Utorak, 27.01.2015.

04:32

Sjajni Berdih počistio Nadala!

Češki teniser Tomaš Berdih plasirao se u polufinale Australijan opena ubedljivom pobedom nad Rafaelom Nadalom sa 6:2, 6:0, 7:6.

Izvor: ÐN

Sjajni Berdih poèistio Nadala! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

165 Komentari

Sortiraj po:

milan

pre 9 godina

vidim ovde sve vrhunski poznavaoci tenisa. Nadal je cak i dobro igrao za razliku od Berdiha kome mu je bio dan on je jednostavno sve pogadjao , svaki prvi servis i tom igrom je mogao svakogq da pobedi. Ali kao sto sam rekao to mu je bio dan, ako berdih pobedi mareja ja vise ne komentarisem ove vesti. Jednom se tako igra i nikad vise@@@ decko, Berdih ceo turnor igra fenomenalno ....nemoj vise da komentarises

Pavle

pre 9 godina

Mladen...Ispravka odmah na pocetku..rekao si da momak sa slike iza Feda osvaja turnir,,,to je bio Marej...sad je Berdih,sutra ce biti drugi....zasto se mucis,sacekaj nedelju i finale pa ces sigurno pogoditi,hahahaha!

ali

pre 9 godina

@poznavalac U istoj reklami i Iker Kasiljas je prikazan kao neko ko se dopinguje! Ti verujes da se golaman dopinguje da bi bolje branio? Reklama je dosla kao rezultat sukoba francuskog i spanskog sportskog saveza i nema nikakve veze sa istinom. Kanal 5 se Rafi izvinio jer im je zapretio tuzbom.

aha

pre 9 godina

I sam Nadal je rekao da ne smatra sebe za favorita, pravo je cudo sto je stigao do cetvrtfinala,a bilo je samo pitanje ko ce od ovih tenisera da ga pobedi. Ko je realan mogao je i da vidi da nije u formi i ritmu (posle duge pauze je jako logicno ). Te stoga,niko nije ni ocekivao nista.
To ne umanjuje Berdihovu pobedu.
Svaka cast.

Ambalaza Rotira

pre 9 godina

Cisto da podsetim - na pitanje "Moze li Berdih da iznenadi Nadala?" moje komentar je bio:

"Pitanje je da li Nadal može da iznenadi Berdiha. Moje mišljenje je ne, ko je gledao i jednog i drugog poslednje dve nedelje zna o čemu pričam... 3-0 za Ceha, možda 3-1."

Jos da dodam: ko stvarno poznaje trenutnu situaciju u tenisu (a nije neki ostrasceni polunavijac koji je samo tu dok se Novak/Rafa/Rodzer ne penzionisu)je ovo jednostavno morao da zna. Ajd, u zdravlje...

ccc

pre 9 godina

Ovakav Nadal nije merilo kvaliteta niti merilo kvalitetne igre Ceha. Protiv Endija sve to pada u vodu, zapamtite. Meni je sto se tice Ceha potrebno mnogo vise od jednog turnira na kome igra odlicno da poverujem da ce doci do samog finala. Sledeci njegovi protivnici nisu Nadal koji jos ne moze da se sastavi posle povreda i operacije.

kkp

pre 9 godina

vidim ovde sve vrhunski poznavaoci tenisa. Nadal je cak i dobro igrao za razliku od Berdiha kome mu je bio dan on je jednostavno sve pogadjao , svaki prvi servis i tom igrom je mogao svakogq da pobedi. Ali kao sto sam rekao to mu je bio dan, ako berdih pobedi mareja ja vise ne komentarisem ove vesti. Jednom se tako igra i nikad vise

poznavalac

pre 9 godina

Svasta pa nije Nole prikazan u reklami kako mokri u rezervoar svog auta i postaje brzi od mlaznog aviona.Usput reklama nije u reziji srpskog rezisera.

Oskar

pre 9 godina

@@@@(Mladen, 27. januar 2015 12:53)

Ja sam ti nešto rekao na tu "astrologiju". Pa me se sjeti posle turnira, ako si ono prije bio ti.

Mladen

pre 9 godina

Konacno, sada mogu da kazem da je Berdih taj koji ce osvojiti Melburn. Za Novaka sam jos na pocetku rekao da nema nista ove godine od Melburna. Astrologija je neumoljiva.

marko

pre 9 godina

Opsta radost Srba kad izgubi neki jak igrac,ne moze vam pomoci ni 100 Djokovica,a ne jedan, boze stvarno me sram sto sam deo ove iskompleksirane nacije
(sloba, 27. januar 2015 10:20)

А не смета ти сопствено име.

Ivan Joksimovic

pre 9 godina

Juce je neko ostavio komentar da Berdih dobija 3:0, Djokovic 3:0, da prolazi Endi lagano, jedino sam zaboravio koja je bila prognoza za Vavrinku i Nisikorija.

Svaka cast za prognozu. Nadam se da ces pogoditi i ostatak prognoze po kojoj Novak dobija Endija u finalu cini mi se sa lafanih 3:0 ili 3:1

Sretan Nadalovic

pre 9 godina

U decembru 2009. Cesi su igrali final Dejvis Kupa u Barseloni protiv Spanaca i ceski komentator se u razgovoru sa Radekom Stepanekom cudio toj neverovatnoj Nadalomaniji, jer svugda u gradu su bili hiljade transparenata sa "Bon Nadal!". Stepanek mu je objasnio da "Bon Nadal!" katalonski znaci "Sretan Bozic!".

Melenci

pre 9 godina

VUCE,pusti ti svetske mocnike,to sto pises je tvoje misljenje.Nole ne moze osvojiti 2000 bodova,jer je prosle godine stigao do cetvrfinala.Bodrice njega publika jos zesce jer tvoji idoli posustaju.Malo je sponzora na ovom svetu koji ce kao npr.Sumahera finansirati a da nije sampion,okrecu se drugoj koki nosilji.Ti imas razlog za brigu,jer tvoji neprikosnoveni padaju i to te boli.I mene bi bolelo da nas Nole napravi kiks.Ali kako kazes da nema podrsku kao Nadal i Federer Noletov ne daj Boze kiks ne bi bio tragedija ili je manje zlo nego kada to snadje tvoje.Nole ostaje prvi vec ulaskom u cetvrtfinale,tako da nema brige.Nema nam Borga da nam strucno objasni kako ispadose istorijski heroji.

Igor

pre 9 godina

Opsta radost Srba kad izgubi neki jak igrac,ne moze vam pomoci ni 100 Djokovica,a ne jedan, boze stvarno me sram sto sam deo ove iskompleksirane nacije
(sloba, 27. januar 2015 10:20)

Pa ti promeni naciju, ako već nisi...

sale

pre 9 godina

Djokovic ne samo da ce ove godine prvi put da osvoji Rolan Garos nego ce da uzme sva 4 grand slam turnira... Zivi bili pa videli... Takodje mislim da ce Djokovic tezi mec imati u polufinalu protiv Nisikorija(koji ce izbaciti Wawrinku) nego u finalu ko god da dodje ...

patriota

pre 9 godina

Čemu mešanje politike u sve. Možete da volite ili nevolite Federera, Rafu, Noleta, Berdiha ali nemože da im se porekne profesionalnost i posvećenost sportu. Ko i šta radi u privatnom životu njegova stvar. Svako od njih u određenom trenutku doživi vrhunac forme i nižu uspehe. Mora im se priz nati svima 12 meseci biti u formi i igrati pod stresom je za svaku pohvalu. Pogledajte ove balerine fudbalere popadaju posle 90 minuta.

Milan

pre 9 godina

Ispade Švajcarac, sada Španac... Srećom pa nismo Šrbija :D
(dado, 27. januar 2015 06:44)

Na žalost ni Japan nema Š osim u imenu igrača. Definitivno biće finale pre finala.

Savicdr

pre 9 godina

Volio bih vise nego ista da Djokovic opet osvoji Australiju, ali mislim da se ovaj turnir otvara Mareju jer je on sada u najboljoj formi. Iskreno prizeljkivao sam finale Djokovic - Nadal.

Stručnjak za gren slemove

pre 9 godina

Tomas će platiti veliku cenu zbog hemije ,ovo nema veze sa Nadalom koji se svejedno vukao i usporavao čitav turnir jer je nespreman

mrmlj

pre 9 godina

@(los merengues, 27. januar 2015 08:40)
zapravo, djovak ima osvojenih 7 grand slam turnira - 4 AO, 2 vimbldona, 1 US open.
naravno, nadal je uspesniji i zaista je jedan od najboljih tenisera svih vremena. ko god to porice je slep pored ociju.
nesto mi nije jasno u tvom komentaru - zbog cega je cudno to sto je djokovic vecinu svojih grand slam trofeja osvojio na AO? da li su zbog toga ti trofeji manje vredni?
zar nije nadal vecinu svojih osvojio na RG? da li se ni to onda ne racuna?
cak i federer ima 7 osvojenih vimbldona, sto nije vecina ali jeste ~41% njegovih grand slam trofeja.
svaki teniser ima turnir koji mu najvise odgovara i na kom postize najbolje rezultate. to je toliko normalno da mi nije jasno da neko moze da to ne shvata.

Vuk

pre 9 godina

e sad ce se umesati svetska teniska organizacija..kako Federer i Nadal gube ogroman broj bodova,u slucaju da Nole osvoji turnir i 2000bodova,vec sad je No.1za 2015..to znaci pad interesovanja medija i gubitak miliona evra za tenis...bice cirkusa..polivanja vodom betona..sudije..ako ne i nesto vise..s tacke teniskih mocnika,u ovom trenutku je katastrofa za ATP da Nole osvoji turnir..svi ce biti protiv njega..sto znaci da cemo videti njegov najbolji tenis..

Sasa

pre 9 godina

Pa nije Rafa Troicki da mora da uzima pilulice! 14>7 patite
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (atp, 27. januar 2015 09:59)

Evo, ubih se od patnje. A, ti , ako mislis da kompleksi nestaju pisanjem takvih komentara ti slobodno napisi jos neki.Razumecemo to.

"Dijagnosticar", Nis

Ptanje?

pre 9 godina

Interesuje me,ako bi Nole ostao broj 1 do kraja godine, koliko bi Nadalovih i Federerovih navijača promenili mišljenje o njemu ?
Naravno ovo se odnosi na NAVIJAČE i LjUBITELjE ovog lepog sporta,NE na nacionaliste i ljubomorne...

sloba

pre 9 godina

Opsta radost Srba kad izgubi neki jak igrac,ne moze vam pomoci ni 100 Djokovica,a ne jedan, boze stvarno me sram sto sam deo ove iskompleksirane nacije

igor

pre 9 godina

Nikakvo cudo ovoga posljednju dobu svi gaze cak neki nikada cuo Simcek ga mogao dobiti.Zalosan je tenis bez Rafe cekao sam veliko finale Rafa NOVAK.

Berdih ili Maraj osvajaju.

pre 9 godina

Od svih četvrtfinalista, Berdih je pokazao najviše, Novak ubedljivo najmanje. Takođe, ubedljivo najviše rezerve ima u Noletovoj igri.

hihihi

pre 9 godina

sto volite da vredjate druge tenisere sem djokovica to je neverovatno ja ne gotivim ni nadala ni federera volim samo noleta pa dajte malo respekte prema njima toliki broj slemova zasluzili su

bazan

pre 9 godina

Having lost 16 times in a row to Jimmy Connors, Vitas Gerulaitis finally triumphed and offered his reason as to why he didn't lose:

"Nobody beats Vitas Gerulaitis 17 times in a row"..Ziko nije Villas nego Gerulaitis

Macak

pre 9 godina

@
No one beats Tomas Berdich 18 times in a row.
(ZIka, 27. januar 2015 07:50)

Ha ha ha...i ja sam prvo pomislio na tu cuvenu izreku Giljerma Viljasa, nakon sto je konacno pobijedio Konorsa.

Alhemicar

pre 9 godina

Pa ništa novo.Ovo Vam je ljudi moji prava slika i prilika Nadala bez dopinga i raznih lilula- pilula.
Godinama pišem da će doćiralun na naplatu a Vi mi lupate minuse.
Njegovog strica Tonija treba bre uhapsiti sta je sve uradio jadnom Rafi.Prvo mu preokrenuo da bude levoruk a on rodjeni dešnjak i to izaziva strašnu "pobunu" u mozgu,što je izazavalo tikove.
Zatim kljukao ga čim je stigao.Da se nije dopingovao Rafa bi imao nekoliko GS jer sem trčanja i nema neki kvalitet.
Sem toga ozbiljno se "navuko" na poker.
Nek je nama naš No1E živ i zdrav i da se ne opušta ima do kraja najteže moguće protivnike.

Mairon

pre 9 godina

@Alhemicar

Klasičan primer neznanja. To da je Toni "naučio" Rafu da igra levom rukom je obična izmišljotina što je i sam Rafa lepo rekao u svojoj knjizi.

Ovo ostalo nije ni vredno komentara, ko išta zna o Rafi jasno mu je koliko su njegovi uspesi rezultat napornog rada. Neverovatno je koliko su ljudi loše informisani.

šteta

pre 9 godina

tuga....šta dočeka Nadal da ga neki bezveznjakovic Berdih oduva i još da likuje a zna se šta je bio za skoro sve tenisere kad je bio zdrav

Darko

pre 9 godina

Znaci Nadal gubi bodove,Federer gubi bodove,Nole ako sutra dobije Kanadjanina potvrdjuje svoje bodove....situacija na vrhu ATP liste je opustena.Ipak Grand Slamovi se pamte,osmi je na vidiku iako su Warvinka,Mari i Berdih u top formi.Podsjecaju me na Cilica sa US opena.

PREdrag

pre 9 godina

A juce komentara da bog sacuva...sve sama napaljena derista i obnevideli fanovi...Rafa vise nikad nemoze biti ono sto je bio ! ! ! Jednostavno kosmicka pravda mora biti zadovoljena i jaz ili razlika u broju GS-ova u korist Nadala a na stetu drugih Berdiha,Marija i posebno Novaka mora biti anulirana ! ! ! Po mom misljenju skoro pa jednodimenzionalan igrac ima u svom posedu abnormalan broj GS-ova ali sa tim je gotovo! ! !

Saša Belopoljanski

pre 9 godina

Нисам очекивао победу Бердиха иако сам читао јуче да је сада стабилнији ментално,нов тренер,верио се итд...увек је био познат по томе да се ус..е кад је најважније.После свега,свака му част!

JOKER

pre 9 godina

@theGreal
Kakav blentav komentar, zaključak da su svi za Novaka srednja klasa. Pa sa kim da igra, možda s tobom? Ajd sad mleko pa u krevetac, ovo je komplikovan sport za tebe.

Plavi269

pre 9 godina

Šta učini žena/veridba od čoveka, mislim bar se nadam da je to u pitanju... Koliko je potrebna u igri takva vrsta stabilnosti u životu Berdih je najbolji, tj. najsvežiji primer.

Dragan

pre 9 godina

Ni vitamini vise Nadalu ne pomazu,razbija ga svako odreda,trebao je Smicek da ga izbaci. Ako Djokovic ovo ne iskoristi i osvoji titulu to ce znaciti sumrak velike trojke nakon 15 godina i pocetak kraja divnog tenisa jer ce se desiti da 2 uzastopna GS niko od velike trojke ne osvoji.

los merengues

pre 9 godina

Kako samo pricate zao mi vas je i kako mrzite Nadala...Rafa jedini teniser koji ima pozitivan skor sa prvih 70 igraca,14 grend slemova...vasa legendica 6 od cega 4 ao... Never Roland Garros...

Challe

pre 9 godina

@Damir
Ja mislim da je i Nole izuzetno korektan u cestitkama protivniku kada izgubi a to oko davanja autograma kada izgubis je prosto neko nepisano pravilo, onaj ko izgubi se povlaci sa terena i ostavlja pobedniku da daje autograme i intervjue. Kazem nepisano, to nekako svi tako rade osim eto nekih pojedinaca sto opet ne treba uzeti za zlo ali ne i kao neku jako pozitivnu karfakteristiku.

Mirko

pre 9 godina

Uključim ja Eurosport da gledam meč, isključio zvuk, samo gledam, kasno je... Nadal liči na sebe od pre desetak godina, Berdih isto onako nekako mladalački, a pri tome cepa Nadala samo tako - pomislim: to mora da je neki stari meč kad je Berdih dobio, ko zna kad je to bilo, iha.. 'Ajde reko' pogledaću neki film na kompu dok ne počne meč, al' ustvari tek bacim pogled s vremena na vreme, a on ga razbija i dalje Gledam ja i dalje, čudno mi, pogledam ovde na sajtu, piše: Berdih spasao dve brejk lopte - ukapiram, ovo se sad dešava!
Vratim se da gledam, kad ono gotovo! Nisam ni video kraj i rezultat, samo ludnicu u vip loži..
Pogledam opet sajt, piše: Sjajni Berdih počistio Nadala! E vala jeste! I neka je. Msm Nadal je bio dugo povređen, nažalost, ali kako je igrao-nije ni čudo da se tako često povređivao.
Sad, opet gledam Nadala u highlights, u odnosu na Berdiha - on stvarno izgleda kao neki jači rekreativac, kao oni penzionisani heroji tenisa tipa Wilander, Moja, Sampras, tako nešto..
Čudno, baš čudno, al' eto i to se završi. Idemo dalje. Biće uzbudljivo do kraja turira :)

Petar.S

pre 9 godina

Dame i gospodo - Tomáš Berdych!
Mene je uvek i čudilo kako teniser kao Berdih već nema jednu ili dve GS titule, jer ništa nije gori od Mareja koji već ima 2GS.
Izgleda da je psihički nestabilan jer mu je igra odlična.
Videlo se to kad je imao prve meč lopte koje nije iskoristio, nervoza, dekocentrisanost i td.
Ali vremenom čovek sazri i nauči na greškama. Drago mi je zbog Berdiha, ok je momak, ne ističe se mnogo u medijima i uvek ima lepo mišljenje za najbolje tenisere sveta, pre svega za Novaka i Nadala, naravno i Federera.
Sa ovakvom igrom bez izgubljenog seta u svim mečevima do sad, ako Marej prođe malog napaljenka Kiriosa mislim da neće biti favorit protiv Tomaša.
S' druge strane našeg Novaka čekaju pravi ispiti, prvo odličan i jak servi igrač Raonić, a onda Vavrenka, branilac titule i uvek nezgodan posebno za Novaka, ili Nišikori kome samopouzdanje rsate iz meča u meč. Ipak, bez Federera i sada Nadala, ( isti slučaj kao na USOpenu 2014 ) Novak ne sme da propusti šansu za svoju 8GS titulu!
Ali lako je reći, treba izaći na teren i boriti se 3,4 ili 5 sati.
U svakom slučaju jako velika šansa za Đokovića.

acomurija

pre 9 godina

Berdih je demolirao Nadala!
A Nadal? Pa od kad je antidoping kontrola saopstila Nadalu da mu vise nece tolerisati koriscenje "zivotinjskih izlucevina", tj hormona, i od kada je lista zabranjenih supstanci prosirena na zivotinjske hormone i derivate decije krvi, ili odlazi na duze bolovanje i "oporavke", ili gubi meceve od igraca iza stote pozicije.
Pa Verdasko je pre 6-7 godina, nazvavsi Nadala drvosecom, ono kada je igrao sa majicom bez rukava, pomenuo "nesto" sto nije iz rucka i vecere...
Zbogom Rože, zbogom Nadal - nema vise "velike trojke", ostao je samo Car Djokovic, pa pauza, pa njih pet-sest. Da nema Djokovica svetski tenis bi bio bez krunisane osobe.

deja-vu

pre 9 godina

logican sled dogadjaja - cim je rafica prestao da uzima lilulice,bije ga i staro i mlado...a u lozi-strika toni i tata sebastijan da puknu od muke...??!!

Djordje NS

pre 9 godina

He, he, he... A sad se vratite na jučerašnji naslov MOŽE LI BERDIH DA IZNENADI NADALA? pa pročitajte silne komentare "teniskih stručnjaka"... Zaista su zanimljivi. Interesantno da ih danas nigde nema. Možda još spavaju? hahahhaa. (Ajmo Mikii, Zarije, Bjorn Borg, dr tennis i slični - BUĐENJE!!!).

PeraZdrera

pre 9 godina

A sad adio, a sad adio, ... Palo preslisavanje - "the revenge of the pigeon".

Drago mi je, pogotovo sto vise ne moram da gledam onaj sorts sa lila sljokicama.

la kukarača smorantidis slam de grande

pre 9 godina

Za "sigurica": Čitao sam tvoj jučerašnji komentar. Pitam se, da li si prodao stan i stavio sve na "siguricu", tj pobedu Nadala?

Vragolan

pre 9 godina

Berdih dobar, ali realno ključ ove lake pobede je bila igra Nadala koja je daleko ispod nekadašnjeg nivoa.
Rafa je sada u već zrelim teniskim godinama, muče ga i povrede, mislim da je veliko pitanje koliko će do kraja karijere biti konkurentnan na GS-ima koji nisu RG... Postaje skoro izvesno da neće stići Federera po broju GS, što je po meni i dobro za tenis, mada je to još uvek moguće, veliki je on borac.
Mislim da će se on do kraja karijere fokusirati da prolećni deo sezone i evropsku šljaku, a van toga šta uradi uradi.

b

pre 9 godina

Od prvih 8 nosilaca samo je jedan fali u cetvrtfinalu i to opravdano. Nadal je bivsi sampion i orijentisan na jos jedan jedini GS koji moze da dobije. Najveci favorit je pored Novaka , Raonic ali se oni upravo sastaju tako da je to finale pre finala. Ne verujem da Ceh moze u finale a ako tamo bude sa Novakom bice to glatkih 3:0 jer on ima ogroman kompleks od naseg igraca.

ivan petrović crni

pre 9 godina

Pa dobro, gladali smo ovo i ranije, da moćan server sa moćnim forhendom ( Tsonga, Soderling, Berdych, Del Potro ) počisti nekog iz Svetog Trojstva Fedex-Rafa-Nole, mada je ovaj put bilo bilo baš ubedljvo. Rafa jako bled, servis loš ( 6 duplih grešaka, 6/21 poena na drugi servis, forhend za njegove standarde slabo, jedino je bekhend funkcionisao. Berdych verovatno nikad bolji, miran, fokusiran, visok procenat ubačenog prvog servisa, dobar retern, kontrolisana agresivnost i čvrstina u razmenama sa osnovne linije.

la kukarača smorantidis slam de grande

pre 9 godina

Za "sigurica": Čitao sam tvoj jučerašnji komentar. Pitam se, da li si prodao stan i stavio sve na "siguricu", tj pobedu Nadala?

Иван

pre 9 godina

Баш на ово сам мислио када сам после Чилићевог освајања УС Опена написао како је штета што Марин није играо против Надала. Сви остали тенисери могу се победити на њихов слаб дан, али Рафа је играч који највише извлачи из противниковог страха од победе. Гледао сам једино завршницу, не знам како се то Надал кретао, али је сигурно да је Томаж направио велики корак. Број играча који ће ове сезоне бити "у игри" је све већи, чека нас занимљив тенис!

Lena

pre 9 godina

Navijala sam za Tomasa skoro kao kad navijam za Novaka. Toliko mi je drago sto je pobedio da je to neverovatno. Uz svo duzno postovanje prema Nadalu, on ipak igra najruzniji tenis i jednostavno mi ga je zao. Zasto mu niko ne kaze da izgleda smešno sa onom trakom na glavi i da počne da se leci od tikova koji su postali nekulturni. Meni svi igrači u odnosu na Nadala deluju gospodski. Čovek je trebao da igra ragbi ili rukomet ili tako neki grublji sport a ne tenis.

danix

pre 9 godina

Ciscenje patosa jakim hemijskim sredstvom.Tomas mu je,definitivno,ogadio tenis.Trebace mu vremena da se oporavi od ovog debakla.Ni brejka nije napravio,strahota,a pobjednicke gestikulacije lijevom rukom i nogom nakon svakog poena,teska patetika.
Berdih je u velikoj formi,svaka cast,zasluzeno razbijanje nekadasnjeg asa.

Ras

pre 9 godina

Berdih je na GS sad pobedio Noleta, Rodju, Nadala.Ozbiljan igrac, na koga niko nikada, ozbiljno racuna (moze I u finale) Rekao sam pre dva dana, sad mu ova brza podloga na AO savrseno odgovara.Voleo bi da on I NO1E odmere snage u finalu!

DraganC

pre 9 godina

Sa ovakvom igrom u 3. setu Berdih zaslužuje da izgubi od indisponiranog Rafe. Nisam u životu gledao gori meč. a mislio sam da je meč Troickog (kralja čelendžera) najgori koji sam gledao.
Rafael kalkuliše i sa mrtvom igrom kao da je začudio Berdiha i kao da je i on sam zbunjen oko njegove neprepoznatljive igre. Trenutni rezultat je 4:4 a Berdih UPORNO neće da iskorištava šanse koje se javljaju svake sekunde-kao da je u tripu "OK-neću da igram ni ja dobro, jer ne igra ni on". Onaj "killing instict" kojim Rafa časti sve protivnike je razlog njegovog trajanja, a Berdih pokazuje koliko je malodušan i jadan. Užasan meč-užasan Berdih užasan Rafa.

Sasa

pre 9 godina

I ja se slazem u vezi Berdiha,sto ne bi mogao da osvoji sa takvim servisom. Pa kad su mogli Wawrinka i Cilic moze i on. Nas narod je mnogo pristrasan i ostrascen u ocenjivanju komentara. Nema potrebe za tim,svi mi zelimo da Nole osvoji.

Mairon

pre 9 godina

Berdih odlican ali nista spektakularno. Rafa je igrao ocajno najveci deo meca, poene na drugi servis nije ni uzimao a redovno je pravio duple greske. Jasno da nema nista od povratka u formu jos uvek. Marej dobija Berdiha prilicno lako i igra finale sa Djokovicem koje verovatno gubi kao i 2013.

Sale

pre 9 godina

To su ti najbolji teniseri svih vremena Rafa i Rodja.Kad je Nole izgubio,u vreme onih alergija,od Melzera na RG,koji je by the way bio odlican sljaker(pre 5-6 godina)prva recenica je bila hteo sam da napustim tenis.

Ras

pre 9 godina

Berdih je na GS sad pobedio Noleta, Rodju, Nadala.Ozbiljan igrac, na koga niko nikada, ozbiljno racuna (moze I u finale) Rekao sam pre dva dana, sad mu ova brza podloga na AO savrseno odgovara.Voleo bi da on I NO1E odmere snage u finalu!

Damir

pre 9 godina

Berdo je bio bolji danas,nema šta,a Rafa je pravi gospodin u porazu,isto kao i u pobjedi - prava veličina. Vidi se po čestitanju protivniku,i za razliku od ostalih tenisera nakon poraza koji odmah bježe sa terena,uvijek ostaje dijeliti autograme.

Swedenonline

pre 9 godina

Nadal u faci izgleda ne kao krvolocni borac vec kao dete koje je napravilo glupost i izaslo, evo, spreman sam za batine, samo nemoj da boli puno!

ZORICA - CANADA

pre 9 godina

OVAKO :

1) radost - Federer OUT....

2) radost - Nadal OUT toooooo.....

3) SRECA - NOLE podize 8. GS TROFEJ ......


SRECNO TI NOLE !!!!!!!

Boston

pre 9 godina

@bla bla Sta fali njegovom izgledu meni je isti. Niti sam provalio da gubi kosu a nije jedini mnogima se to desava na pocetku tridesete.

Tennis_lover

pre 9 godina

Sve cestitke Tomašu, od kako se verio igra fenomenalno... Bez zezanja, ali sa ovom igrom mislim da je favorit ukoliko dalje prodje Mari, a još veći ako prodje Nik K. Samo mi je i dalje krivo zašto ga Viktor nije pobedio u 3. kolu, verujem da bi smo imali 2 momka iz Srbije u polifinalu.

TurboNator

pre 9 godina

Rafa se ne znoji uopšte danas?? Jeste da nije vrućina, ali on se uvek pliva u znoju - a sad nista?? Cudno zar ne?

Inace procenat servisa odličan, brzina normalna (kao u prva 3 meca)... Ako je povreda u pitanju obično se primeti na servisu?

bla bla

pre 9 godina

Ne volim Nadala uopste, ali me dosta brine njegov izgled...Gubljenje kose nije nikako dobar znak...Ko zna sta je sve uzimao da se sto pre vrati...

TurboNator

pre 9 godina

@ kruškason 04:40

Evo zali se na desnu preponu, izgleda kao da ne moze da trci levo... Kao prošle godine, kad ne ide dobro - pojavi se povreda...

Simke

pre 9 godina

ahahahaha, volim ovaj naslov trenutno, Berdih krompirom do 2-0.
A paradoks je da je taj isti Berdih rekao: Rafa među najboljima ikada, a sada ga dere kao beba zvečku po celom terenu.
Nadam se da Berdih nije kao Smiček i da će dovriti posao do kraja, bez straha i opuštanja.

Mairon

pre 9 godina

Ne izgleda nimalo dobro za Rafu, Berdih igra odlicno ali ne toliko dobro bas. Mnogo gresaka i slabo kretanje Rafe, bledo za sada i lici na ispadanje.

Petar

pre 9 godina

Pa ja ne verujem! Svaki odličan potez Berdiha, ili brejk koji napravi, publika ni da pisne. Koliko vole Nadala, strašno. Čak i ovi voditelji sa EuroSporta su poklonici bika iz španije...
Ipak, Berdih će smazati Rafaelo kuglicu, izgleda da je naumi da pobedu posveti budućoj ženi.
Berdih, momak je prosto dobar u svim segmentima. Ne ističe se po nečemu, ali je solidan i sa forhendom i bekendom, i servisom i igrom na mreži. Jednostavno nema mnogo vrlina ali još manje mana.
Možda psihički nije jak kao Novak i Nadal, ali sve ostalo poseduje na zavidnom nivou. Vreme je da iskorači iz senke velike trojke, u ovom slučaju Nadala, nadam se pobedi jer ipak kada je Finale nekog GS i za protivnika imate Nadala, ne može da bude lako.
Međutim i da pobedi Nadal, sa ovom nesigurnom igrom i nedovoljnom formom mislim da neće moći pored Mareja, ako Marej pobedi Kiriosa a trebalo bi, mislim da se mali istrošio već.
Ajmo mali od strike pakuj korfere! Idemo Berdih!

komšija

pre 9 godina

E ovde se jasno vidi šta teniseru učini velika pauza bez treninga. Nadal ne liči na sebe, i to je sasvim razumljivo. Ali ona prošla pauza nakon koje se vratio još bolji nego pre, je samo dokaz da je ludački trenirao tokom pauze, i potpiruje glasine da nije bio ni povređen nego pod "tihom suspenzijom", a zna se zbog čega.

kruškason

pre 9 godina

berdić je puno bolji, pobijedit će 3:0 a onda slijedi kmečanje nadala, hoće li ovaj put krivac za debakl biti bol u koljenu, kičma ili nešto treće, ostaje nam za vidjeti na presici

komšija

pre 9 godina

E ovde se jasno vidi šta teniseru učini velika pauza bez treninga. Nadal ne liči na sebe, i to je sasvim razumljivo. Ali ona prošla pauza nakon koje se vratio još bolji nego pre, je samo dokaz da je ludački trenirao tokom pauze, i potpiruje glasine da nije bio ni povređen nego pod "tihom suspenzijom", a zna se zbog čega.

Petar.S

pre 9 godina

Dame i gospodo - Tomáš Berdych!
Mene je uvek i čudilo kako teniser kao Berdih već nema jednu ili dve GS titule, jer ništa nije gori od Mareja koji već ima 2GS.
Izgleda da je psihički nestabilan jer mu je igra odlična.
Videlo se to kad je imao prve meč lopte koje nije iskoristio, nervoza, dekocentrisanost i td.
Ali vremenom čovek sazri i nauči na greškama. Drago mi je zbog Berdiha, ok je momak, ne ističe se mnogo u medijima i uvek ima lepo mišljenje za najbolje tenisere sveta, pre svega za Novaka i Nadala, naravno i Federera.
Sa ovakvom igrom bez izgubljenog seta u svim mečevima do sad, ako Marej prođe malog napaljenka Kiriosa mislim da neće biti favorit protiv Tomaša.
S' druge strane našeg Novaka čekaju pravi ispiti, prvo odličan i jak servi igrač Raonić, a onda Vavrenka, branilac titule i uvek nezgodan posebno za Novaka, ili Nišikori kome samopouzdanje rsate iz meča u meč. Ipak, bez Federera i sada Nadala, ( isti slučaj kao na USOpenu 2014 ) Novak ne sme da propusti šansu za svoju 8GS titulu!
Ali lako je reći, treba izaći na teren i boriti se 3,4 ili 5 sati.
U svakom slučaju jako velika šansa za Đokovića.

bla bla

pre 9 godina

Ne volim Nadala uopste, ali me dosta brine njegov izgled...Gubljenje kose nije nikako dobar znak...Ko zna sta je sve uzimao da se sto pre vrati...

Swedenonline

pre 9 godina

Nadal u faci izgleda ne kao krvolocni borac vec kao dete koje je napravilo glupost i izaslo, evo, spreman sam za batine, samo nemoj da boli puno!

Djordje NS

pre 9 godina

He, he, he... A sad se vratite na jučerašnji naslov MOŽE LI BERDIH DA IZNENADI NADALA? pa pročitajte silne komentare "teniskih stručnjaka"... Zaista su zanimljivi. Interesantno da ih danas nigde nema. Možda još spavaju? hahahhaa. (Ajmo Mikii, Zarije, Bjorn Borg, dr tennis i slični - BUĐENJE!!!).

kruškason

pre 9 godina

berdić je puno bolji, pobijedit će 3:0 a onda slijedi kmečanje nadala, hoće li ovaj put krivac za debakl biti bol u koljenu, kičma ili nešto treće, ostaje nam za vidjeti na presici

Petar

pre 9 godina

Pa ja ne verujem! Svaki odličan potez Berdiha, ili brejk koji napravi, publika ni da pisne. Koliko vole Nadala, strašno. Čak i ovi voditelji sa EuroSporta su poklonici bika iz španije...
Ipak, Berdih će smazati Rafaelo kuglicu, izgleda da je naumi da pobedu posveti budućoj ženi.
Berdih, momak je prosto dobar u svim segmentima. Ne ističe se po nečemu, ali je solidan i sa forhendom i bekendom, i servisom i igrom na mreži. Jednostavno nema mnogo vrlina ali još manje mana.
Možda psihički nije jak kao Novak i Nadal, ali sve ostalo poseduje na zavidnom nivou. Vreme je da iskorači iz senke velike trojke, u ovom slučaju Nadala, nadam se pobedi jer ipak kada je Finale nekog GS i za protivnika imate Nadala, ne može da bude lako.
Međutim i da pobedi Nadal, sa ovom nesigurnom igrom i nedovoljnom formom mislim da neće moći pored Mareja, ako Marej pobedi Kiriosa a trebalo bi, mislim da se mali istrošio već.
Ajmo mali od strike pakuj korfere! Idemo Berdih!

acomurija

pre 9 godina

Berdih je demolirao Nadala!
A Nadal? Pa od kad je antidoping kontrola saopstila Nadalu da mu vise nece tolerisati koriscenje "zivotinjskih izlucevina", tj hormona, i od kada je lista zabranjenih supstanci prosirena na zivotinjske hormone i derivate decije krvi, ili odlazi na duze bolovanje i "oporavke", ili gubi meceve od igraca iza stote pozicije.
Pa Verdasko je pre 6-7 godina, nazvavsi Nadala drvosecom, ono kada je igrao sa majicom bez rukava, pomenuo "nesto" sto nije iz rucka i vecere...
Zbogom Rože, zbogom Nadal - nema vise "velike trojke", ostao je samo Car Djokovic, pa pauza, pa njih pet-sest. Da nema Djokovica svetski tenis bi bio bez krunisane osobe.

la kukarača smorantidis slam de grande

pre 9 godina

Za "sigurica": Čitao sam tvoj jučerašnji komentar. Pitam se, da li si prodao stan i stavio sve na "siguricu", tj pobedu Nadala?

Alhemicar

pre 9 godina

Pa ništa novo.Ovo Vam je ljudi moji prava slika i prilika Nadala bez dopinga i raznih lilula- pilula.
Godinama pišem da će doćiralun na naplatu a Vi mi lupate minuse.
Njegovog strica Tonija treba bre uhapsiti sta je sve uradio jadnom Rafi.Prvo mu preokrenuo da bude levoruk a on rodjeni dešnjak i to izaziva strašnu "pobunu" u mozgu,što je izazavalo tikove.
Zatim kljukao ga čim je stigao.Da se nije dopingovao Rafa bi imao nekoliko GS jer sem trčanja i nema neki kvalitet.
Sem toga ozbiljno se "navuko" na poker.
Nek je nama naš No1E živ i zdrav i da se ne opušta ima do kraja najteže moguće protivnike.

Simke

pre 9 godina

ahahahaha, volim ovaj naslov trenutno, Berdih krompirom do 2-0.
A paradoks je da je taj isti Berdih rekao: Rafa među najboljima ikada, a sada ga dere kao beba zvečku po celom terenu.
Nadam se da Berdih nije kao Smiček i da će dovriti posao do kraja, bez straha i opuštanja.

TurboNator

pre 9 godina

Rafa se ne znoji uopšte danas?? Jeste da nije vrućina, ali on se uvek pliva u znoju - a sad nista?? Cudno zar ne?

Inace procenat servisa odličan, brzina normalna (kao u prva 3 meca)... Ako je povreda u pitanju obično se primeti na servisu?

Lena

pre 9 godina

Navijala sam za Tomasa skoro kao kad navijam za Novaka. Toliko mi je drago sto je pobedio da je to neverovatno. Uz svo duzno postovanje prema Nadalu, on ipak igra najruzniji tenis i jednostavno mi ga je zao. Zasto mu niko ne kaze da izgleda smešno sa onom trakom na glavi i da počne da se leci od tikova koji su postali nekulturni. Meni svi igrači u odnosu na Nadala deluju gospodski. Čovek je trebao da igra ragbi ili rukomet ili tako neki grublji sport a ne tenis.

TurboNator

pre 9 godina

@ kruškason 04:40

Evo zali se na desnu preponu, izgleda kao da ne moze da trci levo... Kao prošle godine, kad ne ide dobro - pojavi se povreda...

PREdrag

pre 9 godina

A juce komentara da bog sacuva...sve sama napaljena derista i obnevideli fanovi...Rafa vise nikad nemoze biti ono sto je bio ! ! ! Jednostavno kosmicka pravda mora biti zadovoljena i jaz ili razlika u broju GS-ova u korist Nadala a na stetu drugih Berdiha,Marija i posebno Novaka mora biti anulirana ! ! ! Po mom misljenju skoro pa jednodimenzionalan igrac ima u svom posedu abnormalan broj GS-ova ali sa tim je gotovo! ! !

deja-vu

pre 9 godina

logican sled dogadjaja - cim je rafica prestao da uzima lilulice,bije ga i staro i mlado...a u lozi-strika toni i tata sebastijan da puknu od muke...??!!

Macak

pre 9 godina

@
No one beats Tomas Berdich 18 times in a row.
(ZIka, 27. januar 2015 07:50)

Ha ha ha...i ja sam prvo pomislio na tu cuvenu izreku Giljerma Viljasa, nakon sto je konacno pobijedio Konorsa.

Иван

pre 9 godina

Баш на ово сам мислио када сам после Чилићевог освајања УС Опена написао како је штета што Марин није играо против Надала. Сви остали тенисери могу се победити на њихов слаб дан, али Рафа је играч који највише извлачи из противниковог страха од победе. Гледао сам једино завршницу, не знам како се то Надал кретао, али је сигурно да је Томаж направио велики корак. Број играча који ће ове сезоне бити "у игри" је све већи, чека нас занимљив тенис!

Mairon

pre 9 godina

Ne izgleda nimalo dobro za Rafu, Berdih igra odlicno ali ne toliko dobro bas. Mnogo gresaka i slabo kretanje Rafe, bledo za sada i lici na ispadanje.

ZORICA - CANADA

pre 9 godina

OVAKO :

1) radost - Federer OUT....

2) radost - Nadal OUT toooooo.....

3) SRECA - NOLE podize 8. GS TROFEJ ......


SRECNO TI NOLE !!!!!!!

mrmlj

pre 9 godina

@(los merengues, 27. januar 2015 08:40)
zapravo, djovak ima osvojenih 7 grand slam turnira - 4 AO, 2 vimbldona, 1 US open.
naravno, nadal je uspesniji i zaista je jedan od najboljih tenisera svih vremena. ko god to porice je slep pored ociju.
nesto mi nije jasno u tvom komentaru - zbog cega je cudno to sto je djokovic vecinu svojih grand slam trofeja osvojio na AO? da li su zbog toga ti trofeji manje vredni?
zar nije nadal vecinu svojih osvojio na RG? da li se ni to onda ne racuna?
cak i federer ima 7 osvojenih vimbldona, sto nije vecina ali jeste ~41% njegovih grand slam trofeja.
svaki teniser ima turnir koji mu najvise odgovara i na kom postize najbolje rezultate. to je toliko normalno da mi nije jasno da neko moze da to ne shvata.

PeraZdrera

pre 9 godina

A sad adio, a sad adio, ... Palo preslisavanje - "the revenge of the pigeon".

Drago mi je, pogotovo sto vise ne moram da gledam onaj sorts sa lila sljokicama.

Saša Belopoljanski

pre 9 godina

Нисам очекивао победу Бердиха иако сам читао јуче да је сада стабилнији ментално,нов тренер,верио се итд...увек је био познат по томе да се ус..е кад је најважније.После свега,свака му част!

la kukarača smorantidis slam de grande

pre 9 godina

Za "sigurica": Čitao sam tvoj jučerašnji komentar. Pitam se, da li si prodao stan i stavio sve na "siguricu", tj pobedu Nadala?

Darko

pre 9 godina

Znaci Nadal gubi bodove,Federer gubi bodove,Nole ako sutra dobije Kanadjanina potvrdjuje svoje bodove....situacija na vrhu ATP liste je opustena.Ipak Grand Slamovi se pamte,osmi je na vidiku iako su Warvinka,Mari i Berdih u top formi.Podsjecaju me na Cilica sa US opena.

ivan petrović crni

pre 9 godina

Pa dobro, gladali smo ovo i ranije, da moćan server sa moćnim forhendom ( Tsonga, Soderling, Berdych, Del Potro ) počisti nekog iz Svetog Trojstva Fedex-Rafa-Nole, mada je ovaj put bilo bilo baš ubedljvo. Rafa jako bled, servis loš ( 6 duplih grešaka, 6/21 poena na drugi servis, forhend za njegove standarde slabo, jedino je bekhend funkcionisao. Berdych verovatno nikad bolji, miran, fokusiran, visok procenat ubačenog prvog servisa, dobar retern, kontrolisana agresivnost i čvrstina u razmenama sa osnovne linije.

danix

pre 9 godina

Ciscenje patosa jakim hemijskim sredstvom.Tomas mu je,definitivno,ogadio tenis.Trebace mu vremena da se oporavi od ovog debakla.Ni brejka nije napravio,strahota,a pobjednicke gestikulacije lijevom rukom i nogom nakon svakog poena,teska patetika.
Berdih je u velikoj formi,svaka cast,zasluzeno razbijanje nekadasnjeg asa.

hihihi

pre 9 godina

sto volite da vredjate druge tenisere sem djokovica to je neverovatno ja ne gotivim ni nadala ni federera volim samo noleta pa dajte malo respekte prema njima toliki broj slemova zasluzili su

Dragan

pre 9 godina

Ni vitamini vise Nadalu ne pomazu,razbija ga svako odreda,trebao je Smicek da ga izbaci. Ako Djokovic ovo ne iskoristi i osvoji titulu to ce znaciti sumrak velike trojke nakon 15 godina i pocetak kraja divnog tenisa jer ce se desiti da 2 uzastopna GS niko od velike trojke ne osvoji.

Vragolan

pre 9 godina

Berdih dobar, ali realno ključ ove lake pobede je bila igra Nadala koja je daleko ispod nekadašnjeg nivoa.
Rafa je sada u već zrelim teniskim godinama, muče ga i povrede, mislim da je veliko pitanje koliko će do kraja karijere biti konkurentnan na GS-ima koji nisu RG... Postaje skoro izvesno da neće stići Federera po broju GS, što je po meni i dobro za tenis, mada je to još uvek moguće, veliki je on borac.
Mislim da će se on do kraja karijere fokusirati da prolećni deo sezone i evropsku šljaku, a van toga šta uradi uradi.

Mirko

pre 9 godina

Uključim ja Eurosport da gledam meč, isključio zvuk, samo gledam, kasno je... Nadal liči na sebe od pre desetak godina, Berdih isto onako nekako mladalački, a pri tome cepa Nadala samo tako - pomislim: to mora da je neki stari meč kad je Berdih dobio, ko zna kad je to bilo, iha.. 'Ajde reko' pogledaću neki film na kompu dok ne počne meč, al' ustvari tek bacim pogled s vremena na vreme, a on ga razbija i dalje Gledam ja i dalje, čudno mi, pogledam ovde na sajtu, piše: Berdih spasao dve brejk lopte - ukapiram, ovo se sad dešava!
Vratim se da gledam, kad ono gotovo! Nisam ni video kraj i rezultat, samo ludnicu u vip loži..
Pogledam opet sajt, piše: Sjajni Berdih počistio Nadala! E vala jeste! I neka je. Msm Nadal je bio dugo povređen, nažalost, ali kako je igrao-nije ni čudo da se tako često povređivao.
Sad, opet gledam Nadala u highlights, u odnosu na Berdiha - on stvarno izgleda kao neki jači rekreativac, kao oni penzionisani heroji tenisa tipa Wilander, Moja, Sampras, tako nešto..
Čudno, baš čudno, al' eto i to se završi. Idemo dalje. Biće uzbudljivo do kraja turira :)

Plavi269

pre 9 godina

Šta učini žena/veridba od čoveka, mislim bar se nadam da je to u pitanju... Koliko je potrebna u igri takva vrsta stabilnosti u životu Berdih je najbolji, tj. najsvežiji primer.

Sasa

pre 9 godina

I ja se slazem u vezi Berdiha,sto ne bi mogao da osvoji sa takvim servisom. Pa kad su mogli Wawrinka i Cilic moze i on. Nas narod je mnogo pristrasan i ostrascen u ocenjivanju komentara. Nema potrebe za tim,svi mi zelimo da Nole osvoji.

bazan

pre 9 godina

Having lost 16 times in a row to Jimmy Connors, Vitas Gerulaitis finally triumphed and offered his reason as to why he didn't lose:

"Nobody beats Vitas Gerulaitis 17 times in a row"..Ziko nije Villas nego Gerulaitis

marko

pre 9 godina

Opsta radost Srba kad izgubi neki jak igrac,ne moze vam pomoci ni 100 Djokovica,a ne jedan, boze stvarno me sram sto sam deo ove iskompleksirane nacije
(sloba, 27. januar 2015 10:20)

А не смета ти сопствено име.

Challe

pre 9 godina

@Damir
Ja mislim da je i Nole izuzetno korektan u cestitkama protivniku kada izgubi a to oko davanja autograma kada izgubis je prosto neko nepisano pravilo, onaj ko izgubi se povlaci sa terena i ostavlja pobedniku da daje autograme i intervjue. Kazem nepisano, to nekako svi tako rade osim eto nekih pojedinaca sto opet ne treba uzeti za zlo ali ne i kao neku jako pozitivnu karfakteristiku.

Ptanje?

pre 9 godina

Interesuje me,ako bi Nole ostao broj 1 do kraja godine, koliko bi Nadalovih i Federerovih navijača promenili mišljenje o njemu ?
Naravno ovo se odnosi na NAVIJAČE i LjUBITELjE ovog lepog sporta,NE na nacionaliste i ljubomorne...

sale

pre 9 godina

Djokovic ne samo da ce ove godine prvi put da osvoji Rolan Garos nego ce da uzme sva 4 grand slam turnira... Zivi bili pa videli... Takodje mislim da ce Djokovic tezi mec imati u polufinalu protiv Nisikorija(koji ce izbaciti Wawrinku) nego u finalu ko god da dodje ...

Ras

pre 9 godina

Berdih je na GS sad pobedio Noleta, Rodju, Nadala.Ozbiljan igrac, na koga niko nikada, ozbiljno racuna (moze I u finale) Rekao sam pre dva dana, sad mu ova brza podloga na AO savrseno odgovara.Voleo bi da on I NO1E odmere snage u finalu!

Igor

pre 9 godina

Opsta radost Srba kad izgubi neki jak igrac,ne moze vam pomoci ni 100 Djokovica,a ne jedan, boze stvarno me sram sto sam deo ove iskompleksirane nacije
(sloba, 27. januar 2015 10:20)

Pa ti promeni naciju, ako već nisi...

JOKER

pre 9 godina

@theGreal
Kakav blentav komentar, zaključak da su svi za Novaka srednja klasa. Pa sa kim da igra, možda s tobom? Ajd sad mleko pa u krevetac, ovo je komplikovan sport za tebe.

Mairon

pre 9 godina

@Alhemicar

Klasičan primer neznanja. To da je Toni "naučio" Rafu da igra levom rukom je obična izmišljotina što je i sam Rafa lepo rekao u svojoj knjizi.

Ovo ostalo nije ni vredno komentara, ko išta zna o Rafi jasno mu je koliko su njegovi uspesi rezultat napornog rada. Neverovatno je koliko su ljudi loše informisani.

patriota

pre 9 godina

Čemu mešanje politike u sve. Možete da volite ili nevolite Federera, Rafu, Noleta, Berdiha ali nemože da im se porekne profesionalnost i posvećenost sportu. Ko i šta radi u privatnom životu njegova stvar. Svako od njih u određenom trenutku doživi vrhunac forme i nižu uspehe. Mora im se priz nati svima 12 meseci biti u formi i igrati pod stresom je za svaku pohvalu. Pogledajte ove balerine fudbalere popadaju posle 90 minuta.

Sretan Nadalovic

pre 9 godina

U decembru 2009. Cesi su igrali final Dejvis Kupa u Barseloni protiv Spanaca i ceski komentator se u razgovoru sa Radekom Stepanekom cudio toj neverovatnoj Nadalomaniji, jer svugda u gradu su bili hiljade transparenata sa "Bon Nadal!". Stepanek mu je objasnio da "Bon Nadal!" katalonski znaci "Sretan Bozic!".

Tennis_lover

pre 9 godina

Sve cestitke Tomašu, od kako se verio igra fenomenalno... Bez zezanja, ali sa ovom igrom mislim da je favorit ukoliko dalje prodje Mari, a još veći ako prodje Nik K. Samo mi je i dalje krivo zašto ga Viktor nije pobedio u 3. kolu, verujem da bi smo imali 2 momka iz Srbije u polifinalu.

b

pre 9 godina

Od prvih 8 nosilaca samo je jedan fali u cetvrtfinalu i to opravdano. Nadal je bivsi sampion i orijentisan na jos jedan jedini GS koji moze da dobije. Najveci favorit je pored Novaka , Raonic ali se oni upravo sastaju tako da je to finale pre finala. Ne verujem da Ceh moze u finale a ako tamo bude sa Novakom bice to glatkih 3:0 jer on ima ogroman kompleks od naseg igraca.

Melenci

pre 9 godina

VUCE,pusti ti svetske mocnike,to sto pises je tvoje misljenje.Nole ne moze osvojiti 2000 bodova,jer je prosle godine stigao do cetvrfinala.Bodrice njega publika jos zesce jer tvoji idoli posustaju.Malo je sponzora na ovom svetu koji ce kao npr.Sumahera finansirati a da nije sampion,okrecu se drugoj koki nosilji.Ti imas razlog za brigu,jer tvoji neprikosnoveni padaju i to te boli.I mene bi bolelo da nas Nole napravi kiks.Ali kako kazes da nema podrsku kao Nadal i Federer Noletov ne daj Boze kiks ne bi bio tragedija ili je manje zlo nego kada to snadje tvoje.Nole ostaje prvi vec ulaskom u cetvrtfinale,tako da nema brige.Nema nam Borga da nam strucno objasni kako ispadose istorijski heroji.

sloba

pre 9 godina

Opsta radost Srba kad izgubi neki jak igrac,ne moze vam pomoci ni 100 Djokovica,a ne jedan, boze stvarno me sram sto sam deo ove iskompleksirane nacije

Ivan Joksimovic

pre 9 godina

Juce je neko ostavio komentar da Berdih dobija 3:0, Djokovic 3:0, da prolazi Endi lagano, jedino sam zaboravio koja je bila prognoza za Vavrinku i Nisikorija.

Svaka cast za prognozu. Nadam se da ces pogoditi i ostatak prognoze po kojoj Novak dobija Endija u finalu cini mi se sa lafanih 3:0 ili 3:1

Damir

pre 9 godina

Berdo je bio bolji danas,nema šta,a Rafa je pravi gospodin u porazu,isto kao i u pobjedi - prava veličina. Vidi se po čestitanju protivniku,i za razliku od ostalih tenisera nakon poraza koji odmah bježe sa terena,uvijek ostaje dijeliti autograme.

Ras

pre 9 godina

Berdih je na GS sad pobedio Noleta, Rodju, Nadala.Ozbiljan igrac, na koga niko nikada, ozbiljno racuna (moze I u finale) Rekao sam pre dva dana, sad mu ova brza podloga na AO savrseno odgovara.Voleo bi da on I NO1E odmere snage u finalu!

Mairon

pre 9 godina

Berdih odlican ali nista spektakularno. Rafa je igrao ocajno najveci deo meca, poene na drugi servis nije ni uzimao a redovno je pravio duple greske. Jasno da nema nista od povratka u formu jos uvek. Marej dobija Berdiha prilicno lako i igra finale sa Djokovicem koje verovatno gubi kao i 2013.

los merengues

pre 9 godina

Kako samo pricate zao mi vas je i kako mrzite Nadala...Rafa jedini teniser koji ima pozitivan skor sa prvih 70 igraca,14 grend slemova...vasa legendica 6 od cega 4 ao... Never Roland Garros...

Sasa

pre 9 godina

Pa nije Rafa Troicki da mora da uzima pilulice! 14>7 patite
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (atp, 27. januar 2015 09:59)

Evo, ubih se od patnje. A, ti , ako mislis da kompleksi nestaju pisanjem takvih komentara ti slobodno napisi jos neki.Razumecemo to.

"Dijagnosticar", Nis

Boston

pre 9 godina

@bla bla Sta fali njegovom izgledu meni je isti. Niti sam provalio da gubi kosu a nije jedini mnogima se to desava na pocetku tridesete.

Sale

pre 9 godina

To su ti najbolji teniseri svih vremena Rafa i Rodja.Kad je Nole izgubio,u vreme onih alergija,od Melzera na RG,koji je by the way bio odlican sljaker(pre 5-6 godina)prva recenica je bila hteo sam da napustim tenis.

poznavalac

pre 9 godina

Svasta pa nije Nole prikazan u reklami kako mokri u rezervoar svog auta i postaje brzi od mlaznog aviona.Usput reklama nije u reziji srpskog rezisera.

Milan

pre 9 godina

Ispade Švajcarac, sada Španac... Srećom pa nismo Šrbija :D
(dado, 27. januar 2015 06:44)

Na žalost ni Japan nema Š osim u imenu igrača. Definitivno biće finale pre finala.

igor

pre 9 godina

Nikakvo cudo ovoga posljednju dobu svi gaze cak neki nikada cuo Simcek ga mogao dobiti.Zalosan je tenis bez Rafe cekao sam veliko finale Rafa NOVAK.

Berdih ili Maraj osvajaju.

pre 9 godina

Od svih četvrtfinalista, Berdih je pokazao najviše, Novak ubedljivo najmanje. Takođe, ubedljivo najviše rezerve ima u Noletovoj igri.

ccc

pre 9 godina

Ovakav Nadal nije merilo kvaliteta niti merilo kvalitetne igre Ceha. Protiv Endija sve to pada u vodu, zapamtite. Meni je sto se tice Ceha potrebno mnogo vise od jednog turnira na kome igra odlicno da poverujem da ce doci do samog finala. Sledeci njegovi protivnici nisu Nadal koji jos ne moze da se sastavi posle povreda i operacije.

Savicdr

pre 9 godina

Volio bih vise nego ista da Djokovic opet osvoji Australiju, ali mislim da se ovaj turnir otvara Mareju jer je on sada u najboljoj formi. Iskreno prizeljkivao sam finale Djokovic - Nadal.

Vuk

pre 9 godina

e sad ce se umesati svetska teniska organizacija..kako Federer i Nadal gube ogroman broj bodova,u slucaju da Nole osvoji turnir i 2000bodova,vec sad je No.1za 2015..to znaci pad interesovanja medija i gubitak miliona evra za tenis...bice cirkusa..polivanja vodom betona..sudije..ako ne i nesto vise..s tacke teniskih mocnika,u ovom trenutku je katastrofa za ATP da Nole osvoji turnir..svi ce biti protiv njega..sto znaci da cemo videti njegov najbolji tenis..

Stručnjak za gren slemove

pre 9 godina

Tomas će platiti veliku cenu zbog hemije ,ovo nema veze sa Nadalom koji se svejedno vukao i usporavao čitav turnir jer je nespreman

aha

pre 9 godina

I sam Nadal je rekao da ne smatra sebe za favorita, pravo je cudo sto je stigao do cetvrtfinala,a bilo je samo pitanje ko ce od ovih tenisera da ga pobedi. Ko je realan mogao je i da vidi da nije u formi i ritmu (posle duge pauze je jako logicno ). Te stoga,niko nije ni ocekivao nista.
To ne umanjuje Berdihovu pobedu.
Svaka cast.

