Nova vest
Atletika

Četvrtak, 20.07.2017.

08:16

Perkovićeva ostvarila najbolji rezultat od 1992.

Hrvatska atletičarka Sandra Perković ostvarila je uoči Svetskog prvenstva najbolji rezultat u bacanju diska u poslednjih četvrt veka.

Izvor: AK

Autor: AK

Perkovićeva ostvarila najbolji rezultat od 1992.
Foto: Getty images

Perkovićeva je na mitingu u švajcarskoj Belinconi bacila 71,41 metara, svoj rekord karijeri i 16. rezultat svih vremena.

Hrvatica je za tri metra nadmašila najbolji hitac svojih konkurentkinja iz ove godine.

Svetski rekord u bacanju diska u ženskoj konkurenciji drži Nemica Gabrijela Rajnš sa 76,8 metara iz daleke 1988. godine.

Iz zbog dopinga osporavane Istočne Nemačke dolazi četiri od najboljih šest hitaca u istoriji, prosek im je pokvarila samo Zdenka Šilhava iz Čehoslovačke sa 74,56m 1984, što je drugi rezultat svih vremena.

Svetsko prvenstvo u atletici na programu je u Londonu 4-13. avgusta, gde će Perković braniti srebro iz Pekinga od pre dve godine.

Ona je bila šampionka sveta 2013. u Moskvi, dok ima dva zlata sa poslednje dve Olimpijske igre. Uz to je četvorostruka uzastopna šampionka Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve