Nova vest
Atletika

Utorak, 10.03.2020.

09:30

Blanka Vlašić odustala od Tokija

Blanka Vlašić zvanično je odustala od Olimpijskih igara u Tokiju.

Izvor: B92

Autor:B92

Blanka Vlašić odustala od Tokija
Photo by Ezra Shaw/Getty Images

Hrvatska atletičarka neće braniti bronzanu medalju osvojenu na Igrama u Rio de Žaneiru 2016.

Jedna od najboljih skakačica uvis u istoriji je odlučila da propusti najveći sportski događaj godine kako bi se što bolje oporavila.

Ona je već neko vreme van takmičenja zbog povrede petne kosti i Ahilove tetive.

"Mukotrpna i uporna borba za ozdravljenje Blanke Vlašić donela je konačno dobre rezultate. Poslednja magnetna rezonanca pokazala je potpuno zacelenje petne kosti. Međutim, Ahilova tetiva još daje naznake upale. Nivo opterećenja koje u ovom trenutku provodi je dobar, ali naša je procena da taj nivo progresije stresa i adaptacije neće biti dovoljan da bi ona preskakala dva metra. Ne želeći rasprodavati njez ugled na tako velikom takmičenju kao što su Olimpijske igre u Tokiju, odlučili smo da odustanemo od pokušaja nastupa na njima dajući sebi još prostora da u vremenu koje je pred nama dosegnemo onaj nivo mogućnosti koji priželjkujemo te da konkurentno nastupa na međunarodnim takmičenjima", obavestio je javnost Blankin otac i trener Joško Vlašić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

17 h

U fokusu

Vidi sve