Ambalaza Rotira

pre 9 godina

Cisto da podsetim - na pitanje "Moze li Berdih da iznenadi Nadala?" moje komentar je bio:

"Pitanje je da li Nadal može da iznenadi Berdiha. Moje mišljenje je ne, ko je gledao i jednog i drugog poslednje dve nedelje zna o čemu pričam... 3-0 za Ceha, možda 3-1."

Jos da dodam: ko stvarno poznaje trenutnu situaciju u tenisu (a nije neki ostrasceni polunavijac koji je samo tu dok se Novak/Rafa/Rodzer ne penzionisu)je ovo jednostavno morao da zna. Ajd, u zdravlje...

šteta

pre 9 godina

tuga....šta dočeka Nadal da ga neki bezveznjakovic Berdih oduva i još da likuje a zna se šta je bio za skoro sve tenisere kad je bio zdrav

Mladen

pre 9 godina

Konacno, sada mogu da kazem da je Berdih taj koji ce osvojiti Melburn. Za Novaka sam jos na pocetku rekao da nema nista ove godine od Melburna. Astrologija je neumoljiva.

Oskar

pre 9 godina

@@@@(Mladen, 27. januar 2015 12:53)

Ja sam ti nešto rekao na tu "astrologiju". Pa me se sjeti posle turnira, ako si ono prije bio ti.

DraganC

pre 9 godina

Sa ovakvom igrom u 3. setu Berdih zaslužuje da izgubi od indisponiranog Rafe. Nisam u životu gledao gori meč. a mislio sam da je meč Troickog (kralja čelendžera) najgori koji sam gledao.
Rafael kalkuliše i sa mrtvom igrom kao da je začudio Berdiha i kao da je i on sam zbunjen oko njegove neprepoznatljive igre. Trenutni rezultat je 4:4 a Berdih UPORNO neće da iskorištava šanse koje se javljaju svake sekunde-kao da je u tripu "OK-neću da igram ni ja dobro, jer ne igra ni on". Onaj "killing instict" kojim Rafa časti sve protivnike je razlog njegovog trajanja, a Berdih pokazuje koliko je malodušan i jadan. Užasan meč-užasan Berdih užasan Rafa.

ali

pre 9 godina

@poznavalac U istoj reklami i Iker Kasiljas je prikazan kao neko ko se dopinguje! Ti verujes da se golaman dopinguje da bi bolje branio? Reklama je dosla kao rezultat sukoba francuskog i spanskog sportskog saveza i nema nikakve veze sa istinom. Kanal 5 se Rafi izvinio jer im je zapretio tuzbom.

Pavle

pre 9 godina

Mladen...Ispravka odmah na pocetku..rekao si da momak sa slike iza Feda osvaja turnir,,,to je bio Marej...sad je Berdih,sutra ce biti drugi....zasto se mucis,sacekaj nedelju i finale pa ces sigurno pogoditi,hahahaha!

kkp

pre 9 godina

vidim ovde sve vrhunski poznavaoci tenisa. Nadal je cak i dobro igrao za razliku od Berdiha kome mu je bio dan on je jednostavno sve pogadjao , svaki prvi servis i tom igrom je mogao svakogq da pobedi. Ali kao sto sam rekao to mu je bio dan, ako berdih pobedi mareja ja vise ne komentarisem ove vesti. Jednom se tako igra i nikad vise

milan

pre 9 godina

vidim ovde sve vrhunski poznavaoci tenisa. Nadal je cak i dobro igrao za razliku od Berdiha kome mu je bio dan on je jednostavno sve pogadjao , svaki prvi servis i tom igrom je mogao svakogq da pobedi. Ali kao sto sam rekao to mu je bio dan, ako berdih pobedi mareja ja vise ne komentarisem ove vesti. Jednom se tako igra i nikad vise@@@ decko, Berdih ceo turnor igra fenomenalno ....nemoj vise da komentarises

los merengues

pre 9 godina

Kako samo pricate zao mi vas je i kako mrzite Nadala...Rafa jedini teniser koji ima pozitivan skor sa prvih 70 igraca,14 grend slemova...vasa legendica 6 od cega 4 ao... Never Roland Garros...

sloba

pre 9 godina

Opsta radost Srba kad izgubi neki jak igrac,ne moze vam pomoci ni 100 Djokovica,a ne jedan, boze stvarno me sram sto sam deo ove iskompleksirane nacije

Alhemicar

pre 9 godina

Pa ništa novo.Ovo Vam je ljudi moji prava slika i prilika Nadala bez dopinga i raznih lilula- pilula.
Godinama pišem da će doćiralun na naplatu a Vi mi lupate minuse.
Njegovog strica Tonija treba bre uhapsiti sta je sve uradio jadnom Rafi.Prvo mu preokrenuo da bude levoruk a on rodjeni dešnjak i to izaziva strašnu "pobunu" u mozgu,što je izazavalo tikove.
Zatim kljukao ga čim je stigao.Da se nije dopingovao Rafa bi imao nekoliko GS jer sem trčanja i nema neki kvalitet.
Sem toga ozbiljno se "navuko" na poker.
Nek je nama naš No1E živ i zdrav i da se ne opušta ima do kraja najteže moguće protivnike.

Lena

pre 9 godina

Navijala sam za Tomasa skoro kao kad navijam za Novaka. Toliko mi je drago sto je pobedio da je to neverovatno. Uz svo duzno postovanje prema Nadalu, on ipak igra najruzniji tenis i jednostavno mi ga je zao. Zasto mu niko ne kaze da izgleda smešno sa onom trakom na glavi i da počne da se leci od tikova koji su postali nekulturni. Meni svi igrači u odnosu na Nadala deluju gospodski. Čovek je trebao da igra ragbi ili rukomet ili tako neki grublji sport a ne tenis.

šteta

pre 9 godina

tuga....šta dočeka Nadal da ga neki bezveznjakovic Berdih oduva i još da likuje a zna se šta je bio za skoro sve tenisere kad je bio zdrav

Berdih ili Maraj osvajaju.

pre 9 godina

Od svih četvrtfinalista, Berdih je pokazao najviše, Novak ubedljivo najmanje. Takođe, ubedljivo najviše rezerve ima u Noletovoj igri.

Mladen

pre 9 godina

Konacno, sada mogu da kazem da je Berdih taj koji ce osvojiti Melburn. Za Novaka sam jos na pocetku rekao da nema nista ove godine od Melburna. Astrologija je neumoljiva.

DraganC

pre 9 godina

Sa ovakvom igrom u 3. setu Berdih zaslužuje da izgubi od indisponiranog Rafe. Nisam u životu gledao gori meč. a mislio sam da je meč Troickog (kralja čelendžera) najgori koji sam gledao.
Rafael kalkuliše i sa mrtvom igrom kao da je začudio Berdiha i kao da je i on sam zbunjen oko njegove neprepoznatljive igre. Trenutni rezultat je 4:4 a Berdih UPORNO neće da iskorištava šanse koje se javljaju svake sekunde-kao da je u tripu "OK-neću da igram ni ja dobro, jer ne igra ni on". Onaj "killing instict" kojim Rafa časti sve protivnike je razlog njegovog trajanja, a Berdih pokazuje koliko je malodušan i jadan. Užasan meč-užasan Berdih užasan Rafa.

bla bla

pre 9 godina

Ne volim Nadala uopste, ali me dosta brine njegov izgled...Gubljenje kose nije nikako dobar znak...Ko zna sta je sve uzimao da se sto pre vrati...

acomurija

pre 9 godina

Berdih je demolirao Nadala!
A Nadal? Pa od kad je antidoping kontrola saopstila Nadalu da mu vise nece tolerisati koriscenje "zivotinjskih izlucevina", tj hormona, i od kada je lista zabranjenih supstanci prosirena na zivotinjske hormone i derivate decije krvi, ili odlazi na duze bolovanje i "oporavke", ili gubi meceve od igraca iza stote pozicije.
Pa Verdasko je pre 6-7 godina, nazvavsi Nadala drvosecom, ono kada je igrao sa majicom bez rukava, pomenuo "nesto" sto nije iz rucka i vecere...
Zbogom Rože, zbogom Nadal - nema vise "velike trojke", ostao je samo Car Djokovic, pa pauza, pa njih pet-sest. Da nema Djokovica svetski tenis bi bio bez krunisane osobe.

b

pre 9 godina

Od prvih 8 nosilaca samo je jedan fali u cetvrtfinalu i to opravdano. Nadal je bivsi sampion i orijentisan na jos jedan jedini GS koji moze da dobije. Najveci favorit je pored Novaka , Raonic ali se oni upravo sastaju tako da je to finale pre finala. Ne verujem da Ceh moze u finale a ako tamo bude sa Novakom bice to glatkih 3:0 jer on ima ogroman kompleks od naseg igraca.

kruškason

pre 9 godina

berdić je puno bolji, pobijedit će 3:0 a onda slijedi kmečanje nadala, hoće li ovaj put krivac za debakl biti bol u koljenu, kičma ili nešto treće, ostaje nam za vidjeti na presici

Damir

pre 9 godina

Berdo je bio bolji danas,nema šta,a Rafa je pravi gospodin u porazu,isto kao i u pobjedi - prava veličina. Vidi se po čestitanju protivniku,i za razliku od ostalih tenisera nakon poraza koji odmah bježe sa terena,uvijek ostaje dijeliti autograme.

Stručnjak za gren slemove

pre 9 godina

Tomas će platiti veliku cenu zbog hemije ,ovo nema veze sa Nadalom koji se svejedno vukao i usporavao čitav turnir jer je nespreman

PREdrag

pre 9 godina

A juce komentara da bog sacuva...sve sama napaljena derista i obnevideli fanovi...Rafa vise nikad nemoze biti ono sto je bio ! ! ! Jednostavno kosmicka pravda mora biti zadovoljena i jaz ili razlika u broju GS-ova u korist Nadala a na stetu drugih Berdiha,Marija i posebno Novaka mora biti anulirana ! ! ! Po mom misljenju skoro pa jednodimenzionalan igrac ima u svom posedu abnormalan broj GS-ova ali sa tim je gotovo! ! !

komšija

pre 9 godina

E ovde se jasno vidi šta teniseru učini velika pauza bez treninga. Nadal ne liči na sebe, i to je sasvim razumljivo. Ali ona prošla pauza nakon koje se vratio još bolji nego pre, je samo dokaz da je ludački trenirao tokom pauze, i potpiruje glasine da nije bio ni povređen nego pod "tihom suspenzijom", a zna se zbog čega.

ZORICA - CANADA

pre 9 godina

OVAKO :

1) radost - Federer OUT....

2) radost - Nadal OUT toooooo.....

3) SRECA - NOLE podize 8. GS TROFEJ ......


SRECNO TI NOLE !!!!!!!

Mirko

pre 9 godina

Uključim ja Eurosport da gledam meč, isključio zvuk, samo gledam, kasno je... Nadal liči na sebe od pre desetak godina, Berdih isto onako nekako mladalački, a pri tome cepa Nadala samo tako - pomislim: to mora da je neki stari meč kad je Berdih dobio, ko zna kad je to bilo, iha.. 'Ajde reko' pogledaću neki film na kompu dok ne počne meč, al' ustvari tek bacim pogled s vremena na vreme, a on ga razbija i dalje Gledam ja i dalje, čudno mi, pogledam ovde na sajtu, piše: Berdih spasao dve brejk lopte - ukapiram, ovo se sad dešava!
Vratim se da gledam, kad ono gotovo! Nisam ni video kraj i rezultat, samo ludnicu u vip loži..
Pogledam opet sajt, piše: Sjajni Berdih počistio Nadala! E vala jeste! I neka je. Msm Nadal je bio dugo povređen, nažalost, ali kako je igrao-nije ni čudo da se tako često povređivao.
Sad, opet gledam Nadala u highlights, u odnosu na Berdiha - on stvarno izgleda kao neki jači rekreativac, kao oni penzionisani heroji tenisa tipa Wilander, Moja, Sampras, tako nešto..
Čudno, baš čudno, al' eto i to se završi. Idemo dalje. Biće uzbudljivo do kraja turira :)

igor

pre 9 godina

Nikakvo cudo ovoga posljednju dobu svi gaze cak neki nikada cuo Simcek ga mogao dobiti.Zalosan je tenis bez Rafe cekao sam veliko finale Rafa NOVAK.

sale

pre 9 godina

Djokovic ne samo da ce ove godine prvi put da osvoji Rolan Garos nego ce da uzme sva 4 grand slam turnira... Zivi bili pa videli... Takodje mislim da ce Djokovic tezi mec imati u polufinalu protiv Nisikorija(koji ce izbaciti Wawrinku) nego u finalu ko god da dodje ...

Savicdr

pre 9 godina

Volio bih vise nego ista da Djokovic opet osvoji Australiju, ali mislim da se ovaj turnir otvara Mareju jer je on sada u najboljoj formi. Iskreno prizeljkivao sam finale Djokovic - Nadal.

TurboNator

pre 9 godina

Rafa se ne znoji uopšte danas?? Jeste da nije vrućina, ali on se uvek pliva u znoju - a sad nista?? Cudno zar ne?

Inace procenat servisa odličan, brzina normalna (kao u prva 3 meca)... Ako je povreda u pitanju obično se primeti na servisu?

Vuk

pre 9 godina

e sad ce se umesati svetska teniska organizacija..kako Federer i Nadal gube ogroman broj bodova,u slucaju da Nole osvoji turnir i 2000bodova,vec sad je No.1za 2015..to znaci pad interesovanja medija i gubitak miliona evra za tenis...bice cirkusa..polivanja vodom betona..sudije..ako ne i nesto vise..s tacke teniskih mocnika,u ovom trenutku je katastrofa za ATP da Nole osvoji turnir..svi ce biti protiv njega..sto znaci da cemo videti njegov najbolji tenis..

Petar

pre 9 godina

Pa ja ne verujem! Svaki odličan potez Berdiha, ili brejk koji napravi, publika ni da pisne. Koliko vole Nadala, strašno. Čak i ovi voditelji sa EuroSporta su poklonici bika iz španije...
Ipak, Berdih će smazati Rafaelo kuglicu, izgleda da je naumi da pobedu posveti budućoj ženi.
Berdih, momak je prosto dobar u svim segmentima. Ne ističe se po nečemu, ali je solidan i sa forhendom i bekendom, i servisom i igrom na mreži. Jednostavno nema mnogo vrlina ali još manje mana.
Možda psihički nije jak kao Novak i Nadal, ali sve ostalo poseduje na zavidnom nivou. Vreme je da iskorači iz senke velike trojke, u ovom slučaju Nadala, nadam se pobedi jer ipak kada je Finale nekog GS i za protivnika imate Nadala, ne može da bude lako.
Međutim i da pobedi Nadal, sa ovom nesigurnom igrom i nedovoljnom formom mislim da neće moći pored Mareja, ako Marej pobedi Kiriosa a trebalo bi, mislim da se mali istrošio već.
Ajmo mali od strike pakuj korfere! Idemo Berdih!

Petar.S

pre 9 godina

Dame i gospodo - Tomáš Berdych!
Mene je uvek i čudilo kako teniser kao Berdih već nema jednu ili dve GS titule, jer ništa nije gori od Mareja koji već ima 2GS.
Izgleda da je psihički nestabilan jer mu je igra odlična.
Videlo se to kad je imao prve meč lopte koje nije iskoristio, nervoza, dekocentrisanost i td.
Ali vremenom čovek sazri i nauči na greškama. Drago mi je zbog Berdiha, ok je momak, ne ističe se mnogo u medijima i uvek ima lepo mišljenje za najbolje tenisere sveta, pre svega za Novaka i Nadala, naravno i Federera.
Sa ovakvom igrom bez izgubljenog seta u svim mečevima do sad, ako Marej prođe malog napaljenka Kiriosa mislim da neće biti favorit protiv Tomaša.
S' druge strane našeg Novaka čekaju pravi ispiti, prvo odličan i jak servi igrač Raonić, a onda Vavrenka, branilac titule i uvek nezgodan posebno za Novaka, ili Nišikori kome samopouzdanje rsate iz meča u meč. Ipak, bez Federera i sada Nadala, ( isti slučaj kao na USOpenu 2014 ) Novak ne sme da propusti šansu za svoju 8GS titulu!
Ali lako je reći, treba izaći na teren i boriti se 3,4 ili 5 sati.
U svakom slučaju jako velika šansa za Đokovića.

deja-vu

pre 9 godina

logican sled dogadjaja - cim je rafica prestao da uzima lilulice,bije ga i staro i mlado...a u lozi-strika toni i tata sebastijan da puknu od muke...??!!

Mairon

pre 9 godina

@Alhemicar

Klasičan primer neznanja. To da je Toni "naučio" Rafu da igra levom rukom je obična izmišljotina što je i sam Rafa lepo rekao u svojoj knjizi.

Ovo ostalo nije ni vredno komentara, ko išta zna o Rafi jasno mu je koliko su njegovi uspesi rezultat napornog rada. Neverovatno je koliko su ljudi loše informisani.

Ptanje?

pre 9 godina

Interesuje me,ako bi Nole ostao broj 1 do kraja godine, koliko bi Nadalovih i Federerovih navijača promenili mišljenje o njemu ?
Naravno ovo se odnosi na NAVIJAČE i LjUBITELjE ovog lepog sporta,NE na nacionaliste i ljubomorne...

Sale

pre 9 godina

To su ti najbolji teniseri svih vremena Rafa i Rodja.Kad je Nole izgubio,u vreme onih alergija,od Melzera na RG,koji je by the way bio odlican sljaker(pre 5-6 godina)prva recenica je bila hteo sam da napustim tenis.

marko

pre 9 godina

Opsta radost Srba kad izgubi neki jak igrac,ne moze vam pomoci ni 100 Djokovica,a ne jedan, boze stvarno me sram sto sam deo ove iskompleksirane nacije
(sloba, 27. januar 2015 10:20)

А не смета ти сопствено име.

TurboNator

pre 9 godina

@ kruškason 04:40

Evo zali se na desnu preponu, izgleda kao da ne moze da trci levo... Kao prošle godine, kad ne ide dobro - pojavi se povreda...

Boston

pre 9 godina

@bla bla Sta fali njegovom izgledu meni je isti. Niti sam provalio da gubi kosu a nije jedini mnogima se to desava na pocetku tridesete.

Dragan

pre 9 godina

Ni vitamini vise Nadalu ne pomazu,razbija ga svako odreda,trebao je Smicek da ga izbaci. Ako Djokovic ovo ne iskoristi i osvoji titulu to ce znaciti sumrak velike trojke nakon 15 godina i pocetak kraja divnog tenisa jer ce se desiti da 2 uzastopna GS niko od velike trojke ne osvoji.

Igor

pre 9 godina

Opsta radost Srba kad izgubi neki jak igrac,ne moze vam pomoci ni 100 Djokovica,a ne jedan, boze stvarno me sram sto sam deo ove iskompleksirane nacije
(sloba, 27. januar 2015 10:20)

Pa ti promeni naciju, ako već nisi...

Djordje NS

pre 9 godina

He, he, he... A sad se vratite na jučerašnji naslov MOŽE LI BERDIH DA IZNENADI NADALA? pa pročitajte silne komentare "teniskih stručnjaka"... Zaista su zanimljivi. Interesantno da ih danas nigde nema. Možda još spavaju? hahahhaa. (Ajmo Mikii, Zarije, Bjorn Borg, dr tennis i slični - BUĐENJE!!!).

PeraZdrera

pre 9 godina

A sad adio, a sad adio, ... Palo preslisavanje - "the revenge of the pigeon".

Drago mi je, pogotovo sto vise ne moram da gledam onaj sorts sa lila sljokicama.

Swedenonline

pre 9 godina

Nadal u faci izgleda ne kao krvolocni borac vec kao dete koje je napravilo glupost i izaslo, evo, spreman sam za batine, samo nemoj da boli puno!

Mairon

pre 9 godina

Berdih odlican ali nista spektakularno. Rafa je igrao ocajno najveci deo meca, poene na drugi servis nije ni uzimao a redovno je pravio duple greske. Jasno da nema nista od povratka u formu jos uvek. Marej dobija Berdiha prilicno lako i igra finale sa Djokovicem koje verovatno gubi kao i 2013.

Tennis_lover

pre 9 godina

Sve cestitke Tomašu, od kako se verio igra fenomenalno... Bez zezanja, ali sa ovom igrom mislim da je favorit ukoliko dalje prodje Mari, a još veći ako prodje Nik K. Samo mi je i dalje krivo zašto ga Viktor nije pobedio u 3. kolu, verujem da bi smo imali 2 momka iz Srbije u polifinalu.

hihihi

pre 9 godina

sto volite da vredjate druge tenisere sem djokovica to je neverovatno ja ne gotivim ni nadala ni federera volim samo noleta pa dajte malo respekte prema njima toliki broj slemova zasluzili su

ccc

pre 9 godina

Ovakav Nadal nije merilo kvaliteta niti merilo kvalitetne igre Ceha. Protiv Endija sve to pada u vodu, zapamtite. Meni je sto se tice Ceha potrebno mnogo vise od jednog turnira na kome igra odlicno da poverujem da ce doci do samog finala. Sledeci njegovi protivnici nisu Nadal koji jos ne moze da se sastavi posle povreda i operacije.

Simke

pre 9 godina

ahahahaha, volim ovaj naslov trenutno, Berdih krompirom do 2-0.
A paradoks je da je taj isti Berdih rekao: Rafa među najboljima ikada, a sada ga dere kao beba zvečku po celom terenu.
Nadam se da Berdih nije kao Smiček i da će dovriti posao do kraja, bez straha i opuštanja.

Darko

pre 9 godina

Znaci Nadal gubi bodove,Federer gubi bodove,Nole ako sutra dobije Kanadjanina potvrdjuje svoje bodove....situacija na vrhu ATP liste je opustena.Ipak Grand Slamovi se pamte,osmi je na vidiku iako su Warvinka,Mari i Berdih u top formi.Podsjecaju me na Cilica sa US opena.

Vragolan

pre 9 godina

Berdih dobar, ali realno ključ ove lake pobede je bila igra Nadala koja je daleko ispod nekadašnjeg nivoa.
Rafa je sada u već zrelim teniskim godinama, muče ga i povrede, mislim da je veliko pitanje koliko će do kraja karijere biti konkurentnan na GS-ima koji nisu RG... Postaje skoro izvesno da neće stići Federera po broju GS, što je po meni i dobro za tenis, mada je to još uvek moguće, veliki je on borac.
Mislim da će se on do kraja karijere fokusirati da prolećni deo sezone i evropsku šljaku, a van toga šta uradi uradi.

JOKER

pre 9 godina

@theGreal
Kakav blentav komentar, zaključak da su svi za Novaka srednja klasa. Pa sa kim da igra, možda s tobom? Ajd sad mleko pa u krevetac, ovo je komplikovan sport za tebe.

la kukarača smorantidis slam de grande

pre 9 godina

Za "sigurica": Čitao sam tvoj jučerašnji komentar. Pitam se, da li si prodao stan i stavio sve na "siguricu", tj pobedu Nadala?

Plavi269

pre 9 godina

Šta učini žena/veridba od čoveka, mislim bar se nadam da je to u pitanju... Koliko je potrebna u igri takva vrsta stabilnosti u životu Berdih je najbolji, tj. najsvežiji primer.

danix

pre 9 godina

Ciscenje patosa jakim hemijskim sredstvom.Tomas mu je,definitivno,ogadio tenis.Trebace mu vremena da se oporavi od ovog debakla.Ni brejka nije napravio,strahota,a pobjednicke gestikulacije lijevom rukom i nogom nakon svakog poena,teska patetika.
Berdih je u velikoj formi,svaka cast,zasluzeno razbijanje nekadasnjeg asa.

Иван

pre 9 godina

Баш на ово сам мислио када сам после Чилићевог освајања УС Опена написао како је штета што Марин није играо против Надала. Сви остали тенисери могу се победити на њихов слаб дан, али Рафа је играч који највише извлачи из противниковог страха од победе. Гледао сам једино завршницу, не знам како се то Надал кретао, али је сигурно да је Томаж направио велики корак. Број играча који ће ове сезоне бити "у игри" је све већи, чека нас занимљив тенис!

Macak

pre 9 godina

@
No one beats Tomas Berdich 18 times in a row.
(ZIka, 27. januar 2015 07:50)

Ha ha ha...i ja sam prvo pomislio na tu cuvenu izreku Giljerma Viljasa, nakon sto je konacno pobijedio Konorsa.

Ivan Joksimovic

pre 9 godina

Juce je neko ostavio komentar da Berdih dobija 3:0, Djokovic 3:0, da prolazi Endi lagano, jedino sam zaboravio koja je bila prognoza za Vavrinku i Nisikorija.

Svaka cast za prognozu. Nadam se da ces pogoditi i ostatak prognoze po kojoj Novak dobija Endija u finalu cini mi se sa lafanih 3:0 ili 3:1

Melenci

pre 9 godina

VUCE,pusti ti svetske mocnike,to sto pises je tvoje misljenje.Nole ne moze osvojiti 2000 bodova,jer je prosle godine stigao do cetvrfinala.Bodrice njega publika jos zesce jer tvoji idoli posustaju.Malo je sponzora na ovom svetu koji ce kao npr.Sumahera finansirati a da nije sampion,okrecu se drugoj koki nosilji.Ti imas razlog za brigu,jer tvoji neprikosnoveni padaju i to te boli.I mene bi bolelo da nas Nole napravi kiks.Ali kako kazes da nema podrsku kao Nadal i Federer Noletov ne daj Boze kiks ne bi bio tragedija ili je manje zlo nego kada to snadje tvoje.Nole ostaje prvi vec ulaskom u cetvrtfinale,tako da nema brige.Nema nam Borga da nam strucno objasni kako ispadose istorijski heroji.

poznavalac

pre 9 godina

Svasta pa nije Nole prikazan u reklami kako mokri u rezervoar svog auta i postaje brzi od mlaznog aviona.Usput reklama nije u reziji srpskog rezisera.

la kukarača smorantidis slam de grande

pre 9 godina

Za "sigurica": Čitao sam tvoj jučerašnji komentar. Pitam se, da li si prodao stan i stavio sve na "siguricu", tj pobedu Nadala?

ali

pre 9 godina

@poznavalac U istoj reklami i Iker Kasiljas je prikazan kao neko ko se dopinguje! Ti verujes da se golaman dopinguje da bi bolje branio? Reklama je dosla kao rezultat sukoba francuskog i spanskog sportskog saveza i nema nikakve veze sa istinom. Kanal 5 se Rafi izvinio jer im je zapretio tuzbom.

Sasa

pre 9 godina

I ja se slazem u vezi Berdiha,sto ne bi mogao da osvoji sa takvim servisom. Pa kad su mogli Wawrinka i Cilic moze i on. Nas narod je mnogo pristrasan i ostrascen u ocenjivanju komentara. Nema potrebe za tim,svi mi zelimo da Nole osvoji.

ivan petrović crni

pre 9 godina

Pa dobro, gladali smo ovo i ranije, da moćan server sa moćnim forhendom ( Tsonga, Soderling, Berdych, Del Potro ) počisti nekog iz Svetog Trojstva Fedex-Rafa-Nole, mada je ovaj put bilo bilo baš ubedljvo. Rafa jako bled, servis loš ( 6 duplih grešaka, 6/21 poena na drugi servis, forhend za njegove standarde slabo, jedino je bekhend funkcionisao. Berdych verovatno nikad bolji, miran, fokusiran, visok procenat ubačenog prvog servisa, dobar retern, kontrolisana agresivnost i čvrstina u razmenama sa osnovne linije.

Challe

pre 9 godina

@Damir
Ja mislim da je i Nole izuzetno korektan u cestitkama protivniku kada izgubi a to oko davanja autograma kada izgubis je prosto neko nepisano pravilo, onaj ko izgubi se povlaci sa terena i ostavlja pobedniku da daje autograme i intervjue. Kazem nepisano, to nekako svi tako rade osim eto nekih pojedinaca sto opet ne treba uzeti za zlo ali ne i kao neku jako pozitivnu karfakteristiku.

Sasa

pre 9 godina

Pa nije Rafa Troicki da mora da uzima pilulice! 14>7 patite
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (atp, 27. januar 2015 09:59)

Evo, ubih se od patnje. A, ti , ako mislis da kompleksi nestaju pisanjem takvih komentara ti slobodno napisi jos neki.Razumecemo to.

"Dijagnosticar", Nis

mrmlj

pre 9 godina

@(los merengues, 27. januar 2015 08:40)
zapravo, djovak ima osvojenih 7 grand slam turnira - 4 AO, 2 vimbldona, 1 US open.
naravno, nadal je uspesniji i zaista je jedan od najboljih tenisera svih vremena. ko god to porice je slep pored ociju.
nesto mi nije jasno u tvom komentaru - zbog cega je cudno to sto je djokovic vecinu svojih grand slam trofeja osvojio na AO? da li su zbog toga ti trofeji manje vredni?
zar nije nadal vecinu svojih osvojio na RG? da li se ni to onda ne racuna?
cak i federer ima 7 osvojenih vimbldona, sto nije vecina ali jeste ~41% njegovih grand slam trofeja.
svaki teniser ima turnir koji mu najvise odgovara i na kom postize najbolje rezultate. to je toliko normalno da mi nije jasno da neko moze da to ne shvata.

kkp

pre 9 godina

vidim ovde sve vrhunski poznavaoci tenisa. Nadal je cak i dobro igrao za razliku od Berdiha kome mu je bio dan on je jednostavno sve pogadjao , svaki prvi servis i tom igrom je mogao svakogq da pobedi. Ali kao sto sam rekao to mu je bio dan, ako berdih pobedi mareja ja vise ne komentarisem ove vesti. Jednom se tako igra i nikad vise

Ras

pre 9 godina

Berdih je na GS sad pobedio Noleta, Rodju, Nadala.Ozbiljan igrac, na koga niko nikada, ozbiljno racuna (moze I u finale) Rekao sam pre dva dana, sad mu ova brza podloga na AO savrseno odgovara.Voleo bi da on I NO1E odmere snage u finalu!

Ras

pre 9 godina

Berdih je na GS sad pobedio Noleta, Rodju, Nadala.Ozbiljan igrac, na koga niko nikada, ozbiljno racuna (moze I u finale) Rekao sam pre dva dana, sad mu ova brza podloga na AO savrseno odgovara.Voleo bi da on I NO1E odmere snage u finalu!

patriota

pre 9 godina

Čemu mešanje politike u sve. Možete da volite ili nevolite Federera, Rafu, Noleta, Berdiha ali nemože da im se porekne profesionalnost i posvećenost sportu. Ko i šta radi u privatnom životu njegova stvar. Svako od njih u određenom trenutku doživi vrhunac forme i nižu uspehe. Mora im se priz nati svima 12 meseci biti u formi i igrati pod stresom je za svaku pohvalu. Pogledajte ove balerine fudbalere popadaju posle 90 minuta.

Milan

pre 9 godina

Ispade Švajcarac, sada Španac... Srećom pa nismo Šrbija :D
(dado, 27. januar 2015 06:44)

Na žalost ni Japan nema Š osim u imenu igrača. Definitivno biće finale pre finala.

Oskar

pre 9 godina

@@@@(Mladen, 27. januar 2015 12:53)

Ja sam ti nešto rekao na tu "astrologiju". Pa me se sjeti posle turnira, ako si ono prije bio ti.

Mairon

pre 9 godina

Ne izgleda nimalo dobro za Rafu, Berdih igra odlicno ali ne toliko dobro bas. Mnogo gresaka i slabo kretanje Rafe, bledo za sada i lici na ispadanje.

Ambalaza Rotira

pre 9 godina

Cisto da podsetim - na pitanje "Moze li Berdih da iznenadi Nadala?" moje komentar je bio:

"Pitanje je da li Nadal može da iznenadi Berdiha. Moje mišljenje je ne, ko je gledao i jednog i drugog poslednje dve nedelje zna o čemu pričam... 3-0 za Ceha, možda 3-1."

Jos da dodam: ko stvarno poznaje trenutnu situaciju u tenisu (a nije neki ostrasceni polunavijac koji je samo tu dok se Novak/Rafa/Rodzer ne penzionisu)je ovo jednostavno morao da zna. Ajd, u zdravlje...

bazan

pre 9 godina

Having lost 16 times in a row to Jimmy Connors, Vitas Gerulaitis finally triumphed and offered his reason as to why he didn't lose:

"Nobody beats Vitas Gerulaitis 17 times in a row"..Ziko nije Villas nego Gerulaitis

Sretan Nadalovic

pre 9 godina

U decembru 2009. Cesi su igrali final Dejvis Kupa u Barseloni protiv Spanaca i ceski komentator se u razgovoru sa Radekom Stepanekom cudio toj neverovatnoj Nadalomaniji, jer svugda u gradu su bili hiljade transparenata sa "Bon Nadal!". Stepanek mu je objasnio da "Bon Nadal!" katalonski znaci "Sretan Bozic!".

milan

pre 9 godina

vidim ovde sve vrhunski poznavaoci tenisa. Nadal je cak i dobro igrao za razliku od Berdiha kome mu je bio dan on je jednostavno sve pogadjao , svaki prvi servis i tom igrom je mogao svakogq da pobedi. Ali kao sto sam rekao to mu je bio dan, ako berdih pobedi mareja ja vise ne komentarisem ove vesti. Jednom se tako igra i nikad vise@@@ decko, Berdih ceo turnor igra fenomenalno ....nemoj vise da komentarises

Saša Belopoljanski

pre 9 godina

Нисам очекивао победу Бердиха иако сам читао јуче да је сада стабилнији ментално,нов тренер,верио се итд...увек је био познат по томе да се ус..е кад је најважније.После свега,свака му част!

aha

pre 9 godina

I sam Nadal je rekao da ne smatra sebe za favorita, pravo je cudo sto je stigao do cetvrtfinala,a bilo je samo pitanje ko ce od ovih tenisera da ga pobedi. Ko je realan mogao je i da vidi da nije u formi i ritmu (posle duge pauze je jako logicno ). Te stoga,niko nije ni ocekivao nista.
To ne umanjuje Berdihovu pobedu.
Svaka cast.

Pavle

pre 9 godina

Mladen...Ispravka odmah na pocetku..rekao si da momak sa slike iza Feda osvaja turnir,,,to je bio Marej...sad je Berdih,sutra ce biti drugi....zasto se mucis,sacekaj nedelju i finale pa ces sigurno pogoditi,hahahaha!