Nova vest
Atletika

Subota, 10.11.2018.

10:22

Maratonski Oskar uručen "BG maratonu", ministri trče u Atini

Najznačajjnije priznanje u oblasti maratona i uličnih trka, "AIMS Social Award", uručeno je "Beogradskom maratonu" na Gala svečanosti u Atini.

Izvor: B92

Autor:B92

Maratonski Oskar uručen
Foto: B92

Nagradu je primio direktor "Beogradskog maratona" Dejan Nikolić.

"Velika je čast i privilegija primiti nagradu u Atini, mestu u čijoj blizini je nastao maraton. Beogradski maraton pridaje veliki značaj svim grupama maratonaca, a nastaviće tako i u budućnosti", rekao je Nikolić.

Potom je voditelj programa na srpskom jeziku rekao "Hvala mnogo, Dejane", i pobrao ovacije gostiju iz celog sveta. Ovom nagradom odato je veliko priznanje "Beogradskom maratonu" za rad sa takmičarima sa invaliditetom, ali i za sve ostale društvene inicijative.

Nagrada je, kako je rečeno, ustanovljena da bi se podstaklo ostvarivanje milenijumskih razvojnih ciljeva Ujedinjenih nacija.

Članice AIMS-a, Svetskog udruženje maratona i uličnih trka, jesu 447 najznačajnijih trkačkih dogadjaja iz 117 zemalja, medju kojima su i najpoznatiji i najveći svetski maratoni poput Njujorškog, Bostonskog, Berlinskog, Čikaškog, Pekinškog, Tokijskog, Pariskog, Moskovskog i mnogih drugih.

Beogradski maraton je članica AIMS-a od 1990. godine.

Siniša Mali, ministar finansija u Vladi Srbije, trčaće učestvovaće u čuvenoj maratonskoj trci u Atini, koja je na programu u nedelju.

Prvi čovek finansija u Srbiji trčaće na trci dugoj 42 kilometra za koju se spremao mesecima.

Ovo će biti prvi maraton za Malog, koji je do sada trčao tri polumaratonske trke u Beogradu, a na poslednjoj je oborio lični rekord.

Mali je istakao da je ispred njega veliki izazov i borba sa samim sobom, ali i da veruje da je spreman.

"Ovo je za mene veliki izazov, jer sam do sada učestvovao u polumaratonskim trkama, koje su duplo kraće od maratona. Međutim, kao i inače u životu, volim nove izazove, jer kad uložite veliku energiju, trud i posvećenost, rezultat mora da bude dobar", rekao je Mali.

Pored minstra finansija na maratonu će učestvovati i ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Zoran Đorđević.

"Veliko je zadovoljstvo sto sam ovde. Čestitam Beogradskom maratonu i želim svim trkačima mnogo sreće na trci. Ovo će biti drugi ceo maraton na kome ću učestvovati, pored dva istrčana polumaratona", rekao je Đorđevic.

Maraton u Atini na programu je u nedelju 9.11. od 09.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve