Nova vest
Atletika

Subota, 13.10.2018.

23:19

Sve je spremno za "Novosadski maraton"

Novosadski maraton, 26. po redu, održaće se u nedelju, a start trke zakazan je za 10 časova na Trgu slobode.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Sve je spremno za
Foto: Getty Images

Predsednik Skupštine Novog Sada i Organizacionog odbora Novosadskog maratona Zdravko Jelušić, istakao je da se Novosadski maraton nalazi na mapi svetskih maratonski trka.

"Pored toga što je Novi Sad Omladinska prestonica Evrope 2019. godine i Evropska prestonica kulture 2021. godine, naš grad je prepoznat i kao prestonica maratona, ne samo u Srbiji nego i u region", rekao je Jelušić, dodajući da tome u prilog ide činjenica da se maraton, ali i polumaraton, održavaju u Novom Sadu duže od četvrt veka.

On je apelovao na vozače da u nedelju, tokom održavanja maratona, budu strpljiviji i pažljiviji zbog zatvaranja pojedinih saobraćajnica koje koriste maratonci, istovremeno pozvavši Novosađane i Novosađanke da učestvuju u nekoj od trka predstojeće sportske manifestacije, ali i da podrže trkače i trkačice.

Jelušić se zahvalio mnogobrojnim gradskim preduzećima i ustanovama, kao i Vojsci Srbije, policiji i Crvenom krstu koji su učestovali u organizaciji ovogodišnjeg maratona.

Predsednik Izvršnog odbora Novosadskog maratona Milan Dolga precizirao je da se do sada prijavilo oko hiljadu takmičara, ali i da na taj broj treba dodati đake osnovnih i srednjih škola, koji tradicionalno učestvuju u propratnim trkama Novosadskog maratona.

Pored maratona od 42,195 kilometara, održaće se i propratne trke: diplomatski marton, štafetni marton, rekrativno trčanje na 10,548 km, trke za osnovce i srednjoškolce na 1.000 metara, 800 metara, 400 metara, tradicionalna puzeća trka beba na 4,195 metara, kao i trka kornjača, koja je i zaštitni znak maratona.

Staza maratona se zatvara u 15 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve