Nova vest
Atletika

Petak, 13.10.2017.

15:50

Beogradski maraton uspešno promovisan u Čikagu

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović izjavio je da je Beogradski maraton uspešno predstavljen na sajmu u Čikagu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Beogradski maraton uspešno promovisan u Čikagu

Po njegovim rečima, stvoren je prostor za dalje unapredjenje saradnje dva maratona u različitim oblastima.

"Izuzetno smo zadovoljni posetom gradu Čikagu i Čikaškom maratonu. Tokom boravka imali smo niz sastanaka sa predstavnicima Čikaga sa kojim Beograd ima pobratimske odnose od 2005. godine. Konstatovali smo da postoje velike mogućnosti za dalje unapređenje naših odnosa i dogovorili smo dalje međusobne posete kao i moguće konkretne vidove saradnje", naveo je Mladenović u saopštenju.

On je izrazio uverenje da će od toga korist imati ne samo Beogradski maraton, već i grad u domenu "promocije i povećanog turističkog prometa, unapređenja tehničke organizacije, kao i saradnje gradskih službi i organizatora maratona".

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić rekao je da je veoma zadovoljan kako je štand tog takmičenja bio opremljen i posećen u Čikagu.

"Posebno smo zadovoljni činjenicom da je bilo mnogo zainteresovanih trkača koji su posetili naš štand i da su pokazali interesovanje da dođu u Beograd i učestvuju na Beogradskom maratonu", rekao je Nikolić.

On je zahvalio Beogradu i turističkoj organizaciji srpske prestonice što su prepoznali značaj.

"Uvereni smo da ćemo zajednički i u narednom periodu kvalitetno promovisati glavni grad Srbije i Beogradski maraton, s obzirom na to da su prethodne prezentacije pokazale pozitivne rezultate kada je u pitaju dalje povećanje broja samoplatežnih inostranih učesnika i gostiju iz celog sveta", kazao je Nikolić.

Grad Beograd, Beogradski maraton, Turistička organizacija Beograda i aerodrom "Nikola Tesla" su predstavili ponudu tokom održavanja jubilarnog 40. maratona u Čikagu.

Čikaški maraton je ove godine posetilo više od 150 hiljada ljudi i gostiju iz više od 140 zemalja sveta, navodi se u saopštenju.

Beogradski maraton, 31. po redu, održaće se u subotu, 21. aprila 2018. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

1 d

U fokusu

Vidi sve