Nova vest
Tenis

Sreda, 27.01.2010.

01:10

Đoković - Conga (9.30h)

Srpski teniser Novak Đoković u sredu najranije od 9.30h igra meč četvrtfinala Australijan opena sa Francuzom Žo-Vilfridom Congom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Igrao sam protiv njega mnogo puta u poslednje dve godine. Verovatno je najznačajniji okršaj koji smo imali onaj od pre dve godine upravo ovde u finalu. Mnogo je napredovao i sada je Top 10 teniser. Ima sjajan turnir iza sebe, pobeđivao je u nekim velikim mečevima i zna kakav je osećaj biti na glavnoj sceni. Tako da i meni i njemu predstoji vrlo težak meč“, izjavio je Đoković.

Conga je u prethodna dva kola imao vrlo teške mečeve sa Hasom i Almagrom, ali je izašao kao pobednik. Kažu da je van terena vrlo tih, ali na igralištu je pravi šoumen.

“Volim spektakularni tenis, meni je veoma važno da uživam kada izađem na teren, tako da sve radim kako bih to i postigao. Volim da igram pre 10 hiljada ljudi i da na pravi način iskoristim svaki momenat”.

Francuz kaže da je psihološki stav u tenisu vrlo bitan, da je priprema individualna kao u boksu i dodaje:

“Važno je da pokažeš suparniku da si koncentrisan i da ga se ne plašiš. Pobedio sam Đokovića četiri puta od finala 2008. i mislim da sam naučio kako se to radi. Moram da budem agresivan i dam sve od sebe. Ukoliko ga savladam, mislim da mogu i do titule jer bih dobio na samopouzdanju”.

Đoković je dobio prvi i poslednji međusobni meč – u Melburnu 2008. i u Majamiju prošle godine. Između toga je Conga četiri puta slavio – Bangkok, Pariz, Masters i Marsej.

Podsetimo se finala iz 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve