Nova vest
Atletika

Sreda, 16.08.2017.

22:59

U Kruševcu Drugi noćni polumaraton

U Kruševcu će 19. avgusta biti održan Drugi noćni polumaraton na kome će učestvovati 100 takmičara, saopštio je Atletski rekreativni klub "Maratonac".

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

U Kruševcu Drugi noćni polumaraton
Foto: Youtube screenshot

Predstavnik tog rekreativnog kluba Seniša Gašić rekao je da će se trčati na Bagdali, na trim stazama i da će biti održana trka zadovoljstva na tri kilometra, potom trka na deset kilometara za koju se prijavilo 70 učesnika.

Gašić je dodao da će na kraju biti održan polumaraton za koji se prijavilo 100 takmičara, među kojima je dvadesetak iz inostranstva.

On je kazao da je AKR "Maratonac" već organizovao dva polumaratona i jedan noćni, a da je cilj da se u Kruševac dovede što više domaćih i stranih trkača da bi se povećao broj sugrađanki i sugrađana koji će se rekreativno baviti sportom.

Prošlogodišnji pobednik noćnog maratona Nenad Živković najavio je učešće u trci na deset kilometara i u polumaratonu, te ambiciju da trijumfuje u obe, mada je, kako je kazao, konkurencija zaista jaka.

Pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport Predrag Milenković kazao je da je Grad Kruševac pokrovitelj te manifestacije jer želi da podrži i promoviše rekreativno bavljenje sportom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

1 d

U fokusu

Vidi sve