Nova vest
Tenis

Nedelja, 31.01.2010.

15:40

Pobednici prvi, Đoković drugi

Pobednici otvorenog prvenstva Australije u tenisu zadržaće prve pozicije na najnovijim ATP i WTA listama koje izlaze u ponedeljak.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski teniser Novak Đoković biće drugi na ATP listi, što mu je najbolji plasman u karijeri. Pobednik Rodžer Federer počeće sutra svoju 268. nedelju kao prvi na ATP listi, čime će se izjednačiti sa Džimijem Konorsom na trećem mestu večne liste igrača na "broju jedan".

Prvi na večnoj listi je Pit Sampras sa 286 nedelja, a drugi Ivan Lendl sa 270.

Posle Đokovića, na trećem mestu je finalista u Melburnu Endi Mari, a na četvrtom Rafael Nadal, kome je ovo prvi put od 2005. godine da nije medju prva tri.

Među ženama će takodje biti promena, a najveća će biti ta što će Li Na postati prva Kineskinja u istoriji koja će ući medju prvih 10. igračica sveta. Ona je u Australiji došla do polufinala i ostvarila najbolji rezultat u karijeri.

Finalistkinja Žistin Enen i dalje neće dobiti zvanično mesto na rang-listi, pošto treba da odigra još jedan turnir da bi bila rangirana. Serena Vilijams, pobednica Australijan opena, produžila je svoj boravak na prvom mestu na 15 uzastopnih nedelja, a 88 ukupno.

Druga će biti Dinara Safina, a treća Karolina Voznijacki, kojoj će to biti najbolji uspeh u karijeri. Pobednica Rolan Garosa Svetlana Kuznjecova biće četvrta, dok će na petom mestu biti Venus Vilijams.

Najuspešnija srpska teniserka Jelena Janković će ostati osma na svetu, dok bi Ana Ivanović trebalo da se sa 21. popne na 19. poziciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

7 h

U fokusu

Vidi sve