Nova vest
Atletika

Četvrtak, 05.11.2020.

13:12

Odloženo saslušanje ocrnjenog trenera

Žalba atletskog trenera Alberta Salazara na četvorogodišnju suspenziju zbog dopinga odložena je za mart zbog pandemije korona virusa.

Izvor: LN

Autor: LN

Odloženo saslušanje ocrnjenog trenera
Photo by Christian Petersen/Getty Images

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani saopštio je da je saslušanje Salazara i endokrinologa Džefrija Brauna, koje je trebalo da se održi sledeće nedelje, odloženo za period od 3. do 12. marta.

Sud je planirao da obojica budu lično saslušani, ali je to nemoguće zbog restrikcija putovanja tokom pandemije korona virusa.

Antidoping agencija SAD (USADA) suspendovala je Salazara i Brauna u oktobru 2019. godine. Salazar je tada bio sa sportistima na Svetskom prvenstvu u Kataru.

USADA je šest godina istraživala Salazarov Projekat "Oregon", što je dovelo do optužbi, uključujući i za posedovanje i trgovinu testosteronom.

Salazar je negirao optužbe i rekao da Projekat Oregon nije nikad dozvoljavao doping.

Nijedan atletičar sa kojim je Salazar radio, uključujući i četvorostrukog olimpijskog šampiona Moa Faraha, nije direktno umešan u doping.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve