Četvrtak, 21.01.2010.

03:29

Ana Ivanović ispala u drugom kolu

Srpska teniserka Ana Ivanović eliminisana je u drugom kolu Australijen opena, pošto je izgubila od Argentinke Žisele Dulko sa 6:7 (6-8), 7:5, 6:4.

Izvor: B92

Ana Ivanoviæ ispala u drugom kolu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

94 Komentari

Sortiraj po:

Vera

pre 14 godina

Neverovatno koliko ste glupi i surovi. Sta vi znate o profesionalnom bavljenju sportom, dok iz svojih izlizanih fotelja, uz cips i pivo, gledate ovaj ili onaj mec? Jeste, lose igra vec neko vreme, ali ne pricajte gluposti, niko nije slucajno dosao na mesto br. 1 u svetskom tenisu. Sta ste vi postigli u zivotu? Na kom ste vi mestu?

TAnja

pre 14 godina

MA Ana ce se vratiti....Verujem u nju....Sad je niko nevoli,a kad je dobijala svi ste voleli....Ana je carica!!!!!Vratice se ona u sam vrh.....Uvek je bila bolja od jelene ...NAPred anci!!

vlado

pre 14 godina

Nista strasno za igracicu prosjecnih mogucnosti ili ispod prosjecnih. Ona vise nikad nece biti u prvih 20 igracica i to je svima jasno. Samo oni nerealni mogu da kazu da hoce. Toliko ima boljih, kvalitetnijih igracica od nje da je glupo pricati o tome. Njen maximum je 3. kolo nekog jaceg turnira. Prvo sto je glomazna i spora, podbacivanje loptice prilikom servisa je u rangu amatera a preciznost i jacina udaraca su mnogo slabiji nego u periodu kad je bila broj 1 na svijetu. Kako i na koji nacin je bila broj 1 o tome necu ni da govorim... Mijenjaj profesiju curice!

sasa jokic

pre 14 godina

Na zalost izgleda godinama tromost nadvladava pokretljivost. Ne mozes da se bavis profesionalnim tenisom, a da ne znas da bacas lopticu, stvarno deluje smesno!

napred Ana

pre 14 godina

Uopste se ne slazem sa tim da Ana nije zasluzila pobedu u ovom mecu. Ana nije igrala bas najbolje, ali njena protivnica je igrala jos losije. Anin najveci problem je i dalje servis i mozda nesto slabije kretanje u odnosu na ono kada je bila u top formi.
Kada bi pogledali statistiku ovog meca videli bi puno cudnik podataka. Ana je u celom mecu osvojila 3 gema manje od protivnice, a na kraju imala 4 poena vise od nje. Imala je svega 2 greske vise i 2 vinera manje od svoje protivnice.
60 greski u jednom mechu deluje mnogo, ali uzmite u obzir da je to bio mech sa 250 odigranih poena.
U tih 60 greski ulazi i 11 duplih servis greski kao i nekoliko spornih poena koje su joj sudije oduzimale.
Dakle realno iz igre je imala oko 40 greski sto i nije mnogo za tako dug mec.
Pogledajte na primer danasnji mech izmedju Hasa i Tipsarevica. Oni su odigrali oko 300 poena dakle svega 50 poena vise od Ane i Dulko. Has je imao preko 70 greski, a Janko duplo manje. Janko imao 17 brejk lopti i iskoristio 6, a Has svega 8 i iskoristio 6. I pored takvih statistika Has je pobedio iako je Janko bio bolji veci deo meca.
Kod Ane je u ovom mecu bilo nekoliko problema.
Prvi i najveci je bio ocajan servis, zbog kojeg je protivnici dala cak 28 brejk lopti. Bez obzira na to Ana je uspela da spasi 20 brejk lopti sto samo govori o njenoj dobroj igri i stabilnosti u kljucnim trenutcima.
Medjutim tokom celog meca Ana je bila napeta i nervozna, a lose sudijske odluke su samo pojacavale tu nervozu. Sigurno da je osecala i veliki pritisak na ovom turniru, jer 5-6 meseci nije igrala, a ovaj turnir joj je bio prva veca prilika da se vrati tamo gde i pripada.
Sem tih problema sa servisom Aninoj igri nema sta da se zameri. Igra bolje od polovine igracica koje se trenutno nalaze u prvih 10.
Forhend joj je i dalje fantastican, ali ga sve manje koristi. Odlicni slajs udarci, odlicni volei na mrezi.
Pa najveci broj greski Ana pravi upravo iz zicer situacija, kada umesto vinera zakuca loptu u mrezu.
Sama cinjenica da dolazi do tih zicer situacija pokazuje da Ana u stvari dobro igra.
Od svi Aninih poraza u poslednjih godinu dana, na prste se mogu izbrojati mecevi u kojima je Ana stvarno bila nadigrana. 80% tih meceva je Ana sama gubila zbog nervoze i nesigurnosti, a ne zato sto su protivnice bile bolje.
Mislim da bi za Anu najbolje bilo da angazuje stalnog trenera, da neko vreme malo vise igra na manjim turnirima na kojima bi stekla neophodno samopouzdanje.
Ana je jednostavno takva teniserka da bez obzira na sve ove razocaravajuce rezultate, mozda vec na nekom od sledecih gren slemova - moze da dodje do titule.
Kad pogledam neke igracice koje su u top 10 kao sto su na primer: Voznjecki, Zvonareva, Azarenko najiskrenije njihova igra mi deluje smesno u odnosu na Aninu.
Ja i dalje verujem u ovu devojku jer ce se ona pre ili kasnije vratiti tamo gde pripada. Trenutno mi je stvarno zao, jer uz sve probleme koje ocigledno ima , vec duze vreme nema ni malo srece.
Pravi i verni Anini navijaci ce uvek biti uz nju i strpljivo cekati svojih 5 minuta. A to nadam se nece biti 5 minuta, vec bar 5 godina.

diego

pre 14 godina

Dobro nju nije pobijedila ali sam dosta njih nabrojio ne gledajuci statistiku...ali dobiala je venus viliams safinu sarapovu.kuznecovu..poenta te moje price je bila da se vidi da je ana igrala odlicno igrala polufinala i finala i ja vjerujem da ce se ona vratiti u sam vrh svjetskog tenisa

Djoksa

pre 14 godina

@diego...Od onih koje si ti nabrojao(Enen,Klajst.,sestre Wiliams)Ana ima samo 1 pobedu protiv Venus a od ostalih samo poraze.Anu pratim jos od kad je imala 17god,nosila protezu i kad je proganjao neki Italijancic.Nemoj drugima da prodajes dezinformacije!

Drogba Bg

pre 14 godina

@zagreb
Da li je moguce da stavljas u istu ravan nekoga ko ima GS i gomilu jakih turnira i nekoga ko nikada nije osvojio ni jedan turnir.Teniseri se dele u dve grupe ,one koji su osvojili GS i one koji nisu ,u tenisu je sve drugo nebitno.

Djalma

pre 14 godina

Gledam puno komentara.Ne citam sve.Mislim da nema ni potrebe.Dali Ana zasluzuje toliko komentara?Neznam?Jedno je sigurno: Ana uvek postize efekat i kada pobedjuje i kada gubi.Svojevrstni samoreklamer(ono sto je Ciro Blazevic u fudbalu).Neko rece da je plakala.Zna ona i kada treba zaplakati.Neko rece da namesta stalno haljinicu i to je dekoncettise.Ako i neka je dekoncetrise.Nije vazno sto ce izgubiti ali pamtice se njena haljinica i njene suze,jer ona je lepa i kada place.Sve ce uciniti Anci,samo daje u centru paznje,da se pise o njoj i da svi vide kako ona mlada,zbog tenisa strada.Ali neka,ona je mlada.Jadna Monika do dvadesete jedva sedam GS titula!
A,svi oni koji govore iisinu o njoj,lazu,"mucki udaraju i hoce da je oteraju iz ove zemlje,kao svojevremeo sto su oterali mnoge talente.
Ne dirajte mi punostradalnu Anu,ona daje sve od sebe.Ona je najbolja,ona je nas ponos.
Dugo ce se pricati i pisati o AO 2010 u SMI sirom sveta,kada je ona-Ana,"nesrecno i senzacionalno" porazena i time pokvarila sve nade i ocekivanja organizatora.Jer finale bez nje,nece biti finale...

Tennis Lover

pre 14 godina

Ana je apsolutno zasluzila da dobije ovaj mec. Igrala je solidno ali nije imala srece. Njena igra se vidno poboljsala i nema razloga da se tvrdi suprotno. Devojka ima 3 grand slam finala i jednu titulu tesko da neko moze da joj ospori kvalitet. Bice Ana ponovo u top 10 do kraja sezone, pitam se da li cete i tada pricati sve najgore o njoj.

diego

pre 14 godina

Je li moguce da jedan grand slam nema hawk eye sistem na svim terenima?i oni ovaj turnir nazivaju velikim!!ana je odlicno odigrala nije lako biti 3-4 gema u zaostatku i vratiti se gubila je 5 1 i stigla to sto nije mala stvar !sudija je bila toliko dobra da bih wta federaciji preporucio da joj ne daju da sude ni mec izmedju amatera jer ona ili je slijepa ili je navijala za dulko..a ta dulko je prosle godine pobijedila sarapovu na vimblodonu sto dovoljno govori da je dobra igracica, ana treba da mijenja trenera i to pod hitno jer je covjek ne umije nauciti da baca lopticu...treba da ima psihologa u njenom timu na kraju ja sam primijetio da je vecina publike bila uz anu sto dovoljni govori da je ona to zasluzila...ana je osvojila grand slam pobjedjivala sestre wiliams enan klajsters i onda smo je svi voljeli a sada kada gubi vecina pljuje po njoj da li smo mi narod koji ne zna da gubi ili ne zelimo da to priznamo sebi ani je najgore jer se spremala i puno ocekivala...i jedan savjet MIJENJAJ TRENERA POD HITNO!!!ja za nju navijam otkad je usla u wta tour nisam i necu prestati da navijam za nju jer znate lako je navijati za nekoga kada je prvi ali cim padne odmah se trazi neki drugi koji je najbilji djevojka ima 22 godine i ima jos dosta godina pred njom i ponovo ce ona osvajati masterse i grand slamove..mozete me kritikovati ali sve ovo je receno najozbiljnije i sa puno navijcke starsti citav mec sam gledao kao vejrovatno i vecina vas i vjerujte da posle kraja nisam mogao da pavam koliko sam bio nervozan nego sam citavo vrijeme do 8 sati bio na netu i gledao anine nekadasnje meceve

Peca

pre 14 godina

@Ana nije "prva nasa devojka koja je osvojila gren slem...". Prva nasa devojka koja je to ucinila je bila Monika Seles.
(T., 21. januar 2010 08:49)

A šta je sa Mimom Jaušovec, ona kao nije bila naša?

pratt

pre 14 godina

Videlo se na kraju meca da je Ani jako krivo sto je izgubila,da ima zelju da pobedjuje,da ima u sebi urodjen taj borbeni duh.To je dobro i to mi daje nadu da nece zavrsiti kao neke druge teniske lepotice,koje nisu to imale u sebi.Iako kako su stvari krenule nisam 100% siguran.Ana je definitivno krenula pogresnim putem i mora da menja svoj pristup i da jos unapredi svoju igru.Pre svega jednostavno MORA da angazuje jednog ozbiljnog trenera.Od toga sve pocinje.Mora,ako zeli da se opet vrati u sam vrh i da tamo ostane,da unese jos varijacija u svoju igru,da prosiri svoju igru,jer vec sve igracice znaju sta od nje da ocekuju.Da nekako povrati samopouzdanje i sigurnost u sebe i svoje udarce,za to joj je takodje neophodan dobar trener.I naravno da bi to sve bilo moguce puno ozbiljnog rada i zelje(a ne samo optimistickih izjava),bez toga nema nista.Decka treba da ima,ali njega u drugi plan,i ozbiljan rad.Ako to ne zeli,nemam nista protiv,nek joj tenis bude u drugom planu,to je njen zivot.Samo nek onda ne daje vise one pateticne,optimisticke izjave,kako je zadovoljna,kako sve ide nabolje,kako je napredovala,pa onda izgubi od prve malo teze protivnice.A da ove godine igre nesto mnogo bolje nego prosle i da joj je prijala duza pauza,to jednostavno nije istina,ko u to veruje taj se opasno zavarava

Srbija do Melburna

pre 14 godina

Ja dugo nisam videla da se neka teniserka ponasa tako kao Ana na terenu!.Histerija, nekakvo skakutanje,svadja sa sudijom,prepiranje,radovanje na protivnicku gresku,nekakvi tikovi sa gazenjem,dranje na svoju lozu!UZAS!
toga nema kod ostalih, ako ste gledali mec Henin-Dementieva..jeste bilo puno emocije i svega ostalog ali ovakvo ponasanje???!!!ne znam..

kobe bryant

pre 14 godina

Ma mozemo mi da pričamo sta hocemo, da je kritikujemo ili pohvaljujemo, ona je nasa pa nasa. I niko ne moze da je ne voli. Lepa je (preciznije najlepsa), mlada, uspesna (bez obzira ne trenutni rejting). A to sto mi od nje očekujemo da samo udara lopticu i nista drugo ne radi, isto nije normalno. Pa i ona je ljudsko biće koje ima pravo i da se zaljubi i da se iznervira i da ima slab dan pa i slabu sezonu. Pa i Justine Henin je imala krizu pre dve godine i zato je i napustila tenis. Tačno, ona je bila onda broj 1, ali to ne menja stvari. Svako zapadne u krizu, pre ili posle. I sharapova je kiksnula. Jedno samo zameram Ani. Puno priča pre nego počnu turniri. Sve u stilu: Super se osećam, volim ovaj turnir, forma mi je na nivou, osecam da mogu da stignem do trofeja i sl. To joj ne valja. Dok ona priča, druge ćute i igraju. Mozda bi trebalo da i ona radi isto. Da manje priča a vise igra.

zelena trava

pre 14 godina

Ja se najiskrenije pitam sta je ova devojka radila u vansezoni, kad je, navodno presrecna sto se takmici, odmah izgubila od povratnice-penzionerke i jedne objektivno sasvim prosecne igracice. Nije nikakva sramota izgubiti, izgubila je i Sharapova od jedne prosecne Marije Kirilenko koja je poznatija po lepoti i haljinicama nego po igri. Zasto Ana sada igra losije nego pre 3 godine, kad je bila deblja i sporija, ali je znala da servira i bila je gladnija igre i pobeda?

Anini navijaci

pre 14 godina

Ganjajuci Jelenu na listi Ana je imala cilj,biti bolja od nje.OsvajanjemRG i 1mesta pao joj je motiv.Mislimo da je ovde u pitanju Belg. sindrom.Kada biJelena osvojila 2GS,problemi sa servisom bili bi hirurski odstranjeni.Pomagaj Jelena,osvoji AO molimo te!

branko

pre 14 godina

Морам да похвалим низ изванредних коментара меча, Анине игре и понашања и мало шта новога се може рећи. Из онога што Ана прича па и како реагује на терену рекло би се да ХОЋЕ, да ЖЕЛИ успех, можда и превише. На жалост, из онога што показује у игри рекло би се да НЕ МОЖЕ, премда се види да јој тениског умећа не недостаје и да је проблем у глави а не у рукама и ногама, што не значи да је тиме проблем мањи, напротив.Сви знамо да је тешко кад се озбиљно разилазе човекове жеље и могућности. Премда нисам човек радикалних схватања, неки проблеми у животу се ипак разрешавају радикалним потезима. Мислим да је то случај са Аном. Не верујем да ће се ту ствари поставити на право место поступно, протеком времена, тако како она изјављује. Ана би морала, уз нечију искрену и стручну помоћ, да потпуно рашчисти са питањем приоритета у свом животу. Ако је то тенис, што ја уопште не сматрам обавезним, онда се вероватно треба нечега другог одрећи или бар то ставити у други план и посветити се тенису на озбиљнији начин. Тада би се разрешили и они бизарни проблеми са сервисом који проузрокују и све потоње патње на терену. Но, Ана има и сјану алтернативу тенису. Читам ових дана да је њена имењакиња Курњикова зарадила 100.000 долара а та Курњикова нема Анин тениски педигре а није ни атрактивнија. За мене је једна од сасвим озбиљних алтернатива да и Ана (као Клајстерс, Енан па и Шарапова, из различитих разлога) потпуно остави тенис на дуже време, најмање годину дана и за то време види шта ће даље. Са 23 или 24 године она је још увек млада за нови почетак. A ми, посматрачи, навијачи и сл. треба више да бринемо за своје нерве него за Ану и да чекамо. Кога? У овом часу изгледа да је реалније чекати Јовановску, Крунићеву, ...... него Ану. Волео бих да се преварим.

diego

pre 14 godina

bravo za komentare gospdina nikole i michaela pogotovo za prvi pasus vise puta sam na ovom ustom sajtu napisao da dok je ana bila najbolja onda su je oni voljeli ai hvalili se da su nejni fanovi najvjerni navijaci danas vecina tih istih nazovi fanova cast izuzecima pljuje po njoj pisuci svasta da joj je moda momci i sve drugo vaznije od tenisa..da li draga gospodo po vama jedna mlada lijepa djevojka treba da ima momka i da voli lijepo da se oblaci i voli modu..ona je sa svojih 21 godinu ostvarila vise nego neko za citav svoj zivot..pala je u formi pa sta?jedan ronaldnho kojise zezao sa protivnickim odbranam nije mogao nista jedno vrijeme ali se trudio i ponovo je u formi..federer je gubio dosta meceva pocetkom 2009 godien govorili su ljudi da treba da s epovuce a on osvoji 2 grand slama i jos dosta turnira i ponovo bude no1 jos ima takvih primjera ali da ne nabrajam dakle ana odlicno radi perfktno se brani treba li da podsjecam da je njen forhend po misljenjima strucnjaka i dalje jedan od najboljihjos malo rada malo veca doza samopouzdanja i ponovo ce mi slusati njeno ajde i gledati sliku ane sa peharom rg ili wimmblodona i za kraj dosta cemo puta vidjeti ovo
http://www.youtube.com/watch?v=cfkW_uv5-qc

Djoksa

pre 14 godina

Servis je Anin glavni problem,pa kao i kod Sarapove kad nema njega ona ne moze da gradi svoju igru.Jedina razlika izmedju njih dve je i losije Anino kretanje,koliko puta kasni na lopticu i odigra poluvolej sa osnovne linije,nedopustivo.Toliko...

Michael

pre 14 godina

Necu ni da citam sta ste sve pisali, ali vecina vas je u stilu, treba joj psiholog, slaba je. Modna pista ili tenis, odluci se! Kako vas nije sramota? Dok je bila No 1 bila je Vasa, a sada je pljujete! Je l' onda duzna nekome? Ni mi, a ni drzava joj nista nije pruzila, zato i da je 999. na WTA ne treba da je grize savest.

Definitivno igra bolje nego sto je igrala prosle godine, bolje podbacuje loptu, samim tim bolje servira, zna se da ume da napada, ali pokazala je da ume i defanzivno da igra. Pocetak sezone je, imala je oscilacije, ali samo neka ona nastavi sa poboljsanjem forme, a rezultati ce sami doci.

I ne mogu da ne kazem da je izgubila zbog sudija! U drugom setu kada je bilo 2:3 ona je servirala i imala gem loptu, odservirala as, a rekli su da je aut, zatim je izgubila taj gem. Takodje na kraju seta su joj jos jednu cistu loptu ukrali, i zatim je napravila dve duple i dva puta zakucala u mrezu..Da nije toga bilo, ona bi pobedila! Ali dobro, to je sport. Ali ipak sramota je da tako ocajne sudije, sude na tako velikim turnirima! Zalba ITFu i da se prvo onoj glavnoj oduzme licenca jer nista nije radila osim sto je pisala rezultat i izvrsila jednu korekciju koja je bila tako ocigledna!

Miloš Kosovac

pre 14 godina

Наша Лепа Ана има велику жељу да побеђује, зато необичајено за њу да се расправља са судиком. Види се да је тренирала, само што јој је велики терет током игре „оно што се са њом дешава ван терена“, како то лепо рече Виландер. Није јој помогло што је и Аустралијанци сматрају за својом снајом, зато су напунили гледалиште и свим срцем су навијали за њу. Када се повремено концетрише на тенис севну ударци или благи неухватљиви дроп-шротови, но у већем делу игре Ана није тенисерка већ манекенка, свесна да је сви гледају због њене лепоте, па уместо да се концентрише на лоптицу која ће долетети са друге стрен мреже она рукум потегне хањиницу, што ставља до знања да мисли на публику и тв-камера, а не на противницу. У таквим отсутним тренуцима који су нажалост врло чести, деси се да удари лоптицу тако да је просто намести противници да поентира, и то слабијој од себе. Јер Дулко, са својим знањем и способношћу никада неће стићи међу првих пет, за разлику од Ане која је била и прва, а и синоћ је показала да има жељу да опет стигне тамо. Неко од комнетатора спомену сузе, можда је плакала на крају меча, јер ја сам због својих суза морао да искључим телевизор при резултату 4:1 у трећем сету. Ако је Ана плакала то ће јој помоћи да увежбава да мисли на публику која од ње очекује да побеђује, а не само да се појављује на терену. Сасвим супротно од њене психо-социогије је стање свести Жастине Енан. За разику од Ане, Жастин је принуђена када изађе на терен да што брже почне да јури за лоптицом, да би публика имала због чега да јој се диви. И зато јуче победи Дементијеву која је у топ форми. Добро је што јој се Лепа Ана није нашла на путу.

Kosmopolit

pre 14 godina

Kad bih mogao, odmah bih uzeo australijsko državljanstvo. To je nešto normalno. Samo plemenska svest u tome vidi nešto strašno. Kad bi se moglo, uzeo bih mnoga državljanstva, jer sam čovek planete. Tvorac je stvorio čoveka, nije stvarao države i nacije.

nikola

pre 14 godina

Ja i dalje mislim da je Ana jedna divna,kulturna,zgodna i simpatična devojka.Predstavlja našu zemlju na najljepši mogući način i uvek kaže nešto lepo o nama.Samo što mislim da je njen najveći problem naivnost i nezrelost.Mora naučiti da ne može i jare i pare.Tj da ne idu skupa tenis i momci.Kako je krenula s Verdaskom sve je krenulo naopako.Sada je u vezi s onim australskim golfašem.Mora jednostavno da zna da pravi izbor jer se jednostavno ne može biti na više mesta.Kad to skonta neće biti problema i njen tenis će ići uzlaznom putanjom.Ja mislim da je karijera puno bitnija jer sportski uspesi su nešto što se dugo pamti dok su momci i ljubav samo prolazni!Pozdrav svima koji slično razmišljaju!

AC Milan

pre 14 godina

Ana je mnogo uradila u tenisu a tek ima 22 godine, siguran sam da ukoliko zaista zeli da vrati formu koja joj je donela RG i uporno i vredno radi nece biti problema .Sve je na njoj ,ne moze se nista preko noci ,retke su velike teniserke ( a Ana ima potencijal da to postane ) koje nisu jednu ili dve sezone u karijeri 'bacile' sto zbog povreda,sto zbog nekih bubica u glavi ili neceg treceg.Po meni , potrebno joj je jos meceva u rukama i nadam se da ce biti mnogo bolja kada dodje deo sezone na sljaci.Ana samo hrabro napred!

Građanin sveta

pre 14 godina

Sve dok na ovom sajtu glavnu reč budu vodili patriote i nacionalisti, Ana, please, nastavi da gubiš. Ako ne budeš više zarađivala kao nekada, ima ko da te rani: golferi zarađuju više od tenisera.

Radan

pre 14 godina

@Dermenziev&Co.
Počeli su mučki napadi. "Ovako se ne reprezentuje zemlja." Nije ni igrala za zemlju, pogotovo ne za takve navijače koji traže od selektora da je izbaci iz reprezentacije. Jedan za Anin poraz kaže - "To je neznanje." Nekad je znala da igra, sad više ne zna. Vi pišete gluposti. Ona je jednostavno godinu dana zanemarila tenis, i to se može kritikovati, ali reč neznanje je obična glupost i odbojnost prema ovoj devojci. I Šarapova je ispala zbog neznanja? Ana zaista ne igra dobro, ali se ne može reći za jednu teniserku koja je osvojila tri velika turnira (RG, IW, Montreal), igrala dva puta u finalu "grend slema", bila prva na listi, pobeđivala mnoge jake teniserke, da ne zna da igra tenis. To je zaista mučna izjava iz našeg karakazana. Uzeće australijsko državaljanstvo? Vi to znate. To je sračunato na kreiranje nove slike o Ani kao izdajniku "srbstva". Pored ovakvih patriota, možda bi kao Australijanka ponovo zaigrala kao nekad. Jelena Dokić je pobegla iz Srbije. Zašto? Nije jedina.

ttx

pre 14 godina

Posle prvog seta sam otisao da spavam, ubedjen da ce je Ana u narednom pregaziti. Njena igra je bila i dalje malo nestabilna ali se u bitnim momentima skoncentrisala i imala par fantasticnih poteza, koji su obecavali vracanje u formu... Ne znam sta se dalje desavalo, ali ne otpisujem Anu i dalje u ovoj sezoni...

Miko

pre 14 godina

Ana bice tesko ali radi i rezultati ce doci ponovo a sa njima ide i samopouzdanje.Kada krene bice sve lakse. Ne osvrci se mnogo na ove negativne komentare,sama znas kakvi smo. oni koji su se ikada imalo bavili nekim sportom znaju sta ste vas 5-6 napravili u tenisu.Ponasanje ti je uvjek za pohvalu. Drzi se.

dr. bronski

pre 14 godina

ani treba psiholog i jos bolji trening. ali prvenstveno psiholog, neverovatno je psihicki slaba.
lako padne i dodje stoka i nabije je 2 seta.

Milan

pre 14 godina

Meni se cini da su joj grudi malo narasle. Da nije to razlog za slabiji servis). Nisam nista rekao ruzno, zar ne ? Rece Ja neki dan da se bojim da ce drugo kolo biti kraj cim je uzivala u igri u prvom kolu. Rece Ja i popi gomilu kritika.

Borg

pre 14 godina

Sve ovo što se dešava oko Ane Ivanović, tenis, modne piste... u svemu podseća na Anu Kurnjikovu. I ona je bila lepotica kojoj je tenis bio prava zabava uz sva druga zadovoljstva koja život pruža i kojih se, naravno, ne treba odricati. Razlika je jedino nu tome što je Kurnjikova sve to lepo i elegantno nosila, nije bilo bombastih obećanja a bogami ni prevelike tuge posle izgubljenih mečeva. Ivanovićeva nas udavi srceparajućim obećanjima i njenim velikim planovima o povratku medju prvih 10 na WTA list. Mnogo priče, malo rada a to u vrhunskom sportu ne prolazi. Silazna linija je evidenta i ako ovu godinu završi medju prvih 50 biće sjajno.

Djape

pre 14 godina

Nista novo, i nista sto do sada nismo videli. Jednostavno, u njenoj igri u globalu fali mnogo elemenata da bi to bilo ono pravo. I cini mi se da je i uspeh od pre nekoliko meseci kada se vinula na No1 mesto bio samo splet srecnih okolnosti. Nikada ona nije imala bogzna kakvu igru. Dok ju je sluzio servis - islo je nekako. Nema strpljenje pri udarcima, ne zna da igra tenis ako ne siluje udarce, sto naravno dovodi do konstantnih gresaka. Ocigledano je da mnogo gresi u pripremama (ako ih uopste ima) jer se stalno vrti u krug sa nekom nebuloznom pricom, a pomaka nema. Osvrnuo bih se i na jedan tehnicki detalj, koji nema veze sa igrom: njeno manicno stezanje pesnice i uzvikivanje totalno neprirodnim glasom 'Ajde' pri svakoj trivijalnoj gresci protivnice ili nekim osrednjim udarcem zvuci vrlo vrlo nesportski i nefer, na momente i poprilicno iritirajuce. Sve ovo skupa gledajuci, ovde se radi o jednom usiljenom ponasanju, koje ne znam ko joj natura. Izgleda da devojka previse slusa sponzore ili ko zna koga, i da tu mesta nema ni za kakav dalji napredak. Potrebna je zesca promena ili preokret da bi stvari krenule nabolje. U poslednje vreme je sklona mnogim zabludama sto se tenisa tice, i to se uvek iznova ponavlja, i ponavlja.... Nisam siguran da ce vise ikad biti na onom starom mestu, u top 10 ili top 5 eliti. Nadam se da gresim i prihvaticu gresku u ovom svom misljenju ako je bude.

ana, volim te

pre 14 godina

ana realno nije ni u 50 najboljih igracica na svetu u ovom trenutku. neka radi sta hoce sa svojim zivotom, moze i da prestane da igra ako hoce, bice upamcena kao prva srpkinja koja je osvojila grand slam i bila no. 1 na wta listi. ali...uvek ce zaliti sto nije postigla ni blizu svog potencijala. voznijacki, radvanska i sve ostale mlade tenisreke napreduju iz turnira u turnir (bas kao i ana nekada), neke nove stizu a ana je sve gora i gora. ne moze bez treninga, a ona, siguran sam, ne trenira ni toliko da bi zadrzala trenutnu poziciju na wta listi. sta da se, radi, njen zivot, mozemo samo da bespotrebno rasipamo zivce i energiju gledajuci je i navijajuci za nju.

Sale

pre 14 godina

Ocekivao sam poraz. Jelena Dokic no 2.
Ili ce se prizvati pameti i ozbiljno poceti da radi ili u tenisu vise nema sta da trazi. Ocigledno je da ima problem sa kojim nije u stanju da se izbori ali i svi oni koji su oko nje u tome ne uspevaju, sto ce reci da podhitno treba da menja ljude u svom okruzenju (privatnom, profesionalnom). Ako njoj trenutna uloga i status odgovaraju, onda je to ok i njen izbor ali istovremeno nema vise sta da trazi u tenisu.
Manite price o lepoti, lepom vaspitanju i svemu ostalom, to niko ne spori, mi ovde pricamo o njenoj igri i zelimo joj promene na bolje.
PS: Nije me razocarala, ocekivao sam poraz.

Bradonja

pre 14 godina

Pa ja ne mogu da verujem, da li je stvarno toliko tesko baciti lopticu prilikom servisa.... Ona to ne ume, pa to bre kao kad Kimi Raikonen ne ume da skrene ulevo.
A i ovaj sto je napisao da njeno vreme tek dolazi, gde li on zivi....

Toma

pre 14 godina

@Sinjore
Taj servis je nekada bio odličan, vrhunski. Danas je prosečan. Zašto posle upornog rada ne bi opet bio natprosečan? A visina i snaga jesu prednost. Valjda ste videli da Ana još nije potpuno spremna, a Dulko je vrlo dobra i agresivna teniserka, koja trenutno ima svoje najbolje dane. Ana mora da odigra još desetak turnira da bi se posle olako proćerdane godine, kad nije ni igrala ni trenirala, vratila sebi. Zašto mnogi beže od glavnog podatka - ona ima 22 godine. U tim godinama Federer je tek počeo da uzima prve trofeje, pre toga je stajao prosečno.

misko petrovic

pre 14 godina

Ana vise nema igru ni za prvih pedeset!Ako ovako nastavi dozivece bedan kraj i svi ce je zaboraviti.Retko koja teniserka se izvlacila iz ovakvog sunovrata u karijeri tako da mislim da je ovo gotovo.Mozda bi bilo bolje da ode da se ne blamira vise

Dylan Dog

pre 14 godina

Bez želje da omalovažavam uspeh omalene Argentinke, koja je igrala veoma dobro, ipak je na kraju problematičan servis "izbacio" Anu iz daljeg takmičenja. Nije namera da se stalno ponavljam, ali nekonzistentan izbačaj, udaranje loptice ispod idealne tačke kontakta, simbolično savijanje nogu u kolenima pri servisu (u poslednjem servis-gemu veoma očigledno i glavni uzrok grešaka) u tako primetnoj meri su nedopustive tehničke greške u vrhunskom tenisu. Anu je servis toliko opterećivao da je često ostajala na istom mestu posle servisa koji delić sekunde duže nego što bi smela i dozvoljavala protivnici da je riternima izbacuje iz poena.
Igra u polju je danas bila korektna, začinjena vanserijskim potezima, koji su nas podsećali da je reč o bivšem broju jedan na WTA listi.
Ne sumnjam da je Ana pripreme odradila korektno. Jednostavno, mora sebe mentalno da "našpanuje" kao da počinje sve iz početka, kao da nikada nije bila br. 1 i sa svojih leđa skine breme prevelikih očekivanja javnosti, a u prvom redu i sopstvenih. Tek kada se tako bude "resetovala", shvatila da nema šta da izgubi, počeće da uživa u tenisu (njene izjave da joj je lepo na terenu su zavaravanje sebe same), a rezultati će doći kao logična posledica njenog nespornog kvaliteta.
Moram da pomenem i katastrofalno vođenje meča od sudije u stolici, koja je u nekoliko navrata ozbiljno uticala na dalji razvoj meča, praveći obostrano loše procene.
Još jedno razočaranje za Anu, ali idemo dalje. Sutra je novi dan.

Mašan, za Zetu u Kupu šampiona

pre 14 godina

"Moram da budem strpljiva. Potrebno je vreme...bla, bla,bla, bla, bla..." - i tako od turnira do turnira.
Kim Klajsters se povuče, porodi se, vrati se u martu - u septembru osvoji US Open. E, tako to rade PRAVI majstori ove igre.

Jovan

pre 14 godina

Novi turnir-stara priča. Nije se makla iz gliba u kome čami već godinu i po. Svaki turnir isti "folkor"-pompezne izjave o osvajanju sveta pre, i tupave, stereotipne izjave posle turnira. Tužno je gledati je kako joj je tenis odavno mrzak-a igra na silu i zbog love. Ne znam ni ovde što se toliko peni oko nje svaki put. Ljudi se prepucavaju, a ona je odavno ispodprosečna igračica-i po rezultatima i po igri. Da radi u nekoj firmi-otkaz bi dobila odavno. Ovako, gleda da makne koju kintu dok je neko još primećuje, jer je za par sezona više je niko neće ni spominjati.

igysa

pre 14 godina

iako sam velik Jelenin fan, uvek ovo ponavljam, volim i Anu, ne samo sto je nasa, nego sto i jeste veliki talenat. Mozda ne u taktickom smislu, gde je Jelena uvek bila bolja, nego sto zna da nanizi fnomenalne udarce, i zna da se bori (kao danas na 5:1 za protivnicu)..
Ali devojka je bila broj 1 na listi i ima osvojen GS sto je stvarno za respekt za svakog normalnog teniskog fana i onog ko nesto zna o sportu.
Ana me je i danas u mahove potsetila na onu staru i ponovo sam bio oduseljen nekim njenim potezima.. ali s ervis je stavrno upropastio njene sanse, i da je to npr. jedan prosecan servis Ana bi imala mnogo vece sanse i vise sammpouzdanja.. znaci Ana mora pod hitno da popravi servis, verovatno i kretanje, i ostalo bi onda sijalo punim sjajem !
Ova devojka je jos uvek mlada i nemojte je tek tako odbacivati, nije to fer prema devojci koja je osvojila prvi GS a Srbiju. moze ona jos puno toga da napravi u svojoj karijeri, i verujem da hoce !
samo napred !

dado

pre 14 godina

Ma nije Ana prva teniska liga i to treba prihvatiti, njene pozicije u vrhu WTA su samo plod nekih okolnosti koje su se poklopile u to vreme..Draga devojka, verovatno, fino vaspitana ali daleko je ona ona od samnpionskog karaktera,realno, puno bolje igracice od Ane su imale losiju karijeru, pogledajmo Dementijevu - spremna fizicki, ima udarce sjajne ali joj fali to "nesto" da bi izbila na sami vrh..e, verovatno nikad ni nece zbog toga "neceg", kod Ane je slicno, jedino sto je ona bila na vrhu pa se malo zanosimo...

micke

pre 14 godina

Gledao sam pre neko veče Anine mečeve sa RG 2008(protiv JJ i Safine) i noćas protiv Dulko. Razlika je kao nebo i zemlja, to su dve potpuno različite igračice i stavrno ne vidim kako Ana može da se vrati na taj nivo. Noćasnji meč je bio ispod proseka protivnik jedva prosečan Ana ga je lako izgubila. Izjavila je posle da joj treba vremana da se vrati. Ja ne vidim da Henan- ovoj i Clisters-ovoj trebalo puno vremena da se vrate. Pogledajte kako su prošle Chakvetadze i Vaidisova bile
su medju top deset a sada ih nigde nema. Bojim se da slična sudbina čeka i Anu. Realno gledano posle Indian
Wells_a Ana pada izmedju 40-tog i 50-tog mesta, a šta
će posle biti vidićemo.

Goran

pre 14 godina

Aninom propadanju nema kraja na zalost svih nas, pa verovatno i nje same.Ono sto bih joj ja preporucio je da od danas odvoji po deset minuta dnevno za gledanje meca Enan-Dementijeva i malo pokusa da shvati zasto je Enan tako velika sampionka.Druga preporuka je da joj servis postane vrlina kao Federeru, a ne mana koja je dovodi do sigurnih poraza.Ocigledno da je psihicki totalno rastrojena, a da li ce uspeti da se konsoliduje i postigne mirnocu i rutinu u igri tesko je reci.Protiv ovakvih kakve su Dulko.kirilenko,Kvitove,Hradecke,Lisicke pobede se postizu u dva laka seta, ako se setimo Ane kada je osvojila RG.

Jung

pre 14 godina

Teniserka koja napravi 35 vinera, ne mora da brine za svoju karijeru. Poraz je došao zbog 75 grešaka. Uništio ju je servis i to je sad njena najveća briga. Nekoliko sramnih sudijskih odluka verovatno su doprinele porazu. Ali, koliko je fenomenalnih poteza napravila, koliko strahovitih udaraca, to samo jedan čovek ovde pominje. Tih 75 grešaka posledica su jednogodišnjeg netreniranja i bavljenja drugim "poslovima". Ne mora da brine, ako bude odlučila da trenira kao nekada. Pisao sam posle Brizbejna da će Ana zaigrati kao nekad tek za nekoliko meseci, jer posle velike pauze i krize oporavak traje dugo. Slučaj Marije Šarapove. Priča o udaji i uzimanju australijskog državljanstva širi se ovde da bi se dokazalo kako Ana nije patriotkinja. Da sam na njenom mestu, odavno bih rekao zbogom većini srpskih navijača, ali ona to neće učiniti i igraće za reprezentaciju Srbije, već u februaru. Jelena Dokić igra za Australiju, ali za nju se navija! "Krv nije voda." Kakva glupost.

rooney

pre 14 godina

ne gledam anu skoro godinu dana sve cekam da saznam iz komentara kako je resila problem sa bacanjem loptice ne znam ko joj je savetovao da promeni stil bacanja loptice ali taj sto je to forsira ce joj unistiti karijeru

Kojot

pre 14 godina

idi ti na golf
nije ovo vise sport za tebe
mozda onaj tvoj i padne na tvoje suze
ja sigurno necu
(predrag, 21. januar 2010 04:29)
Majstore idi ti pa gledaj veceras tvoju Jecu. Ja sam uzivao iako je izgubila. Bar necu da slusam zapomaganje, svadju sa sudijama i kako je neko drugi kriv za poraz a ne ona. Ana je zakon, sve ostalo je sitnica.

Razocaran Srbin iz Beograda

pre 14 godina

Sta ste ocekivali...pobedu ili cak osvajanje AO? Sada nam je Sudija kriv... 1:4 u prvom i 1:5 u trecem setu zar vam to nista ne govori...ni ova Dulko nije igrala dobro ali ipak dovoljno za Anu. Selektori moraju ozbiljno da razmisljaju o zameni u Federejsen Kupu...tu su Jovanovska i talentovana Krunic, Ana ocito nema interesovanja za Tenis to je sada jasno. Sto je bilo bilo je...niko joj nemoze osporiti ono sto je postigla a to je zaista mnogo...nije mala stvar osvojiti GS i biti prvi na WTA listi ali svacije vreme prolazi a novi talenti stizu jos brze i sada je vreme da se misli na buducnost naseg Tenisa da se mnogo vise obrati paznje na gore navedene mlade i talentovane Teniserke kojima treba i mora da se ukaze prilika bez razlike na renome iskusnijih i svakako boljih Teniserki ali koje ne postizu ocekivane rezultate iz bilo kojih razloga. Vodjstvo Reprezentacije mora biti hrabro pa cak i po cenu slabijih rezultata,bez takmicenja nema ni rezultata ali svakako buducnost Tenisa bice zagarantovana.

Percik

pre 14 godina

Iskreno mi je žao zbog Ane, berm ju je ljepše gledati na terenu od ostalih, ali ženski tenis je blago rečeno katastrofa.

Sve se one trude da se razumijemo, ali koja je to razina kvalitete kad se ove Belgijke vrate nakon dvije godine i metu sve pred sobom, sestre Williams kad im se igra su nepobjedive... s druge strane da FedEx, Rafa, Nole ili Murray mjesec dana ne treniraju izgubili bi praktično cijelu godinu. Evo klasičan primjer Ančić je bio broj 7. na svijetu, čovjek se razbolio, dobio mononukleozu, pa ozljedio rame nije igrao dvije godine, trebat ćemu barem tri da se vrati gdje je nekad bio, ako ikad uspije, a Clijsters ušeće u vrh ženskog tenisa nakon poroda i dvije tri godine pauze...Nemam ništa protiv da tenisačice zarađuju koliko i tenisači, ali onda neka igraju na tri dobivena seta na GS. Najduži mogući put za tenisačicu na GS je svaki meč u tri seta, a to je najkraći mogući za tenisača. Da imate direktora firme koji radi 8 sati i jednog koji radi 4 sata koga biste više platili, pa da vidimo onda kako djevojke igraju.

Vetroslav

pre 14 godina

Tužno je bilo gledati kako Ana ne može ni minimalno da se koncentriše i pregazi Dulko... Bilo je par svetlih momenata koji su pokazali da bi to moglo da se desi, ali jednostavno nema želju da pobedi... Napred Ana, uživaj u životu i igraj radi zabave - jednom prva, uvek prva.

Poseban pozdrav svima koji misle da je novac ultimativni motiv - vidite kako tužno izgleda kad neko nije motivisan.

Boki

pre 14 godina

@Vera

Varas se, Mala Mo je bila prva koja je osvojila GS!!!

A ostli komentari tipa manekenka, golfer i sl su toliko glupi, da sam ja jos gluplji sto ih komentarisem....

Dr No

pre 14 godina

Veoma zalosno. Mogu misliti koliko ovo psihicki deluje na Anu, devojka sigurno vredno trenira svaki dan- a nema napretaka. Nadam se da ce smoci snage da se istrgne iz svega ovoga, medjutim cisto sumnjam. Steta, toliki kapacitet, toliki talenat.

Srpkinja

pre 14 godina

Ana,nisi ti vise za tenis ali ozb!Mnogo gresis nisi sigurna kao pre i nikada neces visi biti ni u top 10 a kamoli top 5!Iskreno tvoje suze kad si izgubila me nisu kupile,cak si me jos vise razocarala!

KING KONG

pre 14 godina

Već vidim komentar sa njenog sajta: "Tinejdžerka je dobro započela meč i osvojila prvi set, ali ... je mnogo naučila iz ovog poraza, po sopstvenim rečima".

navijacica

pre 14 godina

Uvek sam na strani nasih sportista,u porazu i pobedi...ali OVO??!Ovo je zbogom Ane Ivanovic!Trudice se ona jos,davace izjave tipa:"... moram ostati optimista"i ostale gluposti,ali od pravog tenisa nece biti nista..Zao mi je...

Goran

pre 14 godina

Pa ovo je zaista vec gotovo smijesno. Psihicki najnestabilnija igracica. Nikad nisam vidio igraca tenisa ,ni na juniorskom nivou, koji ne moze nauciti da baci loptu pri serviranju. Definitivan kraj Ane kao vrhunske igracice.

mm

pre 14 godina

iskreno voleo bih da ne bude tako, ali Ana se nikada nece vratiti u prvih pet, na zalost....ne moze se igrati tenis, biti maneken, biti po tabloidima sa deckom itd, mada ona nije kriva za to, ali daje povoda za tako nesto, umesto da trenira i radi naporno....nije 100% usredsredjena na tenis.....suvise luta....no dobro moze se lepo zaraditi i od 20 mesta u tenisu.....unapred znam vec njenu izjavu vec....nije imala emocija i samopouzdanja, falila joj zelja za pobedom....u stvari iza toga se krije da nije dobro pripremljena tehnicki....a to se postize mrkotrpnim radom.....

Mr_Gospodin_Signore

pre 14 godina

Gleda li iko od vas zenski tenis? Ali stvarno. Odgleda li neko nekad mec tipa Sabine Lisicki vs Julia Georges? Kad pocnete da pratite tenis, onda se javite da komentarisete. ja ostajem pri svom. Masa i visina, a veoma prosjecan servis, ce ciniti da samo nazaduje. Mogao bih razumjeti da je izgubila od Lusi Hradecke, ali od igracice tipa Dulgo, ne. Ocigledan je nedostatak kvaliteta.

Dermenziev

pre 14 godina

Bezecih iznenadjenja,ocekivano i zasluzeno.Govorio sam i ponavljam:Anu vec davno ne interesuje tenis,to joj je samo hobi uz slikanje i davanje izjava.Vec se slikala,sada ce biti malo nervozna dok se ne zavrsi AO,a vec sledeceg dana,kao i uvek po ispadanju,pompezno ce izjaviti kako je sledeci turnir njen,kako voli da se nadigrava sa Zestin Enen.
Godine prolaz,mnogo toga elementarnog Ana nije prosla,a i savladala(jedina teniserka koja jos nezna zabac lopte pri servisu-gde li su sada oni koji su tvrdili da je to specijalni zabac,za specijalni udarac?!) i bojim se da je sada sve vec kasno.
Po pravilu podjednako navijam za sve nase tenisere kada brane nase boje i cast svoje zemlje.
Ana ovako se ne reprezentuje zemlja!
Ovo bi trebalo da bude ozbiljni signal i selektoru Vranjesu da potrazi blagovremeno zamenu za Anu(Jovanovska,Krunic...)koje ce se castnije boriti.
Mislim da od Aninog tenisa,konacno nema vise ni A,ni T.

Tomas

pre 14 godina

Ana je i previse ucinila za Srbiju (a i dalje cini) i za sve to smo joj veciti duznici. I srecnici smo veliki sto je bas mi imamo. Sto god bude dalje cinila, bice sigurno samo dobro za Srbiju, jer ona je odavno SLAVNA, LEPA, LEPO VASPITANA, i uopste DOBRA DEVOJKA. U SVAKOM POGLEDU JE - POZITIVNA LICNOST.

To, sto neko vreme ne ostvaruje zeljene sportske rezultate, verovatno je posledica mladalacke zelje da da ne propusta mnogo ni od onoga "sto joj zivot pruza". Ali, reklo bi se da je i TO PITANJE resila, te da je opet pocela da se vise posvecuje tenisu. No, bice joj mozda potrebno malo vise vremena da postigne zeljeni cilj.

Najvaznije je da Ana sve vise pokusava da se vrati u vrh, a zna se da su "Grci pokusavanjem osvojili Troju".

JV

pre 14 godina

'What happens is that, you know, I start well and I play good, and then, you know, because I have no expectation, I just go out there to enjoy.'

Sama sebe pobedjuje

pre 14 godina

Dok ne povrati nekadasnji servis, Ana nema sanse da se vrati u vrh. Kada se servis popravi, doci ce samopouzdanje, a sa tim i opustenija i konzistentija igra. Vidi se da bi sa iole stabilnijom igrom pocistila Dulko, koja je vrlo dobra teniserka. Objektivno, ima jos nade za nju.

Ja

pre 14 godina

Toliko o velikom povratku u svetski vrh. Imala si svojih par nedelja slave posle Rolan Garosa 2008, a sad reket o klin i pravac na modne revije. Sto je sasvim OK, gde pise da Ana ili bilo koji nas sportista mora da bude dezurni usrecitelj narodnih masa?

Zeljko Cle

pre 14 godina

Razocarani smo Aniniom igrom, posebno kad se setimo vremena kad je igrala u polufinalima i finalima.
To je sad neka druga Ana. Ali cujem od ovih stranih komentatora da kad se uda za Australijanca, da ce da uzme drzavljanstvo Australije.
Njen zivot, njena igra. A nama ostaje izbor da je podrzavamo ili ne.

Vera

pre 14 godina

ana je prva nasa devojka koja je osvojila neki grand slem i prva koja se popela na tron najaboljih teniserki sveta. malo li je? da, malo je da bi bila najbolja za srbiju, ali bila je tada bar najbolja na svetu. njena lepota, vaspitanje i harizma i danas je i pored poraza cine je jednom od najpopularnijih sportiskiinja sveta. ona je ljubimica publike gde god da ode. njeno vreme tek dolazi!

Kokuz

pre 14 godina

Mozda je ovako i bolje, da se totalno ne izblamira u narednoj rundi. Ana nece izaci iz krize bez neke zestoke promjene. Samo potpuno novi glas joj moze pomoci. Ja, kao teniski dumster, nisam vidio ama bas nikakav pomak jos od AO prosle godine. Sve je ostalo isto... nesiguran servis, slaba koordinacija, lak gubitak fokusa i, ono najvaznije, poptuno odsustvo samopouzdanja. Drago bi mi bilo da grijesim, ali se dno ponora u koji Ana pada jos ne nazire. Ah da, zaboravio sam... da je meni da ovako padam u ponor!

anin verni fan

pre 14 godina

Dobro se sećam...ustajem jednog ponedeljka veoma ranao odlazim na sajt WTA i čekam taj trenutak kada ću konačno ugledati novu wta listu...najveći trenutak u srpskom tenisu!!!

1.Ana Ivanović
2.Jelena Janković

...sada žalim što nisam više uživao u tom trenutku!!!

Zoki

pre 14 godina

Ja jednostavno ne mogu da vjerujem... Zar je moguce da na jednom GS-u sudi zena poput ove sto je sudila. Mogu da shavtim one 3 loptice sto nisu odmah pored njene stolice da ne ispravi ali tri loptice koje su brisale liniju i koje su joj bile ispred nosa to je neshvatljivo... I to loptice koje su dosta toga odlucivale posebno ona poslednja gdje je trebala Ana da dobije brejk loptu. I kako je mogla da dobije mec protiv svega ovoga... Tesko tj skoro nikako ali je ipak nekako uspjela da se vrati ali je pored ove zene servis dokrajcio. Ako iko ima oci ovoj bi zabranili da se bavi ovim poslom,I sto je najjace kad je Anu dotukla do kraja lopticu od Zizele Dulko koja je pala na sred linije ispravlja i kaze da je aut... Uzas blago receno... Ja sam toliko razocaran da ne mogu ni da opisem sve to. A tek sad kad navale obozavaoci JJ a mrzitelji Ane pa to je nesto. Kako uopste normalan covjek moze da mrzi jednu nasu teniserku a drugu da voli. To nikako da shvatim. Znam da je neki poremecaj ali kakav to samo Bog zna...

Borbena

pre 14 godina

Realno, Dulko je bila bolja, i svaka cast devojci odlicno se kretala na terenu, i mislim da je na taj nacin i dobila protivnicu, posto je uvek nekako bila na korak ispred.

Ana je osim silovitih udaraca, premalo koristila taktiku promene ritma u poenu, sto je opet, kao prednost iskoristila Dulko kod nekih odlucujucih poena.

Steta za Anu, lako je mogao rezultat da bude i drugaciji. Kod svake mogucnosti za preokret u trecem setu, negde joj je nedostajala koncentracija u kljucnim trencima, narocito prilikom poslednjeg gema, iako su tada najvise sevali njeni siloviti udarci, gde se na momente mogla prepoznati njena igra koja ju je krasila pretprosle sezone.

Srecno na sledecem nekom turniru nasoj velikoj, srpskoj teniserki!

anin verni fan

pre 14 godina

Dobro se sećam...ustajem jednog ponedeljka veoma ranao odlazim na sajt WTA i čekam taj trenutak kada ću konačno ugledati novu wta listu...najveći trenutak u srpskom tenisu!!!

1.Ana Ivanović
2.Jelena Janković

...sada žalim što nisam više uživao u tom trenutku!!!

Ja

pre 14 godina

Toliko o velikom povratku u svetski vrh. Imala si svojih par nedelja slave posle Rolan Garosa 2008, a sad reket o klin i pravac na modne revije. Sto je sasvim OK, gde pise da Ana ili bilo koji nas sportista mora da bude dezurni usrecitelj narodnih masa?

Borbena

pre 14 godina

Realno, Dulko je bila bolja, i svaka cast devojci odlicno se kretala na terenu, i mislim da je na taj nacin i dobila protivnicu, posto je uvek nekako bila na korak ispred.

Ana je osim silovitih udaraca, premalo koristila taktiku promene ritma u poenu, sto je opet, kao prednost iskoristila Dulko kod nekih odlucujucih poena.

Steta za Anu, lako je mogao rezultat da bude i drugaciji. Kod svake mogucnosti za preokret u trecem setu, negde joj je nedostajala koncentracija u kljucnim trencima, narocito prilikom poslednjeg gema, iako su tada najvise sevali njeni siloviti udarci, gde se na momente mogla prepoznati njena igra koja ju je krasila pretprosle sezone.

Srecno na sledecem nekom turniru nasoj velikoj, srpskoj teniserki!

Kokuz

pre 14 godina

Mozda je ovako i bolje, da se totalno ne izblamira u narednoj rundi. Ana nece izaci iz krize bez neke zestoke promjene. Samo potpuno novi glas joj moze pomoci. Ja, kao teniski dumster, nisam vidio ama bas nikakav pomak jos od AO prosle godine. Sve je ostalo isto... nesiguran servis, slaba koordinacija, lak gubitak fokusa i, ono najvaznije, poptuno odsustvo samopouzdanja. Drago bi mi bilo da grijesim, ali se dno ponora u koji Ana pada jos ne nazire. Ah da, zaboravio sam... da je meni da ovako padam u ponor!

Vera

pre 14 godina

ana je prva nasa devojka koja je osvojila neki grand slem i prva koja se popela na tron najaboljih teniserki sveta. malo li je? da, malo je da bi bila najbolja za srbiju, ali bila je tada bar najbolja na svetu. njena lepota, vaspitanje i harizma i danas je i pored poraza cine je jednom od najpopularnijih sportiskiinja sveta. ona je ljubimica publike gde god da ode. njeno vreme tek dolazi!

Mašan, za Zetu u Kupu šampiona

pre 14 godina

"Moram da budem strpljiva. Potrebno je vreme...bla, bla,bla, bla, bla..." - i tako od turnira do turnira.
Kim Klajsters se povuče, porodi se, vrati se u martu - u septembru osvoji US Open. E, tako to rade PRAVI majstori ove igre.

mm

pre 14 godina

iskreno voleo bih da ne bude tako, ali Ana se nikada nece vratiti u prvih pet, na zalost....ne moze se igrati tenis, biti maneken, biti po tabloidima sa deckom itd, mada ona nije kriva za to, ali daje povoda za tako nesto, umesto da trenira i radi naporno....nije 100% usredsredjena na tenis.....suvise luta....no dobro moze se lepo zaraditi i od 20 mesta u tenisu.....unapred znam vec njenu izjavu vec....nije imala emocija i samopouzdanja, falila joj zelja za pobedom....u stvari iza toga se krije da nije dobro pripremljena tehnicki....a to se postize mrkotrpnim radom.....

Sama sebe pobedjuje

pre 14 godina

Dok ne povrati nekadasnji servis, Ana nema sanse da se vrati u vrh. Kada se servis popravi, doci ce samopouzdanje, a sa tim i opustenija i konzistentija igra. Vidi se da bi sa iole stabilnijom igrom pocistila Dulko, koja je vrlo dobra teniserka. Objektivno, ima jos nade za nju.

Zoki

pre 14 godina

Ja jednostavno ne mogu da vjerujem... Zar je moguce da na jednom GS-u sudi zena poput ove sto je sudila. Mogu da shavtim one 3 loptice sto nisu odmah pored njene stolice da ne ispravi ali tri loptice koje su brisale liniju i koje su joj bile ispred nosa to je neshvatljivo... I to loptice koje su dosta toga odlucivale posebno ona poslednja gdje je trebala Ana da dobije brejk loptu. I kako je mogla da dobije mec protiv svega ovoga... Tesko tj skoro nikako ali je ipak nekako uspjela da se vrati ali je pored ove zene servis dokrajcio. Ako iko ima oci ovoj bi zabranili da se bavi ovim poslom,I sto je najjace kad je Anu dotukla do kraja lopticu od Zizele Dulko koja je pala na sred linije ispravlja i kaze da je aut... Uzas blago receno... Ja sam toliko razocaran da ne mogu ni da opisem sve to. A tek sad kad navale obozavaoci JJ a mrzitelji Ane pa to je nesto. Kako uopste normalan covjek moze da mrzi jednu nasu teniserku a drugu da voli. To nikako da shvatim. Znam da je neki poremecaj ali kakav to samo Bog zna...

Tomas

pre 14 godina

Ana je i previse ucinila za Srbiju (a i dalje cini) i za sve to smo joj veciti duznici. I srecnici smo veliki sto je bas mi imamo. Sto god bude dalje cinila, bice sigurno samo dobro za Srbiju, jer ona je odavno SLAVNA, LEPA, LEPO VASPITANA, i uopste DOBRA DEVOJKA. U SVAKOM POGLEDU JE - POZITIVNA LICNOST.

To, sto neko vreme ne ostvaruje zeljene sportske rezultate, verovatno je posledica mladalacke zelje da da ne propusta mnogo ni od onoga "sto joj zivot pruza". Ali, reklo bi se da je i TO PITANJE resila, te da je opet pocela da se vise posvecuje tenisu. No, bice joj mozda potrebno malo vise vremena da postigne zeljeni cilj.

Najvaznije je da Ana sve vise pokusava da se vrati u vrh, a zna se da su "Grci pokusavanjem osvojili Troju".

Dermenziev

pre 14 godina

Bezecih iznenadjenja,ocekivano i zasluzeno.Govorio sam i ponavljam:Anu vec davno ne interesuje tenis,to joj je samo hobi uz slikanje i davanje izjava.Vec se slikala,sada ce biti malo nervozna dok se ne zavrsi AO,a vec sledeceg dana,kao i uvek po ispadanju,pompezno ce izjaviti kako je sledeci turnir njen,kako voli da se nadigrava sa Zestin Enen.
Godine prolaz,mnogo toga elementarnog Ana nije prosla,a i savladala(jedina teniserka koja jos nezna zabac lopte pri servisu-gde li su sada oni koji su tvrdili da je to specijalni zabac,za specijalni udarac?!) i bojim se da je sada sve vec kasno.
Po pravilu podjednako navijam za sve nase tenisere kada brane nase boje i cast svoje zemlje.
Ana ovako se ne reprezentuje zemlja!
Ovo bi trebalo da bude ozbiljni signal i selektoru Vranjesu da potrazi blagovremeno zamenu za Anu(Jovanovska,Krunic...)koje ce se castnije boriti.
Mislim da od Aninog tenisa,konacno nema vise ni A,ni T.

Mr_Gospodin_Signore

pre 14 godina

Gleda li iko od vas zenski tenis? Ali stvarno. Odgleda li neko nekad mec tipa Sabine Lisicki vs Julia Georges? Kad pocnete da pratite tenis, onda se javite da komentarisete. ja ostajem pri svom. Masa i visina, a veoma prosjecan servis, ce ciniti da samo nazaduje. Mogao bih razumjeti da je izgubila od Lusi Hradecke, ali od igracice tipa Dulgo, ne. Ocigledan je nedostatak kvaliteta.

Radan

pre 14 godina

@Dermenziev&Co.
Počeli su mučki napadi. "Ovako se ne reprezentuje zemlja." Nije ni igrala za zemlju, pogotovo ne za takve navijače koji traže od selektora da je izbaci iz reprezentacije. Jedan za Anin poraz kaže - "To je neznanje." Nekad je znala da igra, sad više ne zna. Vi pišete gluposti. Ona je jednostavno godinu dana zanemarila tenis, i to se može kritikovati, ali reč neznanje je obična glupost i odbojnost prema ovoj devojci. I Šarapova je ispala zbog neznanja? Ana zaista ne igra dobro, ali se ne može reći za jednu teniserku koja je osvojila tri velika turnira (RG, IW, Montreal), igrala dva puta u finalu "grend slema", bila prva na listi, pobeđivala mnoge jake teniserke, da ne zna da igra tenis. To je zaista mučna izjava iz našeg karakazana. Uzeće australijsko državaljanstvo? Vi to znate. To je sračunato na kreiranje nove slike o Ani kao izdajniku "srbstva". Pored ovakvih patriota, možda bi kao Australijanka ponovo zaigrala kao nekad. Jelena Dokić je pobegla iz Srbije. Zašto? Nije jedina.

igysa

pre 14 godina

iako sam velik Jelenin fan, uvek ovo ponavljam, volim i Anu, ne samo sto je nasa, nego sto i jeste veliki talenat. Mozda ne u taktickom smislu, gde je Jelena uvek bila bolja, nego sto zna da nanizi fnomenalne udarce, i zna da se bori (kao danas na 5:1 za protivnicu)..
Ali devojka je bila broj 1 na listi i ima osvojen GS sto je stvarno za respekt za svakog normalnog teniskog fana i onog ko nesto zna o sportu.
Ana me je i danas u mahove potsetila na onu staru i ponovo sam bio oduseljen nekim njenim potezima.. ali s ervis je stavrno upropastio njene sanse, i da je to npr. jedan prosecan servis Ana bi imala mnogo vece sanse i vise sammpouzdanja.. znaci Ana mora pod hitno da popravi servis, verovatno i kretanje, i ostalo bi onda sijalo punim sjajem !
Ova devojka je jos uvek mlada i nemojte je tek tako odbacivati, nije to fer prema devojci koja je osvojila prvi GS a Srbiju. moze ona jos puno toga da napravi u svojoj karijeri, i verujem da hoce !
samo napred !

Zeljko Cle

pre 14 godina

Razocarani smo Aniniom igrom, posebno kad se setimo vremena kad je igrala u polufinalima i finalima.
To je sad neka druga Ana. Ali cujem od ovih stranih komentatora da kad se uda za Australijanca, da ce da uzme drzavljanstvo Australije.
Njen zivot, njena igra. A nama ostaje izbor da je podrzavamo ili ne.

Dylan Dog

pre 14 godina

Bez želje da omalovažavam uspeh omalene Argentinke, koja je igrala veoma dobro, ipak je na kraju problematičan servis "izbacio" Anu iz daljeg takmičenja. Nije namera da se stalno ponavljam, ali nekonzistentan izbačaj, udaranje loptice ispod idealne tačke kontakta, simbolično savijanje nogu u kolenima pri servisu (u poslednjem servis-gemu veoma očigledno i glavni uzrok grešaka) u tako primetnoj meri su nedopustive tehničke greške u vrhunskom tenisu. Anu je servis toliko opterećivao da je često ostajala na istom mestu posle servisa koji delić sekunde duže nego što bi smela i dozvoljavala protivnici da je riternima izbacuje iz poena.
Igra u polju je danas bila korektna, začinjena vanserijskim potezima, koji su nas podsećali da je reč o bivšem broju jedan na WTA listi.
Ne sumnjam da je Ana pripreme odradila korektno. Jednostavno, mora sebe mentalno da "našpanuje" kao da počinje sve iz početka, kao da nikada nije bila br. 1 i sa svojih leđa skine breme prevelikih očekivanja javnosti, a u prvom redu i sopstvenih. Tek kada se tako bude "resetovala", shvatila da nema šta da izgubi, počeće da uživa u tenisu (njene izjave da joj je lepo na terenu su zavaravanje sebe same), a rezultati će doći kao logična posledica njenog nespornog kvaliteta.
Moram da pomenem i katastrofalno vođenje meča od sudije u stolici, koja je u nekoliko navrata ozbiljno uticala na dalji razvoj meča, praveći obostrano loše procene.
Još jedno razočaranje za Anu, ali idemo dalje. Sutra je novi dan.

Percik

pre 14 godina

Iskreno mi je žao zbog Ane, berm ju je ljepše gledati na terenu od ostalih, ali ženski tenis je blago rečeno katastrofa.

Sve se one trude da se razumijemo, ali koja je to razina kvalitete kad se ove Belgijke vrate nakon dvije godine i metu sve pred sobom, sestre Williams kad im se igra su nepobjedive... s druge strane da FedEx, Rafa, Nole ili Murray mjesec dana ne treniraju izgubili bi praktično cijelu godinu. Evo klasičan primjer Ančić je bio broj 7. na svijetu, čovjek se razbolio, dobio mononukleozu, pa ozljedio rame nije igrao dvije godine, trebat ćemu barem tri da se vrati gdje je nekad bio, ako ikad uspije, a Clijsters ušeće u vrh ženskog tenisa nakon poroda i dvije tri godine pauze...Nemam ništa protiv da tenisačice zarađuju koliko i tenisači, ali onda neka igraju na tri dobivena seta na GS. Najduži mogući put za tenisačicu na GS je svaki meč u tri seta, a to je najkraći mogući za tenisača. Da imate direktora firme koji radi 8 sati i jednog koji radi 4 sata koga biste više platili, pa da vidimo onda kako djevojke igraju.

JV

pre 14 godina

'What happens is that, you know, I start well and I play good, and then, you know, because I have no expectation, I just go out there to enjoy.'

Bradonja

pre 14 godina

Pa ja ne mogu da verujem, da li je stvarno toliko tesko baciti lopticu prilikom servisa.... Ona to ne ume, pa to bre kao kad Kimi Raikonen ne ume da skrene ulevo.
A i ovaj sto je napisao da njeno vreme tek dolazi, gde li on zivi....

Boki

pre 14 godina

@Vera

Varas se, Mala Mo je bila prva koja je osvojila GS!!!

A ostli komentari tipa manekenka, golfer i sl su toliko glupi, da sam ja jos gluplji sto ih komentarisem....

misko petrovic

pre 14 godina

Ana vise nema igru ni za prvih pedeset!Ako ovako nastavi dozivece bedan kraj i svi ce je zaboraviti.Retko koja teniserka se izvlacila iz ovakvog sunovrata u karijeri tako da mislim da je ovo gotovo.Mozda bi bilo bolje da ode da se ne blamira vise

ana, volim te

pre 14 godina

ana realno nije ni u 50 najboljih igracica na svetu u ovom trenutku. neka radi sta hoce sa svojim zivotom, moze i da prestane da igra ako hoce, bice upamcena kao prva srpkinja koja je osvojila grand slam i bila no. 1 na wta listi. ali...uvek ce zaliti sto nije postigla ni blizu svog potencijala. voznijacki, radvanska i sve ostale mlade tenisreke napreduju iz turnira u turnir (bas kao i ana nekada), neke nove stizu a ana je sve gora i gora. ne moze bez treninga, a ona, siguran sam, ne trenira ni toliko da bi zadrzala trenutnu poziciju na wta listi. sta da se, radi, njen zivot, mozemo samo da bespotrebno rasipamo zivce i energiju gledajuci je i navijajuci za nju.

dado

pre 14 godina

Ma nije Ana prva teniska liga i to treba prihvatiti, njene pozicije u vrhu WTA su samo plod nekih okolnosti koje su se poklopile u to vreme..Draga devojka, verovatno, fino vaspitana ali daleko je ona ona od samnpionskog karaktera,realno, puno bolje igracice od Ane su imale losiju karijeru, pogledajmo Dementijevu - spremna fizicki, ima udarce sjajne ali joj fali to "nesto" da bi izbila na sami vrh..e, verovatno nikad ni nece zbog toga "neceg", kod Ane je slicno, jedino sto je ona bila na vrhu pa se malo zanosimo...

navijacica

pre 14 godina

Uvek sam na strani nasih sportista,u porazu i pobedi...ali OVO??!Ovo je zbogom Ane Ivanovic!Trudice se ona jos,davace izjave tipa:"... moram ostati optimista"i ostale gluposti,ali od pravog tenisa nece biti nista..Zao mi je...

micke

pre 14 godina

Gledao sam pre neko veče Anine mečeve sa RG 2008(protiv JJ i Safine) i noćas protiv Dulko. Razlika je kao nebo i zemlja, to su dve potpuno različite igračice i stavrno ne vidim kako Ana može da se vrati na taj nivo. Noćasnji meč je bio ispod proseka protivnik jedva prosečan Ana ga je lako izgubila. Izjavila je posle da joj treba vremana da se vrati. Ja ne vidim da Henan- ovoj i Clisters-ovoj trebalo puno vremena da se vrate. Pogledajte kako su prošle Chakvetadze i Vaidisova bile
su medju top deset a sada ih nigde nema. Bojim se da slična sudbina čeka i Anu. Realno gledano posle Indian
Wells_a Ana pada izmedju 40-tog i 50-tog mesta, a šta
će posle biti vidićemo.

Jung

pre 14 godina

Teniserka koja napravi 35 vinera, ne mora da brine za svoju karijeru. Poraz je došao zbog 75 grešaka. Uništio ju je servis i to je sad njena najveća briga. Nekoliko sramnih sudijskih odluka verovatno su doprinele porazu. Ali, koliko je fenomenalnih poteza napravila, koliko strahovitih udaraca, to samo jedan čovek ovde pominje. Tih 75 grešaka posledica su jednogodišnjeg netreniranja i bavljenja drugim "poslovima". Ne mora da brine, ako bude odlučila da trenira kao nekada. Pisao sam posle Brizbejna da će Ana zaigrati kao nekad tek za nekoliko meseci, jer posle velike pauze i krize oporavak traje dugo. Slučaj Marije Šarapove. Priča o udaji i uzimanju australijskog državljanstva širi se ovde da bi se dokazalo kako Ana nije patriotkinja. Da sam na njenom mestu, odavno bih rekao zbogom većini srpskih navijača, ali ona to neće učiniti i igraće za reprezentaciju Srbije, već u februaru. Jelena Dokić igra za Australiju, ali za nju se navija! "Krv nije voda." Kakva glupost.

Toma

pre 14 godina

@Sinjore
Taj servis je nekada bio odličan, vrhunski. Danas je prosečan. Zašto posle upornog rada ne bi opet bio natprosečan? A visina i snaga jesu prednost. Valjda ste videli da Ana još nije potpuno spremna, a Dulko je vrlo dobra i agresivna teniserka, koja trenutno ima svoje najbolje dane. Ana mora da odigra još desetak turnira da bi se posle olako proćerdane godine, kad nije ni igrala ni trenirala, vratila sebi. Zašto mnogi beže od glavnog podatka - ona ima 22 godine. U tim godinama Federer je tek počeo da uzima prve trofeje, pre toga je stajao prosečno.

Srbija do Melburna

pre 14 godina

Ja dugo nisam videla da se neka teniserka ponasa tako kao Ana na terenu!.Histerija, nekakvo skakutanje,svadja sa sudijom,prepiranje,radovanje na protivnicku gresku,nekakvi tikovi sa gazenjem,dranje na svoju lozu!UZAS!
toga nema kod ostalih, ako ste gledali mec Henin-Dementieva..jeste bilo puno emocije i svega ostalog ali ovakvo ponasanje???!!!ne znam..

Goran

pre 14 godina

Aninom propadanju nema kraja na zalost svih nas, pa verovatno i nje same.Ono sto bih joj ja preporucio je da od danas odvoji po deset minuta dnevno za gledanje meca Enan-Dementijeva i malo pokusa da shvati zasto je Enan tako velika sampionka.Druga preporuka je da joj servis postane vrlina kao Federeru, a ne mana koja je dovodi do sigurnih poraza.Ocigledno da je psihicki totalno rastrojena, a da li ce uspeti da se konsoliduje i postigne mirnocu i rutinu u igri tesko je reci.Protiv ovakvih kakve su Dulko.kirilenko,Kvitove,Hradecke,Lisicke pobede se postizu u dva laka seta, ako se setimo Ane kada je osvojila RG.

Djape

pre 14 godina

Nista novo, i nista sto do sada nismo videli. Jednostavno, u njenoj igri u globalu fali mnogo elemenata da bi to bilo ono pravo. I cini mi se da je i uspeh od pre nekoliko meseci kada se vinula na No1 mesto bio samo splet srecnih okolnosti. Nikada ona nije imala bogzna kakvu igru. Dok ju je sluzio servis - islo je nekako. Nema strpljenje pri udarcima, ne zna da igra tenis ako ne siluje udarce, sto naravno dovodi do konstantnih gresaka. Ocigledano je da mnogo gresi u pripremama (ako ih uopste ima) jer se stalno vrti u krug sa nekom nebuloznom pricom, a pomaka nema. Osvrnuo bih se i na jedan tehnicki detalj, koji nema veze sa igrom: njeno manicno stezanje pesnice i uzvikivanje totalno neprirodnim glasom 'Ajde' pri svakoj trivijalnoj gresci protivnice ili nekim osrednjim udarcem zvuci vrlo vrlo nesportski i nefer, na momente i poprilicno iritirajuce. Sve ovo skupa gledajuci, ovde se radi o jednom usiljenom ponasanju, koje ne znam ko joj natura. Izgleda da devojka previse slusa sponzore ili ko zna koga, i da tu mesta nema ni za kakav dalji napredak. Potrebna je zesca promena ili preokret da bi stvari krenule nabolje. U poslednje vreme je sklona mnogim zabludama sto se tenisa tice, i to se uvek iznova ponavlja, i ponavlja.... Nisam siguran da ce vise ikad biti na onom starom mestu, u top 10 ili top 5 eliti. Nadam se da gresim i prihvaticu gresku u ovom svom misljenju ako je bude.

Michael

pre 14 godina

Necu ni da citam sta ste sve pisali, ali vecina vas je u stilu, treba joj psiholog, slaba je. Modna pista ili tenis, odluci se! Kako vas nije sramota? Dok je bila No 1 bila je Vasa, a sada je pljujete! Je l' onda duzna nekome? Ni mi, a ni drzava joj nista nije pruzila, zato i da je 999. na WTA ne treba da je grize savest.

Definitivno igra bolje nego sto je igrala prosle godine, bolje podbacuje loptu, samim tim bolje servira, zna se da ume da napada, ali pokazala je da ume i defanzivno da igra. Pocetak sezone je, imala je oscilacije, ali samo neka ona nastavi sa poboljsanjem forme, a rezultati ce sami doci.

I ne mogu da ne kazem da je izgubila zbog sudija! U drugom setu kada je bilo 2:3 ona je servirala i imala gem loptu, odservirala as, a rekli su da je aut, zatim je izgubila taj gem. Takodje na kraju seta su joj jos jednu cistu loptu ukrali, i zatim je napravila dve duple i dva puta zakucala u mrezu..Da nije toga bilo, ona bi pobedila! Ali dobro, to je sport. Ali ipak sramota je da tako ocajne sudije, sude na tako velikim turnirima! Zalba ITFu i da se prvo onoj glavnoj oduzme licenca jer nista nije radila osim sto je pisala rezultat i izvrsila jednu korekciju koja je bila tako ocigledna!

Sale

pre 14 godina

Ocekivao sam poraz. Jelena Dokic no 2.
Ili ce se prizvati pameti i ozbiljno poceti da radi ili u tenisu vise nema sta da trazi. Ocigledno je da ima problem sa kojim nije u stanju da se izbori ali i svi oni koji su oko nje u tome ne uspevaju, sto ce reci da podhitno treba da menja ljude u svom okruzenju (privatnom, profesionalnom). Ako njoj trenutna uloga i status odgovaraju, onda je to ok i njen izbor ali istovremeno nema vise sta da trazi u tenisu.
Manite price o lepoti, lepom vaspitanju i svemu ostalom, to niko ne spori, mi ovde pricamo o njenoj igri i zelimo joj promene na bolje.
PS: Nije me razocarala, ocekivao sam poraz.

Miloš Kosovac

pre 14 godina

Наша Лепа Ана има велику жељу да побеђује, зато необичајено за њу да се расправља са судиком. Види се да је тренирала, само што јој је велики терет током игре „оно што се са њом дешава ван терена“, како то лепо рече Виландер. Није јој помогло што је и Аустралијанци сматрају за својом снајом, зато су напунили гледалиште и свим срцем су навијали за њу. Када се повремено концетрише на тенис севну ударци или благи неухватљиви дроп-шротови, но у већем делу игре Ана није тенисерка већ манекенка, свесна да је сви гледају због њене лепоте, па уместо да се концентрише на лоптицу која ће долетети са друге стрен мреже она рукум потегне хањиницу, што ставља до знања да мисли на публику и тв-камера, а не на противницу. У таквим отсутним тренуцима који су нажалост врло чести, деси се да удари лоптицу тако да је просто намести противници да поентира, и то слабијој од себе. Јер Дулко, са својим знањем и способношћу никада неће стићи међу првих пет, за разлику од Ане која је била и прва, а и синоћ је показала да има жељу да опет стигне тамо. Неко од комнетатора спомену сузе, можда је плакала на крају меча, јер ја сам због својих суза морао да искључим телевизор при резултату 4:1 у трећем сету. Ако је Ана плакала то ће јој помоћи да увежбава да мисли на публику која од ње очекује да побеђује, а не само да се појављује на терену. Сасвим супротно од њене психо-социогије је стање свести Жастине Енан. За разику од Ане, Жастин је принуђена када изађе на терен да што брже почне да јури за лоптицом, да би публика имала због чега да јој се диви. И зато јуче победи Дементијеву која је у топ форми. Добро је што јој се Лепа Ана није нашла на путу.

Djalma

pre 14 godina

Gledam puno komentara.Ne citam sve.Mislim da nema ni potrebe.Dali Ana zasluzuje toliko komentara?Neznam?Jedno je sigurno: Ana uvek postize efekat i kada pobedjuje i kada gubi.Svojevrstni samoreklamer(ono sto je Ciro Blazevic u fudbalu).Neko rece da je plakala.Zna ona i kada treba zaplakati.Neko rece da namesta stalno haljinicu i to je dekoncettise.Ako i neka je dekoncetrise.Nije vazno sto ce izgubiti ali pamtice se njena haljinica i njene suze,jer ona je lepa i kada place.Sve ce uciniti Anci,samo daje u centru paznje,da se pise o njoj i da svi vide kako ona mlada,zbog tenisa strada.Ali neka,ona je mlada.Jadna Monika do dvadesete jedva sedam GS titula!
A,svi oni koji govore iisinu o njoj,lazu,"mucki udaraju i hoce da je oteraju iz ove zemlje,kao svojevremeo sto su oterali mnoge talente.
Ne dirajte mi punostradalnu Anu,ona daje sve od sebe.Ona je najbolja,ona je nas ponos.
Dugo ce se pricati i pisati o AO 2010 u SMI sirom sveta,kada je ona-Ana,"nesrecno i senzacionalno" porazena i time pokvarila sve nade i ocekivanja organizatora.Jer finale bez nje,nece biti finale...

ttx

pre 14 godina

Posle prvog seta sam otisao da spavam, ubedjen da ce je Ana u narednom pregaziti. Njena igra je bila i dalje malo nestabilna ali se u bitnim momentima skoncentrisala i imala par fantasticnih poteza, koji su obecavali vracanje u formu... Ne znam sta se dalje desavalo, ali ne otpisujem Anu i dalje u ovoj sezoni...

Goran

pre 14 godina

Pa ovo je zaista vec gotovo smijesno. Psihicki najnestabilnija igracica. Nikad nisam vidio igraca tenisa ,ni na juniorskom nivou, koji ne moze nauciti da baci loptu pri serviranju. Definitivan kraj Ane kao vrhunske igracice.

Anini navijaci

pre 14 godina

Ganjajuci Jelenu na listi Ana je imala cilj,biti bolja od nje.OsvajanjemRG i 1mesta pao joj je motiv.Mislimo da je ovde u pitanju Belg. sindrom.Kada biJelena osvojila 2GS,problemi sa servisom bili bi hirurski odstranjeni.Pomagaj Jelena,osvoji AO molimo te!

nikola

pre 14 godina

Ja i dalje mislim da je Ana jedna divna,kulturna,zgodna i simpatična devojka.Predstavlja našu zemlju na najljepši mogući način i uvek kaže nešto lepo o nama.Samo što mislim da je njen najveći problem naivnost i nezrelost.Mora naučiti da ne može i jare i pare.Tj da ne idu skupa tenis i momci.Kako je krenula s Verdaskom sve je krenulo naopako.Sada je u vezi s onim australskim golfašem.Mora jednostavno da zna da pravi izbor jer se jednostavno ne može biti na više mesta.Kad to skonta neće biti problema i njen tenis će ići uzlaznom putanjom.Ja mislim da je karijera puno bitnija jer sportski uspesi su nešto što se dugo pamti dok su momci i ljubav samo prolazni!Pozdrav svima koji slično razmišljaju!

Miko

pre 14 godina

Ana bice tesko ali radi i rezultati ce doci ponovo a sa njima ide i samopouzdanje.Kada krene bice sve lakse. Ne osvrci se mnogo na ove negativne komentare,sama znas kakvi smo. oni koji su se ikada imalo bavili nekim sportom znaju sta ste vas 5-6 napravili u tenisu.Ponasanje ti je uvjek za pohvalu. Drzi se.

Razocaran Srbin iz Beograda

pre 14 godina

Sta ste ocekivali...pobedu ili cak osvajanje AO? Sada nam je Sudija kriv... 1:4 u prvom i 1:5 u trecem setu zar vam to nista ne govori...ni ova Dulko nije igrala dobro ali ipak dovoljno za Anu. Selektori moraju ozbiljno da razmisljaju o zameni u Federejsen Kupu...tu su Jovanovska i talentovana Krunic, Ana ocito nema interesovanja za Tenis to je sada jasno. Sto je bilo bilo je...niko joj nemoze osporiti ono sto je postigla a to je zaista mnogo...nije mala stvar osvojiti GS i biti prvi na WTA listi ali svacije vreme prolazi a novi talenti stizu jos brze i sada je vreme da se misli na buducnost naseg Tenisa da se mnogo vise obrati paznje na gore navedene mlade i talentovane Teniserke kojima treba i mora da se ukaze prilika bez razlike na renome iskusnijih i svakako boljih Teniserki ali koje ne postizu ocekivane rezultate iz bilo kojih razloga. Vodjstvo Reprezentacije mora biti hrabro pa cak i po cenu slabijih rezultata,bez takmicenja nema ni rezultata ali svakako buducnost Tenisa bice zagarantovana.

dr. bronski

pre 14 godina

ani treba psiholog i jos bolji trening. ali prvenstveno psiholog, neverovatno je psihicki slaba.
lako padne i dodje stoka i nabije je 2 seta.

Kosmopolit

pre 14 godina

Kad bih mogao, odmah bih uzeo australijsko državljanstvo. To je nešto normalno. Samo plemenska svest u tome vidi nešto strašno. Kad bi se moglo, uzeo bih mnoga državljanstva, jer sam čovek planete. Tvorac je stvorio čoveka, nije stvarao države i nacije.

Kojot

pre 14 godina

idi ti na golf
nije ovo vise sport za tebe
mozda onaj tvoj i padne na tvoje suze
ja sigurno necu
(predrag, 21. januar 2010 04:29)
Majstore idi ti pa gledaj veceras tvoju Jecu. Ja sam uzivao iako je izgubila. Bar necu da slusam zapomaganje, svadju sa sudijama i kako je neko drugi kriv za poraz a ne ona. Ana je zakon, sve ostalo je sitnica.

Borg

pre 14 godina

Sve ovo što se dešava oko Ane Ivanović, tenis, modne piste... u svemu podseća na Anu Kurnjikovu. I ona je bila lepotica kojoj je tenis bio prava zabava uz sva druga zadovoljstva koja život pruža i kojih se, naravno, ne treba odricati. Razlika je jedino nu tome što je Kurnjikova sve to lepo i elegantno nosila, nije bilo bombastih obećanja a bogami ni prevelike tuge posle izgubljenih mečeva. Ivanovićeva nas udavi srceparajućim obećanjima i njenim velikim planovima o povratku medju prvih 10 na WTA list. Mnogo priče, malo rada a to u vrhunskom sportu ne prolazi. Silazna linija je evidenta i ako ovu godinu završi medju prvih 50 biće sjajno.

Srpkinja

pre 14 godina

Ana,nisi ti vise za tenis ali ozb!Mnogo gresis nisi sigurna kao pre i nikada neces visi biti ni u top 10 a kamoli top 5!Iskreno tvoje suze kad si izgubila me nisu kupile,cak si me jos vise razocarala!

Milan

pre 14 godina

Meni se cini da su joj grudi malo narasle. Da nije to razlog za slabiji servis). Nisam nista rekao ruzno, zar ne ? Rece Ja neki dan da se bojim da ce drugo kolo biti kraj cim je uzivala u igri u prvom kolu. Rece Ja i popi gomilu kritika.

Jovan

pre 14 godina

Novi turnir-stara priča. Nije se makla iz gliba u kome čami već godinu i po. Svaki turnir isti "folkor"-pompezne izjave o osvajanju sveta pre, i tupave, stereotipne izjave posle turnira. Tužno je gledati je kako joj je tenis odavno mrzak-a igra na silu i zbog love. Ne znam ni ovde što se toliko peni oko nje svaki put. Ljudi se prepucavaju, a ona je odavno ispodprosečna igračica-i po rezultatima i po igri. Da radi u nekoj firmi-otkaz bi dobila odavno. Ovako, gleda da makne koju kintu dok je neko još primećuje, jer je za par sezona više je niko neće ni spominjati.

Građanin sveta

pre 14 godina

Sve dok na ovom sajtu glavnu reč budu vodili patriote i nacionalisti, Ana, please, nastavi da gubiš. Ako ne budeš više zarađivala kao nekada, ima ko da te rani: golferi zarađuju više od tenisera.

Peca

pre 14 godina

@Ana nije "prva nasa devojka koja je osvojila gren slem...". Prva nasa devojka koja je to ucinila je bila Monika Seles.
(T., 21. januar 2010 08:49)

A šta je sa Mimom Jaušovec, ona kao nije bila naša?

rooney

pre 14 godina

ne gledam anu skoro godinu dana sve cekam da saznam iz komentara kako je resila problem sa bacanjem loptice ne znam ko joj je savetovao da promeni stil bacanja loptice ali taj sto je to forsira ce joj unistiti karijeru

Vetroslav

pre 14 godina

Tužno je bilo gledati kako Ana ne može ni minimalno da se koncentriše i pregazi Dulko... Bilo je par svetlih momenata koji su pokazali da bi to moglo da se desi, ali jednostavno nema želju da pobedi... Napred Ana, uživaj u životu i igraj radi zabave - jednom prva, uvek prva.

Poseban pozdrav svima koji misle da je novac ultimativni motiv - vidite kako tužno izgleda kad neko nije motivisan.

AC Milan

pre 14 godina

Ana je mnogo uradila u tenisu a tek ima 22 godine, siguran sam da ukoliko zaista zeli da vrati formu koja joj je donela RG i uporno i vredno radi nece biti problema .Sve je na njoj ,ne moze se nista preko noci ,retke su velike teniserke ( a Ana ima potencijal da to postane ) koje nisu jednu ili dve sezone u karijeri 'bacile' sto zbog povreda,sto zbog nekih bubica u glavi ili neceg treceg.Po meni , potrebno joj je jos meceva u rukama i nadam se da ce biti mnogo bolja kada dodje deo sezone na sljaci.Ana samo hrabro napred!

kobe bryant

pre 14 godina

Ma mozemo mi da pričamo sta hocemo, da je kritikujemo ili pohvaljujemo, ona je nasa pa nasa. I niko ne moze da je ne voli. Lepa je (preciznije najlepsa), mlada, uspesna (bez obzira ne trenutni rejting). A to sto mi od nje očekujemo da samo udara lopticu i nista drugo ne radi, isto nije normalno. Pa i ona je ljudsko biće koje ima pravo i da se zaljubi i da se iznervira i da ima slab dan pa i slabu sezonu. Pa i Justine Henin je imala krizu pre dve godine i zato je i napustila tenis. Tačno, ona je bila onda broj 1, ali to ne menja stvari. Svako zapadne u krizu, pre ili posle. I sharapova je kiksnula. Jedno samo zameram Ani. Puno priča pre nego počnu turniri. Sve u stilu: Super se osećam, volim ovaj turnir, forma mi je na nivou, osecam da mogu da stignem do trofeja i sl. To joj ne valja. Dok ona priča, druge ćute i igraju. Mozda bi trebalo da i ona radi isto. Da manje priča a vise igra.

napred Ana

pre 14 godina

Uopste se ne slazem sa tim da Ana nije zasluzila pobedu u ovom mecu. Ana nije igrala bas najbolje, ali njena protivnica je igrala jos losije. Anin najveci problem je i dalje servis i mozda nesto slabije kretanje u odnosu na ono kada je bila u top formi.
Kada bi pogledali statistiku ovog meca videli bi puno cudnik podataka. Ana je u celom mecu osvojila 3 gema manje od protivnice, a na kraju imala 4 poena vise od nje. Imala je svega 2 greske vise i 2 vinera manje od svoje protivnice.
60 greski u jednom mechu deluje mnogo, ali uzmite u obzir da je to bio mech sa 250 odigranih poena.
U tih 60 greski ulazi i 11 duplih servis greski kao i nekoliko spornih poena koje su joj sudije oduzimale.
Dakle realno iz igre je imala oko 40 greski sto i nije mnogo za tako dug mec.
Pogledajte na primer danasnji mech izmedju Hasa i Tipsarevica. Oni su odigrali oko 300 poena dakle svega 50 poena vise od Ane i Dulko. Has je imao preko 70 greski, a Janko duplo manje. Janko imao 17 brejk lopti i iskoristio 6, a Has svega 8 i iskoristio 6. I pored takvih statistika Has je pobedio iako je Janko bio bolji veci deo meca.
Kod Ane je u ovom mecu bilo nekoliko problema.
Prvi i najveci je bio ocajan servis, zbog kojeg je protivnici dala cak 28 brejk lopti. Bez obzira na to Ana je uspela da spasi 20 brejk lopti sto samo govori o njenoj dobroj igri i stabilnosti u kljucnim trenutcima.
Medjutim tokom celog meca Ana je bila napeta i nervozna, a lose sudijske odluke su samo pojacavale tu nervozu. Sigurno da je osecala i veliki pritisak na ovom turniru, jer 5-6 meseci nije igrala, a ovaj turnir joj je bio prva veca prilika da se vrati tamo gde i pripada.
Sem tih problema sa servisom Aninoj igri nema sta da se zameri. Igra bolje od polovine igracica koje se trenutno nalaze u prvih 10.
Forhend joj je i dalje fantastican, ali ga sve manje koristi. Odlicni slajs udarci, odlicni volei na mrezi.
Pa najveci broj greski Ana pravi upravo iz zicer situacija, kada umesto vinera zakuca loptu u mrezu.
Sama cinjenica da dolazi do tih zicer situacija pokazuje da Ana u stvari dobro igra.
Od svi Aninih poraza u poslednjih godinu dana, na prste se mogu izbrojati mecevi u kojima je Ana stvarno bila nadigrana. 80% tih meceva je Ana sama gubila zbog nervoze i nesigurnosti, a ne zato sto su protivnice bile bolje.
Mislim da bi za Anu najbolje bilo da angazuje stalnog trenera, da neko vreme malo vise igra na manjim turnirima na kojima bi stekla neophodno samopouzdanje.
Ana je jednostavno takva teniserka da bez obzira na sve ove razocaravajuce rezultate, mozda vec na nekom od sledecih gren slemova - moze da dodje do titule.
Kad pogledam neke igracice koje su u top 10 kao sto su na primer: Voznjecki, Zvonareva, Azarenko najiskrenije njihova igra mi deluje smesno u odnosu na Aninu.
Ja i dalje verujem u ovu devojku jer ce se ona pre ili kasnije vratiti tamo gde pripada. Trenutno mi je stvarno zao, jer uz sve probleme koje ocigledno ima , vec duze vreme nema ni malo srece.
Pravi i verni Anini navijaci ce uvek biti uz nju i strpljivo cekati svojih 5 minuta. A to nadam se nece biti 5 minuta, vec bar 5 godina.

Dr No

pre 14 godina

Veoma zalosno. Mogu misliti koliko ovo psihicki deluje na Anu, devojka sigurno vredno trenira svaki dan- a nema napretaka. Nadam se da ce smoci snage da se istrgne iz svega ovoga, medjutim cisto sumnjam. Steta, toliki kapacitet, toliki talenat.

branko

pre 14 godina

Морам да похвалим низ изванредних коментара меча, Анине игре и понашања и мало шта новога се може рећи. Из онога што Ана прича па и како реагује на терену рекло би се да ХОЋЕ, да ЖЕЛИ успех, можда и превише. На жалост, из онога што показује у игри рекло би се да НЕ МОЖЕ, премда се види да јој тениског умећа не недостаје и да је проблем у глави а не у рукама и ногама, што не значи да је тиме проблем мањи, напротив.Сви знамо да је тешко кад се озбиљно разилазе човекове жеље и могућности. Премда нисам човек радикалних схватања, неки проблеми у животу се ипак разрешавају радикалним потезима. Мислим да је то случај са Аном. Не верујем да ће се ту ствари поставити на право место поступно, протеком времена, тако како она изјављује. Ана би морала, уз нечију искрену и стручну помоћ, да потпуно рашчисти са питањем приоритета у свом животу. Ако је то тенис, што ја уопште не сматрам обавезним, онда се вероватно треба нечега другог одрећи или бар то ставити у други план и посветити се тенису на озбиљнији начин. Тада би се разрешили и они бизарни проблеми са сервисом који проузрокују и све потоње патње на терену. Но, Ана има и сјану алтернативу тенису. Читам ових дана да је њена имењакиња Курњикова зарадила 100.000 долара а та Курњикова нема Анин тениски педигре а није ни атрактивнија. За мене је једна од сасвим озбиљних алтернатива да и Ана (као Клајстерс, Енан па и Шарапова, из различитих разлога) потпуно остави тенис на дуже време, најмање годину дана и за то време види шта ће даље. Са 23 или 24 године она је још увек млада за нови почетак. A ми, посматрачи, навијачи и сл. треба више да бринемо за своје нерве него за Ану и да чекамо. Кога? У овом часу изгледа да је реалније чекати Јовановску, Крунићеву, ...... него Ану. Волео бих да се преварим.

zelena trava

pre 14 godina

Ja se najiskrenije pitam sta je ova devojka radila u vansezoni, kad je, navodno presrecna sto se takmici, odmah izgubila od povratnice-penzionerke i jedne objektivno sasvim prosecne igracice. Nije nikakva sramota izgubiti, izgubila je i Sharapova od jedne prosecne Marije Kirilenko koja je poznatija po lepoti i haljinicama nego po igri. Zasto Ana sada igra losije nego pre 3 godine, kad je bila deblja i sporija, ali je znala da servira i bila je gladnija igre i pobeda?

vlado

pre 14 godina

Nista strasno za igracicu prosjecnih mogucnosti ili ispod prosjecnih. Ona vise nikad nece biti u prvih 20 igracica i to je svima jasno. Samo oni nerealni mogu da kazu da hoce. Toliko ima boljih, kvalitetnijih igracica od nje da je glupo pricati o tome. Njen maximum je 3. kolo nekog jaceg turnira. Prvo sto je glomazna i spora, podbacivanje loptice prilikom servisa je u rangu amatera a preciznost i jacina udaraca su mnogo slabiji nego u periodu kad je bila broj 1 na svijetu. Kako i na koji nacin je bila broj 1 o tome necu ni da govorim... Mijenjaj profesiju curice!

pratt

pre 14 godina

Videlo se na kraju meca da je Ani jako krivo sto je izgubila,da ima zelju da pobedjuje,da ima u sebi urodjen taj borbeni duh.To je dobro i to mi daje nadu da nece zavrsiti kao neke druge teniske lepotice,koje nisu to imale u sebi.Iako kako su stvari krenule nisam 100% siguran.Ana je definitivno krenula pogresnim putem i mora da menja svoj pristup i da jos unapredi svoju igru.Pre svega jednostavno MORA da angazuje jednog ozbiljnog trenera.Od toga sve pocinje.Mora,ako zeli da se opet vrati u sam vrh i da tamo ostane,da unese jos varijacija u svoju igru,da prosiri svoju igru,jer vec sve igracice znaju sta od nje da ocekuju.Da nekako povrati samopouzdanje i sigurnost u sebe i svoje udarce,za to joj je takodje neophodan dobar trener.I naravno da bi to sve bilo moguce puno ozbiljnog rada i zelje(a ne samo optimistickih izjava),bez toga nema nista.Decka treba da ima,ali njega u drugi plan,i ozbiljan rad.Ako to ne zeli,nemam nista protiv,nek joj tenis bude u drugom planu,to je njen zivot.Samo nek onda ne daje vise one pateticne,optimisticke izjave,kako je zadovoljna,kako sve ide nabolje,kako je napredovala,pa onda izgubi od prve malo teze protivnice.A da ove godine igre nesto mnogo bolje nego prosle i da joj je prijala duza pauza,to jednostavno nije istina,ko u to veruje taj se opasno zavarava

sasa jokic

pre 14 godina

Na zalost izgleda godinama tromost nadvladava pokretljivost. Ne mozes da se bavis profesionalnim tenisom, a da ne znas da bacas lopticu, stvarno deluje smesno!

KING KONG

pre 14 godina

Već vidim komentar sa njenog sajta: "Tinejdžerka je dobro započela meč i osvojila prvi set, ali ... je mnogo naučila iz ovog poraza, po sopstvenim rečima".

Tennis Lover

pre 14 godina

Ana je apsolutno zasluzila da dobije ovaj mec. Igrala je solidno ali nije imala srece. Njena igra se vidno poboljsala i nema razloga da se tvrdi suprotno. Devojka ima 3 grand slam finala i jednu titulu tesko da neko moze da joj ospori kvalitet. Bice Ana ponovo u top 10 do kraja sezone, pitam se da li cete i tada pricati sve najgore o njoj.

Drogba Bg

pre 14 godina

@zagreb
Da li je moguce da stavljas u istu ravan nekoga ko ima GS i gomilu jakih turnira i nekoga ko nikada nije osvojio ni jedan turnir.Teniseri se dele u dve grupe ,one koji su osvojili GS i one koji nisu ,u tenisu je sve drugo nebitno.

Djoksa

pre 14 godina

@diego...Od onih koje si ti nabrojao(Enen,Klajst.,sestre Wiliams)Ana ima samo 1 pobedu protiv Venus a od ostalih samo poraze.Anu pratim jos od kad je imala 17god,nosila protezu i kad je proganjao neki Italijancic.Nemoj drugima da prodajes dezinformacije!

diego

pre 14 godina

Dobro nju nije pobijedila ali sam dosta njih nabrojio ne gledajuci statistiku...ali dobiala je venus viliams safinu sarapovu.kuznecovu..poenta te moje price je bila da se vidi da je ana igrala odlicno igrala polufinala i finala i ja vjerujem da ce se ona vratiti u sam vrh svjetskog tenisa

Djoksa

pre 14 godina

Servis je Anin glavni problem,pa kao i kod Sarapove kad nema njega ona ne moze da gradi svoju igru.Jedina razlika izmedju njih dve je i losije Anino kretanje,koliko puta kasni na lopticu i odigra poluvolej sa osnovne linije,nedopustivo.Toliko...

diego

pre 14 godina

Je li moguce da jedan grand slam nema hawk eye sistem na svim terenima?i oni ovaj turnir nazivaju velikim!!ana je odlicno odigrala nije lako biti 3-4 gema u zaostatku i vratiti se gubila je 5 1 i stigla to sto nije mala stvar !sudija je bila toliko dobra da bih wta federaciji preporucio da joj ne daju da sude ni mec izmedju amatera jer ona ili je slijepa ili je navijala za dulko..a ta dulko je prosle godine pobijedila sarapovu na vimblodonu sto dovoljno govori da je dobra igracica, ana treba da mijenja trenera i to pod hitno jer je covjek ne umije nauciti da baca lopticu...treba da ima psihologa u njenom timu na kraju ja sam primijetio da je vecina publike bila uz anu sto dovoljni govori da je ona to zasluzila...ana je osvojila grand slam pobjedjivala sestre wiliams enan klajsters i onda smo je svi voljeli a sada kada gubi vecina pljuje po njoj da li smo mi narod koji ne zna da gubi ili ne zelimo da to priznamo sebi ani je najgore jer se spremala i puno ocekivala...i jedan savjet MIJENJAJ TRENERA POD HITNO!!!ja za nju navijam otkad je usla u wta tour nisam i necu prestati da navijam za nju jer znate lako je navijati za nekoga kada je prvi ali cim padne odmah se trazi neki drugi koji je najbilji djevojka ima 22 godine i ima jos dosta godina pred njom i ponovo ce ona osvajati masterse i grand slamove..mozete me kritikovati ali sve ovo je receno najozbiljnije i sa puno navijcke starsti citav mec sam gledao kao vejrovatno i vecina vas i vjerujte da posle kraja nisam mogao da pavam koliko sam bio nervozan nego sam citavo vrijeme do 8 sati bio na netu i gledao anine nekadasnje meceve

TAnja

pre 14 godina

MA Ana ce se vratiti....Verujem u nju....Sad je niko nevoli,a kad je dobijala svi ste voleli....Ana je carica!!!!!Vratice se ona u sam vrh.....Uvek je bila bolja od jelene ...NAPred anci!!

diego

pre 14 godina

bravo za komentare gospdina nikole i michaela pogotovo za prvi pasus vise puta sam na ovom ustom sajtu napisao da dok je ana bila najbolja onda su je oni voljeli ai hvalili se da su nejni fanovi najvjerni navijaci danas vecina tih istih nazovi fanova cast izuzecima pljuje po njoj pisuci svasta da joj je moda momci i sve drugo vaznije od tenisa..da li draga gospodo po vama jedna mlada lijepa djevojka treba da ima momka i da voli lijepo da se oblaci i voli modu..ona je sa svojih 21 godinu ostvarila vise nego neko za citav svoj zivot..pala je u formi pa sta?jedan ronaldnho kojise zezao sa protivnickim odbranam nije mogao nista jedno vrijeme ali se trudio i ponovo je u formi..federer je gubio dosta meceva pocetkom 2009 godien govorili su ljudi da treba da s epovuce a on osvoji 2 grand slama i jos dosta turnira i ponovo bude no1 jos ima takvih primjera ali da ne nabrajam dakle ana odlicno radi perfktno se brani treba li da podsjecam da je njen forhend po misljenjima strucnjaka i dalje jedan od najboljihjos malo rada malo veca doza samopouzdanja i ponovo ce mi slusati njeno ajde i gledati sliku ane sa peharom rg ili wimmblodona i za kraj dosta cemo puta vidjeti ovo
http://www.youtube.com/watch?v=cfkW_uv5-qc

Vera

pre 14 godina

Neverovatno koliko ste glupi i surovi. Sta vi znate o profesionalnom bavljenju sportom, dok iz svojih izlizanih fotelja, uz cips i pivo, gledate ovaj ili onaj mec? Jeste, lose igra vec neko vreme, ali ne pricajte gluposti, niko nije slucajno dosao na mesto br. 1 u svetskom tenisu. Sta ste vi postigli u zivotu? Na kom ste vi mestu?

Vera

pre 14 godina

ana je prva nasa devojka koja je osvojila neki grand slem i prva koja se popela na tron najaboljih teniserki sveta. malo li je? da, malo je da bi bila najbolja za srbiju, ali bila je tada bar najbolja na svetu. njena lepota, vaspitanje i harizma i danas je i pored poraza cine je jednom od najpopularnijih sportiskiinja sveta. ona je ljubimica publike gde god da ode. njeno vreme tek dolazi!

Zoki

pre 14 godina

Ja jednostavno ne mogu da vjerujem... Zar je moguce da na jednom GS-u sudi zena poput ove sto je sudila. Mogu da shavtim one 3 loptice sto nisu odmah pored njene stolice da ne ispravi ali tri loptice koje su brisale liniju i koje su joj bile ispred nosa to je neshvatljivo... I to loptice koje su dosta toga odlucivale posebno ona poslednja gdje je trebala Ana da dobije brejk loptu. I kako je mogla da dobije mec protiv svega ovoga... Tesko tj skoro nikako ali je ipak nekako uspjela da se vrati ali je pored ove zene servis dokrajcio. Ako iko ima oci ovoj bi zabranili da se bavi ovim poslom,I sto je najjace kad je Anu dotukla do kraja lopticu od Zizele Dulko koja je pala na sred linije ispravlja i kaze da je aut... Uzas blago receno... Ja sam toliko razocaran da ne mogu ni da opisem sve to. A tek sad kad navale obozavaoci JJ a mrzitelji Ane pa to je nesto. Kako uopste normalan covjek moze da mrzi jednu nasu teniserku a drugu da voli. To nikako da shvatim. Znam da je neki poremecaj ali kakav to samo Bog zna...

Kojot

pre 14 godina

idi ti na golf
nije ovo vise sport za tebe
mozda onaj tvoj i padne na tvoje suze
ja sigurno necu
(predrag, 21. januar 2010 04:29)
Majstore idi ti pa gledaj veceras tvoju Jecu. Ja sam uzivao iako je izgubila. Bar necu da slusam zapomaganje, svadju sa sudijama i kako je neko drugi kriv za poraz a ne ona. Ana je zakon, sve ostalo je sitnica.

Tomas

pre 14 godina

Ana je i previse ucinila za Srbiju (a i dalje cini) i za sve to smo joj veciti duznici. I srecnici smo veliki sto je bas mi imamo. Sto god bude dalje cinila, bice sigurno samo dobro za Srbiju, jer ona je odavno SLAVNA, LEPA, LEPO VASPITANA, i uopste DOBRA DEVOJKA. U SVAKOM POGLEDU JE - POZITIVNA LICNOST.

To, sto neko vreme ne ostvaruje zeljene sportske rezultate, verovatno je posledica mladalacke zelje da da ne propusta mnogo ni od onoga "sto joj zivot pruza". Ali, reklo bi se da je i TO PITANJE resila, te da je opet pocela da se vise posvecuje tenisu. No, bice joj mozda potrebno malo vise vremena da postigne zeljeni cilj.

Najvaznije je da Ana sve vise pokusava da se vrati u vrh, a zna se da su "Grci pokusavanjem osvojili Troju".

Dermenziev

pre 14 godina

Bezecih iznenadjenja,ocekivano i zasluzeno.Govorio sam i ponavljam:Anu vec davno ne interesuje tenis,to joj je samo hobi uz slikanje i davanje izjava.Vec se slikala,sada ce biti malo nervozna dok se ne zavrsi AO,a vec sledeceg dana,kao i uvek po ispadanju,pompezno ce izjaviti kako je sledeci turnir njen,kako voli da se nadigrava sa Zestin Enen.
Godine prolaz,mnogo toga elementarnog Ana nije prosla,a i savladala(jedina teniserka koja jos nezna zabac lopte pri servisu-gde li su sada oni koji su tvrdili da je to specijalni zabac,za specijalni udarac?!) i bojim se da je sada sve vec kasno.
Po pravilu podjednako navijam za sve nase tenisere kada brane nase boje i cast svoje zemlje.
Ana ovako se ne reprezentuje zemlja!
Ovo bi trebalo da bude ozbiljni signal i selektoru Vranjesu da potrazi blagovremeno zamenu za Anu(Jovanovska,Krunic...)koje ce se castnije boriti.
Mislim da od Aninog tenisa,konacno nema vise ni A,ni T.

Mr_Gospodin_Signore

pre 14 godina

Gleda li iko od vas zenski tenis? Ali stvarno. Odgleda li neko nekad mec tipa Sabine Lisicki vs Julia Georges? Kad pocnete da pratite tenis, onda se javite da komentarisete. ja ostajem pri svom. Masa i visina, a veoma prosjecan servis, ce ciniti da samo nazaduje. Mogao bih razumjeti da je izgubila od Lusi Hradecke, ali od igracice tipa Dulgo, ne. Ocigledan je nedostatak kvaliteta.

Ja

pre 14 godina

Toliko o velikom povratku u svetski vrh. Imala si svojih par nedelja slave posle Rolan Garosa 2008, a sad reket o klin i pravac na modne revije. Sto je sasvim OK, gde pise da Ana ili bilo koji nas sportista mora da bude dezurni usrecitelj narodnih masa?

Kosmopolit

pre 14 godina

Kad bih mogao, odmah bih uzeo australijsko državljanstvo. To je nešto normalno. Samo plemenska svest u tome vidi nešto strašno. Kad bi se moglo, uzeo bih mnoga državljanstva, jer sam čovek planete. Tvorac je stvorio čoveka, nije stvarao države i nacije.

Michael

pre 14 godina

Necu ni da citam sta ste sve pisali, ali vecina vas je u stilu, treba joj psiholog, slaba je. Modna pista ili tenis, odluci se! Kako vas nije sramota? Dok je bila No 1 bila je Vasa, a sada je pljujete! Je l' onda duzna nekome? Ni mi, a ni drzava joj nista nije pruzila, zato i da je 999. na WTA ne treba da je grize savest.

Definitivno igra bolje nego sto je igrala prosle godine, bolje podbacuje loptu, samim tim bolje servira, zna se da ume da napada, ali pokazala je da ume i defanzivno da igra. Pocetak sezone je, imala je oscilacije, ali samo neka ona nastavi sa poboljsanjem forme, a rezultati ce sami doci.

I ne mogu da ne kazem da je izgubila zbog sudija! U drugom setu kada je bilo 2:3 ona je servirala i imala gem loptu, odservirala as, a rekli su da je aut, zatim je izgubila taj gem. Takodje na kraju seta su joj jos jednu cistu loptu ukrali, i zatim je napravila dve duple i dva puta zakucala u mrezu..Da nije toga bilo, ona bi pobedila! Ali dobro, to je sport. Ali ipak sramota je da tako ocajne sudije, sude na tako velikim turnirima! Zalba ITFu i da se prvo onoj glavnoj oduzme licenca jer nista nije radila osim sto je pisala rezultat i izvrsila jednu korekciju koja je bila tako ocigledna!

misko petrovic

pre 14 godina

Ana vise nema igru ni za prvih pedeset!Ako ovako nastavi dozivece bedan kraj i svi ce je zaboraviti.Retko koja teniserka se izvlacila iz ovakvog sunovrata u karijeri tako da mislim da je ovo gotovo.Mozda bi bilo bolje da ode da se ne blamira vise

anin verni fan

pre 14 godina

Dobro se sećam...ustajem jednog ponedeljka veoma ranao odlazim na sajt WTA i čekam taj trenutak kada ću konačno ugledati novu wta listu...najveći trenutak u srpskom tenisu!!!

1.Ana Ivanović
2.Jelena Janković

...sada žalim što nisam više uživao u tom trenutku!!!

Zeljko Cle

pre 14 godina

Razocarani smo Aniniom igrom, posebno kad se setimo vremena kad je igrala u polufinalima i finalima.
To je sad neka druga Ana. Ali cujem od ovih stranih komentatora da kad se uda za Australijanca, da ce da uzme drzavljanstvo Australije.
Njen zivot, njena igra. A nama ostaje izbor da je podrzavamo ili ne.

Borbena

pre 14 godina

Realno, Dulko je bila bolja, i svaka cast devojci odlicno se kretala na terenu, i mislim da je na taj nacin i dobila protivnicu, posto je uvek nekako bila na korak ispred.

Ana je osim silovitih udaraca, premalo koristila taktiku promene ritma u poenu, sto je opet, kao prednost iskoristila Dulko kod nekih odlucujucih poena.

Steta za Anu, lako je mogao rezultat da bude i drugaciji. Kod svake mogucnosti za preokret u trecem setu, negde joj je nedostajala koncentracija u kljucnim trencima, narocito prilikom poslednjeg gema, iako su tada najvise sevali njeni siloviti udarci, gde se na momente mogla prepoznati njena igra koja ju je krasila pretprosle sezone.

Srecno na sledecem nekom turniru nasoj velikoj, srpskoj teniserki!

mm

pre 14 godina

iskreno voleo bih da ne bude tako, ali Ana se nikada nece vratiti u prvih pet, na zalost....ne moze se igrati tenis, biti maneken, biti po tabloidima sa deckom itd, mada ona nije kriva za to, ali daje povoda za tako nesto, umesto da trenira i radi naporno....nije 100% usredsredjena na tenis.....suvise luta....no dobro moze se lepo zaraditi i od 20 mesta u tenisu.....unapred znam vec njenu izjavu vec....nije imala emocija i samopouzdanja, falila joj zelja za pobedom....u stvari iza toga se krije da nije dobro pripremljena tehnicki....a to se postize mrkotrpnim radom.....

Građanin sveta

pre 14 godina

Sve dok na ovom sajtu glavnu reč budu vodili patriote i nacionalisti, Ana, please, nastavi da gubiš. Ako ne budeš više zarađivala kao nekada, ima ko da te rani: golferi zarađuju više od tenisera.

Borg

pre 14 godina

Sve ovo što se dešava oko Ane Ivanović, tenis, modne piste... u svemu podseća na Anu Kurnjikovu. I ona je bila lepotica kojoj je tenis bio prava zabava uz sva druga zadovoljstva koja život pruža i kojih se, naravno, ne treba odricati. Razlika je jedino nu tome što je Kurnjikova sve to lepo i elegantno nosila, nije bilo bombastih obećanja a bogami ni prevelike tuge posle izgubljenih mečeva. Ivanovićeva nas udavi srceparajućim obećanjima i njenim velikim planovima o povratku medju prvih 10 na WTA list. Mnogo priče, malo rada a to u vrhunskom sportu ne prolazi. Silazna linija je evidenta i ako ovu godinu završi medju prvih 50 biće sjajno.

Milan

pre 14 godina

Meni se cini da su joj grudi malo narasle. Da nije to razlog za slabiji servis). Nisam nista rekao ruzno, zar ne ? Rece Ja neki dan da se bojim da ce drugo kolo biti kraj cim je uzivala u igri u prvom kolu. Rece Ja i popi gomilu kritika.

Djalma

pre 14 godina

Gledam puno komentara.Ne citam sve.Mislim da nema ni potrebe.Dali Ana zasluzuje toliko komentara?Neznam?Jedno je sigurno: Ana uvek postize efekat i kada pobedjuje i kada gubi.Svojevrstni samoreklamer(ono sto je Ciro Blazevic u fudbalu).Neko rece da je plakala.Zna ona i kada treba zaplakati.Neko rece da namesta stalno haljinicu i to je dekoncettise.Ako i neka je dekoncetrise.Nije vazno sto ce izgubiti ali pamtice se njena haljinica i njene suze,jer ona je lepa i kada place.Sve ce uciniti Anci,samo daje u centru paznje,da se pise o njoj i da svi vide kako ona mlada,zbog tenisa strada.Ali neka,ona je mlada.Jadna Monika do dvadesete jedva sedam GS titula!
A,svi oni koji govore iisinu o njoj,lazu,"mucki udaraju i hoce da je oteraju iz ove zemlje,kao svojevremeo sto su oterali mnoge talente.
Ne dirajte mi punostradalnu Anu,ona daje sve od sebe.Ona je najbolja,ona je nas ponos.
Dugo ce se pricati i pisati o AO 2010 u SMI sirom sveta,kada je ona-Ana,"nesrecno i senzacionalno" porazena i time pokvarila sve nade i ocekivanja organizatora.Jer finale bez nje,nece biti finale...

Percik

pre 14 godina

Iskreno mi je žao zbog Ane, berm ju je ljepše gledati na terenu od ostalih, ali ženski tenis je blago rečeno katastrofa.

Sve se one trude da se razumijemo, ali koja je to razina kvalitete kad se ove Belgijke vrate nakon dvije godine i metu sve pred sobom, sestre Williams kad im se igra su nepobjedive... s druge strane da FedEx, Rafa, Nole ili Murray mjesec dana ne treniraju izgubili bi praktično cijelu godinu. Evo klasičan primjer Ančić je bio broj 7. na svijetu, čovjek se razbolio, dobio mononukleozu, pa ozljedio rame nije igrao dvije godine, trebat ćemu barem tri da se vrati gdje je nekad bio, ako ikad uspije, a Clijsters ušeće u vrh ženskog tenisa nakon poroda i dvije tri godine pauze...Nemam ništa protiv da tenisačice zarađuju koliko i tenisači, ali onda neka igraju na tri dobivena seta na GS. Najduži mogući put za tenisačicu na GS je svaki meč u tri seta, a to je najkraći mogući za tenisača. Da imate direktora firme koji radi 8 sati i jednog koji radi 4 sata koga biste više platili, pa da vidimo onda kako djevojke igraju.

Mašan, za Zetu u Kupu šampiona

pre 14 godina

"Moram da budem strpljiva. Potrebno je vreme...bla, bla,bla, bla, bla..." - i tako od turnira do turnira.
Kim Klajsters se povuče, porodi se, vrati se u martu - u septembru osvoji US Open. E, tako to rade PRAVI majstori ove igre.

Razocaran Srbin iz Beograda

pre 14 godina

Sta ste ocekivali...pobedu ili cak osvajanje AO? Sada nam je Sudija kriv... 1:4 u prvom i 1:5 u trecem setu zar vam to nista ne govori...ni ova Dulko nije igrala dobro ali ipak dovoljno za Anu. Selektori moraju ozbiljno da razmisljaju o zameni u Federejsen Kupu...tu su Jovanovska i talentovana Krunic, Ana ocito nema interesovanja za Tenis to je sada jasno. Sto je bilo bilo je...niko joj nemoze osporiti ono sto je postigla a to je zaista mnogo...nije mala stvar osvojiti GS i biti prvi na WTA listi ali svacije vreme prolazi a novi talenti stizu jos brze i sada je vreme da se misli na buducnost naseg Tenisa da se mnogo vise obrati paznje na gore navedene mlade i talentovane Teniserke kojima treba i mora da se ukaze prilika bez razlike na renome iskusnijih i svakako boljih Teniserki ali koje ne postizu ocekivane rezultate iz bilo kojih razloga. Vodjstvo Reprezentacije mora biti hrabro pa cak i po cenu slabijih rezultata,bez takmicenja nema ni rezultata ali svakako buducnost Tenisa bice zagarantovana.

Srbija do Melburna

pre 14 godina

Ja dugo nisam videla da se neka teniserka ponasa tako kao Ana na terenu!.Histerija, nekakvo skakutanje,svadja sa sudijom,prepiranje,radovanje na protivnicku gresku,nekakvi tikovi sa gazenjem,dranje na svoju lozu!UZAS!
toga nema kod ostalih, ako ste gledali mec Henin-Dementieva..jeste bilo puno emocije i svega ostalog ali ovakvo ponasanje???!!!ne znam..

Tennis Lover

pre 14 godina

Ana je apsolutno zasluzila da dobije ovaj mec. Igrala je solidno ali nije imala srece. Njena igra se vidno poboljsala i nema razloga da se tvrdi suprotno. Devojka ima 3 grand slam finala i jednu titulu tesko da neko moze da joj ospori kvalitet. Bice Ana ponovo u top 10 do kraja sezone, pitam se da li cete i tada pricati sve najgore o njoj.

Srpkinja

pre 14 godina

Ana,nisi ti vise za tenis ali ozb!Mnogo gresis nisi sigurna kao pre i nikada neces visi biti ni u top 10 a kamoli top 5!Iskreno tvoje suze kad si izgubila me nisu kupile,cak si me jos vise razocarala!

nikola

pre 14 godina

Ja i dalje mislim da je Ana jedna divna,kulturna,zgodna i simpatična devojka.Predstavlja našu zemlju na najljepši mogući način i uvek kaže nešto lepo o nama.Samo što mislim da je njen najveći problem naivnost i nezrelost.Mora naučiti da ne može i jare i pare.Tj da ne idu skupa tenis i momci.Kako je krenula s Verdaskom sve je krenulo naopako.Sada je u vezi s onim australskim golfašem.Mora jednostavno da zna da pravi izbor jer se jednostavno ne može biti na više mesta.Kad to skonta neće biti problema i njen tenis će ići uzlaznom putanjom.Ja mislim da je karijera puno bitnija jer sportski uspesi su nešto što se dugo pamti dok su momci i ljubav samo prolazni!Pozdrav svima koji slično razmišljaju!

KING KONG

pre 14 godina

Već vidim komentar sa njenog sajta: "Tinejdžerka je dobro započela meč i osvojila prvi set, ali ... je mnogo naučila iz ovog poraza, po sopstvenim rečima".

Toma

pre 14 godina

@Sinjore
Taj servis je nekada bio odličan, vrhunski. Danas je prosečan. Zašto posle upornog rada ne bi opet bio natprosečan? A visina i snaga jesu prednost. Valjda ste videli da Ana još nije potpuno spremna, a Dulko je vrlo dobra i agresivna teniserka, koja trenutno ima svoje najbolje dane. Ana mora da odigra još desetak turnira da bi se posle olako proćerdane godine, kad nije ni igrala ni trenirala, vratila sebi. Zašto mnogi beže od glavnog podatka - ona ima 22 godine. U tim godinama Federer je tek počeo da uzima prve trofeje, pre toga je stajao prosečno.

Kokuz

pre 14 godina

Mozda je ovako i bolje, da se totalno ne izblamira u narednoj rundi. Ana nece izaci iz krize bez neke zestoke promjene. Samo potpuno novi glas joj moze pomoci. Ja, kao teniski dumster, nisam vidio ama bas nikakav pomak jos od AO prosle godine. Sve je ostalo isto... nesiguran servis, slaba koordinacija, lak gubitak fokusa i, ono najvaznije, poptuno odsustvo samopouzdanja. Drago bi mi bilo da grijesim, ali se dno ponora u koji Ana pada jos ne nazire. Ah da, zaboravio sam... da je meni da ovako padam u ponor!

navijacica

pre 14 godina

Uvek sam na strani nasih sportista,u porazu i pobedi...ali OVO??!Ovo je zbogom Ane Ivanovic!Trudice se ona jos,davace izjave tipa:"... moram ostati optimista"i ostale gluposti,ali od pravog tenisa nece biti nista..Zao mi je...

Jung

pre 14 godina

Teniserka koja napravi 35 vinera, ne mora da brine za svoju karijeru. Poraz je došao zbog 75 grešaka. Uništio ju je servis i to je sad njena najveća briga. Nekoliko sramnih sudijskih odluka verovatno su doprinele porazu. Ali, koliko je fenomenalnih poteza napravila, koliko strahovitih udaraca, to samo jedan čovek ovde pominje. Tih 75 grešaka posledica su jednogodišnjeg netreniranja i bavljenja drugim "poslovima". Ne mora da brine, ako bude odlučila da trenira kao nekada. Pisao sam posle Brizbejna da će Ana zaigrati kao nekad tek za nekoliko meseci, jer posle velike pauze i krize oporavak traje dugo. Slučaj Marije Šarapove. Priča o udaji i uzimanju australijskog državljanstva širi se ovde da bi se dokazalo kako Ana nije patriotkinja. Da sam na njenom mestu, odavno bih rekao zbogom većini srpskih navijača, ali ona to neće učiniti i igraće za reprezentaciju Srbije, već u februaru. Jelena Dokić igra za Australiju, ali za nju se navija! "Krv nije voda." Kakva glupost.

Miko

pre 14 godina

Ana bice tesko ali radi i rezultati ce doci ponovo a sa njima ide i samopouzdanje.Kada krene bice sve lakse. Ne osvrci se mnogo na ove negativne komentare,sama znas kakvi smo. oni koji su se ikada imalo bavili nekim sportom znaju sta ste vas 5-6 napravili u tenisu.Ponasanje ti je uvjek za pohvalu. Drzi se.

Jovan

pre 14 godina

Novi turnir-stara priča. Nije se makla iz gliba u kome čami već godinu i po. Svaki turnir isti "folkor"-pompezne izjave o osvajanju sveta pre, i tupave, stereotipne izjave posle turnira. Tužno je gledati je kako joj je tenis odavno mrzak-a igra na silu i zbog love. Ne znam ni ovde što se toliko peni oko nje svaki put. Ljudi se prepucavaju, a ona je odavno ispodprosečna igračica-i po rezultatima i po igri. Da radi u nekoj firmi-otkaz bi dobila odavno. Ovako, gleda da makne koju kintu dok je neko još primećuje, jer je za par sezona više je niko neće ni spominjati.

Djape

pre 14 godina

Nista novo, i nista sto do sada nismo videli. Jednostavno, u njenoj igri u globalu fali mnogo elemenata da bi to bilo ono pravo. I cini mi se da je i uspeh od pre nekoliko meseci kada se vinula na No1 mesto bio samo splet srecnih okolnosti. Nikada ona nije imala bogzna kakvu igru. Dok ju je sluzio servis - islo je nekako. Nema strpljenje pri udarcima, ne zna da igra tenis ako ne siluje udarce, sto naravno dovodi do konstantnih gresaka. Ocigledano je da mnogo gresi u pripremama (ako ih uopste ima) jer se stalno vrti u krug sa nekom nebuloznom pricom, a pomaka nema. Osvrnuo bih se i na jedan tehnicki detalj, koji nema veze sa igrom: njeno manicno stezanje pesnice i uzvikivanje totalno neprirodnim glasom 'Ajde' pri svakoj trivijalnoj gresci protivnice ili nekim osrednjim udarcem zvuci vrlo vrlo nesportski i nefer, na momente i poprilicno iritirajuce. Sve ovo skupa gledajuci, ovde se radi o jednom usiljenom ponasanju, koje ne znam ko joj natura. Izgleda da devojka previse slusa sponzore ili ko zna koga, i da tu mesta nema ni za kakav dalji napredak. Potrebna je zesca promena ili preokret da bi stvari krenule nabolje. U poslednje vreme je sklona mnogim zabludama sto se tenisa tice, i to se uvek iznova ponavlja, i ponavlja.... Nisam siguran da ce vise ikad biti na onom starom mestu, u top 10 ili top 5 eliti. Nadam se da gresim i prihvaticu gresku u ovom svom misljenju ako je bude.

Bradonja

pre 14 godina

Pa ja ne mogu da verujem, da li je stvarno toliko tesko baciti lopticu prilikom servisa.... Ona to ne ume, pa to bre kao kad Kimi Raikonen ne ume da skrene ulevo.
A i ovaj sto je napisao da njeno vreme tek dolazi, gde li on zivi....

Radan

pre 14 godina

@Dermenziev&Co.
Počeli su mučki napadi. "Ovako se ne reprezentuje zemlja." Nije ni igrala za zemlju, pogotovo ne za takve navijače koji traže od selektora da je izbaci iz reprezentacije. Jedan za Anin poraz kaže - "To je neznanje." Nekad je znala da igra, sad više ne zna. Vi pišete gluposti. Ona je jednostavno godinu dana zanemarila tenis, i to se može kritikovati, ali reč neznanje je obična glupost i odbojnost prema ovoj devojci. I Šarapova je ispala zbog neznanja? Ana zaista ne igra dobro, ali se ne može reći za jednu teniserku koja je osvojila tri velika turnira (RG, IW, Montreal), igrala dva puta u finalu "grend slema", bila prva na listi, pobeđivala mnoge jake teniserke, da ne zna da igra tenis. To je zaista mučna izjava iz našeg karakazana. Uzeće australijsko državaljanstvo? Vi to znate. To je sračunato na kreiranje nove slike o Ani kao izdajniku "srbstva". Pored ovakvih patriota, možda bi kao Australijanka ponovo zaigrala kao nekad. Jelena Dokić je pobegla iz Srbije. Zašto? Nije jedina.

ana, volim te

pre 14 godina

ana realno nije ni u 50 najboljih igracica na svetu u ovom trenutku. neka radi sta hoce sa svojim zivotom, moze i da prestane da igra ako hoce, bice upamcena kao prva srpkinja koja je osvojila grand slam i bila no. 1 na wta listi. ali...uvek ce zaliti sto nije postigla ni blizu svog potencijala. voznijacki, radvanska i sve ostale mlade tenisreke napreduju iz turnira u turnir (bas kao i ana nekada), neke nove stizu a ana je sve gora i gora. ne moze bez treninga, a ona, siguran sam, ne trenira ni toliko da bi zadrzala trenutnu poziciju na wta listi. sta da se, radi, njen zivot, mozemo samo da bespotrebno rasipamo zivce i energiju gledajuci je i navijajuci za nju.

Goran

pre 14 godina

Pa ovo je zaista vec gotovo smijesno. Psihicki najnestabilnija igracica. Nikad nisam vidio igraca tenisa ,ni na juniorskom nivou, koji ne moze nauciti da baci loptu pri serviranju. Definitivan kraj Ane kao vrhunske igracice.

Sama sebe pobedjuje

pre 14 godina

Dok ne povrati nekadasnji servis, Ana nema sanse da se vrati u vrh. Kada se servis popravi, doci ce samopouzdanje, a sa tim i opustenija i konzistentija igra. Vidi se da bi sa iole stabilnijom igrom pocistila Dulko, koja je vrlo dobra teniserka. Objektivno, ima jos nade za nju.

AC Milan

pre 14 godina

Ana je mnogo uradila u tenisu a tek ima 22 godine, siguran sam da ukoliko zaista zeli da vrati formu koja joj je donela RG i uporno i vredno radi nece biti problema .Sve je na njoj ,ne moze se nista preko noci ,retke su velike teniserke ( a Ana ima potencijal da to postane ) koje nisu jednu ili dve sezone u karijeri 'bacile' sto zbog povreda,sto zbog nekih bubica u glavi ili neceg treceg.Po meni , potrebno joj je jos meceva u rukama i nadam se da ce biti mnogo bolja kada dodje deo sezone na sljaci.Ana samo hrabro napred!

diego

pre 14 godina

Je li moguce da jedan grand slam nema hawk eye sistem na svim terenima?i oni ovaj turnir nazivaju velikim!!ana je odlicno odigrala nije lako biti 3-4 gema u zaostatku i vratiti se gubila je 5 1 i stigla to sto nije mala stvar !sudija je bila toliko dobra da bih wta federaciji preporucio da joj ne daju da sude ni mec izmedju amatera jer ona ili je slijepa ili je navijala za dulko..a ta dulko je prosle godine pobijedila sarapovu na vimblodonu sto dovoljno govori da je dobra igracica, ana treba da mijenja trenera i to pod hitno jer je covjek ne umije nauciti da baca lopticu...treba da ima psihologa u njenom timu na kraju ja sam primijetio da je vecina publike bila uz anu sto dovoljni govori da je ona to zasluzila...ana je osvojila grand slam pobjedjivala sestre wiliams enan klajsters i onda smo je svi voljeli a sada kada gubi vecina pljuje po njoj da li smo mi narod koji ne zna da gubi ili ne zelimo da to priznamo sebi ani je najgore jer se spremala i puno ocekivala...i jedan savjet MIJENJAJ TRENERA POD HITNO!!!ja za nju navijam otkad je usla u wta tour nisam i necu prestati da navijam za nju jer znate lako je navijati za nekoga kada je prvi ali cim padne odmah se trazi neki drugi koji je najbilji djevojka ima 22 godine i ima jos dosta godina pred njom i ponovo ce ona osvajati masterse i grand slamove..mozete me kritikovati ali sve ovo je receno najozbiljnije i sa puno navijcke starsti citav mec sam gledao kao vejrovatno i vecina vas i vjerujte da posle kraja nisam mogao da pavam koliko sam bio nervozan nego sam citavo vrijeme do 8 sati bio na netu i gledao anine nekadasnje meceve

Sale

pre 14 godina

Ocekivao sam poraz. Jelena Dokic no 2.
Ili ce se prizvati pameti i ozbiljno poceti da radi ili u tenisu vise nema sta da trazi. Ocigledno je da ima problem sa kojim nije u stanju da se izbori ali i svi oni koji su oko nje u tome ne uspevaju, sto ce reci da podhitno treba da menja ljude u svom okruzenju (privatnom, profesionalnom). Ako njoj trenutna uloga i status odgovaraju, onda je to ok i njen izbor ali istovremeno nema vise sta da trazi u tenisu.
Manite price o lepoti, lepom vaspitanju i svemu ostalom, to niko ne spori, mi ovde pricamo o njenoj igri i zelimo joj promene na bolje.
PS: Nije me razocarala, ocekivao sam poraz.

dado

pre 14 godina

Ma nije Ana prva teniska liga i to treba prihvatiti, njene pozicije u vrhu WTA su samo plod nekih okolnosti koje su se poklopile u to vreme..Draga devojka, verovatno, fino vaspitana ali daleko je ona ona od samnpionskog karaktera,realno, puno bolje igracice od Ane su imale losiju karijeru, pogledajmo Dementijevu - spremna fizicki, ima udarce sjajne ali joj fali to "nesto" da bi izbila na sami vrh..e, verovatno nikad ni nece zbog toga "neceg", kod Ane je slicno, jedino sto je ona bila na vrhu pa se malo zanosimo...

Miloš Kosovac

pre 14 godina

Наша Лепа Ана има велику жељу да побеђује, зато необичајено за њу да се расправља са судиком. Види се да је тренирала, само што јој је велики терет током игре „оно што се са њом дешава ван терена“, како то лепо рече Виландер. Није јој помогло што је и Аустралијанци сматрају за својом снајом, зато су напунили гледалиште и свим срцем су навијали за њу. Када се повремено концетрише на тенис севну ударци или благи неухватљиви дроп-шротови, но у већем делу игре Ана није тенисерка већ манекенка, свесна да је сви гледају због њене лепоте, па уместо да се концентрише на лоптицу која ће долетети са друге стрен мреже она рукум потегне хањиницу, што ставља до знања да мисли на публику и тв-камера, а не на противницу. У таквим отсутним тренуцима који су нажалост врло чести, деси се да удари лоптицу тако да је просто намести противници да поентира, и то слабијој од себе. Јер Дулко, са својим знањем и способношћу никада неће стићи међу првих пет, за разлику од Ане која је била и прва, а и синоћ је показала да има жељу да опет стигне тамо. Неко од комнетатора спомену сузе, можда је плакала на крају меча, јер ја сам због својих суза морао да искључим телевизор при резултату 4:1 у трећем сету. Ако је Ана плакала то ће јој помоћи да увежбава да мисли на публику која од ње очекује да побеђује, а не само да се појављује на терену. Сасвим супротно од њене психо-социогије је стање свести Жастине Енан. За разику од Ане, Жастин је принуђена када изађе на терен да што брже почне да јури за лоптицом, да би публика имала због чега да јој се диви. И зато јуче победи Дементијеву која је у топ форми. Добро је што јој се Лепа Ана није нашла на путу.

diego

pre 14 godina

Dobro nju nije pobijedila ali sam dosta njih nabrojio ne gledajuci statistiku...ali dobiala je venus viliams safinu sarapovu.kuznecovu..poenta te moje price je bila da se vidi da je ana igrala odlicno igrala polufinala i finala i ja vjerujem da ce se ona vratiti u sam vrh svjetskog tenisa

ttx

pre 14 godina

Posle prvog seta sam otisao da spavam, ubedjen da ce je Ana u narednom pregaziti. Njena igra je bila i dalje malo nestabilna ali se u bitnim momentima skoncentrisala i imala par fantasticnih poteza, koji su obecavali vracanje u formu... Ne znam sta se dalje desavalo, ali ne otpisujem Anu i dalje u ovoj sezoni...

JV

pre 14 godina

'What happens is that, you know, I start well and I play good, and then, you know, because I have no expectation, I just go out there to enjoy.'

Dr No

pre 14 godina

Veoma zalosno. Mogu misliti koliko ovo psihicki deluje na Anu, devojka sigurno vredno trenira svaki dan- a nema napretaka. Nadam se da ce smoci snage da se istrgne iz svega ovoga, medjutim cisto sumnjam. Steta, toliki kapacitet, toliki talenat.

Anini navijaci

pre 14 godina

Ganjajuci Jelenu na listi Ana je imala cilj,biti bolja od nje.OsvajanjemRG i 1mesta pao joj je motiv.Mislimo da je ovde u pitanju Belg. sindrom.Kada biJelena osvojila 2GS,problemi sa servisom bili bi hirurski odstranjeni.Pomagaj Jelena,osvoji AO molimo te!

Vera

pre 14 godina

Neverovatno koliko ste glupi i surovi. Sta vi znate o profesionalnom bavljenju sportom, dok iz svojih izlizanih fotelja, uz cips i pivo, gledate ovaj ili onaj mec? Jeste, lose igra vec neko vreme, ali ne pricajte gluposti, niko nije slucajno dosao na mesto br. 1 u svetskom tenisu. Sta ste vi postigli u zivotu? Na kom ste vi mestu?

diego

pre 14 godina

bravo za komentare gospdina nikole i michaela pogotovo za prvi pasus vise puta sam na ovom ustom sajtu napisao da dok je ana bila najbolja onda su je oni voljeli ai hvalili se da su nejni fanovi najvjerni navijaci danas vecina tih istih nazovi fanova cast izuzecima pljuje po njoj pisuci svasta da joj je moda momci i sve drugo vaznije od tenisa..da li draga gospodo po vama jedna mlada lijepa djevojka treba da ima momka i da voli lijepo da se oblaci i voli modu..ona je sa svojih 21 godinu ostvarila vise nego neko za citav svoj zivot..pala je u formi pa sta?jedan ronaldnho kojise zezao sa protivnickim odbranam nije mogao nista jedno vrijeme ali se trudio i ponovo je u formi..federer je gubio dosta meceva pocetkom 2009 godien govorili su ljudi da treba da s epovuce a on osvoji 2 grand slama i jos dosta turnira i ponovo bude no1 jos ima takvih primjera ali da ne nabrajam dakle ana odlicno radi perfktno se brani treba li da podsjecam da je njen forhend po misljenjima strucnjaka i dalje jedan od najboljihjos malo rada malo veca doza samopouzdanja i ponovo ce mi slusati njeno ajde i gledati sliku ane sa peharom rg ili wimmblodona i za kraj dosta cemo puta vidjeti ovo
http://www.youtube.com/watch?v=cfkW_uv5-qc

Boki

pre 14 godina

@Vera

Varas se, Mala Mo je bila prva koja je osvojila GS!!!

A ostli komentari tipa manekenka, golfer i sl su toliko glupi, da sam ja jos gluplji sto ih komentarisem....

dr. bronski

pre 14 godina

ani treba psiholog i jos bolji trening. ali prvenstveno psiholog, neverovatno je psihicki slaba.
lako padne i dodje stoka i nabije je 2 seta.

kobe bryant

pre 14 godina

Ma mozemo mi da pričamo sta hocemo, da je kritikujemo ili pohvaljujemo, ona je nasa pa nasa. I niko ne moze da je ne voli. Lepa je (preciznije najlepsa), mlada, uspesna (bez obzira ne trenutni rejting). A to sto mi od nje očekujemo da samo udara lopticu i nista drugo ne radi, isto nije normalno. Pa i ona je ljudsko biće koje ima pravo i da se zaljubi i da se iznervira i da ima slab dan pa i slabu sezonu. Pa i Justine Henin je imala krizu pre dve godine i zato je i napustila tenis. Tačno, ona je bila onda broj 1, ali to ne menja stvari. Svako zapadne u krizu, pre ili posle. I sharapova je kiksnula. Jedno samo zameram Ani. Puno priča pre nego počnu turniri. Sve u stilu: Super se osećam, volim ovaj turnir, forma mi je na nivou, osecam da mogu da stignem do trofeja i sl. To joj ne valja. Dok ona priča, druge ćute i igraju. Mozda bi trebalo da i ona radi isto. Da manje priča a vise igra.

Goran

pre 14 godina

Aninom propadanju nema kraja na zalost svih nas, pa verovatno i nje same.Ono sto bih joj ja preporucio je da od danas odvoji po deset minuta dnevno za gledanje meca Enan-Dementijeva i malo pokusa da shvati zasto je Enan tako velika sampionka.Druga preporuka je da joj servis postane vrlina kao Federeru, a ne mana koja je dovodi do sigurnih poraza.Ocigledno da je psihicki totalno rastrojena, a da li ce uspeti da se konsoliduje i postigne mirnocu i rutinu u igri tesko je reci.Protiv ovakvih kakve su Dulko.kirilenko,Kvitove,Hradecke,Lisicke pobede se postizu u dva laka seta, ako se setimo Ane kada je osvojila RG.

rooney

pre 14 godina

ne gledam anu skoro godinu dana sve cekam da saznam iz komentara kako je resila problem sa bacanjem loptice ne znam ko joj je savetovao da promeni stil bacanja loptice ali taj sto je to forsira ce joj unistiti karijeru

micke

pre 14 godina

Gledao sam pre neko veče Anine mečeve sa RG 2008(protiv JJ i Safine) i noćas protiv Dulko. Razlika je kao nebo i zemlja, to su dve potpuno različite igračice i stavrno ne vidim kako Ana može da se vrati na taj nivo. Noćasnji meč je bio ispod proseka protivnik jedva prosečan Ana ga je lako izgubila. Izjavila je posle da joj treba vremana da se vrati. Ja ne vidim da Henan- ovoj i Clisters-ovoj trebalo puno vremena da se vrate. Pogledajte kako su prošle Chakvetadze i Vaidisova bile
su medju top deset a sada ih nigde nema. Bojim se da slična sudbina čeka i Anu. Realno gledano posle Indian
Wells_a Ana pada izmedju 40-tog i 50-tog mesta, a šta
će posle biti vidićemo.

branko

pre 14 godina

Морам да похвалим низ изванредних коментара меча, Анине игре и понашања и мало шта новога се може рећи. Из онога што Ана прича па и како реагује на терену рекло би се да ХОЋЕ, да ЖЕЛИ успех, можда и превише. На жалост, из онога што показује у игри рекло би се да НЕ МОЖЕ, премда се види да јој тениског умећа не недостаје и да је проблем у глави а не у рукама и ногама, што не значи да је тиме проблем мањи, напротив.Сви знамо да је тешко кад се озбиљно разилазе човекове жеље и могућности. Премда нисам човек радикалних схватања, неки проблеми у животу се ипак разрешавају радикалним потезима. Мислим да је то случај са Аном. Не верујем да ће се ту ствари поставити на право место поступно, протеком времена, тако како она изјављује. Ана би морала, уз нечију искрену и стручну помоћ, да потпуно рашчисти са питањем приоритета у свом животу. Ако је то тенис, што ја уопште не сматрам обавезним, онда се вероватно треба нечега другог одрећи или бар то ставити у други план и посветити се тенису на озбиљнији начин. Тада би се разрешили и они бизарни проблеми са сервисом који проузрокују и све потоње патње на терену. Но, Ана има и сјану алтернативу тенису. Читам ових дана да је њена имењакиња Курњикова зарадила 100.000 долара а та Курњикова нема Анин тениски педигре а није ни атрактивнија. За мене је једна од сасвим озбиљних алтернатива да и Ана (као Клајстерс, Енан па и Шарапова, из различитих разлога) потпуно остави тенис на дуже време, најмање годину дана и за то време види шта ће даље. Са 23 или 24 године она је још увек млада за нови почетак. A ми, посматрачи, навијачи и сл. треба више да бринемо за своје нерве него за Ану и да чекамо. Кога? У овом часу изгледа да је реалније чекати Јовановску, Крунићеву, ...... него Ану. Волео бих да се преварим.

pratt

pre 14 godina

Videlo se na kraju meca da je Ani jako krivo sto je izgubila,da ima zelju da pobedjuje,da ima u sebi urodjen taj borbeni duh.To je dobro i to mi daje nadu da nece zavrsiti kao neke druge teniske lepotice,koje nisu to imale u sebi.Iako kako su stvari krenule nisam 100% siguran.Ana je definitivno krenula pogresnim putem i mora da menja svoj pristup i da jos unapredi svoju igru.Pre svega jednostavno MORA da angazuje jednog ozbiljnog trenera.Od toga sve pocinje.Mora,ako zeli da se opet vrati u sam vrh i da tamo ostane,da unese jos varijacija u svoju igru,da prosiri svoju igru,jer vec sve igracice znaju sta od nje da ocekuju.Da nekako povrati samopouzdanje i sigurnost u sebe i svoje udarce,za to joj je takodje neophodan dobar trener.I naravno da bi to sve bilo moguce puno ozbiljnog rada i zelje(a ne samo optimistickih izjava),bez toga nema nista.Decka treba da ima,ali njega u drugi plan,i ozbiljan rad.Ako to ne zeli,nemam nista protiv,nek joj tenis bude u drugom planu,to je njen zivot.Samo nek onda ne daje vise one pateticne,optimisticke izjave,kako je zadovoljna,kako sve ide nabolje,kako je napredovala,pa onda izgubi od prve malo teze protivnice.A da ove godine igre nesto mnogo bolje nego prosle i da joj je prijala duza pauza,to jednostavno nije istina,ko u to veruje taj se opasno zavarava

vlado

pre 14 godina

Nista strasno za igracicu prosjecnih mogucnosti ili ispod prosjecnih. Ona vise nikad nece biti u prvih 20 igracica i to je svima jasno. Samo oni nerealni mogu da kazu da hoce. Toliko ima boljih, kvalitetnijih igracica od nje da je glupo pricati o tome. Njen maximum je 3. kolo nekog jaceg turnira. Prvo sto je glomazna i spora, podbacivanje loptice prilikom servisa je u rangu amatera a preciznost i jacina udaraca su mnogo slabiji nego u periodu kad je bila broj 1 na svijetu. Kako i na koji nacin je bila broj 1 o tome necu ni da govorim... Mijenjaj profesiju curice!

Drogba Bg

pre 14 godina

@zagreb
Da li je moguce da stavljas u istu ravan nekoga ko ima GS i gomilu jakih turnira i nekoga ko nikada nije osvojio ni jedan turnir.Teniseri se dele u dve grupe ,one koji su osvojili GS i one koji nisu ,u tenisu je sve drugo nebitno.

napred Ana

pre 14 godina

Uopste se ne slazem sa tim da Ana nije zasluzila pobedu u ovom mecu. Ana nije igrala bas najbolje, ali njena protivnica je igrala jos losije. Anin najveci problem je i dalje servis i mozda nesto slabije kretanje u odnosu na ono kada je bila u top formi.
Kada bi pogledali statistiku ovog meca videli bi puno cudnik podataka. Ana je u celom mecu osvojila 3 gema manje od protivnice, a na kraju imala 4 poena vise od nje. Imala je svega 2 greske vise i 2 vinera manje od svoje protivnice.
60 greski u jednom mechu deluje mnogo, ali uzmite u obzir da je to bio mech sa 250 odigranih poena.
U tih 60 greski ulazi i 11 duplih servis greski kao i nekoliko spornih poena koje su joj sudije oduzimale.
Dakle realno iz igre je imala oko 40 greski sto i nije mnogo za tako dug mec.
Pogledajte na primer danasnji mech izmedju Hasa i Tipsarevica. Oni su odigrali oko 300 poena dakle svega 50 poena vise od Ane i Dulko. Has je imao preko 70 greski, a Janko duplo manje. Janko imao 17 brejk lopti i iskoristio 6, a Has svega 8 i iskoristio 6. I pored takvih statistika Has je pobedio iako je Janko bio bolji veci deo meca.
Kod Ane je u ovom mecu bilo nekoliko problema.
Prvi i najveci je bio ocajan servis, zbog kojeg je protivnici dala cak 28 brejk lopti. Bez obzira na to Ana je uspela da spasi 20 brejk lopti sto samo govori o njenoj dobroj igri i stabilnosti u kljucnim trenutcima.
Medjutim tokom celog meca Ana je bila napeta i nervozna, a lose sudijske odluke su samo pojacavale tu nervozu. Sigurno da je osecala i veliki pritisak na ovom turniru, jer 5-6 meseci nije igrala, a ovaj turnir joj je bio prva veca prilika da se vrati tamo gde i pripada.
Sem tih problema sa servisom Aninoj igri nema sta da se zameri. Igra bolje od polovine igracica koje se trenutno nalaze u prvih 10.
Forhend joj je i dalje fantastican, ali ga sve manje koristi. Odlicni slajs udarci, odlicni volei na mrezi.
Pa najveci broj greski Ana pravi upravo iz zicer situacija, kada umesto vinera zakuca loptu u mrezu.
Sama cinjenica da dolazi do tih zicer situacija pokazuje da Ana u stvari dobro igra.
Od svi Aninih poraza u poslednjih godinu dana, na prste se mogu izbrojati mecevi u kojima je Ana stvarno bila nadigrana. 80% tih meceva je Ana sama gubila zbog nervoze i nesigurnosti, a ne zato sto su protivnice bile bolje.
Mislim da bi za Anu najbolje bilo da angazuje stalnog trenera, da neko vreme malo vise igra na manjim turnirima na kojima bi stekla neophodno samopouzdanje.
Ana je jednostavno takva teniserka da bez obzira na sve ove razocaravajuce rezultate, mozda vec na nekom od sledecih gren slemova - moze da dodje do titule.
Kad pogledam neke igracice koje su u top 10 kao sto su na primer: Voznjecki, Zvonareva, Azarenko najiskrenije njihova igra mi deluje smesno u odnosu na Aninu.
Ja i dalje verujem u ovu devojku jer ce se ona pre ili kasnije vratiti tamo gde pripada. Trenutno mi je stvarno zao, jer uz sve probleme koje ocigledno ima , vec duze vreme nema ni malo srece.
Pravi i verni Anini navijaci ce uvek biti uz nju i strpljivo cekati svojih 5 minuta. A to nadam se nece biti 5 minuta, vec bar 5 godina.

TAnja

pre 14 godina

MA Ana ce se vratiti....Verujem u nju....Sad je niko nevoli,a kad je dobijala svi ste voleli....Ana je carica!!!!!Vratice se ona u sam vrh.....Uvek je bila bolja od jelene ...NAPred anci!!

zelena trava

pre 14 godina

Ja se najiskrenije pitam sta je ova devojka radila u vansezoni, kad je, navodno presrecna sto se takmici, odmah izgubila od povratnice-penzionerke i jedne objektivno sasvim prosecne igracice. Nije nikakva sramota izgubiti, izgubila je i Sharapova od jedne prosecne Marije Kirilenko koja je poznatija po lepoti i haljinicama nego po igri. Zasto Ana sada igra losije nego pre 3 godine, kad je bila deblja i sporija, ali je znala da servira i bila je gladnija igre i pobeda?

Vetroslav

pre 14 godina

Tužno je bilo gledati kako Ana ne može ni minimalno da se koncentriše i pregazi Dulko... Bilo je par svetlih momenata koji su pokazali da bi to moglo da se desi, ali jednostavno nema želju da pobedi... Napred Ana, uživaj u životu i igraj radi zabave - jednom prva, uvek prva.

Poseban pozdrav svima koji misle da je novac ultimativni motiv - vidite kako tužno izgleda kad neko nije motivisan.

igysa

pre 14 godina

iako sam velik Jelenin fan, uvek ovo ponavljam, volim i Anu, ne samo sto je nasa, nego sto i jeste veliki talenat. Mozda ne u taktickom smislu, gde je Jelena uvek bila bolja, nego sto zna da nanizi fnomenalne udarce, i zna da se bori (kao danas na 5:1 za protivnicu)..
Ali devojka je bila broj 1 na listi i ima osvojen GS sto je stvarno za respekt za svakog normalnog teniskog fana i onog ko nesto zna o sportu.
Ana me je i danas u mahove potsetila na onu staru i ponovo sam bio oduseljen nekim njenim potezima.. ali s ervis je stavrno upropastio njene sanse, i da je to npr. jedan prosecan servis Ana bi imala mnogo vece sanse i vise sammpouzdanja.. znaci Ana mora pod hitno da popravi servis, verovatno i kretanje, i ostalo bi onda sijalo punim sjajem !
Ova devojka je jos uvek mlada i nemojte je tek tako odbacivati, nije to fer prema devojci koja je osvojila prvi GS a Srbiju. moze ona jos puno toga da napravi u svojoj karijeri, i verujem da hoce !
samo napred !

Djoksa

pre 14 godina

Servis je Anin glavni problem,pa kao i kod Sarapove kad nema njega ona ne moze da gradi svoju igru.Jedina razlika izmedju njih dve je i losije Anino kretanje,koliko puta kasni na lopticu i odigra poluvolej sa osnovne linije,nedopustivo.Toliko...

Peca

pre 14 godina

@Ana nije "prva nasa devojka koja je osvojila gren slem...". Prva nasa devojka koja je to ucinila je bila Monika Seles.
(T., 21. januar 2010 08:49)

A šta je sa Mimom Jaušovec, ona kao nije bila naša?

Djoksa

pre 14 godina

@diego...Od onih koje si ti nabrojao(Enen,Klajst.,sestre Wiliams)Ana ima samo 1 pobedu protiv Venus a od ostalih samo poraze.Anu pratim jos od kad je imala 17god,nosila protezu i kad je proganjao neki Italijancic.Nemoj drugima da prodajes dezinformacije!

Dylan Dog

pre 14 godina

Bez želje da omalovažavam uspeh omalene Argentinke, koja je igrala veoma dobro, ipak je na kraju problematičan servis "izbacio" Anu iz daljeg takmičenja. Nije namera da se stalno ponavljam, ali nekonzistentan izbačaj, udaranje loptice ispod idealne tačke kontakta, simbolično savijanje nogu u kolenima pri servisu (u poslednjem servis-gemu veoma očigledno i glavni uzrok grešaka) u tako primetnoj meri su nedopustive tehničke greške u vrhunskom tenisu. Anu je servis toliko opterećivao da je često ostajala na istom mestu posle servisa koji delić sekunde duže nego što bi smela i dozvoljavala protivnici da je riternima izbacuje iz poena.
Igra u polju je danas bila korektna, začinjena vanserijskim potezima, koji su nas podsećali da je reč o bivšem broju jedan na WTA listi.
Ne sumnjam da je Ana pripreme odradila korektno. Jednostavno, mora sebe mentalno da "našpanuje" kao da počinje sve iz početka, kao da nikada nije bila br. 1 i sa svojih leđa skine breme prevelikih očekivanja javnosti, a u prvom redu i sopstvenih. Tek kada se tako bude "resetovala", shvatila da nema šta da izgubi, počeće da uživa u tenisu (njene izjave da joj je lepo na terenu su zavaravanje sebe same), a rezultati će doći kao logična posledica njenog nespornog kvaliteta.
Moram da pomenem i katastrofalno vođenje meča od sudije u stolici, koja je u nekoliko navrata ozbiljno uticala na dalji razvoj meča, praveći obostrano loše procene.
Još jedno razočaranje za Anu, ali idemo dalje. Sutra je novi dan.

sasa jokic

pre 14 godina

Na zalost izgleda godinama tromost nadvladava pokretljivost. Ne mozes da se bavis profesionalnim tenisom, a da ne znas da bacas lopticu, stvarno deluje smesno!