Nova vest
Tenis

Petak, 29.01.2010.

13:28

Nadal četiri nedelje van terena

Rafael Nadal odsustvovaće sa terena četiri nedelje zbog povrede kolena koja ga je primorala da preda četvrtfinalni meč Endiju Mariju na Australijen Openu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Drugi teniser sveta obavio je preglede u Španiji i lekaru mu savetuju potpuno mirovanje naredne dve sedmice, a da se posle toga podvrgne dvonedeljnim tretmanima, navodi se u saopštenju Nadalovog menadžerskog tima. Španac je rekao da nije u pitanju upala tetiva, zbog koje je u nekoliko navrata pauzirao prošle sezone.

Drugi teniser sveta zbog povrede neće učestvovati na turniru u Roterdamu, koji počinje 8. februara, gde je prošle godine u finalu izgubio od Endija Mareja.

"Posle dve nedelje mirovanja, u zavisnosti od rezultata terapije i testova, Nadal će nastaviti sa aktivnostima, a njegov oporavak očekuje se za četiri nedelje", navodi se u lekarskom saopštenju.

Nadal je rekao da je srećan što ga ne muči stara povreda.

"Dobro se osećam i razmišljam o potpunom oporavku. Cilj je da se dobro pripremim i spremno dočekam predstojeće turnure. Veoma sam razočaran što neću igrati na turniru u Roterdamu", rekao je 23-godišnji teniser.

On je istakao i da uopšte nije zabrinut što će izgubiti drugu poziciju na ATP listi.

"Nije važno ako izgubite koju poziciju na listi. To je normalno kada ne možete da se takmičite. Za mene je važnije da ponovo počnem dobro da igram i da se dobro osceham na terenu, kao na turnirima u Abu Dabiju, Dohi, ali i na Australijan openu, gde sam igrao na visokom nivou", rekao je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve