Nova vest
Atletika

Utorak, 15.08.2017.

16:04

Ivana: Atletika mora da čuje potrebe sportista

Skakačica u dalj Ivana Španović zahvalila je danas svima koji su glasali za nju u izboru za Sportsku komisiju Svetske atletske federacije (IAAF).

Izvor: SM

Autor: SM

Ivana: Atletika mora da čuje potrebe sportista
Getty Images

"Želim da zahvalim svima posebno koji su glasali za mene i dali mi mogućnost da vas predstavljam i prenesem vaše poruke na konstruktivan način na najvišem nivou", napisala je Španovićeva na društvenim mrežama.

Ivana Španović je jedna od šestoro novih članova, a pored nje su još izabrani Kim Kolins, Injaki Gomez, Adam Kšot i Benita Vilis.

Ona je navela da sportisti moraju da udruže snage, rade zajedno i efikasno komuniciraju sa donosiocima odluka u najvišem telu svetske atletike.

"Izabrali smo da budemo sportisti jer želimo da pokažemo ostatku sveta našu izvrsnost, poštovanje, prijateljstvo i odlučnost. Naš sport mora da čuje naše potrebe i stoga moramo da učinimo sve što je u našoj moći kako bismo osigurali da postane još veći, bolji i atraktivniji", dodala je Ivana Španović.

Najbolja srpska atletičarka se obavezala da promoviše i služi atletici na najbolji mogući način.

Pravo glasa imao je 1.931 učesnik Svetskog prvenstva u Londonu. Novoizabrani članovi komisije biće na toj funkciji četiri godine, a njihov mandat počinje 1. januara 2018. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve