Subota, 17.01.2015.

13:00

Novak, Stan, Rafa, RF – čiji put vodi do titule?

Nije bilo jednostavno biti navijač pred ovogodišnji žreb za Australijan open.

Izvor: Saša Ozmo

Novak, Stan, Rafa, RF – èiji put vodi do titule? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandrar

pre 9 godina

Da li je moguce da se Federer ima isti zreb i kada je 7. i kada je 2. nosilac.Kao i prosle godine mora da pobedi mareja,nadala i novaka da bi osvojio titulu.Del Potro se povukao,pa da li je moguce da djokovic uvek dobije zreb gde nema ozbiljnog protivnika do finala.Ko ce da ga pobedi,mozda raonic,nisikori,vavrinka? Pa stvarno vise nije u redu!

Brka

pre 9 godina

Niko nije ispadao od najjacih igraca toliko cesto kao Rafa u prvim kolima GSova. On nije konstantan igrac kao Nole ili RF. Oni dolaze do polufinala i finala konstantno i zato nekad nemaju snage da osvoje ali su zato ispred njega na listi. Moze se desiti da Rafa bude igrao samo RG i AO kako je krenuo. RF - koliko je godina proslo od poslednjeg GS? Novaku se smesi duga vladavina.

tifa

pre 9 godina

(RF, 18. januar 2015 02:13)

Odakle tebi pravo da tvrdiš.ko kakav život ima, i da sudiš o ljudima koje ni ne poznaješ? Malo si se preigrao. Možda si frojdovski dao drugome savet koji se u stvari na tebe samog odnosi. Ti imaš taj problem, izgleda mi.

lupaš ko šerpa

pre 9 godina

Đokovićeva sreća je što je Nadal već duže vrijeme "out",bio bi opet vječno treći na ATP listi...
(RF, 17. januar 2015 18:35)

Nešto ti je susjed priča pogrešna. Kažeš da je Nadal tu, Novak bi bio večiti treći. Ok, nije tu, znači onda bi trebalo po tvojoj logici da bude drugi. Pa kako je onda prvi?
A kolika je tek Federerova sreća što je Nadal out! Da nije, bilo bi po Fedovim ušima kao i svih ovih godina. Federer bi bio večiti treći, a Novak i Nadal bi se borili za no1.

lupaš ko šerpa

pre 9 godina

...Novak je br. 1 zato sto igra uvek polufinala i finala ali i ne osvaja i to je to. E sad nigde nemoze da se procita neka ozbiljna kritika zasto je to tako. Mozda zbog nedostatka kvalitetnih novinara ili bojazni istih.
(NS, 17. januar 2015 14:49)

Šta ti pričaš čoveče? Ozbiljna kritika? Čega? Što je broj 1? Pa nema dalje. Najbolji je. Kažeš igra finala i polufinala a ne osvaja!?! Jel si ti prespavao prošlu godinu? Ko je osvojio najviše turnira prošle godine? Ko ima više gs, mastersa, ukupno titula više od njega? NIKO!

RF

pre 9 godina

@LKbulls
Ti si verovatno jedan od onih koji su do pre 4 godine pricali kako Novak nikada nece biti prvi, kako nikada nece nista osvojiti, kako je slab itd.
A onda 2011 promenio nik i setio se da ipak navijas za njega.
Zaboravices ga cim pocne redovno da gubi.

Mairon

pre 9 godina

(daaa, 17. januar 2015 20:02)

Da, ima titule u Sangaju i Sinsiju i finale WTF-a. Na US Openu poraz u tri seta od Cilica. AO poraz u tri seta od Cilica, Vimbldonsko finale je lako mogao da izgubi sa 3:1 da se Novak nije stegao kad je servirao za titulu u 4. setu.

Redom je Federer gubio najvaznije meceve a na kraju sezone vecina tenisera je pomalo istrosena i slabije motivisana i mecevi su generalno slabijeg kvaliteta. Na zavrsnom mastersu tenis je bio katastrofa.

ccc

pre 9 godina

@dokle vise?
A ti si Nadalov navijac koji otprilike poredi babe i zabe.
Prosle godine RF u najgoroj formi ikada, ulazi u sezonu posle povrede i katastrofalnih rezultata, a Nadal ulazi u punoj formi.
I ti to poredis sa ovom godinom u kojoj RF igra fantastican tenis, rusi sve pred sobom jos od US Opena, uz Novaka je najdominantniji igrac, dok Nadal ulazi posle povrede, ima tragikomicne rezultate i redovno ga deru teniseri koji nisu ni medju prvih 100.
I to je tebi isto.
Kakve su to prognoze bile za WB 2014? Da su favoriti RF i Novak. I sta bi? Ko je igrao finale? A ko je ispao od kvalifikanta?
Bum bum tenisa ima i na AO, itekako. Podloga je ista kao u Brizbejnu pa smo videli kako se RF tamo snasao.
A sigurno je samo da nema vise onog Nadala koji moze da vraca sve lopte i da igra konstantno duge poene. Vuce se po terenu kao baba.

RF

pre 9 godina

@Pavle
A ja tebi zelim, najiskrenije, da nadjes sebi zivot, da uzivas u necemu, da ti se ceo svet ne vrti oko toga hoce li Novak nesto osvojiti ili ne. I da shvatis da to sto Novak nesto osvoji uopste ne znaci da si ti nesto postigao u zivotu. Nema to nikakve veza s tim.

dokle vise?

pre 9 godina

Rodzerovi navijaci su nemogući. Svake godine ista prica. Odrace Rafu, odrace Novaka. A ljubimac im redovno gubi te meceve. Sjetite se sta se pricalo prosle godine na AO i kako se zavrsio Fedal mec. Kako su zvucale prognoze za Vimbldon 2014? Podloga na AO nije tako brza kao u Sinsiu, Sangaju ili Vimbldonu. Nema tu bum bum tenisa. Moraju se igrati duzi poeni. Ali koga briga. Federer ce trijumfovati samo zato sto vi tako kazete, što je gospodin i igra najljepsi tenis.

LKbulls

pre 9 godina

@Pavle, 17. januar 2015 22:00
Ima i drugi način da ovakvi prestanu sa šmaranjem.
Neka Federer izgubi u 2.-3. kolu od npr. Kirgiosa ili sličnog, pa na sledeća 3-4 turnira ne stigne ni jednom u polufinale... E, onda će ovakvi za čas nestati sa foruma.
A usput naravno Nole treba da osvoji sve moguće, jer ako i jednom izgubi, onda će se ovi prerušiti u najveće navijače onog tenisera, koji je baš pobedio novaka.

Pavle

pre 9 godina

RF.....Evo ja ti kao, veliki Novakov fan,zelim da se ostvari sve sto si zamislio...da Roger osvoji bar 2 GS, da prestigne Novaka na ATP listi, da bude proglasen najboljim teniserom ikada,sto i jeste,da isprasi Novaka gde stigne,....sve ti to zelim i vise od toga..a sve da bi ti lakse spavao, da ti ne rade vise kompleksi i da ,prijatelju,.... vise ne SMARAS!!!

daaa

pre 9 godina

@Mairon
Ne znam, mozda ga velicaju jer od US Opena ima jedan jedini poraz i gomilu pobeda. Mozda zato sto je u tom periodu do danas pobedio svakog tenisera iz top 10. Ili mozda zato sto igra fantastican tenis, za razliku od konkurencije ( izuzev Novaka).
Sto se konstantnosti tice, kakvi konstantnost ima Nadal sa 2 meca ove sezone u kojima je ponizen. Tesko da ce kontinuitet steci eventualnim pobedama nad Juznim i Rosolom.

sasa jokic

pre 9 godina

U mecevima na tri dobijena vrlo je teskomiznenaditi vrhunskog tenisera. Retko se desava da u prvoj nedelji igraci van top 30 odrze ritam tri+ seta. Tako da Nole kao i uvek prolazi prvu nedelju bez problema, a to je vrlo bitno zbog hvatanja ritma. Ne vidim ozbiljniji problem do Wavrinke, mada mislim da ga vise nikada nece pobediti.
Takodje mislim da ce Rafambiti vrlo opasan ukoliko prodje prvu nedelju, jer je dosta svez, swmo mu fali meceva.
Sa Marejem se nikada ne zna, trenutno je u odlicnoj formi, ali uvek moze da kiksne.
Rodzeru ce problem biti umor, ali i Endi u 1/4 i Rafa u 1/2.

Nenad

pre 9 godina

Navijam za Novaka i nadam se da ce osvojiti titulu. Daleko od toga da mislim kao neki da ce lako do nje doci i da ce pocistiti protivnike kao 2011. Ocekujem da osvoji titulu ali sansu za takvo nesto po mojoj nestrucnoj proceni dajem jos Rogeru, Nisikoriu i Raonicu.. Sto se tice ostalih ili nisam obratio previse paznje na njihovu formu pa je to moj propust ili su stvarno mlaki poslednjih dana u odnosu na igrace koje sam naveo, daleko od toga da su losi. Nesto sto me brine jeste sto Nadal konstanto vec nekoliko dana forsira pricu kako nije favorit i kako misli da mu je slabo samopouzdanje jer u njegovom slucaju to znaci da skida pritisak sa sebe da bi navijacima pruzio vise od ocekivanog. Djokovic ili Federer jedan od njih dvojice je u finalu 100%

Stojan

pre 9 godina

Od početka jako, sigurno, pametno i hladne glave. Slovenac Bedene je u dobroj formi tako da treba od početka oštro i sigurno igrati. Idemo majstore, pokaži znanje, borbenost i dobru koncentraciju.Sretno i navijam za Novaka.

RF

pre 9 godina

E što bih volio da ih Federer ove godine odere barem na dva GS pa da ovi Novakovi navijači puknu od muke.Da ga prestigne i da pokaže i u ovim godinama da je bolji od njega i svih ostalih zajedno.U jednom momentu je bio šesti na ATP listi a sad je drugi.Đokoviću je pomogla jedino velika razlika u bodovima da ostane prvi inače bi ga Federer prestigao 100%...Đokovićeva sreća je što je Nadal već duže vrijeme "out",bio bi opet vječno treći na ATP listi...

KG

pre 9 godina

@Mairon
On moze da igra duze poene ali ne u kontinuitetu. Tokom svih ovih godina njegova glavna prednost u odnosu na ostale, a narocito u odnosu na RF i Mareja bila je u tome sto je bio u stanju da bukvalno tokom celog meca vrava sve i igra duge poene. Pa su i pored toga cesto nijanse odlucivale u njegovu korist. Sada on nema tu izdrzljivost i ne moze se nositi vise sa Federerom npr. jer nema sposobnost da igra protiv tako agresivnog RF na krace poene. Mogao je dok je imao snage da igra 3-4 sata duge poene, ali sada ne. Zreb ga je pogledao pa nema neke teske rivale tako da mozda i dodje do cetvrtfinala ili polufinala, ali i ako dodje dzaba mu samopouzdanje jer ce tada biti jos umorniji. On na ovom AO ne moze mnogo toga uraditi, ostaje mu da se fokusira na RG i sljaku jer na ostalim GS on vise nema sta da trazi.

Mairon

pre 9 godina

Konstantnost se dobija kroz meceve i pobede. To je jasno. Takodje, ne znam otkud toliko velicanje Federera odjednom. Pred skoro svaki mec koji su igrali u poslednje dve tri godine, imali smo gomilu komentara kako ce Federer dobiti Rafu.

Pored toga, jos vise puta sam cuo da je Rafa gotov, da je samo sljakas i slicno. Tako da...

jes

pre 9 godina

@Jelena
Ako ti nije jasno idi pogledaj rezultate u prethodnih npr. 5 meseci. A onda pogledaj neki mec iz ove sezone npr. ili iz Londona i sve ce ti biti jasnije. Meni je zalosno da neki kao ti misle da ovakav Nadal i Marej mogu nesto ozbiljnije da urade na AO. U ravni si sa onima koji tvrde da ce Vavrinka odbraniti titulu.

smesmo

pre 9 godina

(Jelena, 17. januar 2015 17:13)
Jedina smesna stvar u svemu ovome je to sto si ti u svom komentaru pomenula Mareja, koga Federer dere nemilosrdna gde god da ga uhvati. Cini mi se da je uspeo da uzme jedan set prosle godine Marej protiv Rogera, a i u tom je RF servirao za set.

Darko M

pre 9 godina

Skoro sam siguran, da je žreb bio pola-dirigovan: na primer u 3. kolu Novak je mogao dobiti samo nositelje od broja 25 do 32, a u 4. kolu od broja 13 do 16.
U analizi se vidi, da avtor to ne zna.

Mairon

pre 9 godina

Što se Rafinog turnira tiče, prvi meč sa Južnim biće vrlo opasan. Ako prođe taj test trebalo bi da se nađe u četvrtfinalu. Ako pogledamo fizičku spremu, mislim da ona nije problem za Rafu. Mislim da je i dalje spreman da igra duge poene i razara protivnike ritmom. Međutim, problem je konstantnost i to se videlo u Dohi. Posle odličnog prvog seta, potpuni pad i gomila grešaka, videla se njegova nervoza.

Ipak, na tri dobijena seta Rafa ima veće šanse. Protiv slabijih protivnika imaće vremena da se vrati a oni neće moći da drže ritam tokom čitavog meča (osim ako ne odigraju meč života što na kraju krajeva nije nemoguće).

Ako bude došao do četvrtfinala i bude igrao sa Berdihom mislim da je realno da prođe. Onda potencijalni meč sa Federerom gde sam već govorio da bi Rafa bio jako motivisan i ako se nađe u završnici ima sve uslove da dobije Federera.

To je moja prognoza, ako Rafa prođe prva četiri kola i uhvati ritam igraće finale. Sa druge strane, moguće je da ispadne ranije.

Tako da prva varijanta je finale Novak - Federer, druga Novak - Rafa, i najmanje verovatna Novak - Mari.

commodore

pre 9 godina

Jedini igraci koji mogu da pobede Novaka momentalno na AO, ako mu nije dan, su federer, mari, nishikori i wawrinka (nadal je nepoznanica mada mislim da nema sanse protiv Novaka na ovaj AO). Dobra stvar je sto je Novak vec izgubio od Nishikorija i Wawrinke na GS, tako da nema sanse da se to ponovi cak i ako je Novakov slabiji dan. Jedini konkurentu su Federer i Marej a to je vec finale Grand Slema.

Jova

pre 9 godina

Nisam se mislila javljati, pošto ustvari ni nemam šta reći ali Saša zna da zagolica maštu i prosto potakne da šta dodaš. Najava meča između Ferera i Simona te Nadala i Južnog me baš nasmijala.

Zanimljivi su ovi dani pred početak GS, žreb izašao a mečevi još nisu počeli. Gleda se, vaga, traže moguće mina ali ustvari niko, baš niko ne može znati šta će prva kola donijeti i kome će se žreb otvoriti. A nekom će se sigurno, nema sumnje, uvjek je bilo tako, ne bjede uvjek favoriti, zato i jeste tako zanimljivo.

Pošto i ovaj GS pada u nezgodno vrijeme za radne ljude prve ću se sedmice ( druge planirala odmor ) morati oslanjati na izvještaje B92 i još više na »dopisnike« s ovih stranica. Zato pišite, što više i detaljnije.

PS: jako dobro napisana analiza žreba, jesmo navikli, ni Sašu ne smijemo previše hvaliti, da se ne uobrazi, zato i jedna kritika. Ograničeni broj karaktera i dalje kvari opšti utisak. Znam da nam ne treba dozvoliti da pišemo romane ali još jedno 500 karaktera plusa bi dobro došlo. Ma šta dobro došlo, valjalo bi duge puške. Evo obećavam da nećemo zloupotrebljavati.

Pozdrav svima

Lik

pre 9 godina

Ovo zaista nema smisla? Vec je proslo 14h, a tek su samo dva clanka o Novaku objavljena??? Dajte ljudi uozbiljite se malo i radite taj posao kako treba da narod ima o cemu da baljezga i slini!!! Eto, vec duze vremena nemamo pojma kako nam je jedini trenutni potomak svetaca u Srbiji, Stefan, kako mu je kraljica majka Jelena, da li morno spava, da li se nocu budi...
(Septicar, 17. januar 2015 14:30)

Takvi kao ti treba 2x dnevno da očitaju molitvu za zdravlje Kralja (pardon, Novaka) a sredom i petkom obavezan post da bi pročistili svoj zagađeni mozak, Nedeljom na liturgiju pa udarati čelom o beton pred oltarom da uđe malo zahvalnosti (što Novak uopšte postoji) u glavu.

duduk

pre 9 godina

(NS, 17. januar 2015 14:49)
Nisam verovao da ćeš ovako tupav komentar ponoviti opet. Dominacija je toliko komplikovan pojam za tebe da ni selo u Španiji ne može da ti pomogne. Razbio si duduk.

zreb

pre 9 godina

Recicu samo ovo: Da je zreb obrnut, tj. da Novak ima Rodzerove a Rodzer Novakove protivnike, svi bi pricali o zaveri najkija sa iluminatima. Ovako... U pitanju su "nijanse". Nisu u pitanju nikakve nijanse, Nadal je opasniji od Vavrinke bez obzira na sve. Dimitrov/Marej su opasniji od Raonica, makar kada se igra u 3 seta. Novak ce do finala izgubiti 2 seta. Jedan u ranoj fazi i jedan u polufinalu, verovatno od Nisikorija. Federer do finala mora da prodje kroz pakao.

peRFect

pre 9 godina

Федерер прошле године када је био шести и сада када је други има исти жреб, убедљиво најтежи...много је случајно...

bruno

pre 9 godina

Meni je najinteresantniji mec Troickog. Za njih dvojicu ce to biti kao superfinale ili baraz za prvu ligu. Steta sto nisu dobili jos dan odmora ali su bar u istoj poziciji. Sto se tice ostalog ocekujem dosta "iznenadjenja" mozda i najvise u poslednjih pet godina.

No1EMINATOR

pre 9 godina

Novak bi trebao,da ne kazem "morao", jer je preozbiljna i neozbiljna rec,da zasija u Melburnu,po nekoj tradiciji koju je prekinuo prosle sezone porazom od Wawrinke u cetvrtfinalu.Novak mora biti posvecen,ozbiljan,dominantan i sa "instinktom ubice" od samog starta turnira.Ako zeli da sacuva/odbrani prvo mesto na svetu,osvajanje turnira je imperativ i nesto sto se ocekuje,bez lazne skromnosti.Federer je trenutno u izvanrednoj formi i jedan je od uzih favorita u Melburnu za titulu.Iskreno,Novak mi je jos uvek nepoznanica po pitanju prave forme,a za osvajanje titule,po mom misljenju,potreban mu je nivo igre kakav je prikazao u round-robin mecevima i u trecem setu duela polufinala sa Nishikorijem na WTF u Londonu na kraju prosle sezone.Ako tokom turnira,progresivno bude podizao nivo iste,i doterao je do cetvrtog kola do gore pomenutog nivoa-protivnici u zavrsnici turnira,po mom misljenju,uopste nece biti vazni,kao ni to kojim redosledom dolaze.

Garo Tuzla

pre 9 godina

Novak osvaja 100 % jedini ozbiljan konkurent je Federer ali pošto se igra na 3 dobijena seta ne može mu ni on ništa ,kladionice daju kvotu 2 koja je zaista mala i koja potvrdjuje koliki je Nole favorit na turniru

NS

pre 9 godina

Novak je naravno favorit, kao i zadnjih 3 do 4 godine na svim GSturnitima. Medjutim Novak osim 2011 gde je dominirao jeste naj bolji teniser zadnjih 4 godine ali zadnje 3 on nije dominantan teniser. Dominantan teniser osvaja 2 do 3 GS godisnje kao 2011 i kao Federer i Rafa kada su bili dominantni. Novak je br. 1 zato sto igra uvek polufinala i finala ali i ne osvaja i to je to. E sad nigde nemoze da se procita neka ozbiljna kritika zasto je to tako. Mozda zbog nedostatka kvalitetnih novinara ili bojazni istih.

RF Best Ever

pre 9 godina

Sve je ovo lepo ali ne zaboravite da je tamo druga vremenska zona i da ako budete hteli da gledate meceve moracete da ne spavate u toku noci :D

Aleksandar

pre 9 godina

Imenjače gledao sam Troickog u finalu Sidneja i mislim da je on prva bomba za favorite. Tako da ti ona projekcija za Berdiha nije dobra, u svakom slučaju dobar tekst.

Dott

pre 9 godina

Vavrinka Stan jeste dobar i cvrst teniser, ali ipak bi na njegovo mesto postavio Mareja.
Stan moze biti predvodnik grupe lige 2 u kojoj je sad vise nego ikad igraca poput Nisikorija, Dimitrova, Raonica itd kao i starih Berdiha i Ferera. Za Delpa mislim da cemo ipak sacekati jos malo, na AO tesko ce i do ctvrtfinala sto je naravno razumljivo nakon 8momesecne pauze.

Toni

pre 9 godina

Raonic,Marej i Nisikori podjednako teski protivnici za Novaka? Nikako, Raonic je daleko laksi od druge dvojice,zapravo mislim da su Marej i Nisikori najveci konkurenti ove godine na AO za Novaka.

Tennis_lover

pre 9 godina

Pogledajte samo Milosa Raonica prosle sezone, na gren slemovima i na masters turnirima igra skoro uvek zavrsnice, oslanja se na servis i forhend i mislim da je on najveca pretnja u Novakovom pohodu na 5. AO. Decko je mlad i pun zelje da se dokaze.

Tennis_lover

pre 9 godina

Pogledajte samo Milosa Raonica prosle sezone, na gren slemovima i na masters turnirima igra skoro uvek zavrsnice, oslanja se na servis i forhend i mislim da je on najveca pretnja u Novakovom pohodu na 5. AO. Decko je mlad i pun zelje da se dokaze.

zreb

pre 9 godina

Recicu samo ovo: Da je zreb obrnut, tj. da Novak ima Rodzerove a Rodzer Novakove protivnike, svi bi pricali o zaveri najkija sa iluminatima. Ovako... U pitanju su "nijanse". Nisu u pitanju nikakve nijanse, Nadal je opasniji od Vavrinke bez obzira na sve. Dimitrov/Marej su opasniji od Raonica, makar kada se igra u 3 seta. Novak ce do finala izgubiti 2 seta. Jedan u ranoj fazi i jedan u polufinalu, verovatno od Nisikorija. Federer do finala mora da prodje kroz pakao.

Lik

pre 9 godina

Ovo zaista nema smisla? Vec je proslo 14h, a tek su samo dva clanka o Novaku objavljena??? Dajte ljudi uozbiljite se malo i radite taj posao kako treba da narod ima o cemu da baljezga i slini!!! Eto, vec duze vremena nemamo pojma kako nam je jedini trenutni potomak svetaca u Srbiji, Stefan, kako mu je kraljica majka Jelena, da li morno spava, da li se nocu budi...
(Septicar, 17. januar 2015 14:30)

Takvi kao ti treba 2x dnevno da očitaju molitvu za zdravlje Kralja (pardon, Novaka) a sredom i petkom obavezan post da bi pročistili svoj zagađeni mozak, Nedeljom na liturgiju pa udarati čelom o beton pred oltarom da uđe malo zahvalnosti (što Novak uopšte postoji) u glavu.

Dott

pre 9 godina

Vavrinka Stan jeste dobar i cvrst teniser, ali ipak bi na njegovo mesto postavio Mareja.
Stan moze biti predvodnik grupe lige 2 u kojoj je sad vise nego ikad igraca poput Nisikorija, Dimitrova, Raonica itd kao i starih Berdiha i Ferera. Za Delpa mislim da cemo ipak sacekati jos malo, na AO tesko ce i do ctvrtfinala sto je naravno razumljivo nakon 8momesecne pauze.

Jova

pre 9 godina

Nisam se mislila javljati, pošto ustvari ni nemam šta reći ali Saša zna da zagolica maštu i prosto potakne da šta dodaš. Najava meča između Ferera i Simona te Nadala i Južnog me baš nasmijala.

Zanimljivi su ovi dani pred početak GS, žreb izašao a mečevi još nisu počeli. Gleda se, vaga, traže moguće mina ali ustvari niko, baš niko ne može znati šta će prva kola donijeti i kome će se žreb otvoriti. A nekom će se sigurno, nema sumnje, uvjek je bilo tako, ne bjede uvjek favoriti, zato i jeste tako zanimljivo.

Pošto i ovaj GS pada u nezgodno vrijeme za radne ljude prve ću se sedmice ( druge planirala odmor ) morati oslanjati na izvještaje B92 i još više na »dopisnike« s ovih stranica. Zato pišite, što više i detaljnije.

PS: jako dobro napisana analiza žreba, jesmo navikli, ni Sašu ne smijemo previše hvaliti, da se ne uobrazi, zato i jedna kritika. Ograničeni broj karaktera i dalje kvari opšti utisak. Znam da nam ne treba dozvoliti da pišemo romane ali još jedno 500 karaktera plusa bi dobro došlo. Ma šta dobro došlo, valjalo bi duge puške. Evo obećavam da nećemo zloupotrebljavati.

Pozdrav svima

Aleksandar

pre 9 godina

Imenjače gledao sam Troickog u finalu Sidneja i mislim da je on prva bomba za favorite. Tako da ti ona projekcija za Berdiha nije dobra, u svakom slučaju dobar tekst.

No1EMINATOR

pre 9 godina

Novak bi trebao,da ne kazem "morao", jer je preozbiljna i neozbiljna rec,da zasija u Melburnu,po nekoj tradiciji koju je prekinuo prosle sezone porazom od Wawrinke u cetvrtfinalu.Novak mora biti posvecen,ozbiljan,dominantan i sa "instinktom ubice" od samog starta turnira.Ako zeli da sacuva/odbrani prvo mesto na svetu,osvajanje turnira je imperativ i nesto sto se ocekuje,bez lazne skromnosti.Federer je trenutno u izvanrednoj formi i jedan je od uzih favorita u Melburnu za titulu.Iskreno,Novak mi je jos uvek nepoznanica po pitanju prave forme,a za osvajanje titule,po mom misljenju,potreban mu je nivo igre kakav je prikazao u round-robin mecevima i u trecem setu duela polufinala sa Nishikorijem na WTF u Londonu na kraju prosle sezone.Ako tokom turnira,progresivno bude podizao nivo iste,i doterao je do cetvrtog kola do gore pomenutog nivoa-protivnici u zavrsnici turnira,po mom misljenju,uopste nece biti vazni,kao ni to kojim redosledom dolaze.

NS

pre 9 godina

Novak je naravno favorit, kao i zadnjih 3 do 4 godine na svim GSturnitima. Medjutim Novak osim 2011 gde je dominirao jeste naj bolji teniser zadnjih 4 godine ali zadnje 3 on nije dominantan teniser. Dominantan teniser osvaja 2 do 3 GS godisnje kao 2011 i kao Federer i Rafa kada su bili dominantni. Novak je br. 1 zato sto igra uvek polufinala i finala ali i ne osvaja i to je to. E sad nigde nemoze da se procita neka ozbiljna kritika zasto je to tako. Mozda zbog nedostatka kvalitetnih novinara ili bojazni istih.

Garo Tuzla

pre 9 godina

Novak osvaja 100 % jedini ozbiljan konkurent je Federer ali pošto se igra na 3 dobijena seta ne može mu ni on ništa ,kladionice daju kvotu 2 koja je zaista mala i koja potvrdjuje koliki je Nole favorit na turniru

bruno

pre 9 godina

Meni je najinteresantniji mec Troickog. Za njih dvojicu ce to biti kao superfinale ili baraz za prvu ligu. Steta sto nisu dobili jos dan odmora ali su bar u istoj poziciji. Sto se tice ostalog ocekujem dosta "iznenadjenja" mozda i najvise u poslednjih pet godina.

commodore

pre 9 godina

Jedini igraci koji mogu da pobede Novaka momentalno na AO, ako mu nije dan, su federer, mari, nishikori i wawrinka (nadal je nepoznanica mada mislim da nema sanse protiv Novaka na ovaj AO). Dobra stvar je sto je Novak vec izgubio od Nishikorija i Wawrinke na GS, tako da nema sanse da se to ponovi cak i ako je Novakov slabiji dan. Jedini konkurentu su Federer i Marej a to je vec finale Grand Slema.

Toni

pre 9 godina

Raonic,Marej i Nisikori podjednako teski protivnici za Novaka? Nikako, Raonic je daleko laksi od druge dvojice,zapravo mislim da su Marej i Nisikori najveci konkurenti ove godine na AO za Novaka.

Nenad

pre 9 godina

Navijam za Novaka i nadam se da ce osvojiti titulu. Daleko od toga da mislim kao neki da ce lako do nje doci i da ce pocistiti protivnike kao 2011. Ocekujem da osvoji titulu ali sansu za takvo nesto po mojoj nestrucnoj proceni dajem jos Rogeru, Nisikoriu i Raonicu.. Sto se tice ostalih ili nisam obratio previse paznje na njihovu formu pa je to moj propust ili su stvarno mlaki poslednjih dana u odnosu na igrace koje sam naveo, daleko od toga da su losi. Nesto sto me brine jeste sto Nadal konstanto vec nekoliko dana forsira pricu kako nije favorit i kako misli da mu je slabo samopouzdanje jer u njegovom slucaju to znaci da skida pritisak sa sebe da bi navijacima pruzio vise od ocekivanog. Djokovic ili Federer jedan od njih dvojice je u finalu 100%

peRFect

pre 9 godina

Федерер прошле године када је био шести и сада када је други има исти жреб, убедљиво најтежи...много је случајно...

Mairon

pre 9 godina

Što se Rafinog turnira tiče, prvi meč sa Južnim biće vrlo opasan. Ako prođe taj test trebalo bi da se nađe u četvrtfinalu. Ako pogledamo fizičku spremu, mislim da ona nije problem za Rafu. Mislim da je i dalje spreman da igra duge poene i razara protivnike ritmom. Međutim, problem je konstantnost i to se videlo u Dohi. Posle odličnog prvog seta, potpuni pad i gomila grešaka, videla se njegova nervoza.

Ipak, na tri dobijena seta Rafa ima veće šanse. Protiv slabijih protivnika imaće vremena da se vrati a oni neće moći da drže ritam tokom čitavog meča (osim ako ne odigraju meč života što na kraju krajeva nije nemoguće).

Ako bude došao do četvrtfinala i bude igrao sa Berdihom mislim da je realno da prođe. Onda potencijalni meč sa Federerom gde sam već govorio da bi Rafa bio jako motivisan i ako se nađe u završnici ima sve uslove da dobije Federera.

To je moja prognoza, ako Rafa prođe prva četiri kola i uhvati ritam igraće finale. Sa druge strane, moguće je da ispadne ranije.

Tako da prva varijanta je finale Novak - Federer, druga Novak - Rafa, i najmanje verovatna Novak - Mari.

Pavle

pre 9 godina

RF.....Evo ja ti kao, veliki Novakov fan,zelim da se ostvari sve sto si zamislio...da Roger osvoji bar 2 GS, da prestigne Novaka na ATP listi, da bude proglasen najboljim teniserom ikada,sto i jeste,da isprasi Novaka gde stigne,....sve ti to zelim i vise od toga..a sve da bi ti lakse spavao, da ti ne rade vise kompleksi i da ,prijatelju,.... vise ne SMARAS!!!

sasa jokic

pre 9 godina

U mecevima na tri dobijena vrlo je teskomiznenaditi vrhunskog tenisera. Retko se desava da u prvoj nedelji igraci van top 30 odrze ritam tri+ seta. Tako da Nole kao i uvek prolazi prvu nedelju bez problema, a to je vrlo bitno zbog hvatanja ritma. Ne vidim ozbiljniji problem do Wavrinke, mada mislim da ga vise nikada nece pobediti.
Takodje mislim da ce Rafambiti vrlo opasan ukoliko prodje prvu nedelju, jer je dosta svez, swmo mu fali meceva.
Sa Marejem se nikada ne zna, trenutno je u odlicnoj formi, ali uvek moze da kiksne.
Rodzeru ce problem biti umor, ali i Endi u 1/4 i Rafa u 1/2.

duduk

pre 9 godina

(NS, 17. januar 2015 14:49)
Nisam verovao da ćeš ovako tupav komentar ponoviti opet. Dominacija je toliko komplikovan pojam za tebe da ni selo u Španiji ne može da ti pomogne. Razbio si duduk.

LKbulls

pre 9 godina

@Pavle, 17. januar 2015 22:00
Ima i drugi način da ovakvi prestanu sa šmaranjem.
Neka Federer izgubi u 2.-3. kolu od npr. Kirgiosa ili sličnog, pa na sledeća 3-4 turnira ne stigne ni jednom u polufinale... E, onda će ovakvi za čas nestati sa foruma.
A usput naravno Nole treba da osvoji sve moguće, jer ako i jednom izgubi, onda će se ovi prerušiti u najveće navijače onog tenisera, koji je baš pobedio novaka.

dokle vise?

pre 9 godina

Rodzerovi navijaci su nemogući. Svake godine ista prica. Odrace Rafu, odrace Novaka. A ljubimac im redovno gubi te meceve. Sjetite se sta se pricalo prosle godine na AO i kako se zavrsio Fedal mec. Kako su zvucale prognoze za Vimbldon 2014? Podloga na AO nije tako brza kao u Sinsiu, Sangaju ili Vimbldonu. Nema tu bum bum tenisa. Moraju se igrati duzi poeni. Ali koga briga. Federer ce trijumfovati samo zato sto vi tako kazete, što je gospodin i igra najljepsi tenis.

daaa

pre 9 godina

@Mairon
Ne znam, mozda ga velicaju jer od US Opena ima jedan jedini poraz i gomilu pobeda. Mozda zato sto je u tom periodu do danas pobedio svakog tenisera iz top 10. Ili mozda zato sto igra fantastican tenis, za razliku od konkurencije ( izuzev Novaka).
Sto se konstantnosti tice, kakvi konstantnost ima Nadal sa 2 meca ove sezone u kojima je ponizen. Tesko da ce kontinuitet steci eventualnim pobedama nad Juznim i Rosolom.

Stojan

pre 9 godina

Od početka jako, sigurno, pametno i hladne glave. Slovenac Bedene je u dobroj formi tako da treba od početka oštro i sigurno igrati. Idemo majstore, pokaži znanje, borbenost i dobru koncentraciju.Sretno i navijam za Novaka.

RF Best Ever

pre 9 godina

Sve je ovo lepo ali ne zaboravite da je tamo druga vremenska zona i da ako budete hteli da gledate meceve moracete da ne spavate u toku noci :D

smesmo

pre 9 godina

(Jelena, 17. januar 2015 17:13)
Jedina smesna stvar u svemu ovome je to sto si ti u svom komentaru pomenula Mareja, koga Federer dere nemilosrdna gde god da ga uhvati. Cini mi se da je uspeo da uzme jedan set prosle godine Marej protiv Rogera, a i u tom je RF servirao za set.

lupaš ko šerpa

pre 9 godina

Đokovićeva sreća je što je Nadal već duže vrijeme "out",bio bi opet vječno treći na ATP listi...
(RF, 17. januar 2015 18:35)

Nešto ti je susjed priča pogrešna. Kažeš da je Nadal tu, Novak bi bio večiti treći. Ok, nije tu, znači onda bi trebalo po tvojoj logici da bude drugi. Pa kako je onda prvi?
A kolika je tek Federerova sreća što je Nadal out! Da nije, bilo bi po Fedovim ušima kao i svih ovih godina. Federer bi bio večiti treći, a Novak i Nadal bi se borili za no1.

Mairon

pre 9 godina

Konstantnost se dobija kroz meceve i pobede. To je jasno. Takodje, ne znam otkud toliko velicanje Federera odjednom. Pred skoro svaki mec koji su igrali u poslednje dve tri godine, imali smo gomilu komentara kako ce Federer dobiti Rafu.

Pored toga, jos vise puta sam cuo da je Rafa gotov, da je samo sljakas i slicno. Tako da...

RF

pre 9 godina

E što bih volio da ih Federer ove godine odere barem na dva GS pa da ovi Novakovi navijači puknu od muke.Da ga prestigne i da pokaže i u ovim godinama da je bolji od njega i svih ostalih zajedno.U jednom momentu je bio šesti na ATP listi a sad je drugi.Đokoviću je pomogla jedino velika razlika u bodovima da ostane prvi inače bi ga Federer prestigao 100%...Đokovićeva sreća je što je Nadal već duže vrijeme "out",bio bi opet vječno treći na ATP listi...

jes

pre 9 godina

@Jelena
Ako ti nije jasno idi pogledaj rezultate u prethodnih npr. 5 meseci. A onda pogledaj neki mec iz ove sezone npr. ili iz Londona i sve ce ti biti jasnije. Meni je zalosno da neki kao ti misle da ovakav Nadal i Marej mogu nesto ozbiljnije da urade na AO. U ravni si sa onima koji tvrde da ce Vavrinka odbraniti titulu.

KG

pre 9 godina

@Mairon
On moze da igra duze poene ali ne u kontinuitetu. Tokom svih ovih godina njegova glavna prednost u odnosu na ostale, a narocito u odnosu na RF i Mareja bila je u tome sto je bio u stanju da bukvalno tokom celog meca vrava sve i igra duge poene. Pa su i pored toga cesto nijanse odlucivale u njegovu korist. Sada on nema tu izdrzljivost i ne moze se nositi vise sa Federerom npr. jer nema sposobnost da igra protiv tako agresivnog RF na krace poene. Mogao je dok je imao snage da igra 3-4 sata duge poene, ali sada ne. Zreb ga je pogledao pa nema neke teske rivale tako da mozda i dodje do cetvrtfinala ili polufinala, ali i ako dodje dzaba mu samopouzdanje jer ce tada biti jos umorniji. On na ovom AO ne moze mnogo toga uraditi, ostaje mu da se fokusira na RG i sljaku jer na ostalim GS on vise nema sta da trazi.

lupaš ko šerpa

pre 9 godina

...Novak je br. 1 zato sto igra uvek polufinala i finala ali i ne osvaja i to je to. E sad nigde nemoze da se procita neka ozbiljna kritika zasto je to tako. Mozda zbog nedostatka kvalitetnih novinara ili bojazni istih.
(NS, 17. januar 2015 14:49)

Šta ti pričaš čoveče? Ozbiljna kritika? Čega? Što je broj 1? Pa nema dalje. Najbolji je. Kažeš igra finala i polufinala a ne osvaja!?! Jel si ti prespavao prošlu godinu? Ko je osvojio najviše turnira prošle godine? Ko ima više gs, mastersa, ukupno titula više od njega? NIKO!

RF

pre 9 godina

@LKbulls
Ti si verovatno jedan od onih koji su do pre 4 godine pricali kako Novak nikada nece biti prvi, kako nikada nece nista osvojiti, kako je slab itd.
A onda 2011 promenio nik i setio se da ipak navijas za njega.
Zaboravices ga cim pocne redovno da gubi.

tifa

pre 9 godina

(RF, 18. januar 2015 02:13)

Odakle tebi pravo da tvrdiš.ko kakav život ima, i da sudiš o ljudima koje ni ne poznaješ? Malo si se preigrao. Možda si frojdovski dao drugome savet koji se u stvari na tebe samog odnosi. Ti imaš taj problem, izgleda mi.

ccc

pre 9 godina

@dokle vise?
A ti si Nadalov navijac koji otprilike poredi babe i zabe.
Prosle godine RF u najgoroj formi ikada, ulazi u sezonu posle povrede i katastrofalnih rezultata, a Nadal ulazi u punoj formi.
I ti to poredis sa ovom godinom u kojoj RF igra fantastican tenis, rusi sve pred sobom jos od US Opena, uz Novaka je najdominantniji igrac, dok Nadal ulazi posle povrede, ima tragikomicne rezultate i redovno ga deru teniseri koji nisu ni medju prvih 100.
I to je tebi isto.
Kakve su to prognoze bile za WB 2014? Da su favoriti RF i Novak. I sta bi? Ko je igrao finale? A ko je ispao od kvalifikanta?
Bum bum tenisa ima i na AO, itekako. Podloga je ista kao u Brizbejnu pa smo videli kako se RF tamo snasao.
A sigurno je samo da nema vise onog Nadala koji moze da vraca sve lopte i da igra konstantno duge poene. Vuce se po terenu kao baba.

RF

pre 9 godina

@Pavle
A ja tebi zelim, najiskrenije, da nadjes sebi zivot, da uzivas u necemu, da ti se ceo svet ne vrti oko toga hoce li Novak nesto osvojiti ili ne. I da shvatis da to sto Novak nesto osvoji uopste ne znaci da si ti nesto postigao u zivotu. Nema to nikakve veza s tim.

Aleksandrar

pre 9 godina

Da li je moguce da se Federer ima isti zreb i kada je 7. i kada je 2. nosilac.Kao i prosle godine mora da pobedi mareja,nadala i novaka da bi osvojio titulu.Del Potro se povukao,pa da li je moguce da djokovic uvek dobije zreb gde nema ozbiljnog protivnika do finala.Ko ce da ga pobedi,mozda raonic,nisikori,vavrinka? Pa stvarno vise nije u redu!

Darko M

pre 9 godina

Skoro sam siguran, da je žreb bio pola-dirigovan: na primer u 3. kolu Novak je mogao dobiti samo nositelje od broja 25 do 32, a u 4. kolu od broja 13 do 16.
U analizi se vidi, da avtor to ne zna.

Brka

pre 9 godina

Niko nije ispadao od najjacih igraca toliko cesto kao Rafa u prvim kolima GSova. On nije konstantan igrac kao Nole ili RF. Oni dolaze do polufinala i finala konstantno i zato nekad nemaju snage da osvoje ali su zato ispred njega na listi. Moze se desiti da Rafa bude igrao samo RG i AO kako je krenuo. RF - koliko je godina proslo od poslednjeg GS? Novaku se smesi duga vladavina.

Mairon

pre 9 godina

(daaa, 17. januar 2015 20:02)

Da, ima titule u Sangaju i Sinsiju i finale WTF-a. Na US Openu poraz u tri seta od Cilica. AO poraz u tri seta od Cilica, Vimbldonsko finale je lako mogao da izgubi sa 3:1 da se Novak nije stegao kad je servirao za titulu u 4. setu.

Redom je Federer gubio najvaznije meceve a na kraju sezone vecina tenisera je pomalo istrosena i slabije motivisana i mecevi su generalno slabijeg kvaliteta. Na zavrsnom mastersu tenis je bio katastrofa.

peRFect

pre 9 godina

Федерер прошле године када је био шести и сада када је други има исти жреб, убедљиво најтежи...много је случајно...

RF

pre 9 godina

E što bih volio da ih Federer ove godine odere barem na dva GS pa da ovi Novakovi navijači puknu od muke.Da ga prestigne i da pokaže i u ovim godinama da je bolji od njega i svih ostalih zajedno.U jednom momentu je bio šesti na ATP listi a sad je drugi.Đokoviću je pomogla jedino velika razlika u bodovima da ostane prvi inače bi ga Federer prestigao 100%...Đokovićeva sreća je što je Nadal već duže vrijeme "out",bio bi opet vječno treći na ATP listi...

Toni

pre 9 godina

Raonic,Marej i Nisikori podjednako teski protivnici za Novaka? Nikako, Raonic je daleko laksi od druge dvojice,zapravo mislim da su Marej i Nisikori najveci konkurenti ove godine na AO za Novaka.

NS

pre 9 godina

Novak je naravno favorit, kao i zadnjih 3 do 4 godine na svim GSturnitima. Medjutim Novak osim 2011 gde je dominirao jeste naj bolji teniser zadnjih 4 godine ali zadnje 3 on nije dominantan teniser. Dominantan teniser osvaja 2 do 3 GS godisnje kao 2011 i kao Federer i Rafa kada su bili dominantni. Novak je br. 1 zato sto igra uvek polufinala i finala ali i ne osvaja i to je to. E sad nigde nemoze da se procita neka ozbiljna kritika zasto je to tako. Mozda zbog nedostatka kvalitetnih novinara ili bojazni istih.

RF Best Ever

pre 9 godina

Sve je ovo lepo ali ne zaboravite da je tamo druga vremenska zona i da ako budete hteli da gledate meceve moracete da ne spavate u toku noci :D

zreb

pre 9 godina

Recicu samo ovo: Da je zreb obrnut, tj. da Novak ima Rodzerove a Rodzer Novakove protivnike, svi bi pricali o zaveri najkija sa iluminatima. Ovako... U pitanju su "nijanse". Nisu u pitanju nikakve nijanse, Nadal je opasniji od Vavrinke bez obzira na sve. Dimitrov/Marej su opasniji od Raonica, makar kada se igra u 3 seta. Novak ce do finala izgubiti 2 seta. Jedan u ranoj fazi i jedan u polufinalu, verovatno od Nisikorija. Federer do finala mora da prodje kroz pakao.

Lik

pre 9 godina

Ovo zaista nema smisla? Vec je proslo 14h, a tek su samo dva clanka o Novaku objavljena??? Dajte ljudi uozbiljite se malo i radite taj posao kako treba da narod ima o cemu da baljezga i slini!!! Eto, vec duze vremena nemamo pojma kako nam je jedini trenutni potomak svetaca u Srbiji, Stefan, kako mu je kraljica majka Jelena, da li morno spava, da li se nocu budi...
(Septicar, 17. januar 2015 14:30)

Takvi kao ti treba 2x dnevno da očitaju molitvu za zdravlje Kralja (pardon, Novaka) a sredom i petkom obavezan post da bi pročistili svoj zagađeni mozak, Nedeljom na liturgiju pa udarati čelom o beton pred oltarom da uđe malo zahvalnosti (što Novak uopšte postoji) u glavu.

Garo Tuzla

pre 9 godina

Novak osvaja 100 % jedini ozbiljan konkurent je Federer ali pošto se igra na 3 dobijena seta ne može mu ni on ništa ,kladionice daju kvotu 2 koja je zaista mala i koja potvrdjuje koliki je Nole favorit na turniru

Darko M

pre 9 godina

Skoro sam siguran, da je žreb bio pola-dirigovan: na primer u 3. kolu Novak je mogao dobiti samo nositelje od broja 25 do 32, a u 4. kolu od broja 13 do 16.
U analizi se vidi, da avtor to ne zna.

Aleksandar

pre 9 godina

Imenjače gledao sam Troickog u finalu Sidneja i mislim da je on prva bomba za favorite. Tako da ti ona projekcija za Berdiha nije dobra, u svakom slučaju dobar tekst.

KG

pre 9 godina

@Mairon
On moze da igra duze poene ali ne u kontinuitetu. Tokom svih ovih godina njegova glavna prednost u odnosu na ostale, a narocito u odnosu na RF i Mareja bila je u tome sto je bio u stanju da bukvalno tokom celog meca vrava sve i igra duge poene. Pa su i pored toga cesto nijanse odlucivale u njegovu korist. Sada on nema tu izdrzljivost i ne moze se nositi vise sa Federerom npr. jer nema sposobnost da igra protiv tako agresivnog RF na krace poene. Mogao je dok je imao snage da igra 3-4 sata duge poene, ali sada ne. Zreb ga je pogledao pa nema neke teske rivale tako da mozda i dodje do cetvrtfinala ili polufinala, ali i ako dodje dzaba mu samopouzdanje jer ce tada biti jos umorniji. On na ovom AO ne moze mnogo toga uraditi, ostaje mu da se fokusira na RG i sljaku jer na ostalim GS on vise nema sta da trazi.

Tennis_lover

pre 9 godina

Pogledajte samo Milosa Raonica prosle sezone, na gren slemovima i na masters turnirima igra skoro uvek zavrsnice, oslanja se na servis i forhend i mislim da je on najveca pretnja u Novakovom pohodu na 5. AO. Decko je mlad i pun zelje da se dokaze.

No1EMINATOR

pre 9 godina

Novak bi trebao,da ne kazem "morao", jer je preozbiljna i neozbiljna rec,da zasija u Melburnu,po nekoj tradiciji koju je prekinuo prosle sezone porazom od Wawrinke u cetvrtfinalu.Novak mora biti posvecen,ozbiljan,dominantan i sa "instinktom ubice" od samog starta turnira.Ako zeli da sacuva/odbrani prvo mesto na svetu,osvajanje turnira je imperativ i nesto sto se ocekuje,bez lazne skromnosti.Federer je trenutno u izvanrednoj formi i jedan je od uzih favorita u Melburnu za titulu.Iskreno,Novak mi je jos uvek nepoznanica po pitanju prave forme,a za osvajanje titule,po mom misljenju,potreban mu je nivo igre kakav je prikazao u round-robin mecevima i u trecem setu duela polufinala sa Nishikorijem na WTF u Londonu na kraju prosle sezone.Ako tokom turnira,progresivno bude podizao nivo iste,i doterao je do cetvrtog kola do gore pomenutog nivoa-protivnici u zavrsnici turnira,po mom misljenju,uopste nece biti vazni,kao ni to kojim redosledom dolaze.

duduk

pre 9 godina

(NS, 17. januar 2015 14:49)
Nisam verovao da ćeš ovako tupav komentar ponoviti opet. Dominacija je toliko komplikovan pojam za tebe da ni selo u Španiji ne može da ti pomogne. Razbio si duduk.

jes

pre 9 godina

@Jelena
Ako ti nije jasno idi pogledaj rezultate u prethodnih npr. 5 meseci. A onda pogledaj neki mec iz ove sezone npr. ili iz Londona i sve ce ti biti jasnije. Meni je zalosno da neki kao ti misle da ovakav Nadal i Marej mogu nesto ozbiljnije da urade na AO. U ravni si sa onima koji tvrde da ce Vavrinka odbraniti titulu.

dokle vise?

pre 9 godina

Rodzerovi navijaci su nemogući. Svake godine ista prica. Odrace Rafu, odrace Novaka. A ljubimac im redovno gubi te meceve. Sjetite se sta se pricalo prosle godine na AO i kako se zavrsio Fedal mec. Kako su zvucale prognoze za Vimbldon 2014? Podloga na AO nije tako brza kao u Sinsiu, Sangaju ili Vimbldonu. Nema tu bum bum tenisa. Moraju se igrati duzi poeni. Ali koga briga. Federer ce trijumfovati samo zato sto vi tako kazete, što je gospodin i igra najljepsi tenis.

Aleksandrar

pre 9 godina

Da li je moguce da se Federer ima isti zreb i kada je 7. i kada je 2. nosilac.Kao i prosle godine mora da pobedi mareja,nadala i novaka da bi osvojio titulu.Del Potro se povukao,pa da li je moguce da djokovic uvek dobije zreb gde nema ozbiljnog protivnika do finala.Ko ce da ga pobedi,mozda raonic,nisikori,vavrinka? Pa stvarno vise nije u redu!

Mairon

pre 9 godina

Konstantnost se dobija kroz meceve i pobede. To je jasno. Takodje, ne znam otkud toliko velicanje Federera odjednom. Pred skoro svaki mec koji su igrali u poslednje dve tri godine, imali smo gomilu komentara kako ce Federer dobiti Rafu.

Pored toga, jos vise puta sam cuo da je Rafa gotov, da je samo sljakas i slicno. Tako da...

RF

pre 9 godina

@Pavle
A ja tebi zelim, najiskrenije, da nadjes sebi zivot, da uzivas u necemu, da ti se ceo svet ne vrti oko toga hoce li Novak nesto osvojiti ili ne. I da shvatis da to sto Novak nesto osvoji uopste ne znaci da si ti nesto postigao u zivotu. Nema to nikakve veza s tim.

Brka

pre 9 godina

Niko nije ispadao od najjacih igraca toliko cesto kao Rafa u prvim kolima GSova. On nije konstantan igrac kao Nole ili RF. Oni dolaze do polufinala i finala konstantno i zato nekad nemaju snage da osvoje ali su zato ispred njega na listi. Moze se desiti da Rafa bude igrao samo RG i AO kako je krenuo. RF - koliko je godina proslo od poslednjeg GS? Novaku se smesi duga vladavina.

Mairon

pre 9 godina

(daaa, 17. januar 2015 20:02)

Da, ima titule u Sangaju i Sinsiju i finale WTF-a. Na US Openu poraz u tri seta od Cilica. AO poraz u tri seta od Cilica, Vimbldonsko finale je lako mogao da izgubi sa 3:1 da se Novak nije stegao kad je servirao za titulu u 4. setu.

Redom je Federer gubio najvaznije meceve a na kraju sezone vecina tenisera je pomalo istrosena i slabije motivisana i mecevi su generalno slabijeg kvaliteta. Na zavrsnom mastersu tenis je bio katastrofa.

Pavle

pre 9 godina

RF.....Evo ja ti kao, veliki Novakov fan,zelim da se ostvari sve sto si zamislio...da Roger osvoji bar 2 GS, da prestigne Novaka na ATP listi, da bude proglasen najboljim teniserom ikada,sto i jeste,da isprasi Novaka gde stigne,....sve ti to zelim i vise od toga..a sve da bi ti lakse spavao, da ti ne rade vise kompleksi i da ,prijatelju,.... vise ne SMARAS!!!

commodore

pre 9 godina

Jedini igraci koji mogu da pobede Novaka momentalno na AO, ako mu nije dan, su federer, mari, nishikori i wawrinka (nadal je nepoznanica mada mislim da nema sanse protiv Novaka na ovaj AO). Dobra stvar je sto je Novak vec izgubio od Nishikorija i Wawrinke na GS, tako da nema sanse da se to ponovi cak i ako je Novakov slabiji dan. Jedini konkurentu su Federer i Marej a to je vec finale Grand Slema.

smesmo

pre 9 godina

(Jelena, 17. januar 2015 17:13)
Jedina smesna stvar u svemu ovome je to sto si ti u svom komentaru pomenula Mareja, koga Federer dere nemilosrdna gde god da ga uhvati. Cini mi se da je uspeo da uzme jedan set prosle godine Marej protiv Rogera, a i u tom je RF servirao za set.

LKbulls

pre 9 godina

@Pavle, 17. januar 2015 22:00
Ima i drugi način da ovakvi prestanu sa šmaranjem.
Neka Federer izgubi u 2.-3. kolu od npr. Kirgiosa ili sličnog, pa na sledeća 3-4 turnira ne stigne ni jednom u polufinale... E, onda će ovakvi za čas nestati sa foruma.
A usput naravno Nole treba da osvoji sve moguće, jer ako i jednom izgubi, onda će se ovi prerušiti u najveće navijače onog tenisera, koji je baš pobedio novaka.

Stojan

pre 9 godina

Od početka jako, sigurno, pametno i hladne glave. Slovenac Bedene je u dobroj formi tako da treba od početka oštro i sigurno igrati. Idemo majstore, pokaži znanje, borbenost i dobru koncentraciju.Sretno i navijam za Novaka.

lupaš ko šerpa

pre 9 godina

...Novak je br. 1 zato sto igra uvek polufinala i finala ali i ne osvaja i to je to. E sad nigde nemoze da se procita neka ozbiljna kritika zasto je to tako. Mozda zbog nedostatka kvalitetnih novinara ili bojazni istih.
(NS, 17. januar 2015 14:49)

Šta ti pričaš čoveče? Ozbiljna kritika? Čega? Što je broj 1? Pa nema dalje. Najbolji je. Kažeš igra finala i polufinala a ne osvaja!?! Jel si ti prespavao prošlu godinu? Ko je osvojio najviše turnira prošle godine? Ko ima više gs, mastersa, ukupno titula više od njega? NIKO!

Jova

pre 9 godina

Nisam se mislila javljati, pošto ustvari ni nemam šta reći ali Saša zna da zagolica maštu i prosto potakne da šta dodaš. Najava meča između Ferera i Simona te Nadala i Južnog me baš nasmijala.

Zanimljivi su ovi dani pred početak GS, žreb izašao a mečevi još nisu počeli. Gleda se, vaga, traže moguće mina ali ustvari niko, baš niko ne može znati šta će prva kola donijeti i kome će se žreb otvoriti. A nekom će se sigurno, nema sumnje, uvjek je bilo tako, ne bjede uvjek favoriti, zato i jeste tako zanimljivo.

Pošto i ovaj GS pada u nezgodno vrijeme za radne ljude prve ću se sedmice ( druge planirala odmor ) morati oslanjati na izvještaje B92 i još više na »dopisnike« s ovih stranica. Zato pišite, što više i detaljnije.

PS: jako dobro napisana analiza žreba, jesmo navikli, ni Sašu ne smijemo previše hvaliti, da se ne uobrazi, zato i jedna kritika. Ograničeni broj karaktera i dalje kvari opšti utisak. Znam da nam ne treba dozvoliti da pišemo romane ali još jedno 500 karaktera plusa bi dobro došlo. Ma šta dobro došlo, valjalo bi duge puške. Evo obećavam da nećemo zloupotrebljavati.

Pozdrav svima

Dott

pre 9 godina

Vavrinka Stan jeste dobar i cvrst teniser, ali ipak bi na njegovo mesto postavio Mareja.
Stan moze biti predvodnik grupe lige 2 u kojoj je sad vise nego ikad igraca poput Nisikorija, Dimitrova, Raonica itd kao i starih Berdiha i Ferera. Za Delpa mislim da cemo ipak sacekati jos malo, na AO tesko ce i do ctvrtfinala sto je naravno razumljivo nakon 8momesecne pauze.

Mairon

pre 9 godina

Što se Rafinog turnira tiče, prvi meč sa Južnim biće vrlo opasan. Ako prođe taj test trebalo bi da se nađe u četvrtfinalu. Ako pogledamo fizičku spremu, mislim da ona nije problem za Rafu. Mislim da je i dalje spreman da igra duge poene i razara protivnike ritmom. Međutim, problem je konstantnost i to se videlo u Dohi. Posle odličnog prvog seta, potpuni pad i gomila grešaka, videla se njegova nervoza.

Ipak, na tri dobijena seta Rafa ima veće šanse. Protiv slabijih protivnika imaće vremena da se vrati a oni neće moći da drže ritam tokom čitavog meča (osim ako ne odigraju meč života što na kraju krajeva nije nemoguće).

Ako bude došao do četvrtfinala i bude igrao sa Berdihom mislim da je realno da prođe. Onda potencijalni meč sa Federerom gde sam već govorio da bi Rafa bio jako motivisan i ako se nađe u završnici ima sve uslove da dobije Federera.

To je moja prognoza, ako Rafa prođe prva četiri kola i uhvati ritam igraće finale. Sa druge strane, moguće je da ispadne ranije.

Tako da prva varijanta je finale Novak - Federer, druga Novak - Rafa, i najmanje verovatna Novak - Mari.

ccc

pre 9 godina

@dokle vise?
A ti si Nadalov navijac koji otprilike poredi babe i zabe.
Prosle godine RF u najgoroj formi ikada, ulazi u sezonu posle povrede i katastrofalnih rezultata, a Nadal ulazi u punoj formi.
I ti to poredis sa ovom godinom u kojoj RF igra fantastican tenis, rusi sve pred sobom jos od US Opena, uz Novaka je najdominantniji igrac, dok Nadal ulazi posle povrede, ima tragikomicne rezultate i redovno ga deru teniseri koji nisu ni medju prvih 100.
I to je tebi isto.
Kakve su to prognoze bile za WB 2014? Da su favoriti RF i Novak. I sta bi? Ko je igrao finale? A ko je ispao od kvalifikanta?
Bum bum tenisa ima i na AO, itekako. Podloga je ista kao u Brizbejnu pa smo videli kako se RF tamo snasao.
A sigurno je samo da nema vise onog Nadala koji moze da vraca sve lopte i da igra konstantno duge poene. Vuce se po terenu kao baba.

lupaš ko šerpa

pre 9 godina

Đokovićeva sreća je što je Nadal već duže vrijeme "out",bio bi opet vječno treći na ATP listi...
(RF, 17. januar 2015 18:35)

Nešto ti je susjed priča pogrešna. Kažeš da je Nadal tu, Novak bi bio večiti treći. Ok, nije tu, znači onda bi trebalo po tvojoj logici da bude drugi. Pa kako je onda prvi?
A kolika je tek Federerova sreća što je Nadal out! Da nije, bilo bi po Fedovim ušima kao i svih ovih godina. Federer bi bio večiti treći, a Novak i Nadal bi se borili za no1.

Nenad

pre 9 godina

Navijam za Novaka i nadam se da ce osvojiti titulu. Daleko od toga da mislim kao neki da ce lako do nje doci i da ce pocistiti protivnike kao 2011. Ocekujem da osvoji titulu ali sansu za takvo nesto po mojoj nestrucnoj proceni dajem jos Rogeru, Nisikoriu i Raonicu.. Sto se tice ostalih ili nisam obratio previse paznje na njihovu formu pa je to moj propust ili su stvarno mlaki poslednjih dana u odnosu na igrace koje sam naveo, daleko od toga da su losi. Nesto sto me brine jeste sto Nadal konstanto vec nekoliko dana forsira pricu kako nije favorit i kako misli da mu je slabo samopouzdanje jer u njegovom slucaju to znaci da skida pritisak sa sebe da bi navijacima pruzio vise od ocekivanog. Djokovic ili Federer jedan od njih dvojice je u finalu 100%

daaa

pre 9 godina

@Mairon
Ne znam, mozda ga velicaju jer od US Opena ima jedan jedini poraz i gomilu pobeda. Mozda zato sto je u tom periodu do danas pobedio svakog tenisera iz top 10. Ili mozda zato sto igra fantastican tenis, za razliku od konkurencije ( izuzev Novaka).
Sto se konstantnosti tice, kakvi konstantnost ima Nadal sa 2 meca ove sezone u kojima je ponizen. Tesko da ce kontinuitet steci eventualnim pobedama nad Juznim i Rosolom.

sasa jokic

pre 9 godina

U mecevima na tri dobijena vrlo je teskomiznenaditi vrhunskog tenisera. Retko se desava da u prvoj nedelji igraci van top 30 odrze ritam tri+ seta. Tako da Nole kao i uvek prolazi prvu nedelju bez problema, a to je vrlo bitno zbog hvatanja ritma. Ne vidim ozbiljniji problem do Wavrinke, mada mislim da ga vise nikada nece pobediti.
Takodje mislim da ce Rafambiti vrlo opasan ukoliko prodje prvu nedelju, jer je dosta svez, swmo mu fali meceva.
Sa Marejem se nikada ne zna, trenutno je u odlicnoj formi, ali uvek moze da kiksne.
Rodzeru ce problem biti umor, ali i Endi u 1/4 i Rafa u 1/2.

RF

pre 9 godina

@LKbulls
Ti si verovatno jedan od onih koji su do pre 4 godine pricali kako Novak nikada nece biti prvi, kako nikada nece nista osvojiti, kako je slab itd.
A onda 2011 promenio nik i setio se da ipak navijas za njega.
Zaboravices ga cim pocne redovno da gubi.

tifa

pre 9 godina

(RF, 18. januar 2015 02:13)

Odakle tebi pravo da tvrdiš.ko kakav život ima, i da sudiš o ljudima koje ni ne poznaješ? Malo si se preigrao. Možda si frojdovski dao drugome savet koji se u stvari na tebe samog odnosi. Ti imaš taj problem, izgleda mi.

bruno

pre 9 godina

Meni je najinteresantniji mec Troickog. Za njih dvojicu ce to biti kao superfinale ili baraz za prvu ligu. Steta sto nisu dobili jos dan odmora ali su bar u istoj poziciji. Sto se tice ostalog ocekujem dosta "iznenadjenja" mozda i najvise u poslednjih pet godina.