Nova vest
Tenis

Sreda, 27.01.2010.

16:18

Novak Đoković: "Izdala me snaga"

Novak Đoković eliminisan je u četvrtfinalu Australijan Opena od Francuza Žoa-Vilfreda Conge u pet setova. Đoković je tokom četvrtog i petog seta imao vidnih problema sa zdravljem, što je srpski teniser i istakao u intervjuu posle meča. Đoković je objasnio da je i pre meča imao stomačnih problema, koji su kulminirali posle trećeg seta i da zbog toga nije mogao da pruži igru kakva se očekivala. Ipak, Đoković je čestitao Congi i istakao da je Francuz zasluženo pobedio.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Šta je bio problem sa tvojim zdravljem?

Pre svega, želeo bih da čestitam Žou. Odigrao je sjajan meč i zaslužio je da pobedi. Nažalost, nisam mogao da igram na nivou na kom sam želeo u četvrtom i petom setu. Ne želim da tražim izgovore za poraz, ali, išao sam da povraćam i imao sam diareju pe meča. Užasan osećaj. Ovo je za mene bio sjajan turnir, žao mi je što fizički nisam mogao da izdržim ceo meč”.

Da li je u pitanju nešto što si pojeo?

Imao sam istu rutinu kao i svakog dana. Nisam pojeo škampe ili nešto slično, u pitanju su bile testenine, zaista ne znam šta je”.

Kada si počeo da se osećaš loše?

Kao što sam rekao, imao sam manjih stomačnih problema i pre nego što je meč počeo. Veći problemi počeli su u trećem setu kada prosto nisam mogao da se uzdržim. Posle dva gema morao sam u toalet. Nije bilo drugog načina pošto bih u suprotnom povraćao po terenu”.

Da li si povredio nogu ili nešto slično tome?

Ne, kada izgubite dosta tečnosti vaš “motor” pomalo prestane da radi, tako sam se osećao. Imao sam problema sa nogama u četvrtom, a pogotovo u petom setu. Nisam mogao da trčim po osnovnoj liniji i to je bio glavni problem. On je dobro servirao i dobio je samopouzdanje da bude agresivniji”.

Šta misliš kako će proći protiv Rodžera Federera?

Ne znam i ne interesuje me”.

I dalje si odigrao nekoliko sjajnih poena u četvrtom i petom setu. Kako bi ocenio svoj nivo igre u četvrtom i petom setu?

Kao što sam rekao, nisam mogao da se krećem. Nisam ni mogao fizički sebe dovoljno da uključim u udarce. Zaista ne mogu da sudim o svojoj igri u četvrtom i petom setu. Moja filozofija je više ili manje bila ‘hajde da ostanem na terenu i da se nadam da će on napraviti grešku’. Sveukupno, ceo turnir sam igrao dobro, čak i danas. Ovo je ipak pomalo razočarenje za mene pošto sam mislio da danas mogu da pobedim sa svojom igrom. Ali, život ide dalje, ovo je tek početak sezone”.

Da li si razmišljao o predaji?

Ne, nisam o tome razmišljao”.

Ostaćeš “broj dva” ukoliko Mari ne osvoji turnir. Da li je to važno za tebe?

Za mene je važno bilo da što je moguće dalje stignem na turniru. Imao sam velike ambicije ovde pošto sam se osećao dobro, igrao sam dobro i osećao sam se sigurno na terenu, a onda se ovo dogodilo. To je veliko razočarenje. Nisam razmišljao o poziciji na listi. Ukoliko se desi, onda odlično. To je nešto što već godinama čekam. Ipak, to definitivo moram da zaslužim”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve