Nova vest
Tenis

Sreda, 27.01.2010.

06:07

Vemić i Karlović u polufinalu

Srpski teniser Dušan Vemić i njegov partner Ivo Karlović iz Hrvatske plasirali su se u polufinale Australijan opena u takmičenju dublova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Njih dvojica pobedili su treće nosioce Čeha Lukaša Dlouhog i Indijca Leandera Paesa sa 6:3, 6:4. Posle devetih nosilaca Kasa i Normana, petih Kubota i Maraha, Vemić i Karlović napravili su još jedno iznenađenje i u polufinalu će igrati sa drugim nosiocima Nenadom Zimonjićem i Danijelom Nestorom, koji su u tri seta dobili Klemona i Erliha.

Srpsko-hrvatski par je u oba seta na isti način došao do trijumfa – brejk bi napravili već u prvom servis-gemu rivala, a zatim bi pokušavali da sačuvaju svoj servis. Oba puta su uspeli u tome i zasluženo su se plasirali među četiri najbolja para na Ozi openu.

Vemiću je ovo drugo polufinale na Gren slem turnirima, pošto je prethodno sa Brunom Soarešom igrao 2008. u istoj fazi na Rolan Garosu. Iste sezone sa istim partnerom Vemić je došao i do četvrtfinala US opena.

Novak Đoković, jedini preostali srpski predstavnik u singlu, od 9.30h igra četvrtfinalni meč sa Žo-Vilfridom Congom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve