Nova vest
Atletika

Petak, 25.09.2020.

13:10

Anja Lukić i Milica Gardašević na mitignu Dijamantske lige u Dohi

Poslednji miting Dijamantske lige ove sezone održava se u Dohi, a nastupiće dve srpske atletičarke – Milica Gardašević i Anja Lukić.

Izvor: PT

Autor: PT

Anja Lukić i Milica Gardašević na mitignu Dijamantske lige u Dohi
Foto: ASS

Gardaševićeva će nastupati u disciplini skok u dalj, dok će Lukićeva trčati na 100 metara sa preponama.

Srbija decenijama nije imala predstavnicu u sprintu na ovako elitnim atletskim takmičenjima.

Anja Lukić, državna rekorderka za juniore na 60 i 100 metara s preponama, nakon odlične zimske sezone i ispunjene norme za naredno Evropsko prvenstvo u dvorani 2021. godine, ambiciozno je krenula u letnju sezonu s namerom da se plasira na Evropsko prvenstvo koje je trebalo da se održi u Parizu.

"Bez obzira na dva meseca kućnog treninga i otkaza svih velikih takmičenja verovali smo da sezonu možemo završiti dobrim rezultatom. Na prvenstvu države u Novom Pazaru postavila je novi lični rekord 13,34", rekao je trener Slobodan Stojić.

"Kao nagrada za sav trud i istrajnost tokom čitave sezone dobili smo poziv za miting u Zagrebu, svetske serije zlatnog nivoa, gde je Anja istrčala odličnih 13,38. Posle toga, kao kruna sezone, stiže poziv za učešće na Dijamanskoj ligi", dodao je on.

Kako je istakao konkurencija je jaka, a Anja Lukić je najmladja takmičarka.

"Ali, verujem da će Anja u Dohi biti na nivou sezonskih rezultata. Prvo učešće na mitingu Dijamantske lige je veliki stimulans da u godinama koje slede pravi još bolje rezultate", rekao je Stojić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve