Nova vest
Atletika

Ponedeljak, 18.06.2018.

15:01

Samac ispunio normu za EP – osmi Srbin

Srpski reprezentativac u bacanju koplja Vedran Saman ispunio je normu za Evropsko prvenstvo u Berlinu, preneo je Atletski savez Srbije.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Samac ispunio normu za EP – osmi Srbin
Foto: Thinkstock

Samac se prethodnog vikenda na Prvenstvu Srbije za starije juniore u Sremskoj Mitrovici takmičio van konkurencije, a koplje je bacio 80,44 metara.

Norma u njegovoj disciplini je 80 metara.

"Do poslednjeg trenutka sam se razmišljao da li da bacam, jer je padala kiša. Na kraju sam se ipak odlučio da takmičim, i gotovo ne zagrejan ispunio normu za EP. Spreman sam i očekujem mnogo veće daljine od ove, na narednim takmičenjima", rekao je Samac.

Norme za Evropsko prvenstvo u Berlinu imaju Ivana Španović (skok udalj), Tamara Salaški i Maja Ćirić (400m), Amela Terzić (1.500m), Dušica Topić (50km), Dragana Tomašević (disk) i Asmir Kolašinac (kugla).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

17 h

U fokusu

Vidi sve