko misli to je nebitno.statistika ne laze.Novak je mnogo uspesni od Mareja.a Ronaldo od Riberija..

patriota

pre 9 godina

Počinje kampanja. Možda će delovati grubo poređenje,ali obojica su dostojni ssrpstva. Teslu nisu priznavali ni podnosili,jer ne dolazi iz reda po njihovom kriterijumu velikog naroda. Isto se dodađa i sa Noletom. Neznaju oni da smo mi najveći narod na svetu, jer umemo da volimo i poštujemo sportmena ma odkuda da dolazi. Oni to nikada neće shvatiti.

#murguza#boskovic?

pre 9 godina

A sto je meni drago za ovakve pobede kad je sve protiv NOLETA a in ucitka na najtezi moguci nacin pobedom (krompirom na kraju) a hejterima, vilanderu i kvazi novinarima ne preostaje nista nego da se pokriju do usiju. ?

Vidra

pre 9 godina

Lupaju gluposti, za Djokovića najbolje govore brojevi:

05.october 2014 Djokovic - Berdych 6-0, 6-2
10.november 2014 Djokovic - Cilic 6-1, 6-1
15.november 2014 Djokovic - Nishikori 6−1, 3−6, 6−0
12.november 2014 Djokovic - Wawrinka 6-3, 6-0
14.november 2014 Djokovic - Berdych 6-2, 6-2
16.november 2014 Djokovic - Federer (Federer "pobegao sa bojnog polja")
AO 2015 Djokovic - Raonic 7-6, 6-4, 6-2
AO 2015 Djokovic - Wawrinka 7-6, 3-6, 6-3, 4-6, 6-0
AO 2015 Djokovic - Murray 7-6, 6-7, 6-3, 6-0

Da ovde nema malo previše "krompira" skuvanih rukama jednog "glumca"?

cicak stanoje

pre 9 godina

POZNATI SU ENGLEZI KAO NAJVEĆI INTRIGATORI I NADUVENI I UOBRAŽENI KVAZI DŽENTLEMENI.MAREJU SVAKA ČAST NA VITEŠKOJ BORBI JER ON JE Š K O T.

Srba Moravac

pre 9 godina

Na stranu što novinari nisu profesionalno sagledali tok meča već su počeli da mešetare,ne mogu da sakriju netrpeljivost prema sjajnom Novaku.Čovek to ničim ne zaslužuje,pravi je sportmen,džentlmen,trenutno najbolji na planeti ali mu je izgleda najveća mana što je sa Balkana.Gospodo Britanci morate da prihvatite dve činjenice-Nole je br.1 na svetu a vi ima da čekate sledećih 70 godina na vašeg pobednika Wimbldona,šta da se radi kada je tako.

dusan

pre 9 godina

cini se da teniska masinerija jedva ceka da neko nasledi novaka na mestu broj jedan. tacno je ovo sto beker kaze - njega jednostavno ne postuju dovoljno. a ovo sa ovim nesrecnim englezom - em ovi postavljaju jadna pitanja, em ovaj mucenik ne moze da se suzdrzi da pokaze koliko je jadan. ali, bilo kako bilo ovaj djokovic je respect! svaka cast. mnogo ozbiljan uspeh. bravo, majstore

Miloica

pre 9 godina

Na svu srecu da je Novak i kao sportista i kao covjek mnogo jaci od svih podmetanja i zlurade propagande. Samo naprijed u nove pobjede Nole legendo!

gandra

pre 9 godina

Kako bi se ponašali da je Marej imao takvui nezgodu? Podrška Noletu i svim našim sportistima jer se svi suačavaju sa nepravdom samo zato što brane boje Srbije.

Dusan Milenkovic

pre 9 godina

Slazem se za Bekerom i to da na ovom mecu nije Novak glumio da bi pobedio, i da je tako onda bi Marej trebalo da dobije mec....ako je on bio fit u tom momentu, Ko nije nikaa pai na teniskom terenu nezna kako moze d boji i pece ta povreda a treba drzati reket i udarti,,zato Dole svakak cast na pobedi,,oozz

Bgb92

pre 9 godina

Ne zelim da citam komentare, jer znam nase napaljenke kako reaguju na ovakve naslove, ali: ne postoje "sramna" pitanja novinara, sloboda stampe je da mozes da pitas sta god hoces. I to je to!

karabaja

pre 9 godina

Jel neko zamjerao Muhamedu Aliju što je 'taktički' primao udarce od Foremana i čekao da se ovaj 'umori' udarajući ga i onda ga pobijedio??
Sve je to igra i taktika, individualni je sport pa ako vidiš da je loš određeni period iskoristi to i pobijedi ga ili napravi razliku!
Mislim da je prenaduvana priča iz ugla ljubomornih novinara i da su samo čekali da nešto izvuku iz konteksta i koliko toliko omalovaže Novakov uspjeh!

SrbinsonKruso

pre 9 godina

Skoti su ratnicka, hrabra i dostojanstvena nacija. Endijev problem je sto cesto provodi vreme sa Englezima tako da je od njih povukao ono najgore: nepoznavanje pojma "stid" i iskrene cestitke boljem.
(ray, 1. februar 2015 15:31)
реп:
Нити ратничка( људи су претежно сточари- пољопривредници . мање да гледаш Храбро срце, више да читаш историју), нити храбра (нису имали храбрости да се осамостале), достојанствена ( у неку руку, али шта је достојанствено у томе што говориш страни језик у сопственој земљи). Верујете у слику коју је о њима сковао исти запад који пљујете. Више су Енглези ратничка, али агресивна ратничка нација... без комромиса,која не бира средство да дође до циља... за Енглезе се слажем... молим те не веруј у њихове представе, па чак и оне које ти годе... А Виландер је за сажаљевање.

Dobro

pre 9 godina

Interesantan podatak:
Na oficijelnom sajtu AO mogu se videti intervjui:

Novak (pobednik) intervju od 3,5 minuta
Marej (porazeni) intervju od 14,5 minuta.

Pametnom dovoljno.

Iz zemlje lala, uvek Vas,

Dunster

pre 9 godina

BRAVO NOLE, ČESTITAM TI IZ SVEG SRCA!
Ovakvo ponašanje novinara je samo još jedan razlog da još više radiš, vežbaš i treniraš.
Želi ti još puno pobeda, grenslemova, običnih turnira i naravno dobro zdravlje, srećnu porodicu sa još troje dece.
Stefan, seka, seka i bata.
Srećno Šampione!

Zoki

pre 9 godina

Treba sa podsmehom ignorisati te gluposti.Profesionalni sport je surov,to je nadljudska borba,i ove stvari o kojima oni pricaju su malo je reci gluposti.Neka kazu koje je to pravilo igre prekrsio Novak,pa da eventualno pricamo.Ovako ovo je na nivou dece iz obdanista,vrati mi moje lutkice tuzicu te mojoj mami.Teski kompleksi su to

Siniša

pre 9 godina

A sto nisu pitali pre par godina Rozera kada je protiv Djokovica vodio sa 2:0 u setovima i imao mec loptu na 5:4 u trecem setu, pa ga Novak na kraju pobedio?

ultrasrbin

pre 9 godina

Troicki poklanja Endiju vec izgubljen poen - Endi to pohvaljuje, ali ne vidi da i on treba da bude gospodin.
Endijeva devojka prostacki psuje celu jednu naciju( tako svojstveno degenericnim i paranoicnim Englezima) - Endi to opravdava umesto da se javno izvini u njeno ime
Publika upada na teren i remeti Novakov momentum - Endi to ne pominje na konferenciji,a da ne racunamo sto novinari izbegavaju isto pitanje.
Novak izgubi momentum i upada u fizicku krizu. Trazi mogucnost da se osvezi,a Endi takodje koristi tu situaciju za osvezenje. - Endi je sigurno mogao da insistira da Novak uzme medicinski tajm ili da on isto ovako uzme mogucnost za osvezenje. Ali on glumi mangupa i gospodina,a u stvari se nada da ce Nole predati.
Pitanja novinara su vise nego bezobrazna i konstruisana da omalovaze Novakov uspeh. - Endi odgovara sumnjiceci Novaka za foliranje povrede. Kako si Endi dosao do tog zakljucka? O kakvoj povredi pricas kada nije bilo medicinskog tajma? Jesu li svi protivnici uspevali da te zbune na prethodnim AO finalima? Sta su oni uradili da te zbune? Jesi li stavrno toliko dusevan pa si poceo slabije da igras misleci da Novak trpi grceve? Jesi li da razmislio da budes gospodin i covek ako vec nisi igrac?

mihajlo

pre 9 godina

@Hamsik
Ama bas sve stoji sta si reko. Jedan od retkih sportova, kde delegiranje sudija i sudije same ne mogu da uticu na rezultat, ma da ima i tu pokusaja i to ociglednih ali ne toliko ko u drugim sportovima. Oko sokolovo zakon! Ih sto mi drago, ko sta rece NEMA KO DA GA POBEDI a ni sudije nisu vise od pimoci. Nole Srbine zgazi jih sve, da se pojedu od muke. Ma djaba i reziranje zreba i sudije i novinari, nema pomoci, kad je 100% prepusteno sportu, da je fudbal bijo u pit
nju ili neki drugi sport, do sad bi bili i penali, faulovi, duple, nema cega ne bi bilo po propisima ali ovde NEMA, cisto znanje. Reko sam ja 2015 ce isto tako biti jedna kljucnih za sponzore ili ce izabrati pobednicku stranu ili ce polako u ambis sta se tice njihove zarade.

Gile

pre 9 godina

Boli, kako da ne boli. Nole je dobio USD 3.000.000 a g-din Baksuz USD 1.000.000. Cist gubitak USD 2.000.000. Pa kako da ne boli, molicu lepo.

crumb

pre 9 godina

Taj placljivko treba da je zauvek zahvalan Djokovicu sto ga je ucinio sampionom na Vimbldonu, u sva tri seta u finalu 2013. Novak je vodio 3-2, 4-1 i 4-2 a onda je Mari sva tri seta cudesno preokrenuo u svoju korist. Tada Mariju nista nije smetalo, zasto se Novak tada nije "pretvarao"...

dejan

pre 9 godina

Nije umeo da iskoristi Novakov pad u igri pa kad se Nole izdigo i odrao ga onda mu sada sve smeta.Ma vi Englezi ste najljigavija nacija da vas nema......... pa nikom nebiste nedostajali.

logika

pre 9 godina

Zanima me samo da li ce ljudi ikada prestati sa ovim teorijama "On je iz Srbije, zato ga ne vole"? Kao prvo, Novak je iza Rodzera i Rafe treci najpopularniji teniser na svetu. Bez konkurencije. Ova dvojica su popularnija iz vise razloga, ali ne zbog toga sto su Svajcarac i Spanac. Drugo, da li se iko seca Vlade Divca? Covek koji je bio prosecan igrac u NBA a bio je neverovatno popularan i omiljen u Americi. I opet, njegova popularnost nema veze sa nacionalnoscu, vec sa tim sto je bio veliki smeker i jako neobican igrac. Eno skoro bila vest da su nazvali tribinu po Kvisku Vujevicu u Italiji. I opet, ne zato sto je Srbin, vec zato sto je strasan lik i igrac. Stojakovicu podignut dres u Sakramentu, Piksi bog u Japanu, nebrojeni, nebrojeni primeri sirom sveta... Ali taj kalimero kompleks je neverovatan u nasem narodu...Neizleciv...

Mira

pre 9 godina

Dzaba standard Svajcarske, nadmenost Britanije, dzaba svim razvijenim zemljama ciji su teniseri pali pred Noletovim tenisom. Jedna je mala Srbija, a toliko zvezda u sportu. Bravo za Noleta.

pivljanin

pre 9 godina

Na zapadu nikada neće biti omiljen i uvažavan neko ko nije njihov(čak ni Nadal). Oni poštuju i pomalo vole jedino svoje(Federer).

dorcol

pre 9 godina

setimo se tih engleza kako su hteli da nam napakuju rasizam na utakmici mladih fudbalera ,cak se ukljucio i njihov premijer ,kako ih bre nije sramota ,ima ih 50 miliona a od sporta imaju samo fudbal ,jadno !!!

stivs

pre 9 godina

Pa naravno da je glumio, zato nece biti zapamcen nikada i ako je broj 1, foliraza, predaje, urlici, gestikulacije..dzaba mu sto je dobar teniser kada je kao covek ispod nule.

abc

pre 9 godina

Ma vec za par dana to niko neće da se i seća... Neka se Nole pripremi za sledeći GS ...sva 4 u istoj godini i eto poštovanje i šta god

ica

pre 9 godina

Počeću da gotiv Federera! On nikada na ovakva mizerna pitanja novinara ne bi ovako odgovarao! Marej se pogubio! Ok, kapiram ga, 0:6 boli, ali...

Neko

pre 9 godina

Nebitno da li je istina ili ne, da li se Đoković pretvara ili ga zaista toliko često, po nekoliko puta tokom iole bitnijih mečeva, pogađaju povrede, ono što je bolno je ta naša sujeta, kojom mi odgovaramo na prozivke stranaca. Umesto da, kao što i dolikuje pobedničkim narodima, na tuđe smešne prozivke gledamo sa visine, i smejemo se, mi smo spremni da vređamo, ponižavamo. Valjda što smo gubitnici, istorijski, al ne daj bože da to neko sme da kaže...

Platipus fil

pre 9 godina

A sta bi bilo da igraju kosarku pa ti u zadnjem minutu naprave 10 prekrsaja i par tajm/auta ili fudbal pa ti se Ronaldo valja po terenu? I da li je medicinski tajm/aut regularan, jeste i sta se onda bilo ko buni? Pripremi taktiku i za to. Stvarno ne razumem cemu tolika prica, nebitno o ko je rec. Pa i kisa moze da ti omete ritam i sta onda?

Krompir

pre 9 godina

Ma samo opušteno. Ima tu malo frustracije, malo zlonamernosti.
Podmetati nekom takve scenarije, to je odlika sitnih duša, više govori o njima nego o Novaku.
Novaka je sigurno baš briga, a Mareju čine medveđu uslugu skretanjem pažnje na nebitne stvari.

Uzgred u nemačkom SPIEGEL-u i BILD-u su izašli sasvim korektni izveštaji sa meča.

Samo neka Novak priča na terenu ovako i dalje. Titule su najbolji odgovor na sve.

Deki

pre 9 godina

I da je glumio. kakve sve to ima veze sa tenisom i samom igrom? Glume fudbaleri faulove, penale, Maradona je rukom dao gol, još je nazvao "Božjom ruklom" pa ništa! Sad je još Nole kriv, a ne Marej koji je "dozvolio" da ga to omete? A još je pitanje da li je glumio (nikada nećemo saznati).

nenad rs

pre 9 godina

Само се ви дивите другима и кујте их у звезде,џаба им од свега.Све то што су навели важи за Ендија.

ja

pre 9 godina

(Predo, 01. februar 2015 15:43)

Tačno Predo! Ali Willander je komedija na Barbarino pitanje, kad je još dodao: "Nije samo mene prestigao, i McEnroa, i McEnroa...". Aahaha...

Crkvinac

pre 9 godina

Dobro je Kusturica rekao Novaku uzeo si nesto sto ti ne pripada. To je bilo rezervisano za Britanca, Amerikanca a ne za Srbina. Nole sve cestitke.

Daniela

pre 9 godina

Gledala sam Endijevu konferenciju za štampu. Nije tačno da su prvo novinari počeli sa tim pitanjima. Prvo je on rekao da ga je to omelo u trećem setu, a tek posle toga su se novinari "uhvatili" za tu priču. Ne ume da podnese poraz, jadno.

glumci

pre 9 godina

Isto se ponaša i Mari,pa i nije redak slučaj sa Noletom,Rafom ako nekom nije jasno zašto je Federer ubedljivo najpopularniji teniser sveta mogu da pronađu odgovor i kod ovakvih situacija.

glasnik

pre 9 godina

Dva taj breka- po jedan svakome i 6:3 i 6:0. Nije li ga sramota. Sto se nije vratio u set kao taj isti Novak.
Vavrinka je za njega car.

Ranzo Sportista

pre 9 godina

Kako se prave ludi... Pa svako zna da zagrejan mišić i adrenalin itekako pomažu da se prebrodi povreda - dok si na terenu. Ako se Nole stvarno povredio, tek ga čeka oporavak. Meni je, recimo, kad smo igrali fudbal, ortak izvukao loptu ispred noge u trenutku kad sam se izapeo da je šutnem koliko sam jako mogao. Istegao sam sve živo, ali koliko zaista boli sam postao svestan tek sat i nešto kasnije, kad sam se potpuno ohladio. Prema tome, gospodo novinari, lupate gluposti. A i ko gubi, ima pravo da se ljuti.

alex

pre 9 godina

Najsramnije opravdanje za poraz jednog tenisera u celoj istoriji tog sporta! Škot je kod mene zauvek izgubio simpatije... Još jedan na listi baksuza...

BgHQ

pre 9 godina

Ajde ljudi smirite strasti jer za par dama se niko nece secati ovih glupih pitanja a za sva vremena ce ostati upisano ko je najveci sampion AO.

alex

pre 9 godina

Jedan od najvećih tenisera- Novak Djoković osvaja petu titulu u Melburnu. Prvi teniser u open eri kojem to uspeva a oni postavljaju pitanja o foliranju na terenu.Šta reći...

Vlik je svet

pre 9 godina

Za ove koji stalno govore kako eto zapad ne voli NDJ, pa nije zapad ceo svet a nije ni jedan novinar ceo zapad. Novak promovise azijsku firmu, izuzetno je popularan u Aziji, u Australiji je kao kod kuce i mislim da ce da "prezivi" sto ga novinari prozivaju na ovaj nacin. A vidim Andy ima novog sponzora, tako da ni ta prica o velikom Najkiju ne pije vodu, mislim dzabe im, njihova 2 udarna manekena ispadose u ranoj fazi turnira

Svaka cast!

pre 9 godina

Kompleksi su cudo! Citam neke komentare i ne verujem koliko ljudi ima stav o necemu o cemu pojma nemaju, a da ih covek pita, dobro, sta ti covece radis u zivotu, pola njih ne bi znalo, zato su sa takvom sigurnoscu opisali 'bacakanje' i 'foliranje'. Gadite mi se!

Bravo za Noleta!!!

Branimir

pre 9 godina

Najteze je biti i ostati gospodin i u pobedi i u porazu. On to nije i nikad nece biti za razliku od Novaka. Setite se samo njegovog meca sa Troickim, kada je prihvatio vec izgubljen poen. Ali nisu vazni ni on ni Vilander, vazno je da je Novak pobedio, odnosno da je sampion i na terenu i van njega.

ManuGinobili

pre 9 godina

Nole nije trn u oku ovima sa zapada,on im je BALVAN u oku!! :)...zao mi je,ali moracete da trpite naseg sampiona jos barem 4-5 godina,ovo je samo pocetak velike dominacije koja slijedi,naucite se jednom da sportski podnosite poraze od boljeg protivnika-trebace vam to u buducnosti!!

auh

pre 9 godina

Marej nema sampionski mentalitet. Kad je protivnik povredjen, dokrajci ga. Surovo, ali takav je zivot!
Kako je to lepo i posteno jednom Federer rekao : "Primetio sam da je Del Potro povredjen i setao sam ga jos vise s kraja na kraj terena da bih iskoristio tu povredu".
Surovo, ali realno. Tako razmisljaju pravi sampioni.
Nema tu milosti, prvo ga rasturis na terenu, a posle ga pitas za zdravlje.
Bas bi se Nadal ili Federer potresli da im je protivnik povredjen :) Ili Novak....
Samo bi dodali gas da sto pre zavrse mec.

ako cemo o vanjskim faktorima

pre 9 godina

drugi set 4:2 za novaka, a na teren istrce provokatori i poremete novaka...krov 15 min prije pocetka otvoren na pola, a u toku prvog seta do kraja da ude vjetar...navijaci otvoreno protiv u tom casu cetverostrukog sampiona...

зоран

pre 9 godina

Да је више самопоштовања и код новинара и код Ендија, не би било оваквих питања и одговора,но зато је Новаково самопоштовање неупитно и не тражи одговора...

Jvic

pre 9 godina

Gledajte ovako stoji stvar s britanskim novinarima:

1) Reklame između gemova: KIA i Rolex, glavni sponzori Nadala i Federera, glavni sponzori A.O. Pissed, eh?
2) Novak, dečko iz neke tamo Sibiribiberije, im ga svima zabiberisiberio! Pissed, eh?
3) Federer, velika zvezda na zalasku, koliko god da je čovek fenomen, ipak je čovek. Ne shvataju... Pissed, eh?
4) Nadal, razorio je svoje telo atomskim tenisom koji je igrao. Sjajan dečko, voleo bih da se vrati na svoj nivo jer bi tenis time samo dobio. Ali... Pissed, eh?
5) Vavrinka i Mari, odlični teniseri, ali nisu u klasi "No-Ro-Ra" i verovatno nikad neće ni biti. Zaključak: Novak vlada suvereno još godinu-dve... tri...? Pissed, eh?
6) Britanski (engleski) sportski fer-plej? Floded by piss!

Goran

pre 9 godina

Ono sto glodje Vilandera je sto mu je Novak pobegao sa 8 GS titula a on i Mekinro su ostali sa 7 titula. Tesko se podnosi kada onaj koga omalovazavas tokom cele karijere osvoji na sredini karijere vise titula. Setimo se da je po Vilanderu Marej bio blagi favorit u mecu. Po kom to osnovu cetvorostruki sampion iz Melburna i igrac broj 1 nije favorit u mecu sa igracem koji nikada nije osvojio Melburn i koji je prosle godine izgubio sve meceve od Novaka. To samo moze biti u mozgu gem, set Matsa Vilandera.

Boco10

pre 9 godina

Sta vam je ljudi? Pa je l iko od vas igro neki takmicarski sport? Pa ja kad me nece uooste mi se ne igra al zato kad me krene igro bih tri dana. Normalni su ti usponi i padovi, nije nikakvo foliranje.. Pozdrav!

iggy

pre 9 godina

Iako nisam simpatisao Mareja do pre par godina, pokazao je svojim ponasanjem na terenu i van njega da je veliki sportista i sjajan momak. A ocigledno da je i njemu jasno da nikad u karijeri nece dostici Novaka ni u kom pogledu, ali se uprkos tome nije dao isprovocirati pitanjima ljigavih Engleza

Moka

pre 9 godina

Pitanja upucena Skotu a ustvari usmerena na Novaka.I na pristrasnu publiku ATP tura,koja je silno frustrirana sto jedan Srbin dominira u takozvanom sportu bogatih [to jest njihovom].Kao da ce im biti lakse ako se stvori misljenje da je folirao povredu.Pa i da jeste sta je tu lose to svi cine narocito u zemljama u kojima ce najvise patiti zbog pehara u Novakovim rukama.A ni priblizno nije strasno [ako ga je bilo] kao psovanje nacije Enduijevom protivniku od njegove devojke.A koje je on cak umesto da se izvini ,po recima Juro sportovog spikera opravdavao.Da nije mozda Endiju bilo zao sto mu se protivnik povredio. Fer plej je zamka za naivne narocito u sportovima gde se obrce ogroman novac .

Dragica D.

pre 9 godina

Onaj ko gubi ima pravo da se ljuti. Nole, Ti si genije.
Murray, vazno je ucestvovati i to jos u finalu. Sportski je priznati da si izgubio od boljeg nego sto si Ti- izgubio si od najboljeg na svijetu - naseg Noleta!

Jovan Perovic

pre 9 godina

Pa kada nema nasih novinara da ga malo nauce pameti na konferenciji... A i da ih ima, ne bi smeli.... No, mi slavimo 8-mu titulu, a vi kako 'te ??!!!

ja

pre 9 godina

@nislija
A sto on nije prekinuo te novinare?
Kako ih je Nadal ucutkao prosle godine kada je rekao da ne zeli da prica o povredi (posle finala AO).
Kako ih je Federer sve ucutkao i ocitao im lekciju posle finala Vimbldona 2008 kada im je rekao da prestanu da pokusavaju da umanje Nadalovu pobedu (kad su pricali kako su uslovi bili neregularni zbog previse dugih prekida i mraka).
Zasto tako nesto Marej nije uradio? Zato sto je kukavica koja ne zeli da prizna da je protivnik bio bolji.

Srle

pre 9 godina

Ali ovo je neverovatno Rodja se povuce sa WTF i posle 4 dana igra sljaku u Davis cupu i to je OK.Na US openu 2012 Nole razbija Marija u 4 setu,on se prenemaze hvata se za kuk,ledja,uzme pauzu i odigra kao da nije nista bilo u 5 setu.Nole mu cestita i drago mu je sto je konacno osvojio GS.Od ove trojice jedino Nadal ima stila.Kad ga je Nole maltretirao 2011 7 puta u finalima uvek je na konferenciji za stampu bilo:bolji je cestitke idem da treniram jos vise.Ali sta ces neko je velik i u porazu.

stevan

pre 9 godina

Ovo su samo novinarske gluposti na koje Mari mora odgovarati. Potpuno ga razumem, izgubio je čovek 4ti Australian Open u nizu, a isto tako dobio Wimbledon kad mu je Novak poklonio grand slam svojim greškama. Da je smrad, pokazao je pozdravom na kraju meča, i reakcijom kad je Djokovic držao govor. Potrebno je biti šampion i u porazu, a to svakako Mari nije, niti je deo neke izmišljene velike 4tvorke, koja postoji samo u zapadnim medijima.

todos

pre 9 godina

Otvoreno se vidi da Novak dolazi iz nebitne zemlje njima na zapadu i da marketing u izjavama ima veliku ulogu a koju po njima Novak ne moze da nosi. Cestitke od Federerovog navijaca iz centralne Srbije.

LondonCalling

pre 9 godina

"Zapad" ne podnosi Djokovica...i to je to.
Uleteo je iznenada u "njihov" sport. Ne vole (niti su, niti ce ikada voleti) NI JEDNOG istocnoevropskog tenisera, jedino sto je to tako ocito u Novakovom slucaju...on je "previse velik" da bi to proslo nezapazeno.
Traze i trazice mu zamerku u svemu...
Njegovo je da radi isto sto i do sada - da tera po svome i ne obazire se na njihovo misljenje.
Sve sto napravi, ostaje upisano u analima tenisa, pa i sporta generalno.
A sto se njega tice...IMA NAS DOVOLJNO KOJI GA VOLIMO I POSTUJEMO - ON TO ZNA!!!

Jah

pre 9 godina

Pljuju svi Murray-a a decko lepo izbegavao novinare, ali je ipak bio iznerviran onolikim pauzama i povredama, iako Nole ima prava na to malo je preterivao, ali to je sport i taktika. Tako da ga dzabe pljujete, svako bi se iznervirao da je na njegovom mestu, decko u naletu a mora da pauzira. Trebao je onda on da trazi tajm out svaki put kad Noletu krene. Novinari naravno bezobrazni, ali ima tu malo i istine.

Aleksandar

pre 9 godina

Ljudi kada ćete shvatiti da oni ne mogu da prežale što Srbija ima tenisera, jednog od trojice najboljih u istoriji ovog sporta? Da li vi shvatate koliko oni nas mrze, prosto ne mogu da nas smisle? Da li shvatate da ne mogu da podnesu to što je gotovo svaku pobedu Novak posvećivao svojoj zemlji? Jednostavno, Srbi su im trn u oku u sportu. Kako jedna tako mala nacija može da im drži lekcije u praktično svakom sportu sem u fudbalu. Pa pogledajte samo u prethodnih 20 godina koje uspehe smo ostvarili u košarci, odbojci, vaterpolu, tenisu, plivanju, streljaštvu, kajaku, veslanju, tekvondu, atletici itd. Tu je i rukomet pa čak i fudbal u mlađim selekcijama imao ogromne uspehe. Pogledajte vaterpolo, dođe Partizan sa nekim klincima i osvoji Ligu šampiona, onda dođe Crvena zvezda pobedi Jug iz Dubrovnika sa 10 puta većim budžetom i osvoji Ligu šampiona. Pogledajte sve te medalje naših reprezentativnih selekcija, ne zna im se broj. Mislite da njima prija da Srbija ostane upamćena za vjek i vjekova po Novaku Đokoviću. To su kompleksi najgore vrste.

nislija

pre 9 godina

Ljudi nemojte da krivite Marija,dobar je on momak i veliki Novakov prijatelj.Britanski novinari su ti koji su postavljali odvratna pitanja.

@@@

pre 9 godina

E pa, gospodo, novinari mogu da forsiraju nesto, ali teniser je taj koji ce odluciti da li ce da prihvati da pljuje svoje kolege?
Vi bar znate zasto, izmedju ostalog, Nadal jedino za Federera NIKADA nista lose nije rekao? Iako su rivali 10 godina?
Zato sto su posle WB 2008 i teske Nadalove pobede u finalu, novinari na jos gori nacin pokusali da umanje njegov uspeh.
Federera su posle meca zasuli tvrdnjama kako je izgubio mec samo zbog silnih odlaganja (zbog kise) i zbog toga sto je mec, umesto da bude odlozen za sledeci dan, zavrsen po mrklom mraku. Naravno, pominjali su i njegovu mononukleozu.
E, tada im je RF svima zapusio usta i rekao da nemaju pravo da umanjuju uspeh Nadala, da je on i ranije dolazio do finala, da je mrak bio ISTI NA OBA KRAJA TERENA, uslovi isti za obojicu, da je Nadal zasluzeno pobedio i da ne trebaju da pljuju Nadala zbog svojih novinskih naslova.
On je tada pokazao da je veliki covek, i zato ga ja cenim, iako navijam za Rafu.
Danas je Marej pokazao da je mali covek, spreman da umanji protivnikove zasluge, samo da ne bi priznao ono sto svi vidimo: on NIJE istinski sampion i NIKADA nece biti na nivou Velike Trojke!!!

Hamsik

pre 9 godina

Svet, pogotovo zapadnjaci ne mogu da podnesu da Srbina nema ko da srusi sa trona, ajde sto ne mogu da mu otmu prvo mesto nego sto ne mogu da ga pobede! ZIVEO NOLE JOS 100 GODINA I DOKLE GOD BUDES MOGAO IGRAJ TENIS I NABIJAJ IM KOMPLEKSE!

Predo

pre 9 godina

Jedno od pitanja je trebalo da glasi: Da li ti je krivo što te je Novak imitirao na terenu? Novak se barem hvatao za istu nogu, a Andi često zaboravi za koju se nogu ili kuk prije hvatao. Novak je poznat po tome da protivnmike tuče njihovim najjačim oružjem.
To gotovo svi rade u tenisu. Imam prijatelja, koji se prvo iskuka kako ga sve boli, kako ne može hodati, ne može servirati, jer ga boli rame, a onda zabije as i istrči na skraćenu loptu poput zeca. I to nikada niej opravdanje za onoga ko gubi. Mnogi su voleli da vide Anglosaksonca, a ne Srbina kao pobednika. Barbara Šet se ugrizla za jezik kada je pitala Vilandera da li mu je krivo što ga je Novak prestigao po broju GS-ova. Rekao je da nije, ali izraz njegovog lica je bio ko u deteta kad se uneredi.

Boki

pre 9 godina

Tipicno britanski,nadmeni i potcenjivacki.Za njih postoji ferplej samo dok oni pobedjuju.Jedna cudna i isfrustrirana nacija.
Zasto nisu pitali svog ljubimca da li je tacno ono sto svi naslucujemo,da mu je WB poklonjen zbog ogromne sume novca koja je bila u igri.
Prema ovakvima ne treba biti gospodin nikada,treba ih ponizavati kad god covek ima priliku za to.Oni samo to razumeju.....

Boban

pre 9 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti. Njima ni Federer nije valjao kad je dobijao Marija redovno, bitno je da je Endi sportski čestitao Noletu, a šta pričaju britanski novinari je potpuno nebitno.

Ko o cemu Englezi o poštenju i pravdi.

pre 9 godina

A kada je pobedio Novaka na Wimbldonu, uz mnogo igre oko terena za vreme i pre meča, tada im sva ta gluma i pretvaranja nisu smetala. Da ironija bude potpuna, ko o čemu Englezi o poštenju i pravdi. Ima još jedna narodna koja je baš prikladna ovoj situaciji ali ne bi bilo fino da je navedem.

Sto znaci

pre 9 godina

Australien Open 2014 povednik te godine se zove Rafael nadal isto je i on pobedio svog protivnika sa 3:1 u setovima.
Pusti Ove komentatori Oni ima da se zale to jos mesec dana nakon toga sve ce se to zaboraviti.
Vavrinka je pobedio jednog sto je bio povredjen Ali se opet povratio u igru kao sto je novak uspeo I TO SA ZULJEVIMA!!!!!

sramno

pre 9 godina

Uvek gledam eurosport sa opcijom strani komentatori, bolji prenosi. Ne I sada. Sva trojica, doduse mats najmanje, su x puta isto ovo prejudicirali... Protiv lika koji se stalno vuce I hvata za ledja!!! Bilo je tako otvoreno navijanje I skandiranje marejevim potezima da mi je bilo muka. Ali nisam promenio opciju, sacekao sam do kraja da cujem kako, hteli ne hteli, moraju da priznaju klasu. Bljak.

Marko

pre 9 godina

Pa kad ne znaju da beknu o igri, onda moraju da ispredaju neke leve price. EuroSport, pa to je jedna od najneprofesionalnijih organizacija na kugli zemaljskoj. Ponekad prenose i fudbal. Njihovi komentatori na Nemackom po citavih 15 min. ne izgovaraju ni rec. To dovoljno govori o profesionalnom nivou EuroSporta.
Ni su mu svi zajedno do kolena. Ko je gledao mec, video je sta se desavalo i ko je kako igrao u kojim trenucima. Isto kao i protiv Wawrinke i jos ne brojeno puta do sada, Novak je najjaci kad je najportrebnije. To je razlog zbog kog je novak Najbolji, prosto i jednostavno. Ndam se da se on ne obazire na ovakve gluposti.
NAPRED Novace!!!

nikola1992

pre 9 godina

Sto bi rekli ameri- Haters gonna hate! To ne treba nikoga, a najmanje novaka da dotice. Covek je sa 27 godina jedan od najboljih ikada u svojoj profesiji, ima sjajnu porodicu, bogat je, uziva u zivotu... A to sto neki isfrustrirani novinari pokusavaju to da omalovaze, to je njihov problem. Ne valja kada je povredjen, ne valja kada nije, ne valja kada preterano slavi, ne valja kada umereno slavi, ne valja kada zvekne forhend, ne valja kada zvekne bekhend, ne valja kada je favorit, ne valja kada nije... Jel valja to sto uopste dise???

Данац

pre 9 godina

Novaka u Danskoj niko ne podrzava, to su Anglosaksonci i Germani, narodi koji mrze Slovene.

Ali ni mi njih bas ne gotivimo.

Tako je to, ali englezima zelim da cekaju jos 100 godina na sledeci trofej.

Nole Palcic

pre 9 godina

Gledao sam prvi set, i drugi malo. Ono sa palcem je bilo za medalju. Kada je prvi put "pao" nakon promasenog poena, stvarno nisam mogao dalje da gledam. Vidim da je i posle imao nastupa. Ko voli svaka cast, neka uziva.

Cole

pre 9 godina

...Marijeva izjava „On uvek radi to“...

Sve, sve, ali ti, ti to da kažeš.
Pa čoveče, da li ti znaš šta trabunjaš,
pa ti si tak koji se u svakom meču krećeš
kao ranjeni tetreb, kao da te je neko macolom
opalio po oba kolena... Ma ne mogu vise.
I za kraj, mislim da si ovom izjavom izgubio
dosta navijača u Srbiji. Krajnje nekorektna izjava.

NOLE LEGENDO SRBIJE

pre 9 godina

Kad se Federer uplasio Novaka i predao mu finale kako ne bi popio dva krompira, ne secam se da su novinari nesto pricali na tu temu???

Navijac

pre 9 godina

Sramno ili ne novine se moraju prodavati a kako se najlaške diže rejting pa skandalima. Ovo igra u 4 seta koga to briga to im dođe ko statistika. Tako onda da bude interesantno novinari se uhvate za nešto sasvim ne bitno kao što je bilo recimo one psovka od strane verenice Mareja i od muve prave slona.

stefan

pre 9 godina

Novak je veliki sampion, ali ima tu jednu losu osobinu - cim ne ide, odmah sve boli. Takav je bio i na pocetku karijere.
Mene ovde vise irititira sto to potenciraju u mecu u kojem je Novak POČISTIO sa terena Mareja. 6-0 - i Vavrinku i njega u poslednjem setu. Mislim da je to prvi put u istoriji.
Korektno pitanje Mareju - "Kad ste shvatili da cete biti pocisceni?"

Daki

pre 9 godina

Mislim da Noletu stvarno to ne treba ako zeli da postane veliki sampion. I mene je u jednom trenutku iznervirao bacakanjem i saplitanjem po terenu i to uglavnom posle lose odigranih poena. I Federer i Nadal se u pojednim trenucima meca osecaju lose ali se maksimalno trude da to sakriju.

danilo

pre 9 godina

Sramotno zaista ali ne bez razloga!
Verovatno ovo finale u Americi nije gledalo 100.000 ljudi, kako zbog termina( od 04 ujutro) tako i zbog učesnika, Srbina i Škota.
Koliko je to samo gubitak zbog manjka reklama i prodaje robe, teško je izračunati.
Zapad traži svoje heroje, a ne Balkance ili Slovene.
Novinari su kao i većina sveta, potkupljivi.
Novine najbolje prodaju skandali.
Nole je pristojan mlad čovek koji govori 5 jezika, bez afera bilo kog tipa, a svetska klasa u tenisu.
Naravno da ga Zapad ne voli jer im nije na koristi.
Noleta celu karijeru prati manjak podrške publike, a podrška publike se kreira vrlo lako.
To je sudbina malih naroda, ponosno je nosimo...

Sandokan

pre 9 godina

Najpre treba reci da je Novak covek koji ni jednim gestom nije izavao niti izaziva novinare I mnoge druge da ovo rade.Ne znam,mozda gresim ali koliko se god on trudio da sebe I zemlju odakle dolazi prikaze u pravom svetlu to ne vredi.Rim,Peking,Sangaj jedini turniri gde ga publika stvarno voli.Na ostalim turnirima navija se protiv njega.To je ocigledno.A sta reci za Britance?Vecita iskompleksiranost,a glumataju gospodstvo I elitu.A ustvari su sve kontra.Ali samo neka nastave da ovakva pitanja postavljaju I ponasaju se prema Novaku na ovaj nacin.Siguran sam da ce to iz Novaka izvuci jos vise pobeda I osvojenih trofeja.
Sve nas treba da bude briga zbog ovoga sto rade,jer mi znamo ko je,sta je I kakav je Novak Djokovic.Cepaj majstore I gazi ih sve I dalje.
Za kra,naravno da se Novak folira a pre meca baca vradzbinu na svog protivnika.

Vaše ime

pre 9 godina

(Daki, 1. februar 2015 15:39)

Šta pričaš ti?
Novak je igrao 5 setova 1/2 finale, dok je Murray imao dan više odmora.
Meč je bio težak i Novak je očekivano imao pad u igri, grčeve, umor.
Na sve ovo dodaj da se taj isti Murray svaki put kad izgubi poen ponaša kao da ka je udario FAP-ov kamion na ibarskoj magistrali.

Struki

pre 9 godina

Ne znam zasto ovo treba da nas cudi? Pa ovi nazovi "novinari"iz britanije(namerno malim slovom)su "majstori"ovakvih "gadosti"i "pakosti"! Stara poslovica kaze:"ko gubi ima pravo da se ljuti"!

Milan

pre 9 godina

Lepse je ovako, ko gubi ima pravo da se ljuti, a kada to rade na nedostojanstven nacin onda je jos lepse. Novak ga je pomeo u cetvrtom setu, sa nulom. Nema o cemu vise da se prica.

123

pre 9 godina

kad to rade nadal, murray... onda je to sramno ponasanje i gluma a kad nole to radi onda nema veze. kad nole promasi onda pada po terenu, gubi ravnotezu, nemoze da dise...a kad ga krene u 4. setu on je opet potpuno svez, ko nov.

ray

pre 9 godina

Skoti su ratnicka, hrabra i dostojanstvena nacija. Endijev problem je sto cesto provodi vreme sa Englezima tako da je od njih povukao ono najgore: nepoznavanje pojma "stid" i iskrene cestitke boljem.

NOLE LEGENDO SRBIJE

pre 9 godina

Kad se Federer uplasio Novaka i predao mu finale kako ne bi popio dva krompira, ne secam se da su novinari nesto pricali na tu temu???

ray

pre 9 godina

Skoti su ratnicka, hrabra i dostojanstvena nacija. Endijev problem je sto cesto provodi vreme sa Englezima tako da je od njih povukao ono najgore: nepoznavanje pojma "stid" i iskrene cestitke boljem.

danilo

pre 9 godina

Sramotno zaista ali ne bez razloga!
Verovatno ovo finale u Americi nije gledalo 100.000 ljudi, kako zbog termina( od 04 ujutro) tako i zbog učesnika, Srbina i Škota.
Koliko je to samo gubitak zbog manjka reklama i prodaje robe, teško je izračunati.
Zapad traži svoje heroje, a ne Balkance ili Slovene.
Novinari su kao i većina sveta, potkupljivi.
Novine najbolje prodaju skandali.
Nole je pristojan mlad čovek koji govori 5 jezika, bez afera bilo kog tipa, a svetska klasa u tenisu.
Naravno da ga Zapad ne voli jer im nije na koristi.
Noleta celu karijeru prati manjak podrške publike, a podrška publike se kreira vrlo lako.
To je sudbina malih naroda, ponosno je nosimo...

Данац

pre 9 godina

Novaka u Danskoj niko ne podrzava, to su Anglosaksonci i Germani, narodi koji mrze Slovene.

Ali ni mi njih bas ne gotivimo.

Tako je to, ali englezima zelim da cekaju jos 100 godina na sledeci trofej.

Predo

pre 9 godina

Jedno od pitanja je trebalo da glasi: Da li ti je krivo što te je Novak imitirao na terenu? Novak se barem hvatao za istu nogu, a Andi često zaboravi za koju se nogu ili kuk prije hvatao. Novak je poznat po tome da protivnmike tuče njihovim najjačim oružjem.
To gotovo svi rade u tenisu. Imam prijatelja, koji se prvo iskuka kako ga sve boli, kako ne može hodati, ne može servirati, jer ga boli rame, a onda zabije as i istrči na skraćenu loptu poput zeca. I to nikada niej opravdanje za onoga ko gubi. Mnogi su voleli da vide Anglosaksonca, a ne Srbina kao pobednika. Barbara Šet se ugrizla za jezik kada je pitala Vilandera da li mu je krivo što ga je Novak prestigao po broju GS-ova. Rekao je da nije, ali izraz njegovog lica je bio ko u deteta kad se uneredi.

Ko o cemu Englezi o poštenju i pravdi.

pre 9 godina

A kada je pobedio Novaka na Wimbldonu, uz mnogo igre oko terena za vreme i pre meča, tada im sva ta gluma i pretvaranja nisu smetala. Da ironija bude potpuna, ko o čemu Englezi o poštenju i pravdi. Ima još jedna narodna koja je baš prikladna ovoj situaciji ali ne bi bilo fino da je navedem.

Struki

pre 9 godina

Ne znam zasto ovo treba da nas cudi? Pa ovi nazovi "novinari"iz britanije(namerno malim slovom)su "majstori"ovakvih "gadosti"i "pakosti"! Stara poslovica kaze:"ko gubi ima pravo da se ljuti"!

Goran

pre 9 godina

Ono sto glodje Vilandera je sto mu je Novak pobegao sa 8 GS titula a on i Mekinro su ostali sa 7 titula. Tesko se podnosi kada onaj koga omalovazavas tokom cele karijere osvoji na sredini karijere vise titula. Setimo se da je po Vilanderu Marej bio blagi favorit u mecu. Po kom to osnovu cetvorostruki sampion iz Melburna i igrac broj 1 nije favorit u mecu sa igracem koji nikada nije osvojio Melburn i koji je prosle godine izgubio sve meceve od Novaka. To samo moze biti u mozgu gem, set Matsa Vilandera.

Boban

pre 9 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti. Njima ni Federer nije valjao kad je dobijao Marija redovno, bitno je da je Endi sportski čestitao Noletu, a šta pričaju britanski novinari je potpuno nebitno.

Cole

pre 9 godina

...Marijeva izjava „On uvek radi to“...

Sve, sve, ali ti, ti to da kažeš.
Pa čoveče, da li ti znaš šta trabunjaš,
pa ti si tak koji se u svakom meču krećeš
kao ranjeni tetreb, kao da te je neko macolom
opalio po oba kolena... Ma ne mogu vise.
I za kraj, mislim da si ovom izjavom izgubio
dosta navijača u Srbiji. Krajnje nekorektna izjava.

@@@

pre 9 godina

E pa, gospodo, novinari mogu da forsiraju nesto, ali teniser je taj koji ce odluciti da li ce da prihvati da pljuje svoje kolege?
Vi bar znate zasto, izmedju ostalog, Nadal jedino za Federera NIKADA nista lose nije rekao? Iako su rivali 10 godina?
Zato sto su posle WB 2008 i teske Nadalove pobede u finalu, novinari na jos gori nacin pokusali da umanje njegov uspeh.
Federera su posle meca zasuli tvrdnjama kako je izgubio mec samo zbog silnih odlaganja (zbog kise) i zbog toga sto je mec, umesto da bude odlozen za sledeci dan, zavrsen po mrklom mraku. Naravno, pominjali su i njegovu mononukleozu.
E, tada im je RF svima zapusio usta i rekao da nemaju pravo da umanjuju uspeh Nadala, da je on i ranije dolazio do finala, da je mrak bio ISTI NA OBA KRAJA TERENA, uslovi isti za obojicu, da je Nadal zasluzeno pobedio i da ne trebaju da pljuju Nadala zbog svojih novinskih naslova.
On je tada pokazao da je veliki covek, i zato ga ja cenim, iako navijam za Rafu.
Danas je Marej pokazao da je mali covek, spreman da umanji protivnikove zasluge, samo da ne bi priznao ono sto svi vidimo: on NIJE istinski sampion i NIKADA nece biti na nivou Velike Trojke!!!

nikola1992

pre 9 godina

Sto bi rekli ameri- Haters gonna hate! To ne treba nikoga, a najmanje novaka da dotice. Covek je sa 27 godina jedan od najboljih ikada u svojoj profesiji, ima sjajnu porodicu, bogat je, uziva u zivotu... A to sto neki isfrustrirani novinari pokusavaju to da omalovaze, to je njihov problem. Ne valja kada je povredjen, ne valja kada nije, ne valja kada preterano slavi, ne valja kada umereno slavi, ne valja kada zvekne forhend, ne valja kada zvekne bekhend, ne valja kada je favorit, ne valja kada nije... Jel valja to sto uopste dise???

Milan

pre 9 godina

Lepse je ovako, ko gubi ima pravo da se ljuti, a kada to rade na nedostojanstven nacin onda je jos lepse. Novak ga je pomeo u cetvrtom setu, sa nulom. Nema o cemu vise da se prica.

Hamsik

pre 9 godina

Svet, pogotovo zapadnjaci ne mogu da podnesu da Srbina nema ko da srusi sa trona, ajde sto ne mogu da mu otmu prvo mesto nego sto ne mogu da ga pobede! ZIVEO NOLE JOS 100 GODINA I DOKLE GOD BUDES MOGAO IGRAJ TENIS I NABIJAJ IM KOMPLEKSE!

Jvic

pre 9 godina

Gledajte ovako stoji stvar s britanskim novinarima:

1) Reklame između gemova: KIA i Rolex, glavni sponzori Nadala i Federera, glavni sponzori A.O. Pissed, eh?
2) Novak, dečko iz neke tamo Sibiribiberije, im ga svima zabiberisiberio! Pissed, eh?
3) Federer, velika zvezda na zalasku, koliko god da je čovek fenomen, ipak je čovek. Ne shvataju... Pissed, eh?
4) Nadal, razorio je svoje telo atomskim tenisom koji je igrao. Sjajan dečko, voleo bih da se vrati na svoj nivo jer bi tenis time samo dobio. Ali... Pissed, eh?
5) Vavrinka i Mari, odlični teniseri, ali nisu u klasi "No-Ro-Ra" i verovatno nikad neće ni biti. Zaključak: Novak vlada suvereno još godinu-dve... tri...? Pissed, eh?
6) Britanski (engleski) sportski fer-plej? Floded by piss!

SrbinsonKruso

pre 9 godina

Skoti su ratnicka, hrabra i dostojanstvena nacija. Endijev problem je sto cesto provodi vreme sa Englezima tako da je od njih povukao ono najgore: nepoznavanje pojma "stid" i iskrene cestitke boljem.
(ray, 1. februar 2015 15:31)
реп:
Нити ратничка( људи су претежно сточари- пољопривредници . мање да гледаш Храбро срце, више да читаш историју), нити храбра (нису имали храбрости да се осамостале), достојанствена ( у неку руку, али шта је достојанствено у томе што говориш страни језик у сопственој земљи). Верујете у слику коју је о њима сковао исти запад који пљујете. Више су Енглези ратничка, али агресивна ратничка нација... без комромиса,која не бира средство да дође до циља... за Енглезе се слажем... молим те не веруј у њихове представе, па чак и оне које ти годе... А Виландер је за сажаљевање.

Navijac

pre 9 godina

Sramno ili ne novine se moraju prodavati a kako se najlaške diže rejting pa skandalima. Ovo igra u 4 seta koga to briga to im dođe ko statistika. Tako onda da bude interesantno novinari se uhvate za nešto sasvim ne bitno kao što je bilo recimo one psovka od strane verenice Mareja i od muve prave slona.

