Nova vest
Atletika

Subota, 21.04.2018.

15:55

BG maraton: Trčanjem za "male programere"

Više od 500 učesnika Beogradskog maratona trčalo je pod zastavom Inicijative "Digitalna Srbija".

Izvor: B92

Autor:B92

BG maraton: Trčanjem za
Digitalna Srbija

Ideja ove akcije bila je da se zajednički iskaže javna podrška i prikupe sredstva za dalji razvoj besplatnog portala "petlja.org" koji osnovcima u Srbiji daje mogućnost da naprave svoje prve programerske korake.

U akciju "TrkaZaPetlju" uključili su se zaposleni u sedam kompanija okupljenih u Inicijativi Digitalna Srbija, neprofitnoj organizaciji kojase zalaže za transformaciju Srbije u digitalno društvo.

"Danas će kompanije okupljene oko Inicijative Digitalna Srbija kroz učešće na Beogradskom maratonu trčati Trku za Petlju. Ovom akcijom kompanije iskazuju javnu podršku Fondaciji Petlja i onome što mi radimo. Sredstva koja će biti prikupljena tokom dana ćemo upotrebiti za dalji razvoj besplatnih interaktivnih materijala na srpskom jeziku koji služe za učenje programiranja", rekla je predstavnica fondacije "Petlja" Katarina Anđelković.

Pored prethodnih ulaganja u razvoj portala Petlja, kompanije članice Inicijative Digitalna Srbija prikupile su u okviru akcije
više od 1.300.000 dinara na ime razvoja edukativnih materijala zaučenike sedmih i osmih razreda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve