Nova vest
Atletika

Petak, 13.10.2017.

08:27

Amela Terzić pobedila u najstarijoj trci Evrope

Srpska šampionka Amela Terzić iz Novog Pazara i Džo Maina Mvantu iz Kenije, pobednici su 72. ulične trke, najstarije u Evropi, održane u Ćupriji.

Izvor: PT

Autor: PT

Amela Terzić pobedila u najstarijoj trci Evrope
Getty Images

Reč je o glavnoj trci, seniorki i seniora, na 3.000 metara, u kojoj je bilo 25 takmičara, 16 muških i devet žena a zajedno su trčali i žene i muškarci.

Drugo mesto kod žena osvojila je Zita Kačar (Mađarska) a treće Valentina Kajarskaja (Ukrajina). Kod nuškaraca drugo mesto osvojio je Vajkmif Kilkorir Bivot (Kenija) a treće Laslo Gregor (Mađarska).

Bilo je 13 trka, a počelo je od predškolskog uzrasta, koji su trčali na 150 metara, a velika borba se vodila i medju starijim juniorkama na 1.200 i starijim juniorima na 1.500 metara.

Najviše medalja osvojili su atletičari Novog Pazara, ali je dosta medalja otišlo i u Niš, Beograd, Zaječar, Prilužje, Rašku, Kosovsku Mitrovicu, Požarevac, Ćupriju, Užice, Smederevo, Smederevsku Palanku, Hadži Han...

Uz atletičare Srbije, u trkama su učestovali takmičari Slovenije, Makedonije, Mađarske, BiH, Kenije, Ukrajine, Hrvatske. Po proceni organizatora, u Ćupriji, u svim trkama trčalo je oko 450 takmičara.

Trku je otvorio predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić, koji je najavio uskoro početak izgradnje atletskog stadiona i dvorane, a prisustovali su joj brojni proslavljeni asovi jugoslovenske i srpske atletike i funkcioneri: Dane Korica, Vera Nikolić, Djani Kovač, Mirko Vujaklija, Dragan Zdravković..., ali i proslavljeni as u stonom tenisu Dragutrin Ssurbek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

17 h

U fokusu

Vidi sve