Vidra

pre 9 godina

Lupaju gluposti, za Djokovića najbolje govore brojevi:

05.october 2014 Djokovic - Berdych 6-0, 6-2
10.november 2014 Djokovic - Cilic 6-1, 6-1
15.november 2014 Djokovic - Nishikori 6−1, 3−6, 6−0
12.november 2014 Djokovic - Wawrinka 6-3, 6-0
14.november 2014 Djokovic - Berdych 6-2, 6-2
16.november 2014 Djokovic - Federer (Federer "pobegao sa bojnog polja")
AO 2015 Djokovic - Raonic 7-6, 6-4, 6-2
AO 2015 Djokovic - Wawrinka 7-6, 3-6, 6-3, 4-6, 6-0
AO 2015 Djokovic - Murray 7-6, 6-7, 6-3, 6-0

Da ovde nema malo previše "krompira" skuvanih rukama jednog "glumca"?

Branimir

pre 9 godina

Najteze je biti i ostati gospodin i u pobedi i u porazu. On to nije i nikad nece biti za razliku od Novaka. Setite se samo njegovog meca sa Troickim, kada je prihvatio vec izgubljen poen. Ali nisu vazni ni on ni Vilander, vazno je da je Novak pobedio, odnosno da je sampion i na terenu i van njega.

Boco10

pre 9 godina

Sta vam je ljudi? Pa je l iko od vas igro neki takmicarski sport? Pa ja kad me nece uooste mi se ne igra al zato kad me krene igro bih tri dana. Normalni su ti usponi i padovi, nije nikakvo foliranje.. Pozdrav!

Srle

pre 9 godina

Ali ovo je neverovatno Rodja se povuce sa WTF i posle 4 dana igra sljaku u Davis cupu i to je OK.Na US openu 2012 Nole razbija Marija u 4 setu,on se prenemaze hvata se za kuk,ledja,uzme pauzu i odigra kao da nije nista bilo u 5 setu.Nole mu cestita i drago mu je sto je konacno osvojio GS.Od ove trojice jedino Nadal ima stila.Kad ga je Nole maltretirao 2011 7 puta u finalima uvek je na konferenciji za stampu bilo:bolji je cestitke idem da treniram jos vise.Ali sta ces neko je velik i u porazu.

Dobro

pre 9 godina

Interesantan podatak:
Na oficijelnom sajtu AO mogu se videti intervjui:

Novak (pobednik) intervju od 3,5 minuta
Marej (porazeni) intervju od 14,5 minuta.

Pametnom dovoljno.

Iz zemlje lala, uvek Vas,

crumb

pre 9 godina

Taj placljivko treba da je zauvek zahvalan Djokovicu sto ga je ucinio sampionom na Vimbldonu, u sva tri seta u finalu 2013. Novak je vodio 3-2, 4-1 i 4-2 a onda je Mari sva tri seta cudesno preokrenuo u svoju korist. Tada Mariju nista nije smetalo, zasto se Novak tada nije "pretvarao"...

BgHQ

pre 9 godina

Ajde ljudi smirite strasti jer za par dama se niko nece secati ovih glupih pitanja a za sva vremena ce ostati upisano ko je najveci sampion AO.

Mira

pre 9 godina

Dzaba standard Svajcarske, nadmenost Britanije, dzaba svim razvijenim zemljama ciji su teniseri pali pred Noletovim tenisom. Jedna je mala Srbija, a toliko zvezda u sportu. Bravo za Noleta.

ultrasrbin

pre 9 godina

Troicki poklanja Endiju vec izgubljen poen - Endi to pohvaljuje, ali ne vidi da i on treba da bude gospodin.
Endijeva devojka prostacki psuje celu jednu naciju( tako svojstveno degenericnim i paranoicnim Englezima) - Endi to opravdava umesto da se javno izvini u njeno ime
Publika upada na teren i remeti Novakov momentum - Endi to ne pominje na konferenciji,a da ne racunamo sto novinari izbegavaju isto pitanje.
Novak izgubi momentum i upada u fizicku krizu. Trazi mogucnost da se osvezi,a Endi takodje koristi tu situaciju za osvezenje. - Endi je sigurno mogao da insistira da Novak uzme medicinski tajm ili da on isto ovako uzme mogucnost za osvezenje. Ali on glumi mangupa i gospodina,a u stvari se nada da ce Nole predati.
Pitanja novinara su vise nego bezobrazna i konstruisana da omalovaze Novakov uspeh. - Endi odgovara sumnjiceci Novaka za foliranje povrede. Kako si Endi dosao do tog zakljucka? O kakvoj povredi pricas kada nije bilo medicinskog tajma? Jesu li svi protivnici uspevali da te zbune na prethodnim AO finalima? Sta su oni uradili da te zbune? Jesi li stavrno toliko dusevan pa si poceo slabije da igras misleci da Novak trpi grceve? Jesi li da razmislio da budes gospodin i covek ako vec nisi igrac?

Moka

pre 9 godina

Pitanja upucena Skotu a ustvari usmerena na Novaka.I na pristrasnu publiku ATP tura,koja je silno frustrirana sto jedan Srbin dominira u takozvanom sportu bogatih [to jest njihovom].Kao da ce im biti lakse ako se stvori misljenje da je folirao povredu.Pa i da jeste sta je tu lose to svi cine narocito u zemljama u kojima ce najvise patiti zbog pehara u Novakovim rukama.A ni priblizno nije strasno [ako ga je bilo] kao psovanje nacije Enduijevom protivniku od njegove devojke.A koje je on cak umesto da se izvini ,po recima Juro sportovog spikera opravdavao.Da nije mozda Endiju bilo zao sto mu se protivnik povredio. Fer plej je zamka za naivne narocito u sportovima gde se obrce ogroman novac .

Mare,NS

pre 9 godina

Bas i nisam mislio da ovo komentarisem,ali se necega setih.
Mislim da se desilo pretprosle godine,kada se Zil Simon povredio u mecu sa Endijem i nije mogao da trci,ali nije zeleo da preda mec.
Marej je koristeci njegovu povredu,non-stop igrao skracene lopte,jer ovaj nije ni pokusavao da ih stigne.
Negedodovanje publike,ovakvim potezima je bilo ogromno.
Tada sam to smatrao legitimnim potezima,jer na kraju krajeva,nije on kriv sto se protivnik povredio.
Poenta glasi:
Pokusao si ti da iskoristis Novakove krizne trenutke itekako,ali nisi uspeo.
Ni jednog trenutka ti nisi igrao slabije,jer si mislio da je Novak povredjen,nego zato sto ti on i tako uzdrman nije dozvolio.
P.S.Novak se poneo gospodski,kada je rekao da je to bio mec velikog uloga i tenzija i da ne zeli danas to da komentarise.
Sutra kada se slegnu emocije i Mareju ce biti jasno,da mu nije Novak kriv,nego zato sto nije bio dovoljno dobar da bi pobedio!!!

Miloica

pre 9 godina

Na svu srecu da je Novak i kao sportista i kao covjek mnogo jaci od svih podmetanja i zlurade propagande. Samo naprijed u nove pobjede Nole legendo!

Daniela

pre 9 godina

Gledala sam Endijevu konferenciju za štampu. Nije tačno da su prvo novinari počeli sa tim pitanjima. Prvo je on rekao da ga je to omelo u trećem setu, a tek posle toga su se novinari "uhvatili" za tu priču. Ne ume da podnese poraz, jadno.

Srba Moravac

pre 9 godina

Na stranu što novinari nisu profesionalno sagledali tok meča već su počeli da mešetare,ne mogu da sakriju netrpeljivost prema sjajnom Novaku.Čovek to ničim ne zaslužuje,pravi je sportmen,džentlmen,trenutno najbolji na planeti ali mu je izgleda najveća mana što je sa Balkana.Gospodo Britanci morate da prihvatite dve činjenice-Nole je br.1 na svetu a vi ima da čekate sledećih 70 godina na vašeg pobednika Wimbldona,šta da se radi kada je tako.

Vlik je svet

pre 9 godina

Za ove koji stalno govore kako eto zapad ne voli NDJ, pa nije zapad ceo svet a nije ni jedan novinar ceo zapad. Novak promovise azijsku firmu, izuzetno je popularan u Aziji, u Australiji je kao kod kuce i mislim da ce da "prezivi" sto ga novinari prozivaju na ovaj nacin. A vidim Andy ima novog sponzora, tako da ni ta prica o velikom Najkiju ne pije vodu, mislim dzabe im, njihova 2 udarna manekena ispadose u ranoj fazi turnira

dejan

pre 9 godina

Nije umeo da iskoristi Novakov pad u igri pa kad se Nole izdigo i odrao ga onda mu sada sve smeta.Ma vi Englezi ste najljigavija nacija da vas nema......... pa nikom nebiste nedostajali.

Goran

pre 9 godina

Razlika izmadju Djokovica i Mareja je i dalje velika. Dok ne promeni mantalni pristup i drugi servis nece moci da ocekuje da u kontinuitetu osvaja velike turnire. Moci ce da pobedi povremeno Djokovica, Rafu i Federera ali ne i da dominira nad njima.

Novinari zaboravljaju da je U drugom setu je vec bio na ivici ponora, bio je psihicki vrlo negativan i u mec ga je vratilo to sto je mec bio prekinut pa je imao sansu da se sabere.

U vecini meca imao je manje od 30% poena dobijenih na drugi servis, sto je nedopustivo ako zeli da pobedi veliku trojku.

Djokovic je u ovom mecu bio psihicki vrlo jak, cak i kad mu nije islo, za razliku od Mareja koji je lako padap na tom planu.

Sve u svemu veoma zasluzena pobeda Djokovica. A novinar moraju o necemu da pisu, pa makar to bile gluposti o simuliranju.

nislija

pre 9 godina

Ljudi nemojte da krivite Marija,dobar je on momak i veliki Novakov prijatelj.Britanski novinari su ti koji su postavljali odvratna pitanja.

Siniša

pre 9 godina

A sto nisu pitali pre par godina Rozera kada je protiv Djokovica vodio sa 2:0 u setovima i imao mec loptu na 5:4 u trecem setu, pa ga Novak na kraju pobedio?

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Kad Britanci pocnu da glagoljaju na temu cast, postenje i fer-plej, dobijam neodoljivi nagon za povracanjem. Samo glupi novinar sa ovog ostrva, koje je cas u EU, a cas nije, moze da pomisli da je Novak Djokovic racunao na britansko milosrdje. Na kraju krajeva nema nijednog tenisera koji se vise muci, puca od jeda, rida i psuje od Endi Marija. Nisam cuo Novaka Djokovica da je ikada to sebi uzeo kao olaksavajucu okolnost.

alex

pre 9 godina

Jedan od najvećih tenisera- Novak Djoković osvaja petu titulu u Melburnu. Prvi teniser u open eri kojem to uspeva a oni postavljaju pitanja o foliranju na terenu.Šta reći...

AlanForrrd

pre 9 godina

Novak Đoković je najviše omalovažavani a najmanje poštovan br.1 u teniskoj istoriji !!!
Verovanto to nema veze sa tim što dolazi iz male, siromašne i medijski neuticajene zemlje pa može da mu radi ko šta hoće?!


P.S.
Eto, to "novinarstvo" i inače kreira javno mnjenje u svetu

nenad rs

pre 9 godina

Само се ви дивите другима и кујте их у звезде,џаба им од свега.Све то што су навели важи за Ендија.

Zoki

pre 9 godina

Treba sa podsmehom ignorisati te gluposti.Profesionalni sport je surov,to je nadljudska borba,i ove stvari o kojima oni pricaju su malo je reci gluposti.Neka kazu koje je to pravilo igre prekrsio Novak,pa da eventualno pricamo.Ovako ovo je na nivou dece iz obdanista,vrati mi moje lutkice tuzicu te mojoj mami.Teski kompleksi su to

Sto znaci

pre 9 godina

Australien Open 2014 povednik te godine se zove Rafael nadal isto je i on pobedio svog protivnika sa 3:1 u setovima.
Pusti Ove komentatori Oni ima da se zale to jos mesec dana nakon toga sve ce se to zaboraviti.
Vavrinka je pobedio jednog sto je bio povredjen Ali se opet povratio u igru kao sto je novak uspeo I TO SA ZULJEVIMA!!!!!

Daki

pre 9 godina

Mislim da Noletu stvarno to ne treba ako zeli da postane veliki sampion. I mene je u jednom trenutku iznervirao bacakanjem i saplitanjem po terenu i to uglavnom posle lose odigranih poena. I Federer i Nadal se u pojednim trenucima meca osecaju lose ali se maksimalno trude da to sakriju.

Boston

pre 9 godina

Ovo sto novinari pitaju Maria a on "ne zna" je veoma cudno jer je to njegova taktika. Davidenko ke pre nekoliko godina opisao Marijevu taktiku: prvi set izjednacen, I Mari pocinje da pravi grimase, kao od bola, hvata se za butinu, zatim lakat, ledja, pomislis covek nece preziveti prvi set, a onda naprasno pocne da ubrzava igru I dok shvatis sta se desava on pobedio".

Platipus fil

pre 9 godina

A sta bi bilo da igraju kosarku pa ti u zadnjem minutu naprave 10 prekrsaja i par tajm/auta ili fudbal pa ti se Ronaldo valja po terenu? I da li je medicinski tajm/aut regularan, jeste i sta se onda bilo ko buni? Pripremi taktiku i za to. Stvarno ne razumem cemu tolika prica, nebitno o ko je rec. Pa i kisa moze da ti omete ritam i sta onda?

pivljanin

pre 9 godina

Na zapadu nikada neće biti omiljen i uvažavan neko ko nije njihov(čak ni Nadal). Oni poštuju i pomalo vole jedino svoje(Federer).

Svaka cast!

pre 9 godina

Kompleksi su cudo! Citam neke komentare i ne verujem koliko ljudi ima stav o necemu o cemu pojma nemaju, a da ih covek pita, dobro, sta ti covece radis u zivotu, pola njih ne bi znalo, zato su sa takvom sigurnoscu opisali 'bacakanje' i 'foliranje'. Gadite mi se!

Bravo za Noleta!!!

Dragica D.

pre 9 godina

Onaj ko gubi ima pravo da se ljuti. Nole, Ti si genije.
Murray, vazno je ucestvovati i to jos u finalu. Sportski je priznati da si izgubio od boljeg nego sto si Ti- izgubio si od najboljeg na svijetu - naseg Noleta!

ja

pre 9 godina

(Predo, 01. februar 2015 15:43)

Tačno Predo! Ali Willander je komedija na Barbarino pitanje, kad je još dodao: "Nije samo mene prestigao, i McEnroa, i McEnroa...". Aahaha...

abc

pre 9 godina

Ma vec za par dana to niko neće da se i seća... Neka se Nole pripremi za sledeći GS ...sva 4 u istoj godini i eto poštovanje i šta god

Crkvinac

pre 9 godina

Dobro je Kusturica rekao Novaku uzeo si nesto sto ti ne pripada. To je bilo rezervisano za Britanca, Amerikanca a ne za Srbina. Nole sve cestitke.

eset

pre 9 godina

Душманима рода мог све најгоре!!:-))
Цркни те бре од муке....:-))
(Бојан Илић, 1. februar 2015 20:44)


Dao sam ti takav plus da sam skoro polomio miša.

mihajlo

pre 9 godina

@Hamsik
Ama bas sve stoji sta si reko. Jedan od retkih sportova, kde delegiranje sudija i sudije same ne mogu da uticu na rezultat, ma da ima i tu pokusaja i to ociglednih ali ne toliko ko u drugim sportovima. Oko sokolovo zakon! Ih sto mi drago, ko sta rece NEMA KO DA GA POBEDI a ni sudije nisu vise od pimoci. Nole Srbine zgazi jih sve, da se pojedu od muke. Ma djaba i reziranje zreba i sudije i novinari, nema pomoci, kad je 100% prepusteno sportu, da je fudbal bijo u pit
nju ili neki drugi sport, do sad bi bili i penali, faulovi, duple, nema cega ne bi bilo po propisima ali ovde NEMA, cisto znanje. Reko sam ja 2015 ce isto tako biti jedna kljucnih za sponzore ili ce izabrati pobednicku stranu ili ce polako u ambis sta se tice njihove zarade.

ja

pre 9 godina

@nislija
A sto on nije prekinuo te novinare?
Kako ih je Nadal ucutkao prosle godine kada je rekao da ne zeli da prica o povredi (posle finala AO).
Kako ih je Federer sve ucutkao i ocitao im lekciju posle finala Vimbldona 2008 kada im je rekao da prestanu da pokusavaju da umanje Nadalovu pobedu (kad su pricali kako su uslovi bili neregularni zbog previse dugih prekida i mraka).
Zasto tako nesto Marej nije uradio? Zato sto je kukavica koja ne zeli da prizna da je protivnik bio bolji.

зоран

pre 9 godina

Да је више самопоштовања и код новинара и код Ендија, не би било оваквих питања и одговора,но зато је Новаково самопоштовање неупитно и не тражи одговора...

Gile

pre 9 godina

Boli, kako da ne boli. Nole je dobio USD 3.000.000 a g-din Baksuz USD 1.000.000. Cist gubitak USD 2.000.000. Pa kako da ne boli, molicu lepo.

Bgb92

pre 9 godina

Ne zelim da citam komentare, jer znam nase napaljenke kako reaguju na ovakve naslove, ali: ne postoje "sramna" pitanja novinara, sloboda stampe je da mozes da pitas sta god hoces. I to je to!

LondonCalling

pre 9 godina

"Zapad" ne podnosi Djokovica...i to je to.
Uleteo je iznenada u "njihov" sport. Ne vole (niti su, niti ce ikada voleti) NI JEDNOG istocnoevropskog tenisera, jedino sto je to tako ocito u Novakovom slucaju...on je "previse velik" da bi to proslo nezapazeno.
Traze i trazice mu zamerku u svemu...
Njegovo je da radi isto sto i do sada - da tera po svome i ne obazire se na njihovo misljenje.
Sve sto napravi, ostaje upisano u analima tenisa, pa i sporta generalno.
A sto se njega tice...IMA NAS DOVOLJNO KOJI GA VOLIMO I POSTUJEMO - ON TO ZNA!!!

Dunster

pre 9 godina

BRAVO NOLE, ČESTITAM TI IZ SVEG SRCA!
Ovakvo ponašanje novinara je samo još jedan razlog da još više radiš, vežbaš i treniraš.
Želi ti još puno pobeda, grenslemova, običnih turnira i naravno dobro zdravlje, srećnu porodicu sa još troje dece.
Stefan, seka, seka i bata.
Srećno Šampione!

ako cemo o vanjskim faktorima

pre 9 godina

drugi set 4:2 za novaka, a na teren istrce provokatori i poremete novaka...krov 15 min prije pocetka otvoren na pola, a u toku prvog seta do kraja da ude vjetar...navijaci otvoreno protiv u tom casu cetverostrukog sampiona...

alex

pre 9 godina

Najsramnije opravdanje za poraz jednog tenisera u celoj istoriji tog sporta! Škot je kod mene zauvek izgubio simpatije... Još jedan na listi baksuza...

Washington

pre 9 godina

Ma sta me briga bre, pobedio je Djokovic a ostalo me ne zanima! Ovako i mi kukamo kad izgubimo, ali danas to ne moramo da radimo :) Uzivajte u pobedi, gubitnici se uvek bune!

dorcol

pre 9 godina

setimo se tih engleza kako su hteli da nam napakuju rasizam na utakmici mladih fudbalera ,cak se ukljucio i njihov premijer ,kako ih bre nije sramota ,ima ih 50 miliona a od sporta imaju samo fudbal ,jadno !!!

ManuGinobili

pre 9 godina

Nole nije trn u oku ovima sa zapada,on im je BALVAN u oku!! :)...zao mi je,ali moracete da trpite naseg sampiona jos barem 4-5 godina,ovo je samo pocetak velike dominacije koja slijedi,naucite se jednom da sportski podnosite poraze od boljeg protivnika-trebace vam to u buducnosti!!

sramno

pre 9 godina

Uvek gledam eurosport sa opcijom strani komentatori, bolji prenosi. Ne I sada. Sva trojica, doduse mats najmanje, su x puta isto ovo prejudicirali... Protiv lika koji se stalno vuce I hvata za ledja!!! Bilo je tako otvoreno navijanje I skandiranje marejevim potezima da mi je bilo muka. Ali nisam promenio opciju, sacekao sam do kraja da cujem kako, hteli ne hteli, moraju da priznaju klasu. Bljak.

Vaše ime

pre 9 godina

(Daki, 1. februar 2015 15:39)

Šta pričaš ti?
Novak je igrao 5 setova 1/2 finale, dok je Murray imao dan više odmora.
Meč je bio težak i Novak je očekivano imao pad u igri, grčeve, umor.
Na sve ovo dodaj da se taj isti Murray svaki put kad izgubi poen ponaša kao da ka je udario FAP-ov kamion na ibarskoj magistrali.

logika

pre 9 godina

Zanima me samo da li ce ljudi ikada prestati sa ovim teorijama "On je iz Srbije, zato ga ne vole"? Kao prvo, Novak je iza Rodzera i Rafe treci najpopularniji teniser na svetu. Bez konkurencije. Ova dvojica su popularnija iz vise razloga, ali ne zbog toga sto su Svajcarac i Spanac. Drugo, da li se iko seca Vlade Divca? Covek koji je bio prosecan igrac u NBA a bio je neverovatno popularan i omiljen u Americi. I opet, njegova popularnost nema veze sa nacionalnoscu, vec sa tim sto je bio veliki smeker i jako neobican igrac. Eno skoro bila vest da su nazvali tribinu po Kvisku Vujevicu u Italiji. I opet, ne zato sto je Srbin, vec zato sto je strasan lik i igrac. Stojakovicu podignut dres u Sakramentu, Piksi bog u Japanu, nebrojeni, nebrojeni primeri sirom sveta... Ali taj kalimero kompleks je neverovatan u nasem narodu...Neizleciv...

auh

pre 9 godina

Marej nema sampionski mentalitet. Kad je protivnik povredjen, dokrajci ga. Surovo, ali takav je zivot!
Kako je to lepo i posteno jednom Federer rekao : "Primetio sam da je Del Potro povredjen i setao sam ga jos vise s kraja na kraj terena da bih iskoristio tu povredu".
Surovo, ali realno. Tako razmisljaju pravi sampioni.
Nema tu milosti, prvo ga rasturis na terenu, a posle ga pitas za zdravlje.
Bas bi se Nadal ili Federer potresli da im je protivnik povredjen :) Ili Novak....
Samo bi dodali gas da sto pre zavrse mec.

Jah

pre 9 godina

Pljuju svi Murray-a a decko lepo izbegavao novinare, ali je ipak bio iznerviran onolikim pauzama i povredama, iako Nole ima prava na to malo je preterivao, ali to je sport i taktika. Tako da ga dzabe pljujete, svako bi se iznervirao da je na njegovom mestu, decko u naletu a mora da pauzira. Trebao je onda on da trazi tajm out svaki put kad Noletu krene. Novinari naravno bezobrazni, ali ima tu malo i istine.

Krompir

pre 9 godina

Ma samo opušteno. Ima tu malo frustracije, malo zlonamernosti.
Podmetati nekom takve scenarije, to je odlika sitnih duša, više govori o njima nego o Novaku.
Novaka je sigurno baš briga, a Mareju čine medveđu uslugu skretanjem pažnje na nebitne stvari.

Uzgred u nemačkom SPIEGEL-u i BILD-u su izašli sasvim korektni izveštaji sa meča.

Samo neka Novak priča na terenu ovako i dalje. Titule su najbolji odgovor na sve.

Aristotel

pre 9 godina

Hm, interesantno.
Dok je Marej bio slabiji na ATP listi, mecevi su mu bili gotovo identicni: kad je gubio prvi set, glumio je penzionera sa grimasama posle svakog trka za lopticom. I odjednom, kao Asterix kad popije carboni napitak, pocne da jurca kao muva bez glave...

Baghdatis

pre 9 godina

Jutros na Nemackoj televiziji ni reci o tenisu. Pre dve nedelje kad je Federer uzeo Brisbane bila im je top vest. Zna Becker dobro o cemu prica.

123

pre 9 godina

kad to rade nadal, murray... onda je to sramno ponasanje i gluma a kad nole to radi onda nema veze. kad nole promasi onda pada po terenu, gubi ravnotezu, nemoze da dise...a kad ga krene u 4. setu on je opet potpuno svez, ko nov.

Aleksandar

pre 9 godina

Ljudi kada ćete shvatiti da oni ne mogu da prežale što Srbija ima tenisera, jednog od trojice najboljih u istoriji ovog sporta? Da li vi shvatate koliko oni nas mrze, prosto ne mogu da nas smisle? Da li shvatate da ne mogu da podnesu to što je gotovo svaku pobedu Novak posvećivao svojoj zemlji? Jednostavno, Srbi su im trn u oku u sportu. Kako jedna tako mala nacija može da im drži lekcije u praktično svakom sportu sem u fudbalu. Pa pogledajte samo u prethodnih 20 godina koje uspehe smo ostvarili u košarci, odbojci, vaterpolu, tenisu, plivanju, streljaštvu, kajaku, veslanju, tekvondu, atletici itd. Tu je i rukomet pa čak i fudbal u mlađim selekcijama imao ogromne uspehe. Pogledajte vaterpolo, dođe Partizan sa nekim klincima i osvoji Ligu šampiona, onda dođe Crvena zvezda pobedi Jug iz Dubrovnika sa 10 puta većim budžetom i osvoji Ligu šampiona. Pogledajte sve te medalje naših reprezentativnih selekcija, ne zna im se broj. Mislite da njima prija da Srbija ostane upamćena za vjek i vjekova po Novaku Đokoviću. To su kompleksi najgore vrste.

stevan

pre 9 godina

Ovo su samo novinarske gluposti na koje Mari mora odgovarati. Potpuno ga razumem, izgubio je čovek 4ti Australian Open u nizu, a isto tako dobio Wimbledon kad mu je Novak poklonio grand slam svojim greškama. Da je smrad, pokazao je pozdravom na kraju meča, i reakcijom kad je Djokovic držao govor. Potrebno je biti šampion i u porazu, a to svakako Mari nije, niti je deo neke izmišljene velike 4tvorke, koja postoji samo u zapadnim medijima.

#murguza#boskovic?

pre 9 godina

A sto je meni drago za ovakve pobede kad je sve protiv NOLETA a in ucitka na najtezi moguci nacin pobedom (krompirom na kraju) a hejterima, vilanderu i kvazi novinarima ne preostaje nista nego da se pokriju do usiju. ?

Deki

pre 9 godina

I da je glumio. kakve sve to ima veze sa tenisom i samom igrom? Glume fudbaleri faulove, penale, Maradona je rukom dao gol, još je nazvao "Božjom ruklom" pa ništa! Sad je još Nole kriv, a ne Marej koji je "dozvolio" da ga to omete? A još je pitanje da li je glumio (nikada nećemo saznati).

ica

pre 9 godina

Počeću da gotiv Federera! On nikada na ovakva mizerna pitanja novinara ne bi ovako odgovarao! Marej se pogubio! Ok, kapiram ga, 0:6 boli, ali...

Nole Palcic

pre 9 godina

Gledao sam prvi set, i drugi malo. Ono sa palcem je bilo za medalju. Kada je prvi put "pao" nakon promasenog poena, stvarno nisam mogao dalje da gledam. Vidim da je i posle imao nastupa. Ko voli svaka cast, neka uziva.

Boki

pre 9 godina

Tipicno britanski,nadmeni i potcenjivacki.Za njih postoji ferplej samo dok oni pobedjuju.Jedna cudna i isfrustrirana nacija.
Zasto nisu pitali svog ljubimca da li je tacno ono sto svi naslucujemo,da mu je WB poklonjen zbog ogromne sume novca koja je bila u igri.
Prema ovakvima ne treba biti gospodin nikada,treba ih ponizavati kad god covek ima priliku za to.Oni samo to razumeju.....

Sandokan

pre 9 godina

Najpre treba reci da je Novak covek koji ni jednim gestom nije izavao niti izaziva novinare I mnoge druge da ovo rade.Ne znam,mozda gresim ali koliko se god on trudio da sebe I zemlju odakle dolazi prikaze u pravom svetlu to ne vredi.Rim,Peking,Sangaj jedini turniri gde ga publika stvarno voli.Na ostalim turnirima navija se protiv njega.To je ocigledno.A sta reci za Britance?Vecita iskompleksiranost,a glumataju gospodstvo I elitu.A ustvari su sve kontra.Ali samo neka nastave da ovakva pitanja postavljaju I ponasaju se prema Novaku na ovaj nacin.Siguran sam da ce to iz Novaka izvuci jos vise pobeda I osvojenih trofeja.
Sve nas treba da bude briga zbog ovoga sto rade,jer mi znamo ko je,sta je I kakav je Novak Djokovic.Cepaj majstore I gazi ih sve I dalje.
Za kra,naravno da se Novak folira a pre meca baca vradzbinu na svog protivnika.

Boston

pre 9 godina

Velika vecina istice Novakovo poreklo - srpsko, a zaboravljaju da je rad, red I disciplinu naucio kod Pilica u Nemackoj, da su mu slovak I nemac treneri kao I austrijanac kondicioni trener I uz naseg fizioterapeuta su stalno uz njega. Novakov agent je I Nadalov agent. Tako da Novak pored svojih prirodnih predispozicija ima I nternacionalni tim koji mu je pomogao da postane ono sto jeste. Nacionalna pripadnost nikom nije prednost u nicemu, zato isticanje srpstva kao neke nebeske sile je budalastina.

glasnik

pre 9 godina

Dva taj breka- po jedan svakome i 6:3 i 6:0. Nije li ga sramota. Sto se nije vratio u set kao taj isti Novak.
Vavrinka je za njega car.

Staj

pre 9 godina

Ovo je odlicno za NOvaka sto tako pricaju o njemu.on iz ovakvih izjava novinara izlazi jaci I sve jaci, nesto slicno kao C.Ronaldo.Pa jel vi vidite Novaka I Ronalda.to su dve fizicke zivotinje I zato ce njih dvojica trajati duze od svojih najvecih rivala..sta ko misli to je nebitno.statistika ne laze.Novak je mnogo uspesni od Mareja.a Ronaldo od Riberija..

todos

pre 9 godina

Otvoreno se vidi da Novak dolazi iz nebitne zemlje njima na zapadu i da marketing u izjavama ima veliku ulogu a koju po njima Novak ne moze da nosi. Cestitke od Federerovog navijaca iz centralne Srbije.

Ranzo Sportista

pre 9 godina

Kako se prave ludi... Pa svako zna da zagrejan mišić i adrenalin itekako pomažu da se prebrodi povreda - dok si na terenu. Ako se Nole stvarno povredio, tek ga čeka oporavak. Meni je, recimo, kad smo igrali fudbal, ortak izvukao loptu ispred noge u trenutku kad sam se izapeo da je šutnem koliko sam jako mogao. Istegao sam sve živo, ali koliko zaista boli sam postao svestan tek sat i nešto kasnije, kad sam se potpuno ohladio. Prema tome, gospodo novinari, lupate gluposti. A i ko gubi, ima pravo da se ljuti.

cicak stanoje

pre 9 godina

POZNATI SU ENGLEZI KAO NAJVEĆI INTRIGATORI I NADUVENI I UOBRAŽENI KVAZI DŽENTLEMENI.MAREJU SVAKA ČAST NA VITEŠKOJ BORBI JER ON JE Š K O T.

Grga Pitić

pre 9 godina

možda su novinari hteli isprovocirati Murraya na neki "loš" komentar vezano za te Novakove pauze i time dobiti nedeljnu temu za žutilo.
ne treba na to previše obraćati pažnju, pogotovo ako se setimo pisanija od pre neki dan u temi: Djok-Mur - finale sa ljudskim licem.
nema grede, to je stari dobri Murray! emotivan, sarkastičan, prgav itd.. (vas podseća to na nekoga?)

Jovan Perovic

pre 9 godina

Pa kada nema nasih novinara da ga malo nauce pameti na konferenciji... A i da ih ima, ne bi smeli.... No, mi slavimo 8-mu titulu, a vi kako 'te ??!!!

glumci

pre 9 godina

Isto se ponaša i Mari,pa i nije redak slučaj sa Noletom,Rafom ako nekom nije jasno zašto je Federer ubedljivo najpopularniji teniser sveta mogu da pronađu odgovor i kod ovakvih situacija.

Neko

pre 9 godina

Nebitno da li je istina ili ne, da li se Đoković pretvara ili ga zaista toliko često, po nekoliko puta tokom iole bitnijih mečeva, pogađaju povrede, ono što je bolno je ta naša sujeta, kojom mi odgovaramo na prozivke stranaca. Umesto da, kao što i dolikuje pobedničkim narodima, na tuđe smešne prozivke gledamo sa visine, i smejemo se, mi smo spremni da vređamo, ponižavamo. Valjda što smo gubitnici, istorijski, al ne daj bože da to neko sme da kaže...

Marko

pre 9 godina

Pa kad ne znaju da beknu o igri, onda moraju da ispredaju neke leve price. EuroSport, pa to je jedna od najneprofesionalnijih organizacija na kugli zemaljskoj. Ponekad prenose i fudbal. Njihovi komentatori na Nemackom po citavih 15 min. ne izgovaraju ni rec. To dovoljno govori o profesionalnom nivou EuroSporta.
Ni su mu svi zajedno do kolena. Ko je gledao mec, video je sta se desavalo i ko je kako igrao u kojim trenucima. Isto kao i protiv Wawrinke i jos ne brojeno puta do sada, Novak je najjaci kad je najportrebnije. To je razlog zbog kog je novak Najbolji, prosto i jednostavno. Ndam se da se on ne obazire na ovakve gluposti.
NAPRED Novace!!!

dusan

pre 9 godina

cini se da teniska masinerija jedva ceka da neko nasledi novaka na mestu broj jedan. tacno je ovo sto beker kaze - njega jednostavno ne postuju dovoljno. a ovo sa ovim nesrecnim englezom - em ovi postavljaju jadna pitanja, em ovaj mucenik ne moze da se suzdrzi da pokaze koliko je jadan. ali, bilo kako bilo ovaj djokovic je respect! svaka cast. mnogo ozbiljan uspeh. bravo, majstore

stefan

pre 9 godina

Novak je veliki sampion, ali ima tu jednu losu osobinu - cim ne ide, odmah sve boli. Takav je bio i na pocetku karijere.
Mene ovde vise irititira sto to potenciraju u mecu u kojem je Novak POČISTIO sa terena Mareja. 6-0 - i Vavrinku i njega u poslednjem setu. Mislim da je to prvi put u istoriji.
Korektno pitanje Mareju - "Kad ste shvatili da cete biti pocisceni?"

patriota

pre 9 godina

Počinje kampanja. Možda će delovati grubo poređenje,ali obojica su dostojni ssrpstva. Teslu nisu priznavali ni podnosili,jer ne dolazi iz reda po njihovom kriterijumu velikog naroda. Isto se dodađa i sa Noletom. Neznaju oni da smo mi najveći narod na svetu, jer umemo da volimo i poštujemo sportmena ma odkuda da dolazi. Oni to nikada neće shvatiti.

karabaja

pre 9 godina

Jel neko zamjerao Muhamedu Aliju što je 'taktički' primao udarce od Foremana i čekao da se ovaj 'umori' udarajući ga i onda ga pobijedio??
Sve je to igra i taktika, individualni je sport pa ako vidiš da je loš određeni period iskoristi to i pobijedi ga ili napravi razliku!
Mislim da je prenaduvana priča iz ugla ljubomornih novinara i da su samo čekali da nešto izvuku iz konteksta i koliko toliko omalovaže Novakov uspjeh!

gandra

pre 9 godina

Kako bi se ponašali da je Marej imao takvui nezgodu? Podrška Noletu i svim našim sportistima jer se svi suačavaju sa nepravdom samo zato što brane boje Srbije.

nbgd011

pre 9 godina

kad pogledamo unazad marej je taj koji je stalno glumio povrede i slicno cim bi poceo da gubi a dali je to novak uradio sumnjam a i ako jeste nek vidi endi da i od svog orozja moze da izgubi, to sad nije ni vazno bitno je sta pise ko je sampion, nole No. 1

Dusan Milenkovic

pre 9 godina

Slazem se za Bekerom i to da na ovom mecu nije Novak glumio da bi pobedio, i da je tako onda bi Marej trebalo da dobije mec....ako je on bio fit u tom momentu, Ko nije nikaa pai na teniskom terenu nezna kako moze d boji i pece ta povreda a treba drzati reket i udarti,,zato Dole svakak cast na pobedi,,oozz

iggy

pre 9 godina

Iako nisam simpatisao Mareja do pre par godina, pokazao je svojim ponasanjem na terenu i van njega da je veliki sportista i sjajan momak. A ocigledno da je i njemu jasno da nikad u karijeri nece dostici Novaka ni u kom pogledu, ali se uprkos tome nije dao isprovocirati pitanjima ljigavih Engleza

stivs

pre 9 godina

Pa naravno da je glumio, zato nece biti zapamcen nikada i ako je broj 1, foliraza, predaje, urlici, gestikulacije..dzaba mu sto je dobar teniser kada je kao covek ispod nule.

Daki

pre 9 godina

Mislim da Noletu stvarno to ne treba ako zeli da postane veliki sampion. I mene je u jednom trenutku iznervirao bacakanjem i saplitanjem po terenu i to uglavnom posle lose odigranih poena. I Federer i Nadal se u pojednim trenucima meca osecaju lose ali se maksimalno trude da to sakriju.

Nole Palcic

pre 9 godina

Gledao sam prvi set, i drugi malo. Ono sa palcem je bilo za medalju. Kada je prvi put "pao" nakon promasenog poena, stvarno nisam mogao dalje da gledam. Vidim da je i posle imao nastupa. Ko voli svaka cast, neka uziva.

123

pre 9 godina

kad to rade nadal, murray... onda je to sramno ponasanje i gluma a kad nole to radi onda nema veze. kad nole promasi onda pada po terenu, gubi ravnotezu, nemoze da dise...a kad ga krene u 4. setu on je opet potpuno svez, ko nov.

Jah

pre 9 godina

Pljuju svi Murray-a a decko lepo izbegavao novinare, ali je ipak bio iznerviran onolikim pauzama i povredama, iako Nole ima prava na to malo je preterivao, ali to je sport i taktika. Tako da ga dzabe pljujete, svako bi se iznervirao da je na njegovom mestu, decko u naletu a mora da pauzira. Trebao je onda on da trazi tajm out svaki put kad Noletu krene. Novinari naravno bezobrazni, ali ima tu malo i istine.

Bgb92

pre 9 godina

Ne zelim da citam komentare, jer znam nase napaljenke kako reaguju na ovakve naslove, ali: ne postoje "sramna" pitanja novinara, sloboda stampe je da mozes da pitas sta god hoces. I to je to!

logika

pre 9 godina

Zanima me samo da li ce ljudi ikada prestati sa ovim teorijama "On je iz Srbije, zato ga ne vole"? Kao prvo, Novak je iza Rodzera i Rafe treci najpopularniji teniser na svetu. Bez konkurencije. Ova dvojica su popularnija iz vise razloga, ali ne zbog toga sto su Svajcarac i Spanac. Drugo, da li se iko seca Vlade Divca? Covek koji je bio prosecan igrac u NBA a bio je neverovatno popularan i omiljen u Americi. I opet, njegova popularnost nema veze sa nacionalnoscu, vec sa tim sto je bio veliki smeker i jako neobican igrac. Eno skoro bila vest da su nazvali tribinu po Kvisku Vujevicu u Italiji. I opet, ne zato sto je Srbin, vec zato sto je strasan lik i igrac. Stojakovicu podignut dres u Sakramentu, Piksi bog u Japanu, nebrojeni, nebrojeni primeri sirom sveta... Ali taj kalimero kompleks je neverovatan u nasem narodu...Neizleciv...

glumci

pre 9 godina

Isto se ponaša i Mari,pa i nije redak slučaj sa Noletom,Rafom ako nekom nije jasno zašto je Federer ubedljivo najpopularniji teniser sveta mogu da pronađu odgovor i kod ovakvih situacija.

stivs

pre 9 godina

Pa naravno da je glumio, zato nece biti zapamcen nikada i ako je broj 1, foliraza, predaje, urlici, gestikulacije..dzaba mu sto je dobar teniser kada je kao covek ispod nule.

NOLE LEGENDO SRBIJE

pre 9 godina

Kad se Federer uplasio Novaka i predao mu finale kako ne bi popio dva krompira, ne secam se da su novinari nesto pricali na tu temu???

Neko

pre 9 godina

Nebitno da li je istina ili ne, da li se Đoković pretvara ili ga zaista toliko često, po nekoliko puta tokom iole bitnijih mečeva, pogađaju povrede, ono što je bolno je ta naša sujeta, kojom mi odgovaramo na prozivke stranaca. Umesto da, kao što i dolikuje pobedničkim narodima, na tuđe smešne prozivke gledamo sa visine, i smejemo se, mi smo spremni da vređamo, ponižavamo. Valjda što smo gubitnici, istorijski, al ne daj bože da to neko sme da kaže...

ray

pre 9 godina

Skoti su ratnicka, hrabra i dostojanstvena nacija. Endijev problem je sto cesto provodi vreme sa Englezima tako da je od njih povukao ono najgore: nepoznavanje pojma "stid" i iskrene cestitke boljem.

Boston

pre 9 godina

Velika vecina istice Novakovo poreklo - srpsko, a zaboravljaju da je rad, red I disciplinu naucio kod Pilica u Nemackoj, da su mu slovak I nemac treneri kao I austrijanac kondicioni trener I uz naseg fizioterapeuta su stalno uz njega. Novakov agent je I Nadalov agent. Tako da Novak pored svojih prirodnih predispozicija ima I nternacionalni tim koji mu je pomogao da postane ono sto jeste. Nacionalna pripadnost nikom nije prednost u nicemu, zato isticanje srpstva kao neke nebeske sile je budalastina.

nislija

pre 9 godina

Ljudi nemojte da krivite Marija,dobar je on momak i veliki Novakov prijatelj.Britanski novinari su ti koji su postavljali odvratna pitanja.

Данац

pre 9 godina

Novaka u Danskoj niko ne podrzava, to su Anglosaksonci i Germani, narodi koji mrze Slovene.

Ali ni mi njih bas ne gotivimo.

Tako je to, ali englezima zelim da cekaju jos 100 godina na sledeci trofej.

iggy

pre 9 godina

Iako nisam simpatisao Mareja do pre par godina, pokazao je svojim ponasanjem na terenu i van njega da je veliki sportista i sjajan momak. A ocigledno da je i njemu jasno da nikad u karijeri nece dostici Novaka ni u kom pogledu, ali se uprkos tome nije dao isprovocirati pitanjima ljigavih Engleza

danilo

pre 9 godina

Sramotno zaista ali ne bez razloga!
Verovatno ovo finale u Americi nije gledalo 100.000 ljudi, kako zbog termina( od 04 ujutro) tako i zbog učesnika, Srbina i Škota.
Koliko je to samo gubitak zbog manjka reklama i prodaje robe, teško je izračunati.
Zapad traži svoje heroje, a ne Balkance ili Slovene.
Novinari su kao i većina sveta, potkupljivi.
Novine najbolje prodaju skandali.
Nole je pristojan mlad čovek koji govori 5 jezika, bez afera bilo kog tipa, a svetska klasa u tenisu.
Naravno da ga Zapad ne voli jer im nije na koristi.
Noleta celu karijeru prati manjak podrške publike, a podrška publike se kreira vrlo lako.
To je sudbina malih naroda, ponosno je nosimo...

Mira

pre 9 godina

Dzaba standard Svajcarske, nadmenost Britanije, dzaba svim razvijenim zemljama ciji su teniseri pali pred Noletovim tenisom. Jedna je mala Srbija, a toliko zvezda u sportu. Bravo za Noleta.

Struki

pre 9 godina

Ne znam zasto ovo treba da nas cudi? Pa ovi nazovi "novinari"iz britanije(namerno malim slovom)su "majstori"ovakvih "gadosti"i "pakosti"! Stara poslovica kaze:"ko gubi ima pravo da se ljuti"!

Boban

pre 9 godina

Ko gubi ima pravo da se ljuti. Njima ni Federer nije valjao kad je dobijao Marija redovno, bitno je da je Endi sportski čestitao Noletu, a šta pričaju britanski novinari je potpuno nebitno.

Sto znaci

pre 9 godina

Australien Open 2014 povednik te godine se zove Rafael nadal isto je i on pobedio svog protivnika sa 3:1 u setovima.
Pusti Ove komentatori Oni ima da se zale to jos mesec dana nakon toga sve ce se to zaboraviti.
Vavrinka je pobedio jednog sto je bio povredjen Ali se opet povratio u igru kao sto je novak uspeo I TO SA ZULJEVIMA!!!!!

Predo

pre 9 godina

Jedno od pitanja je trebalo da glasi: Da li ti je krivo što te je Novak imitirao na terenu? Novak se barem hvatao za istu nogu, a Andi često zaboravi za koju se nogu ili kuk prije hvatao. Novak je poznat po tome da protivnmike tuče njihovim najjačim oružjem.
To gotovo svi rade u tenisu. Imam prijatelja, koji se prvo iskuka kako ga sve boli, kako ne može hodati, ne može servirati, jer ga boli rame, a onda zabije as i istrči na skraćenu loptu poput zeca. I to nikada niej opravdanje za onoga ko gubi. Mnogi su voleli da vide Anglosaksonca, a ne Srbina kao pobednika. Barbara Šet se ugrizla za jezik kada je pitala Vilandera da li mu je krivo što ga je Novak prestigao po broju GS-ova. Rekao je da nije, ali izraz njegovog lica je bio ko u deteta kad se uneredi.

Jvic

pre 9 godina

Gledajte ovako stoji stvar s britanskim novinarima:

1) Reklame između gemova: KIA i Rolex, glavni sponzori Nadala i Federera, glavni sponzori A.O. Pissed, eh?
2) Novak, dečko iz neke tamo Sibiribiberije, im ga svima zabiberisiberio! Pissed, eh?
3) Federer, velika zvezda na zalasku, koliko god da je čovek fenomen, ipak je čovek. Ne shvataju... Pissed, eh?
4) Nadal, razorio je svoje telo atomskim tenisom koji je igrao. Sjajan dečko, voleo bih da se vrati na svoj nivo jer bi tenis time samo dobio. Ali... Pissed, eh?
5) Vavrinka i Mari, odlični teniseri, ali nisu u klasi "No-Ro-Ra" i verovatno nikad neće ni biti. Zaključak: Novak vlada suvereno još godinu-dve... tri...? Pissed, eh?
6) Britanski (engleski) sportski fer-plej? Floded by piss!

Navijac

pre 9 godina

Sramno ili ne novine se moraju prodavati a kako se najlaške diže rejting pa skandalima. Ovo igra u 4 seta koga to briga to im dođe ko statistika. Tako onda da bude interesantno novinari se uhvate za nešto sasvim ne bitno kao što je bilo recimo one psovka od strane verenice Mareja i od muve prave slona.

Hamsik

pre 9 godina

Svet, pogotovo zapadnjaci ne mogu da podnesu da Srbina nema ko da srusi sa trona, ajde sto ne mogu da mu otmu prvo mesto nego sto ne mogu da ga pobede! ZIVEO NOLE JOS 100 GODINA I DOKLE GOD BUDES MOGAO IGRAJ TENIS I NABIJAJ IM KOMPLEKSE!

@@@

pre 9 godina

E pa, gospodo, novinari mogu da forsiraju nesto, ali teniser je taj koji ce odluciti da li ce da prihvati da pljuje svoje kolege?
Vi bar znate zasto, izmedju ostalog, Nadal jedino za Federera NIKADA nista lose nije rekao? Iako su rivali 10 godina?
Zato sto su posle WB 2008 i teske Nadalove pobede u finalu, novinari na jos gori nacin pokusali da umanje njegov uspeh.
Federera su posle meca zasuli tvrdnjama kako je izgubio mec samo zbog silnih odlaganja (zbog kise) i zbog toga sto je mec, umesto da bude odlozen za sledeci dan, zavrsen po mrklom mraku. Naravno, pominjali su i njegovu mononukleozu.
E, tada im je RF svima zapusio usta i rekao da nemaju pravo da umanjuju uspeh Nadala, da je on i ranije dolazio do finala, da je mrak bio ISTI NA OBA KRAJA TERENA, uslovi isti za obojicu, da je Nadal zasluzeno pobedio i da ne trebaju da pljuju Nadala zbog svojih novinskih naslova.
On je tada pokazao da je veliki covek, i zato ga ja cenim, iako navijam za Rafu.
Danas je Marej pokazao da je mali covek, spreman da umanji protivnikove zasluge, samo da ne bi priznao ono sto svi vidimo: on NIJE istinski sampion i NIKADA nece biti na nivou Velike Trojke!!!

Goran

pre 9 godina

Ono sto glodje Vilandera je sto mu je Novak pobegao sa 8 GS titula a on i Mekinro su ostali sa 7 titula. Tesko se podnosi kada onaj koga omalovazavas tokom cele karijere osvoji na sredini karijere vise titula. Setimo se da je po Vilanderu Marej bio blagi favorit u mecu. Po kom to osnovu cetvorostruki sampion iz Melburna i igrac broj 1 nije favorit u mecu sa igracem koji nikada nije osvojio Melburn i koji je prosle godine izgubio sve meceve od Novaka. To samo moze biti u mozgu gem, set Matsa Vilandera.

SrbinsonKruso

pre 9 godina

Skoti su ratnicka, hrabra i dostojanstvena nacija. Endijev problem je sto cesto provodi vreme sa Englezima tako da je od njih povukao ono najgore: nepoznavanje pojma "stid" i iskrene cestitke boljem.
(ray, 1. februar 2015 15:31)
реп:
Нити ратничка( људи су претежно сточари- пољопривредници . мање да гледаш Храбро срце, више да читаш историју), нити храбра (нису имали храбрости да се осамостале), достојанствена ( у неку руку, али шта је достојанствено у томе што говориш страни језик у сопственој земљи). Верујете у слику коју је о њима сковао исти запад који пљујете. Више су Енглези ратничка, али агресивна ратничка нација... без комромиса,која не бира средство да дође до циља... за Енглезе се слажем... молим те не веруј у њихове представе, па чак и оне које ти годе... А Виландер је за сажаљевање.

Cole

pre 9 godina

...Marijeva izjava „On uvek radi to“...

Sve, sve, ali ti, ti to da kažeš.
Pa čoveče, da li ti znaš šta trabunjaš,
pa ti si tak koji se u svakom meču krećeš
kao ranjeni tetreb, kao da te je neko macolom
opalio po oba kolena... Ma ne mogu vise.
I za kraj, mislim da si ovom izjavom izgubio
dosta navijača u Srbiji. Krajnje nekorektna izjava.

Ko o cemu Englezi o poštenju i pravdi.

pre 9 godina

A kada je pobedio Novaka na Wimbldonu, uz mnogo igre oko terena za vreme i pre meča, tada im sva ta gluma i pretvaranja nisu smetala. Da ironija bude potpuna, ko o čemu Englezi o poštenju i pravdi. Ima još jedna narodna koja je baš prikladna ovoj situaciji ali ne bi bilo fino da je navedem.

Vlik je svet

pre 9 godina

Za ove koji stalno govore kako eto zapad ne voli NDJ, pa nije zapad ceo svet a nije ni jedan novinar ceo zapad. Novak promovise azijsku firmu, izuzetno je popularan u Aziji, u Australiji je kao kod kuce i mislim da ce da "prezivi" sto ga novinari prozivaju na ovaj nacin. A vidim Andy ima novog sponzora, tako da ni ta prica o velikom Najkiju ne pije vodu, mislim dzabe im, njihova 2 udarna manekena ispadose u ranoj fazi turnira

eset

pre 9 godina

Душманима рода мог све најгоре!!:-))
Цркни те бре од муке....:-))
(Бојан Илић, 1. februar 2015 20:44)


Dao sam ti takav plus da sam skoro polomio miša.

nikola1992

pre 9 godina

Sto bi rekli ameri- Haters gonna hate! To ne treba nikoga, a najmanje novaka da dotice. Covek je sa 27 godina jedan od najboljih ikada u svojoj profesiji, ima sjajnu porodicu, bogat je, uziva u zivotu... A to sto neki isfrustrirani novinari pokusavaju to da omalovaze, to je njihov problem. Ne valja kada je povredjen, ne valja kada nije, ne valja kada preterano slavi, ne valja kada umereno slavi, ne valja kada zvekne forhend, ne valja kada zvekne bekhend, ne valja kada je favorit, ne valja kada nije... Jel valja to sto uopste dise???

Milan

pre 9 godina

Lepse je ovako, ko gubi ima pravo da se ljuti, a kada to rade na nedostojanstven nacin onda je jos lepse. Novak ga je pomeo u cetvrtom setu, sa nulom. Nema o cemu vise da se prica.

Gile

pre 9 godina

Boli, kako da ne boli. Nole je dobio USD 3.000.000 a g-din Baksuz USD 1.000.000. Cist gubitak USD 2.000.000. Pa kako da ne boli, molicu lepo.

Vidra

pre 9 godina

Lupaju gluposti, za Djokovića najbolje govore brojevi:

05.october 2014 Djokovic - Berdych 6-0, 6-2
10.november 2014 Djokovic - Cilic 6-1, 6-1
15.november 2014 Djokovic - Nishikori 6−1, 3−6, 6−0
12.november 2014 Djokovic - Wawrinka 6-3, 6-0
14.november 2014 Djokovic - Berdych 6-2, 6-2
16.november 2014 Djokovic - Federer (Federer "pobegao sa bojnog polja")
AO 2015 Djokovic - Raonic 7-6, 6-4, 6-2
AO 2015 Djokovic - Wawrinka 7-6, 3-6, 6-3, 4-6, 6-0
AO 2015 Djokovic - Murray 7-6, 6-7, 6-3, 6-0

Da ovde nema malo previše "krompira" skuvanih rukama jednog "glumca"?

Aleksandar

pre 9 godina

Ljudi kada ćete shvatiti da oni ne mogu da prežale što Srbija ima tenisera, jednog od trojice najboljih u istoriji ovog sporta? Da li vi shvatate koliko oni nas mrze, prosto ne mogu da nas smisle? Da li shvatate da ne mogu da podnesu to što je gotovo svaku pobedu Novak posvećivao svojoj zemlji? Jednostavno, Srbi su im trn u oku u sportu. Kako jedna tako mala nacija može da im drži lekcije u praktično svakom sportu sem u fudbalu. Pa pogledajte samo u prethodnih 20 godina koje uspehe smo ostvarili u košarci, odbojci, vaterpolu, tenisu, plivanju, streljaštvu, kajaku, veslanju, tekvondu, atletici itd. Tu je i rukomet pa čak i fudbal u mlađim selekcijama imao ogromne uspehe. Pogledajte vaterpolo, dođe Partizan sa nekim klincima i osvoji Ligu šampiona, onda dođe Crvena zvezda pobedi Jug iz Dubrovnika sa 10 puta većim budžetom i osvoji Ligu šampiona. Pogledajte sve te medalje naših reprezentativnih selekcija, ne zna im se broj. Mislite da njima prija da Srbija ostane upamćena za vjek i vjekova po Novaku Đokoviću. To su kompleksi najgore vrste.

Svaka cast!

pre 9 godina

Kompleksi su cudo! Citam neke komentare i ne verujem koliko ljudi ima stav o necemu o cemu pojma nemaju, a da ih covek pita, dobro, sta ti covece radis u zivotu, pola njih ne bi znalo, zato su sa takvom sigurnoscu opisali 'bacakanje' i 'foliranje'. Gadite mi se!

Bravo za Noleta!!!

BgHQ

pre 9 godina

Ajde ljudi smirite strasti jer za par dama se niko nece secati ovih glupih pitanja a za sva vremena ce ostati upisano ko je najveci sampion AO.

mihajlo

pre 9 godina

@Hamsik
Ama bas sve stoji sta si reko. Jedan od retkih sportova, kde delegiranje sudija i sudije same ne mogu da uticu na rezultat, ma da ima i tu pokusaja i to ociglednih ali ne toliko ko u drugim sportovima. Oko sokolovo zakon! Ih sto mi drago, ko sta rece NEMA KO DA GA POBEDI a ni sudije nisu vise od pimoci. Nole Srbine zgazi jih sve, da se pojedu od muke. Ma djaba i reziranje zreba i sudije i novinari, nema pomoci, kad je 100% prepusteno sportu, da je fudbal bijo u pit
nju ili neki drugi sport, do sad bi bili i penali, faulovi, duple, nema cega ne bi bilo po propisima ali ovde NEMA, cisto znanje. Reko sam ja 2015 ce isto tako biti jedna kljucnih za sponzore ili ce izabrati pobednicku stranu ili ce polako u ambis sta se tice njihove zarade.

Miloica

pre 9 godina

Na svu srecu da je Novak i kao sportista i kao covjek mnogo jaci od svih podmetanja i zlurade propagande. Samo naprijed u nove pobjede Nole legendo!

Mladen Mladenovic

pre 9 godina

Kad Britanci pocnu da glagoljaju na temu cast, postenje i fer-plej, dobijam neodoljivi nagon za povracanjem. Samo glupi novinar sa ovog ostrva, koje je cas u EU, a cas nije, moze da pomisli da je Novak Djokovic racunao na britansko milosrdje. Na kraju krajeva nema nijednog tenisera koji se vise muci, puca od jeda, rida i psuje od Endi Marija. Nisam cuo Novaka Djokovica da je ikada to sebi uzeo kao olaksavajucu okolnost.

Moka

pre 9 godina

Pitanja upucena Skotu a ustvari usmerena na Novaka.I na pristrasnu publiku ATP tura,koja je silno frustrirana sto jedan Srbin dominira u takozvanom sportu bogatih [to jest njihovom].Kao da ce im biti lakse ako se stvori misljenje da je folirao povredu.Pa i da jeste sta je tu lose to svi cine narocito u zemljama u kojima ce najvise patiti zbog pehara u Novakovim rukama.A ni priblizno nije strasno [ako ga je bilo] kao psovanje nacije Enduijevom protivniku od njegove devojke.A koje je on cak umesto da se izvini ,po recima Juro sportovog spikera opravdavao.Da nije mozda Endiju bilo zao sto mu se protivnik povredio. Fer plej je zamka za naivne narocito u sportovima gde se obrce ogroman novac .

Branimir

pre 9 godina

Najteze je biti i ostati gospodin i u pobedi i u porazu. On to nije i nikad nece biti za razliku od Novaka. Setite se samo njegovog meca sa Troickim, kada je prihvatio vec izgubljen poen. Ali nisu vazni ni on ni Vilander, vazno je da je Novak pobedio, odnosno da je sampion i na terenu i van njega.

Siniša

pre 9 godina

A sto nisu pitali pre par godina Rozera kada je protiv Djokovica vodio sa 2:0 u setovima i imao mec loptu na 5:4 u trecem setu, pa ga Novak na kraju pobedio?

dejan

pre 9 godina

Nije umeo da iskoristi Novakov pad u igri pa kad se Nole izdigo i odrao ga onda mu sada sve smeta.Ma vi Englezi ste najljigavija nacija da vas nema......... pa nikom nebiste nedostajali.

crumb

pre 9 godina

Taj placljivko treba da je zauvek zahvalan Djokovicu sto ga je ucinio sampionom na Vimbldonu, u sva tri seta u finalu 2013. Novak je vodio 3-2, 4-1 i 4-2 a onda je Mari sva tri seta cudesno preokrenuo u svoju korist. Tada Mariju nista nije smetalo, zasto se Novak tada nije "pretvarao"...

Grga Pitić

pre 9 godina

možda su novinari hteli isprovocirati Murraya na neki "loš" komentar vezano za te Novakove pauze i time dobiti nedeljnu temu za žutilo.
ne treba na to previše obraćati pažnju, pogotovo ako se setimo pisanija od pre neki dan u temi: Djok-Mur - finale sa ljudskim licem.
nema grede, to je stari dobri Murray! emotivan, sarkastičan, prgav itd.. (vas podseća to na nekoga?)

Boco10

pre 9 godina

Sta vam je ljudi? Pa je l iko od vas igro neki takmicarski sport? Pa ja kad me nece uooste mi se ne igra al zato kad me krene igro bih tri dana. Normalni su ti usponi i padovi, nije nikakvo foliranje.. Pozdrav!

Zoki

pre 9 godina

Treba sa podsmehom ignorisati te gluposti.Profesionalni sport je surov,to je nadljudska borba,i ove stvari o kojima oni pricaju su malo je reci gluposti.Neka kazu koje je to pravilo igre prekrsio Novak,pa da eventualno pricamo.Ovako ovo je na nivou dece iz obdanista,vrati mi moje lutkice tuzicu te mojoj mami.Teski kompleksi su to

ultrasrbin

pre 9 godina

Troicki poklanja Endiju vec izgubljen poen - Endi to pohvaljuje, ali ne vidi da i on treba da bude gospodin.
Endijeva devojka prostacki psuje celu jednu naciju( tako svojstveno degenericnim i paranoicnim Englezima) - Endi to opravdava umesto da se javno izvini u njeno ime
Publika upada na teren i remeti Novakov momentum - Endi to ne pominje na konferenciji,a da ne racunamo sto novinari izbegavaju isto pitanje.
Novak izgubi momentum i upada u fizicku krizu. Trazi mogucnost da se osvezi,a Endi takodje koristi tu situaciju za osvezenje. - Endi je sigurno mogao da insistira da Novak uzme medicinski tajm ili da on isto ovako uzme mogucnost za osvezenje. Ali on glumi mangupa i gospodina,a u stvari se nada da ce Nole predati.
Pitanja novinara su vise nego bezobrazna i konstruisana da omalovaze Novakov uspeh. - Endi odgovara sumnjiceci Novaka za foliranje povrede. Kako si Endi dosao do tog zakljucka? O kakvoj povredi pricas kada nije bilo medicinskog tajma? Jesu li svi protivnici uspevali da te zbune na prethodnim AO finalima? Sta su oni uradili da te zbune? Jesi li stavrno toliko dusevan pa si poceo slabije da igras misleci da Novak trpi grceve? Jesi li da razmislio da budes gospodin i covek ako vec nisi igrac?

Srba Moravac

pre 9 godina

Na stranu što novinari nisu profesionalno sagledali tok meča već su počeli da mešetare,ne mogu da sakriju netrpeljivost prema sjajnom Novaku.Čovek to ničim ne zaslužuje,pravi je sportmen,džentlmen,trenutno najbolji na planeti ali mu je izgleda najveća mana što je sa Balkana.Gospodo Britanci morate da prihvatite dve činjenice-Nole je br.1 na svetu a vi ima da čekate sledećih 70 godina na vašeg pobednika Wimbldona,šta da se radi kada je tako.

Staj

pre 9 godina

Ovo je odlicno za NOvaka sto tako pricaju o njemu.on iz ovakvih izjava novinara izlazi jaci I sve jaci, nesto slicno kao C.Ronaldo.Pa jel vi vidite Novaka I Ronalda.to su dve fizicke zivotinje I zato ce njih dvojica trajati duze od svojih najvecih rivala..sta ko misli to je nebitno.statistika ne laze.Novak je mnogo uspesni od Mareja.a Ronaldo od Riberija..

nenad rs

pre 9 godina

Само се ви дивите другима и кујте их у звезде,џаба им од свега.Све то што су навели важи за Ендија.

patriota

pre 9 godina

Počinje kampanja. Možda će delovati grubo poređenje,ali obojica su dostojni ssrpstva. Teslu nisu priznavali ni podnosili,jer ne dolazi iz reda po njihovom kriterijumu velikog naroda. Isto se dodađa i sa Noletom. Neznaju oni da smo mi najveći narod na svetu, jer umemo da volimo i poštujemo sportmena ma odkuda da dolazi. Oni to nikada neće shvatiti.

cicak stanoje

pre 9 godina

POZNATI SU ENGLEZI KAO NAJVEĆI INTRIGATORI I NADUVENI I UOBRAŽENI KVAZI DŽENTLEMENI.MAREJU SVAKA ČAST NA VITEŠKOJ BORBI JER ON JE Š K O T.

stevan

pre 9 godina

Ovo su samo novinarske gluposti na koje Mari mora odgovarati. Potpuno ga razumem, izgubio je čovek 4ti Australian Open u nizu, a isto tako dobio Wimbledon kad mu je Novak poklonio grand slam svojim greškama. Da je smrad, pokazao je pozdravom na kraju meča, i reakcijom kad je Djokovic držao govor. Potrebno je biti šampion i u porazu, a to svakako Mari nije, niti je deo neke izmišljene velike 4tvorke, koja postoji samo u zapadnim medijima.

Srle

pre 9 godina

Ali ovo je neverovatno Rodja se povuce sa WTF i posle 4 dana igra sljaku u Davis cupu i to je OK.Na US openu 2012 Nole razbija Marija u 4 setu,on se prenemaze hvata se za kuk,ledja,uzme pauzu i odigra kao da nije nista bilo u 5 setu.Nole mu cestita i drago mu je sto je konacno osvojio GS.Od ove trojice jedino Nadal ima stila.Kad ga je Nole maltretirao 2011 7 puta u finalima uvek je na konferenciji za stampu bilo:bolji je cestitke idem da treniram jos vise.Ali sta ces neko je velik i u porazu.

Dunster

pre 9 godina

BRAVO NOLE, ČESTITAM TI IZ SVEG SRCA!
Ovakvo ponašanje novinara je samo još jedan razlog da još više radiš, vežbaš i treniraš.
Želi ti još puno pobeda, grenslemova, običnih turnira i naravno dobro zdravlje, srećnu porodicu sa još troje dece.
Stefan, seka, seka i bata.
Srećno Šampione!

Dobro

pre 9 godina

Interesantan podatak:
Na oficijelnom sajtu AO mogu se videti intervjui:

Novak (pobednik) intervju od 3,5 minuta
Marej (porazeni) intervju od 14,5 minuta.

Pametnom dovoljno.

Iz zemlje lala, uvek Vas,

AlanForrrd

pre 9 godina

Novak Đoković je najviše omalovažavani a najmanje poštovan br.1 u teniskoj istoriji !!!
Verovanto to nema veze sa tim što dolazi iz male, siromašne i medijski neuticajene zemlje pa može da mu radi ko šta hoće?!


P.S.
Eto, to "novinarstvo" i inače kreira javno mnjenje u svetu

Mare,NS

pre 9 godina

Bas i nisam mislio da ovo komentarisem,ali se necega setih.
Mislim da se desilo pretprosle godine,kada se Zil Simon povredio u mecu sa Endijem i nije mogao da trci,ali nije zeleo da preda mec.
Marej je koristeci njegovu povredu,non-stop igrao skracene lopte,jer ovaj nije ni pokusavao da ih stigne.
Negedodovanje publike,ovakvim potezima je bilo ogromno.
Tada sam to smatrao legitimnim potezima,jer na kraju krajeva,nije on kriv sto se protivnik povredio.
Poenta glasi:
Pokusao si ti da iskoristis Novakove krizne trenutke itekako,ali nisi uspeo.
Ni jednog trenutka ti nisi igrao slabije,jer si mislio da je Novak povredjen,nego zato sto ti on i tako uzdrman nije dozvolio.
P.S.Novak se poneo gospodski,kada je rekao da je to bio mec velikog uloga i tenzija i da ne zeli danas to da komentarise.
Sutra kada se slegnu emocije i Mareju ce biti jasno,da mu nije Novak kriv,nego zato sto nije bio dovoljno dobar da bi pobedio!!!

Boki

pre 9 godina

Tipicno britanski,nadmeni i potcenjivacki.Za njih postoji ferplej samo dok oni pobedjuju.Jedna cudna i isfrustrirana nacija.
Zasto nisu pitali svog ljubimca da li je tacno ono sto svi naslucujemo,da mu je WB poklonjen zbog ogromne sume novca koja je bila u igri.
Prema ovakvima ne treba biti gospodin nikada,treba ih ponizavati kad god covek ima priliku za to.Oni samo to razumeju.....

stefan

pre 9 godina

Novak je veliki sampion, ali ima tu jednu losu osobinu - cim ne ide, odmah sve boli. Takav je bio i na pocetku karijere.
Mene ovde vise irititira sto to potenciraju u mecu u kojem je Novak POČISTIO sa terena Mareja. 6-0 - i Vavrinku i njega u poslednjem setu. Mislim da je to prvi put u istoriji.
Korektno pitanje Mareju - "Kad ste shvatili da cete biti pocisceni?"

LondonCalling

pre 9 godina

"Zapad" ne podnosi Djokovica...i to je to.
Uleteo je iznenada u "njihov" sport. Ne vole (niti su, niti ce ikada voleti) NI JEDNOG istocnoevropskog tenisera, jedino sto je to tako ocito u Novakovom slucaju...on je "previse velik" da bi to proslo nezapazeno.
Traze i trazice mu zamerku u svemu...
Njegovo je da radi isto sto i do sada - da tera po svome i ne obazire se na njihovo misljenje.
Sve sto napravi, ostaje upisano u analima tenisa, pa i sporta generalno.
A sto se njega tice...IMA NAS DOVOLJNO KOJI GA VOLIMO I POSTUJEMO - ON TO ZNA!!!

alex

pre 9 godina

Jedan od najvećih tenisera- Novak Djoković osvaja petu titulu u Melburnu. Prvi teniser u open eri kojem to uspeva a oni postavljaju pitanja o foliranju na terenu.Šta reći...

Daniela

pre 9 godina

Gledala sam Endijevu konferenciju za štampu. Nije tačno da su prvo novinari počeli sa tim pitanjima. Prvo je on rekao da ga je to omelo u trećem setu, a tek posle toga su se novinari "uhvatili" za tu priču. Ne ume da podnese poraz, jadno.

pivljanin

pre 9 godina

Na zapadu nikada neće biti omiljen i uvažavan neko ko nije njihov(čak ni Nadal). Oni poštuju i pomalo vole jedino svoje(Federer).

Aristotel

pre 9 godina

Hm, interesantno.
Dok je Marej bio slabiji na ATP listi, mecevi su mu bili gotovo identicni: kad je gubio prvi set, glumio je penzionera sa grimasama posle svakog trka za lopticom. I odjednom, kao Asterix kad popije carboni napitak, pocne da jurca kao muva bez glave...

Washington

pre 9 godina

Ma sta me briga bre, pobedio je Djokovic a ostalo me ne zanima! Ovako i mi kukamo kad izgubimo, ali danas to ne moramo da radimo :) Uzivajte u pobedi, gubitnici se uvek bune!

sramno

pre 9 godina

Uvek gledam eurosport sa opcijom strani komentatori, bolji prenosi. Ne I sada. Sva trojica, doduse mats najmanje, su x puta isto ovo prejudicirali... Protiv lika koji se stalno vuce I hvata za ledja!!! Bilo je tako otvoreno navijanje I skandiranje marejevim potezima da mi je bilo muka. Ali nisam promenio opciju, sacekao sam do kraja da cujem kako, hteli ne hteli, moraju da priznaju klasu. Bljak.

Crkvinac

pre 9 godina

Dobro je Kusturica rekao Novaku uzeo si nesto sto ti ne pripada. To je bilo rezervisano za Britanca, Amerikanca a ne za Srbina. Nole sve cestitke.

ja

pre 9 godina

@nislija
A sto on nije prekinuo te novinare?
Kako ih je Nadal ucutkao prosle godine kada je rekao da ne zeli da prica o povredi (posle finala AO).
Kako ih je Federer sve ucutkao i ocitao im lekciju posle finala Vimbldona 2008 kada im je rekao da prestanu da pokusavaju da umanje Nadalovu pobedu (kad su pricali kako su uslovi bili neregularni zbog previse dugih prekida i mraka).
Zasto tako nesto Marej nije uradio? Zato sto je kukavica koja ne zeli da prizna da je protivnik bio bolji.

Deki

pre 9 godina

I da je glumio. kakve sve to ima veze sa tenisom i samom igrom? Glume fudbaleri faulove, penale, Maradona je rukom dao gol, još je nazvao "Božjom ruklom" pa ništa! Sad je još Nole kriv, a ne Marej koji je "dozvolio" da ga to omete? A još je pitanje da li je glumio (nikada nećemo saznati).

ica

pre 9 godina

Počeću da gotiv Federera! On nikada na ovakva mizerna pitanja novinara ne bi ovako odgovarao! Marej se pogubio! Ok, kapiram ga, 0:6 boli, ali...

dorcol

pre 9 godina

setimo se tih engleza kako su hteli da nam napakuju rasizam na utakmici mladih fudbalera ,cak se ukljucio i njihov premijer ,kako ih bre nije sramota ,ima ih 50 miliona a od sporta imaju samo fudbal ,jadno !!!

ako cemo o vanjskim faktorima

pre 9 godina

drugi set 4:2 za novaka, a na teren istrce provokatori i poremete novaka...krov 15 min prije pocetka otvoren na pola, a u toku prvog seta do kraja da ude vjetar...navijaci otvoreno protiv u tom casu cetverostrukog sampiona...

Dragica D.

pre 9 godina

Onaj ko gubi ima pravo da se ljuti. Nole, Ti si genije.
Murray, vazno je ucestvovati i to jos u finalu. Sportski je priznati da si izgubio od boljeg nego sto si Ti- izgubio si od najboljeg na svijetu - naseg Noleta!

todos

pre 9 godina

Otvoreno se vidi da Novak dolazi iz nebitne zemlje njima na zapadu i da marketing u izjavama ima veliku ulogu a koju po njima Novak ne moze da nosi. Cestitke od Federerovog navijaca iz centralne Srbije.

Vaše ime

pre 9 godina

(Daki, 1. februar 2015 15:39)

Šta pričaš ti?
Novak je igrao 5 setova 1/2 finale, dok je Murray imao dan više odmora.
Meč je bio težak i Novak je očekivano imao pad u igri, grčeve, umor.
Na sve ovo dodaj da se taj isti Murray svaki put kad izgubi poen ponaša kao da ka je udario FAP-ov kamion na ibarskoj magistrali.

Sandokan

pre 9 godina

Najpre treba reci da je Novak covek koji ni jednim gestom nije izavao niti izaziva novinare I mnoge druge da ovo rade.Ne znam,mozda gresim ali koliko se god on trudio da sebe I zemlju odakle dolazi prikaze u pravom svetlu to ne vredi.Rim,Peking,Sangaj jedini turniri gde ga publika stvarno voli.Na ostalim turnirima navija se protiv njega.To je ocigledno.A sta reci za Britance?Vecita iskompleksiranost,a glumataju gospodstvo I elitu.A ustvari su sve kontra.Ali samo neka nastave da ovakva pitanja postavljaju I ponasaju se prema Novaku na ovaj nacin.Siguran sam da ce to iz Novaka izvuci jos vise pobeda I osvojenih trofeja.
Sve nas treba da bude briga zbog ovoga sto rade,jer mi znamo ko je,sta je I kakav je Novak Djokovic.Cepaj majstore I gazi ih sve I dalje.
Za kra,naravno da se Novak folira a pre meca baca vradzbinu na svog protivnika.

Marko

pre 9 godina

Pa kad ne znaju da beknu o igri, onda moraju da ispredaju neke leve price. EuroSport, pa to je jedna od najneprofesionalnijih organizacija na kugli zemaljskoj. Ponekad prenose i fudbal. Njihovi komentatori na Nemackom po citavih 15 min. ne izgovaraju ni rec. To dovoljno govori o profesionalnom nivou EuroSporta.
Ni su mu svi zajedno do kolena. Ko je gledao mec, video je sta se desavalo i ko je kako igrao u kojim trenucima. Isto kao i protiv Wawrinke i jos ne brojeno puta do sada, Novak je najjaci kad je najportrebnije. To je razlog zbog kog je novak Najbolji, prosto i jednostavno. Ndam se da se on ne obazire na ovakve gluposti.
NAPRED Novace!!!

glasnik

pre 9 godina

Dva taj breka- po jedan svakome i 6:3 i 6:0. Nije li ga sramota. Sto se nije vratio u set kao taj isti Novak.
Vavrinka je za njega car.

Ranzo Sportista

pre 9 godina

Kako se prave ludi... Pa svako zna da zagrejan mišić i adrenalin itekako pomažu da se prebrodi povreda - dok si na terenu. Ako se Nole stvarno povredio, tek ga čeka oporavak. Meni je, recimo, kad smo igrali fudbal, ortak izvukao loptu ispred noge u trenutku kad sam se izapeo da je šutnem koliko sam jako mogao. Istegao sam sve živo, ali koliko zaista boli sam postao svestan tek sat i nešto kasnije, kad sam se potpuno ohladio. Prema tome, gospodo novinari, lupate gluposti. A i ko gubi, ima pravo da se ljuti.

Jovan Perovic

pre 9 godina

Pa kada nema nasih novinara da ga malo nauce pameti na konferenciji... A i da ih ima, ne bi smeli.... No, mi slavimo 8-mu titulu, a vi kako 'te ??!!!

Krompir

pre 9 godina

Ma samo opušteno. Ima tu malo frustracije, malo zlonamernosti.
Podmetati nekom takve scenarije, to je odlika sitnih duša, više govori o njima nego o Novaku.
Novaka je sigurno baš briga, a Mareju čine medveđu uslugu skretanjem pažnje na nebitne stvari.

Uzgred u nemačkom SPIEGEL-u i BILD-u su izašli sasvim korektni izveštaji sa meča.

Samo neka Novak priča na terenu ovako i dalje. Titule su najbolji odgovor na sve.

auh

pre 9 godina

Marej nema sampionski mentalitet. Kad je protivnik povredjen, dokrajci ga. Surovo, ali takav je zivot!
Kako je to lepo i posteno jednom Federer rekao : "Primetio sam da je Del Potro povredjen i setao sam ga jos vise s kraja na kraj terena da bih iskoristio tu povredu".
Surovo, ali realno. Tako razmisljaju pravi sampioni.
Nema tu milosti, prvo ga rasturis na terenu, a posle ga pitas za zdravlje.
Bas bi se Nadal ili Federer potresli da im je protivnik povredjen :) Ili Novak....
Samo bi dodali gas da sto pre zavrse mec.

ManuGinobili

pre 9 godina

Nole nije trn u oku ovima sa zapada,on im je BALVAN u oku!! :)...zao mi je,ali moracete da trpite naseg sampiona jos barem 4-5 godina,ovo je samo pocetak velike dominacije koja slijedi,naucite se jednom da sportski podnosite poraze od boljeg protivnika-trebace vam to u buducnosti!!

ja

pre 9 godina

(Predo, 01. februar 2015 15:43)

Tačno Predo! Ali Willander je komedija na Barbarino pitanje, kad je još dodao: "Nije samo mene prestigao, i McEnroa, i McEnroa...". Aahaha...

alex

pre 9 godina

Najsramnije opravdanje za poraz jednog tenisera u celoj istoriji tog sporta! Škot je kod mene zauvek izgubio simpatije... Još jedan na listi baksuza...

Platipus fil

pre 9 godina

A sta bi bilo da igraju kosarku pa ti u zadnjem minutu naprave 10 prekrsaja i par tajm/auta ili fudbal pa ti se Ronaldo valja po terenu? I da li je medicinski tajm/aut regularan, jeste i sta se onda bilo ko buni? Pripremi taktiku i za to. Stvarno ne razumem cemu tolika prica, nebitno o ko je rec. Pa i kisa moze da ti omete ritam i sta onda?

зоран

pre 9 godina

Да је више самопоштовања и код новинара и код Ендија, не би било оваквих питања и одговора,но зато је Новаково самопоштовање неупитно и не тражи одговора...

abc

pre 9 godina

Ma vec za par dana to niko neće da se i seća... Neka se Nole pripremi za sledeći GS ...sva 4 u istoj godini i eto poštovanje i šta god

gandra

pre 9 godina

Kako bi se ponašali da je Marej imao takvui nezgodu? Podrška Noletu i svim našim sportistima jer se svi suačavaju sa nepravdom samo zato što brane boje Srbije.

dusan

pre 9 godina

cini se da teniska masinerija jedva ceka da neko nasledi novaka na mestu broj jedan. tacno je ovo sto beker kaze - njega jednostavno ne postuju dovoljno. a ovo sa ovim nesrecnim englezom - em ovi postavljaju jadna pitanja, em ovaj mucenik ne moze da se suzdrzi da pokaze koliko je jadan. ali, bilo kako bilo ovaj djokovic je respect! svaka cast. mnogo ozbiljan uspeh. bravo, majstore

karabaja

pre 9 godina

Jel neko zamjerao Muhamedu Aliju što je 'taktički' primao udarce od Foremana i čekao da se ovaj 'umori' udarajući ga i onda ga pobijedio??
Sve je to igra i taktika, individualni je sport pa ako vidiš da je loš određeni period iskoristi to i pobijedi ga ili napravi razliku!
Mislim da je prenaduvana priča iz ugla ljubomornih novinara i da su samo čekali da nešto izvuku iz konteksta i koliko toliko omalovaže Novakov uspjeh!

Dusan Milenkovic

pre 9 godina

Slazem se za Bekerom i to da na ovom mecu nije Novak glumio da bi pobedio, i da je tako onda bi Marej trebalo da dobije mec....ako je on bio fit u tom momentu, Ko nije nikaa pai na teniskom terenu nezna kako moze d boji i pece ta povreda a treba drzati reket i udarti,,zato Dole svakak cast na pobedi,,oozz

nbgd011

pre 9 godina

kad pogledamo unazad marej je taj koji je stalno glumio povrede i slicno cim bi poceo da gubi a dali je to novak uradio sumnjam a i ako jeste nek vidi endi da i od svog orozja moze da izgubi, to sad nije ni vazno bitno je sta pise ko je sampion, nole No. 1

#murguza#boskovic?

pre 9 godina

A sto je meni drago za ovakve pobede kad je sve protiv NOLETA a in ucitka na najtezi moguci nacin pobedom (krompirom na kraju) a hejterima, vilanderu i kvazi novinarima ne preostaje nista nego da se pokriju do usiju. ?

Goran

pre 9 godina

Razlika izmadju Djokovica i Mareja je i dalje velika. Dok ne promeni mantalni pristup i drugi servis nece moci da ocekuje da u kontinuitetu osvaja velike turnire. Moci ce da pobedi povremeno Djokovica, Rafu i Federera ali ne i da dominira nad njima.

Novinari zaboravljaju da je U drugom setu je vec bio na ivici ponora, bio je psihicki vrlo negativan i u mec ga je vratilo to sto je mec bio prekinut pa je imao sansu da se sabere.

U vecini meca imao je manje od 30% poena dobijenih na drugi servis, sto je nedopustivo ako zeli da pobedi veliku trojku.

Djokovic je u ovom mecu bio psihicki vrlo jak, cak i kad mu nije islo, za razliku od Mareja koji je lako padap na tom planu.

Sve u svemu veoma zasluzena pobeda Djokovica. A novinar moraju o necemu da pisu, pa makar to bile gluposti o simuliranju.

Boston

pre 9 godina

Ovo sto novinari pitaju Maria a on "ne zna" je veoma cudno jer je to njegova taktika. Davidenko ke pre nekoliko godina opisao Marijevu taktiku: prvi set izjednacen, I Mari pocinje da pravi grimase, kao od bola, hvata se za butinu, zatim lakat, ledja, pomislis covek nece preziveti prvi set, a onda naprasno pocne da ubrzava igru I dok shvatis sta se desava on pobedio".

Baghdatis

pre 9 godina

Jutros na Nemackoj televiziji ni reci o tenisu. Pre dve nedelje kad je Federer uzeo Brisbane bila im je top vest. Zna Becker dobro o cemu prica.