Nova vest
Atletika

Utorak, 02.03.2021.

11:20

Tirnanić i Kijanović pred EP u Torunu: Kvalifikacije kao finale

Evropsko prvenstvo u dvorani održaće se od 4. do 7. marta 2021. godine u Poljskom gradu Torunju.

Izvor: SS

Autor: SS

Tirnanić i Kijanović pred EP u Torunu: Kvalifikacije kao finale

Našu reprezentaciju čini devet članova, a među njima se nalazi dvoje najbržih srpskih sprintera, Milana Tirnanić i Aleksa Kijanović.

Milana Tirnanić je ove sezone na 60 m zabeležila najbolji rezultat od 7.34 sekunde, što je za samo tri stota dela sekunde od nacionalnog rekorda koji je u vlasništvu Ivane Španović.

Kvalifikacije u ovoj disciplini na programu su u nedelju, 7. marta od 10.20 časova.

"Spremna sam, što pokazuje i konzistentnost rezultata na 7.40 s. U najmanju ruku očekujem da budem na istom nivou. Uz iskustvo koje imam i uz malo sportske sreće, nadam se polufinalu”, izjavila je Milana Tirnanić.

Državni rekorder na 60 m u dvorani Aleksa Kijanović ove sezone je u fantastičnoj formi.

On će prvu priliku da se dokaže imati u subotu, 6. marta od 10.20 h (još uvek nisu poznate startne liste).

"Očekujem dosta od svog nastupa u Torunju, nakon što sam se vratio sa Mitinga u Francuskoj imao sam manjih problema sa zadnjom lozom, više neka vrsta bola posle upale koji me je pratio i na Balkanijadi i na Serbian Openu, ali do Evropskog se nadam da će to sve biti rešeno i da ću tamo moći da dam sve od sebe i pokušam da napadnem lični rekord. Što se plasmana tiče očekujem plasman u polufinale i borbu za plasman u finale, kako će biti videćemo. Veliki broj takmičara je prijavljen, preko 70, ali znam da ako budem na svom najboljem nivou mogu očekivati jako dobar rezultat”, rekao je Kijanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve